Реакция: Русия ще компенсира санкционираните от САЩ

Руските държавни фирми, срещу които САЩ днес обявиха санкции, ще получат допълнителна държавна подкрепа.

Обратно в новината

Коментари - Реакция: Русия ще компенсира санкционираните от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала на Путин, разбира се, че ще компенсира! Жалко само, че отива на кино повишаването на пенсиите! То така е при ИМПЕРИАЛИЗМА, отнасят го бедняците!

защо Шаломов ще взима пари от руските граждани за да пълни джобовете на израелските граждани. Това не го разбирам. Явно е горд с еврейското си потекло.... Машала Шаломов.

Марк Цукрбъргър разбираш ли го бе цървуль ?

вие сте тези които обвинявате евреите за всичко, а не виждате кой ви управлява пРосията.

браво Шаломов. Като един Робин Худ ще вземеш пак от бедните и ще даваш на богатите си роднини с корени от Израел - Шаломов, Шамалов, Ротенберг, Милер, Вакселберг ,Керимов, Дерипаска???... евала.

Аз не виждам никаква полза за нас да се караме с руснаците. Русия е пълна със суровини, вярно, че имат имперски амбиции и народът им живее в бедност и олигархията властва там сега. Ама е тъпо, за да угодим на запада, дето гледа на нас като на втора категория хора, да обиждаме руснаците БЕЗ ПРИЧИНА. Да си гледаме интереса - пазарът им е голям, православни са като нас и имат суровини. Ако успеем да ги накараме да ни уважават и да се съобразяват, че искаме да сме модерна и демократична държава, няма лошо. И не искаме да ни диктуват правилата - ами какво по хубаво за нас. Трябва да сме неутрални, модерни и да си гледаме интереса - личния на българите и държавата, без да се караме с някой, за да угодим на друг.

"да ни диктуват правилата" - ето това е същността на Русия.

Ганчуоглу, ти май не си чувал какво става с тези дето се опитват да седят ня 2 стола?

И ква суровина си видял в България от Русия?

Харесвам Америка, но истината е истина. Харесвам и Русия. Но не и при режими от всякакъв вид . За двете държави се отнася! Какви милиарди, какви 5 долара? Държавата САЩ дължи на своите граждани и на чужди инвеститори толкова трилиони долара, колкото не може да изплати за 100 години при увеличение на производството с 50 % и намаляване на разходите с 500 %. Балон ли са американските дългове? Балон са разбира се, ако някой вярва, че някой ще му плати. Но там играят огромни пари и принципа е "днес съм тук-печеля. Утре ме няма!" Всички хора в САЩ работят наднормено, всички имат поне по една ипотека, а повечето и по 2-3, което е тотална измама за останалия свят, т.е. ние имаме много, ама нямат и 5 долара в държавната касичка. Даже няма и откъде да ги вземат, за разлика от България! При нас ще ги вземат от вас. Руските милиардери са нахални , незаконни и безобразни копел.та, но си пазят парите. Няма да се оставят в ръцете на една потъваща държава. Няма да си оставят парите там. Това е спасителен сал. Мести парите! А, като ги премести в Китай скапаният милиардер? Какво печели САЩ? Това че китайския милиардер, който те толково дълго зорлем създаваха/ против СССР, после Русия/ им каже : "Сега си платете дълговете и никакви заеми повече"?! Знам, че вие купувате и продавате биткойни, разменяте долари за евро и т.н. Даже ви плащат в евро, долари, рубли, монголски тугрици и т.н. Може би и в юани? Ако сте китайски шпиони на Илиянци- сигурно. Но, обърнете внимание юанът е все още несигурна валута. днес нагоре- утре надолу. Българският лев е новата световна валута. Не е мърдал от 20-тина години. Затова пак Ви питам- какви 5 лева? Имате ли "световни пари" или пак се готвите за свирепата криза която ни очаква в близко бъдеще?

