ЕС удължи индивидуалните санкции срещу Русия и Украйна

Посланиците на 28-те страни членки на Европейския съюз са решили да удължат с половин година индивидуалните санкции срещу граждани на Русия и Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ЕС удължи индивидуалните санкции срещу Русия и Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега разбираме,че има санкции срещу Украйна.Явно Украйна пищи, а е нередовна.

Например всекиден ядеш мешана скара а после преминаваш на фасул леща и то без месо това сами санкциите на ЕС . А има и друго хамерите правяи това - там където ЕС вече не работи в Русия заемат техното место !!!!и какво няма кола или телефони в русия и така е с всички стоки !!! няма паразно место в пазарната икономика ! спряха кашкаквал от франция а американец(живеещ в селата под Москва )си осигори продажба на собственния кашкавал и увели производството си в ТРИ ПЪТИ!!! ТОВА Е - ПРАЗНО МЕСТО НА ПАЗАРА НЯМА -ЗАЕМА СЕ ВЕДНАГА

Даниел Митов заяви, че БГ удължава санкциите, а ББ иска хъб- ако въобще съществува България като държава. Докога предатели ще решават.Не знам кои са тези 120-130 със санкции, но всички знаят че Митов няма нищо общо с български интереси

Тъй като Украйна и Русия са конкуренция на българските продукти и покупателната способност на тези 2 държави е мнооооого по-ниска от тази на западна Европа - то това значи че санкциите към тях са добре дошли за България. Всеки който роптае с/у това е АНТИБЪЛГАРИН !!!!

За пок.способност на Украйна е така, но виж анализа на банка Голдман сакс и там ще съпоставиш пок.способност на средност.доход на един руснак който превишава 3,5 пъти този на работещият беден българин.Като каза пок.способност -БВП на Русия по ППС е 3,787 трилиона долара/5-ти в света/.Така че първо попорчети нещо а после сравнявай муха със слон.

нека плювалника започне сега.

Моля публикувайте поздравителния адрес към американската подлога Щерев. Още ли я сричате. Да ви я припомня ли?

За граждани на Крим!!! А за граждани на Косово и Северен Кипър що няма?

На всички още вярващи в непогрешимостта на фюpepa Путин който обещава на руснаците "светло бъдеще" и жизнено пространство препоръчвам да потърсят интервюта с руснаци по независимата руска телевизия на журналиста Саша Сотник - "Сотник ТВ". Там ще видите интервюта от руснаци за руснаци и без цензура или изкривяване на факти ще добиете представа за настроенията на самите руснаци. Правилно са удължили санкциите с други думи, и те не само че няма да свършват, а напротив, ще се увеличават и утежняват!

Жалка евроклоунада.

На тези още не им светна че Русия ще влезе тук през Турция и че скоро ще трябва да отварят бузите. Икономическа криза в Русия няма, политическа никога не е имало, излизат от демографската криза, нямат криза на остаряване на обществото и не са обект на нашествие, което няма начин да спрат. ЕО е остаряваща като население, в политическа, икономическа, демографска криза и я нападат милиони хора, които не може да спре. А за руските ресурси: ами те вече ги преорентираха на изток и дори и да махнат тъпите санкции европейците ще трябва да си ги плащат скъпо.

Тези санкции безусловно трябва да ги има, но още една мярка трябва да се въведе: да се обяви награда за залавянето на Путин и предаването му на съда в Хага.

Американските дечковци май пуснаха филм по кината по темата- Suicide Squad;-).

Ще го хванат за пищова?Колкото до съда в Хага, Милошевич им го каза в прав текст- пушите курац........

Дали ще отпаднат санкциите преди световното по футбол 2018?

Понеже предполагам че нема да има Световно сега е момента да залагаме на слабаците в квалификацийте.Люксембург и България ще се класират аФранция и холандия и швеция нема да си мръднат и пръста Затова ще играя двойка за българия срещу франция

Санкциите ще бъдат удължавани до момента когато главния мюфтия на ЕС ги отмени. Не остана малко. Американските подлоги да се стягат, че греста може да свърши.

Онзи главния обрезвач на клит... ли бе? Да ти имам и опорните точки.

Твоята опорна точка е една . да те чукат на задна прашка. Точка по въпроса.

