Международната общност отменя санкциите срещу Иран

Международната агенция за атомна енергия даде зелена светлина за влизане в сила на историческото ядрено споразумение между Иран и световните сили.

Обратно в новината

Коментари - Международната общност отменя санкциите срещу Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега петрола ще стане два барела за долар.Жалко,че нас няма да ни огрее докато приятеля на Златев е премиер на държавата.

Голям зор да унищожат света. Холивудската им простотия продължава от както са се пръхнали. Затова правят копия на културни паметници, за да разрушат нашите, ид а им останат само техните. Много прости хора.

вчера минеше много празнично, пих вино, пържих риба на домочадието.....бях неприлични щастлива и после дойде тази новина.,,,,не можах да повярвам на .....толкова се радвам, наистина ..от сърце....браво за Иран....да припомня на всички предубедени, че Иран се бият с джихадистите още от самото начало на този конфликт....да живее Иран

виното го пи преди да пържиш рибата , или след това ?

явно и преди , и след , защото още я държи .вчера минеше неприлични щастлива

и преди изследване това.....нон стоп .....

а рибата каква беше?

верно ли си от чокманово? ...че там няма муда

сьомга, майци, и някаква друга светло синя, за пръв път пържа сьомга и много ми се харесане.....послене гах рипнах, надйонах си папуцини, па излйонах да обигране корнишоне....и созрйох една баБулка на една въргулка.....сйоднах в кишоне и се мислям, да не муйе фатало виноне

Искате ли да видите Турция поробена от България пък макар и във виртуален свят? Това много скоро може да стане факт, ако дойдете и ни помогнете в напълно новата (само на няколко дни) браузърна игра, в която имаш шанса да се бориш за България на всеки един фронт било то военен, политически, икономически или пък медиен. А защо да не си точно ти великият президент на България повел държавата си към така бленувания Константинопол? Регистрирай се напълно безплатно сега и не изпускай шанса да бъдеш един от първите в цялата игра!!! Само тук -> link

гьорги ! по добре да си беше легнал да спиш !

Ислямска република Иран. И терористичният, и мирният ислям еднакво принадлежат на Новия свят, на света на бъдещето. И следователно ние като християни не можем да се съгласим нито с единия, нито с другия ислям, така както Бог е един, Бог Иисус Христос, тъй както и истината е една.

И тука е важно да допълня, че исляма принадлежи на света на бъдещето, а християнството принадлежи на *бъдещия век!

* Бъдещия век. Бог шест дена е творял, а седмия си починал. Шест дена е житието на всеки истински християнин, седмия е смъртта, почивката, а осмия ден е- Събуждане за нов живот! Св. Исаак Сирин.

Хаха- присмял се хърбел на щърбел:) Русия има около 130 милиона население, а 50% -ПЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА -от тях са МЮСЮЛМАНИ- да не забравяме прословутата чечня, в която властва полигамията и педофилията:):) Не случайно руснаците и турците бяха дупе и гащи- ислямистите от двете държави много спомогнаха за това:) Русия НЕ Е славянска православна държава, а азиатска сатрапия- федерация, населена с над 100 националности- славяните в нея са МАЛЦИНСТВО:)

Ако наистина е така, би трябвало русофобите да се радват, а те кой знае защо злобеят.

"Някой си" не знае да пише на български.

в основата на споразумението с Иран е осъзнаването от страна на Вашингтон, че преекспонирането на "иранската и ислямистката заплахи" води до излишни разходи на време, енергия и ресурси, които са необходими на САЩ в очертаващия се тектоничен сблъсък с РФ и КНР. Освен това, самите американци престанаха да се ориентират в непрекъснато нарастващия списък от външни "заплахи" за националната им сигурност, който им представят управляващите, и вече не са наясно, кои от тях са "реални" и приоритетни. Между другото, сред причините за разрушаването на Гърция беше стремежът да се блокира транзита на руския природен газ за Европа по планирания газопровод "Турски поток". Вашингтон изпраща американски военни в бивша Украйна за да обучават силите на хунтата, как да наложат контрол над териториите на ЛНР и ДНР, а хунтата в Киев не предприема никакви стъпки за изпълнение на споразуменията от Минск. Очевидно е, че Вашингтон не се стреми към трайна нормализация на украинско-руските отношения. Не по-малко очевидно е обаче и, че руското правителство няма как да постигне мир в бивша Украйна, при положение, че САЩ на практика работят за възобновяване на войната там. Макар и косвено, това развитие също е свързано с "иранската сделка".

