Руското хранително ембарго срещу Запада влезе в сила

От днес е в сила забраната за внос в Русия на хранителни продукти от ЕС, САЩ и др. Забраната може да засегне и други отрасли. ЕС ще търси съдействие от СТО.

Обратно в новината

Коментари - Руското хранително ембарго срещу Запада влезе в сила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО. НА ЛИЦЕМЕРИЕТО ТАКА СЕ ОТГОВАРЯ.

Все пак трябва да гледаме напред. При тези обстятелства, трябва да обновим самолетите си с натовски, руснаците не биха ни доставяли техните си, след като цленуваме в алианса. Една европейска хипотеза. Според английски източници [Erofighter Typhon] се оскъпява с 70% поради лош мениджмент. Ние да кажем искаме да купим за 1 милиард евро 8 самолета - казано съвсем примерно. Ние или по точно у нас се правят кабели и проводници за луксозни автомобили. Да кажем , че можем да правим кабели и проводници за европейския изтребител на полвин цена. Добрия мениджемнт предполага у нас да се правят кабелите и проводниците и ние да участвуваме , като за 1 милиард евро си доставяме 16 самолета. Това е една хипотеза и е съвсем условна. Вероятно бихме засегнали някои интереси, водещи до лошия мениджмент. Всичко е примерно. Но това са нашите интереси и нашето бъдеще.

Това е само първата крачка.Следващата ,след нокдауна ,ще бъде затваряне на кранчетата и нокаут.

Тонове българско сирене висят в складовете. И само това ли ?Те ти булка Спасовден.Като не щеш мира ,секира.

Путин се присъедини към санкциите срещу Россия... Все пак той е син на личния готвач на Сталин и отблизо се е учил как да мачка россианите...

Когато преди години след първата война в залива на рейима на Садам , бяха наложени санккции, те не важаха за храни. Имаше една програма петрол срещу храни, която даваше жъзмойност, режима на Садам да купува храни и да се разплаща с петрол. На него не му мина през ум да наказва Запада, като не купува храни. В условията на пазарна икономика, режимът на Путин е купувал храни от Запада, не защото е питаел топли чувства към него , а застото това е било най изгодно. Та таези ответни санкции не могат да бъдат санкции в истинскиq смисъл на думата ,а режим на икономии. Войната в Украйна струва пари, превъоръжаването струва пари , Евразийският съюс струва пари. Космическите изследваниq струват пари. Газопроводите (излишни) струват пари. Режимът в Русиq струва пари. Земя в Русия много и ето тивъзможност за месния агро бизнес да печели, като резултат от икономиите.

На Путин ще му накривят шапката

Май нещата отиват към нова Ялтенска конференция...

''...Никога не предизвиквай руснаците ! На всяко предизвикателство те ще отвърнат с такава грандиозна простотия, която ще остави всеки здрав разум зашеметен...'' Ото фон Бисмарк

Ми тогава що е дотирал Ленин и революцията в Русия твоя Ото Фон Бисмарк. Ако го нямаше нямаше да я има и революцията.

Като как си го хредставяте това дотиране?

Ембаргото на Путлю е все едно аз да забраня на Адриана Лима да прави секс с мен....от тъпо ченге , като него -толкова.....

От преврата в Киев в крайна сметка печели Москва. Кремъл си изигра картите по възможно най-правилния начин. САЩ така или иначе са пътник, действията им са продиктувани от желанието възможно най-много да отдалечат кончината, но така просто ще агонизират по-дълго. ЕС уж все се пишат на умници, ама този път криви им излязоха сметките. Допуснаха да играят роля, в която вървят срещу интересите си, отредена им от САЩ по сценария написан във Вашингтон...

Ръшата бият във форума!! Момчета, другаде!

Голем кеф!!!!!!!!!!!! Ша си караме на картошки и...!!! украинска водка!?

..А у нас - картошки с лУком!?

Цялата тая "история" със санкциите ми прилича на влашката приказка: "Ще си извадя окото да умре тъщата от яд, че има едноок зет!"

..??? Ма нали тъщата е...Ръшата?!

кво квичат кат малки момиченца на които са взели близалката?! Нали бяха уж мноо големи и можеха да минат без Русия а?! И то циврят заради един зарзават! Страхме е да си помисля какво ще стане ако врътнат кранчето на газта и нефта!!!

като си резнеш клончето, на което седиш? СГРОМОЛЯСВАНЕ! Почти 3/4 от БВП на Русия е от износ на нефт и газ. Колко % от БВП на Запада, мислиш от износ на зарзават за Русия?

