ЕС може да преразгледа санкциите срещу Русия скоро

Следващата седмица Съветът на ЕС ще заседава, за да извърши задълбочена оценка на прилагането на прекратяването на огъня в Украйна и на мирния план.

Обратно в новината

Коментари - ЕС може да преразгледа санкциите срещу Русия скоро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В шествието в Москва против военните действия в Украйна са участвали 4-5 хиляди души според руски източници, а не 10 000. Иимало и контра протестиращи, които не са били допуснати от полицията да наближат шествието, за да няма сблъсъци. В други градове не е имало почти никакви шествия или много вяли такива. Руснаците масово подкрепят Путин, а нашите блюдолизки медии се чудят как да оближат задниците на тези които ги командавт и им плащат. Цената която плащат се нарича лъжа и липса на професионализъм, породена от страх пред силния - с парите. Е гати независимите медии.

Ще ви питам аз вас, селски идиоти, с какво ще се греете през зимата...

"пъстър свят", оди се гръмни. Къде си видял Путин да спазва подписани от него договори. ЕС искал договор за ЮП, от там и пр. ...... Може и да подпише, както подписа с нас договор за години напред за цената на газа и после какво - плю на подписа си. Е това са комунягите в целия свят - нищо не зачитат. Нямат ни чест ни срам. На тях не може за съжаление да се разчита.

мога да разбера на нашите комунета защо все хамериканците им пречат. Особено в настоящия случаи.Та украинците не искат да ходят вСАЩ, а искат да са в ЕС.Но това естествено е ОПОРНА точка на Моника. Аз знам едно - от който се страхуваш най-много - него най-много плюеш.Както кухите червени лейки най-много п люят ГЕРБ, пък после искали широка коалиция. Абе ходи на майната си.

Вече става ясна неистовата руска неприязън към американците:D:D:D Е- естествено - и към ес:) Аз си мислех,че руснаците са полудели и изведнъж от нормални хора са станали неонацисти и джихадисти, а то цялата истерия била заради евентуалната руска загуба на газовият пазар ес - хахахахах:D:D:D

Няма да разглежда нищо, защото Щатите ще извикат чИБА на послушното си пуделче, с географско значение, наречено ЕС.

Един трол от мъжки и/или женски пол се опитва да коментира теми, които явно с двете си гънки на мозъка не може да разбере, камо ли да обясни. Колко ще струват 1000 м3 шистов газ от САЩ до Европа.Колко пристанища са снабдени с нужната за разтоварването техника. Коментирай плод-зеленчук, но и там мозъчето Ви на колибри няма да се справи...

Русия може да изгуби до 38% от газовите си приходи заради втечнен газ от САЩ Европа ще остане голям потребител на руски газ, но ако тук започне да пристига голямо количество втечнен природен газ от Северна Америка, Москва може да изгуби до 38% от газовите си приходи. В същото време разходите на европейците за газ може да намалеят с 20%, смятат от Центъра за глобална енергийна политика към университета.При 186 млрд. куб. м изнесен американски газ годишно обаче загубата за руснаците достига 37.6% (почти 33 млрд. долара или над 1% от БВП на Русия). Европейците, включително Украйна, биха спестили 11% (21 млрд. долара) или 20% (39 млрд. долара) от разходите си. Русия обаче ще си остане основен доставчик, заради това, че синьото й гориво ще поевтинява и е достъпно, смятат авторите на доклада. Всичко това не означава, че Москва би променила под натиск новата си външна политика - природният газ носи около 14% от руските приходи от износ, докато тези от петрол са значително повече.

тук,нейде са се сврели и си душат под опашките

Боенгът е свален от Обонго хлебарки.Немските семейства са извършили независими експхертизи.Искът е за 1 млн.евро на загинал човек. Представени са доказателства за стрелба от украинските самолети които по космическите снимки са зад Боинга. Затова Бонго мълчи като роб пред Ку Клукс Клан

Когато руснаците се изтеглят на собствената си територия, санкциите ще бъдат намалени и прекратени. Засега няма такива изгледи, освен ако руската икономика не изпадне в тежка криза.

