ЕС налага нови санкции срещу сепаратистите в Украйна

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз решиха да наложат нови санкции срещу проруските сепаратисти в Украйна и техни поддръжници.

Обратно в новината

Коментари - ЕС налага нови санкции срещу сепаратистите в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

още няколко месеца да сгъне всичко врусия и тогава друго ще започнат да говорят! трудно ще бъде да върнат крим. какво изявление ще се произнесе

По-голямата част от гръцките медии дават много висока оценка на първите стъпки на новата гръцка дипломация. Посочва се, че Гърция с няколко други страни членки са попречили , за това на съвещанието на външните министри да се възцари климата на студената война и да се вземе решение за нови санкции срещу Русия. Очевидно СИРИЗА влиза с летящ старт в лабиринта на европейската политика. този старт се стовари , като гръм от ясно небе върху Вашингтон и Брюксел, че нищо чудно, ако нещата продължават по този начин , в духа на евроатлантическите традиции ЦРУ и други помощни организации да не спретнат едно военно превратче на СИРИЗА .

За сега, антифашистите отбиха идеята да се гласуват санкции. На девети - ще видим.

гейовете да наложат санкции на протежетата си в Киев, щото те избиват цивилни, жени и деца.

че като са богати, са недосегаеми. Правят световен сговор срещу доброто и мислят, че тях няма да ги постигне отмъщението. Но винаги, всичко се връща! За всеки.

Жалки ЕС-отрепки, САЩ ги водят на верижка, тез там в ЕС, правят пари, целуват се прегръщат се , а нас ни правят на глупаци с със 75 евро месечен доход ГЕНОЦИД!!!!!Сталинка противно животно...

ЕС кога ще наложи санкции на сепаратистите в Косово. Или за там трябва да си ги наложи на себе си.И на УСА. ЕС в последните 20 г. подкрепяла ли е друго освен мусулмани?

ПОТРОШЕНКО,ТУРЧИНОВ,ЯЙЦЕНЮК Какви красиви имена,какво благозвучие струи от тях, каква възвишеност предизвикват у слушателите,умиление и сладка нега се чувства от всички,имащи удоволствието да ги чуят!!!

Путин, чуркин, медведев , шойгу- какви нееврейски имена, прикрили факта, че всички тези лица са евреи:) Лично аз нямам нищо против евреите, но руската пропаганда е и антисемитска, освен антиевропейска, и постоянно изкарва евреите виновни за ситуацията със санкциите, без да отчита , че путлер е евреин/ еврейството се предава по майчина линия/:)

Тава не си ти, ма! Галеха ми слуха твоите капс лоцк проповеди. А с тия дребни буквички не може да те познае човек...

Всъщност- много ми е интересно колко от лицата от кръга "Озеро" НЕ СА евреи и колко от депутатите в държавната им дума НЕ СА евреи или НЕ СА с еврейски корени:D :D :D

"САЩ искат чрез канкции да сменят правителството на Русия, това не е просто неадекватно, това е престъпление по закона и духът на международното право" ЩЕРН, Волфганг Кубик

"Вината за украинските събития изцяло лежи върху САЩ, които умишлено провокираха този конфликт" Американ Консервативе, Уйлям Пфаф-проф.

Най-благозвучно звучи Псаки.Има Ай Кю под нулата.....

Сред "бунтовниците" в Сирия има ли доброволци, европейски граждани? Има! Турция и САЩ оказват ли логистична помощ на "бунтовниците"? Оказват! Нещо повече - доброволците и помощниците на опозицията в Сирия реално съдействаха за създаването на ислямсата държава, която е с претенции да се разширява в границите на някошната Османска империя, че и още. Аналогично с риториката срещу Русия - може ли да се каже, че Германия, Франция, Холандия, Турция, САЩ и пр. изтърбушиха сирийската държава, за да създадат ислямистко формирование от терористи? Може! Някой търси ли сметка за това?! Някой наложи ли санкции на тези държави заради намесата им във вътрешните работи на далечна за тях държава? Колко етнически германци, французи, американци са граждани на Сирия, че държавите им да се намесят в тяхна защита? Николко! Защо външните министри на ЕС не се събраха, за да решат, на кои "бунтовнически" лидери да наложат забрана да влизат в ЕС?! Вместо това, толерантно и милостиво приемат всякакви "бежанци", въпреки протестите на своите граждани. Защо не са запорирани сметките на тези, които купуват петрол от ислямистите? Защо, бре?! Не съм русофил, но лицемерието и нахалството на англо-саксите е безгранично и отвратително! Войната, в която ни въвлича Вашингтон не е наша, тя няма никакво отношение и няма за цел да разрешава нашите спорове с Русия относно някои положения в древната и новата история.

"Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз решиха да наложат нови санкции срещу проруските сепаратисти в Украйна и техни поддръжници." Това е основното заглавие , което ни поднася ДИР и се позовава на изказвания на върховния представител за външна политика на ЕС и на министрите на външните работи на Германия и Холандия. Ако ви прави впечатление липсва името на Русия и това не е случайно. На своята пресконференция след съвещанието външният министър на Гърция - Никос Кодзиас заявява, че комюникето от съвещанието на страните членки на ЕС е било прието едва след като са били отчетени исканията на Гърция. По неговите думи те са били за отпадане от текста на фразата за въвеждането на нови санкции срещу Русия( " Гръцката делегация заяви, че или тази фраза ще отпадне , или нашата работа няма да продължи"); за отпадане на текста , че Русия носи пряка отговорност за кризата в Украйна и за намаляване на срока на действие на санкциите от една година(каквото е било предложението на Полша и Естония) на 6 месеца. Два часа битка- така гръцкият външен министър определя дебатите на съвещанието. " Ние обяснихме, че санкциите не носят очакваните резултати, а създават икономически проблеми и в Гърция и в Европа. Яз като грък, защитавам интересите на Гърция и на ЕС " e казал Кодзиас. Според него в крайна сметка е съгласувано комюнике, което не предвижда въвеждане на нови санкции срещу Русия, а разширяване на кръга на хората, които обхващат приетите преди това санкции. Основният въпрос, който вълнува не само Европа, но и САЩ вече е :"СИРИЗА " ли е новият съюзник на Русия и троянският кон в ЕС. Да си припомним, че гърците имат голям опит с троянските коне още от древността.

Из сайта на Съвета на ЕС - Декларация на държавните и правителствените ръководители 27.01.2015 10:00 Изявление и бележки 290/15 Външни отношения и международни въпроси... Припомняме заключенията на Европейския съвет от 18 декември 2014 г., в които заявихме, че ЕС няма да се отклони от курса си и че сме готови да предприемем допълнителни мерки, ако това е необходимо. Предвид влошаването на обстановката отправяме искане към Съвета по външни работи на предстоящото си заседание да направи оценка на положението и да обмисли предприемането на подходящи действия, и по-специално допълнителни ограничителни мерки, насочени към своевременното и пълно прилагане на договореностите от Минск. Ще разгледаме положението в Украйна на следващото си заседание....

Много добре решение да постнеш този текст. Така всеки мислещ човек ще може да направи съпоставка какви са били намеренията преди срещата на външните министри на ЕС (27.01.2015 г.) и какво комюнике е прието на нея.

"...Брюксел, 26 януари 2015 г. Изразяваме загрижеността си по повод влошаването на обстановката в областта на сигурността и хуманитарното положение в Източна Украйна. Осъждаме убийството на цивилни граждани при безразборния артилерийски обстрел на украинския град Мариупол на 24 януари 2015 г. Виждаме доказателства за непрекъсната и нарастваща подкрепа, оказвана на сепаратистите от страна на Русия, което подчертава отговорността на Русия. Настойчиво приканваме Русия да осъди действията на сепаратистите и да прилага договореностите от Минск..."- пак от сайта на Съвета на ЕС

Бе, санкции сега няма. А за 9-ти, щ можем да съдим на 9-ти, не сега.

Могерини Фредерика, с наш Плевню сте лика-прилика, с Боко Тиквата ставате тримка и четиримка с Кристалинка! Почвайте в хор сега да ревете, срещу Русия още санкции наложете, дайте и Шабла за база на НАТО, то ще ви се отплати богато! А,хората ви яко псуват и глупостите ви не щат да чуват, поредната ви простотия блесна, че Украйна ще е плячка лесна! Тук скоро тясно ще се види, на натовските соросоиди, като ги подгони народният гняв, ще усетят тогаз х...я корав! Ей,Плевньо,много се увлече, на хората им писна вече, да слушат твойте простотии и на струпаните около теб мастии!!!

