САЩ блокираха в Съвета за сигурност резолюция за пълноправно членство на Палестина в ООН

Палестинската администрация, ръководена от Махмуд Абас, остро разкритикува американското вето върху палестинското членство в ООН и го нарече "явна агресия"

Обратно в новината

Коментари - САЩ блокираха в Съвета за сигурност резолюция за пълноправно членство на Палестина в ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ нищо градивно не са подкрепили в съвета за сигурност в ООН !!!!! Между другото ООН трябва да СМЕНИ местоположението си !! Япония , Китай , Русия или Индия!!!

Всеки достоен вГъзрожденец да си вземе у дома един палестинец, щом толкова ви е грижа. Мои лични впечатления от Университет в ЮК - по-тъпо и мързеливо племе не мисля че има.

Виждал си ЮК по телевизията…

каквито и да е обяснения ватьо, но в ЮК съм живял няколко години.

палестинта?? коя палестина? има две правителства, които не се долюбват! ивицата газа се управлява от терористичната ислямистка организация хамас! а западния бряг се управляма от фатах!

но такива като Хех говорят глупости по темата!

А знаеш ли защо едната група палестинци се управлява от Фатах, а другата от Хамас? Защото Израел финансира Хамас в противовес на Фатах. Фатах е секулярна умерена партия, която дори е желала да преговаря с Израел за създаването на палестинска държава. Това, разбира се, не е угодно на Израел, защото ще лигитимизира Палестина, и още в началото на 1980-те евреите започват да финансират опозицията на Фатах - Хамас, именно с цел да разделят палестинския народ.

1947 г. започва всичко и тогава няма нито Фатах, нито Хамас! Защо палетата не си създадоха държава тогава още , като целия свят това очакваше! И до сега няма държава. ФАКТ! Като няма държава, какво членство изобщо се коментира!

ти да не си шоп?!? Те са такива дървени идиоти философи. Шопландия кога е било държава ,а?!? Същото е и с Палестина. Една географска област ! Даже не занеш защо се епоявила паалестина като област, нали! Защо ,ако ХАмас са създадени от Изрел, в ООН не признаят за Палестина тази част и да се приклюва?!? Само глупости дрънкаш и не гледаш хронологията и развититето на събитията. Така и на каза защо 1947 палетата не си правят държава ,когато никой не ги спира и да беше кротък региона от тогава до сега?!? Всякакви аналогии невероятни правихте и нито една вярна! къде отидохте в Индия ,Кипър и Османска империя изобщо. че даже и България замесихте в идиотщините си!

Същото е и с Палестина. Една географска област ! !? Добрютру...поздрави от Македония или Украина...

Казах не пускат линковете...намери си го... 19.1.2024...Роитерс.. Власти Израиля финансировали ХАМАС с целью ослабить власти Палестинской автономии. Об этом заявил верховный представитель ЕС Жозеп Боррель, выступая в одном из университетов Испании. "ХАМАС финансировался правительством Израиля в попытке ослабить Палестинскую администрацию, возглавляемую ФАТХ (Движение за национальное освобождение Палестины, главным конкурентом которого является ХАМАС - Ред.), – сказал Боррель. Он добавил, что единственным мирным решением является создание палестинского государства.

Фашингтонската шайка са по-големи терористи и нямат място и право на глас в ООН. Цял един континет откраднаха с терор, геноцид и робски труд и тръговия. Затова цялата шяйка на съд в Хага.

Да избиеш 10000 бебета и после да се чудиш що не харесвали да живеят в израел, ами искали тяхна си държава....преди живеха в голям концлагер в държавата израел, сега ги избиват с глад и оръжие и жажда и болести, но що искали да живеят извън израел

Кога пък са живели в израел бе? Нищо не разбираш и ти кречетало

Представителят на Израел от трибуната на ООН: - Мога ли да започна по-отдалеч? - Може, само че кратко. - Когато Мойсей ни изведе от Синайската пустиня, ни доведе на брега на свещената река Йордан. Ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата, за да отмием натрупалия се пясък от четири десетилетия преход. Когато излязохме от водата, видяхме, че палестинците са ни свили всичките дрехи! Скача представителят на Палестина: - Протестирам! Нас тогава изобщо не ни е имало там! - Благодаря, ето това исках да докажа...

По тая логика върви си искай Алтай, Памир или отдето там идат прабългарите... МОже и Кубратова Фанагория...нейде из днешна посраина е..хохлите ще ти се зарадват

Само дето Моисей не е реална личност, а мит базиран на египетският мит за Осарсиф... И само дето днешните евреи повечето нямат генетическа връзка с древните евреи дет са живели там преди. С други думи нищо не се казва с тоя виц.

Кое точно е палестинска държава? Тази част, която контролира Хамас или онази, която контролира Фатах?!

