Новите санкции на ЕС удариха нефтени компании и банки

"Роснефт", "Транснефт" и "Газпромнефт", 5 банки, оръжейни фирми, сепаратистки лидери са в новия пакет санкции на ЕС. Русия изрази недоумение от новите санкции.

Обратно в новината

Коментари - Новите санкции на ЕС удариха нефтени компании и банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички се надяваме,здравия разум на Путин да се появи и да спре войната в източна Украйна !

Фармацефтичните компании в САЩ начело с "Pfizer" признаха, че СУ-47 е най-ефикасното средство за лекуване на хроничен запек сред военослужещите в НАТО.

Да това е добро нещо за България. По този начин ни се дава по-голям шанс да се поосвободим от тоталната енергийна и политическа зависимост от Русия.Присъединявам се изцяло към долния, (розовия) избран коментар.

Cиният коментар е верният!

Путя ще си го премести в другия крачол, рускините ще се спасят по нашето черноморие , да му мислят мужиците....

само за добро на Русия. Руснаците ще произвеждат свои продукт и толкос, не притискайте мечока до стената...

много си прост

Нищо не разбираш, комунист недодялан. :)

не е ясно, защо ще търсят пари...!!! Смях на кутийки.

на украински супербогаташи назначи награда 10 милиона доллара за главата на Поросенко, защо ли, какво мислите...

украинският народ, ако иска да се измъкне от тази азиатщина, трябва този път да е абсолютно непреклонен и последователен по пътя си към Европа!

Изглежда само Русия иска да спре тази безумна война разпалена от ЕС и САЩ с помощта на крайно десните подлоги в Украйна. Но ЕС и САЩ , правят и невъзможното тя да продължи. Би трябвало да са разбрали, че сметките им излязоха криви и похарчените пари е редно да си ги запишат в несъбираеми вземания. И на края руснаците ще се оправят но ние няма!

Петров, много си прост

в лудницата само един да е нормален? А не ви ли идва наум, че точно той е единственият луд?

къде сме? В цъфналата ръж?Сульовци, не си погледнете съдраните гащи и ипотекираните жилища, ами тръгнали акъл да дават кой щял да фалира!Комплексари смотани,спрете да гледате криминални филми ,бе.Оплетохте се вече.

кеффф..

Лошо

Русия вместо да изразява недоумение, ба вземе да си смени малоумния кагебистки полковник, че нищо добро не я чака......... Световната изолация ще ускори края на "ерата путин".........

Международната рейтингова агенция Fitch понижи прогнозата за растеж на руския БВП през 2014 г. до 0,5%, съобщи ИТАР-ТАСС. В допълнение, Fitch отбелязва вероятността от рецесия в руската икономика и прогнозира спад в международните резерви на Централната банка до 400 милиарда долара до края на 2015г.

Ама ,Йовке....спри са ма.....мноооого си проста....какво ми цитираш...кой какво казал и какво проучване направил!! Тук всички четем и знаем....какво ми пишеш какво казал ИТАР-ТАСС и не знам коя агенция...ти ако си тъпа крава....другите не са!

"Тези санкции не могат да бъдат нито разбрани, нито обяснени, особено на фона на руските усилия за спиране на кръвопролитията и за мирно решаване на конфликта в Югоизточна Украйна", заяви Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин. окупирн Крим е обяснението

Перник ,Радомир!Там е спасението!

Кюмюр !Топло!

Аз и вчера го казах,но днес ще се повторя.Кой губи и кой печели ми е много трудно да преценя,но все пак:Кой губи,този който дава кредити или този който ги взима(мисля че 1те)кой губи? тоз който продава коли и машини или тоз който ги купува(мисля че пак 1те)Кой губи? Тоз който купува евтини природни ресурси(Такива са руските нефт,газ,вълища,ядрено гориво и мн.др.) или тоз който ги купува по скъпо??? Объркана работа ви казвам.Еврогейовете изтрещяха съвсмем.От целата работа ние Българите най-много ще пострадаме.Ся остава да спрат работата на Лукойл и да купуваме само от ОМВ и Еко

Смешна работа.Най голямата държава в света с необятни ресурси от земя,вода,гори,природни ресурси,ядрена сила и 1 от най големите армии в света.И да се опитваш да я манипулираш и подчиниш.За това може да си мечтае само некой ръководител на Гей-парад,иначе нема друго обяснение:)))

