Die Zeit: Колко беззащитна е Русия?

Германският вестник "Ди Цайт" коментира наложените срещу Русия санкции и евентуалните ответни мерки от страна на Москва.

Обратно в новината

Коментари - Die Zeit: Колко беззащитна е Русия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

11 да бъдем по точни.

Нека западняците се почудят малко и си разчовъркат мозъците, ако имат такива?

До "123" : Русия си кърпи държавния бюджет наистина главно от добив и износ на нефт и газ , но да не забравяме и производството и износа на оръжия!

Пътят към Ада е покрит с добри намерения! Привидно зад глобализма се крие оня с рогата. Остава му още съвсем малко да завладее света, защото хората отстъпиха от Бога.

комунизъма фалира, а руския полукомунизъм ще фалира пак

др. Путин върви по стъпките на др. Хитлер. Не, няма грешка, в периода 1939 - 1941 г. в СССР са наричали Хитлер другарят Хитлер. както и9 родните комундета между впрочем. По заповед от Москва. какво прави Хитлер в този период? Под лозунга за защита ан германците навсякъде, той анексира Австрия (за тия които не знаят всъщност Хитлер е австриец), окупира Чехословакия и диктува условията си в цяла Европа. Демонстрирайки пълно незачитане на каквито и да е норми. Сега Путин анексира Крим, а в Източна Украйна води необявена война. Нали се сещате че т.н." опълченци" всъщност основно са руски спецчасти. "Спецназ". Хитлер също като Путин си е мислел че всичко ще му се размине. Е, крайният резултат го знаем. А в Европа хората имат уплаха от такива неща. Еле пък в Англия.

Много точно! Аналогията между Путин и Хитлер е и в отношението на сета към тях. В началото и двамата не са приемани на сериозно, следва страх от война. Дано приликите да не стигнат и подалеко, защото има опасност да се разгори дори световен конфликт.

С тази разлика, че Крим е бил незаконно отнет от Русия благодарение на др. Хрусчов. Нещо друго ако Путин беше като Хитлер досега да е лапнал Украйна за която Запада си точи зъбите за да притисне Русия.

Смешници, вижте фактите и не фантазирайте за "Великата Руска Империя". Русия е едно голямо нищо. Една държавица, там някъде в пустоща. Те щели да отговорят на санкциите. С какво бе, с голия си г.з?

Смешно е да говориш "умалитлено" за най-голямата страна в света... Явно изобщо нямаш представа, за какво става въпрос, така че единствения смешник в случая си самият ти, малко, злобно американско човеченце...

Тук много пишман "анализатори" обясняват как САЩ всеки момент ще фалира и т.н. Понеже комундетата по принцип са неграмотни и са обучени да повтарят мантри, реших да им покажа откога се говорят тия щуротии. Ето коментара на английския посланник Антъни Линкън от 23.11.1960 г., върху една реч на Тодор Живков. Живков твърдеше, че промяната в съотношението на силите между социализма и капитализма в икономическата сфера е фундамент за промяна на съотношението и в други сфери. Той направи презрителна съпоставка на икономическата сила на САЩ в сравнение с тази на Съветския съюз.

това е било 19ш0. кази ми как се плаша дулг оф ш0 трилиона сега и недеи да играеш полотика. аз зивея в лондон и знам поне много маничко как мислят англосаксите. не им пука за теб

ш0 трилиона? С г*за си ли го написа на това ?

Русия се чувстват предадени от ЕС. Както казват каквото и да правим все сме Ви криви. ЕС иска да поддържа давленчески тон към Москва, нещо което не виждам как ще стане. Увеличаване цената на газта ще минимизира Руските загуби и ще удвои загубите на ЕС. В краткосрочен план ЕС няма избор освен да продължи да купува, а Русия си е осигурила договори в дългосрочен план.

Какво значи "давленчески"

Грешиш. ЕС има и други източници на газ - напр. от Северно море, а скоро и от САЩ. ЕС може да си позволи да купува дори по-скъп газ от руския, само за да не пълне гушата на Путин. България няма други източници. С помощта на ншите любими комунисти ние сме абсолютно зависими от енергийните доставки от Русия. Нямаме свързаност с други тръби с различни доставчици. Русия ако не изнася суровини не може да оцелее. Просто те друго нямат. Дори и известните марки "руска" водка не са руски.