тва с рязането ...просто не е така!? Западът си плаща ... и само плямпа! Само Покрайнските циганя се циганеят с плащането! Анадъмо, гяур??!

"Гейвропейците" си направиха държави, към които се стреми целия свят. Уредени и спокойни. "Мъжкарите" като теб и любимите ти рашки, си направихте анархии, кочини и места, от които всичко що има мозък бяга.

Сега ще падне едно муане на пирожки и чеченски овнешки шашлици...до откат!

Важно е храната да е по православному чиста, без чуждоверски примеси!...

Сутринта малазийските експерти потвъдиха,че техният самолет е свален от украински СУ-25

Една важна поправка, експертите които са стигнали до това заключение са от САЩ! Но техните медии мълчат, само филипинците ги издадоха.

са го признали? Тоест американски експерти да го потвърдят?!

Ами те казаха : чушки ,домати , тиквички ще внасят от Внимание ! съюзника на САЩ ТУРЦИЯ. Само лапни шараните още мислят ,че това не е търговска война.

Щели да си увеличат собственото производство, ми като можеха защо не го увеличиха досега?Затова ли по руските кулинарни форуми ни завиждат,че имаме,чушки ,домати и тиквички целогодишно, а при тях само през сезона.Да ти се яде нещо и да му чакаш сезона, супер е.

защото руснаците са разглезени от петролните долари, не им се работи и свикнаха да чакат наготово

Комунизмът им разби земеделието, както и нашето. Как се прави наново?

Като не искат нищо от ЕС да се изнасят и от България!

Лелеее 'илядо и осемстотин коментара и около 99% от тях пълни глупости.... НИщо де и троловете трябва да ядат, докато има де.........

Сега поне руснаците ще усетят иситнския вкус на зарзавата и месото..... че с тази пластмасова продукция от хамерика и европа ябълката и сливата имат еднакъв вкус....

1.Ако бразилците и до сега са могли да внасят в Русия пилешко, защо ДО СЕГА не са го направили? 2.Ако турците,индийците и останалите производители на плодове и зеленчуци могат да заместят напълно пропадналите доставки от ЕС, защо ДО СЕГА не са го сторили?

Защото досега имаше преференциални цени за европейския внос в Русия и бразилската продукция отиваше в полша и поляците я продаваха на русия като полска. много такива скандали има непрекъснато.

Пластмасова е продукцията в българските супермаркети, защото се внасят най-големите боклуци за голяма печалба, а българският производител е малтретиран или унищожен. Да, пластмасова е продукцията от "хамерика и европа", защото внасят същите боклуци като бълхария. А иначе като се бръкнеш малко повече и в Норвегия можеш да ядеш през зимата пъпеши от Чили, круши от Португалия и всякакви плодове и зеленчуци, докарани вчера със самолет от райони, където са в сезон. Ама това не става в Лидл, Метро, Алди и др. такива.

кой им е пречел да "усетят иситнския вкус на зарзавата и месото"?

БСП трябва да има председател като Николай Малинов и да сложи начело хора като Георги Гергов и други от движение русофили и тогава всички ще гласуват за БСП и ще могат да обърнат политиката ни към Русия и да отменят ембаргото за България и така малкият бизнес да живне от износ на хран. продукти за руския пазар!

Стига с тия руснаци бе. Нямаме нищо общо стях , гледайте напред.

Обичам всички, независимо от тяхната етническа, национална и политическа принадлежност! Но преди нещо да коментирам проучвам и анализирам фактите! И не разчитам само на информацията, която ни подава чуждата БГ ТВ и СМИ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ДЕЛИТЕ ХОРАТА НА: Русофили, Русофоби, зелени, червени, сини, и т.н...НАУЧЕТЕ СЕ да МИСЛИТЕ и ПРОВЕРЯВАТЕ и АНАЛИЗИРАТЕ! Когато казвате, че ЕС санкционира само Руските Олигарси, замисляте ли се за ефекта върху обикновенния човек в Русия? И защо ЕС го прави? Има ли наистина основание за такива санкции каквито прилага, или просто изпълнява послушно нечии поръчки? Обърнахте ли внимание на изказванията на не един политик, журналист и Бизнесмен от Западна Европа и САЩ? Включително изказванията на Ветераните Разузнавачи в САЩ против лъжите относно намесата на Русия в Украина. Не чухте ли специалистите от западна Европа и Малайзия, които видяха отломките на сваления боинг, че същия е свален от картечен откос от самолет. А там е летяли само украински боен самолет СУ-25. Цял свят разбра какво се случва в Украйна. Но някой в дира смятат, че българите са идиоти,не знаят чужди езици и те могат да ги манипулират ежедневно. Политическите решения на управляващите в ЕС са едно, а фактите съвсем друго нещо. Това е информационна война, която се води от Международната Финансова Мафия, за умовете на хората. Не сте ли се замислили защо децата ни са длъжни днес да ходят на училище и пред училище все по-малки и да бъдат отделяни от семейната среда? Много въпроси трябва да си зададете, преди да пишете в дира, повтаряйки като папагали казаното от вашите кумири, шефове и чуждите ТВ и западните СМИ!

