СС на ООН прие резолюция за санкции срещу ”Ислямска държава”

ООН задължи с резолюция всички страни да пресичат финансирането на "Ислямска държава". Русия представи схема за контрабанда на петрол през Турция.

Обратно в новината

Коментари - СС на ООН прие резолюция за санкции срещу ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sherman е най великото творение на танковата армия. С него ООН може да събори ИД, стига да нанесе точен удар по Али Баба. Руснаците да чакат. Нека първо се осерат ЯНКИТЕ

Има такива снимки.На конференцията Путин е говорил,че са нанесли удари по конвоите с нефт в Сирия.Но те се раздробявали и нощно време пресичали границата с Турция.Раздробявали се по 5,6,10 по 15 автоцистерни.Но основният поток идва от Ирак,чрез иракски Кюрдестан.Има места по 11000 танкери на едно място.Русия в Сирия действа по покана на Асад.В Ирак само констатира ,без да навлиза.В интернет има една статия"Танцът на чудовищата в Близкия Изток-интервю със сириец"Интервюто е със сириец,живеещ в България и работещ в БАН.Много са страните ,които нямат интерес да се води борба с ИД.

Благодаря!

Моля някой да осветли моето недоумение: При толкова много шпионски официални спътници, както и самолетни снимки, нима е толкова трудно да се набави снимков и филмов материал, с който да се докаже незаконния трафик на петрол?! Или пак просто по дипломатичен път се пускат намеци, за да се вземе след това политическо решение в полза на някои лица?! А доказателствата са само за вътрешна употреба?!

... Oще Щом сме дали на руснаците 32 тона злато в 1878 г , това напълно опровергава мита за турското "робство". Българите не само сме имали всички права в османската империя, но сме имали развита икономика по време на султанското управление. В резултат на което сме натрупали 32 тона злато. Крайно време е да пренапишем учебниците по история и изтрием от тях клеветите за Османското управление по нашите земи! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Ако турците ни бяха управлявали зле и ни бяха клали и насилвали, както клеветят московските шпиони у нас, тогава... още

Ти ще си ходиш ли за празниците до Истанбул,или ще вземеш преди това вашите от село ?

Нещо май си болен ? Прочети какво си надраскал и се замисли поне малко !

Тази глупост българин не може да я напише !

и джалино ги спаси руската армия - а има заводи още и за сапун

Малоумнико, като говориш нещо дето не го знаеш, вземи прочети поне бе. Този дълг не е платен накуп и веднага. Дългът на Княжество България е платен на много части и окончателното плащане е през 1902 година. Тоест 24 години след освобождението. Дългът на Източна Румелия не е платен изцяло. От него е имало да се плащат 10 милиона рубли но идвайки на власт Ленин заявява, че няма да плаща цалския дълг но и не иска царските заеми. Така тези 10 милки не се плащат никога.

loyola

Ето до какво води икономията в образованието... Сигурно и Иван Вазов се е объркал като е писал "Под игото", щото не е осъзнал колко свъщност е свободен ?

и децата и момичетата, които са вземали турците са измислица сигурно - кръвния данък? Къде другаде по света и в кое време е имало такава политика политика? Аз се сещам само за робите - единствено при тях прававърху децата им са можели да предевят господарите им.

1. Tози чуркин добре ги е начуркал турчоците. 2. Dали понеже е петък, дали понеже е пред Kоледа, но съм малко обнадежден, че американците и руснаците най после ще действат заедно срещу общия враг. Bярно, че и двете империи сгафиха с мюсюлманите: едните с aрабуките, другите с чеченците, но сега е време за обща борба срещу чудовищетото, което те, двете страни, създадоха.

Hепобедимите руски самолети. Показа, че са негодни като всяка руска техника. Сега руснаците ги е яд и ще го оплюват години наред.

Винаги съм го казвал, че когато "Ф" е във въздуха разните там МИГ, СУ и др. супер съвеЦки сомольоти трябва да са в хангарите, дълбоко под земята. Путинофилите са тъпи и се коркат, но руските генерали не смеят ли да го кажат това на Путлер? Да се надяваме, че путлеристите ще престанат със закачките да хвъркат, където не им е работата и да провокират лъва.

МЕЧТА ДЛЯ ДЖАГАЛино

Ни в клин, ни в ръкав.