Русия няма как да вдигне цените, понеже при малко по-високи цени ЕС ще достави количествата от САЩ и Канада. Да не говорим колко бивши републики са на опашката да составят евтин газ. Русия е зависима страна. 40% от приходите й са от продажбата на газ на ЕС. Само си предстаявете как ЕС отказва дори само 20% от доставиките. Путин ще бъде свален от власт за два-три месеца. Погледнете цифрите и ще видите много интересни неща за Русия. Русия по структира на икономиката се класифицира като страна от третия свят. Половината то икономиката е базирана на износ на необработена суровина. Русия е много зле, едва крета в момента и се е засилила надолу по начин, който ще доведе до много тежки последици. И само ЕС може да я изправи на крака, но няма да го направи. Ще я държи в полунаведено положение, докато й измалее кръстът. И пак ше я управлява. Да н забравим, че Германия организира октомврийската революция с огромни средства, заделени за целта. Германия беше победена от Русия, защото я управляваше кухарът Хитлер, а не нормален политик. Но Русия никога няма да се откопчи от зависимостта от Европа. Не е възможно.

Западните икономики си мислят, че продават незаменими продукти на Русия. Незаменими неща няма. Щом Германия се опъва ще купуват от Южна Корея. Както казват Руснаците по-добре да наливаме тези пари в икономиките на нашите съюзници, каквито са Бразилия и Аржентина. Говори се за спиране вноса на цитруси от Гърция и Италия.

За Русия и ЕС не знам, ама Украйна вече се озъбва - Руснаците са спрели вноса на един куп украински хранителни стоки. А Кличко е спрял топлата вода в Киев до края на лятото (за икономии). А катастрофата тепърва започва. Не им завиждам !

Стара ама точна приказка - Вола рие а пръста на гърба му пада.Който зло мисли на ближния зло намира.Това са елементарни приказки но много много точни.

До Кухия: Основните износители на газ и нефт са Газпром и Ростнефт. Годишният оборот на Газпром е 3600 млд. рубли или около 100 млд. $.(2012) на Ростнефт пак накъде там. БВП на Русия е 2050 млд.$ (2012) . Е 200 млд. $ от 2050 млд. 75 % ли прави или около 10 %?

VIPER

Чудя се дали господата от ЕС са заделили достатъчно провизии в бюджета си за да компенсират държавите , които ще пострадат от санкциите? Ето Полша вече изрева.И други ще я последват.И исковете за компенсации , ще стават повече и по-големи с течение на времето

Viper, как точно е изревала Полша, можеш ли да дадеш линк

А задавал ли си е този или онзи умник,как биха понесли народите съответно руският и тези на рафинираните западни демокрации евентуалните последици от размяната на санкции в битов и персонален аспект.Руският,като нашият е мачкан,свикнал на ограничения и дори мизерия,но префинените западняци.....Ще му запари на някой под з...ка,но защо ли ми се струва,че не на Путин.

Префинените западняци създадоха най-великата цивилизация на земята. Префинените западняци от разрушената, след втората световна война, Европа направиха най-мощната икономика. Префинените западняци населиха още 3 континента, Северна Америка, Южна Америка, Австралия. А през това време какво направиха "коравите" Руснаци. А да гледах с неприязън към Европа и превърнаха пиянството в начин на живот.

Ти всички останали освен руснаците за западняци ли смяташ?

до ха ха ха . Русия , както и ние в България имаме други ценности и идеали.Те са много различни от западните. Я, по добре си свали розовите очила и гедай реално на фактите.

Според МВФ най-пострадали ще са страните от ЕС.Пак според статистиката на МВФ и Световната банка Русия е на 7 място , а не на 119 както пишат някои. Е ако някой се има за по-умен от онези в МВФ може ама надали.

Махни нефта и газа (75% от БВП) и се получава, че икономиката дава БВП 4500 долара на дървена кратуна! В България - 15000на калпак без нефт и газ! После потърси в Гугъла на кое място се намира страна с 4500 долара БВП! После ми се обади!

проверих! установих, че добре си си избрал ник!

бреи ам а ти си бил много умен.добре че ти не управлжваш дурзавата. американците са толкова добре по математика колкото и ти

Защо берем чужди гайлета като при нас след 20-30 години ще чуваме циганска и турска реч навсякъде.Помислете нашето бъдеще а Русия си е на руснаците.Те ще се оправят и сами но ние сме тези които чакаме друг да ни оправя.Ние сме един некъдърен завистлив мързелив и пълен с шмекерий народ.Да помислят големите глави ако са приключили с краденето да ни дадат под наем независимо на кого и сигурно ще бъде по добре за обикновения човек.Поне един ще краде и корупцията ще се спре.

humfry

"Да помислят големите глави ако са приключили с краденето да ни дадат под наем независимо на кого и сигурно ще бъде по добре за обикновения човек." С такъв начин на мислене за никъде. А под големите глави предполагам визираш селските тарикати от българската политическа сцена. Е, все пак те отдавна са ни дали, за което имат правото да крадат и да са на власт, ако не знаеш.

