Нови санкции срещу Русия. Москва: Това е скандал

САЩ въведоха допълнителни санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна. Русия определи санкциите като скандални. ЕС също готви санкции срещу руски фирми.

Обратно в новината

Коментари - Нови санкции срещу Русия. Москва: Това е скандал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха ха, САЩ купували калашников.

нервничи моше номер 1 ,заврян е в киошето и няма мардане.

Рашистите са вече в лайна до шия.....в понеделник ще бъдат обявени новите санкции + късане на дипломатически отношения и кочината ще бъде върната в средата на 20 век...

Тъпи,по-тъпи,наѝ-тъпи европеѝци! Оставиха американците да ги въртят на малкия си пръст.Такава мащабна дезинформация!

Украинците са "македонците" на Русия ,сиреч супер тъпанари !

Границата е на Русия - да прави каквото си иска тогава. Ако ще и пикник да си организар там 5 мл.души - това си е тяхна територия и могат да си правят там каквото си искат. Дори и оргия да си спретнат. В последния случай САЩ могат да бъдат само зрители срещу заплащане или обслужващ персонал пак срещу заплащане. В момента в който Руснаците решат и САЩ ще бъдат уволнени на мига.

"Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпореди късно снощи сухопътна военна офанзива в ивицата Газа" - питам се какви санкции ще въведе Бомбана срещу Израел? Или ивицата Газа е израелска територия

Какви санкции наистина може да въведе домораслия негър на шефа си в Тел Авив? Нека помислим?! Сетих се- вече няма да му вдига телефона от първия път, а после ще се оправдава пред шефа си, че се е задавил с поредния банан!

не пуска ракети по Русия! Русия стреля през границата си и изнася оръжие за сепаратистите!

Нищо ново, един и същ сценарий се повтаря многократно, само "героите" и жертвите са разликата. Това се стандартна провокация, с цел дискредитация на Русия в международен план,т.е да увеличат натиска си в/у нея не само в контекста на Украинската "криза" Време е Путин да обмисли дали и кога точно да използва единствения си коз, а именно да спре разплащане в долари и евро и да изисква за тях каквато и да е друга валута , като основни разбира се ще бъдат юана и рублата.САЩ автоматично ще загубят поне трилион и Европа също ще загуби много, тъй като еврото е на практика дериват на долара, но с отделна печатница.Така че който има много хартия от тази валута -$ или евро е хубаво да си направи сметката, колко процента от нея може да я защити, например чрез добре познатото убежище - златото.Може и парцели земя. От тази глобална конфронтация ще губят винаги обикновените хора по света, така че мислете как ще си защитите спестяванията.

Е, как една фалирала държава на кравари с маймуна президент може да направи нещо на Русия? Ти май не си от нашите? Вътрешен враг с партиен билет ми се струваш.

Братле, какво друсаш, струва ми се силно.Сподели да провам и аз!

И още санкции ще има като се докаже кой е свалил самолета и причинил смъртта на 300/триста/ ЧОВЕКА

В Русия се развива примитивиен фашизъм. подържа се от олигархията, която смуче руските богатства Плаща се на тролове да хвалят мизерията и убийствата

и аз се присъединявам към това мнение.а путин кога ще признае поражение -никога,жалко ,че ще тегли Руския народ...

В Украйна се развива примитивиен фашизъм под командата на империята на злото -САЩ. подържа се от олигархията, която смуче украинските богатства и ги разпродава Плаща се на тролове да хвалят мизерията и убийствата

психотерапия би ти помогнала навярно...

Там е работата че Украйна е суверенна страна и сама има право да решава в кой съюз иска да бъде. А малоумниците от Кремъл не могат да преглътнат че Украинците не им искат Руската мизерия. Украйна не завзема чужди територии, Русия го направи в Крим и сега прави опити в източна Украйна, така че империята на злото се казва Русия, не е нито Украйна нито ЕС нито САЩ.

Тотални санкции срещу кочината , докато минат пак на водка с картошки... Това е цяра срещу болшевишката чума...