Странно, как Идил имат Катюши? Нали Руснаците се бореха с тях? Турските армейски миротворителни части в Ирак са нападнати от ислямистката терористична банда ИД, въоръжена с нови руски установки дочка, РПГ , калашници и др. получени от москалите, които бомбардират изключително умерената опозиция в стремежа си да защитят потомствения диктатор Асад избил почти триста хиляди свои съграждани и превърнал в бежанци над 10 милиона сирийци.рубладжии!

Сражения в турски Кюрдистан. Диарбекир, Ширнак и Мардин, боеве ,включител и авиация срещу тежко въоръжени кюрдски отряди. Ядовете за Ердоган и Давутоолу не закъсняват....

Я! ООН най-накрая разбра за съществуването на ИД! Има-няма 5 години след създаването й.

Хубаво е, че най-после ООН прави нещо, но защо чак сега?

Явно ИД граничи с Турция и затова контрабандата успява и Сирия и Русия са безсилни да я спрат.

Много ми е интересно как би реагирала НАТО и в частност САЩ ако се докаже неуспоримо че Турция е замесена. Ще си махнат базите от там ли? Тва е такова лицемерие в международните отношения, че просто ми се драйфа!

"Великобритания е замесена в трафика на петрол на ИД", пишат днес ЛЕшел дьо Жакоб, Инсърдж-интелиджънс и др., като в дълги статии изреждат и анализират множество доказателства.

Нали турската граница е много строго пазена - самолет не може да премине и за 17 сек. дори. А могат хиляди цистерни да я нарушават всекидневно.

Истинската история трябва наистина да се учи ....Русия е голяма освободителка! Сега е тръгнала да освобождава и Уkрайна Сирия и... ????. Oтидете да боядисате паметника на Шипка. Или да го демонтирате.

От влизането в СССР, разбитата на 4 Украйна с биещи се помежду си държави, излиза сигурно 2 пъти по-голяма. Въпроса е, как изобщо излезна така, след като такава държава не е влизала в СССР? Реално трябваше да излезнат 6-7 държави вместо Украйна. А освен това в България през ВСВ влиза украински полк.

jingiby

По време на войните в разпадаща се Югославия в края на 20-ти век имаше наложено ембарго за вноса на петрол и деривати в Сърбия. България тогава нарушаваше ембаргото по същия начин като Турция днес. Разговорно се казваше вместо ембарго "ебаго". Изнасяха се масово горива и то кой с каквото може. Държавата с влакови композиции и речни танкери, частните фирми с цистерни, а "куфарните търговци" по цял ден пълнеха гориво у нас в резервоарите на колите и го разтоварваха от другата страна на границата. Мила, балканска картинка...

България не е била във война с Югославия. Продажните ни политици се съгласиха да са на страната на силните, както и да дадат въздушен коридор. Нещо което Турция не прави по границата със Сирия. Освен това с тази търговия на нефт се обвинява лично сина на президента Ердоган. Че това е политика на Турция, а не на контрабандисти.

jingiby

Тогава нямаше такава държава Югославия. Тя се беше де юре и де факто разпаднала. Сърбия обаче не призна проведените референдуми за независимост в отделните републики завършили в полза на незовисимост. После с поддръжката на Русия нападна първо Словения, после Хърватска, сетне Босна и т.н...

jingiby

Само да уточня, че за щастие, такава държава вече никога няма да има...

"мила балканска картинка" казваш, а?! Е, ето ти една мила западноевропейска картинка - нападнаха Сърбия, която беше суверенна страна и бомбардираха с уранови бомби и цивилни обекти! Ето и ти и друга картинка - сащ и сие нападнаха под фалшив предлог Ирак!

........НЕ на Злобата и Омразата. Hа когото не му харесва в България, в НАТО и ЕС, прав му път към Сибир.

"НЕ на Злобата и Омразата." То да го кажеш на хора, а то тия са заченати с злобата и омразата! Какво да очакваш от такива промити мозъци от московската пропаганда! Това е резултата от хибридната война, която Русия води срещу България!

"НЕ на Злобата и Омразата." То да го кажеш на хора, а то тия са заченати с злобата и омразата! Какво да очакваш от такива промити мозъци от натовската пропаганда! Това е резултата от хибридната война, която САЩ води срещу България! Промених само шест букви.

Като не ти харесва мнението и желанията на другите вземи ти се изнеси на някъде. Не се прави на мнгоо комадващ демократ, защото си само един простак.

Ти си ходи в ЕС или където искаш. Българите ще си стоим в България и няма да слушаме продажници.