Прочетох доста от написаното от Пъстър свят и се затъркалях от смях на безумията които пише този екземпляр!!! Този лъха на необразован ром....който е регистрирал Селф Емплоед в ю.к и прави конкуренция на "Полски водопроводчик" в ю.к и се изживява на Бизнесмен-Богаташ??! Отвори тълковният речник...бе тъпако,и прочети...срещу думата бизнесмен какво пише?! Не ми обявявай,че ти плащали в паунди...а кажи колко плащаш за квартира,за транспорт с метро и.т.н?! Пиши и как живеете по 10 човека в една квартира като мишоци?! Седнал да ми коментира политиката и големи държави като САЩ,Русия,Германия или ЕС! В главата ти, има място само за вируса на "Старческа деменция" който носиш от раждането си! Сигурно не си къпан от месеци....осмърдя и виртуалното пространство бе тъпак....Плаща ли му в Паунди....брейййй ,ти да не си Дейвид Бекъм бе,или Джордж Майкъл?? Пък може и да не си чувал за тях....от бързане за работа по строежите на ю.к....хихихихихи....

"...Този лъха на необразован ром....който е регистрирал Селф Емплоед в ю.к и прави конкуренция на "Полски водопроводчик" в ю.к .." Бъркаш, драги- фирмата е за сайбър секюрити...Не съм от етноса "цигани", имам 2 висши образования- право и медицина и си гледам спокойно живота и бизнеса. Нещо друго, другарю комунист?

И хиляда висши образования да имаш и две ...може би купени дипломи да имаш,....тъпнята която притежаваш....е уникат!!! И не съм комунист,а може би ти си от такова котило??!! Аз съм си завършил образованието в чужбина и си живея и работя там от мноооооого години! А ти се научи...."Първо...да си миеш косата....и тогава ми дръж тон като на общ работник"!!! Вмириса виртуалното пространство с напаните си ,....да се правиш на някакъв интелект!! Коефицентът ти на интелигентност е....3%...да ядеш...да с...ш и да пишеш простотии, а до над 166% се иска....мнооооого,четене и учене,....Айше,..сигурно и името ти е нещо от Ромските а??? Не се напъвай повече по форумите..особенно където се коментират политици и големи държави,..приеми го като съвет! СЛАБИЧКО ги разбираш тези неща....малко са ти книжките които си прочела...ФАКТ!!!! хихихихи..

Да не си искала да станеш доктор по право?

Не живея в Лондон, бе тъпак- живея си в София, тук ми е кантората, а фирмата на съпругът ми си има управител в Лондон, който движи нещата..Проста кратуна като теб май съвсем не е наясно с нещата...

Каква София,какви 5 лева?? И какво като живееш в София?? Мислиш си ,че това е Ню Йорк?? Лос Анжелис ли Париж ли??? Кой знае от кое Странджанско село си....живеела в София...голям праз??? хахахаха.... Ние дето живеем в 10 пъти по големи градове от София....никога не го изтъкваме.....знаеш ли защо?? От култура и скромност,но за теб тези качества вероятно са чужди??!! Боже....колко безумие и мъка има по света...живеела в София...хахахахахахахаха...нещастница....хихихихи

Тези съдии са учили в междугалактическият институт по право във Враца или Видин и бащите им не са яли от една копаня с пнрасетата в кочината.

За пореден път информацията от медиите няма нищо общо с действителността. Води се информационна война - факт. Русия отдавна не е каквато беше, но някои хора още не могат да свикнат с това!

Заради хора с мисленето на Пъстрата шматка които имат високи постове и си играят на политици губят обикновенните хора в Русия, България, Германия. Заради такива неуравновесени хора не мога да продам дървен материал от Русия в Германия, Вино от България в Русия и автомобилни части от Германия в Русия. НЕ ИСКАМ САНКЦИИ за никого искам да изкарвам пари и хората да купуват каквото искат.

хахаха- не съм политик, но от къде руски трол ще прави разлика между "собственик - бг. гражданин на фирма, регистрирана в ю.к." и "хора, които имат високи постове и си играят на политици.." :) Знаеш ли какво е ЧАСТЕН БИЗНЕС И КАКВО Е ДЪРЖАВЕН ПОСТ НА ПОЛИТИК?! Видно е, че не знаеш, защото не си гражданин на държава с ПАЗАРНА икономика:)

всеки ден все по-добри новини от рашката. рублата полетя в космоса, цените се повишават ,липсват стоки и всичко се пребира под рафта,сега се засяга и наи-болното място на мошетата -отрязва им се вазможноста да източват бензиностанцята русия.