Когато са приемали Гърция в ЕС условията са били други и ЕС просто е наливал пари, за да изглеждат нещата много розови за нас. Но сега решиха да постъпят с тях така, както постъпиха с нас - да ги колонизират. Но гърците не са като нас. Още по-малко управниците им. И този опит за колонизация едва ли ще се окаже успешен. И може би това е един добър пример за нас как да си онстояваме правата и интересите - и народ, и управници. /Изключвам типичните гръцки хитрости да лапат без да плащат/

"... Но сега решиха да постъпят с тях така, както постъпиха с нас - да ги колонизират..." Хайде бе- от кога да дължиш данъци от 950 МИЛИОНА ЕВРО се счита за "колонизация"?;) Ами слепците от о. Закинтос, които прогледнаха- т.е. които са получавали соц. помощи за слепи, а като ги разследвали, изведнъж прогледнали?;)"...Сред слепците на Закинтос имало шофьори на таксита и рейс..." А хърбите германци плащат 46-47 % данъци, ние българите- също, самио гърците -тарикати?;)

Май си пропуснал да прочетеш изречението в скобите.

"Файненшъл таймс".Русия постави рекорд по изкупуване на злато "...Според изданието този скок от 123% спрямо 2013г. се дължи основно на изкупуването на добитото в Русия. Но заради финансовите санкции на Запада то трудно ще бъде продадено в чужбина, допълва "Файненшъл таймс"..." Хахаха- санкциите нямали значение и даже се отразявали добре на русията, а? :) В новите санкции на ЕС трябва да се включи такава мярка, която да не позволи на руснаците да продават злато и да купуват чрез 3ти страни ЕС военни или други технологии и да не могат да се самофинансират за започване на трета световна или нова война!

Сегашните санкции са формални, и това е ясно. Има държави в ЕС, които не искат фашистка Украйна. А и в Германия, бизнесмените ще прережат гърлото на злобабата, ако тя изблъска нещо по - сериозно.

Е- ясно е, че в ЕС са повечето държавите, които считат фашистка русия за агресор и това е добра новина- ес спазва принципите на международното право. Гърчулята -хън-мън, много приказки, много нещо, ама гласуваха"ЗА" продължаване на санкциите и налагане на нови- що така постъпват гръцките ви другари комунофашисти?;)

Добре е да се прочете тази статия в link: "Българското неподчинение в Украйна". Иначе в БГ няма цензура на медиите!!! Очаквам ДИР да побърза да изтрие коментара ми, но предупреждавам, че е по темата.

Става въпрос за "Крос. бг"

Че,Кери е умен бе!!! Как ще изчисти снега а?? Да Земе да мине нЕкой полицай като чисти и да го гръмне по тиквата и да каже после:-"ами,мислех,че държи пушка,`щото нямаше жълта линия по дръжката..."!!! Я по-добре 50 долара глоба... Иначе,непрокопсаните опити за пропаганда си вървят(предимно за вътрешна употреба). Ама,Буш не видях да го "глоби" някой,за тези жертви от лъжливата му война,нито пък Клинтън!! А,Маккейн за ИДИЛ,още по-малко.... Радостното е,че както виждам от коментарите дотук,българите не са глупаци и разбират!!Е,с изключение на нормалната статистическа грешка,пръсъстваща навсякъде в света.....

Санкциите са минимални, за което поздравявам Сириза и другите антифашисти в ЕС.

На 09.02.2015г. ще стане ясно кои са истинските санкции- до тогава ЕС приема предложения за ВСЯКАКВИ мерки за санкции .Незнайно защо дир-а не споменава това изключително важно обстоятелство....

А бе някой знае ли докъде стигнаха нещата с разследването за убийството на хората в Профсъюзния в Одеса? Или направо да го пишем и него на Путин.