представяш глупавата политика на путин като американска бе троле. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кравар в безизходица пред фактите :)))

Според известния американски икономист Пол Крейг Робъртс, "споразумението с Иран не бива да се надценява, тъй като Вашингтон буквално във всеки момент може да възобнови санкциите, включително използвайки за целта неверни обвинения". "Иранската сделка" стана възможна по три основни причини. На първо място е, че в очите на американските неоконсерватори, основната заплаха за САЩ вече не са "ислямските терористи", а КНР и РФ. За разлика от последните, Пекин и Москва не позволяват на Вашингтон да прокарва идеите си за "едностранно разоръжаване". След разпадането на Съветския съюз, САЩ бързо свикнаха с уникалното си положение на единствена свръхдържава в света. Нарастването на руското влияние при управлението на Путин, както и китайският възход обаче, сложиха край на привилегированото положение на Съединените щати като "избрана и единствена" суперсила. Въпреки това във Вашингтон не се отказват от опитите да го възстановят. В същото време, както в икономически, така и във военен план, САЩ очевидно не са в най-добрата си форма. Както посочват носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц и експертът по бюджетите от Харвардския университет Линда Билмс, по време но 14-годишните си военни кампании в т.нар. Голям Близък Изток, Вашингтон е пропилял не по-малко от 6 трилиона долара(!!!). Въпреки тези гигантски разходи обаче, САЩ на практика претърпяха поражение в региона и в момента са ангажирани с проблемите, породени от възхода на т.нар. ДАЕШ, възникнала именно в резултат от американските стратегически грешки /а може би съвсем умишлено създадена от САЩ/ и формирала собствена база на териториите на Сирия и Ирак. Както посочва в тази връзка Пол Крейг Робъртс, "въпреки невъобразимото си високомерие, Вашингтон е наясно, че не може едновременно да отправя предизвикателство към РФ, КНР, Иран и ислямистите и тъкмо това е една от причините за ядрената сделка с Техеран, която трябва да изключи иранците от този списък".

До "Pesh0o ( регистриран ) 17.01.2016 22:13 "- Накратко- русия разпродава руска държавна собственост и срещу нея получава мнооого по-малко АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ, отколкото би била цената на тази държавна руска собственост в друга ситуация:) Нямате шанс да минимализирате загубите , защото във вашата ситуация не са важни печалбите, а е най- важно да си минимализирате до 0 загубите:) Толкова сте "учени", че даже и това не знаете:):):)

До "Pesh0o ( регистриран ) 17.01.2016 22:13 "...Ти не знам дали си адвокатка , ама и да си си по тъпа от краварка ..." Какво ти разбира главата от търговски сделки,м? Та нали "финансирането" означава ПРОДАЖБА НА РУСКА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ,А?:) РАЗПРОДАЖБАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА ОЗНАЧАВА ФИНАНСИРАНЕТО Й ОТ ЧУЖДИ ТЪРГОВСКИ СУБЕКТИ :) ТАЗИ ДЪРЖАВА СТАВА АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМА ОТ ТЯХ- Т.Е. ПРЕЗРЕНИТЕ ВИ ЕС И САЩ ЩЕ ВИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ, А ВИЕ САМО ЩЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТЕ И ЩЕ НИ ХРАНИТЕ- ХАХАХХА:D:D:D

тъй като народа живее в индия и китай основно, то би следвало под междунаеодна общност да се разбира примерно ШОС. ... Общността която този инф материал пробутва е МЕЖДУКАПИТАЛОВА ОБЩНОСТ

Защо интересите на русия и на България са противоположни: 1. русия е износител/ продавач/ на енергоносители- газ и петрол. Тя има интерес да ги продава колкото се може пп-скъпо за по-голям период от време и да сваля по 20 кожи от бг. данъкоплатец чрез руския енергиен монопол в България 2. България е купувач на петрол и газ- има интерес да ги купува на възможно най- ниската цена, за да може да се разкриват нови работни места и да се увеличава БВП на България. Е- как може някои да твърдят, че България и русия имали един и същ интерес? Твърденията им не издържат проверката на елементарната логика...

