Европарламентът призова ”Южен поток” да не бъде изграждан

ЕП призова “Южен поток“ да не бъде изграждан и да се потърсят други източници на газови доставки. Искат се санкции срещу руски фирми и техни дъщерни дружества.

Обратно в новината

Коментари - Европарламентът призова ”Южен поток” да не бъде изграждан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знаят какво искат. Има една проста приказка "хем ги боли, хем ги сърби", която е в пълна сила за тия слабоумните, дето получават пари и не знаят защо им се плаща. Един път казват Русия да не спира доставките на газ. След 2 - 3 часа - икономически санкции за Русия - ще си доставяме газ от Азърбайджан, САЩ, Норвегия, Кувейт. На следващата сутрин - ще отпуснем милиарди на Украйна. Само че вече изминаха 2 месеца, а на Украйна от никъде нито долар. А за Южен поток да не ни се месят - България не трябва да спира строежа. И ще видите, че санкции няма да има. А ако си помислят да ни налагат санкции, най-доброто е първи да се откажем от тази измислица, наречена ЕС. И вярвам, че ако се обединим българите, ще успеем да се справим и с нашите мижави политици и да излезем от блатото. От този ЕС резултатът според мен е Германия да стане още по-богата, а България - още по-бедна. Затова не ни е трябвало нито ЕС, нито НАТО. Но явно, че някои наши партийни величия така осигуриха пра, пра, правнуците си, като подписаха без да питат народа ни.

ами бг комунистите дето са взели огромни комисионни , те ще излязат от ес , но ще построят южен поток иначе ще плащат с живота си

Време е на руските лайна да бъде показан червен картон...петрол има достатъчно в световен мащаб, а шистовия газ иде колкото и да не им се иска... 40 френски атомни реактора бездействат заради северний паток, така че има изход...

АЕЦ Белене трябва да се построи !!

не моге това да стане много немци са в играта и баронесата сте го духа саполив

ПОРЕДНОТО ГОЛЯМО ТЕАТРО РАЗИГРАНО В ЕВРОПАРЛАМЕНТА Това решение на ЕП е напълно символично, без какви да е последствия за никого. Нито Русия ще се откаже от строителството на Южен поток, нито България ще се откаже от участие в него. Писахме в съседната статия под карикатурата на Комарницки защо Русия няма де се откаже. Гласуването в ЕП е направено под диригентската палка на САЩ, който държи и ръководи изцяло външната политика на ЕС. Самият ЕС няма обща енергийна политика, нито има правомощия да забранява Южен поток, нито Южен поток е отхвърлен от България. ЕС не е политически съюз, нито държава, нито конфедерация, ЕС е само икономически съюз с пожелателни директиви на 100% свободни и независими държави, свободни сами да решават и оправят двора си. И дали България ще се включи в Южен поток си е наша изцяло вътрешно решение и работа. Даже Орешарски вече взема заем от 1,5 милиарда долара от Русия за участието на България в Южен поток, хартиите са подписани отдавна. Барозовците от ЕК и всички, които управляват ЕС са НЕОЛИБЕРАЛИ получили вероюто си от САЩ и назначавани от него. Европейския парламент е пълен с неолибералите на три европейски партии- ЕНП, ПЕС и Либералите. Ръководството на ЕС е една марионетка в ръцете на САЩ , назначавано от него и единственото, което може да прави е да прокарва политиката на САЩ в Европа в помощ на долара и американските олигархични корпорации- Шеврон, ГМО и прочее. Но тяхната политика е само ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА, дали ще приемем американските ГМО или Шеврон си е наша работа, решение на нашия парламент. Неолибералите са направили ЕС напълно неработещ съюз тънещ в пълен хаос и дезорганизация и държат Европа на колене пред САЩ. Проблема е в АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ нахлул 80-те години в Европа и унищожил старите леви и десни идеи на Европа, направил цялото политически пространство на Европа с едно мислене НЕОЛИБЕРАЛНО . Русия на Путин също е неолиберално копие на САЩ, тя първа от бившите комунистически страни, при таткото на Путин- Горбачов, прие неолиберализма от САЩ и го наложи на България чрез последния елит на БКП около Луканов, регистрирал партия БСП- те внесоха американския неолиберализъм у нас по тесни комунистически връзки и любов. Сега борбата между САЩ и Русия става не на идеологическа основа, а на икономическа--бият се олигарсите на двете страни кой да си продаде по-добре стоката в Европа и кой да награби повече парчета от баницата на Европа. Дора Апостолова Коментар на "Идея за България"