Мастийска им работа. Зимата наближава и ЕСто подвиха опашки.

Защо Путин още не си признава за сваления пътнически самолет?

Не е ли напълно шизофренично поведението на ЕС?! Може ли цяла година да дрънкаш простотии по отношение на Путин и най-голямата държава в света, една от най-силните икономики, най-богатата съкровищница на природни ресурси, които - за разлика от други държави - всичките се разработват, известни са, достъпни са и се управляват ... - а след това да си вирнеш носа и да определяш някаква си дата, на която желаеш да започнеш преговори за отменяне на собствените си санкции?! Те питаха ли нещо Русия, преди да ги въведат? Замислиха ли се как ще се справя Русия с възникналите неудобства, какво ще следва за техните собствени фирми и организации, как би могла Русия да отговори на тъпите и нахални санкции, и изобщо - с кого точно си имат работа?! Ами, най-малкото, което е очевадно - Путин не е пияният Елцин, нито е дрънкалото Горбачов, който говореше часове и не казваше нищо смислено, а държавата му буксуваше ... Сега искали да преговарят, какво нахалство! А Русия дали желае да седне на една маса за преговори и да слуша поредните лъжи и лакардии?! А не искат ли първо да кажат кой стреля на Майдана и уби над 100 човека, кой носи отговорност за повече от 3400 убити в ЛНР и ДНР и над 8000 ранени, за милион и половина бежанци в Русия и триста хиляди в самата Украйна?! Пък след като ги изяснят тези въпроси, тогава да чуят какво ще им каже Путин за санкциите ... втория пакет!

На рускиня и женски полов орган президент не може да се вярва-казваше дядо.И е прав.Джуджето подписа в Букурещ преди години че признава целостта на Украйна но почна да е "анексира " и да праща войска и терористи с въображение.

А ти като не си президент, но си женски ..... орган може ли да ти се вярва?

Шило

Пожалете пъстрата! Моля ви!

Не я пази бе - тя имала диплома.

Драги/ драга, коментарът не е мой:D Май започвам да ви се привиждам навсякъде;) От това състояние до това -да чувате и гласът ми, особено когато в стаята сте сам/а, има микронна крачка:D:D:D

Да санкционираш някого,като му забраниш да купува собствената ти продукция,е абсолютна пазарна дивотия. Я само някой да опита да вдигне цената на газта на германците или,не дай боже,на французите - елате да гледаме!- Ще хвърчат правителства,евробюрократи и др.такива. А България е пренебрежимо малък газов пазар - топлим с "възобновяеми източници на енергия",т.е. на дърва. Та можем да преживеем всякаква гавра и няма да гъкнем.

Това е предопределено от ресурсите на страната и таланта на руския народ. Освен това Европа не може без Русия. Но може без хамериканците.

БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА!Това е предопределено от гена и от таланта на БЪЛГАРСКИЯТ народ. Освен това газпром не може без ес пазар, но България МОЖЕ без газпром. А американците изобщо НЕ СА в сметката- те са ИЗВЪН нея!

Прав/а/ си. Вървим от победи към победи ....

Шаренко,окомуш момиче се пишеш но за момента България не може без Газпром. Тръбата е прекарана преди много години и е само една.....всички фирми работещи с метан са накачени на нея. Това е положението Минке,искаш не искаш вдигай краката.

Така си мислиш само ти и група съветски учени. ЕС съществуваше по време на студената война и Русия изобщо не е необходима на Европа. Имаше едно време един мустакат идиот който казваше " Дружбата ни със съветския съюз....." . Добре че му свалиха мумията от центъра на София

А имаше и Бай Тошо.Цуне два пъти Брежнев и нафта по 7 ст. и бензин по 18 ст.Кремиковци,Плама,Девня и други работят на макс.А сегашните и свирки правят,но все на грешната държава

Пъстрата овца май се оказва пъстър овен.