1. ЗЛОБАТА и ОМРАЗАТА вие я генерирате, соросоиди 2. Не ти си човек, който ще говори на хора какво да правят

Поради глобалното затопляне вече Русия губи преимущество и зимата няма да им помогне както при Хитлер и Наполеон.Ще има обилен руски самолетопад. Възможни са локални наводнения в България от сълзите на путеноидите.

Интересно всички ли ще се подчинят ? Остави партньорството, ами приходите в хазната?! Да не мислиш, че в Русия е розово в момента?! Отвсякъде секнаха империалистическите им приходи, остана да спрат и за Турция газта, ще увяхнат като репоикано мушкато.

протестър,що в протестърска България е супер розово нали? или викаш,на вас гей-парад като има ви е достатъчно,а?? хахахахахахахахаахахахаха

тоест дир толерира антируската пропаганда на протестна мрежичка.

Hа когото не му харесва в НАТО и ЕС, прав му път към Сибир.

Който не харесва нашата освободителка Русия, прав му път към Диарбекир или Гуантанамо Бей.

дир,вие тези двама спамери от протестна мрежа не ги ли забелязвате?

ами то това им е технологията на печалба - един двама спамери обикалят вестите и пишат врели некипели и по тоя начин привличат стотици в спора, колкото повече народ се включи толкова повече пари събират от кликове, време и др.

.Ако руските самолети спазваха правилата и не нарушаваха границите на десетки държави сега нямаше Путин да говори глупости и да се излага пред света..ха.ха Всички знаем истината.

Dimi

В момента има думата на едните срещу думата на другите... чакаме да видим доказателства от едните и от другите... че турците отрекоха те да са пускали радарната информация и записите които се разпространиха по медиите...

ВЧЕРА ПАК УК-Я ПРЕЗИДЕНТ СЕ ОПЛАКВА НА СТОЛНБЕРК ЧЕ ДАЖЕ ПУТИН Е КАЗАЛ ЧЕ ИМА РУСКА ВОИСКА В УКРАИНА КАКТО И В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРОКОМЕНТИРАНО ТОВА !- ПРОСТОТИИ - ЩЕ ДОИДЕ РЕД НА БОИНА И НА НЕ ПРАВЕЛНИЯ ПРЕВОД - КАКВО Е КАЗАЛ ПУТИН НА ВЧЕРАШНАТА ПРЕЗКОНФЕРЕНЦИЯ - ВСИЧКО ИМА СВОЕТО ВРЕМЕ

БОИНГА СЕ ИМА ПРЕДВИД

Сега ще кажат че Турция е ИДИЛ и няма да сгрешат ! Някой споменават сирийци , не са сирийци туркомани така ги нарече Ердоган , който пише в защита на Турция помага на ИДИЛ !

А Путин какъв е?Разберете - руските интереси са имперски. Русия винаги е дрънкала оръжие.Самата Русия намаля с над 10 милиона човека през последните 20 години... Империята, в която 70% от населените места нямат канализация, в която болниците приличат на коптори, империята, която потребява 21 % от световното производство на хероин, в която годишно загиват над 50 000 човека по пътищата, макар по брой на автомобили на глава от населението е далеч назад дори от България, империята, която е на първо място в света по брой на алкохолици... Но те продължават да дрънкат

... данни кой ти ги даде? Ходил си в Русия и лично си проверил или шефа ти от НПО-то така ти каза?

Dimi

Русия дрънка с оръжие, а САЩ с тенджери и тигани ли дрънкат от всичките си военни бази по целия свят? И едните и другите си гонят интересите. Просто американците свикнаха с пияницата Елцин да нямат опонент на световната сцена, и сега ринат с копита, че Русия им се опъва, а не седи послушно както беше преди. А освен това скоро на сцената ще стъпи твърдо и трети играч - Китай...

Китай вече стъпи, просто САЩ още не могат да преглътнат това.

за съжаление резултата от резолюцията на ООН няма да е очаквания. При търгуване с виртуална валута биткойн, трудно ще се контролират финансовите потоци към ИД. Това САЩ го знаят много добре и затова се съгласяват. И все пак е добро начало отколкото нищо.

Путин хвърля бомби и се надява да вдигне цената на петрола. Обаче не му се получи. Отделно Турция не е Литва или Украйна. Опънаха им се и тепърва ще си патят руснаците.

Турция не е Украйна! Граничи с МИНДИЛ, търгува с тях и реално им е основен спонсор, заедно със СА!

