САЩ ”осъвремениха” санкциите срещу Русия

САЩ обявиха, че осъвременяват санкциите срещу Русия заради действията й в Украйна. В "черния списък" са добавени още 26 физически и юридически лица.

Обратно в новината

Коментари - САЩ ”осъвремениха” санкциите срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези тъпи американци станаха за смях с техните санкции...Путин ги направи луди, сами да си говорят!!!

Скука-а-а-а! Липса на свежи идеи.

Целта на тези сакнции е да се изтласка Русия от световната търговия и да се конфискуват (откраднат) парите на руските фирми и граждани, които са в в чуждите банки. САЩ се разпореждат все едно светът е техен, но и техния край идва.

Може да се пробват,а лихвите ще им платят с тополи!

Санкции ке има ,докат кочината не поВърне Крим...писано е!

След цяла година и косур санкций резултата е нулев и вече клони на насмешла :) Ще си проличи след 5-6 години кои какво е загубил или спечелил от цялата работа ... Засега е ясно само че САЩ твърдо са решени да се борят за световно господство на всяка цена, да видим като се тегли чертата накрая дали си е заслужавало :) Не се заблуждаваиъе унищожението или конфискацията на тези стоки, е не простото им недипускане направо ще съсипе фирмите и собствениците на стоките защото това си е чиста загуба за тях ... на пръв поглед изглежда нищо и никаква стъпка но разликата е голяма ...

Наскоро един руснак писа някъде -преди 6-7 години заплатата му е била $1200 , сега -под $500. Той и тези като него започват да си задават въпроси.

Преди 7 години нефта беше над 140$ барела,в момента 52.Американците,заради злобата си търпя огромни загуби от тази цена.На битумния нефт себестойността е 70-80-$В Умирай трудно,Брус Уилис сам се простреля,за да застреля лошия зад него.Във филма той остана жив,ама в реалността?!

Значи, когато се внасят нелегално храни в Русия е "демокрация" а когато те се унищожат -"диктатура". САЩ да отворят пазарът си за украинска сланина и полски ябълки.

САЩ все повече затягат примката около приближените от бандата на Путин.По всяка вероятност са им блокирали милиарди долари(без златно покритие)и евра.Затова се пеняви толкова малкия мук и затяга санкциите срещу собственият си народ!

Теб кой те осведомява - Сорос ли?

Поназнайвам руски и сричам по английски.Та така се осведомявам.Много добре при това! (((-:

Уважаеми Домакини Дир.бг ! - Е Време да Осигурите Систематично Аудио+Видео дискутиране ! 1:1 ! ..и в Реално време !! ----- Иначе - И ще се изпостепаме, И ще Ни бъдат ХептенОпразнени джобовете Данъкоплатски.

Задължително ! Е !!!

Само русофрениците не рабраха, че за САЩ няма значение какво и как правят нещата Русия и Путин! Нужен е единствено повод, па бил той измислен и облечен в добра опаковка (идея). Има единствено значение отслабване на всеки възможен конкурент на световната арена, особено, ако е достатъчно самостоятелен и не дотам приятелски настроен към САЩ. А те по принцип приятели нямат. Имат платени слуги! Със санкциите им се постигат единствено глобални политически цели - отслабване на ЕС и увеличаване на зависимостта му от САЩ и НАТО и връщане назад развитието на Русия. Но май тоя път задокеанските стратези проспаха някои неща в света и вече няма връщане назад! Хегемонията им е посавена под голям въпрос и светът не иска повече задокеански диктат. А злобата и истерията им спрямо Русия доказва, че и САЩ вече разбират това и започват да играят "ва банк", грубо и против собствените си правила. Няма да стане тоя път! Дори чиновниците в Брюксел започнаха да се усещат. А за Украйна, ама пък въобще не им пука. До вчера за САЩ те бяха (което и сега е така!) едно с Русия. Просто намериха местни фашисти, които да им свършат черната работа там. И сега лека-полека се отричат от тях и започват да ги прочистват с други марионетки, поставени на власт в Киев, след като им свършиха работата.