пипи, за да не чувате друга реч вечер си лягайте без гащи

Абе щом и Каролев, този отявлен американофил започна да ми обяснява от екрана на телевизора, че да държиш спестяванията си в долари е самоубийство, значи нещата са вече неудържими.

Пак ще го повторя: Европа е съучастник на собствената си гибел...

Последните анализи на брюкселските зелки показват. че ,,санкциите" които налагат на Русия имат по-голям негативен ефект за ЕС. В централата в Брюксел все по-често се дочуват възгласи Fuck the USA ...

В Русия,както и у нас има демографска криза.Приканвам тези,които се чувствуват повече руснаци,отколкото българи,да се преселят във Великата Рус и да ни оставят на мира с маниите си---

humfry

"Новото богатство на Русия По 10 000 евро за всяко второ и следващо дете: този стимул накара все повече рускини да раждат дори на късна възраст. Така страната преобърна демографската тенденция и сега се радва на едно неочаквано богатство. Репортаж на Дойчландфунк предава атмосферата в родилен дом на руския град Ростов на Дон - 12 пеленачета лежат едно до друго в пластмасова вана. Всички те са на по ден-два, разказва главната лекарка Мария Потапова. "През последното денонощие имахме 17 раждания. Това наистина е много. През годината имаме до към 4000 раждания. Откакто работя в тази клиника - вече осем години - броят на новородените всяка година нараства с по 100 до 200", казва тя. В единична стая Галина чака да я изпишат. До нея е дъщеричката й Розалия, която е родена преди шест дни. Това е третото дете на Галина. "Решението ни беше съзнателно, казва тя. Можем да си го позволим. Имам вяра в мъжа си, с него се чувствам сигурна. В състояние сме да отгледаме още едно дете." Това, което Галина описва, междувременно се е превърнало в тенденция за цяла Русия. През 2013 г. раждаемостта в страната за пръв път от 1991 г. насам надхвърли нивото на смъртността. Президентът Путин още преди години заяви, че главна задача на руската политика е да спре демографския спад. Той постоянно подчертава ценността на майчинството и на семейството, особено на многодетните семейства. Създадени бяха и финансови стимули. От няколко години насам държавата отпуска премии от по около 10 000 евро за всяко второ и следващо дете в семейството. Недостигат места в детските ясли Особено в руските провинции това са много пари. Изплащането на еднократната парична помощ е обвързано с условието, че парите могат да бъдат използвани за подобряване на жилищните условия, за финансиране на образованието на детето или за повишаване на пенсионната осигуровка на майката. Галина споделя, че за нея парите не са били най-важното: съпругът й е фотограф и печели добре, а и къщата, в която живеят заедно с родителите на съпруга й, е достатъчно голяма. "Подадохме молба за премията, но още не сме решили в какво да вложим парите. За приятелите ми обаче парите са много важни. Те си купиха апартамент. Никой не се решава да гледа деца, ако е принуден да живее в тясно едностайно жилище", разказва Галина. В допълнение към паричните премии в Русия беше подобрена законовата защита на майчинството. Работодателите са длъжни да пазят работното място на майката до три години след раждането на детето. Прави впечатление, че в последно време в Русия и все повече жени в зряла възраст се решават да родят и отгледат още едно дете. Надежда Левитцкая, която е шеф на зравната служба в Ростов казва: "Едно време 28-годишните майки влизаха в отчетите ни като "късно раждащи", а сега много жени раждат и по на 42 и дори 45 години." Днес хората могат да си позволят да отглеждат деца Самата Надежда Левитцкая има една дъщеря. Тя е родена в края на 90-те години. "Тогава памперсите току-що се бяха появили на пазара. Аз самата повивах бебето в пеленки. Нямахме и истинска пералня, беше много трудно да се отглеждат деца в Русия. Днес можеш си купиш всичко: детска количка, бебешки храни, играчки. А и средната работна заплата е достатъчна, за да отглеждаш деца. Това наистина е огромен напредък." Само че бумът на раждаемостта в Русия има и друга страна: местата в детските градини вече не достигат. В Ростов например майките често са принудени да чакат с месеци, докато получат място за детето си. Галина обаче не се тревожи от това. Майката на три деца е готова да си остане и по-дълго у дома. "Като гледам нашия президент, се убеждавам все повече, че положението в страната ни е стабилно. Това означава, че мъжът ми ще продължи да печели добре. Ако здравето ми позволява, искам да родя и четвърто дете", казва тя." Цитираната статия е от Дойче Веле.