ПЛАНЪТ НА МАРШАЛА Е ! НИЕ ВИ ПОМАГАМЕ НО ЩЕ БЪДЕТЕ ДЛЪЖНИ ЦЯЛ ЖИВОТ ЕДВАЛИ Г-Я ЩЕ ИМА РЪКОВОДИТЕЛ КАТО ШРЬОДЕР А МОЖЕ БИ ВЕ НИКОГА !! ЗАТОВА Е СЪЗДАДЕН И ЕС ДА НЕ ДАВАТ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ (ОСВЕН ОСНОВНИТЕ КОИТО СА ПЪРВА КАТЕГОРИЯ)ДА НЕ СЕ РАЗВИВАТ ИКОНОМИЧЕСКИ А НАСЕЛЕНИЕТО ИМ ДА ОБСЛУЖВА ПЪРВИТЕ ОТ ЕС - ТРЕТАТА КАТЕГОРИЯ В КОЯТО Е Б-Я ДАЖЕ НЕ МОЖЕ САМА ДА ВЗИМА РЕШЕНИЕ ПО ОСТРИТЕ ВЪПОСИ (ИЛИ СМЕ РОБИ )) ИТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО ПЪЛНОТО РАЗОРЕНИЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ОТ ВРОРА И ТРЕТА КАТ-Я (КАКТО Е И У НАС ! ТИКВА Е ГЛАВА ЗАЩОТО Е ИЗГОДЕН НА ТЯХ А НЕ НАС (РОБИТЕ) ГЛУПАВОЕ ДА ОТ ЗАВИСТ ДА ОСТАВИШ 600 МИЛИАРДА НА БОКЛУКА И ПРЕМАХВАНЕТО ТНА ХИЛЯДИ РАБОТНИ МЕСТА

ти си прав и обесценяважки рублата вдигат долара 2+2=4. нищо лично, само биснес! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти си прав и обесценяважки рублата вдигат долара 2+2=4. нищо лично, само биснес! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дай Бог на сръското правитлство да не ги приемат в ЕС !!! ЩЕ Е КАТО УНГАРИЯ ИРЛАНДИЯ РУМ-Я И Б-Я!!! ЩЕИМВЗЕМА И РАЗРУШЪТ ВСИЧКИТЕ ПЕЧЕЛИЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ -

ЕС е проект за унищожаване на християнството и бъдещето на белият европеец в Европа. Мултикултурализъм буквално значи анти християнство.

комунистите се интересуват от християнство? Хахаха

Комунистите унищожиха християнството в България. Комунизма е несъвместим с християнството понеже нарушава божиите закони.

Разпада на ЕС вече се очертава! Следва разпад на НАТО в Европа! За "долара" да не говорим, той е пътник! Тези лакеи на "САЩ" - т.нар. "ЕС", служещи на Ционистите - Банкери от ЦРУ,Израел и Англия, много скоро ще останат без работа и без тлъстите си "заплати" от бившия ЕС и САЩ!! И Меркел и Оланд са пътници!Исландия се отказа от ЕС! Унгария, Гърция, Австрия и Италия и Сърбия недоволстват от "санкциите", които вредят на Икономиките им!

Само да вмъкна, че Сърбия нито е член на ЕС, нито е член на НАТО, нито е въвеждала някакви санкции срещу Русия. Напротив. Но виж Словакия, наистина е сериозна опозиция на еврочиновниците, по отношение на санкциите.

Сърбия е кандидат за член на ЕС! Или поне беше доскоро : )

Накрая братчетата ще се принудят да изпарят говедата барабар с мераците им.

Да живее Русия. Да мрат говедата.

като европеец предлагам да наложим санкция като спрем северен поток. така ще сринем русия,която ще спре износа на природен газ. елементарно уоцон *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Месец, след като по време на неделния си риболов, Путин хванал златната рибка и тя изпълнила желанието му да възкреси маршал Георги Константинович Жуков, всички въоръжени конфликти на планетата са приключени, Ангела Меркел е в манастир, под име сестра Владимира, а Обама за двадесет и осми път сам си налага санкции. :)))))

Русия налагат санкции на САЩ! Е това си е виц за смях! Държава с капиталов пазар като на Дания и с брутен продукт като на Испания ще налага санкции! Все едно една мравка да се зъби на слон!

Ами, смей се, обаче ако например Русия спре продажбите на титанови сплави за САЩ, краварите няма да могат да произведат нито един реактивен двигател.