Путин, време е юана да замени долара!

Но рублата със сигурност!

Рублата и юана ще разплачат мамката на долара и на Обама!

В скоро време ще научиш и за долара щеш не щеш!

никакъв скандал не е това, а Щатите, чувствайки как губят тежест и престиж в глобален аспект, се опитват да показват мускули. Но всичко това е всуе. Така че запазете саомообладание и си свиркайте, но не и да се отпускате. Грижете се за собствената нива и форма, а другото ще се нареди от само себе си. ПП. Подписвате договори и се прегъъщате братски с Куба на 220 км. от Маями, ами Америка ще реагира, най-малкото за да запази лице, в усилието да покаже, че все още е сила?!

Това, което трябва да ти е ясно, е, че Русия се намесва във вътрешните работи на друга държава! В нормалния свят такива неща не се толерират! А, и още нещо: ако някой с много власт и пари иска война, няма такива като теб да го спрат.

Не Русия, а САЩ са тези дето се намесват най-нахално и с агресия във вътрешните работи на много страни! Но...до тук!

Нема да се плашиш селски! :)Щом Русия отказва да нападне Украйна,то тогава Украйна ще нападне Русия!:)Като случката с Грузия! И резултатът ще бъде същия! Само,че украинците и вратовръзки няма да имат да гризат!Те още от сега нямат,нито газ,нито гориво,нито ток,нито вода,нито хляб!:)Тяхното украинско чудо няма да го има никъде!:)

Ами руснаците веднага въведоха контра-санкции,от които Съединените Юдеомасонски Щати и ЕвроГейския Съюз много ще ги болят дупетата!Особено ЕС,дето са "васали"на САЩ!Русия забрани вноса на ВСЯКАКВИ чуждестранни марки автомобили!Мерцедес,Крайслер и Фиат,вече надигат страшен вой! А зимата руснаците като врътнат и кранчето на газта за ЕС - и айдееее-ще почнат Майдани и АнтиМайдани във всичи европейски държави! :)

Добре, ще предупредя хазайката да се запаси с газ за зимата ;)

свалиха Малайзийски самолет с 300 човека цял свят ще ги отсвири !

малкия, твоя цял свят е всъщност ФАЩ, който е колкото една китайска провинция. Аре бегай сега да си играеш с кофичката на пясъка.

Правилният израз е- "целият юдео-масонски неолиберастки Кончита-Вурстовски и ислямистко-канибалски свят"!Изразявай се правилно!Този "твой свят" е много малък-включва само Съединените Юдео-масонски Щати и ЕвроГейския Съюз!Останалият НОРМАЛЕН СВЯТ е ЗА Русия!

Хамериканците,чадо,както са тръгнали с рогите напред май ще докарат нова революция,но този път не октомврийска,а европейска.То в цялата европа хем уж ги слушат,хем се чудят как да се измъкнат от тяхната обич,а това все свършва с революции.А ние къде сме?!

Как къде?При Русия естествено!Винаги там е било нашето място!Рано,или късно пак ще сме там!:)Кеф! :)

Ами излитай в Русия, катил Там ще те заселят в татарстан Ние сме и сме си били европейци

,,А къде сме ние.,,Това ме връща към ГАЛЪП , преди време.Та отговорът е ,,на кучето в г.за сме,даже и по- навътре.

Никой не може да плаши Русия. И ционистите в САЩ го знаят това, но нямат избор. Вече са по края. Държавата им фалира, външен дълг официално над 17 трилиона долара, целя свят мрази америка и тяхната "демокрация", наложена с бомби и ракети. Остава им едно---голяма, много голяма война, глобална, световна. Само това ще ги спаси, само това ще нулира всички заеми. Но изтърваха момента. И не прецениха един човек-Путин. Май все още не разбират, че това е е пияницата Елцин или предателя Горбачов. Те затова си ги обичат тях, защото разпродадоха Русия. Тези санкции са кьор фишек. Глупаци, как ще санкционираш Русия, със на 17 млн. кв. км, над половината от всички блага на света са в Русия, там има Сатана, Топол М, Искандер М, Ярс, Панцир, С-300, С-400, С-500

Другарю полковник!