Ако описаното е истина/все пак се цитира Дойче Веле/ значи Русия под управлението на Путин е в подем. Дай боже и при нас да се обърне демографската тенденция.

Санкциите на Брюксел са комични и безпредметни. Русия си е самодостатъчна по всички т.н. ограничения. Руският народ е издържал много по-големи изпитания. Което не се отнася за ЕС, който се явява един оглупял послушко на хамериканците. ЕС съюз се раздира от вътрешни противоречия и проблеми. Хамериканците насъскват няколко балтийски и кавказки държавици против Русия, но се получават и засечки. Сега например възникна нов военен конфликт между Азербайжан и Аремния за Нагорни Карабах. Полша се чуди кой ще яде пилетата и ябълките, а разрушена Украйна се управлява от фашисти. Такъв е резултатът от хамериканските намеси ....

Humfry, вече го правят. Въвлякоха в процеса и БРИКС. Решенията от Форталеза ясно сочат периспективата. Делът на долара в търговските сделки по света ще се редуцира. Решението е взето, връщане назад няма. Затова и САЩ с в такава истерия.

Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път! А този път БРИКС планира да изхвърли Русия от организацията, щото се е намерила друг чистач на кенефите и, по-богатата държава Зимбабве!

Кухо, та кухо!

humfry

Най-добрия ответен удар, който могат да направят Русия, е първоначално заедно с Китай, а после евентуално и други държави, да започнат да продават във валута различна от долара, понеже имат стоки и услуги, които се търсят от цял свят. Безспорно е добре да си колкото се може по-независим, а не като България зависима от 95% внос. Всъщност, в България за независимост се смята смяната на едни зависимости с други. България едно време изнасяше ябълки, а сега внася от Полша и други страни. И така с всичко. Но никой не може да отговори защо другите страни не си прецакаха икономиката, за да може да внасят от България, а не обратното.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул! 2014-07-31 18:18:54, Агенция "Синхуа" - Говорителят на китайското министерство на отбраната Гън Йеншън заяви днес на брифинг, че Китай, САЩ и Австралия ще проведат съвместно военно учение през октомври. Той каза, че от 16 до 19 този месец заместник председателят на китайския военен комитет Фан Чанлун посети Австралия и се срещна с лидерите на правителството, ведомства на отбраната и армията на страната. Двете страни са постигнали съгласие за организирането на съвместно военно учение с името Квари", което ще е първото между Китай, Австралия и САЩ. Познайте от три пъти срещу кого са насочени и кой ще бъде условният им противник!!!!! Муха-ха-ха-ха

humfry

Аз пиша за сериозни неща и не се впечатлявам от глупостите на някакъв инфантилен хлапак.

Единствените руски "услуги", които се търсят по света и са високо ценени са услугите на руските проститутки!

За разлика от дебелите американки дето за нищо не стават.

В Русия проститутки се внасят основно от Украйна, а пък по Европа от Украйна и България. Това е по статистика. И така излиза, че май българските услуги за друго не се търсят, освен за робство и проституция.

САЩ започнаха необявена война срещу РФ. Както винаги досега ще се опитат да я водят с чужди ръце, включително и нашите...

И както винаги ще успеят! Къде изчезна "Великия и непобедимия СССР"? Който си прави майтап с Цар Долар, отива на бунището на историята! Изключения досега не се наблюдават!

Ха, призна си, че за теб друг господар няма освен долара.

"Цар Долар" цирозата го яде бавно но сигурно...търсят се донори

По обидите, които ръсиш, може да се съди за първите 7 години от живота ти. Майка ти явно на такива думички те е учила.

Урааааа ... Ние печелим от ,,санкциите" на ЕС. Скоро ще ядем евтини пилешки бутчета от Полша с изтекъл срок за годност. И поизгнили ябълки ... пак от Полша. А руснаците сключиха търговски договори с Аржентина и Бразилия за доставки на редица хранителни стоки - месо, храни от растителен характер, кафе и плодове. Чичко Путин не говори и не плаши никого, но си върши работата. А брюкселските плямпала само плямпат, каквото им подсказват хамериканците.

А цяла година досега кво яде? Пак полски картови и полски ябълки! Що си траеше досега?

А руснаците сключиха търговски договори с Аржентина и Бразилия за доставки на редица хранителни стоки - месо от големи плъхове Капибари! Справка Гугъл! М/у другото Аржентина фалира след посещението на Путин! Така, че и плъхове няма да има!

Аржентина не е фалирала, а просто отказа да плати предсрочно, сума по-малка от 0.05% от БВП на спекулативен УСА фонд-лешояд (така е класифициран в УСА) поради решение на УСА съдия. Разбира се това и спретна ъжасената УСА, защото Аржентина подобно на Бразилия се завъртя значително към Русия и президентката на страната се изказа не много приятно за Обонго Хюсеин и УСА. В България медиите оглушително мълчаха ....