Ти да не си в детската градина? Такива умозрителни заключения са характерни за децата в 3-та група отдетската градина.

анонимен

Нагледно обяснявам защо никога ник "незнакомка" не може да отразява интереса на българските данъкоплатци:) На всичко отгоре е нагла и войнолюбива рускиня , но и аз й намерих цаката:) А ти не забравяй колко пъти си ме пращал да си пия хапчетата, когато вашата скапана кочина русия заплашваше света с трета световна война...

Pesh0

Мунчо , в природата има много примери . Единия е като лисни въшки , да налазим растенията и да ги изядем . Като врагове . Ама растенията са измислили начин , да се борят с отрови с лисните въшки. Другия е като пчелите , да помагаме на растенията да се опрашват , а те ще намерят начин да ни се отплатят с прашец . И едните и другите ги хранят растенията

Интерес на България се състои в това, че без руски газ и ядерно топливо българска енергетика ще загине за няколко недели. Ето защо приятелство с Русия е жизненно необходимо за България!

h 1

МАРШ от БГ свиньо ПРЕДАТЕЛСКА !!!

анонимен

До рускинята 'незнакомка"- г-жа,БЪЛГАРИТЕ знаем какъв е нашият национален интерес, а не вие- руснаците! Без е без руски газ и руско "ядерно" топливо България ще просперира, защото вие- руснаците- не търгувате с България като с РАВНОПОСТАВЕН търговски контрагент- ВИЕ ИЗНУДВАТЕ с вашите стоки! За това сте наказани с началото на втори за русия фалит след 1991г.! Малко ви е- не ви съжалявам! След като искате да запалите света в 3та световна война, е най- добре да сте гладни като въшки, бедни като църковни мишки, защото ако сте гладни, няма как да финансирате една война:)

"Пъстър свят" успокой топката. Пари в РФ ще се намерят и то за сметка на западните кредитори. :)

Няма да стане, руски троле:) Ако НАИСТИНА русия няма да фалира, що ще ми пишеш "успокои топката", а?;) Оная- ник" незнакомка" пише, че трябвало да се молим на руснаците- ако ти одобряваш това, значи наистина си руснак, а щом си руснак, естествено, че ще те боли и ще те интересува русия, А НЕ БЪЛГАРИЯ! Защо вие, руснаците, мислите нас, българите, за прости хора? Мислите ли, че сте толкова сложни за разгадаване и за разобличаване,м?

Pesh0

В какви срокове , смяташ , че ще фалира Русия ? Все как към 1 януари 2016 имаше 500 милиарда валутни запаси . Нефта осигурява около 30 % от износа и . Кажи , след колко време , според теб , ще е в неплатежоспособност ? А и провери , колко злато е изкупила , последните години , да си върже гащите Путин.

...През нощта се чул страшен шум. Изглеждало като да се срутват стените, а през отвора се втурнал орляк от всевъзможни гадове и зверове: змии, аспиди и скорпиони, лъвове и леопарди, вълци, мечки и бикове. Всички те застрашително напирали към Антоний и му нанасяли тежки рани. Легнал на земята, подвижникът се надсмивал над безсилието на своите врагове: "Ако бяхте силни, нямаше защо да бъдете много!"

Русия вече влезе в хиперинфлационна спирала, а руснаците ще го разберат буквално утре- вдруги ден по цените на стоките в магазините им...Роснефт се е решил на ПРИВАТИЗАЦИЯ- иска да продава 19,5 % от руската държавна собственост върху компанията:) Цената на петрола сорт "урал" е дисконтираната цена на петрола сорт "Бренд" - така, че- очаквам до 2 месеца цената на сорт урал да падне до 10 $ за барел, а това значи БАНКРУТ за русия, защото проходите във фед. им бюджет са разчетени на ...40$ за барел:) Тогава да ги видим путлеристите как потушават гладните руски бунтове:):):)

той е в Сад.Арабия е евтин, сигурно двойно по-евтин от водата, ама аз няма да емигрирам там. А ти?

Хм, превземането на Киев за 2 седмици окончателно се отлага за неограничено време.