Много ли си щастлив? Ще трае само миг:)))

ДА ВИ Е ЧИСТИТО БЕДНИ БЪЛГАРИ СЕГА - ГЛАД НА ФИЛИИКИ И СТУД НА КУТИКИ !!!!!НЕКА БОГ ДА ВИ ПАЗИ ЗДРАВЕТО ЧЕ ТО ЩЕ ВИ Е НУЖНО !!!!!

Глупости! Тези тъпотии ги пишете в руските сайтове...Масово интелигентните българи си регистрираме фирмите в ю.к., НЕ В РФ- просто ни е по-лесно като ес граждани.Печалбата ни е в паунди, а не в рубли. Изобщо не ни касаят смотаните руснаци, нито тяхната народопсихология, нито национализмът им , изроден до степен на руски неонацизъм и джихадизъм. Така, че- с каквото и да плашите българите, е просто без значение за нас...

Разбира се ! Не може да става сравнение между вас малцината интелигентни българи и масата глупаци от САЩ, Германия, Франция, Великобритания и др. световни дестинации, които регистрират фирми, вериги от фирми, банки и др. икономически субекти в РФ. Освен това има и голяма разлика и в размера на печабите .

някой още живеят в ерата на ссср колкото по-далеч от ссср толкова по-добре.

Ей,руски пияндурник,спри да оплакваш българите.Имаме какво да ядем и пием.Ти помисли в суровата руска зима кога ще видиш портокали,банани,домати,дини,да не говорим за авокадо,манго и т.н. Ще пиеш скапаната си водка и ще миришен от растояние сельодката за да не свърши бързо.

ДА плашиш кучето с кокъл. Ако някоцй от Вас малко има мозък и се е разхождал извън селото си трябва да знаят народопсихологията на руснака. Както каза Чърчил: "Никога, Никога, Никога не затискайте Русия в ъгъла" Абе умен човек е чърчил дано сегашните Еврогейове се замислят и го послушат!

"...Ако някоцй от Вас малко има мозък и се е разхождал извън селото си трябва да знаят народопсихологията на руснака..." ЗАЩО НА РУСНАКА, А НЕ НА ГЕРМАНЕЦА, АВСТРИЕЦА, БРИТАНЕЦА? България е член на ес, не е член на евразийския съюз. Защо да сме задължени да познаваме мисленето на руснаците, като обичайно откриваме фирмите си в държавите от ес, а не в рф?!

Много интересен въпрос, но по-скоро трябва да го зададеш на президента Плевналиев и на веменният военен министър Шаламанов. Защото от техните изказвания излиза, че много добре познават мисленето на руснаците и особено на техните ръководители. Кой ли ги е задължил да изучават народопсихологията на руснака?

Не ща да плащам за лагери и за руски бежанци.

Споко, няма да се строят лагери, те си имат цели ходели по Черноморието.

Наши слушатели ни запитаха, защо ЕС налага нови санкции на Русия , след като с нейната определяща роля бяха прекратени бойните действия в Източна Украйна и се водят преговори. От наш достоверен източник разбрахме, че причината е елементарна и чисто математическа. След сложни изчисления в ЕС са установили, че техните загуби от ембаргото наложено от Русия, са по-големи от загубите на Русия от техните санкции. Ето защо в ЕС е взето решение тази разлика да се компенсира с нови санкции към Русия.

Жалка мурзилка Загубите на ЕС са 0.1 % от БВП. Русия губи вече над 100 милиарда Активирането на тролове като теб не променя простата сметка

Тя сметката наистина е проста, но не е занимание за прости хора. По твоята сметка Русия трябва вече да е фалирала и на земята да е настъпил вечен рай. Уви, няма пълно щастие, даже и за олигофрените. Затова по - добре търкаляй аспиринчета, вместо да правиш неверни сметки.

"От днес нататък ЕС забранява прякото или непрякото отпускане на нови заеми или " дрън дрън... а на кого собствено го забранява ес това? и какво ако не спазва 'забраната на ес'? будали....