Разбира се, ако на власт дойде някой като Виденов , те ще се обезценят с 6000 %, , Костов ще намали обезценяването на 5000%, а ако остане Борисов, то месечното обезценяване няма да е повече от 5-6%. Вие избирате! Пазете последните си 5 лева за черни дни или за празници! :) :) :)

Българският лев е новата световна валута??? ХАХАХХАААААААААААААААААА

Русофобството, платено или безплатно няма значение не ви позволява да видите много неща, като например, че последните 29 години тука е друг ботуш. За времето когато бяхме в руска орбита беше построено изключително много и бяхме страна със съвременна промишленост и селско стопанство. През последните 29 години само е рушено. В СИВ бяхме в позицията на по малкият брат. Сега сме в позицията на бедният роднина. На мен лично позицията на по малкият брат ми по харесва.

Трай бе,селянин! Къде видя промишленост при комунистите? Та ние едни шушони не можехме да направим ! Дребна,предателска душица си ти, Ганчу ! Дори не си Ганчо-поне Ганчо е българско име ,а ти си се порусил с това Ганчу.

да си дойдем на думата,значи...

Pesh0

погледнете европа .... Няма производство на Телевизори , Компютри , техника , Германия само стиска все още автомобилите . Рисия предлага безгранични ресурси , евтина работна ръка ..... защо не се произвеждат немски марки .... в русия ???????? имало санкции... е те фалират..... изкупуват ги китайци и индийци . Но Русия е лоша .... и няма да им помогнем .... Е Русия и на Китайците и на индийците ще продава същите ресурси . Кой Губи ?

Pesh0

САЩ ше са световен лидер , до момента до който разделят Германия и Русия . Ако Двете се съюзят , САЩ стават .... третодивизийонен играч. Те го Знаят и за това налагат все по смешни санкций. Отговора не е в Русия . А до кога западна европа , ще ходи по свирката на САЩ .

руснаците да замразят авоарите на американските милиардери в Русия. Що не го сторят? Ами защото такива няма. Да, ама руските милиардери са избягали с капиталите си в САЩ...Пита се защо такъв антипатриотизъм? А сега скимтят...

Pesh0

Дотовите пари винаги свършват . А Русия е земя с неизчерпаеми ресурси . Взели хартийя и избягали ... да не са взели като на нас , златните мини ?? и да ни задължат да им плащаме прескъпия ток ?

...ха ха...Aмерика маи е на пат да сбадне мечтатаси за еднополюсен свят...само дето маи насила ще направят Rusia едноличен лидер !!!...хората не са прости и виждат кои крив и кои прав !!!

руснаците имаха май некъв закон де , ако ги издялкат некъде им го конпенсират а това означава само че сащ съставиха списъка на новите босове на Русия и желаещите да влезнат вътре е голям а отбора е точен:)

Изпълнителният директор на "Газпром" Алексей Милер коментира влизането му в американския списък на санкциите. "Не ме включиха в първия списък на санкциите, имаше дори някои съмнения: може би нещо не е наред? Но не, най-накрая съм включен. Значи правим всичко правилно" - каза Милър.

А ако Газпром реши да санкционира Европа? Дали американците ще ни прокарат тръба под океана?

ЛОЯЛЕН

Русия ще умре за 24 часа!!!

Целия запад допуска една единствена грешка с Русия и това е че колкото повече я "санкционират"толкова повече руснаците в това число и правителството се групират и стават още по непробиваеми.Това между другото е национална черта за този народ.Срещу тях е имало санкций колкото се сетиш и какъв е бил резултата ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.Все пак това е голяма държава с много природен ресурс,а и от няколко години със собствено производство.За цялото това групиране са виновни всички който се вързват на акъла на англо-саксонската мафия която се опитва да върти целия свят.Мошенници

ха ха ха..ами това е целта. Рашка с БВП като на Испания ще компенсира милиардерите -олигарси.Давай Путя.. А минималната заплата е 148€ -там кой ще компенсира

в испания има 17 милиона работещи бедни , тебе трябва да те заловят и изпратят в белене, да копаш биткоини, да станеш стахановец

а коментара на бай хой не е спам и е по темата.

путин щеше да напада киев. после изби децата в сирия. сега, като го бият американците и като се перчи с големите ракети, защо не напада, а подвива покорно опашка?

Русия може да накаже който си иска и го показа срещу ИДИЛ останалото са добавки от болен мозък.Путин е достатъчно опитен политик за да се занимава с децата на Украйна или Сирия.Ако беше пожелал щеше да има и двете държави ама не си струва Русия си има жито повече от Украйна и повече петрол от Сирия така че да не празнословим,няма смисъл.