Понеже виждам,че коментарите ми засегнаха поданиците на американското посолство да поясня за санкциите. Американците знаеха,че в дългосрочен план те работят за Русия. Надеждата им беше хората да се уплашат и да се организира преврат. Недооцениха психиката на руснака. Човек,минал през Русия на 90те,никога няма да допусне да го излъжат два пъти по един и същи начин. Путин и службите му също държат нещата в желязна хватка,НПО в Русия са мачкани,срещу тях има многобройни контрапропагандни мерки. Включен и дори и хуморът- осмиват се непрекъснато личностите на опозицията,за да се дискредитират идеите им; т.е използва се западният инструментариум,но по-ефективно. Виц за Ксения Собчак,дамата с конска челюст: - Владимир Владимирович,заради санкциите дори дрехите поскъпват! -Скъпа Ксения,успАкойтесь! Вас това какво ви касае,вие ползвате само седло! Провалът срещу Русия обаче не означава,че санкциите са неефективни. Те унищожават Европа,която САЩ искат максимално отслабена и която атакуват с всички средства,за да колонизират напълно с Трансатлантическото споразумение. В подчинението на Европа икономически,след като тя е завладяна политически,се крие необходимата глътка въздух за виртуалната финансова пирамида,наречена "долар".

Каква опозиция са тия? Те са реваншисти. Немцов беше дясната млада ръка на Елцин. Гайдар какъв му беше? Щерката на Гайдар днес е зам.губернатор на Наакашвили в Одеса. Собчак беше кмет на Петербург. Щерката днес на кого опозиционира? Сложи и Лужков. Бившият кмет на Москва. До днес Лужкова е най-богата рускиня. Това ли е опозиция или банда от реваншити, изтървали кокала на Изключителни Дилъри за Русия?

Руснаците ги наказа Господ с този глупав президент.Ей така без причина започва война и санкционира собственият си народ.И продължава кръвопролитието и съсипването на икономиката на и без това слабата си икономически държава.

Злобата и безсилието на лихварите няма край.Господ си знае работата.

Друго си е без злоба и безсилие да анексираш чужди територии, да разпалваш война и да сваляш граждански самолети. Тогава Господ е склонен да си забрави работата, така ли?

Пич, събуди се. Триковете на САЩ с еприветките със захар в СС на ООН вече не вървят при нормалните хора. Само малоумниците все още се връзват на подобна евтина пропаганда. А и никой в Русия не си е правил илюзии, че ще има отмяна на санкциите. И хората реагират адекватно на ситуацията, за разлика от заблудените и излъганите овце.

Да си чул ,че имаше референдум.95% от населението гласува "за" Русия.Нямаше протести - демек хората сами са направили избора си.

От две седмици Донецките и Луганските "сепаратисти" си изтеглиха тежките въоръжения от линията на фронта ,за да не "дразнят и притесняват" Украинската армия... За последните три седмици бомбардировките в Донецк, Луганск се увеличиха, дори обстреляха кортежа на ОБСЕ има и ранен техен представител. САЩ "осъвременяват" и без това недействащите санкции срещу Русия, която въпреги всичко продължава да вози в Донецк и Луганск хуманитарна помощ-храни и строителни материали, които официално преминават през границата и се проверява от ОБСЕ при разтоварването. В същото време Украйна спря през зимата газта на Донбас, а те продължаваха да им товарят въглища(за Тецовите по Украйна), сега Украйна спира питейната вода- оказва се ,че основният водопровод е на подконтролна на Укрите територия....ТОВА Е ПРОСТО ГЕНОЦИД над руското население в собственната си държава, който няма как да бъде простен от хората живеещи там. Укрите заявяват, .."вземайте си куфарите и се махайте", а местните хора им отговарят;..." тук са родени и погребани моите прадеди, тук съм роден аз и моите деца, тук ще си отгледаме своите внуци и правнуци"- това не могат да го проумеят тези , които измислят санкциите.

таман си мислих, че са намерили вратички че да търгуват със Русия както грачиха вчера от ТАСС, те па още хора въвели в системата на забраните...