скоро ще ядеш това което сам си пройзведеш . Ти и твоето семейство.

Абе през зимата друга песен ще запеят, ама нейсе...

Аз пък не мога да разбера как Европа направи икономическата революция след втората световна война без изключителната,крайно необходимата,незаменимата животоспасяваща газ от Русия?

Аз пък не мога да разбера за кво спорят тъпаците тук! Крахът на империализма е неизбежен (Маркс, Ленин, Сталин)! Русия е империалистическа държава, тя се гевези пред нейните сестри, другите империалистически държави! Който се гевези пред братя и сестри, по презумпция фалира! Не може да си против всички братя и сестри, освен ако си с неопределен пол!

Обърни внимание на историята! Тогава имаше колонии и постколонии, а и сега има.

Чрез американско заробване, резултатите от които гледаме и сега. Те самите САЩ (господарите на ФР) организираха Втората световна война. А американските войски все още извършват дефакто военна окупация на Германия (която няма право на пълноценна армия). Разбира се европейските народи изнесоха всичко на гърба си ...

ЧУК

Аз не мога да разбера упоритоста и нежеланието на някои, да вникнат в търговския аспект на санкциите. Европа внася елементите от почти цялата менделеева таблица от Русия. Плюс това,хранителните продукти на руския пазар са почти всичките от ЕС. Ако Русия губи,то за ЕС щетите са минимални? Нещата стоят именно така- Първо сащ санкционираха директно ЕС заради търговският си обмен с Русия! Вярно е също така,че и Русия ще търпи загуби,но пряко губещите са ЕС и държавите членки,които в голяма степен не са се откъснали още от ситуацията на икономическа стагнация и кризи! В случая печелившите са единственно сащ и никой друг!

....НАОЙ ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ НА НАСИЛИЕ Е МОАТА ДЪРЖАВА.АЗ НЕ МОГА ДА МЪЛЧА....Мартин Лутър Кинг Иречекиджиеви, Кухи и пр.уса тролове-марш в кенефа...

Е, и? Кво общо има това с полските ябълки? Като нема кво да кажеш, требе ли да си оригнеш!

и коя е тази ' моата' държава? Или това посткомунистическата простотия, отгледана в панелки е мутирала. Вместо на кравешки моА са кзва на български моЯ. Айде сега търчи да гледаш турски сапунки и блъскаш хамерикански поп корн. И да знаеш поп не защото е попска царевица :-)

то от самото начало беше ясно-САЩ се намериха в небрано лозе и се чудят как да се измъкнат по-безболезнено и историята се повтаря както през 30-те години-САЩ насъскаха европейците един срещу друг,изфабрикуваха им Хитлер и после гледаха сеира на Европа,защото каквото и да кзваме САЩ спечелиха от войната,това е горчивата истина!Т забавиха световното развитие и спечилиха време да се развият,защото при тях нямаше материалната разруха от войната!Ако някой е чел книгата "През очите на Рузвелт"от синът му Елиот Рузвелт ще разбере какво става и сега!

Те така забавиха световното развитие, че в Япония и Германия хората се хранят с коприва и рошкови, а "Великата Русия" внася от Аржентина месо от плъхове Капибари!

Така е брато при империализма, който е силен печели! Който е слаб, вади езика и лиже!

Дотук добре. По-тъпи коментари надали можеш да скалъпиш. Въвежда се нова мерна единица - "1 Кух".

Какво повече да се каже Джульо?

Значи Русия може да внася хранителни продукти от Турция, Аржентина, Бразилия, Китай. Но Европа не може да внесе желязо, амуниний никел платина и още какъвто се сетиш метали от Марс. Особено пък след войната в Украйна, износа на украински въглища и желязо е под въпрос. А спрео ли желязото в Европа е равносилно на война, защото просто няма от къде да се компенсират тези количества. А те са огромни. И директно самолетостроенето и автомобилната индустрия отиват на кино. А после и останалите. Така че гата е бял кахър в сравнение с останалите.

Desislava

Във финансовата сфера и земеделието Русия може да намали негативните ефекти чрез по-тясно обрързване със страните в Азия. Но във военната сфера и високите технологии ще трябва да работи сама за независимост. хубавото в случая е, че в Русия има добри специалсти, а пък за постигане на независимост не е нужно технологиите да са от най-висок клас. "На една мишка не е нужно да стане тигър, на една мишка е нужно да стане кокошка" Игор Карпов

Русия имаше добри специалсти! Обаче всички бяха евреи! Всички те отдавна издухаха от Русия! В Русия останаха само "специалисти" по "борьбе с зеленым змием"! Цар Алкохол обаче е непобедим, както и Цар Долар! Горбачов се опита да го победи, а Цар Алкохол в отговор ликвидира СССР!