Срещу ИДИЛ?? Кога Русия и ИДИЛ се биха?? ИДИЛ беше унищожен от САЩ които го изгониха от Ирак и 1/3 от Сирия!!!!!!!! Кой освободи Рака??

За да можеш бавно да се придвижваш към гробищата. 1. Бял чаршаф защото бялото отблъсква лъжите. Радиацонните лъчи са вселъчи, значе и тях ще отблъсне. 2. Бавно за да не не си помислят хората, че си го откраднал и да те погнат. 3. Към гробищата, че като те тресне бомбата направо да те копа.

това заедно с програмата за амнистия на капиталът на Путин гарантират много пари , котио ще се върнат в Русия. така че англосаксите си ровят дупката , бавно но сигурно

Путин отново доказа че е номер едно а соросоидните тролове че отдавна са прехвърлили зенита си и сега карат само на копи пейст чакайки деня в който от посолството ще им бият шута.Да дори и Шамара стана трол по грантове дотам изпадна но другите му колеги не остават назад и се опитват да припечелят нещо покрай великия Путин и бясната пропаганда организираа от посолството.Всички тези тролове са безполезни и жалки пред гросмайстора на политическата дъска Владимир Владимирович Путин.

В тоя двувековен кладенец братята Райт например през 1903г. извършват първия в историята на човечеството контролиран полет с моторен летателен апарат по-тежък от въздуха. За твое сведение слабоумен, съвеЦки, путифилистико, откупните плащания за руските селяни, вследствие на отпадане на крепостничеството, са окончателно премахнати през 1905 1907 г. Разбира ли ти празната кратуна сега, че не винаги е от голяма важност от колко века съществува една държава!

отпадане на крепостничеството в Русия - 1862 г. премахване на робството в САЩ - 1865 г. Пак сте втори бе!

Русия (и без това смешна като икономика) съвсем ще потъне. Докато падпалковник се грижи за олигарсите, обикновените хора умират от глад и болести.

вие от американското посолство да не би да се интересувате от редовите руснаци? по добре под американско робство да са ? така ли ? смешници

Не, на нас не ни пука много. Ама даже така, пак повече сме загрижени за тях в сравнение с безхаберието на Ваш Пусин

Путин щял да компенсира милиардерите - щял да им даде от своите милоиарди. Жалка картинка -" Болшевишки шегички и Новичок" ! Трябва да се увековечи в театрална постановка.

тъпанар , прочете ли новината? ще компенсира държавните фирми. а частниците .... които може ще си изтегли парите от "запада" и ще си ги върне в Русия ... Никой не може да помогне така на Русия както америка и британия. Там аналитиците са най-велики !

пника и тука в дира спонсорите залязват и пускат антипутинизми вече

благодаря ви- далече сам от политиката но има логика

Паниката в малка Русия кефи!! Явно и руските фирми не искат да работят със санкционирани фирми!! Голям страх от санкциите.

Глупости на търкалета. Над 98% от братушките от 2014-та насам, не са видели и 1% ефект от тия западни истерии.

паника има във вашия офис само !

магучая ;-)

Големите минуси от тези санкции ще са за ЕС, щото са военно слаби и политически несамостоятелни от режима във Фашингтон. Руснаци, китайци, турци и немци ще намерят начин да се спогодят помежду си зад гърба на наглеците около Потомак, а загубите, които неминуемо ще търпи САЩ заради игнорацията на долара им и т.нар. глобално конвенционални (досега) разплащателни системи, ще си ги възстановява на наш гръб.

Я кажи поне 3 минуса. щото не се сещам?? Пак се изсра без мислене!!

На велик ли ще ми се правиш? Ами нали уж си много голям мислител, толкова не ги ли забеляза тия три минуса?! Ама с мозък, полиран от ам.пропаганда, как да стане?

А междувременно се вдигат данъците за обикновените руснаци (онея със славянските имена)...