НА ТЕЗИ ИЗКУФЕЛИ ИЛИ ПРЕВЪРТЕЛИ ПРИЯТЕЛЧЕТА ДА ИМ ДАДЕМ ПО ЕДНА КИРКА И ПО ЕДНА ЛОПАТА, И ДА ДОЙДАТ ДА ТЪРСЯТ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ! НЕКА И ТЕ СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО. ДА ПРЕКОПАЯТ НИВЯТА НА БАЙ ТИ ГАНЬО!!!

сабор на изкуфели политически кретени изпратени там защото не са желани в страната си.

Ако в момента загърбим Европа построим си газопровода после ще ни се молят да се върнем и да им продаваме евтина газ (иначе ще фалират...)

а Северен поток, кога ще го спрат?

А какво стана с интерконекторните тръби?Кой и защо ги саботира?

Какъв южен поток ,циганите откраднали тръбите:В Болгарии демонтировали символическую трубу "Южного потока"В частности, издание "Биволъ"сообщало, что в селе Пишурка исчезли трубы "Южного потока" с первым сварным швом, сделанным прошлой осенью.

Български министър: Ще се борим комисионните от "Южен поток" да се осъществят!

Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име- поне го оставете да го видят хората и да разбера, чие " добро име" било накърнено и на кого служите, жалки администратори на дира.

Тръбите от първата заварка на проруския проект "Южен поток' на наша територия - липсват. Я прибрани на сигурно място, я вече в някой склад за скрап. Символично е, но днес Европейския парламент гласува резолюция за спирането на този проект, за който българското правителство вече изхарчи милиони, лъжейки избирателите, че всичко ще е безплатно. КОЙ накара правителството да застане като матрос пред евроамбразурата за този руски проект?

Нямаш ли силна, конвертируема икономика- нямаш думата, нямат те за нищо. Нямаш ли енергия- няма и икономика. Скъпа ли ти е енергията, за нищо не става и икномиката ти. Всички тези мазно- загрижени призиви ни водят до това- да сме нищо- зависими просяци.

Да вземем да врътнем кранчето и на северен ?, или това неможе... То неможе да ощетяваш бедната част от европа, ще приемаш имигрантите тогава, като ви е такава политиката на равенство ....

светът е оцелял, защо се смаял ... нали знете че от нас нищо не зависи . и руснаците и америцакнците че ни факнат с мерак. не взимаите нищо на сериозно :)))

АКО УТРЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ ЕЛИТ РЕШИ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ КРАВИТЕ ТРЯБВА ДА СА С ПО 3 КРАКА , ТРЯБВА ЛИ ДА МУ ВЕРВАМЕ ???? ТО НАЛИ ДОЙДЕ ЕДИН ОТ ЕВРО-ЕЛИТА ДА НИ УПРАВЯ ЗА 100 ДНИ :)

вола като се изправи на задните крака е като крава на три крака. вол с три крака ... ама крава. ??? всеки вол днес може да бъде крава и всяка крава може да бъде е вол. време е за парад na кравите които всъщност са волове :)))))))))))

таке де, доиде време ... доживеме го, да си купуваме и американска газ накрая ... иееее ... скъпа е ... ама е американска :))))))))))

................

Ами да спрат северен поток като искат да се правят на корави, да, ама не, не им стиска на европедалите, щото ще им изстинат европейските задници, бах ти и лицемерието.

