Санкциите срещу Русия свили търговията с 15%

Само за периода след въвеждането на ограничението по вноса от Русия - август-декември 2014 г., износът на български храни към Русия намалява значително.

Обратно в новината

Коментари - Санкциите срещу Русия свили търговията с 15% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм си мислил, че при икономически санкции търговията се разраства. А то какво излезе, търговията се е свила! Това наистина е НЕВЕРОЯТНО! Това опровергава всяка наука!

"Търговията ни с Русия има жалък дял в общия ни външнотърговски обмен. Рубладжийски подлоги, не плачете..Няма да внасяме руски компютри, леки коли и телевизори кво толкова?Малоумници... "Малоумник си ти. Само глупак може да се отказва доброволно от пазари. Ангела Меркел защо почна да ходи толкова често до Москва. Защото немските фирми я притискат. Защо "съюзникът" в НАТО Турция не наложи санкции. И като не внасяме компютри от Русия трябва да прекратим търговските взаимоотношения ли ? А и те компютрите не се внасят и от САЩ.

Когато бяхме с Русия бяхме 9 милиона. Като тръгнахме с запада станахме 6 милиона. Всеки да си направи извода ако може да мисли.

незабавно референдум за излизане от ес!

Търговията ни с Русия има жалък дял в общия ни външнотърговски обмен. Рубладжийски подлоги, не плачете..Няма да внасяме руски компютри, леки коли и телевизори кво толкова?Малоумници...

Пък капитал писаха, че нямало такова нещо. Ааа, ме те пък си имат реклама на "америка за България" на първа страница.....

нашите говежди разпоретини дори не вдяват, че ниски цени на петрола означават по- малко пари в бюджета на България.

Не, другарю. 800 милиона по-малко разходи за петрол за България. И 800 милиона по-малко приходи от петрол в Русия от България, колкото и да ви е яд :)))

Износът ни за Русия намалял със 70 милиона, вносът ни намалял с 800 милиона. Мурзилките нека сметнат кой е на далавера :))) Няма нищо по-хубаво от ниските цени на петрола, колкото и да ги е яд нашите мурзилки.

Кое му е ниското бе пе.ал 2.30 бензина,бунак с бунак!!!!!!!!!!

... Дааа, вижда се, че ги е яд :))) :)))

По- ниско ли е от 2013 година примерно? По- ниско е. Трай си.

Кики, къде ги видя тея ниски цени?

Важното е да угодим на САЩ. Не е важно какви загуби търпят българите.

Жоре,редакторе,виж разлика между милион и милиард!:-)

Към г-н Борисов имам само един въпрос като всички губим,кой тогава печели?Защото от училище още зная ,че уравнението винаги има две страни,така че и тук трябва да има печаливша.

Печеливша страна има, но не е Борисов този, който ще ти я каже. Всички ние барабар с Европа и Русия сме губещи, но големия печеливш е народа на Крим, който се освободи от украйнско робство и на косъм се отърва еврогейските и американски "ценности".

На България и трябва Кольо Фичето.Такава каменна стена да издигне,че от североизток и молекула да не може да се промъкне.Тогава по-леко ще дишаме.

Това няма значение за България, зад нас стоят такива "велики професори" като Макената и Ноландката . Те ни обещаха че ще започнем да изнасяме жив,обучен на глад материал от хора и ще го разселваме по Земята .Важното е да е доволен Белият негър от Кенийската джунгла и брат му Златният зъб.

Търговията ни с Русия запада с всеки нов ден. И в това няма нищо хубаво. И не са виновни само конкретните санкции. А помиярското поведение на България, която не умее да брани собствения сi интерес - нито пред ЕС, нито пред Русия, нито пред САЩ.

Кво са 15% за Българската икономика?! На нас туй ни ни требва ни е важно. Много по важно е да се придържаме към евроатлантическите ценности, да се пускаме на малцинствата и да козируваме на 3торазделни евроамерикански бюрократи. Ние сме ларж хора....моем и на фотосинтеза....

И България е виновна че онези нахлуха в суверенна държава ,така ли?Не си давате сметка какви ги говорите.Светът е обвързан и такива деиствия всички засягат в някаква степен.И кой е виновиен-до преди 1 година имаше ли го този проблем?

Фронто смотан си, млъкни. Ясно е че ги мразиш. Украина е била тяхна винаги. Суверенна .. ама не. 60 % са с руско потекло... може би повече ... Да и преди една година го имаше този проблем ...

Вселената и глупостта са безгранични, беше казал един Айнщайн!

Ти си живият пример за тези Айнщайнови думи, но не се наричаш "Вселена" :)

"Същевременно обаче отрицателното търговско салдо се свива със 17,1 на сто до 4,6 млрд. долара." Ето едно обобщение , което Сидеров едва ли ще разбере.

Не зная цифрите ,но съм убеден че големият минус във външнотърговския ни баланс точно от Русия идва.Изводът е ясен.

Тролче, а с колко щеше да се намали отрицателното търговско салдо, ако бяха изнесени тези 2,6 млрд. долара ??