Хахаха- сега и мъж ме изкарахте:) Що така- жена -юрист няма ли право да поиска един договор и няма ли право да знае какво точно да иска?:) Не стига, че сте руски платени защитници, ами сте и сексисти, а?

Мъж или жена, при вас е все едно. Трудно се различавате ....

Само нормализиране отношенията с Русия, ще ни извади от батака в който ни вкараха хамериканците.

Да де- карахте- варахте- до 4тата руска опорна точка го докарахте, нали?:) Искате България да вади кестените от огъня вместо русия, в ес, но няма да стане така! АКО РУСИЯ ИСКА ДЕРОГАЦИЯ ЗА ЮП- ДА СИ КАЖЕ САМА И ДИРЕКТНО ИСКАНИЯТА НА ЕК, А НЕ ДА НАТИСКА БЪЛГАРИТЕ НИЕ ДА ГО ПРАВИМ!

Всеки успех на Русия е успех за България

Ако за някои е било само теория то сега се вижда, че е така и на пралтика

Всеки успех на русия е ЗАГУБА за България, просто защото има НЕСЪВПАДЕНИЕ в националните интереси на България и рф.Който твърди обратното е или платен коментатор или дебил..

А, ти си и двете.

Ти си дебил -ка. Дори и по-големите ни църкви са направени от Русия. Въпреки това никога не е имало военни бази и окупационни войски на Русия тук. Сега имаме - американски. Къде точно се разминават интересите ни.

Европейската комисия предлага на Украйна и Русия да подпишат временен договор до окончателното решение на Стокхолмския арбитраж, за да се гарантира стабилното преминаване през зимен период 2014-2015 година. Това каза след заседание на Съвета на министрите от Енергийната общност в Киев заместник-председателят на ЕК и еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде кореспондент на УНИАН. Идеята е да се намери междинно решение (на газовия спор). Да се сключи временен договор за определено количество газ, който Газпром да достави на Нефтогаз на междинна цена, каза еврокомисарят.

Всичко това добре. Но, кой ще плати дълга на Украйна, който е 5.3 милиарда долара? Въпросът е не кога, а кой? Защото Украйна няма да плати, по простата причина, че няма с какво.

анонимен

Вие юрист на газпром ли сте? Ако е така-публикувайте тук договора на газпром с Украйна, исковата молба в арбитража в Стокхолм., както и първичните счетоводни документи на газпром, доказващи съществуването на задължението на Украйна! Цитирайте и клаузата от договора между газпром и Украйна, съгласно която газпром ЗАКОННО може ЕДНОСТРАННО да променя цената на газа , както и пи какви условия е възможно това/ ако е вписано в договора!

Все едно какво предлага европейската комисия и комисяря ( полит комисаря от Е.С ) , това няма никакво значение . Цитирам : Руският енергиен гигант Газпром подаде иск в Стокхолмския арбитражен съд срещу Нафтогаз Украйна за 4,5 млрд. долара, съобщиха от Газпром. Руската компания настоява да й бъдат заплатени задълженията по договор от 19 януари 2009 г. за покупка на природен газ, както и за натрупване на значителни задължения за доставения по договора природен газ и за липсата на плащания по направените доставки.