"...и какво ако не спазва 'забраната на ес'?.." Ще има дело , завършващо с плащане на тлъсто обезщетение за нарушаване на ес право - това ще стане.Всеки ес гражданин,който не спазва забраната на ес, може да бъде съден, но мурзилките няма как да знаете това:)

е щом е 'тлъсто'.. уплаших се :-). но ти явно не внимаваш в детайлите. ще ти извадя важната думичка отделно: 'непряко'. та, отпускам кредит на регистрирана в кипър офшорна фирмичка. тя от своя страна прехвърля средствата на друга, регистрирана вввв.. танганайка да речем. след няколко операции парите са в Русия. дотук успя ли да проследиш развитието? ха сега кажи, кого ще съди ес и защо?? будала......

какво стана бре детето-инвеститор с 'фирми в ук'? нищо ли не разбра какво ти написах по-горе?

Някой нещо питаше какво изнасяла Русия освен нефт и газ - ето още едно нещо, което изнася в огромни количества - пари! Само през миналата година (2013) и само в Дубай руски инвеститори са вложили 272 милиона долара, главно в инфраструктурни проекти - второто летище, пътища, климатизирания град, магазини и градини... Не само в апартаменти и къщи, както у нас, защото ние нямаме много строящи се летища, климатизирани градове или нещо друго по-голямо от семеен хотел, апартамент или вила за отпуската ... Какво да го правиш - мизерни проекти, разграбена държава, тъпи, но много алчни управници!

изнася и проститутки... подбиващи цената на нигерийките в Европа, пък и даже по-евтини от сиганкити ни на съни бийч. Изнаси и прави лопати за Беларус, ама малко

дебилите пак са налазили сайта.

Санкциите се разширяват: В Латвия работата си възобнови специалната комисия, занимаваща се с изчисляване на щетите от съветската окупация, предаде ИТАР-ТАСС. Комисията ще се занимава с изчисляване броя на жертвите на тоталитарния комунистически окупационен режим на СССР, местата на масови гробове, обобщаване на информацията за репресии, масови депортирания и изчисляване на щетите причинени на латвийската държава и нейните жители, каза Рути Паздере, председател на Обществено изследване на окупацията на Латвия. В състава на комисията влизат 13 експерти от министерства, държавни учреждения и обществени организации.

е щом са 'експерти', няма как да не сметнат! на бас, че резулата ще е 42!

След 7 000 000 години......

похвална инициатива време е и в България да започнем а после и искове да си подадем и рашките да плащат.....

а пък ако сметнеш за турското робство, направо ще надминем люксенбург по жизнено равнище! запратяй ръкавели!

А дали ще сложат в сметките разстреляните от легендарните латишките стрелци по време на революцията? Те как са се старали за ВОСР не е истина! С една дума - гъ..а си с рози накичи, на.раното да не личи!

и днес много дебили се вихрят тъдява... жалко за тези жалки твари обзети от нещастие поради разминаване на желания с действителност. симпатия и комплименти за Русия!

Имаше ли някакъв смисъл Русия да взема по-активно участие в преговорите , след като така или иначе някой си е наумил нещо (в случая САЩ) и си го прави независимо какво се случва. Та нали докато се любуваха господата и госпожите от НАТО на вечерния изглед неотдавна , някой се постара да въздейства за спирането на престрелките и започването на преговори ... но още веднъж се убеждавам че не това е целта на нашите западни " ПРИЯТЕЛИ"

Прави впечатление, че руските застъпници вече не задават въпроса: "А какво стана с боинга?" -може би и в руските сми е известно ето тази днешна новина- Нов етап от разследването на самолетната катастрофа в Източна Украйна..:)

КАКВО СТАНА С БОИНГА?! АМА НЕЩО ОБОНГО МАЙМУНАТА НЕ ИЗВАДИ СИЛНИТЕ СИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОКАЗВАЩИ КАК УКРАИНЦИТЕ СВАЛЯТ БОИНГА!!!

Пъстра адвокатке да те ориентирам тук се обсъжда не боинг малео си зациклила. Я ни разкажи мнението на великите американофили за санкциите срещу Русия

pmotikov@abv.bg

Прочети "Победата" на Питър Суайцер, та да видиш как се отразяват санкциите през 80-те години.

Запомни, пиле шарено - малката лъжа ражда голямо недоверие. А досега толкова лъжи се чуха покрай Украйна, че надали някой ще повярва на доказателства в стил Джен Псаки!