Да ги спре продажбите. Тогава мужикът к.ра ли ще ми яде? Много си тъп!!!

Колкото повече санкции прилага еврослугинята на САЩ, т.н. ЕС, толкова повече сепаратистите напредват и завземат все повече територии от Украйна!След още 1-2 санкции, току виж, превзели и Киев и тогава не ми се мисли какво ще се случи на главоча с камуфлаж, Яйценюк и вся остальная бандеровска сволочь.....

Значи удължават санкциите в/у Русия,заради сепаратистите в Украйна,а не налагат санкции на Сащ,заради американските наемниците пак там?!Едните и другите все стрелят и убиват.На война като,на война както се казва.

Вчера, пред камеи на украински телевизии, началникът на генералния щаб на Украйна, официално заяви, че страната му няма данни за участие на войски на РФ в гражданската война, която се води на територията на Новороссия. Очаквам коментар от страна на тукашните простестъри - 30 центовци, и други "безплатно" мразещи Русия и Путин американски мекеренца. За сведение на Гееца, Щерева и други, които по определени причини, не са запознати с армейската служба, началник на генералния щаб е армейски пост от най-висш ранг.

Почна да ги стяга сапога, демек чепика

Първата Руско-Украинска Война продължава вече година!!! Украйна не се предаде, нито народът на Украйна се хвърли в краката на Императора Русия ще рухне, защото в Русия НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ Украйна вече спечели, защото прави реформи с много бързи темпове

Бандерлога ,ти сън не си спал нощеска, че да ни информираш , какви велики реформатори са хохломангеоите)) Не искаш ли да ни информираш ,че в Киев е даден старт, на поредният майдан))) или това са поредните упешни реформаторских действия на киевските хунтосери))))) Много си СМЕШЕН, с глупавата си попаганда))

не си българин, а назначен руски агент!

След като ти- кремълското мурзи, обработваш информационно български форум с путлерова пропаганда, горещо подкрепям появата на твой нов опонент! И не- НЕ Е СМЕШЕН, А ТИ СИ ЖАЛЪК! Законната киевска власт НЕ Е ХУНТА- ХУНТАТА Е В МОСКВА И АКО СКОРО НЕ СЕ МАХНЕ ОТ НЕЯ, ЕС МОЖЕ ДА ВИ ОБЯВЯТ ЗА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА.

Геец, началникът на генералния щаб на Украйна, вчера официално заяви, че няма данни за участие на войски на РФ в Украйна. Колкото до реформите в Украйна, за тях, само преди няколко дни говори Барозу... по -точно за липсата им. Освен това, той прогнозира фалит на Украйна до няколко седмици.... с всичките му последици.

Украйна не се предаде,но много хора емигрираха в Русия и много други преминаха на страната ,на опълченците.Да не забравяме,че там има американски наемници и Украйна е подпомагана от САЩ.

Пак си пропуснал няколко приема на антидепресанти и виж какви ги приказваш, нередовният прием на лекарства води до тремор на ръцете и бълнувания,съновиденията се превръщат в реалност, но само в болният ти мозък....

КАК ТАКА РУСИЯ ВИНОВНА,САЩ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СА УЧАСТВАЛИ В 26 ТЕЖКИ КОНФЛИКТА в СВЕТА /ВОЙНИ/ С ЖЕРТВИ ????,БОГ ЗНАЕ КОЛКО,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МИРОНАЛАГАЩИТЕ КОНФЛИКТИ ПРИМЕРНО в В БИВША ЮГОСЛАВИЯ и СЕВЕРНА АФРИКА И КЪДЕ ЛИ НЕ!НО ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН САМО ПУТИН.МЕКЕРЕТА ПРОДАЖНИ,още дедите ви сплескани ганьовски тарикати-търгаши за нищо не бяха готови и все дърпаха,ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА и ОТ ТРИ МОРЕТА Е ДО ДЕ Я ДОКАРАХМЕ.НО И СЕГА В БГ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДИВАЦИ С ЦЕЛ КУПУВАНЕ НА ИНДУЛГЕНЦИИ ОТ ЗАПАДА ЗА БОЛШЕВИШКОТО СИ МИНАЛО ШЕ НИ ДОКАРАТ ДО ВОЙНА И ТОЗИ ПЪТ ПРОШКА ЙОК.НО ДЕНЯ Е БЛИЗО КОГАТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ТРЪГНЕ КОНТИНГЕНТА И ГАНЬО ТОГАВА/но късно / ще се озъби,но ше отнесе последния позор края си,а дали това няма да бъде и на света?А ПУТИН,той няма нищо общо с болешевишката сган просто си обича РОДИНАТА-дума неупотребявана от наще ЛИГЛЬОВЦИ!