глупост да предполагаш, че в Русия няма специалисти...

Русия не може да намали никакви негативни ефекти, защото едва ли ще се намери азиатска страна, която да храни мързеливите Путинки пияници! В Азия хората бачкат яко, пият малко, няма пияници! Там никой не уважава пияниците! Напразно Путин се надява, че някой ще му подхвърли някоя друга огризка! Най-много да му предложат да се порови из Азиатските кофи за боклук, или да чисти кенефите на БРИКС!

Убий глупак с мълчанието

Поляците вече реват и искат финансова помощ от Брюксел. На границата с Русия се редят влакове и тирове с пилешко месо и ябълки от Полша, които руснаците не приемат. Москва вече внася пилешко месо от Китай и ябълки от средноазиатските републики.

вЕрваме ти. Ха ха ха ха. Мечтииииииииии.

Поляците вече реват и искат финансова помощ от Брюксел и ще я получат! Кво са 1-2 милиона евро! Гърция получи вече 300 милиарда! Що се отнася до кекешките, Русия напълно се задоволява с тях! От Китай се чака ориза, за пилешко с ориз, но ще го получат чак през през декември, когато китайците съберат реколтата, и ако остане нещо, след като захранят КНДР! Дотогава пиле с египетски картофи (срам и позор за Русия, която във времената на СССР беше най-големия в света производител на качествени картофи, които не ги кушаше колорадския бръмбър, щото руския картоф се хранеше с него! Щях да пропусна, чака се месо от капибари от Аржентина, която сред посещението на Путин веднага и успешно фалира! (за справка, Капибарата е вид едър плъх, отглеждан за месо или домашен приятел в Латинска Америка! който не вярва да провери в Гугъла) Перверзиите на Путин накараха руснаците да ядат дори плъхове!!!!!

Определено ме смайвате с Вашата информираност за руското положение. Но не съдете за другите от височината на вашата камбанария! Русия не е България и не смятайте, че тя няма скрити резерви! Всяка държава има държавен резерв, и, ако има глад за храни, този резерв се се пласира в магазинната мрежа.

VIPER

ЕС е силен като БВП , но това се дължи само на няколко държави. Останалите , предимно държавите от Източна Европа са слабото му място. И точно там , както се очертава , ще е контраударът на Русия Прибалтийските държави и Полша вече го усетиха.Дано не съм лош пророк , но следващите , ще сме ние и Румъния

Те вече реално налагат контрасанкции - наистина не са обявени като такива, но... Спряха вноса на хранителни продукти от Украйна, на плодове и зеленчуци от Полша, на вина от Грузия, на свинско от ЕС, а скоро се очаква стопиране на вноса на хранителни продукти от целия ЕС. Не са санкции, а просто не се спазвали изискванията на самия ЕС към качеството, съдържанието и пакетирането. Поляците вият на умряло, ама в нашите медии нищо няма да видите на темата. Ако решат да наложат преки и открити санкции, ще стане по-страшно. Напр. 37% от изгаряните във Великобритания въглища (основно ТЕЦ-ове) са внос от Русия... От нашия турустически бранш скромно съобщиха, че поради слабата рубла, притокът на туристи от Русия в България е намалял с около (по различни изявления) 10-20%. Но загубите ще бъдат по-големи защото много от пристигащите отсядали в апартаменти тяхна собственост или на познати и приятели... Реалният спад на туристете в ЕС варира между 15 и 40%. Оправдават се със заповед на Путин, държавните служители да почиват в Русия. Да, ама тази заповед е от 2009 г. и спадът няма нищо общо с нея. Карай - Слава Украине! Хероям - сало!

VIPER

Руснаците знаят точно къде , как и кого да ударят.И го правят тихомълком , без да използват гръмката дума "санкции" Ефектът тепърва ще се усети но ще е опустошителен... Питайте Полша..

Точно като хиените...

Ако спрат и да ядат това ще е най-големия удар!!!

добрият мужик е дед уан

Питат трънчанина, как е при вас! - Е, жито као дренки! - ми що не си седиш в Трънско? - Е, камъни ли ке ядем?

Виж ся, образ - на македонски диалект е "ке", а на трънски/граовски/шопски е "че". Освен това се казва "камънье", а не камъни. Познаването на диаликтете е богатство за езиковата култура.