Като гол охлюв с диария си! Оспамил си форума с глупости! Колко тъп трябва да си да измисляш тези глупости, а колко още по-тъп трябва да си за да ги пускаш тук!

Dimi

Цената на петрола ОПЕК искат да е вдигат. Путин им отказа като му предлагаха от СА съвместни действия за вдигането и... явно други са го закъсали далеч повече от тези цени. Ако до февруари цената на тръгне нагоре ще има извънредна среща на ОПЕК, явно джуджето успя да изиграе чалмите, които зависят само и единствено от петрола...

. Ха така Путин. Бий руския народ с камшик от друго не разбира..ха..ха Запада ги санкционира заради вожда им,вожда да не е по назад и той ги санкционира.Очаквам да се въведе крепостното селячество и Гулак..ха..ха

Май идва краят на Путин. Руснаците тоя път сами си го набутаха.. Горките братушки! Падна им се поредният олигофрен за водещ политик... Ако беше нормален човек, щяха да живеят два пъти подобре, а сега: За Родину! - и от джоба на всеки руснак едни излишни пари, че при това минават през джоба на Путя, за да отидат за родину...

горките руснаци живи да ги оплачеш при Путин -изкупиха имотите по черноморието и средиземноморието, курортите по света се чудят ка да ги привличат, а а са толкова бедни горките.

. Този мустаклия ме кефи, че унищожи веднъж за винаги опорната точка за непобедимите руски самолети. Показа, че са негодни като всяка руска техника. Сега руснаците ги е яд и ще го оплюват години наред.

бегеец,що не се успокоиш малко и да кажеш кога любимата ти окраина ще превземе раша?? хахахахахахахаххаа нещастник жалък хахахахахахахахахахаххахахаааа

Dimi

Ти толкова ли си тъп или наистина си вярваш... да правиш изводи колко лоши са руските самолети от свалянето на неохраняван бомбардировач от изтребител е все едно да кажеш колко лоши коли са ламборгини като направиш съзтезание между техен трактор (да ламборгини са правили трактори) и болид от формула едно...

Всичко по сценарий. Ето вече турците без визи за ЕС. Господ да и е на помощ на Европа и на нас като санитарна зона. Oтидете да боядисате паметника на Шипка. Или да го демонтирате.

чакаи да видиш ако пуснат и укрите

родните еничари от рб и п.мрежа си мислеха,че на читаците им се е разминало....

Tурция е наясно че русия е пълен фъш, само вие глупаците -русофили си мислите че е велика Кремълската клика, разбира се, е много по-умна от подлогите си в България..Ще ставят на населението само най-необходимото-водка и картофи...Но не могат да спрат да продават газ..А нашенските съветофили си мислят, че който държи кранчето е голямата работа..Не бе олигофрени, тези с парите са голямата работа

... ти си "голямата работа"! А още "по-голяма" са шефовете ти с "парите"... Знаш ли къде ще си ги отнесат? Да ти имам "ценностната система"!

като Русия е пълен фъш що ислямиста Ердоган моли за отмяна на санкции и се крие зад гуменото НАТО, що палячовците от САЩ и Запада постоянно са на килимчето пред кремъл и стават за смях.Що Путин на срещата с чучелото Кери му пожела да вземе да се наспи по добре и пак да дойде на крака.

Би ли пояснил защо Русия е "пълен фъш" и кой не е? Кажи коя страна подкрепяш и защо? Може би Турция? Аргументирай се, а не се изхвърляй. Кажи какво ти харесва в позицията на двете страни и то с оглед на статията под която пишеш. Иначе излиза че ти си "ПЪЛЕН ФЪШ".

Сирийския народ толкова много обича своите руски освободители че парашутиста от сваления самолет даже не му позволиха да стъпи на сирийска земя..ха..ха

Това сирийци ли бяха, който викаха "Алах Акбар"? Ние такива бежанци ли приемаме и подкрепяме?

Странно, как Идил имат Катюши? Нали Руснаците се бореха с Идил тях? Турските армейски миротворителни части в Ирак са нападнати от ислямистката терористична банда ИД, въоръжена с нови руски установки дочка, РПГ , калашници и др. получени от москалите, които бомбардират изключително умерената опозиция в стремежа си да защитят потомствения диктатор Асад избил почти триста хиляди свои съграждани и превърнал в бежанци над 10 милиона сирийци.рубладжии!