Русофилията разцъфтя сред българите благодарение на американските тролове. Факт. Българина мрази да го манипулират по-прости от него и реагира подсъзнателно в обратната посока. След една година активна работа на Бегеец,Щерев и няколко дори по-отявлени психиатрични случаи във форумното пространство дори умерените българи без колебание биха сложили една будьоновка,ако се наложи:-).

И най-вече цъфти и процъфтява платената русофилия :)

Явно фалиралата Русия има доста повече пари от САЩ,в такъв случай,защото губите битката.

Да казваш истината, това не е никаква русофилия. Как до се прави, че като пропагандаторчета сте твърде тъпи и прости. Че и нагли. При толкова факти известни, трябва да сте изключително тъпи да ни сервирате очевидните си лъжи. И защитата и поддържането на българските национални интереси, също не е русофилия. Какво да правим, че тези интереси са противоположни на американските грабежи. И за това няма защо някой да ни плаща. За разлика от вас, платени измамници.

тука нЕкав путинофилски трол не прави разлика м/у русофил и това което е той всъщност - ПУТИНОФИЛ. А както и малките деца знаят, човек който обича друг човек от същия пол, то той е...... точно така. А човек който харесва хора като Путин които съсипват окономиката на Русия се наричат.... правилно... русофоби... ех че глупавичко дете мое....

Ето за това говоря- по-прости от него се опитват да лъжат българина с абсолютно глупави твърдения. Санкциите правят Русия по-силна,защото развиват производството и,особено в продоволствения сектор.

Руснаците си го местели в другия крачол в отговор на санкциите, хахахаха То и СССР-ците си го местеха и разправяха как прогния Запад ще допрогние, пък ква стана тя - нерушимия союз /както се пееше в химна им/ взе че се разруши и изчезна, а западът гние ли гние. Ама така е, който не се учи от грешките си ги повтаря. А най-боли да се удариш на едно и също място!

ТАКА Е ЗАГНИЛ ЗАПАДА, ЧЕ ЧАК ДЪЩЕРИТЕ НА ПУТИН СА ТАМ!

България участва във военни учения на НАТО в Украйна."Започналите на 20 юли в Лвовска област под командването на САЩ поредни съвместни военни учения на страни членки на НАТО и на въоръжените сили на Украйна са нагледна демонстрация на поетия в Северноатлантическия алианс провокационен курс на безусловна подкрепа на политиката на сегашните киевски власти в югоизточната част на Украйна, в резултат на която в региона всеки ден продължават да загиват мирни жители"

А банката на която е шеф Миленчо Велчев - Внештарговбанк защо не е в списъка?

ще , ще !

Санкциите и реакцията на световната общественост спрямо агресията на Русия, гарантира, че страни като България няма един ден да бъдат анексирани от режима в Кремъл. Затварянето на очите и всяка друга подобна реакция би поощрила агресора. Е, България е и в НАТО, все пак ;)

Маринчо, кракът следва да се пише с пълен член, защото е подлог.

Членът ми не ти харесва ли, ще ти намерим друг член.

а защо русите не си спомнят това със санкциите и ембаргото, как завърши през не толкова далечната 1989? Сега пак ще го дъвчат обикновените хора...а ПуТин му дрема на ... Но нищо историята просто ще се повтори!

Гладна кокошка просо сънува. Вас пропагандата, да не ви подбират на конкурси за идиоти? И какво ще направи САЩ с 18,2 трилиона дълг. С печатани хартиени долари, които повече от половината свят вече не иска и не ползва? Какво ще направи, когато вече самите американски икономисти спорят, кога точно ще умре долара? САЩ се разпада, пич, в България не живеем туземци и това го знаем добре. Глупак!

тук глупакът е русофилитик, а американците не ги мисли...

ДИР дръпнаха назад новината, страх от Исаков ли имате?

Дано крака на Русия вече не стъпва в България.СВОБОДНИ СМЕ!

Ако наистина беше така, нямаше да има толкова изтерични коменти под всяка статия за Русия. Комплексът от Русия е вкоренен и ще се проявава още 1-2 поколения напред.

