Показват стъкленица със сърцето на Иван Вазов

Стъкленицата със сърцето на Иван Вазов ще бъде показана от 2 до 9 юли в къщата-музей на поета в София, където се съхранява, но не е излагана от 25 години.

Обратно в новината

Коментари - Показват стъкленица със сърцето на Иван Вазов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дали Вазов днес щеше да е русофил или путлераст, гледайки как се гнясат путлер и ердоган? И що не му погребат сърцето някъде из Балкана, а му показват дреболиите на показ? Или го пазят да видят от кво е умрял, знаем че е умрял с млада мацка, даже има и куп слухове коя е.

vasil

Връзката на родения в 1850 дядо Вазов и родената в 1877 Евгения Марс . Оправдано е като жив човек да търси близко същество, при положение, че съпругата му почти з0 години не е живяла с него, но не му е дала развод да си търси късмета в друг брак, а го е осъдила за издръжка. Не е много ясно как и евентуално с кого поетът прекарва следобеда на деня преди да почине-подробности. Наистина е починал в трапезарията - тайни няма. Към това време и по-късно излагането на балсамирани сърце и пр., снимки на погребения и т. н. тогава са били по-обичайни от днес. Отношението между партията, взела властта в Русия през 1917,българският й филиал и народния поет е било, общо взето, взаимно неприязнено.

Че стъкленица със сърце с какво е по-различна от мощите на някой светец, традиционно излагани по църквите?

Оставете Вазов на мира. Какво ще е това любопитство да му гледате останките. Хептен сте изпращели покрай БигБрадърите. Нещастници!

Това. Не бих го погледнала що за гадост е да се гаврят с дядо Вазов

Извратено и обидно към паметта на починалия. Говори зле за близките и наследниците. Не знам дали има нормален човек който ще ида да гледа въпросната стъкленица.

Поклон пред паметта му... само се чудя, що за извращения са това, да се показват вътрешности или части от тела...

Истински българин! Едва ли е вярвал че ще дойде ден в който бившите робите да искат отново да са роби!