Скоро европейските чиновници ще могат да връчат решението за продължаване на санкциите лично на "епаратистите".

В т.нар. международни санкции срещу Русия виждам само персонални санкции срещу олигарси и заплетени в афери. Америка и Европа са абсолютно безсилни, беззъби и нямат куража да нахокат голямата мечка.

Мен хич не ми е интересно, а ми е противно това, което направи Русия в Украйна (забележете, в Украйна, не с някой далечен враг). Нелепо е да се каже , че Крим никога не е бил украински, след като е в териториалните граници на Украйна. Някои могат да съжаляват, че уж го били подарили, но има международно признати граници, които Русия като агресор наруши. Може би си спомняте, при разпадането на СССР Украйна беше против да се откаже от ядрените си оръжия на своя територия. Те знаеха, че все някога ще се случи това. Бяха убедени от ООН, като гарант за техните граници станаха САЩ, Великобритания и... Русия. Виждате какъв надежден гарант може да бъде страна като Русия. Крим преди това бил руски, ами още по преди е бил татарски, та и български. Тя самата Русия е по-скоро наследник не на древната Киевска Рус, а по-скоро на Златната орда. Не може всеки, който има по-силна армия, да предявява териториални претенции към съседите. В такъв случай България може много да си изпати... Алексей Толстой: "Есть две Руси. Первая - Киевская имеет свои корни в мировой, а минимум в европейской культуре. Идеи добра, чести, свободы, справедливости понимала эта Русь так, как понимал их весь западный мир. А есть вторая Русь - Московская. Это Русь тайги, монгольская, дикая, звериная. Эта Русь сделала своим национальным идеалом кровавую деспотию и дикую ярость. Эта Московская Русь издавна была, есть и будет полным отрицанием всего европейского и заклятым врагом Европы."

никога не е бил украински, а и Украйна никога не е била украинска.

Бай Ставри

Ти си толкоз ПРОЗД, че не видя каква тъпотия с изсрл Украйна не била Украинска България не е Българска, а ти си изключителен тъпанар

А защо не споменаваш американците,що щът в Украйна?Що не си седят в Америка?Като каква се явява Америка в случая и кой я е упълномощил да действа и праща наемници в друг континент?! НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АГРЕСОРИ СА АМЕРИКАНЦИТЕ,КОТО РАЗПАЛВАТ ВОЙНИ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ!Апропо изтече информация ,че ИДИЛ сами са си признали,че са финансирани от САЩ.

ЕС недвусмислено показва, че парира сурово всяко действие на сепаратистите, които чрез терор се опитват да спрат естественият стремеж на украинците към мир демокрация и НАТО. Абсолщтно недопостимо е в 21 век да се избиват хора заради техните идеи.

Наскоро ли кацна на нашата скромна планета?...

Дрън-дрън, Демократе. Към Могерини - като ми пееш, Пенке ле, кой ли ър слуша.

С тези изявления ЕС иска да каже, че не иска да има нищо общо с хора, които не одобрява. Политиката на Русия има своето обяснение, че не иска на границата си да вижда войските на НАТО и още повече руснаци да живеят на територията на държави от НАТО.

Ами то има много повече руснаци живеещи в НАТОВски държави отколкото има в Украйна. Да не говорим, че децата на путлер, лавров и цялата кофорта около тях живеят в такива държави.

Вижданията на Кремъл изразяват страх от новото, модерното, прогресивното. В Русия най- големият страх е страхът от промяната и въвеждането на новости. Това не е онази прогресивна Русия, за която сме слушали. Тази държава в момент на страх наруши всички международни договори и конвенции.

То и България търпи санкции от 70 години, пък нищо не е станало.