Износът на стоки за Русия, попадащи в ограничителния списък, за 2013 г., е за 13,4 млн. долара, през 2014 г. износът на същите стоки е за около 9,8 млн. долара или с 4,6 млн. долара по-малко спрямо 2013 г.

Само българските фашисти могат да се радват на Империалфашиста Путин, който държи над 1.5 милиона братушки в концлагери в Сибир, където секат дърва и точат нефт и газ!!

Не мога да преценя колко е загубата за бюджета от липсата на тези 2,6 млрд. , защото основния двигател на пазарната икономика в България е укриването на данъци, но за умрелите ни селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, това са огромни загуби. Спомням си, че в началото на руското ембарго един бивш пишман земеделски министър обикаляше студията на големите медии и твърдеше, че българските производители и преработватели на селскостопанска продукция няма да загубят много , защото търгували малко с Русия. Защо се е скрил сега този пророк ?

Това е още едно доказателство ,че с тези не може и не трябва никакви отношения да имаме.

За кви санкции става дума? Пладнешкият разбойник Педячовек-Ботокссурат гепи Крим! Кой нормален човек ще иска да си има работа с мошенници и разбойници?

гепил викаш.... а народа на Крим що так се радва ,а? Или викаш народа няма значение за демокрацията. Както смачкаха българския народ ,могат така да смачкат и кримчани и всички.

Ми кво зяваш, като си смачкан и размазан?

че ние произвеждаме ли "толкова" много !!

На Атака само Руския и е в джуките. Русия тва, Русия онова. Намаляват рублите ли, що ли?

zosha_@

борисов е прав - като си се хванал на хорото, играеш докато свири музиката. друг е въпросът, че на танцьорите им плащат, за да забавляват публиката. та, къде са парите за танца на българия? компенсациите, къде са?

Износа на България за ЕС е нараснал с близо 2 милиарда ЕВРО.

zosha_@

т.е излиза, че сме компенсирани на 80%, ако числата са верни - твоите и на министър лукарски. и сме частично компенсирани за преките си загуби. с косвените въпросът е по-сложен.

Стига с тази Русия ,бе!! Заставете ръшите да си продадат имотите тука - и да късаме завинаги!?.... Е, Падишахът чака ... отзад!!

тролчета в кво ви плащат сега, че не сте разбрали, че курса на долара върви надолу?!?

Върви на долу, с 60 копейки = 2 стотинки! Споко, че минем и на евтини дървени рубли! Некъде към зимата, да има с кво да се греем!

Много кофти брато! Хонорарът ми намаля с цели 3 стотинки! Ще трябва да намаля пиенето на Карнобатската гроздова с по 1 капка на ден! Шъ го преживеем!

За теб може да не много капката, брато, но на 18 трилиона долара си е ебахти океанчето.

Нима има хора още не разбрали за какво си говорим? Санкции?! Не. Това е просто друг инструмент за водене на война - от икономически натиск до блокада. Затова и не се учудвайте от реакцията на Москва - тотално въоръжаване. Защото ако блокадата се затегне руския народ няма да иска да умирва. Ще треснат все що се опитва да ги блокира и унищожи. Е, тогава вече отдавна лицето БМБ няма да е премиер и ще си пие вискито някъде в американското си ранчо като типичен примерен американски гражданин. И не само той.

Фашистите да не надигат лъжлив глас. Русия се превъоръжава от 5 и повече години, а санкциите са от 1 година за окупация и анексиране на чужди територии.

Май има хора още не разбрали за какво си говорим? Санкции?! Не. Няма никакви санкции! Пладнешкият разбойник Жужо гепи най-нагло чужда територия, нормалните люде не искат да правят алъш-вериш с бандити мошенници и разбойници!

богаташчетата и ток крадът , а на бедните слагат електромери които въртят двоино за да се избегнат голями загуби

Шило

Минавай на свещи и твърдо гориво.

Шило

хубаво де, всичко това, хвалба ли е?

Руския пенсионер казва "ембаргото и гладът ще ни направят по-велики"! Българският пенсионер отговаря "ембаргото и препълненият търбух ще ни позволят да доживеем до 100 години"!

точно! за това ще ни пратят и около 20 000 сирийски, афганистански, иракски и еритрейски пенсионери, да понапълнят и те тумбаците в България. Жалко че те няма да опита от свинското и винското, ама виж ягоди и черен хайвер ще набиват на воля!

Бъди рахат, ще ги пратим при приятеля им Путин! Той е "гуманист", нема как да откаже!

От "независимостта" ни след 1878 г. България губи всички войни в които ни вкараха политиците. По тази логика позицията в наведена поза и свалени потури пред ЕС и НАТО отново е грешната позиция. Още повече, че досега нищо не сме спечелили, а само губим - разбита и корумпирана държава.

България губи всички войни, затова минималната раб. заплата е едва 360 лв. а мин. пенсия само 115! Русия, която печели всички войни - минимална заплата 180 лева, мин. пенсия 80 лева! Май губещите са по-добре! Да не говорим за "загубилите" войната Германия, Япония и Италия! "Спечелилата" войната Русия няма да ги стигне и след 1 милион години!