С отнемането на частно имущество се опитват да политизират случая. Като са толкова много ербап, защо не врътнат кранчето и да кажат СТОП.. Не искаме РУСКА газ и толкова? Ама не им стискат панталоните да направят това а даже отвиват повече и повече кранчето, току виж изтекъл някой кубик повече гратис. Инак реваха и демонстрираха как не изпращат селскостопанската си продукция за Русия и като им позалежа вместо да намалят цените /визирам Испания и Франция/ е раздадоха за броени часове на "опиянения" народ който грабеше като невидял и не си задаваше въпроса, че ако не консервира това което е получил гратис и да е пукне да яде пак неможе да го ..дори и из...се...ре... Ама това са други нещица странични от централната тема за анкциите към Русия. Поляците протестираха кой ще им изкупи продукцията от ябълки, Австрия също подсмърчаше в този ресор..Някои "зазимиха" продукцията си за по-добри времена но са необходими и продажби от които да се плаща на работната ръка, складове и прочие. Е..започнаха да свалят цени в търговската мрежа но и стоката която предлагат е само за прасетата. Обикновеният полски или Австрийски потребител купува "намалената" стока но втори път не се полъгва с този номер. Та и тези "увяхнаха" и скоро ще клекнат още повече.-Визирам Австрия..Полша вече се опитва да стопли отношенията си. ЕЕЕе? Сега кой печели и кой губи? Надали губещ е Путин с неговата политика. Друго щеше да бъде ако ЕС се бе свързала с Китай и им предложи ябълки, картофи и прочие каквото са изнасяли за Русия.. Путин като видя, че ще го "санкционират" си пренасочи пазарите към Китай Овреме.

Платени нещастници! Защо скрихте моята публикация а последващата продължава да стои? Гадни сте! Но хората са по интелигентни от вас! Жалки копелета! Учебната година започна!Идете да ви налеят нещо в празните кратуни!

Може да сте на различни мнения, но мнението на Плевнелиев съвпада с мнението на пъстър свят. Затова България ще санкционира Русия до дупка, даже и ЕС да се откаже от санкциите. Дупката ясно за кого е ...

Жалко нещастно същество! Чак не ми се вярва , че могат да съществуват толкова неграмотници в и без това нещастната ни държавица!

Не знам мнението на консомолския секретар за БГ но знам че Поляците клекнаха. Още ние нямаме политици а на къде духне вятъра на там отиваме... И за това още сме на адебе да изкочиме из тинята..

Не плачи дете. Светът не е от шоколад, както мислеше Парашьонко

Шило

Не ти хванаха иронията

Хора умират, алъш вериша си върви... На печелившите честито.... Обаче руснаците не дадоха смислен икономически отговор и затова санкциите си остават... Ще ги разгледат, ама евентуално... Еб*си и гаврата... путин сложи халка на носа на руската мечка, ама загуби синджира.... До пролетта ще е мноого интересно. Скоро руснаците ще научат думата скорбут....

какъв цинизъм тъпите войници умират , а олигарсите с милиарди и как е в трите вили едновременно

Нали не искаш да ме убедиш, че американските войници не умират на 10 000 км от родината си, или ако умират - то те са най-богатата прослойка в САЩ ?!

След американската "демокрация" в Ирак се пръкна ИД. Дали вече някои европейски лидери не започват да проглеждат малко-помалко ?

горките слепи европейски лидери само путин вижда и то в рубли

Да на 29 септеври ще бъдат преразгледани и облекчени санкциите срещу росия ама не знам путин дали ще ги прочете и не ги остави за следващата година.

за пъстрата овца и тези с близкото мнение като нейното :), дето все така случайо попадат под една и съща тема, упс, ето една от репликите ми към твоите съмишленици: "кои сте вие и де сте, единственото правилно е, че използваш "вие", защото не сте един, а цял генератор на глупости и дезинформация, естетвено срещу някакво възнаграждение, далеч съм от мисълта, че пишете про-боно."

Аз пиша и на работа и от вкъщи и изпълнявам гражданския си дълг да громя руските путлери. И доста други са така. Не ми се живее при руска диктатура отново? Ами на теб?? Помня добре как беше преди 1989. Сега е 1000 пъти по добре.

ПИПО

Ти си бил роден преди 1989? Ужас, аз си мислех, че си на 12-15 години.

ПИПО

Абе с две думи, приел си работата (да пишеш постове) като пионерско поръчение :)))

Явно много си крал, мамил и рекетирал, за да ти е добре сега. Също като задниците, на които си се възхищавал докато си ги лизал.

Здравият смисъл показва, че в крайна сметка евроконтинентализмът с Русия ще победи евроатлантизма със САЩ. Още повече, че евроатлантизмът бил трансевроатлантизъм, като повечето хамерикански ТРАНСработи

Ха ха, ела тук и се похвали когато това стане. Връзките ЕС и Русия са на границата на замръзване. на европейците им писна Русия да ги лъже.