"Топол М, Искандер М, Ярс, Панцир, С-300, С-400, С-500 ".... Това става ли за ядене? А нормални неща има ли? Щото един бивш американски актъор и президент каза, че ще прецака руснаците да живеят на палатки и да ядат оръжие. Щото друго не могат да произвеждат...

Които отнесени към днешно време иИнтересувйте се, четете, ако не разбирате питайте, щото нещата не са такива, каквито ги виждате на маса и ви ги съобщават бълг. медии. Вие не си давате с/ка какво става в Бл. изток, а се тръгнали да коментирате голямата политика. ПП. Между другото този Елцин не е онзи Елцин, както онзи украинският с пъпките по лицето не е онзи, за когото го представят!...

каза Рейгън и с казването си остана! Дреме й на Русия! Руската икономика може да работи, съществува и се развива като затворена икономика обърната на изток! Мнооого ги боли американците, че вече не са господари на света и не могат да си разиграват коня както искат защото насреща им има реална сила - Русия и Китай!

Някои иска да го гази руска мечак, ама не знае какво е. Тъжното е, че ние знаем, ама се поддадохме на евреите-америкаанци. По-скоро ни продадоха едни изроди!

съграждания ще я научат да играе за някой лев! Да си изкара за леба!

Ние знаем какво е да те гази руски мечок, ама какво е да те гърми и реже на парчета американски рейнджър още никой не знае и не иска да знае. Защото има заснети кадри, как са отишли в Украйна американци и други агресивни европейци на човешко сафари и как са убивали и рязали деца пред очите на всички майки и след това идва ред на майките да ги влачат с камиони и други машини докато умрат. Сигурно това ви харесва много и то е казано щом много го иска, ще стане. С упоритост всичко се постига, ама после пак ще кажем - да имам сетнешния акъл на българина.

Не разбрах всички тия санкции на САЩ и ЕС срещу Русия дали имат някаква юридическа основа (присъда на международен съд, решение на ООН) или са просто политически решения за шамари към руската икономика. Ако е второто, предлагам на Русия да отговори с адекватна и симетрична санкция - да спре подаването на газ за Цяла Европа за 1-2 месеца. След тоя срок англетата и швабите сами ще допълзят да искат прошка. Но за съжаление руснаците няма да направят това, защото те винаги са изпълнявали търговските договори безпрекословно, независимо от политическата конюнктура.

Прави си ,Кольо ! Произвол на САЩ и ЕС !

Има разбира се: Русия наруши договора за териториалната цялост на Украйна

По време на студената война Русия не зинасяше газ за европа и всичко си беше наред . Така че стига сте плашили гаргите с вашите патоци и газове ами започнете да се учите да пройзвеждате нещо друго освен бомби и самовари.

Няма страшно има изход от положението. Просто компаниите се пререгистрират "Роснефт" става GermanErdl, "Газпром" - Deutsche GasIndusrtrie, Газпромбанк - DGIB (Deutsche GasIndusrtrielle Bank), Външноикономическата банка - Deutsche HandelsBank и готово. Регистрират ги в офшорки и край.

"Роснефт" става GermanErdOel,

умен няма да станеш само с пререгистрация!

Те са регистрирани отдавна в офшорки, от времето на Елцинската "конституция"- т.е. колониалната конституция, която още е в сила всички компании в Русия не са под Руска юрисдикция, за това те са региситрирани в офшорни зони.Да, включително и Гаспром ,Роснефт.Много хора не правят разлика м/у юрисдикция на търговските субекти и реалното им присъствие/съществуване да дадена територия.Точно това се опитва да оправи Путин от доста години насам, да върне големите компании под Руска юрисдикция и има напредък вече.

70 години от Втората Световна война са изминали. Човечеството рядко има толкова дълъг мир. Путин е загорял за война и не му дреме, плановете ги има веднага след 1945 година.

