17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВАМПИРИТЕ С КЪРЛЕЖИТЕ ПО МОРЕТО КОГА..... ЩЕ ВЪВЕДЕТЕ ЗАКОН ЗА ТЯХ

Пременил се доктор Илия. Огледал се. Пак в тия.

Аз записвам 7 души на ден по каса и 3 платен преглед.

Кацаров , дай си оставката. Скри се в отпуск, само обърка доста неща . Нищо не сътвори, което да е от полза. Вм. да направиш нещо добро за бъдещето, месеци само заплати и отпуски. И простотии , безполезни. Даже вредни. А лекарите, които с години не са излизали в пълноценен отпуск, се опитваш да ... Я си върви !

Малцинствата се местят в болниците. То и сега е така 70%. Не плащаш нищо и никого, но ядеш 3 пъти на ден, легло чисти завивки, дезинфекция навсякъде, лекарства без ограничени, апаратура, лекари само за тях работят денонощно. Топла вода баня на корем. Ако някой им се запъне викат цялата рода 40-50 човека. Готовите лозунги "Ние като сме цигани да омитам ли" и "Дайте работа/пари/" а работа не хващат. Не плащат ток, вода, данъци, глоби....! Някой виждал ли е циганин да протестира срещу вдигането на цената на ток или вида...НЕ! Защото те никога не са плащали и това не ги касае.

и за затвора се натискат. Научих го преди 2 години, не знаех за тази превилегия на затворниците. Вътре се смятат за редовно ЗО и операции, друго лечение получават безотказно. И без да работят.

И първи да бъдат тия дето не са здравно осигурени нали???

Че те и в момента са първи.

Аууууу! Докторите са на ход- да измислят как да ни прибират 3- те лева за посещение и издаване на направление!

А тези със записани часове месец преди това и те ли ще чакат на опашката.Това ли можа да измислиш.

Личи , че си. По законите ,направление не се изддава ббез преглед. Това ,че такива като теб искат само направление си е нарушение на Законите. Би трябвало да не плащаш. Но нямаш и право на направление. Даже да си прегледан и си платил потребителска такса, лекарят не е длъжен да ти издава направление/я по твое желание, вкус и подобни. Това , че имаш право ,не задължава никого да ти изпълнява исканията. Имаш право Президент да станеш. А стани. де.

Проблема е че който е с направление, чака месеци за час за преглед. Ако си без направление те приемат веднага. Това нещо трябва да се санкционира. Лекаря да не работи със Здравната каса !

Лекарите трябва да бъдат мотивирани да не правят опашки, а да раздават часове за преглед особенно по време на пандемия!!!

Плащат им се луди пари, колко по-голяма мотивация ?

Изключително неадекватно изказване, което показва непознаване на нормативната база на НЗОК! НЗОК дава определени часове за работа с направления (мин. 4 часа на ден). Извън тези часове и да преглежда лекаря никой не му заплаща труда! Вие без пари ли работите? Щом даден лекар е дал график по който работи по НЗОК и този график е пълен това е положението! Останалите пациенти се приемат или платено или по Допълнително здравно осигуряване или както прецени съответния специалист! Това не епроблем, за да се лишава който и да било от права за работа с НЗОК! Виж, ако изкуствено се пълнят часовете, за да няма места и да се премине към платен прием, това би било проблем! Но едва ли има такъв случай, при положение, че часовете при кадърните лекари по здравна каса се запълват със седмици напред! Казвал съм го много пъти и пак ще го кажа - в чужбина, за да отидеш при тесен специалист си запазваш час за 3 месеца нпаред и от кредитната ти карта се блокира определена сума. Ако посетиш прегледа на часа си добре. Ако ли не сумата ти се удържа и следва ново записване за след 3 месеца. Останалото го върши личния лекар!! При нас в общия случай в рамките на месец можеш да се прегледаш при тесен специалист! Така че нека не мрънкаме само! Не казвам, че всичко е перфектно, но такива закони са приели нашите избранници!

Пишеш глупости-няма как да чакаш месецИ с направление,защото направлението важи само за 1 месец!Напротив-никъде по Света го няма като в България да вземеш направление от общопрактикуващия и след 2 часа да си при специалиста!Ще плащате като попове,ако ли не-ходете на врачки!

Така е,драги. Защото касата плаща 24 лв за преглед и то след месец, а платения е 60 лв. на момента. И така ще бъде. докато се изравнят цените.

Не сте разбрали. С направлението в България отиваш веднага и те преглеждат, и още два вторични прегледа в рамките на месеца, заплаща ги касата.

Ако няма свободни часове не е веднага. Във всеки случай не се чака по 3 мес. Но и това ще стане, както няма лекари.