Сърбия получи статут на кандидат-член на ЕС

Страните от Европейския съюз решиха да дадат на Сърбия статут на кандидатка за членство, гласи проектът за декларация на държавните и правителствените ръководители на 27-те страни от ЕС, които заседават в Брюксел.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия получи статут на кандидат-член на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И що им е на сърбите тая беля?! От присъединяването към ЕС имат полза само и единствено най-старите държави-членки на ЕС. ФакТ!

(Не)Драги сърбофоби! Чета ви везумните коментари и се смея. Нямате си хал-хабер кои са "горяните", а кои - "гораните". Къде са ви репресираните българи в Сърбия, същоа не е ясно, при условие, че има български училища на издръжка на Сръбската държава, бълграски кметове и парии.... Ако някой в България се обяви за сърбин, ще го изядете с парцалите, нищо че срби по език и обичаи са жителите на областите Видин, Монтана, София, Перник и Кюстендил.

Етническата граница между двата народа минава на запад ,по Българска Морава,а не като сегашната.Доказателство за това е факта ,че и сега -почти всички стари хора до Нишко в къщи си говорят посърбен български.Вие много добре го знаете това,викате им и сега бугари! Никъде в Монтанско ,Видинско и Трънско ,Пернишко не се говори домашен сръбски.Дори не знаят една дума!Никъде и Никога не е било!Сръбски говорят около 500 600 икономически емигранти,които се мъчите да обявите за малцинство ама ние имаме над 200 000. Просто се опитвате да измисляте нови теории за да избегнете истината ! ..Али дочиче опет мачка за погачка како у 1941,има да плачате дупло, за све балезгарие према нама..

Оставете ЕС! Добрият политик използва всички ситуации за да извоюва позиции за държавата и народа си, а мръхльото седи и си трае. По царско време поне войни е имало да се види че милеем за тези хора (макар и без дипломация в повечето случаи), а в днешно време дипломацията е единствения лост, но достатъчно голям. Сърбите ще ОБЕЗЛЮДЯТ западните покрайнини. Взети без договор 1919, можем спокойно да оспорим като нелегитимно навлизането сърбите на наша територия и да се борим за автономия, училища, църкви, култура, ама червения бок*ук Младенов и ББ предпочитат с лепа по масите.

Невиждаме ползата от този ЕС.Освен ограничения,простотии, как да отглеждаме крави,прасета ,кокошки и т.н.,хуманност към кучетата и жестокост и мизерия за човека

В СКОРО ВРЕМЕ И ТУРЦИЯ ,ИРАК,ЛИВАН,ТУНИС,ЛИБИЯ,ВСИЧКИ В ЕС!!ТАКА ДЕ НЯМА САМО НИЕ ДА СЕ РАДВАМЕ НА ПРИДОБИВКИТЕ!!ДАЛИ ЩЕ ИМ СЕ ПЕЕ НА СЪРБИТЕ КОГАТО ГИ ПРИЕМАТ?!

Българското правителство отново показа, че е напълно неоринтирано и не желае и неможе да защитава националните интереси. Продължава мачкането на българите в Западните покрайнини-царибродско, Босилеградско и Пиротско! Единственият начинза прекратяване на асимилацията е връщането им към България! Вместо това, паналият от Марс ми- нистър потупва по рамото сръбските шовинисти, а началникът му прегръща Лепа Брена и мъжа й. Жалки неграмотни сръбски мекере та и националнипредатели!

Нашите ологофрени политици Бойко ,Николайчо, Росенчо да се поучат от Бъсеску. Оставили са нашите в Сръбско на асимилация и тормоз от всякакво естество. Докато не получат официални гаранции за истински български училища и църкви сърбите де не получат никога членство в ЕС.

Горяните и тях нямаше кой да ги защити и да воюва за правата им. Защо признахме Косово без условия? За да се правим на добри пред американците? Какво направиха те за Горяните? За нашето малцинство в Албания, за мнозинството в БЮРМ и всички останали?

Така е! Казах на Първанов (защото него видях очи в очи) "г-н Президент, не забравяйте Българите извън БЪЛГАРИЯ", а той ми отвърна че имал разговор с националисти същия ден. Как всичките ни политици не се интересуват от българите в чужбина? Защо не направиха никакви опити да им извоюват поне референдум за автономия?! Унгарците и Румънците го правят!!! ББ, с каквото и да те държат сръбските мекерета, бъде БЪЛГАРИН, бъди РОДОЛЮБЕЦ, милей за БЪЛГАРИЯ, това е много по-силен аргумент за изборите от скандал с документи на някакъв ши*ан сърбин.

От една страна добре - вече ще преминаваме през Сърбия само с личните си карти. От друга страна жалко - сърбите вече няма да ни гледат със завист ;)

От кога не си пътувал? Провери от кога минаваме с лични карти през Сърбия.

Чудесно! Сега очакваме и Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, какно и Албания! И дано Турция бъде присъединена към Обединена Европа преди Сърбия, тя и сега си има статут на кандидат-член. Наистина ще е хубаво да се живее в една Европа без граници!

Ти ненормален ли си бе??? Вкараха вълка в кошарата, това направиха ненормалниците с допускането на сърбия. сърбите са нагли и безочливи и имат подкрепа от франция. Ще ни прецакват редовно по всички параграфи а европа ще им ръкопляска и покровителства!

Сърбия е руският троянски кон в ЕС, а Турция няма много общо с Европа - нито географски, нито културно, нито политически, нито никак.

Това е най-точното мнение в този форум. Поздравления.