джуджиста няма никакав полезен ход и е време да напусне тепиха. много е малак и не трябва да се опитва да играе в тежка категория.

па joni, па ти у село си наи-добрия :)))))))))

Един ден ще има много потоци и от всякъде. Всички обаче ще заобикалят България. Безгръбначен червей е булгаристанеца. Да тъне в мизирия.

беше някога булгаристанец, сега е крадлистанец ... ако мине южната бара от тук че има кво да се крадне бе, балъци с балъци :))))))))

Как гласуват тия немци за меркел няма ли достойни немци та се е хванала с обонговци

Европейски лицемери!

Край на Южния път за руската армия за обединението на Европа! Край и на Южен поток! Останаха няколко снимки и желание у управляващата тройна коалиция за усвояване на едни комисиони! Слава на Украйна!

"АМЕРИКА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ , А ОЛИГАРХИЯ " ... .... ОЩЕ ЕДИН ДЕТО ИМА ИЛЮЗИИ ЧЕ Е "СВОБОДЕН ЧОВЕК " :))))

хиена

Не ни трябва в момента тръби докат не фалира скапаната топлофикация.После кат минем към русия ще имаме всичко.

ОТ УЕБ СТРАНИЦАТА НА БИ-БИ-СИ ЛОНДОН ИЗСЛЕДВАНЕ НА ПРОФЕСОР ГИЛЪНС ОТ УНИВЕРСИТЕТА ПРИНСТЪН И ПРОФЕСОР БЕНДАМИН ПЕЙДЖ ОТ СЕВЕРОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ "АМЕРИКА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ , А ОЛИГАРХИЯ " Study: US is an oligarchy, not a democracy Testing Theories of American Politics: Elites, Interest Groups, and Average Citizens КОЙТО ИМА ОЧИ ДА ЧЕТЕ :)))

От едната страна е олигархия с малко демокрация, а от другата - олигархия, почти без демокрация. Който има ум - да мисли!

Не е в интерес на България да си разваляме отношенията с Русия! Сегашната криза не е наша, които си я направиха, да се оправят! Ние трябва да имаме добре балансирани отношения и с ЕС, и с Русия! И ако понасяме загуби от решения на ЕП е редно да ни овъзмездят! Значи за Украйна и гърция може, за на - среден, а?!

От една страна взимат решение за спиране на Южен поток, а от друга Барозу иска от Газпром гарантирани доставки. С мошенници като Запада, който не спазва никакви споразумения/да искат спиране и на Северен поток/Русия трябва да търгува само Франко-Руска граница.Стоката на граница, митница, проверка, пломба и плащане веднага.След като Европа иска гаранции за газ, тя да си изгражда транзитни газопроводи.Русия строи на Изток. Само 20% от експорта на руски въглеводороди е газта, големия процент е нефт и пр.

Не мога да си обясня защо има хора тук, които мислят че Европа вреди на Русия като спира строежа на Южен поток? Европа ако иска да го направи, ще затвори Северн поток и ще увеличи доставките си от останалите доставчици. Това ще навреди единствено на Балканите, защото кои сме ние, че да започнем да прибираме след няколко години една тлъста комисионна от пренос на газ!

КОИ СА ОСТАНАЛИТЕ ДОСТАВЧИЦИ.

То и аз като вървя по улиците търся да намеря пари но УВИ.

газовата имперя подгава крачетата .крим излиза златен на путин и ще продалжава да губи защото се самозабрави .

Много повече от златен - 90% от електричеството и 85% от питейната вода идват от Украйна. Има причина Хрусчов да го е включил в състава на Украйна. Интересно ако Украйна реши да излезе на 0 с плащанията с Росия - газ срещу ток и вода. Какво ще каже тогава хипофизното джудже. Цялата борба сега с тези измислени мирни граждани - демек зелени човечета в Донекц и Луганск е да се отвори сухоземен коридор до Крим, щото иначе майка им жална на Кримчани.

Малоумно е да се подценява Русия в мисленето си.