...по-правилно е :ЕС си наложи санкции...неадекватни политици

десетки италиански предприятия са направени в Русия, благодарение на инвестиции от Италия. Над 1000 строителни фирми от Турция строят в Русия. Америка продължава да сътрудничи с Русия в космоса. А вие чешете езиците си - кучетата лаят, керванът върви ))))

Вероятността Украйна да се оправи ще нарастне, когато руската армия агресор бъде изтеглена от територията и бъде приета в ЕС и НАТО. Досега няма изключение членството в най-мощния икономически съюз да не е донесло просперитет, дори и на изостаналите бивши соц републики.

Шило

Че какво им пречи сега? Руската армия е в Русия, бунтовни са две области. Що нищо не се прави в останалите?

"Руската армия е в Русия" повтрянето на тази лъжа, гарантира санкциите. Но явно страхът от международен трибунал е приоритет пред бъдещето на цяла държава. Приоритети.

Юнкер им каза: най-рано след 25 години ще ги приемат, ако още ги има де! Нас поне ни приеха, а те се оказаха "излъганите камили" от Запада на ента степен! А и жертвите им от Майдана се оказва, че отидоха на вятъра!

За съжаление американците не можаха да си направят военна база в Крим.

не им достигнаха няколко самолетоносача в черно море турците не ги пуснаха хихихи

Нещо не си в час. Русия е огромен пазар и ако не си виждал как на западняците им текат лигите, като стане въпрос за руския пазар, аз съм виждал. И за чий да им го подаряват? За да им трескат санкции, когато им скимне ли? Щатите се крепят именно на вътрешния си пазар, защо Русия да не го прави?

хихихи спарта била на сушата и била доста по мизерна от атина на морето е да де ама спарта е нямала космически войски та санкции, украинци,северни елени и не знам си кво стратегията взе да куца проблемът за руснаците обаче реално не е в санкциите а в самите руснаци , ама това е малко по трудно за асимилиране

Шило

Да, иска нормализиране като всеки един нормален човек. Ама тези санкции да са принудили някой, нещо да направи?

Я кажи, кой и защо ги направи ненормални тези отношения?

Шило

Киев с нарушаването на споразумението от 20.02.2014година и атаките срещу украонските гражани от руска народност. Обстановката ескалира, защото тъпанари застанаха на чело и решиха, че кобура решява всичко, а не диалога.

Санкции срещу граждани на Украйна? Такова нещо не бях чувал. И кои са тези граждани? Не че не трябва да се въведат срещу Порошенко и цялата му пасмина например.

Санкциите срещу тези които подкрепят лилипуткин!!!!!!!!!

Шило

С две думи срещу кримчани! Браво!

Браво! Так надо

Целта на продължаването е че се иска свалянето на Путин от власт и неговата партия на предстояищите избори след 10 дена. Макар и по косвен начин да се намеква за това на руските граждани да не гласуват за него. Иначе друго нормално обяснние няма , е има то е че се действа по заповед от сащ. ЕС е зависим от това. Няма собствена политика.

Шило

Куба живя.50 години обсадена от всякъде и нищо не се промени, та тези санкции ли ще променят нещо?

АКО ТИ ВЛЯЗАТ ЦИГАНИ ВКЪЩИ КАК ЩЕ РЕАГИРАШ-БЕТОН МАРКА 500.

Диктаторите не ги свалят на избори. Путин помни васалът си Каримов

Шило

Беге, Порошенко изтрезня ли вече? Или звездите още му говорят с руски акцент?

Шило

Като гледам, глобалистите си затварят пазари. А, бе, в Китай какво стана?

видяхмe ги как се ослушваха като мишки на g20 , взе да им светва на европеиците че вече не са фактор

Шило

На кого, на този, когото посрещнаха с пълни почести, или на другия, дето слезе през аварийния изход?

Как само ги издангалачи Първанката като подписа за членството ни в НАТО и сига не могат блядовете да на нападнат както нападнаха Украйна

Голем номер им скрой.Уж с тях пък подписа с НАТО

Явно вече съвсем си се "оял" със "зеленички" за да пишеш такива глупости. За какво му е на Путин да прескача Черно море за да те окупира. Преди да пишеш - мисли.

За по-тъпичките т.е. маскафилите давам резюме . Забраните са за : 1 Органите на властта и силовите структури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики -"опълченците". 2 Забрана на инвестиции и търговия с технологии с 15 компании от финансовата, нефтената и отбранителната сфера. 3 Забранена търговията на ЕС с Крим и издаването на шенгенски визи на кримчани с руски паспорти. Това не е рф нито вашата мама рассия дето се има за велика, а са кенефите на "бащицата" на "благоденстващите"...