Какъв къртечен откос бе пич, всеки ден свалят самолети фирканите блядки. Да не мислиш че го правят за хората?? Там има само руски наемници взели за заложници местното население. Който иска Русия да ходи в Русия,територия ли нямат да ги приемат та искат още???? Който иска Турция да си ходи там,същото е и за България,ако искаш си отиваш у дома не крадеш от приятелчето ти нали???

Хаха интересно е наистина в създалата се ситуация кой ще надделее. Кефя се как Путин ще разкаже новата история за Русия. Така не може да се гаврят и да се правят на богове нито САЩ, нито ЕС - защото пет пари не струват. Дано нашите политически задници да проумеят малко положението и да направят правилния ход.

или другите фермери ще продават на по ниска цена ...кукиш! Те и ебз това са субсидирани а сега субсидията ще стана още по голяма! Познай от къде идват парите..от евробюджета малоумник!

стрелят си в краката и после се чудят защо боли...И защо имат дупки в кракакта....ДЕбилни западни подлоги...Горките еврофермери и земеделци!

Ти еврофермерите и евроземеделците не ги мисли. Сега евробанките щедро ще ги субсидират. После същите банки ще излезнат на печалба, банкерите ще си раздадат тлъсти бонуси и след това отново ще обяват фалит и трябва да биват спасявани от данъкоплатеца. Е те така работи тази система...

Комунизмът се завърна. Горките руснаци.

На вниманието на всички глупаци които се лигавят тук; Пияните руснаци от векове са спали гладни и жадни в студените землянки, но не са оставяли ненаказан враг. Бъдете сигурни, че и сега така ще стане. Само дето сега системата е малко отворена. И емиграцията е малко проблемче. Любопитен съм как тов. Владимир Владимирович ще го реши.

Руското ембарго? Срещу Запада??? Ха ха ха :-)) Леле! Ама това не е ли на майтап? Готин виц. И какво ще ни спрат? Водката ли?

Ми те почнаха вече да циврят еврогейците! Скоро и ти ще зацивриш селтак кат сппрат ти плащат от Краварника!

пливай, пливай, не е рибе

СМ

Годишните приходи на Гърция от износ на цитрусови плодове за Русия е 7.5 млрд $. Лошото е че поскъпнат турските зелнчуци и плодове. Ще поскъпнат всички стоки които внасяме от Египет, Иран и Индия. Чудя се дали ориза в Китай ще поскъпне ?

humfry

Китай от години е номер 1 в света по селско стопанство и земеделие. Това го показват всички статистики. Русия би могла сама да си произвежда всички нужни продукти чрез модерни парници, както правят в Испания примерно, и да внася от Южна Америка, Азия и други. Исландия пък сами си отглеждат бананите и не внасят. Сега остава да започнат да продават с Китай стоки и услуги във валута различна от долари. Не се надявайте на ценови спад при стоките, поне не и за крайните потребители. Единствено е възможно увеличение на печалбата при българските прекупвачи. Смятам, че ако в България имаше политици като Путин, българската икономика нямаше да бъде разрушена, а модернизирана. И сега вместо всички стоки да са от ЕС и Полша, щяха да са български и да се изнасят. И вместо да ходите да берете плодове, зеленчуци и цветя по другите страни, щяхте да го правите в България, както е било едно време преди 9-ти /за справка сезонни работници за Хмел/. Но както всички знаем, гащите са свалени, дупето намазано, хората лутащите се по света в търсене на по-добър живот, а политиците добре охранени и с тлъсти авоари.

humfry

И ако написаното ви се струва "комунизъм", значи всички западни страни, където ходите да гастарбайтвате, са комунизъм.

Китай е перфектната "социалистическа" държава - чист капитализъм по крайбрежието и чист феодализъм във вътрешността.

фашистка полицеска държава! Подслушват ти телефоните наблюдават те с дрони и ти казват за кой да гласуваш!!:))))))))

Разбира се, че би могла! Но от един век (откакто шайка крадци и убийци превзеха властта) прави всичко за да не произвежда! Просто защото бандитите предпочитат да крадат, убиват и рекетират!