това вече е добра новена . джуджиста беше настапен по мазола наи-болното място. плоха ,очен плоха товаришчи.стадото бизони няма да мине през руската прерия.

НароденСъд 2

И през кухата ти глава каквото е минало, всичкото е и излязло. Скоро като удължат Северният поток до южна Европа и ни пуснат една тръбичка, и вместо България, страните от централна Европа ще проберат транспортните такси, ти сигурно ще си най-щастлив от "диверсирането" ни? Прав ли съм???

Няма континент Европа... Това е само един полуостров!                                                                                    Толстой

Ирански, Азербайджански, Норвежки газ..... Диверсификация...... И край на монопола на руския газ..... Който иска, продьлжава на руски газ.... Но има ли алтернатива, конкуренция, цените трьгват надолу, край на руските газово-политически изнудвания..... Абсолютно правилна позиция на ЕС. Неразбираема обаче за хората с "червените очила" :-) :-)

Кви червени очила бе брато!? Цената на газа се определя според потреблението. Колкото по-вече ползваш на месец, за толкова по-голями отстъпки можеш да претендираш. Ние си затрихпе производството, сега ревем че бутилка газ на месец ни излизала скъпо. Петрола като идва в Европа като идва от 5 различни посоки, горивата да не би да поевтиняват?? Или ти викаш, газът от другаде ще е без пари в сравнение с руският!?

Абе вие не разбирате ли че става дума за изнудване??? Северен поток не е единствения източник на газ за Европа а ние сме 90% зависими и всеки момент могат да ни блокират??? Европа иска само да сме като другите страни... не подлоги!

Ми що не затворят Северен поток? На наш гръб искат да се репчат на Русия! Е хайде стига са ни клатили тия Европейци...

А бе,тия в Женева се разбрали,а?? Браво...като в Шампионска лига,нали??!!! Пари на теб...пари на мен, и.....готово?! Останалите...нали Ви е ясно какво ги чака??!!....ще го.....ат

останалите - ние - крадем от евро данъкопладците... колко ли ни псуват, " Ние отпускаме пари за хората, те не отиват при вас". 2008 година не плащат на животновъдие защото наште измислили анти природна регулация - ако имат пасища да изкоренят вси1ки дървета....

По всички положителни показатели / икономически,социални, образователни, медицински, екологически и т.н..../ в момента България е на последно място и е най-бедната страна в ЕС и Европа! По всички отрицателни - на първо!!!А не беше така и нямаше да бъде, ако за 25 години вместо да надграждаме, по собствено желание ние съсипахме почти всичко цивилизовано, което имахме в страната си...Закрихме си ядрените блокове сами, продадохме и затворихе добре работещи заводи и предприятия сами, унищожихме си армията, танковете и ракетите сами, отворихме си границите сами,подарихме златните, сребърните и урановите находища, на чуждите монополи сами....отказахме се от суперпечеливши мегапроекти, за които мечтаят много държави в Европа, като Нефтопровода Бургас- Александропулис, Белене, ...сега следва Южен поток - сами!!! Никой не ни е налагал всичко това, сами си направихме живота в България скъп, мизерен и все... оцеляващ...И няма как да спрем децата си, които бавно, но сигурно заминават на някъде, където и да е по света, само и само да не са в България!!! Останаха ни мръсните градове, запустелите села и бетонирано Черноморие с евтини пияни туристи!!!Затова пък си имаме сирийци, либийци, НАТО и ЕС! И никой не ни е виновен за това, което сътворихме за 25 години!!! Не защото сме толкова глупави или наивнодоверчиви! А защото не успяхме да открием и приложим БЕЗ КОМПРОМИС формулата на успяващите народи, за НЕЗАБАВНОТО ОТЗОВАВАНЕ и СВАЛЯНЕ от властта и управлението на всеки, промъкнал се там с измама мерзавец, мошенник и национален предател. Защото, когато пускаме бюлетината за него на челото му не е написано какъв бандит и тарикат е. А ние сме нация - толерантна към всички... А иначе Южен поток ще го има - слава богу там нивото е друго и силата на силните държавници /жалко, че ние такива не си отгледахме/ е, че знаят какво, кога и как!!! / Справка- Крим./

Вместо да позволяваме на разни пикли да ни излагат като съдят държавата, защо не се съберем хора да съдим ЕС, за пълното пренебрегване на своя членка и нейните интереси, както и подкрепянето на престъпническата ни хунта политици?