""Газпром" не се нуждае от доставки на западно оборудване и ембаргото върху износа на такова оборудване за Русия няма да повлияе на дейността на компанията"". Хе, хе. По-голяма глупост не бях чел...

Това често се случва да си го помисли човек ,след като е прочел статия или заглавие на ДИРа.

90% е руско обурудаване каво ти е чудно ? ЦИТИРАМ: Газпром" не се нуждае от доставки на западно оборудване и ембаргото върху износа на такова оборудване за Русия няма да повлияе на дейността на компанията. Това заяви заместник-председателя на управителния съвет на руския газов монополист Александър Медведев по време на конференцията "Петрол и газ в Сахалин", цитиран от БТА. По думите му делът на вносното оборудване и услуги в "Газпром" възлиза "само на 10 процента". В началото на юли ЕС наложи на Русия санкции, ограничаващи доставките на оборудване за проучване и добив на шелфа, в Арктика и на находища за шистов газ.

Това е лъжа, даже тръбите им са западни. По скоро 20% е руско, а 80% е западно оборудването. Даже корабите дето уж ще поставят тръбите по дъното на Черно море са италиански?? Кое е руско??

Глупост, не глупост - поне кранчета ( по инженерному - вентили ) могат да произвеждат, а на този етап и имайки предвид отворения вече сибирски шлюз - това е напълно достатъчно.

няма начин! ЕС е подлизурко на американците! когато няма собствена мисъл е така!

изгладнеа чизмарите и излезнаа на площада срещу тиранина путлер само така санкции до последния мужик

Абсолютен простак! Чак не мога да повярвам , че можеш да пишеш!

умри бе кумуне

Специално към Зъл дух и онази, аааа, как беше, а, да, Пъстър свят.Great Wall вместо Вentley, бразилски и китайски помади, вместо френски и т.н.Трябва да разберете, че за разлика от нас, българите, при другите, уважаващи себе си народи има и национално достойнство, и родолюбие, и патриотизъм.Само с лапане не става.Искат се и жертви, които съм убеден за каузата на народа си тази нация е готова да плати.И не само тя, а всяка уважаваща себе си такава.Та, как беше клишето-само с лапане не става, трябва и акъл.

Добре че ни го каза. И ние сме готови с жертви да се борим за каузата на България. България освободена от руското робство. Затова ако трябва и на студено ще стоим. И без газ. Руснаците да си я похапват тая газ. Да видят колко е вкусна и питателна.

ПИПО

Тъп си Сашее, тъп си моето момче.

Дааа, пак саможертви. Ама някой друг да се жертва за достойнството, нали?

анонимен

Точно това искат от нас руснаците- ДА НИ ПРИНУДЯТ ЧРЕЗ ЛЪЖИ, ДЕЗИНФОРМАИЯ И ЧИСТО ИЗНУДВАНЕ ЗАРАДИ РУСКИЯТ ГАЗ, ДА ИМ КЛЕКНЕМ, А ПОСЛЕ ДА НИ ТРИЯТ СОЛ НА ГЛАВАТА:"ВИЕ СТЕ РОБСКИ НАРОД" АМИ НЕ СМЕ РОБСКИ НАРОД, НЕ СМЕ И РУСКИ РОБИ- ДА СИ ГО НАБИЯТ В КУХИТЕ ТИКВИ!

Ние, българите, имаме достойнство, и чест, и родолюбие, и патриотизъм! Иначе просто нямаше да продължаваме да пишем тук, въпреки,че дир. ру тиражира руски лъжи, въпреки, че се опитвате всячески да ни смажете, защото разобличаваме руската пропаганда, въпреки гаврите от вчера, на коитоп подложихте всички българи- коментатори в деня на националният ни празник! Именно ТОВА ви изяжда от вътре- защо въпреки псувните, гаврите и подигравките към една жена, тя НЕ СЕ ОТТЕГЛЯ и продължава да пише и да разобличава руската пропаганда! Е- такива сме ние, българите! ИМАМЕ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО, КАКТО И ПАТРИОТИЗЪМ!