Защо МИНДИЛ имат руско оръжие? Питай посредниците от ЦРУ, но някои вече няма как, защото се самовзривиха в България!

Тъп ли си или се правиш? Ти кажи колко бивши соц. страни със съветско въоръжение сега са натовски? Повечето го произвеждат това оръжие. Или е изключено една Украйна да продава оръжие?

НИМА !!!! И ТО ООН!!! а Санта Пауер !!!!

Най-после ООН се размърдаха.

Още не е сигурно ,не се знае КАКВИ СА ИНТЕРЕСИТЕ НА ---САЩ. Дали са се ''консултирали'' ,със САЩ и АНГЛИЯ ?

с резолюции ако ставаше, до сега с резолюция да сме забранили на нашите катаджии да вземат рушвет....и на митничарите...и на съдиите....и....

Израел не го закачай, ще ядеш Мосад. Педупреден си.

КАТО ГЛЕАМ КАК РАЗНИ "УМНИЦИ" се пъна да снесат нещое и друго охльовно яйце, само ще припомня: Кво ставаше с Югоембаргото. Днешните олигарси откъде тръгнаха, а, Тъпънари. Един го бият, друг обира парсата, трети плаща.Идва време да се плати сметката. Да благодарим на Путин и руснацити, че скапаха арабеските и дисциплинираха турците, иначе кво ни чакаше - АТОМАНСКА ИМПЕРИЯ на резаните фесове. Затова некои тикви трябва да мислят ПРАВИЛНО, иначе всички ще страдаме. Имам предвид тиквите от Б - рюксел до Б - ългария - ББ.

От къде може МИНДИЛ да пласират петрола си и да въртят другите търговии? Няма от къде, освен през Турция, Йордания и Израел! Няма как през Космоса да го пласират петрола?

е Асад.

Да бе Асад ще си купува собствения петрол от контрабандистите. доакто ги бомбардира. Направи си за Пулицър

когато следващият път ти влезе крадец в къщата и се настани в спалнята ти, опитай да направиш търговийка с него! Той да ти продаде ножа си, а ти му продай жена си...!

Ако беше Асад, отдавна краварите да са извадили сателитни снимки на цистерните и корабите! А и за да стигнат до Асад цистерните, май трябва да минат през "умерените" главорези, т.е. "опозоционери"!

Ако има някой изненадан, айде да отвори атласа. Чуркин е казал очевидни неща, които се самодоказват от самите физически закони на майката природа. ИД има хиляди цистерни в Ирак и Сирия, факт! Къде извозват нефта те? Да плуват, не могат. Да летят, не могат. Еми отворете атласа и той отговора ще ви плесне по челото. Само не знам, защо още жалят Саудитска Арабия, която също е основен спонсор на ИД, но предполагам с нея русите ще се разправят след като отупат османците.

забравиха стотици влакови цистерни в Сърбия, минали транзит нощем от Бургас до Драгоман... Опитът си е опит.

Комунистите и през космоса могат да ги превозят цистерните. Най - големите крадци на планетата пък са нашите комунисти. Те през земното ядро ще ги превозят цистерните без да се запалят. Гаранция!

не ставаш мангасаров

Подлеците СА си чакат реда и просто не виждам как ще им се размине. Защо Русия така категорично воюва срещу тероризма? Защото резняците терористи заливат южна Русия-там и без друго има мюсюлманско руско население, където радикализма лесно намира почва. Проблемът не е само южна Русия-терористите са плъзнали и по големите им градове. Руснаците ясно разбират, че тази сган трябва да се размаже в арабиите, а не в Русия, където ще е непосилно кърваво. Турция с години нагло поддържа сепаратистите от Кавказ, както и СА. Нито Турция, нито СА ще видят бял ден от руснаците, просто защото си позволяват да заплашват сигурността на Русия. Няма как да ги остави Русия тези ман%али да си развяват байрака, те не са от класата и мащаба и.

схема за изтакане на евро от Русия чрез цени на газа, цени на горива за / от Нефтохима и руското участие в КТБ.

че никой не разбра как изпуснаха информация за открита рафинерия в Летница....Ама много бързо замълчаха...

комбината край Ясен..

Турция се оказва най-големият ятак на ИД .

Или някой ги набута. Турция все пак се скара с Израел.

До колкото разбирам Турция печели огромни суми зад гърба на Русия и САЩ. То бива тарикатлък, ама чак толкова...

Как можа под носът им ;) Сега ще и излезе през същия ;)

Значи е тяхна,така ли?