е нищо де ,нищо не е останало сал един волен.откъде се намирате да дращите само тъпотии

Бунтовниците си го местят от Еди им крачол в другия след тази новина. Рейтингът на Путин не мърда надолу, както му се иска на Запада. Всяко чудо за три дни. Накрая ще ударят чертата и Русия ще бъде на плюс териториално.

сте едни българи! Ако кажа обидна дума за България ще я подминете и няма да я забележите, но ако, кажа същото за Русия ще се задавите от обилна слюнка и ще пръскате обиди наляво и надясно.

които изтичат през март и са продължени до края на годината. Санкциите са нанесли на рассия загуби над 200 милиарда долара, а цените на храните и лекарствата са увеличени над триста процента.

Мда, а ню йорк загуби двеста милиона от една нескопосана прогноза за времето... И всеки сащнак трябва да работи в най-добрия случай към три години без да яде, облича и зарежда кола,... иначе казано да кара на фотосинтеза, за да могат сащнаците да си върнат трилионните заеми от които сега живуркат...

ПО ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ САЩ РЕШИХА ДА НАЛОЖАТ НОВИ САНКЦИИ А ТЪПОГЛАВЦИТЕ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ГИ ПОДКРЕПЯТ ОБАЧЕ В СЛУЧЕЯТ ОТ ТЕЗИ САНКЦИИ ПОТЪРПЕВШИТЕ СА ПО МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО НАШАТА

и с какво сме потърпевши, като ние имаме изключително импорт от тях. те отдавна ни санкционираха и ни възпрепятстват вноса. да не би да са спрели паричните потоци за интернет троловете, които да плюват запада?

ХАХАХАХА..Укро фашагите разнасят от къша на къща повиквателни за запас а на датата там се явяват майките и жените на запасняците.Муаааахахахах....жалки,жалки

О, иес! На сепаратистите изправили се с оръжие в ръце, за да не ги откарат в ес... им забраняват да ходят в ес... Покъртително направо!... Звучи като аятолах забраняващ на папата да се моли в джамия...

Трябва да има още санкции, за да спрат руснаците да мислят по този начин: link Как мы перестали бояться и полюбили бомбу....Разговорам о ядерном оружии как об универсальном ответе на любые претензии Запада скоро исполнится год, и начались они на самой высокой ноте: сюжет Дмитрия Киселева о том, как мы можем превратить США в радиоактивный пепел, трудно превзойти. Но то, что в прошлом марте казалось экстравагантной выходкой, сегодня уже воспринимается едва ли не как общее место: Владимир Жириновский повторяет слова ядерные фугасы едва ли не чаще, чем выражение однозначно...

о каки каки ако със санкции накараш някой да мисли по друг начин значи явно прехвърляш семеините отношения на международно ниво а ако мислиш пък че на жириновски ще му бръкнеш в мозъка задачата ти просто става непосилна:)

Санкциите сами по себе си са нищо, обаче- за руснаците са огромен проблем ПОСЛЕДИЦИТЕ от тях, които последици са финансови, икономически, социални и политически:) Да са ви сладки на всички русофили и българофоби:)

трябва да изключат Русия от SWIFT

и хилядите български фирми, които правят бизнес с Русия как ще се разплащат? Или викаш важното е на руснаците да им е зле..преди нашите интереси.

Най новата мода е да носиш униформа на руските спец. части , без отличителна маркировка...Голяма гъзария ви каам...Инициатора на ревюто каза че във всеки магазин ги продават

санкциите са добри но са прекалено меки трябва още и по строги!

:) ти май си за военно решение бате аз съм за мирно и заявявам че ако се иска мир - нови санкциите вече са вредни - необходими са дипломатически усилия санкциите само наливат масло в самолюбието на украинската власт а намирането на решение няма как да се състои някакви възражения?

"гръцката дипломация в сътруднияество с други страни , които се борят за дипломатическо регулиране на ситуацията в украйна и за стабилност в региона, за да преодолее култивиращото се последно време дух и атмосфера на студена война и да постигне отказ от въвеждане на нови санкции към русия'' - заявление на министерсвото на външните работи на гърция от преди малко -------------------------------------- резултата - днес - в минск преговори --------------------------------------- веднага два въпроса 1. нашите каква я вършат 2. конструктивни ли са санкциите или десконструктивни