защо само Путин бе човек? моята проста логика е - какво прави и защо се меси САЩ или пентагонът и откъде знае какво става по границите на Украйна с Русия , защо САЩ са на всяко гърне похлупак с тяхната "демокрация"

И какво търси САЩ на границата на Русия. А сега Русия като струпа войски на границата на САЩ с Куба, ще видите какъв рев ще има - до небето. Ама за САЩ всичко може защото са демократи, а за Русия не може защото са комунисти. Двоен аршин - във всичко и главно монипулации от телевизиите.

За какъв дълъг мир говориш? Не виждаш ли, че непрекъснато има локални конфликти и то от 20-тина години непрекъснато или в Европа, или близо до нея. Какъв мир те е патил. Искаш да кажеш, че само дето не е избухнала трета световна война. Недай Боже.

ЧУК

През тези дълги мирни години американците изтрепаха близо осем милиона души из цялата планета!

Браво на руснаците

Чудя се как е започнал ренесанса в Европа навремето без руски газ!

Не е имало комунизъм и руснаците са били малко по нормални!

ща питам Аз тебе, къ'ф ренесанс к'ви 5лв. зимата :))) че фолтаици вдигнаха по заръка на Европа наш-те хубостници а тока им скъъп скъъп :) ша ривеш за руски газ и хич за ренесанс нема да се сетиш ...напролет пак ще надигнеш глава и ще кажеш мамка му и аз съм МЪЪЖЖЖ майната и на русия и на газа им :)))

СЕПАРИТИСТИ!?... Които, в името на националната ни правоверност към евроатлантическите цонности, трябва посмъртно да ги окачим на бесилото, като морална подкрепа на фашингтонското клише: Американските НАЗНАЧЕНЦИ (олигарси, хохлобандеровци и прочие местни и привнесени господари на истината за "правилните цивилизационни ценности" - пари, власт и пак пари) в Украйна, водят бого и човекоугодна война срещу Русия... А не Гражданската война за покоряване и унищожаване (геноцид...?!) на една голяма част от населението на Украйна - русияните... Като един от етапите (предшестван от оживяването на Киевския майдан и въоръженият преврат за завземането на държавната власт от Киевската хунта) на реализацията на политиката, която заблаговеременно бе замислена, планирана, фиинансирана, подготвена, информационно-пропагандно подкрепена и реализирана като пряко продължение на военно-политичските и финансово-икономиеските "законносъобразни" щения на Господарите на Белия дом и Ленгли.

да напише мненията на Раковски, Ботев Левски Стамболов и други ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ за русия за да млъкнат тъпите комуняги !

Кой от изброените би се възрадвал на САЩ и НАТО?

Няма ли кой да ти набие в кухата кратуна, че не всички, които не са на твоето мнение, са непременно "червени" и "комуняги"? А че не разбираш какво става в Украйна, то е ясно...

Стамболов няма място до тези велики българи. Стига го величайте. На народа му писна и му даде това което заслужи .С омразата си към Русия се превърна в тиранин.

влизам винаги когато ми се набръчка мозъка от мислене тук комунягите са идеални за изглаждане на мозъчни гънки благодаря за услугата .

Рускии кеф!Путлер с новите санции не само ще клекне но и ще почне да ака.

да не си отдолу, щото дори на такива като тебе ще им дойде много да са всеядни лайн.яди!

Ако НАТО и САЩ са принципни, кога демократична Турция, член на НАТО ще върне Северен Кипър ? За Израел дори не ми се говори... А Русия преценява ситуацията много по-прагматично и с БРИКС подписаха споразумение за банка с 50 млрд. капитал

в РАБФАКА са въвели и анализ на политиката .

А в лудницата са сложили компютри с Интернет...ужас - от едната страна Карлуково и Четвърти километър, от друга - МС и НС, от трета - превъртелият пожарникар...психар до психаря, мила моя майно ле...

Ясно е , че и РАБФАК не си завършил.......