Много ви се иска Русия да е слаба. Тя просто ви гледа вашата безпомощност и си мисли да ли си заслужава да ви отговоря. Сами ще стигнете до болезненият отговор за вас - Крах.

VIPER

Поляците бяха в първите редици на клакьорите искащи санкции. А сега са първите , които плачат за компенсации , след като Русия спря вноса на плодове и зеленчуци от тях. Загубите им се изчисляват на 400 млн евро. Колко са загубите на Украйна можем само да гадаем , но общият им износ за РФ е за 15 млрд /година

Има стар виц на темата: Полякът хванал Златната рибка. Тя ми казала: - Знаеш, онова там за 3-те желания. Казва ги, но мисли добре! - Да дойдат китайците в Полша! Дошли всички китайци, опоскали всичко дето ставало за ядене (1.5 млрд човека не са шега). - 2-то ми желание - да дойдат китайците в Полша! Дошли пак китайците, останали само развалини. - 3-то ми желание - пак да дойдат китайците! Дошли - слд тях останала разорана земя и нищо върху нея. Рибката попитала - Защо съсипа странат си? 3 пъти идваха китайците... - Да, в Полша идваха 3 пъти, ама през Русия минаха 6 пъти!

VIPER

:)

Пак ни нагазиха руските тролове!!!

винаги е арогантен. Силния прощава. Умния слуша. Простия бърбори. Анализирайте Путин и себе си.

слава путино, да започваме мавзолея отсега, че ще е на 99 етажа пирамида и нямаме да имаме време да го построим

Санкциите срещу Русия ще ударят силно слабите икономиката на Европа в момент когато не се е справила с рецесията, а социалните разходи постоянно растат заради бежанците. Ако това е идеята се справят доста успешно.

А как ще коментирате това (изявленията на евро и американските лидери ) и защо са санкциите: Данните, получени в резултат на предварителния анализ на черните кутии на падналия в Източна Украйна малайзийския пътнически самолет, показват, че до инцидента на борда на самолет не се е случило нищо необичайно, пише малайзийския вестник New Straits Times. Пред изданието източник, близък до международната група експерти, разказва, че специалистите са успели да възстановят от записващото устройство диалога между пилотите и авиодиспечерите. Засега от чутото няма нищо необичайно. Последният чут глас е на пилота. Няма никакви признаци пилотът да е видял или почувствал нещо необичайно, посочва източникът.

А НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА !! ВСИЧКИ МЕТОДИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ВРАГА СА ДОПУСТИМИ !! ВРАГА Е ЯСЕН - САЩ И ЕВРОПА !! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ Е ОТНОВО НА СТРАНАТА НА ПОБЕДЕНИТЕ !! КОЛКО ЛИ ОЩЕ ВОДА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЛЕЕ НАД ГЛАВИТЕ НИ ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕМ !!

Ако не са руснаците сме за никъде по морето.

Най-добрият отговор на безумията е мълчанието. А когато Русия заговори, другите мълчат ...

В шахмата има понятие обратен мат. Това е когато черните фигури искат да се самоматират, а белите - да избягнат това. В ролята на черните е ЕС, а белите - Русия. В ролята на секундант на черните са САЩ, които вече са матирани.

Пак се намери "умник" да ръси простотии!!! Обратния мат е задача от неортодоксалната композиция, той се среща само в теорията на шаха като "композиция в която задачите противоречат на обичайните шахматни цели". Не се среща в обичайната игра!!!

Ами човекът това ти казва. Санкциите на ЕС са повече теоретични с обратен практически ефект за самите евросъюзници. Т.е. ЕС, с помощта на хамериканците, се мъчи да си направи мат.

ЦИТИРАМ :България е сред страните с най-тежки последици от санкциите на Европейския съюз към Русия. Индустрията, транспортът и най-вече енергийният сектор очакват загуби за милиарди и тежка зима, ако отношенията между източния и западния блок не се затоплят .Освен това руски граждани притежават имоти за около 10 млрд. лв. у нас. Сега сделките буквално са блокирани, няколко имотни агенции са фалирали, а рискът е налице. Представете си, ако половината от тези собственици решат да си изтеглят парите и да продадат имотите си - това е съпоставимо с резерва на България, посочи Веселин Илиев от Българска стопанска камара.

VIPER

Голи и боси ще ходим , но ще натрием носа на Русия.....така мислят някои..

Каквото и да се говори колкото и да е могъща Русия не може да издържи срещу всички. Хубаво е малко и да наведат глави руснаците, иначе просто ги чака глад и съответно граждански войни.

Колко е "могъща"? Като изключим нефта и газа, икономиката и е на 119-то място в света! Егати могъществото!