Образователен и интелектуален ценз не само за достъп до Мрежата, но и за участие в избори.

Този дребния гном ЛИЛИпуткин , не осъзнава едно нещо със замъгления /от алкохол-менте/ си мозък.... Никой нормален във Европа скоро няма да му има доверие... И като на политик, и като на бизнесмен ,и като на дипломат ..и дори-като на човек !! Скоро- много скоро ще търси със свещ хора за скъпоценния си природен газ . Ще сваля цени..Пак ще вкарва в затвора олигарси с милиардни сметки/ ако самите те преди това не го вкарат в гроба -като го отровят с нещо.../ !!! Сега се мисли за велик , за умен , за дипломат.. не защото е такъв - АМИ ЗАЩОТО ЕВРОПА МНОГО ГЛУПАВО ЗАЛОЖИ НА ПАРИТЕ СИ.. ПОМИСЛИ СИ , ЧЕ ЗА ПАРИ , РУСИЯ И КРЕМЪЛ, ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО... Да , те ще правят .. правили са ..и ще продължат да го правят ... Скоро , юе се аложи да си продават златните тоалетни и суперлуксозни яхти .. вилите си по Карибите и На какви ли не екзотични места... защото-подръжката е скъпа... на сичко.. дори частите на суперлуксозните джипове са скъпи... а парите дето са откраднали - имат край... А , СЛЕД ТОВА ??? кАКВО ИДЕ ??? ИЛИ ЩЕ ИМАТ НЯКОЯ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА , КОЯТО ЩЕ ПРЕРАСТНЕ В ВТОРА ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ....ИЛИ ЩЕ ИМА ПАК ПРЕВРАТИ ..И РЕЗКИ СМЕНИ НА ИМПЕРАТОРИ НА ТАЗИ ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО... ИЛИ... ЗНАЕ И ЧОВЕК... НО- СТРАНА КОЯТО НЯМА СОБСТВЕНА ИКОНОМИКА.. РАЗЧИТА САМО НА ВОЕННАТА СИ ИНДУСТРИЯ И НА ПРИРОДНИТЕ СИ РЕСУРСИ - РАНО ИЛИ КЪСНО , Е ОБРЕЧЕНА НА ПРОВАЛ !!! АКО НЕ БЕ ТАКА - НАЙ-СТАРАТА И ДОСЕГА СЪЩЕСТВУВАЩА ИМПЕРИЯ НА СВЕТА- ВЕЛИКА БРИТАНИЯ - ЩЕШЕ ДА ПРАВИ ТОВА - НЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ-КАКТО СЕГА ГО ПРАВЯТ ЛИЛИПУТЛИН И КРЕМЪЛ... А - ВЕКОВЕ НАРЕД... НО .. ТЕ УСЕТИХА-И СИ НАПРАВИХА ЕДНА СВЕТОВНОКОНКУРЕНТНА ИКОНОМИКА

Меркел: "Путин ме излъга!"......