Не е хвалба. Тази година основно за Москва съм изнесъл 6 ТИР- със череши и досега 3 с кайсии. А зреят и праскови и ябълки... Плодовете са чудесни, а и парите, които дават за тях също... Та да живеят санкциите!!!

Ако е вярно - поздравявам те и ти пожелавам искрено най-малкото да удвоиш доставките!

ще ядат само пушки и танкове !

Покрай членството ни в ЕС май пак ще се окажем срещу Русия / както през световните войни /. Извода се налага сам, само че на запад нито ни уважават нито ни зачитат!

руснаците никога не са ни били "приятели" винаги са ощетявали България !

Тогава слагай феса и си режи,,,, Не че това е лошо , но не е българско /ако въобще ти пука за българското/.

Списъка на лицата отговорни за присъединяването на Крим ще е доста дълъг - 96% от населението на Крим!

Добреееееееее. Хареса ми. Много добре казано

Путин подмина северна Корея.Това се нарича "референдум" с АК 47.Който гласува против ....както в Катин 1940г

Всеки сериозен политик щеше да направи тона което е направил Сталин тогава!Полските ръководители ако имаха възможност щяха да направят същото!ТКСой унищожава хора ,които при първа възможност биха вредили на държавата му!ФАКТ!

А някой в Европа може ли да си позволи да гласува против Обама?

Никой не може да плаши Русия. И ционистите в САЩ го знаят това, но нямат избор. Вече са по края. Държавата им фалира, външен дълг официално над 17 трилиона долара, целя свят мрази америка и тяхната "демокрация", наложена с бомби и ракети. Остава им едно---голяма, много голяма война, глобална, световна. Само това ще ги спаси, само това ще нулира всички заеми. Но изтърваха момента. И не прецениха един човек-Путин. Май все още не разбират, че това е е пияницата Елцин или предателя Горбачов. Те затова си ги обичат тях, защото разпродадоха Русия. Тези санкции са кьор фишек. Глупаци, как ще санкционираш Русия, със на 17 млн. кв. км, над половината от всички блага на света са в Русия, там има Сатана, Топол М, Искандер М, Ярс, Панцир, С-300, С-400, С-500

ТРАБВА НЕМЕДЛЕНО ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ПАЗАРИТЕ ЗА ВСИЧКИ РУСКИ СТОКИ НА ТАЗИ АЗИАТСКА ДЪРЖАВА С ВАРВАРСКИ ЦЕННОСТИ! Н Е М Е Д Л Е Н О ! Трябва да има още санкции за Русия докато не върнат откраднатия Крим и не си взимат руските терористи от Украйна.Нашите платени руски шпиони лъжат че България щяла да загуби.Съотношението внос/ износ е 88%/12% за сметка на Русия.Ние внасяме и почти нищо не изнасяме.От къде на къде една азиатска държава ще търгува през задния вход на ЕС.Когато внасяме от Русия страда нашия пазар и се увеличава безработицата.Трябва да има строги мита специално за руснаците.

Аз

* Коментарът е скрит, защото е невъзможно истината да бъде нецензурирана.

Ти България за задника на Европа ли я имаш? Защото аз не мисля так.

Много си точен в коментара си "Демократ"-е!!!Хорошо, хорошо!! Так и надо! Несъмнено не си в ред или както казва мой приятел-"гориш масло". Какво ли не прави злобата!? Не да спрем вноса, а да спрем износа за Русия- нали наши политици от началото на "демокрацията" плашеха Русия с поголовен глад, тъй като ние сме ги изхранвали!? Големи идиоти има в тази държава- ако не беше дядо Иван/казал го е Вазов/ сега щяхме да сме с фесове !!! Баси късопаметния народ сме!!!!

Аз

Абе като се ослушам, комай от другата страна се чува квиченето...