В момента Русия лъжат за всичко. От зелените човечета в Крим и Донбас. До намаляването на газта за Словакия, Полша, Унгария. Русия твърди ,че не били намалявали подаването на газ?? Явно всички други лъжат?? Сигурно и измервателната апаратура лъже?? Не били давали оръжие и боеприпаси на руските терористи в Донбас. Не пращали доброволци , не били пращали военни в отпуска в Донбас?? Русия е страна лъжец!!!

щото ЕС и САЩ не лъжат, нали? Не продават оръжие на Киев, .. не им дават пари и наемници... И как връщат газ на Украйна от Словакия и Унгария тогава?

Покажи това оръжие и тия наемници? Хайде де? Ами връщат газ, Полша беше спряла защото газта беше паднала с 50%, но сега пак са възстановили подаването. Други страни са имали по малко намаление към 10-20%.

оръжия и наемници дайте ми ги да ги видим че нещо нито се виждат нито се чуват, даже Украинците са разочарована, че е оставена сама да се оправя с фашисткия агресор

Дали е намалила количествата на подавания газ - ДА и никой не го оспорва , казва се че не е намаляло количеството необходимо за тия държави , спрян е количеството от което те печелеха препродавайки го на Украйна (четете внимателно) която има известни задължения за тази суровина. Самото название "ДОБРОВОЛЦИ" изключва някой да ги изпраша , навсякъде има хора готови да "продадат" живота си за нещо (напр. и при терористите от ИДИЛ има и англичани , американци , французи - нима и те са изпратени от съответните държави). А относно оръжието , контрабандата му изхранва куп политици от целия свят , и тези мерки за ограничения над конвенционалните оръжия износ от Русия , ми намирисва на изкуствено преразпределяне на пазара (все пак сме в криза ;-) )

ДА СВЪРШИХА НА ЗАПАД РЕСУРСИТЕ И СЕГА БЛАФИРАТ СЪС САНКЦИИТЕ АКО РУСИЯ СПРЕ ВЪЗДУШНИЯ ТРАНСПОРТ И КРАНЧЕТО НА ГАЗТА ЕДНОВРЕМЕННО ВЪПРЕКИ ЩЕТИТЕ ОТ ПАРИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗАПАДА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО И ПОНЕ РУСИЯ КАКТО И ЦЕЛИЯ ИСТОК ЩЕ СЪХРАНЯТ МАЛКОТО РЕСУР ОСТАНАЛ В ИСТОЧНИТЕ ТЕРИТОРИИ В ТОВА ЧИСЛО НЕ Е САМО РУСИЯ НО ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОЙТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ЗАПАДНИТЕ ГОТОВАНЦИ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ СЛЕД ВРЕМЕ И СТАНИТЕ ОТ БЛИСКИЯ ИСТОК НА КОИТО ИМ СЕ КРАДЕ ПЕТРОЛА ЩЕ НАСТАНАТ ЗАЕДНО С КИТАЙ И ИНДИЯ НО ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ ЧЕ ДРУГИТЕ ДА СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ РУСНАЦИТЕ КОЛКОТО И ДА ИМ Е ТЕЖКО ТРЯБВА ДА УДАРЖАТ...

Хем си неграмотен,хем и тъпичък и кьоравичък но то е от годинките вече......що си не пиеш пацуцата и не си гледаш болното здраве ами ръсиш простотии само?

И аз сега не разбрах, ще спират вноса на стари коли или не?! Сериозно трябва да си сменям колата и да взема да изчакам а?! Другото не ме интересува, ние Българите нищо не изнасяме, нищо (почти) не произвеждаме, само внасяме... Та от всички тези санции само печелим до тука.....

Какво печелим не разбрах? Евтини коли, но скъпо гориво. Ще имаме повече коли по тротоарите, но няма да ги караме.

Наскоро призоваваха всички страни в конфликта да сведат глави и да се помирят. За момента обаче Полша и Унгария доставят, макар и стари, танкове и самолети а Обама в прав текст си каза че е изпратил военни съветници да ръководят тъй наречената анти терористична организация заедно с противотанкови ракети. Украинската армия през тази година трябваше за последно да призове наборни войници и да мине изцяло на професионален принцип или с други думи по неведом начин украинската армия изчезна, така като се стопиха в мъглата и украинските полицаи в размирните райони, та заради това в момента войната се води от запасняци и паравоенни формирования. А през цялото това време обвиняваната във всички смъртни грехове Русия кротко нахрани гладните и прибра голяма част от бездомните като продължава да осигурява препитание на почти 4 000 000 милиона укранци по паспорт трайно живеещи на нейна територия.