Руските застъпници се гърчат в предсмъртна агония- фалира/ банкрутира ли русия- КРАЙ- фалират и те, защото няма да има кой да им плаща за проруските коментари:) Тогава какво ще папкате,м? :)

му се връзвай. Той иначе е Паско !

ДИЗЕЛ Русия - 0,81 лв. България - 1,93 лв. БЕНЗИН А95 Русия - 0,85 лв. България - 1,95 лв. ПРОПАН Русия - 0,48 лв. България - 0,89 лв. ЦЕНИ КЪМ 14 януари 2016 г. СОРОСИДИТЕ ДА ЗАПОЧВАТ ДА ПЛЮЯТ!

моля за извинения - грешка!!!! ПРОПАН - Русия - 0,42 лв. България - 0,89 лв.

Сега, не знам ти откъде купуваш бензин по 1,95 - аз го вземам по 1,6. И освен това българския лев не е обезпечен като руската рубла, нали?? Ние нямаме безбрежни простори, безбрежни запаси от нефт, газ, злато, въглища. Така ли е? :)

ли Паско. Според мен, не че искам да се меся на братушките, но ако започнат да продават бензина в Москва за долари, ще си попълнят изтънялия валутен резерв. Просто предложение.

"Русия - 0,81 лв."- ама това по цени от днес или отпреди 5 дена? Щото преди 5 дена цената на рублата беше друга. А ако е информация отпреди 2-3 седмици, тогава няма нищо общо с истината.

Паисий

Ами то си пише - "14 януари". Днес е 17. Дали са отпреди 3 седмици, а?

и какво от това ? ледът в аляска е безплатен , но в кувейт си струва бая пари ! а пясъкът е кът , но не в либия примерно ! и в канада вода колкото щеш , пък в индия се чудят от къде да пият !

Паисий

просто "отговарям" на тези, дето плачат, че бензинът в Русия поскъпнал с 2 рубли.

Мдааа- чудесен начин да се срине хитлерова русия! Ще заплашвате България с руска ядрена зима , а? Ще ни поставяте ултиматуми да ви падаме на колене? А сега- мрете от глад, или не- научете се да ядете петрол сорт урал и руски природен газ:):):)

"руска ядрена зима"?! ТОЗИ БИСЕР ОТКЪДЕ ГО ИЗМЪКНА?

Природни ресурси на Русия са необятни и руска економика бързо ще се възстанови. А на българи, рано или късно, ще трябва да молят велика Русия за прошка и приятелство.

анонимен

Природните ресурси на русия може да са необятни, но...путлеризмът ви е основен фактор за невъзможността ви да ги продадете на правилната цена, по коректния начин, така, щото да получите оптималната им за вас цена:)"... А на българи, рано или късно, ще трябва да молят велика Русия за прошка и приятелство...' БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ ПАДАМЕ НА КОЛЕНЕ И ТАМ, КЪДЕТО ПЛЮЕМ, НЕ ЛИЖЕМ! ТОВА ДА НЕ СТЕ ВИЕ , РУСНАЦИТЕ - ЗАКЪСАХТЕ ЗА ПАРИ И СЕГА ЛИЖЕТЕ ЧЕПИЦИТЕ НА ТУРЦИТЕ - ИСКАТЕ РАЗМРАЗЯВАНЕ НА ТУРСКИ ПОТОК:)

русофили. Напълно споделям Вашето желание цените на бензина у нас да падат право пропорционално да падането на цените на петрола. Но, бихте ли ми казали с колко се е намалила цената на бензина в Русия след спада ? Просто за Протокола !

Цената на бензина в Русия нарасна с 2 рубли за последните 2 седмици.

VIPER

А две рубли са равни на ...?

Явно ще трябва да се поддържа стандарта на живот. Все пак това е Русия !

За цялата 2015 цената на бензина в Русия се ПОВИШИ С 34%. Само за първите 2 седмици на 2016 цената скочи с 4%.

с 34% ? Не, това не е сериозно за една такава държава, особено при цената на рублата..

Путин мислеше, че след като му позволяват да продава нефта на Русия по цени над 100 долара за барел, значи е голям умник. Сега му показват истинското му място в света.

когато тъгна да расте цената на петрола беше 18$ на барел. тогава буш нападна ирак... и постави имбарго на иран. всичко е спекулации

то добре , ама буш не е нападал ирак !