Да, еврейчетата сте свободни да правите в България всякакви гадости. Но имай предвид, това е много временно явление. С фалита на САЩ, тук ни евреи, ни американци ще останат. Ще има национализации и конфискации. Разбира се, във вид на честни покупко-продажби. Вярно, на силно занижени цени. А каква е била България по съветско време преди 1989г и в каква степен е разрушена днес, след 25 години, за това има прекалено много факти. И ние ги знаем. Не лъжи, моше.

Руското робство в България приключи.Кой разбрал разбрал!

И вече вирее американското. Американската кубинка мирише по яко от руския ботуш.

Българският народ не е бил с Русия и няма да бъде никога, особено след освобождението от руско робство.

Господин чужденецо, така ли ви изглежда в чужбина? Защото в България нещата са твърде различни. Да ни унищожавате държавата. Да ни правите кредитни роби и ние да ви се радваме? СССР ни даваше много. И ни изкупуваше всичко. А вие ни разрушавате и крадете. СССР ни направи АЕЦ Козлодуй. А вие ни сдирате кожата от гърба с американските ТЕЦ Марици. И да ви се радваме за това. Ти подиграваш ли ни се?

ДА ЖИВЕЕ САЩ, ОСВОБОДИТЕЛЯ НИ ОТ ПОЛОВИН ВЕКОВНО РУСКО РОБСТВО!

САЩ няма дълго да живее, малко му остана. По руско време имахме истинска държава, със сравнително състоятелно население. А сега имаме население, което 75% живее под прага на бедността. Държавата ни е задлъжняла и ситуацията е изключително тежка. По времето на "руското робство" интересно защо, нямаше нищо подобно. А вие господине, очевидно знаете за България само къде се намира на картата. Нямате никаква представа какво се случва тук. И лъжете най-нагло.

САЩ няма дълго да живее, малко му остана. По руско време имахме истинска държава, със сравнително състоятелно население. А сега имаме население, което 75% живее под прага на бедността. Държавата ни е задлъжняла и ситуацията е изключително тежка. По времето на "руското робство" интересно защо, нямаше нищо подобно. А вие господине, очевидно знаете за България само къде се намира на картата. Нямате никаква представа какво се случва тук. И лъжете най-нагло.

Към мнението на ПЪН отпреди малко. Може и да сте прав,че вероятно можеше и по друг начин Москва да поиска уважение и зачитане на правата си. Бихте ли подсказали конкретно как например трябваше да постъпи Путин, за да приеме Америка законните искания на Русия .

... добре е да се уточни какви са законните искания на Русия...

Русия е бита карта, ще се поръби малко, но за дълго е започнал пътя и към края.

Украинската криза ескалира, защото "солташаците" на Потрошенко се обърнаха срещу него!

И като се позовават на действия на Русия в Украйна, как пък не видяхме нито една достоверна снимка или клипче с тия оръжейни доставки, военни колони и хиляди руски войници, за които тръбят вече година и половина? Днес, когато и деца и старци биха могли да ги снимат с джобните си джунджурийки и изпратят моментално на другия край на света! И щабният шеф на украинската армия, и бивши натовски генерали заявиха, че няма военна намеса от страна на Русия. Директорът на френското военно разузнаване генерал Кристоф Гомар дори го заяви официално пред френския парламент. Ако не вярвате влезте в сайта на Народното събрание на Франция и вижте какво е публикувано в сряда на 25 март 2015г. за "Комисия по националната отбрана и армейските сили". Достатъчно е да напишете на френски в гугл "генерал Кристоф Гомар". Ако Русия наистина се намеси в Донбас всичко ще приключи за броени часове, твърдят бивши натовски офицери, американски ветерани от разузнаването и пр. Само че това не ще го намерите в западните официози, а в алтернативните западни медии.

че няма пряка военна намеса от страна на Русия, го разбраха и последните дебили! Но има "морална" подкрепа, така да се каже!При сегашни демократични условия и това се нарича намеса! Значи, ако ти не си на моето мнение, значи се намесваш в мисленето ми! Просто и ясно! И демократично!

Морално и аз подкрепям и ДНР, и Крим, и Русия. Да очаквам ли санкции? Всъщност ние сме си под санкции вече четвърт век и лошото е, че за това време ефективно ни стопиха с една трета. Не остана много, защото по-нататък ще е в геометрична прогресия.