ПИПО

Жено, ама и на теб не ти е лесно :)) Наистина ли си вяраш на идиотщините които пишеш?

ЕС и санкциите ще отмени, и Южен поток ще построи... Хамерикански акъл патки пасе ... Европейците си имат собствен.

Каза руския трол от Русия. Все някога в нашият живот санкциите могат и да паднат. До тогава дали Русия ще съществува е друг въпрос. А ЮП ако дойдат и те го постоят без да искат пари от нас ,може и да се разберем. И да ни плащат такси от първия ден. А не да чакаме 22 години да им връщаме заема на Газпром!!!

Трябва да проявиш малко интелигентност и да включиш поне още един играч в разсъжденията си - Германия, както и ЕЗ като цяло. Те си имат свои интереси и собствена по-особена позиция. Да слагаш знак на равенство между тях и Русия е глупост.

На там отиват нещата. След избора на ЕК- еврото логично взе да потъва, но Германия вече остро протестира. Може и това да се размине - паритета с долара. Ще видим. Така или иначе разминаването на интереси е видно. А влиянието на водещите премиери в ЕС е много над това на която и да е писарушка в ЕК. Дори Юнкер е много под който и да е от премиерите на Англия, Германия, Франция..... Все още нещата се решават с дипломация, не с чиновнически заповеди.

Киев. Европейската комисия предлага на Украйна и Русия да подпишат временен договор до окончателното решение на Стокхолмския арбитраж, за да се гарантира стабилното преминаване през зимен период 2014-2015 година. Това каза след заседание на Съвета на министрите от Енергийната общност в Киев заместник-председателят на ЕК и еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, предаде кореспондент на УНИАН. Идеята е да се намери междинно решение (на газовия спор). Да се сключи временен договор за определено количество газ, който Газпром да достави на Нефтогаз на междинна цена, каза еврокомисарят.

Всичко това добре. Но, кой ще плади дълга на Украйна, който е 5.3 милиарда долара?

Дълга ще се плати след арбитража и колкото арбитража каже. Най вероятно е арбитража да намали тази сума от 5,3 милиарда. Защото Русия промени сама цената на Украйна в противоречие на договорът.

Що бе ? Нали реверса върви кат по ноти ? Един ден от Полша,един от Унгария,един ден шисти....

И защо ще променяте санкциите та Путин не се е променил, Нали сте ербапи от Е.С ама лятото по приключи и ще става студено ... Да не би нещо икономиката да започна да закъсва в Е.С та ще променяте нещо . Само долара се движи на Горе но това е Изкуствено защото няма ръст и в САЩ . Сакциите са да не закъса петродолара , ама няма начин . Пишете ,че е ОТНЕТА собственост на Аркадий Ренберг а дали това е ввярно ? . ЦИТИРАМ : Данъчната полиция иззе луксозен хотел в Рим, апартамент и три вили в Сардиния и друга вила северно от италианската столица - собственост на Аркадий Ротенберг, съобщиха в. "Кориере дела сера" и "Месаджеро". Говорителка на данъчната полиция не потвърди пряко информацията. Мъчите се да ни втълпите нещо АМА ТО НЕ Е ТАКА , знаете ,че тези сакции НЕ МОГАТ ДА ОТНЕМАТ ИМУЩЕСТВО !

Не се юркай, санкциите няма да падат. Успокой се, поеми си въздух.

Превъзбуден е от новите цени на тока в БГ. Аз да взема да ви внеса малко факли ?