Паисий

НИМА?

Обамушка разля нефта върху трамвайната линия.... Ах, бедний, бедний Путя, защо не си кюташе с накрадените милиарди, ами реши да покажеш на света безмерната си тъпота?

Цените на петрола продължават да падат. Явно тенденцията ще продължи след премахването на санкциите за Иран. Дано в цяла България се получат цените на Маришки.

Упс... :) Сега въпросът е - нефта до 15 долара за барел ли ще падне или до 10.

VIPER

И тук горивата пак ще са 2 лв

Ами при нас вече бензина е 1,68 лв. и явно ще падне под лев и 50.

Отмяната на санкциите срещу Иран доведе до срив на борсите в Персийския залив, където не се намира Русия. Отмяната на санкциите срещу Иран доведе до рязко понижение на основните показатели на борсите в Персийския залив. Съвкупният индекс на най-голямата борса в Близкия изток, саудитската, отбеляза понижение от 6,5 процента....

Паско. Русия все още живее и действа на планетата Земя. Може би не иска ставащото в Персийския залив да я касае, но за съжаление не е така, явно !

Паисий

иранската новина се отразява негативно и на С.А., Катар, Емиратите и т.н. Не е зле да поплачете малко и за тях! .. докато нашето правителство ни граби безумно.

правилно. Нефта падна от 100 на 30 долара. Ще стане 20 до седмица. Обаче ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ ФИРМИ У НАС НЕ ПРОДАВАТ БЕНЗИНА по 1 лев за литър? ШЕЛ и ОМВ? Нали са пазарни играчи, а не империалисти като Лукойл? При 100 долара за барел (150 литра) преди 1 година бензина беше беше 2,30-2,50. Сега при 30 долара за барел е 2 лева? Баси пазарната търговия!!!! Този акциз трябва да е плаващ!

Паско повтаряй се брат. Преди малко пак попита и ти отговориха. А и на тебе ти дреме за цените у нас. Нали караш колело ?

Паисий

"новината" как Путин бил забранил да се плащат руските дългове я писаха 10 пъти. Нищо че не е вярна.

не плаващ акциза а точно определена сума - 710 лв/тон, без ДДС :))

Паисий

демек, 85 стотинки! )))

Моля да ме извините но си позволявам да ви кажа, че освен че съм съгласен с мнението ви в повечето случаи, никът "Паисий Х" за мен е и една приятна асоциация и прекрасен спомен за моя случайна, но незабравима среща и запознанство с проф. дфн Паисий Христов във ВТУ Св. св. Кирил и Методий и то по може би комичен повод с въпроса ми към непознатия за мен дотогава учен: Бихте ли ме упътили как да намеря залата, в която се провежда студентския турнир по шахмат?!

соросоидите пощръкляли викаш , а ти от 16.42 до 18.37 осемнадесет пъти си писал !?

Паисий

да, едва успявам да опровергавам техните глупости и лъжи!

Защо западните фирми у нас не са намалили цената, викаш - кои западни фирми, сигурен съм, че говориш за монополиста Лукойл, познах ли? :-D

Паисий

ОМВ и ШЕЛ! Нима не си ги чувал?

ето, това е фалит: "Обама е внесъл за разглеждане в Сената закон, налагащ забрана за плащане да дълговете на американски държавни и частни компании към външни кредитори."

щото държ.външ.дълг на САЩ е 18-19 трилиона. Щатският и частният е 55 + 90 = не мога да броя до толкова!

Прав си, но ми кажи защо долара продължава да бъде все така търсен ? Дори ограничават продажбите в Китай, Русия и други страни като С. Корея ?

Абе докато отново чакате да фалира САЩ, да не вземе отново да фалира някой друг.;-P

Нещата изобщо не вървят на добре за някои ! А за нас ? Ами ние сме си добре там долу. Стабилно долу през последните 26 години !

соросидите вече пощръкляха. Под статиите за Иран обсъждат само русия. И голям плач на гроба й. Цената на нефта щяла да падне с още 10 долара. Е, хубаво де!!! Тя цената преди това падна със 70 долара - от 100 на 30. И какво общо има с това Иран?

статията за иран казва че и последният друг ушол ! руссия адна ! за това пишем тук и ние и вие !