След като няма санкции на ООН с/у Русия, означава, че всичко е режисира от САЩ. Радостната новина е, че света не е Европа и САЩ и това се вижда. България винаги взима трудната и губещата страна във всеки конфликт. Това е исторически факт. Ще видите как на балканския полуостров леко полека се засилват антиевропейските настроения. Още неприети членки, цените започнаха да се покачват с 100% и хората започнаха да се бонтуват. Всичко е като бомба с часовников механизъм. Ако САЩ и Европа не си подобрят вътрешната и външната политика, ние като беден народ ще страдаме най-много , както е и сега.

Намекваш че го играем лакмус,ли?

Аз

Всъщност... идиоти.

Аз

Според анкетите в dir.bg, около 70% от потребителите са про-ГЕРБ настроени. В същото време около 80% са за напускане на НАТО и ЕС.

magit@abv.bg

Да това е много интересен факт.

И защо сте сложили минус на Снайпер ,че казва истината за вечно грешната позиция на България през годините?Значи от една страна твърдите ,че политиците са ни ОТВРАТ,но от друга все пак били на ПРАВИЛНАТА позизия!Нещо не се връзва......

Дано икономическата война не нарастне в по сериозна

Аз

Гаранция. 100% е сигурно.

Цванцер,"За външния дълг вече стана банално, ама все пак - Русия - 3% от БВП, САЩ - 100%." Да, ама пропускаш нещо важно, САЩ с двойна повече мъни, Русия на същото ниво! Всички дават паре на САЩ, а на Русия голям чеп! Що ли имат доверие на Обамата, а не на Путятя?

Путин си прави експерименти, в резултат се получават само екскременти! Жалко за братята и хубавата държава!

Чудесен ник - отразява съдържанието на главата ти!

Русия ще вземе мерки, откъде, не е ясно! Плаши Пейо кокошките! Правилно, само от позиция на силата! Русия - 3 трлн. БВП, САЩ - 17 трлн. БВП, 6 пъти повече! Долу СТАРТ-3! Русия прави 1 ракета, САЩ в отговор 6! В резултат Русия последва СССР в небитието! Сибир става Китайски, Чукотка американска!

Тези цифри който излагаш, толкова бързо могат да се променят, че едно кранче завъртяно на Русия, и Европа изпада в рецесия. Като най-голям търговски приятел на САЩ-Европа се повличат взаимно. Така както се случи обратното. От световната икономическа криза, Русия, Китай-Азия като цяло беше най-слабо засегната. Ти не си мисли, че няма тайна война и м/у Европа и САЩ. За това санкциите са толкова смехотворни. Елементарен въпрос, защо САЩ и НАТО не са в Украйна да я пазят и воюват с/у Русия? Отговори арогантно човече?

Веднага отговарям! При положение, че Русия внася 70% от хранителните продукти от Европа и САЩ, едно завъртяно кранче означава, че Путин ще го издухат за една седмица извън Слънчевата система! Че руснаците са много прости е всеизвестно, още по всеизвестно е, че гладуващия човек след третия ден изключително поумнява!

Илиян Илиев

Много бързо забравихте , че до преди няколко месеца САЩ почти бяха банкрутирали , а не че след някой друг месец Обама няма пак да се моли за корекции за да не фалира САЩ :)))

Аз

Ъхъ. Прави Русия една ракета "Воевода", САЩ правят 6 "Стингера". Русия пуска нов клас подводници всяка година, САЩ вече режат техните заради бюджетни съкращения. Сред специалистите вече няма спор, че днес в света саъществува само една безспорна суперсила - Русия. И донякъде Китай. САЩ могат да се пънат на Либия, Сирия или Афганистан, ама Русия и Китай отдавна не са едниствените държави, които САЩ не могат да застрашат военно. Русия - 20% растеж в продължение на 13 години, САЩ - 1% спад за първото тримесечие на 2014. За външния дълг вече стана банално, ама все пак - Русия - 3% от БВП, САЩ - 100%.

РУСИЯ е най богатата държава в света!ТОЧКА!Сащ са международен престъпник и длъжник номер едно!ТОЧКА!Това са факти ,които ги знаят и идиотите...