Надявам се да не паднат , защото нищо не се е променило а щом нищо не се е променило какво има да преразглеждат от Е.С

Kupete si debeli shushoni i odeala ,che tazi zima shte e dosta studena

89% от статиите на ДИР са базирани на отговори на европейски органи на въпроси зададени от ИТАР-Пасс. И на свободните съчинения на ИТАР-ПАСС върху тия отговори. И след това ДИР ги поема директни или след другото руско отроче БТА. Тая последната организация ,не знам защо изобщо съществува?? И защо отделяме пари за нея?? Те отидат на работа сутринта и преписват всичко от ИТАР-ПАСС , както са правили в последните 50 години??

да се самоцитирам, че бързаш местиш фокуса. "о, да, след коментарите на пъстрата овца, винаги следват коментари от "тгхт", "хгрт", "грхт", "ъх", "мъх"... и тем подобни вариации и комбинации.готчя"

анонимен

Айде сега- аз какво съм ти виновна, че в този форум има и 3ма-4ма човека, с които мислим по сходен начин и за това те също пишат?! Абе ти от русия ли пишеш?! Какво- не позволяваш на българите с еднакво или сходно мнение по един въпрос да си го пишат под формата на коментари в уж бг. сайт ? Кой те научи на такова мракобесничество и на такава цензура?

Ти кво мислиш няма значение. Псаки мисли вместо теб.

Не, ние тук имаме свобода на словото, не е като при вас в тоталитарна Русия: Това истина ли е: watch?v=yCkz9j-4lwA

Прекалено рано е да се преразглеждат санкциите. Достатъчно е да се изчака с прилагането на нови. Чичко Путин само чака да види проява на слабост или колебание и атакува. И да вдигне окупацията на Приднестровието, Абхазия, Южна Осетия, Крим, Донецка и Лиганска област.

От вашите уста в божиите уши! Дано не ги отменят и дано приемат други!

Това веруюто на Демоните ли е? Добре, че сами си пишете, че сте орки.

РAВНОСМЕТКAТA е следнaтa -войнaтa свърши,Крим и ДонБaс сa руски,сaнкциите ще бъдaт отменени,ЕС зaгуби чaст от руските пaзaри,не е никaк зле ,кaкво ще кaжете ?

Естествено. :)

Ами войната не е свършила. 1/3 от Донабас и Крим са окупирани от Русия. Санкциите скоро няма да паднат. Русия губи все повече от Европейския пазар. Какво ще кажеш??

Донбас и Крим са населени с руснаци, които искат да бъдат в Русия. А Русия не може да загуби пазара на газ в ЕС.

Може да се конфискува само незаконно придобито имущество. Путин е прав, че засегнатите руски милиардери трябва да съдят тези, които посягат на частната им собственост. Имат пари и правото е на тяхна страна. Аз на тяхно място бих се позабавлявал.

Тук има някаква грешка вероятно в статията. Никъде в санкциите досега не е имало конфискации, а само блокиране на активи и авоари по сметки, освен това е незаконно да конфискуваш законни инвестиции. Това е все едно Русия да конфискува дяловете на чужди компании в руското производство.

Нямам отговор на въпроса, кои са по откачени - джихадистите от ИД, или червените терористи от позитания? Но съм на мнение, че тези от операта са в състояние да спорят за първото място.

Тъмно червените членове на политбюро и дс шизофреници, изживяващи се като голямата дясна партия са нумер уно. Но и тези другите не лъжат. Да им направим един кастинг, а хората да гласуват с смс?

В Русия говорят така: ще мине време и на европейците ще им дойде акъла в главите, но апетитните им места на руския пазар вече ще бъдат заети. При това от Русия се е наложило да успокояват износителите от Южна Америка, че при отпадане на санкците Русия ще си спазва договореностите и те няма да пострадат от промяната на нещата.

Странно, че защо до сега апетитният внос в Русия не е бил зает от Южна Америка или Азия?

Е, сега го заеха.

какъв пазар е руския? хората масово са бедни и наблягат на водката. нямали да купуват зелечуци и плодове. ми ако искат. да хващат скурбут. така ще има работа за производителите на зъбни протези в ЕС. викаш ще внасят от другаде - еми хубаво да внасят ама цената ще е двойна и тройна. щели да си произвеждат - ами да произвеждат - ама дали могат?