И къде са ти доказателствата?? Нямаш!!!

Изявленията на Орбан и Обама публикувани дори в Дир-а броят ли се-)

ДА СВЪРШИХА НА ЗАПАД РЕСУРСИТЕ И СЕГА БЛАФИРАТ СЪС САНКЦИИТЕ АКО РУСИЯ СПРЕ ВЪЗДУШНИЯ ТРАНСПОРТ И КРАНЧЕТО НА ГАЗТА ЕДНОВРЕМЕННО ВЪПРЕКИ ЩЕТИТЕ ОТ ПАРИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗАПАДА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО И ПОНЕ РУСИЯ КАКТО И ЦЕЛИЯ ИСТОК ЩЕ СЪХРАНЯТ МАЛКОТО РЕСУР ОСТАНАЛ В ИСТОЧНИТЕ ТЕРИТОРИИ В ТОВА ЧИСЛО НЕ Е САМО РУСИЯ НО ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОЙТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ЗАПАДНИТЕ ГОТОВАНЦИ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ СЛЕД ВРЕМЕ И СТАНИТЕ ОТ БЛИСКИЯ ИСТОК НА КОИТО ИМ СЕ КРАДЕ ПЕТРОЛА ЩЕ НАСТАНАТ ЗАЕДНО С КИТАЙ И ИНДИЯ НО ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ ЧЕ ДРУГИТЕ ДА СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ РУСНАЦИТЕ КОЛКОТО И ДА ИМ Е ТЕЖКО ТРЯБВА ДА УДАРЖАТ...

Това със затварянето на въздушното пространство ми е най-любимото. Е, ще прецакат Китайците - хубаво. И друго какво?

Тука само руско-турско-комуно патриоти сте се събрали! Евала, молодци!

еврогейски-краварско лизачески и прочие патриоти стелки са се събрали! Само няма БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ!

анонимен

Явно е ,че много харесваш гейовете. Що не посетиш някой гейбар, да си задоволиш мерака и да не ни занимаваш повече със сексуалните си лични фантазии?

Че това е сайта на онова червено човече с очилцата което хем е червено хем иска само в тая загнила Хамерика да си живурка а на старите памперси тук им подхвърлят копейки и те ще се избият да храчат.....

Дайте да се разбереме. Не е необходимо да хулим Русия. За всичко е виновен психопата путин и кликата около него. Познавам обикновени руснаци, които са разумни хора, но няма какво да направят, там КГБ-ФСБ здраво стиска за гушата всеки несъгласен с диктаторчето. Да не говорим за руската култура. Все пак на нас по-образованите хора тук във този форум не може да не е оказало възпитателно влияние творци като Чехов, Достоевски, Толстой, Пушкин. А музиката на Чайковски, Мусоргски, съвременни автори като Пастернак, Солженицин. Това са руснаци на чието творчество аз се възхищавам с цялата си душа. Кръволоците Ленин, Сталин, Берия, Путин не са наши любимци. Затова трябва да помогнем на братския руски народ да се отърве от чудовището Путин като за начало се предизвика едно Обществено международно движение за Импиичмън и сваляне от власт на Путин. Все пак това е един масов убиец с огромни властови възможности, който трябва да бъде спрян и елиминиран.

Нищо скоро ще го импийчнат с космическа скорост:))) Все пак превърна Краварника в истинска руина!!!! И Краварника вече никой не му верва на тоя Обонго с неговите силни доказателства...и вервайте ми акто на Царя!!!

сега остава: 1. сороросидите-американофили да изброят по 7-8 имена на американски писатели, поети и композитори, които са оформили техния вкус и култура. 2. Те ((и да обясниш каква е разликата между Ленин, Сталин и Путин и да кажем амер. президенти, водили войните във Виетнам, Корея, Ирак, Либия, Сирия и т.н. , хвърлили атомни бомби над мирни градове в Япония.... може да стигнем да съгласие.

Какво общо имат руските поети, писатели и композитори , със съвременна фашистка Русия??

инчипмънт за теб.

4 правописни грешки в една дума!?

прескочи ти плочата или тока спря? чш, "Peytsch"...

Много нахални тези фашисти и обонговски марихуанчета.Искат да завземат богатствата на Русия а тя да стои и да им прави път.А един розов кавал с висящи тонколони неискат ли ...