Suncho

Данни за БВП за 2013 Русия = $2 трилиона САЩ+ЕУ+Канада = $37 трилиона Простата математика показва кой може да спечели една търговска война.

САЩ+ЕУ+Канада дълг над 300 трилиона, за пример Люкснбург там всеки роден се ражда с дълг от над 3 милионна евро

БВП на глава от населението за 2013 г. е 81000$. Колко е на Русия, бе, зомби?

в крайна сметка Русия винаги печели....трябва повече да четеш . И през 1917 устоя и през 1941-1945 устоя, векове наред е устоявала и е пласкала по дупето който иска и когато иска, така , че споко

А знаете ли колко милиона умряха от глад и репресии за да устои Русия?

не е победа, а оцеляване на част от вида... Ще ми се да я видя да печели наистина - с производство и благоденствие, не с оръжие и войни!

Suncho

За всички тук които не могат или ги мързи да смятат. На Русия БВП-то е 2 триллиона Това на САЩ, ЕУ и Канда общо е 37 трилиона Така че чистата математика показва че каквито и санкции да налага Русия те са пренебрежими. Дори да спрат да продават и произвеждат вообще пак няма да има съществено значение.

70 трилиона..........Руски дълг=0! Да ясно е кой ще спечели:)))

Сега им започват опашките както при нас през 80-те. Банани и портокали само на нова година.Салам и месо ,само с връзки и т. д.

те градят империя, тоя ми говори за портокали.. Ти тъп ли си, ако сега България присъедини Македония дали ще ни пука ако ни спрат портокалите и бананите а??

Макетата не са се усетили. В резултат от действията на Коминтерна, тука държава няма. По-вероятно (и по-добре ще е ) те да ни анексират. ама май си претопиха танковете

Един американски експерт преди дни беше казал по повод санкциите срещу Русия във финансовият сектор..." Сега Руснаците ще разкрият ,една неприятна за нас тайна-че могат и без нашата финансова система..." Сега руснаците ще разкрият ,още една "тайна" ,че могат и без западните стоки ...Така че кой е губещия...????

И представа си нямаш, колко ресурс са прехвърлили американците (преди да станат хамериканци) през втората световна война към СССР. Това са едни от най-сериозните тайни за наблюдателите от източния блок. Т34 е произведен по лиценз (Руснаците само живата сила. Цената на човешкия живот там е нищо - съотношенията за военните загуби са просто отвратително много във вреда на Русия)

лиценза за T34 аз го писах

Т-34 е пройзвеждан по лиценс?! Тъп си като глаош и не знаеш какво пишеш дори!!! Танка на кристи е пройзвеждан по лицент БТ-1 ! След него всички машини са руска разработка.....А Т-34 си е изцяло руски дизайКРЕТЕН!

Благодарение на това ембарго , стоките в Европа ще поевтинеят, а в Русия ще поскъпнат. Честито ни на нас. Руснаците да го .......ду..ат.

Щом в Грузия от години произвеждат мандарини, представете си още какво могат да произвеждат. Така че руснаците гладни няма да останат. А в необятната руска земя всичко може да се произвежда. И хайде да не строим кули от илюзии, че можем да накривим шапката на руснаците

Путин се превръща във васал на Китай: Ние ставаме свидетели на погребението на Русия- The Telegraph Путин становится вассалом Китая: Мы являемся свидетелями похорон России, - The Telegraph

по корекомите освен коли и перални сега и ябълки, портокали и банани ще почне да има. Честино на СССР-ците още една крачка в правилната посока

Това не е е никакво енбарго, ами си е най-обикновен руски глад

Лъжец - глад е когато нямат нито пари, нито откъде да си го купят. А Руснаците имат много пари и имат богатите на храни Източни пазари ! Забрави ли откъде зимата Европа вкарва плодове - от сащ ли или от Турция и други Източни държави ? Колко си неграмотен - готов си за демокрацията - ограничен консуматор, който не може да мисли и повтаря като папагал казаното от платените медии !

Сега проблемът е , че житницата на Русия - Украйна вече не е там. Тричленки вече не могат да секвестират житото. Така, че тези доводи са спорни. Всички губим :(

НАТО(САЩ) правят всичко възможно да започне третата световна война-май последна за човечеството!

Путин. путин мойто момче ...

Да бе - сигурно Путин плати на Майдановците нали ? Сигурно Путин даде оръжие на озверелите фашисти, за да свалят законният президент ? Я се образовай бе катил !