Шило

Е как ще убедят хората на Крим да се върнат в Украйна? С принуда няма да стане. А, кажи ми, какъв е смисъла и кой е наказания?

Бай Ставри

Както ги убедиха да ходят на референдум за Путин Путин им заповядва да вярват на Порошенко и готово

с морков ))))) Дреме им на хората в Крим, за Европа, дето взривяват метрото и летищата. Дреме им на всеки ден бомбардирани хора в Луганск за вашата псевдо демокрация, която убива деца и възрастни. Дано да ви се върне всичко тъпкано!!!

Сега се очаква поредният бум на руската икономика и чутовното ѝ развитие. Нали така твърди Путин?

Трябва да се забрани и на нашите путеноиди и руски трове да пътуват из "Гейевропата"!!!!

Ама те извън интернет анонимността са едни хрисими и обичат много ЕС и субсидиите, пращат си децата на запад, карат западно. Само тук са лъвове.

След като санкциите не пречат на Русия ,защо всичкото руско трол, се изсипа да вие в един глас-''ДА ОТПАДНАТ САНКЦИИТЕ, НЕКА ОТПАДНАТ САНКЦИИТЕ''?? Обяснете мурзилки, защо виете на умряло от тези ''безболезнени'' санкции на ЕС!

Шило

Квичиш ти. Аз специално се " възхищавам" на упоритата глупост, демонстрирана от Брюксел. И що лъжат украинците за ЕС?

Ако имат мозъци руснаците, ще искат санкциите да останат- правят ги по-силни, развиват им икономиката, вътрешното производство, пречат на износа на капитали ако щеш. Най-хубавото нещо, което се е случвало на Русия след кипърските банкови събития, хаха.

Тук си напълно изчерпателан;) +++

Ха Ха ХА затова си комунист, че пишеш тези простотии!!!!!

Ми щото голем глад ши ги гони както при Брежнев

помагали на путлеристан да се развива още по-добре ? Значи всеки който агитара да отпаднат санкциите е соросоид, еврогей, кравар, обонговец,....

Не виждам диктаторът да си вади някаква поука откато армията му нахлу в Украйна и щеше да завладее и присъедини западната й част под дулата на автоматите. Категорично трябва да се премине на следващия етап от икономически санкции и технологично ембарго.

Маккейн искаше, но се оказа, че само с един-единствен аргумент /ракетните двигатели/ руснаците сринаха мощното му лоби в Сената. Защото малко, съвсееем мъничко, Западът изостава в ракетните /и много други/ технологии- това даже Зукърбърг го разбра наскоро;-).

Аз

Премина се вече към следващия етап. 7000 германци всяка година нахлуват в Русия и анексират малки парцели земя в Сибир.

тои и Cи дзин пин това вика -:подържаме русия и смятаме да си сътрудничим : а какво ще каже меркелица не е от особено значение

фалиралия ес налага санкции , голям смях

Шило

Меркел и Оланд нямят сили да си признаят грешките. Нищо, на изборите, ще им ги припомнят.

Досега Путин,освен служителите на НПО ,никой държавен глава не си позволява да го нарича ,,Кучи син" ,за разлика от чернилката.

Спокойно всичко се плаща на този свят и не в рубли, а в долари!!!

Ще плащаме като лижем задника на една чернилка,а руснаците не ги мисли имат си всичко,ако нямат купуват.

Стига с това какво е казал Митов - подлога е всички го знаят . Над 1.5 Милярда долара е дала Америка за България на разни хора тук - не лев или два и то от тези пари нито един лев данък не е платен в хазната . Очилата за параван без диоптър за да придадът на подлогата по-умен вид !

''Вторият пакет от санкции е съставен от отраслови икономически санкции и именно той през юли бе удължен до 31 януари 2017 г. Тези санкции включват забрана на инвестиции и търговия с технологии с 15 компании от финансовата, нефтената и отбранителната сфера. '' ТЕЗИ САНКЦИИ ЛИ СРИНАХА ПУТЛЕРИСТАН?! Заради тях ли БСП-Атака вече са обявени за предатели в България?

Шило

Русия да е срината? Интересно, кякви критерии ползвате? По Вашата логика, Украйна не трябва дя съществува вече.

Шило

Третият пакет е умопомрачителен. Санкции срещу обикновенният човек! Бравос, Брюксел, бравос, Вашингтон. Има да чакате хората на Крим да ви потърсят за каквото и да е!