Единственият възбуден тука е САЩ, щото виждаме как си плюят сами в двувековния кладенец на уж свободата и демокрацията. както казват мъдрите - хитрата сврака и с двата крака, сега ще гледаме много внимателно и с нестихващ интерес наистина ли имат приятели янките, или само васали, както им каза Путин още през 2007 г. Настанете се удобно, наистина ще бъде интересно как се сгромолясва митът за свободната икономика и демокрацията, олицетворяван до този момент незнайно защо от САЩ.

Ние руските колхозници ще отвърнем на санкциите, ще ядем борш по веднъж на ден но няма да се примирим със гадния запад. Путя наш вожд, болшой чекист, вор и жулик.

Да ще ядат само борш защото ако се оставят на великите демократизатори утре и борш няма да има. Кой не разбра че стандарта на американците се плаща от демократизираните нации?

Яжте "гречка" - хахахаха - както се разбра, от нея не се умира.

Понеже много обичам да ям русофилете с кисело зеле и да им затворя устите и да видят всички как си противоречат. Излиза че троляците мразещи лошия запад защитават най-големите крадци капиталисти разбойници и евреи. След Перестройката, извършена в СССР, част от бившия комунистически елит, както и негови приближени, извършват масова приватизация на по-голямата част от държавните дотогава икономически активи. Това се осъществява не без съдействието на московските тайни служби. Най-богатият руски олигарх е бизнесменът, медиен магнат и политик Владимир Потанин , натрупал своето състояние от 20 млрд в резултат от масовата приватизация на държавни предприятия след разпадането на Съветския съюз. Потанин е роден през 1961 г. във влиятелно комунистическо семейство. В класацията на милиардерите олигарси в съвеЦката приватизация следват приятелите на Путин и евреите Михаил Фридман, Виктор Вокселберг, Роман Абрамович, Ротенбергите, Леонид Михелсон и мн. други, тоест точно тези срещу които са санкциите.

Всичките са евреи. Путин в момента ги разкоства хитро чрез приятеля си дончо и на крилете на американската примитивна омраза към Русия.

и каде ша си харчат сега милярдите -у сибир е наи добре за тех ..

Напротив, вие - соросовите квичалки - си противоречите. Уж сте антикомунисти, пък все олигарсите са ви криви??? Русия заряза комунизма, но не и социализма. Последният - работи. Китай е абсолютен пример, при това - голям. Ама говедата изпадат периодично в страшни кризи. През 8 до 12 години, и ги държат по 4 до 6. Точно заради олигархичния модел, довел до 1,5% от говедата - собственици на 98% от кочината.

Ще ви кажа какво ще стане - ще се открие свободен пазар на алтернативни валути и алтернативни начини на разплащане, включително и чрез незападни системи за транзакции. Всичко вече е предвидено и от руското, и от китайското ръководства, неадекватността на янкесите просто ще докара на американците поредната доза плач и скърцане със зъби, гледайте клипове как дипломатите им плачат, напускайки Москва и Санкт Петербург - хората до последно са вярвали, че руснаците са ужасно зле (както при съветите) и няма да им отговорят по тоя реципрочен начин. Същата работа имаме и с тея санкции, управляващата върхушка в САЩ е напълно заблудена и неадекватна за събитията, те още си живеят с топлите спомени от началото на 90-те и си вярват, че са победили в някаква си студена война, а тя Третата световна тропа на вратата им, при това този път технологичните оръжия на руснаците нито са им по джоба на янките, нито по въображението.

не разбирам -защо медведев гледа така изплашено путин -извинете за глупавия ми въпрос

Американците са в паника, щом посягат на собствената си неолиберална светая светих - свобоната търговия. Оказва се, че пазарът вече е регулиран по комунистически от самите американци - силово принуждават фирмите да не търгуват. Но в търговията празно няма - ще се намират други вратички за търговия, ако е нужно - неофициозни. Но да спреш икономиката н всички останали спрямо БРИКС само защото ония не играели по свирката а някакъв си глобален диктатор или предиктор, за какъвто се представят САЩ - това даже и комунистите не си го мечтаеха. Ще принудят всички останали да се съюзят тайно срещу тях, даже и прибалтийските джуджета и поляците ще почнат да им правят мизерии на янките... Който действа със забрани, просто отива на бунището на историята, по тоя въпрос две мнения не мое да има.