Дреме ми за износа! Ягоди, краставици, домати, свинско, винско, рикия, луканка - всичко в магазина на премоция на половин цена! Да му мисли руския пенционер със 50 лева пенция!!

50 ама на ден !

50 на ден ама копейки.

само след пълна забрана на търговията с Россия. Плюс високи мита и транзитни такси за всяка руска стока и МПС преминаващи през страната. И визите да се вдигнат тройно! Това са над 10 млрд. евро годишно. От тях половината ще откраднат наследниците на БКП и ДС, а с другата половина - ще се повишат пенсиите. И това ще стане!

Ти колко ще вземеш от "втората половина"? Колкото взе от Кремиковци, БТК, НДК, Булгартабак и от Озоновата Дупка!

мисля за сегашните пенсионери. А ако продължаваме както досега, не само аз, но и тия които ще се пенсионират след 2-3 години ще се радват на 100-150 лева месечно... и то по-равно на всички! Краде се юнашки.

само 9,6% е износът за рашките и той е намалял с под 15%.. нищожно.... Да попитам гласоподавателите на бсп(бкп) или на хер болен, защо се изчислява в доларес, а не в силната и здрава рубла?

еее, така ами! какво са 15% намаление на износа ни към Русия? за Богата България това са дребни пари, ние можем съвсем да не изнасяме! като сме на въпроса за рублата- стана ли вече 1000 за долар? зер ти това казваше че щяло да стане до по-миналия месец.

можеш ли да сметнеш, колко са 15% от 9,6%???? Ако успееш, направи си сметка, колко малко е това. А не се споменава, че имаме алтернативи на руските пазари в ЕС... ;)

тези големи цифри министрите да ги съобшават на ес и сащ . и там да молят да пласират .

"Санкциите срещу Русия свили търговията с 15%". Да, ама износа! Затова в магазините има изобилие и не можеш да се вредиш от тълпите пенсионери, дето с торби купуват ягоди, краставици и домати!

цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов.

Санкциите на ЕС и САЩ се оказаха много силен бумеранг! От отлкова санкции долар пропадна до невиждани нива, а Русия ще купува по 200 милиона ДНЕВНО!

цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов.

Оправете си статията стообората намалява с 2.6 млрд. долара, а не износът на български храни към Русия. Износа се свива по-малко отколкото вноса. Износа не би могъл да намалява с 2.6 млрд. долара, понеже не сме изнасяли толкова!

И това е невярно. Вноса намалява с 16,1 % до 5,4 млрд долара т.е. е бил 6,4 млрд, което е 1 млрд. Износа намалявал с 8,8% до 707, т.е. е бил 770 вилиона, т.е. спад с 63 милиона. 1 млрд+ 63 млн= 1,053 млрд долара. Откъде ги извадиха тези 2,8 млрд е голяма загатка

Пак "Смешен плач". Ами разберете се, де! Външният министър готов да обяви война на Русия всеки момент (все още сме на етап псувни), а икономическият, туристическия и другите такива реват, че руснаците не купуват нашите "стоки, мейд в ЕС" (на практика най-вече в Македония и Турция) и че и руснаците спряха да идват тук на туризъм и да купуват имоти така масово, защото не можем да ги крадем и лъжем пълноценно поради изчерпан капацитет.

Вие, (-)-сите разбрахте за ко иди реч тук? Или сти херма-фро-диста-джии?

Сидеров пак защитава руските интереси.България търпи загуби заради ембаргото на храни което наложи неговият шеф.В ущърб на интересите на Русия и руският народ.А Европа наложи санкции на неговата олигархична шайка преди всичко.В никакъв случай на Русия.Другото е резултат от глупавата политика на путин на конфронтация със ЕС и САЩ

Нали преди няколко месеца тържествувахте, че руската рубла се била обезценила значително, и че икономиката на Русия се сривала в резултат на санкциите на САЩ и ЕС? Сега пък твърдите, че нямало западни санкции срещу Русия, а само срещу няколко приближени на Путин лица! Нещо май съвсем се пообъркахте с лъжите си!

Ти колко хапчета изпи? Двойна или тройна доза? Ами прочети какви си ги написал! Волен, молен, народи, интереси....А твоя интерес какъв е ( ако знаеш смисъла на понятието интерес). Ами прочети за г-н Чърчилов (български класик, комунист) .

"...глупавата политика на путин на конфронтация със ЕС и САЩ." Моля?!? Я пак помисли!

Хич не си осведомен!!! "за сметка на руския народ" ха..ха Я погледни кво се продава в БГ магазините, особенно в зеленчуковите... Смях и позор, това КОЕТО беше българско и вкусно е заменено с незнам квиси и лайнотий!!! Руския народ си хапва много добре и вкусно смея да те заверя!!! Да, вярно е и тук има лайнотий, но са в пъти по-малко от колкото в България.. Така че бегай да се ОСВЕДОМИШ още малко и мини през Билла и виж кво продават!!!};-))))