Това, че България трябва да се съобразява с големите, това не е тайна. Това да лавира добре във външно-политически аспект и да черпи изгода от ситуацията е висш пилотаж, който малцина го могат. Е, ние исторически показахме че не ни бива много в тия работи. Т.е. отнасяме го отвсякъде (хеле българския народ). Като ви чета и ми е смешно (с някоя сълзица от мъка, ей така, за разнообразие). Ние хем искаме свобода и демокрация, хем ни е мила и драга Русия, която е всичко друго само не и демократична държава. Време е да се самоопределим, да се гледа сериозно на нас. Ако дойдат руснаците (те са идвали вече май) друга песен ще запеем. Позицията ни е като на травестит -ни жена, ни мъж. Хора, не става хем .... до топките, хем душата в рая. Няма безплатен обяд. Туй е добре да се запомни.

умник или умниза!вижда се как си се определила сад анонимно име.и насдраве с американските агресори! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайно на стена - чете се, но не е приятно! Разбира се, че съм се самоопределил. Но ми е интересно българската официална политика каква ще бъда, за да мога да емигрирам навреме, да не ме отнесе тълпата

Ами в Украйна има само руски агресори? Други няма.

Проблемът със санкциите е от една страна принципен - те не са на ООН и се основават само на вътрешно законодателство (вкл. и за ЕС). Тоест - наказваш някого без да си доказал вината му по съдебен ред. Не съм сигурен, какво ще стане, ако някоя от санкционираните руски компании подаде иск в Търговския арбитражен съд срещу прилагащите санкциите банки и западни компании. От друга страна обаче, това е опесно оръжие - ако Путин се убеди, че каквото и да прави или не прави, санкциите ще се увеличават, тогава може по простичката логка, че като те удрят, поне да има за какво, може да се намиси истински в Украйна..

Последната новина за колосалната златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (W). Кюлчето е било купено на 23 март 2012 г. от агент за продажба на скрап (на скъпи метали) в едно градче във Великобритания. Кюлчето е било нормално с малката разлика, че в него не са достигали 2 грама. Тъй като в него е имало волфрам, кюлчето не е феромагнитно. Било е доставено с оригинален сертификат. Купувачът се е усъмнил, чак когато е разбрал за разликата в теглото и го е разполовил. Оказало се, че 30-40 процента от кюлчето са волфрам. Това е първото фалшиво кюлче от 1 кг (400 унции) пълно с волфрам и трябва да се очакват масови проверки на всички кюлчета по 400 унции. Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са "пълни до козирката" с волфрамови кюлчета по 400 унции, които отвън са покрити със злато. Предишното съобщение за открито фалшиво злато дойде през 2010 г. от Германия, където в металургичния комбинат W. C. Heraeus, който е най-големият производител и рафинерия на метали в света, беше открито фалшиво кюлче от 500 грама, дошло от една "неназована банка". Тези два случая са последните искри в аферата, която може да се окаже една от най-големите измами в съвременната история. Вероятно това е и причината Венецуела, Швейцария и Германия да си поискат обратно от САЩ и Международния валутен фонд оставеното там на съхранение собствено злато.

Вероятно това е и една от причините, Фед да откаже да върне златото на Германия. Те дори не ги пуснаха и да го видят в хранилищата. Беше преди 2-3 месеца.

Елементарно е. Имаме две държави-Русия и САЩ. Русия е втора по търговия на оръжие след САЩ. Обаче Русия има многократно много по нисък външен дълг. Имаме МВФ и БРИКС. Русия е развиваща се държава, САЩ са развита. САЩ пред банкрут, Русия с неограничени възможности. Къде може да удари САЩ? На първи място производство на оръжия, на второ природни ресурси, на трето космически програми,тежкото машиностроене, атомна енергетика. Т.е. секторите в който Русия е силна и най-голям конкурент. В същия момент, новите търговски приятели на Русия, сключиха за стотици млрд договори във всички сектори. Всички държави с териториални претенции към други държави, се обединиха с Русия. Света се разделя на два блока, който ще са много силно конкурентни. Войните са неизбежни. И всичко това заради шепа олигарси.