даааа, това там са малки зелени човечета...

Да, ама това, което си написал, въобще не е изгодно на американо-еврейската пропаганда. Това е реална информация и здрава реална логика. Но като погледнем политиката на слугинажната ни американска журналистика, като видим рядко идиотската пропаганда, която води пропагандаторчето във форума, виждаме, че искат да ни държат в невежество. И да бъдем превърнати във фанатизирани русофобски зомбита. Съвсем по същата схема са действали преди да започне Втората световна война. Сега искат да ни зомбират всички и да ни хвърлят срещу Русия пак. Не им изнася да ни казват истината.

БРАВО БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ!БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е С РУСИЯ.

САЩ ни освободиха от турско робство.

САЩ ни освободиха от руско робство наложено през 1944г.

Тези дни американски самолети от ВСВ прелетяха от Аляска до Магадан по пътя на американския лендлийз. Съвместна акция на бившите съюзници. Русия си е факор, санкциите са показателно изпълнение, за да слушка Европа

Русия отговори пропорционално на американските санкции - премести го от единия крачол в другия...

само това и остана да го мести натам насам и се у вашите джуки попада

то освен един гол и мек от алкохола на русия друго не и остана.

Някой знае ли защо чужденци не могат да купуват мажоритарни дялове от американски компании с доларчетата, които ФЕД не спира да бълва. Не съм чул на американец да му е отказано подобно нещо. Уж свободен пазар, пък то май само за някои

Кой ще пострада най-много от американските санкции с/у Русия? Отговор: Естествено българите. Те са най-дисциплинираните.

но е неоспорим факт.

в десятката!!!

Хаха и защо точно България ще пострада най много, като ние не изнасяме почти нищо в Русия?

Това е негово твърдение.

ЗА НЯКОЙ РАЗЛИКИ МЕЖДУ АМЕРИКА И РУСИЯ С ЕДИН ПРИМЕР : - ЗНАЧИ ПРИ НАС В АМЕРИКА ИМА КВОТИ ЗА РИБОЛОВ ЗА НАШИТЕ АМЕРИКАНСКИ ПРОМИШЛЕНИ РИБОЛОВЦИ , ЗАЩОТО ТАКА СА ИЗТРАЛИЛИ МОРЕТАТА ЧЕ АКО НЯМА КВОТИ НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖИВА РИБА В ТЯХ - ДОКАТО В РУСИЯ НИТО КВОТИ ИМА НИТО ДОСАТЪЧНО РИБАРИ И РИБОЛОВНИ КОРАБИ .... А РИБА ИМАТ .. РЕДОВНО РУСКИТЕ ГРАНИЧАРИ ГОНЯТ И ЛОВЯТ НАХАЛНИ РИБАРИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ :))

Класация по средна продължителност на живота. САЩ - 38 - мо място. Русия - 137 - мо място.

ама руснака е по-весел и пие 10 пъти повече

Намериха ли оръжията за масово унищожение в Ирак?Или още търсят?Саддам им беше пръв приятел и го снабдяваха с оръжие, докато изнасяше петрола в долари, когато на кукуто му хрумна да го прайсва в евро и да се еманципира, бързо му видяха сметката "демократите":))

пресата се усилва икономическата война набира скорост бавно и неумолимо светът се разделя на две по средата никой няма да остане - за съжаление забравете думата независимост двата полюса ще я изгорят пак за съжаление и парадоксът е че колкото повече са преградите толкова по силно става влиянието на центровете спрямо васалите изгодно ли е това за нас едва ли но определено реалността е деформирана,свита,смачкана естествено в такава реалност на тези които плуват по течението ще им е по лесно , но в крайна сметка какъв е смисъла:)

Светът не се разделя на две, а отлюспва вредителите и агресорите като Русия, Северна Корея и т.н. диктаторски режими. Силата на цивилизования свят в икономическо отношение е несъизмерима с тези империи на Злото. И няма как - изгодно, неизгодно - цивилизованият свят, в това число и България, да си затваря очите и по този начин да толерира анексията на чужди територии, разпалването на война и свалянето на граждански самолети.

