Сърбия в 10 любими места

Белград, Пирот, Ниш, Княжевац, Суботица, Нови Сад, Дървеният град на Костурица, Дяволският град, Завойско езеро, Върнячка баня

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно няма друг народ като българският , дето така яростно да плюва своето и да хвали чуждото. За всичко сме си виновни сами ,че избираме тулупи да ни оправляват. България има стотици повече хубави места от сърбите и от другите ни съседи. Да не говоря ,че Рила и Пирин по нищо не отстъпват на Алпите. А това че не се стопанисват както трябва, пак казвам, сами сме си виновни.

Рила и Пирин са природни дадености. Не сме ги изградили ние. Радваме им се хубаво, но те са си просто природа. Най-голямото ни постижение там е че все още не сме ги унищожили и разрушили така както плажовете по Черно Море. Нашето Черно море някога имаше огромен потенциял и беше голяма природна даденост, която естествено осрахме жестоко още преди да осъзнаем какво се случва. Ние сме едни разрушители като народ. Това е истината. Така си разрушихме и осрахме и селата (по комунизма) и градовете (по демокрацията) и държавата като цяло от която избягаха вече невероятните 30 процента от населението.

Европейска държава е Сърбия. Колкото и да не ги харесваме трябва да сме реалисти, вече не можем да се мерим с тях по нищо. Там комунизмът е бил много по-различен от нашия. Докато нашите комунисти са рушили и унищожавали нарочно всичко що е европейско и капиталистическо, сръбските комунисти интелигентно са запазили каквото могат, та даже са го надградили. После с прехода беше същата ситуация. При нас същите комунисти (вече капиталисти) правиха прехода (но те само знаеха да унищожават). И ситуацията се повтори - всичко що е комунистическо при нас се рушеше и унищожаваше нарочно а в Сърбия отново си запазиха всичко та даже си го нарградиха хората. Не можеш ти да не видиш че единте са по манталитет хора европейци, а другите са машини за рушене (като турците). То самият Вучич изглежда интелигентен човек, за разлика от нашите Винету и Курнелия.

Цървул, бил ли си скоро в Сърбия?

Бях в Белград миналата година. Чист и подреден град. На големина колкото София но е в пъти по-спокоен и я няма навалицата, скупчване на хора и цигания. Няма мизерия, а се чисти и поддържа. Трафикът е в пъти по-добре организиран и спокоен, въпреки че нямат метро линия за милиарди. Инжинерите и архитектите там са си свършили работата прекрасно. Няма случайно и хаотично строителство - всичко е подредено и хармонично. Сградите, улиците и градинките се поддържат. Има тротоари! В София живях преди 4 години. Ситуацията беше меко казано трагична. Едно голямо мизерно и занемарено комунистическо панелно гето. Единствено центъра прилича донякъде на град, въпреки че и там ситуацията беше плачевна. За капак софиянци ти обясняват колко бил прекрасен техния град - като абсолютни фанатици и сектанти изгубили каквато и да е връзка с реалността.

Скромна туристическа държава , но си има чар. Златибор е много приятен планински курорт.

Посетете открадната България

Хубаво че са я откраднали че поне са я спасили от нашите мизерни комунистически ръце. Иначе и Ниш щеше да прилича на долнопробно гето каквото е София.

Че Ниш е доста западнало градче. Все едно се връщаш в България преди 20 години.

@Фак Да, точно. Все едно се връщаш в България преди да я унищожаат напълно и хората да започнат да бягат масово от нея.

Хубаво е в Сърбия и то много. Имат супер много запазени места и небетонирани такива.

И храната им по-хубава. За съжаление.

най красиви са им морските плажове и високите планински курорти...разбира се наблюдаване от панелни тераси в Белград

Иронизираш, нали? След разпада на Югославия прекрасните курорти от висока класа по адриатическото крайбрежие са на Хърватия, Словения и Черна гора.

Всичко хубаво там е краднато от България.