Всички искат сталинизъм! :D

Шило

Бе кой вярва вече, че всичко това е заради Украйна? Пука им за украинците. Ама явно са дадени страшно много пари, пък нищо не е получено насреща.

magit@abv.bg

Да , съгласен съм с теб

Ами много лесно можеше да разберем, Русия си изтегля терористите от Украйна и нямаше да има санкции. Ако пак имаше санкции тогава имаш право да подхвърляш тинтири-минтири. Ама сега санкциите следват действията на Русия в Украйна. Последователни са.

Би ли направил анализ, какъв процент от БВП-то на Русия се пада на всяка от тези промишлености! Да не се окаже, че 97% е газ и нищо друго!

magit@abv.bg

Русия когато завъртя кранчето на Европа, не фалира и постигна целите си нали? След като Русия има възможност да опрощава млрди и да дава млрд, означава, че е натрупала огромен резерв през годините, когато всички си мислеха, че едвам кретат.

Г-н Путин от санкциите така или иначе Русия губи. Защо една сутрин не наредиш да пуснат на някоя фондова борса стотина, двеста милиарда долара за продажба? Е те така да видим какви ще са реакциите по света. Русия със сигурност ще загуби, а дали някой няма да загуби повече!

Що не ми ги подарят направо? На мене?

Аз

САЩ наистина ще създадат проблеми на Путин. Ще му се протрият макарите от прехвърляне от крачол в крачол и ще му се кара после Алина... Да не говорим, че както вече го боли оная работа, жената вече гледа накриво...

Продължавай да си го повтаряш това, може поне себе си да убедиш.

Аз

Най-смисленото нещо, което ти е раждала някога тиквата, е името ти.

Инстинкта на САЩ за самосъхранение е задействан, тъй като икономиката им страда от огромния външен дълг. Като най-голямо перо в бюджета им-търговията с оръжия, нормално е да търсят причини да наложат санкции точно там на руснаците. Но не забравяйте, че все още икономическата атомна бомба се държи именно от Руснаците, а зимата все по бързо наближава и не е ясно Путин какво е намислил. Ще пострадаме и ние.

аууууу... кооолко страшнооо... цц.. цц..

Аз

Страшно, страшно... За първите три месеца на 2014 американската икономика е с 1% спад. И по-лошо ще става.

Германия реши, че златните нейните резерви са на сигурно място в САЩ, предаде БТА. Растящото недоверие към еврото по време на дълговата криза в Европа оказа силен натиск и доведе до политическо решение за връщане на златните резерви в германските трезори. Общата стойност на германското злато е около 141 млрд. долара като теглото му се изчислява на около 3 387 тона. Страната има втория по големина златен резерв в света след този на САЩ. Така Германия реши да си прибере общо 674 тона тона злато от Ню Йорк и Париж до 2012 г. Реално обаче бяха прехвърлени около 69 тона, преди операцията да бъда преустановена. Сега, след политическите промени в коалицията на канцлера Ангела Меркел, правителството прецени, че съхранението на половината от златните резерви на Германия в чужбина остава удачно. Прекратяването на дебата по репатрирането на германското злато от САЩ премахва и потенциалното напрежение в отношенията между Берлин и Вашингтон. Като пазител на златния резерв централната банка на Германия, Deutsche Bundesbank, е задължена да осигури сигурността му. От банката коментират, че е разумно част от резерва да се държи извън страната, тъй като може да се обмени по-лесно за чуждестранна валута при криза в Европа.

Бахмумайката... това всичкото злато германците от пломбите на евреите в Аушвиц ли го добиха?

Аз

Цял роман, за да се каже просто това: САЩ каза на Германия, че няма да им даде златото и точка по въпроса. А САЩ няма да върне златото, просто защото златото го няма в САЩ - откраднато е, също като всички уж съхранявани в САЩ златни резерви.

Вероятно Борисов го е откраднал.Сега е важно да се открие къде го крие.