Щом могат да произвеждат самолети, атомни бомби и космически кораби - значи могат да произвеждат ВСИЧКО. Въпрос на приоритети е. Сега - дали са правилни или сбъркани приоритетите е друг въпрос. Но не се съмнявай, че имат необходимия потенциал да произвеждат какво трябва.

Толкова глупости си изписал, че човек се чуди дали да те ограмотява.

Dimi

Ха ха ха... интересно защо тогава толкова се оплакваха от контра санкциите? В момента бедна Русия е един от най-големите пазари за нови автомобили и луксозни стоки... И ако за тези типове стоки трудно ще се намерят аналози, то за хранителната индустрия загубените пазари ще са загубени за много дълго време, а това е много голям пазар - ако не вярваш чуй писъците за компенсации от към европейските зеленчуко производители (и не само от тях)

ded0308@abv.bg

могат могат; Русия е сред лидерите по износ на зърно Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/20140920/Rusija-e-sred-liderite-po-iznos-na-zrno-8557/

Абе ти къде живееш? Навсякъде по света проговориха на руски не защото са бедни,а за да могат да им продават продуктите си.Отвори си очите! А шведите и норвежците като пият повече от руснаците,значи са бедни ли. Ограничен човек!

Мдааа Great Wall вместо BMW и Bentley и бразилска помада вместо Channel N5 - Гуд чойс, ребята! Кат си спомням, как се преориентираха след 1989-та, когато руснаците вече не бяха задължени да ни купуват социалистическите боклуци, как ще си паднат по китайско и бразилско качество :D Можете ли да ми назовете един китайски или един бразилски продукт, който така ще ви запълни изцяло ежедневните нужди :D

Теб Бог те е наказал. Не е нужно никой да ти казва нищо. Остани си в тъпота.

Чувал съм, че санкциите най-лесно се прилагали при умерени и по-високи температури. Сега европолитиците е редно да отворят един дълъг и мъгляв дебат, който да приключим към април 2015-а.

всички русофили са чували ЕЖК това е защото нямат личен живот и живеят този на путлер.

Не знам кой какво е ЕЖК, нито защо реши да изпльоскаш репликата си под поста ми. Някакви що-годе смислени разяснения ще има ли? Айде карай, пропусни, не се мъчи да мислиш. Знам, за тебе зора е голям.

Ьовиги ( регистриран ) 23.09.2014 14:20 Нека преразгледат. Дано до тогава бразилци и китайци да са се наместили в нишите...ЕС нека преразглежда... Мдааа Great Wall вместо BMW и Bentley и бразилска помада вместо Channel N5 - Гуд чойс, ребята!

Тия италианци могат ли така да ударят еврейските приятелчета на Путлер??

Пр ъ днали са му на пръчката италянците.:) Ротенберг има 30.400 млрд, и след намесата им са му останали само 30.396 млрд долара... .

проблема не е в количеството пари а в това, че може да си ги харчи само в кочината русия. а всички знаем какво произвежда една кочина....

Да не би да намекваш за това, което произведоха моряците на "Доналд Кук" след като се срещнаха на живо с произведената в Русия технлогия за радиоелектронна борба ?

И това те кефи защото?? Той на наш груб е станал милиардер, и защото е приятел на Путлер?? Ти си защитник на олигарсите ли?? Защото са си спечелили парите по честен начин??

Абе свиндюк ,ти цял живот живееш в кочина, стига си квичал, скоро е нова година, нали знаеш кво правят със свинете на този празник; -)))) гласи се)))

Абе свиндюк ,ти цял живот живееш в кочина, стига си квичал, скоро е нова година, нали знаеш кво правят със свинете на този празник; -)))) гласи се)))

Силиците им не стигнаха на европейците Не можаха да спаднат цената на нефта на 40 $ за барел както направиха през 2008 след Грузия и сега дават ЗАДЕН

И падането под 100$ е добър старт. После и повече. Изродите от Лукойл , най накрая днес смъкнаха цената на горивата.