Прокуратурата иска ново начало за делото САПАРД

Прокуратурата иска от Върховния касационен съд прословутото дело САПАРД да бъде върнато в съвсем първоначален етап на ниво досъдебно производство. Това съобщи пред bTV зам.-главният прокурор и кандидат за поста на Борис Валчев – Галина Тонева.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата иска ново начало за делото САПАРД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За каква съдебна система говорите в най-корумпираната страна в света . Всичко е нагласено никой от техните хора няма да осъдят , само си чешим езиците .

Добре, но прокурорите "работили" по това дело до сега да върнат взетите заплати, премий, бонуси и рушвети.

"Изпуснаха питомното, ще гонят дивото"! Циркът ще продължи най-много докато се стигнат годините за давност, или до друго нареждане!

Може би "независимият" съд ще почака до догодина да минат изборите и според това кой вземе властта, ще отсъдят и справедливите присъди по това дело. Така се очертават нещата

Dobromir Dimitrow

Подозирам, че може да си прав!

Няма да пипате моят човек Людмил, ей!!!

Добре бе хубаво ще го върнете делото ама кой ще връща парите които са взети за оправдателната присъда а?

И прокуратура и следствие и съд в България са едно национално унижение без край.Да си припомним за случая Борилски съда какви ги вършеше.Изкараха посланика на Франция из нерви та забрави дипломатическият етикет и отиде лично в съда за да му окаже натиск с присъствието си.Инъче едни садистични убиици до сега да са на свобода.Помните ли колко десетки пъти са намушкали жертвата си.Сега пък прокуратурата виновна.Аз съм прост човек и мисля че когато едно голямо престъпление което те са свършили се раздели на две по малки това не значи че не е имало въобще престъпление.Имало е само че две по малки.Но да освободят хора за които всички знаят че са за затвора това вече буди сериозна тревога.Мнението ми е че и съд и прокуратура са направили комбина за да намерят формална причина и да не ги осъдят.Много пари са това-могат да съблазнят с тях всекиго.

Почва да ми писва от това дело но пък от друга страна това е поредния гаф на прокуратурата защото въпреки подробните интсрукции на съдебния състав как да бъде написан обвинителния акт така че подсъдимите бързо и лесно да влязат в затвора прокурорите се направиха на велики и всички видяхме резултата. Българската прокуратура може да вземе пример от немските си колеги които договориха извънсъдебно споразумение с обвинените по делото САПАРД в Германия и така без казуса да бъде гледан по същество от съда обвинените в немско, макар и за по-кратко време отколкото се полага за такова престъпление, все пак влязоха в затвора.

Я , ТУКА СЛАГАТ МИНУСИ И ПОСЛЕДНИТЕ ОСТАНАЛИ МОХИКАНИ В ГЕРБ ... ОБРЕЧЕНИ СТЕ , ГЕРБЕРСКИ КАЛЪФИ ,АКО НЕ СИ ОТИДЕТЕ ДОБРОВОЛНО , НАРОДЪН ЩЕ ВИ РАЗКАРА НАСИЛА ...ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ВИ МРАЗИ И ЩЕ ВИ СМАЧКА , ЖАЛКИ МУТРО- МИЛИЦИОНВЕРСКИ ОТРЕПЛЯЦИ ....

Успокой топката, ще си докараш някой инсулт и току виж ти се парализират кунките! Тогава няма да има как да лупаш по клавиатурата и няма нищо да заработваш! Така че по-спокойно, да не спукаш някой кръвоносен съд...

Бугари, съдебната система е такава каквато я правите, когато пушите където е забранено, когато протестирате и ви се плаща с 2 лева и един сандвич, когато се чудите как да преметнете държавата, като си разхождате кучетата на детски площадки и т.н., а същото време искате държавата да ви е под ръка щом сте на зор. Май не е сложно за разбиране !

да влязат в затвора за по десет години, но да не ги пускат по рано. с това ке си свърши работата правосъдната система. всичко друго и прах в очите на хората, в която участват прокурорти, съдисти и други артисти

Госпожа Тонева тази сутрин ли се събуди от дълъг сън.Каде беше когато се е взимало решението това дело да се раздели на две.Нима като юрист не е знаела,че това го обрича на провал?Или си е мълчала защото главен прокорор и президент са били в играта с подсъдимите.И сега иска да бъде избрана за главен прокорор.Къде е гаранцията,че няма пак да си затвори очите пред големите?ТРЯБВА ЛИ НИ ТАКЪВ ГЛАВЕН ПРОКОРОР.

Едно време само двойкаджиите са повтаряли, и срам, срам е било, голем. Сега нормално ли е вече?

Поредното доказателство,че цялата ни съдебна система е съвсем, ама съвсем "независима" в смисъл,че нищо не зависи от нея!

деер

Неграмотните прокурори да платят разноските по делото и да си върнат възнагражденията и осигуровките, и да им се забрани да бъдат назначавани на държавна службица!!!!!

ДО ПОПЛЮВКОВЦИТЕ. ГОТИНОООО, като четеш да те хулят побеснели нерези. А колкото до това, че съм членувал в някоя партия ви пожелавам толкова хаир да видите.

Та казваш, ГОТИНОООО ти е от побеснели нерези! Нема лошо щом си щастлив.

Познавам СТОЙКОВ от кв.ЦРЪКВА. Това момче даде толкова пари за президента ГОЦЕ, а вие искате да го осъдят. Нали трябва да предаде и РУМЕН ПЕТКОВ, МАРИО НИКОЛОВ, ГОЦЕ, и цялата комуноидна пасмина, назначила тези съдии.

Я ХОДИ СИ СМЕНЯЙ ПАМПЕРСИТЕ И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ,ПОБЕЛЯЛ ,СЕДЕРАСТО- ГЕРБАДЖИЙСКИ Б.КЛУК .....ИМА ЛИ ПО - ГОЛЕМИ КОМУНИСТИ ОТ ВАС - ГЕРБАДЖИЙСКО- СЕДЕРАСКИТЕ МАЙМУНИ .. АРЕ МАРШШШШШШШШШШШШШ

Ти цензура ли налагаш бе вампир? Като ти гледам набора , след година , две и ти ще си за памперси, ако изобщо си ги свалял?

Та кога казваш Марио Николов е назначавал съдии? А аз защо си спомням,че ГОЦЕ удостои един Генерал? И това,че познаваш СТОЙКОВ той ли ти го каза или както казва ПРЕМИЕР МИНИСТЪРЪТ винаги има една комшийка...

ТИ СИ ДЪРТ ОЛИГО... НА ТАКИВА КАТО ТЕБ- ОТНЕМАНЕ ПРАВОТО НАГЛАС ....

Спокойно,малкия,ти ще дойдеш на нашия,ние няма да дойдем на твоя. За възрастта говоря.........

нема правосадие-нема дарзава,има само рузвети и алчност на садиите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.