Супер...простотия,не анализ!!! Не разбира кухата ти лейка,че съвсем не е Украйна проблема,а на друго място гледа г-на Путин?! На едно място чука,а то на друго ще се пука!!! Нали си спомнящ един негов колега,тръгна уж..на лов за талибани,след 11.09,а мина и през иракчани,и през либиици,и през египтяни и сириици и къде ли не,около петрола?! И тук е такава играта....за енергиини източници и доставката им...тоест пак става дума за пари?!!! И тежко им на всички,вързани за руската тръба със газ,а да не говорим за такива дето имат руска рафинерия за петрол в държавата си като нас?!! Бедна ти е фантазията за какво иде реч....за всичко вързано по тръбата...,а този колектор Украйна...там ще има доста мизерия и хаос. А г-н ти Путин,много нежно...ще го премести..в другият крачол! Взе си Крим,и си стиснаха ръцети с американците,те пък минаха през арабите и всичко"ПИТО-ПЛАТЕНО" Америка не е вързана за руската тръба и въобще не и пука?! Да му мисли ЕС дето половината е навързан за тръбата и такива като нас,дето и рафинерията си продадохме на тях,че и нефта купуваме от тях! Голям цъфтеш на икономиката ще има...голям разстеж!! Голям смях...хахаха,браво на нас...членката на ЕС,само,че не знам накрая....кой ще хванем за члена....хихихихи!!!!!!!!!!

винаги с Г ермания никога против Росия

мерси

Мани ги и двете! Аз ще викна турците да въведат ред, защотo ми писна от дебили!

Няколко причини, за да не строим военния руско-фашистки гЪзопровод-южен поток : 1. Печелим работни места на новия гЪзопровод но губим тези на стария , до тук 0:0 . 2 . По размирна територия от терористично-фашистката територия , росия няма,а този гЪзопровод , ще стане повод тя да ни нападне за да го защити , както направи с Украйна. 3. Цената 4,5 милиарда евро/6,5 милиарда долара за стройтелството е три пъти , повтарям , три пъти по-висока от тази в Германия ,т.е. чист пладнешки обир. 4. Ние вече имаме изплатен гЪзопровод, който ни носи чиста печалба от 350 милиона долара годишно, която ще изгубим за срок от 25-30 години или около 7,5 милиарда долара ! 5. Защо трябва ние да плащаме тръбата, договора трябва да бъде от нас правото за преминаване и земята от тях тръбата, другото е пладнешки руско-шфашистки обир. Получаваме 7,5+6,5 =14 милиарда долара чиста загуба от военния руско-фашистки гЪзопровод-южен поток !

Откъде имаш тези данни за 350 млн печалба от старите тръби. Аз мисля че са около 10 пъти по-малка сума 35-40 милиона годишно. Годишно заради транзита през Украйна където транзитната такса е 2,7 долара на 1000 куб.м имаме оскъпяване от около 7 млн. долара на година на газа който купуваме. Пак ще загубиме от Южен поток но не толкова колкото представяш. Около 30 млн. годишно. Ако има и диверсификация за ЕС след 20-30 години може и нищо да не печелим от Южен поток, а загубите от около 1 млрд са сигурни

Жозе Барозу е изпратил писмо до Владимир Путин, в което настоятелно призовава доставките на газ за Европа да не бъдат ограничавани или прекъсвани. та така ЕП едно ЕК дргуо абе еврогейска му работа шъ ядат хурката май...

Изпратил е , ама друг път !

ето защо- Меркел: "Путин ме излъга!"

Китай сключи дългосрочен договор с Туркменистан за доставка на газ и прави сериозни инвестиции в Таджикистан, през който ще минава газопровода от Туркменистан. Интересно как ще реагира москалия ? Ще изпрати ли зелени човечета да спират туркменския газ към Китай ?

че те отдавна реагираха бе таратупняк няма теб ад чакат да си зашиеш потурите че да идеш на мегданя я....просто газпром изкупува всичсчкоот Азербайджан и туркменистан ама тия работи в кръчмата на Подгумер не ги казват....хи абсолютен аненцефал си

Не е вярно изкупува за жълти стотинки и после препродава на ЕС няколко пъти по-скъпо, щото ония няма как да си продадат газа в ЕС. Ама като се вържат с Китай тоя проблем вече няма да е съществен за тях и Русия ще се почества доста зле. Ако азерите и Турция с помоща на ЕС направят газопроводи, тогава може и Туркменистан и Таджикистан и Казахстан да си намерят стабилен пазари да печелят серозно, а не са ги ограбва Русия.

третя пол да свали гащите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докога ще търпим българската хунта - да ги свалим с бой!