Нека да се давят със своите ябълки и круши. А в САЩ сами да ядат своето месо, тъпкано с хормони. Колко борба са водели японците да спрат внос на американското говеждо, и не са успели. А Русия - за миг взе и наложи ембарго.

идва зима и ако подполковника реши да се плаща газа с рубли какво ли би се случило

Ами всички ще духаме таратора

From Rusia with love.Така работи и отговаря Путин на всички които искат да смачкат Русия.Точно,ясно и прецизно - удря там където най-много ще ги заболи.А между другото в Европа сега ще е пика на добив на селскостопанската продукция и най-вече плодовете.А след месец-два, като застуди ще последва втората порция, която ще включва в менюто газ и петрол.Това им е само за предястие на еврогейците...само да предвкусят за основното което ще последва.Сега ще започнат да вият на умряло и да казват колко некоректно е това.

Така е, като слушат безпрекословно американците, които отново ще спечелят от войната в Европа, ще мазнеят и дебелеят, докато европейците страдат от последствията от американската безумщина...

И кое е основното ястие всички тръпнем в очакване да научим :)))

Питай наполеон и хитлер - те знаят кое е основното Руско ястие ! Я опитай да си разтвориш бузите повече - може някой демократ да те уважи и в замяна нещо лъскаво да ти даде !

дир.бг- Как МОЖЕ ДА БЪДЕ СПАМ ТЕКСТ, КОЙТО ДАВА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗАЩО ВЕНЕЦИАНСКАТА КОМИСИЯ СЧИТА,ЧЕ референдума в Крим е незаконен?! Първопричината за санкциите на ес спрямо рф е НЕЗАКОННАТА АНЕКСИЯ НА КРИМ, А В ТОЗИ САЙТ СЕ ПОСОЧВАТ ОСНОВАНИЯТА ЗА НЕЗАКОННОСТ НА РЕФЕРЕНДУМА! Знам ,че модерите не са юристи, но поне да питат юрисконсулта си дали това, което пиша е вярно!

Това е интересно а какво ще кажеш за Косово?

Как какво ще каже?Че там и референдум нямаше!Едно време за Косово бая глупости изприказваха политиците да се оправдаят идиотските действия!Всеки мойе да си ги плещи каквото му дойде,но хората виждат кога на "бялото" казвет "черно"!

колко вярно си преписвал от "тук и там"! Цял Форум разбра колко си некомпетентен!Откъде това самочувствие да налагаш на Велика Русия и Крим, да спазва твойте кривотълкувани членове и алинеи на Международното право?! В съда на ЕС ли работиш, или в Главния съдебен орган на Обединените нации? Или си консултат в Отворено общество,тълкувщи правото като Дявола- Евангелието?!Мислиш, че Путин е неграмотен и не се е съобразил с международни норми ли ?! Само 2 държави могат да бъдат страна по дело , ти къде се слагаш, че се и налагаш... Бре да му се не види! Какъв фактор си ти, като нищо не зависи от теб! Остави благоразумните форумци на мира! Ходи да се дообразоваш , или се лекувай!

И последно- щото ми омръзна да ползвам преводачката на гугъл от френски език:"...23 Освен това, формулировката на въпроса на референдум не е неутрална. Две алтернативи Предложени са: независимост или завръщане към Конституцията от 1992 г., то не е възможно изразят желанието да се запази сегашната конституция директно. Освен това, позоваване Конституцията от 1992 г. е неясна. Съществени промени са направени в тази Текст, през септември 1992 г. до показват много по-ясно, че Република автономна част на Украйна. Референдумът няма да го отнесе към оригиналния текст, приет Може или преработен текст, както е изменен през септември? Според Кодекса на добрите практики в Референдумите (в I.3.1.c), "въпроса преди гласуването трябва да е ясно; тя не е подвеждаща; той не предполага отговор; избирателят трябва да бъде информирани за последиците от референдума; избирателите не трябва да отговорят с да, не или бял до въпроси. " 24 Във всеки случай, провеждането на референдум противоконституционен противоречи на стандартите

Пъстър почини си малко караш 20часови смени ,знам че имаш мисия да изобличаваш руски тролове но тази отдаденост на каузата вече граничи с патология:-)

Всеки народ си заслужава референдума. Виж за нас - даже не допускат, че може да се проведе референдум. Щом Партията каже "НЯМА!" - ТОЧКА, значи няма. Какво тук значи някакъв си професор (Близнашки)!? глупости Ей тва са двойните стандарти и двойните истини - всеки си има Истината. А тя е, нашата истина - назад към Изтока (КНДР е нашата цел!)