Да ! А другаря Путин разполага с нотариален акт за цяла Украйна! Той сам си го написа, значи е истински! За какво друго богатство, взимане, даване става въпрос в санкциите?

анонимен

Оня ник не знае даже какво е нотариален акт , не е подписвал такова нещо в живота си, защото още живее при родителите си и няма собствено жилище, а тръгнал да прави руска пропаганда в бг. сайт...

Паисий

щото пък САЩ имат нотариален акт за целия свят. Пак сами са си го писали - значи е истински.. .и се намесят навсякъде... Забелязахте ли колко удобно в точното време излязоха два записа за убийство на двама амер.журналисти, екзекутирани от ИДИЛ уж в Ирак... ? И сега САЩ имат повод да нанасят удари по Сирия, а не само по Ирак...

дпс-то ли ти резна маркучето бе селски пръч???Горкия,за власт не само задниците си ами и маркучите сте си дали :)))))))))

охооооо то пак "Редактор Гергана Мишева". мис "Мишева" пак с грешка в заглавието на творбата си. далеч по-въздействащо би било: Новите санкции на ЕС удариха камбаната на празноглавието и тя закънтя с меден северо-атлантически гласец.

да четем само итартасс, риа новости и тн

ти пък! мис Герга е далеч по-авторитетен източник :-). освен това, опитва се да поднася (в всякакъв смисъл) на български език.

от пиян и луд трябва да се пазиш, и малките деца го знаят

Путин може да се напие от мъка и да натисне копчето (ядреното).

"Договорите подписани с Русия не струват и хартията" - цитат от Бисмарк

казал знам 100 начина да накарам една мечка да излезе от бърлогата си и нито един как да я върна НАЛИ??? А ХИРЕЧЕК ДЪРТА ПРЪДНьО!!!! РАЗКРИХМЕ ТЕ!!!!

Пак го напомням. Доста години след Бисмарк, Рейгън откри начина. С цени на горивата, ембарго и... долари :)

"Никога не вярвайте на русите, защото дори те не вярват на себе си."

...много се радвам че познаваш Бисмарк , но ще се радвам още повече ако ползваш цитати без да ги вадиш от контекста , защото в продължението си това изказване има и "...ако някой си мисли че може да постъпва не спрямо договорката си с Русия и да мисли че ще му се размине , се лъже дълбоко..."

Проблема се решава много лесно. В Будапеща , 3 страни са се подписали че ще защитават цялостта на Украйна. Една(Русия) от тези страни я нападна. Ами тогава останалите две(САЩ И UK) или ще се намесят военно , или да дадат на Украйна ядрено оръжие. 20 тактически бойни глави ще реши бързо проблема са североизточния съсед. Донбас и Крим ще бъде опразнени бързо от руската армия и руските терористи. Проблема е решен.

Русия няма ресурс за икономическо противопоставяне. Контрамерките й са чиста пропаганда и мерки против собственото население. Последствията за икономиката и финансите ще бъдат много неблагоприятни. Това е известно от съдбата на подобни режими.

петролопроводите са нищо?! Ти наистина съвсем си изсфирясал пич!!!! Едно врътване на кранчето и Гейропа е труп!

Русия е носителка на азиатските "ценности" от времето когато са били под Монголско робство. Цели 250 г. Подлост , лицемерие,лъжа , грабежи...Какви преговори, та те не спазват договорите...

виж първо дали EC ги спазва....!

кои договори не били спазвали? я ги развей мощно тук сега!

анонимен

Рф грубо ПОГАЗИ чл.1,2 и 3 от Будапещенският меморандум от 1994г.- , както и Основополагащият акт нато- рф от 1997г. раздел 1ви , трета ненаименована точка от него. Ако имате възражения срещу моите твърдения- докажете ги!

ги проповядват в Гейсъзюза ли да проповядва Русия а?! Гейове (към които несъмнено спадаш и ти ),лесбийки, бракове с третия пол, с животни, педофили и т.н?! А нема нужда!!! Гейпедалите и зоофилите да са си в Гейропа! А няма нужда!!Руснаците са си прави!

атакистче,май се понааквате вече....като притиснат Русия и за вас подлоги няма да има копейки...за това храчите тук подлоги продажни

Да, сър, не са като нас, цивилизованите европейци и техните потомци, разселили се по цялата земя и озарили със светлината си нови земи и народи!

точно така де католическа европа хаха. Най-честните и принципни крале и кралици. Аййй моляте глупостиииииииии.