Да, така е, но руснаците искаха мултиполярен свят, а Щатите се опитват да проникнат навсякъде. При сегашните технологии подобна колонизация е завинаги.

Нашите хора здраво им го вкараха на рашистите.

Твоите хора не са нашите, нещастник, не говори от наше име, краварски гъзомийник.....

хора не са нашите.

За вас, евреите, американците може и да са "вашите хора". А за нас, българите, американците са окупатори, които ни съсипва държавата и редовно ни крадат. А между другото, в резултат измислените санкции срещу Русия, страда Европа. А търговският оборот между Русия и САЩ се увеличил рязко от година насам.

Стига ни занимавахте с глупости бе, отдавна стана ясно, че тези санкции са пълен кьорфишек за замазване на очите на простите народни маси (стада овце). Мисля, че статията със Forbes със заглавие "Despite Sanctions Fight, ExxonMobil Begins Russia Oil Project" красноречиво го доказва

Русия иска само уважение и зачитане на правата си.В интерес на Америка е да действува заедно с Русия за преодоляване на опасните тенденции в света, които самата Америка създаде и досега подклажда. Първата съвместна задача е справянето с опасните ненормалници от ислямската държава. Ще се чуе ли обаче гласът на разума?

Преди Русия да иска уважение и зачитане на правата си, тя трябва да уважава и зачита правата на другите, а не да обяви целия свят за свой враг и да го плаши с ядрени ракети!

Точно, пън си, при това с хралупа в областта на главата. За това и пропагандата, която водиш е твърде примитивна и тъпа. Русия не е отишла край границите на САЩ. Не тя извърши преврата в Украйна срещу 5 млрд. А СЛЕД КАТО САЩ ЗАПОЧНА разполагане на военни части край руските граници, съвсем нормално е Русия да напомни, че ако бъде нападната, възмездие ще има. Тъпо пропагандаторче, не лъжи. Русия беше заплашена и тя отговори на заплахите. Защо лъжеш? Ясно, за пари. Деградирало същество.

Всичко си има, всичко сама си произвежда! Абсолютно самодостатъчна и независима е. Напук на сите обонговци и европаплач.

"Всичко си има, всичко сама си произвежда! " - Русия почти нищо не може да произведе!

Останаха някакви четири месеца до налагането на мита за укро стоките! Е, те тогава ще види хунтата!

A защо не пишете че Мицубиши закри заводите си в САЩ и ги премести в Русия?

Не ги местят в Русия

link/watch?v=BNajnn5vp1Y я гледай и пак коментирай.

в Европа отново ще пеят песента на Слави "Нека ме боли" Мазохисти!

Санкции? Какви санкции? Руските оръжейни концерни рязко си вдигнаха експорта. Докато Боинг и Локхид Мартин имат спад в продажбите, руснаците изнасят 16,3 процента повече хеликоптери и 48,6 процента повече тактически ракети, отколкото преди санкциите! Руснаците изнасят и ракетни двигатели РД-180 за американските ракети Атлас.

За софийската опера изнасят ли?

Турски ПАток става за смучене, какво правите тука

Голема Мучня от Операта се разнася. Ейде да се Перхидролирате, че Варадеро оплешиве. Само той се мажеше с таа гадост

на Ислямска държава и Ал Кайда налагат санкции на другите!?!?! Егати наглеците!!!!

Мисля че е време РУСИЯ да ИЗКАРА на Борсата ВСИЧКИ акции от ДЪЛГА на САЩ!!!! Ако и Китай стори същото --САЩ ще ФАЛИРАТ за 48 часа!!

Ех мечти, мечти! Китай са първи дружки със Щатите! Стокооборотът им е 7 трилиона ДОЛАРА! А Русия с Китай, 0.07 трилиона! Фалира ли САЩ, фалира и Китай! В Китай балами нема, за разлика от Урусия!

Ми то ако САЩ фалират и ни потъваме с тях. Нали цялото производство се дължи на амеиркански и западни фирми. Например "Фокскон".

ФАЩ имат 9 трилиарда дълг, дали не са фалирали вече ?