Евтините въглеводороди и санкциите добре работят, 20% от мужиците вече реално гладуват, а други 20% недояждат и всичко това по тяхната официална статистика, като знаем как чекистите лъжат народа си трябва да го умножим минимум на две. Вече започнаха недоволствата и протестите, скоро братушките ще изхвърлят и последните чекисти от Кремъл и ще заживеят свободно и цивилизовано както се полага на изстрадалия руски народ.

Мурзилчоци, защо всичкото съветска рус иска да идва в държавите от ЕС , да се кредитира от държавите на ЕС, да живее в държави от ЕС??? В РАШИЯ МАЙ НЕ СЕ ЖИВЕЕ ОТ МИЗЕРИЯ?!

Шило

Всичкото?????? Доколкото знам, няплив в ЕС има от бради и бурки.

Грозната истина за Русия, която много хора у нас някак не могат да видят, е, че тя се е превърнала в държава, която е суровинно-енергиен придатък на световната икономика с несвободно, корумпирано и деморализирано население, но пък с голяма армия и най-вече с войнстващи лидери. По много от показателите, измерващи характера на социалния, икономическия, политическия и обществения живот Русия прилича повече на страна от третия свят с тази разлика, че климатът е студен и притежава ядрени ракети.

''Санкциите, включващи забрана за влизане в ЕС и замразяване на банкови активи, бяха наложени заради анексията на Крим от Русия през март 2014 година. Те трябваше да изтекат на 10 септември тази година."Черният списък" обхваща 150 души и 37 компании.'' Естествено е България да подкрепя санкции срещу руски бандити! МУРЗОЛКИ, КАКВО ПАК НЕ РАЗБРАХТЕ?

Когато ние лоялно застанахме зад Украйна, знаехме какво губим. Тези гневни думи на министър-председателя Борисов дойдоха от Варна !!!

Че каква демокрация е, щом рекетират така гражданите на Крим да избират гражданството си. Все едно аз да искам да стана гражданин на Чехия /откъм нейна страна да няма проблеми/ и да получа сума ти санкции след като го приема.

Че от това, което съм цитирал по-долу - излиза, че санкциите са срещу народа - срещу обикновените граждани на Украйна....!!!

Това е все едно да подкрепяш Ердоган, че е купувал петрол от ИД, щото бил по-евтин, и да казваш, че го е правил ''за народа'' Не става ясна целта на коментара ти. Тероризма или фашизма не трябва да се подкрепя, пък бил той и в Кремъл.

Руснаците ще си го преместят в другия крачол.

Дреме му на Путин от Американските подлоги - сегашните управляващиот от соц. лагера и тук и в Европа - бивши Комсомолки деятели , Комунистически натегачи и доностници на онази власт . Та вижте Тук кой е начело на Параламента а на държавата а на Правителството ... Побърка ви Путин няма Крим няма НАТОвски военоморски съдове там и Руския флот няма да мръдне от там . Сорос и сие Газ да пикаят . Стрелбата от корабите беше явно предупребдения какво може да се случи на САЩ ! А припикания им Президент за нищо не го броят напоследък .

Миналата година: "Forbes: Американски компании търгуват с Крим, заобикалйки ембаргото!" Тая година: "Компании от ЕС продължават да търгуват с Крим въпреки санкциите, а кораби под европейски флагове влизат в пристанищата на полуострова, сочат данни на Центъра за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP)" И после "Порошенко се опасява, че Украйна губи подкрепата на Запада"

а европейска армия ша праим ли:)

ИГОР НАСАЛИК ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР НА УКРАЙНА в предаване по ТВ 112 УКРАIНА на 24,08,2016-та си призна: Да, ние плащаме по-скъпо за реверса от ЕС и към сегашния ден тази цена е 185 долара, но не сме доставили и един куб.м. от Русия. По прекия договор за доставка на руска газ ще плащаме по 140 долара за газ от Русия. И пак Русия им е виновна

разбира се, че на терористи пари не трябва да се дават, макар да е по-скъпо. Това е все едно да подкрепяш Ердоган, че е купувал петрол от ИД. Не става ясна целта на коментара ти.

Депутатът от Радата Олег Кулинич от трибуната : От първи септември се вдигнаха тарифите на електричеството, за последните 2 г. това е 300 %. А отоплението поскъпнало от 500 до1000 %. Инфлацията миналата година е 43 %. А от 1.09. минималната пенсията ще бъде индексирана с 10% това е 20 гривни. Много хора няма да могат да заплатят комуналните услуги през идващия сезон Слава Украине! Це Европа

И украинците и рунаците са твърди хора и едните и другите ще се справят.