VIPER

Ами Русия няма привилегията да печата пари на килограм

Въпроса е принципен. Дали ще искаш да си на страната на правдата или от другата страна.

Кои са тези всички, че не разбрах? Нацистите от Европа и САЩ ли? Да, те винаги са искали да бъдат всички, но това, слава Богу, все още не се случило!

Защо да наведат глава,ВЕ?Нали се доказа,че нямат нищо общо с боинга и наблюдателите потвърдиха,че не снабдяват опълченците с оръжие!знам,че ще ме контрираш,че въпреки казаното ,че снабдяват опълченците,то това е вече информация на ухо,една жена каза на пазара.Така,че защо са вече тези санкции и защо да навеждат глави?Путин е достатъчно търпелив и трябва да си голям стратег и стоик,да не се подаваш на емоциите,както той го прави при вида на това,което прави хунтата с рускоговоряшите в Югоизточна Украйна.На война,като на война,но защо да бомбят жилищни квартали ,да обстрелват жени ,деца.старци не въоръжени,?Та дори хунтата са си позволили да употребят балистични ракети.

До всички мразещи братския руски народ и лично Владимир Владимирович: Западния проект е изчерпан и в момента се разпада с гръм и трясък. Какво следва? Неизбежно БРИКС предлага "Червения проект" което означава "ОТ ВЛАДИВОСТОК до ЛИСАБОН". А платените папагали да се упражняват в словоблудства. Това им остава!

В БРИКС-а Русия е последната дупка на кавала, а иска да е първа цигулка! БРИКС 2.5 милиарда души, Русия 0.14 милиарда с икономика 2%. Путин е голям майтапчия, но само ще чисти кенефите на БРИКСа, ако не го изритат до година, две, за да не го фалира, както успя само с едно посещение да фалира Аржентина, която хранеше половин Русия с мръвки!

Перфектната идея "ОТ ВЛАДИВОСТОК на изток до ЛИСАБОН", напълно изключва Русия от схемата!

2014-07-31 18:18:54, Агенция "Синхуа" - Говорителят на китайското министерство на отбраната Гън Йеншън заяви днес на брифинг, че Китай, САЩ и Австралия ще проведат съвместно военно учение през октомври. Той каза, че от 16 до 19 този месец заместник председателят на китайския военен комитет Фан Чанлун посети Австралия и се срещна с лидерите на правителството, ведомства на отбраната и армията на страната. Двете страни са постигнали съгласие за организирането на съвместно военно учение с името Квари", което ще е първото между Китай, Австралия и САЩ. Познайте от три пъти срещу кого са насочени и кой ще бъде условният им противник!!!!! Муха-ха-ха-ха

Икономиките на трите страни, Китай, Австралия и САЩ, са силно обвързани. Може да се видят огромните взаимни инвестиции. Русия се заблуждава дълбоко ако вижда в лицето на Китай съюзник срещу САЩ.

Напротив - ти се заблуждаваш. Китай не е нищо повече от 2 милиарда гърла за хранене без енергетиката си. Ти какво си мислиш, че на Хималаите имат соларни паркове ли?

Как тос супермен допуска чинизийските капиталисти да се гафрят с чизмарския пролетариат - бачкерите от "краснокаменските" уранови мини не са получавали заплати от април, а чинизийските собственици ги карат да бачкат кат китайските им колеги, що фсесилния пусин не защити поданиците си, или ги е харизал на чинизийската компартия ???

Много скъп експеримент са тези санкции срещу Русия.Частично са засегнати стратегически отрасли в руската икономика.проверява се и готовността на Китай да се включи в играта,а тя ще го направи по други причини и споразумения.там е другия проблем-движението на стоки с ниска себестойност в евроазийската зона.тук как ще превключат европейските финансови пазари и какво ще произведат,по-скоро предстоят загуби.неприятния момент е,че добрата стара Европа ще го отнесе в икономически и политически аспект отново.а кой има вина-всички по отделно и заедно и русофили и русофоби-пак ви лъжат,пак ви тестват от лабораториите в Москва и Вашингтон.

Нас ни тестват, а Китай тихомълком се готви да освободи коренните народи на Сибир от окупатора - руския империализъм!

Както правилно забеляза един коментиращ, от войната между Европа и Русия, ще загубим ние, и европейците, и руснаците! Ще спечелят сащ, както по аналогичен начин стана и през ВСВ!!! В този случай съм съгласен с поговорката "И най-лошият мир е по-добър от една война". Не вярвам да не може да не се намери разумен компромис и от двете страни!!! "Докато атовете се ритат", в Украйна умират хиляди хора, и затова са отговорни и двете страни!!!