Сега САЩ от къде ще купува втечнен газ и ще го продава на европейските страни?

Русия като е толкова ербап защо и те не наложат санкции?? Ха ха ха ха. Ще станат за смях!! Що не наложат санкции на Гугъл? Боинг? Фейсбук? Апъл? Ха ха ха, цял свят ще им се смее.

Шило

Щото не искат да се занимават с простотии

Аве главното е че ти си под санкции! Скъпите горива че те довършат тебе чирака смешен, с гол дрипник па тръгнал и той за санкции да квичи! мбухахах

Защото санкциите са незаконни по международното право и правилата на СТО, а ако си забелязал, Русия никога не действа незаконно. Ако все пак й се наложи да го направи, много елегантно предизвиква събитията така, че да изглежда, че някой друг първи е нарушил закона и тя само отговаря. така действат страните с опит и хитрост, а не като наглосаксите - първосигнално, беззаконно и винаги насилвайки останалите.

Кога Русия е действала законно??

до горд европеец Смятал си на ум. Демек смяташ с нещо което нямаш. По ти прилича тъп русофил. Колкото повече пишеш, толкова повече пада рейтинга на БСП. Продължавай да пишеш.

Нещо си изнервен май? :)))

Цитата: Ние не можем да бъдем никога първа икономическа сила, но ще помогнем на Китай да стане такава!

Така е, който може налага санкции, а който не може само подсмърча!!

Шило

Искаш ли носна кърпа?

Бой по ботоктса на джуджето, докато стане педя човек.

Шило

Че от кога САЩ са клиент на Газпром, че тези санкции да имат някакъв ефект?

За интересуващите се е ясно, че БРИКС напоследък действат изключително координирано и по план. САЩ вече са догонващи събитията.

Идея си нямаш колко си прав. Но в тукашните грантаджийски медии, нищо не се пише. Например - Аржентина и Бразилия увеличиха вноса на говеждо месо в Русия общо (средно) с над 200% (на ум го смятам). Когато един пазар се затваря, винаги се отваря друг. Покрай случая Скрипал се видя какво е положението - 4 колониални държави и 22 колонии, срещу останалите 178 държави в света.

2+2=? Използвай калкулатор, мисленето не ти е силната страна.

И какво толкова прави Брикс?? не ни разсмивай!!

На 26 март китайците отвориха петролна борса в юани. Венецуелският петрол се търгува от Русия и Китай вече в криптовалута. Само два примера, които ще променят света завинаги.

Тези санкции ще засегнат и нас, защото русофилистика Каракачанов реши да ремонтира самолети в Русия и им плати 83 милиона, които отидоха на вятъра. Русофилството излиза мнооого скъпо на България, русофилистиците да плащат от собствения си джоб, не от общия

Ама мноо ме кефи кат ти е опрял чак у сливиците и квичиш на умело! Свиквай чирако от сетне ше ти е се по- навътре!мбухахах

Дано да яде, че иначе с какво ще пълним на батьо ти хъбчето.

США директивно отмениха свободния пазар. Няма как, военно Русия им показа още 2015 г., влизайки в Сирия, че ще ядат бой и боя си го изядоха. Остават им само икономическите и дипломатически лостове, но насреща си имат най-умния и образован народ на планетата, с най-мъдрия президент, който е еднакво добър и в джудото, и в геополитическия шахмат. Въпрос на време е США да бъдат окончателно детронирани и на ония полета и рингове, където все още умеят да създават видимост, че са добри. Уви, така отминава световната слава.

за Вагнер ли говориш?? Голям бой изядоха руснаците и не са в тоя случай!!

Никакъв бой не са изяли братчетата. Ако става дума за убити руски граждани, самите БРАТУШКИ избиха в Сирия над 8000 руски граждани - чалми. Ама в Гута станаха на ФЛАМБЕ 10 "инструктора", на служба в армията на говедата.

Колеги, последно Тръмп наш или не наш, че вече много се обърках, всеки път казвате различно.

Тръмп е пионка в ръцете на конгреса ............

санкции налага който може който не може налага контрасанкции

Санкции налага този, който иска да навреди. А този, който търси справедливост, налага контрасанкции.