Дебил...Хамас бе създаден и финансиран от Израел края на 80-те...за да го противопоставят на Фатх и Арафат... Западния бряг на Ивицата Газа...едни палестинци на други...старият англоамерикански принцип - Разделяй и владей... после вече след като Арафат умря...Израел си помислиха че са спечелили...изнагледяха и го заебаха.... и почна да го финансира Катар, Турция и Мюсюлмански братя...хак да ви е сега...

Просто кажи кое според теб е Палестинска държава, а? кое да се признае официално?!? Нпм акак доказани терористи да се признаят за държава! независимо дали се казват Хамас или Фатах! Кое не разбираш?!?

.старият англоамерикански принцип - Разделяй и владей... Да ти прилича на Индия-Пакистан..или Кипър-Сев Кипър!?

Че и Борел го призна дори преди 2,3 месеца...ма не допускат линкове... намери си го..

Алооо, демокричната общност!!! Кво става бе?! Избиването на един народ умишлено и подтискането му над 70 години как се нарича?! Евроатлантически ценности ли бяха, кво ли?! Наглиии!!!

За кой точно народ говориш, чак пък и един? За египтяните в газа, за йорданците в западния бряг или за арабите в израел

защитниците на палетата не казват нищо за земите , които са окупирани от Йордания и Египет, а също уж са били палестински. реват само срещу Израел. айде проумейте най после някои елементарни неща. Това , че областта се казва Палестина не значи ,че някога там е имало такава държава! Има много географски области с имена от 1000, 2000 г. но не и държави с такива имена! Палестинците са имали шанс да си направят държва и сами са се отказали от него!

ООН през 1961 година единодушно гласува резолюция за Палестина ! Палестина ще е Свободна Държава с територия 42 % , а Израел с 48 % от днешната територия ! САЩ пак направиха голяма глупост , никаква Демокрация няма там и няма да има щом Държавния Департамент на САЩ е Окопиран от етнически евреи !

Щом видя коментара на някой толкова неграмотен, знам че е варненски ватник.

ХАХА си еврей който мрази Българите и Православието ! Заминавай в Израел да се биеш , какво се криеш в България ?

няма такава дърржава и никога не имало.. кое точно да се приеме с пълноправно членство ?!?

Не забравяйте, че Палестина в рамките на Израел е като България в рамките на Османската империя. Народ и земя, завладяни от нашественик. Че и с благословията на Британската империя.

че това е Твоята история и няма общо с действителността!

вие сте топ идиоти. На Палестина е предложено да си направи държва , както и на Ираел., Те сами се отказват, а само Ираел си правят. Какво общо има с Османската империя ,която ЗАВЛАДЯВА вече съществущата България и я изтрива от картата на Европа?!?

Дебил..арабите живеят там от 1500 години..от 600 и някоя си...Евреите почват да идат преди 150... края на 19 век кат в Русия ги подгонват за убииството на Александър 2...На кого е земята ммм!? По тая логика върви си искай Алтай, Памир или отдето там идат прабългарите... МОже и Кубратова Фанагория...нейде из днешна посраина е..хохлите ще ти се зарадват

Още повече че това не са истински евреи...че да претендират за Галилея... а хазари...нямащи нищо общо

твоята логика е сбъркана..по тези земи първи са юдеите. ако това ще гледаме. Реалността е друга. 1947 г.има решение да се напрвавят Палестинск аи Израелска държава! Палетата сами се отказват от тази възможност . Те са пустиняци ,които смао могат да паразитират,оне и да създават!

Алоу...писан текст разумяш ли!? Кога са първи - преди 2000 години ли!?

Не можеш да натрапваш решения върху твоята земя на нашественици... както и аз не мога да дойда у вас..щото видиш ли.. през 19 век земята на която е къщата ти... е била на дедо ми!?

ти не разумяваш идиоте. Примерра сОсманскат ѝимперия няма нищо общо. Другото е както ти казах! Защо дебилите ти братоведи не си направиха държва 1947,когато светът им даде това правои?!?

Ти половината си дом ще ми го дадеш ли....мм!? Кога да идвам!? Ако не си съгласен - ще го взема целия

Само дето при нас турците са пришълци, докато евреите са населявали тези земи от дедо Адам насам.

Ъхъ...само дет от 600 и некоя си нема и пукнат евреи там...

Да чакаш ООН-то да те оправя и да ти решава проблемите е все едно да очакваш Тиквата, рязаците и ПП/ДБ-измамниците да спрат да крадат!

Палетата да покажат,че могат да създадат държава ипосле ще я приемат. За сега само отглеждат терористи и създават проблеми

Как да ги приемат, заедно с Хамас ли? Трябва израелците и палестинците да се разберат директно помежду си.

Ще се разберат на ВЪрба ! Разбирай КОГАТО ОТ ЕДНИТЕ ИЛИ ДРУГИТЕ НЕ ОСТАНЕ НИТО ЕДИН ЖИВ .