русия не е сама !! бангладеш я иска ! русия ще строи две атомни там !

че кой плаче на гроба на Русия? Русия сама по себе си е едно недоразумение, изградено от над 100 колонии, кръпка до кръпка. Россия, истинската Россия, като историческа територия, това е Масква и Масковска област. Защо няма на картата Россия, а има Российская Федерация, т.е. РоФия? Россия я няма дори като субект на федерацията. По времето на СС сере имаше поне ресефесере, а сега - тцъ! Къде е Россия?

VIPER

Статията е за Иран , а половината коментари - за Русия , хахахах ей , много трол , много нещо

Крим наш - цена $ 105 за барел, година по-късно Крим наш - $ 29 и надолу. Ваш, ваш .....$ 20 начело с Иран !

Шило

ОПЕК дали мислят като теб? А шистарите? Колко процента вече фалираха?

Какво ми пука за ОПЕК и другите и трябва ли ? Всяка коза за свой крак. Само не ми казвай, че не можеш да спиш щото някой от тях били недоволни от цените ?

Ми радвай се де.... цената на бензина у нас падна "тройно". От 2,30 на 2 лв.

не си прав. От 2.80 на 2.0 лева. Все пак спазвай статистиката. А във Варна е 1.60 лв.

ето, това е фалит: "Путин е внесъл за разглеждане в Думата закон, налагащ забрана за плащане да дълговете на руските държавни и частни компании към западните кредитори." навремето луканов го нарече мораториум. то беше нашият фалит

само дето не ФАЛИРАХМЕ! ЛУКАНОВ СВИ 10 МИЛИАРДА ОТ ОБЩИТЕ НИ АКТИВИ В ПАРИ И ГИ РАЗДАДЕ НА "ПРИБЛИЖЕНИ" Те затва имаше мораториум и купони у бг-то.....

Не сме били толкова богати;) По-скоро няколко стотин милиона:)

ЛУКАНОВ СВИ 10 МИЛИАРДА, а Русия е 20 пъти по-голяма! Евала на Путин, ако гепи 200 милиарда! Тогава ще повярвам, че е велик, по-велик НАЙ-ВЕЛИКИЯ, ПО-ПО-НАЙ-ВЕЛИКИЯ!

Аре стига ЛЪЖИ!

това, че ще напишете една лъжа тук 100 пъти, няма да я направи истина! Няма такъв закон в русия.

Нефта поевтиня 5 пъти, а водката все си седи 250 рубли за поллитра! Осъзнай се товарищ Путин, докато не е станало твърде късно!

радвам се за нашите персийски братя. Радвам се, че цените на петрола след падането на санкциите ще продължи да бъде стабилно ниска.

Днес ще отменят санкциите срещу Иран, утре срещу Русия, такива ми ти неща. Апропо, някой соросоид отворенгяс може ли да ми обясни кога ще връщат Крим на Украйна. Хъхъ.

Такъв въпрос не стои ич!!! Може би на Туркия???

не знам кога , но знам как ! правиха го вече в афганистан ! как ли се казваше ония генерал дето вървеше пеш след последният танк, напускащ планините ?

Ти гледай ся, как каубоите го отнасят, че и по-зле. Присмял се хърбел на щърбел. Печели единствено опиумната мафия, с цената на живота на убитите момчета и десетки хиляди цивилни жертви. При талибаните поне бяха ликвидирали маковите плантации.

громов ! казва се борис громов !

Има малък проблем! Другарят Путин твърдо заяви, че санкциите въобще не влияят на Русия! Със санкции и без санкции, тя се търкаля към "бунището на историята" (любимия израз на другар Ленин) с еднаква скорост! Е санкциите щели малко да вдигнат скоростта, но това нямало да промени пункта на назначение!

Гладна кокошка спиране на санкциите срещу Русия сънува ! Ку-ку .

Руснаците били обеднели! Друг път! По случай падането на цената на нефта и предстоящия фалит на Русия "Аэрофлот" ще организира корпоративна вечеринка за 64.9 милиона рубли! "Пир во время чумы" - А. С. Пушкин Евала на братушките, покажете среден пръст на Обама и Меркел!

аерофлот има 15 000 служители . по 50 $ на човек , и ето ти 65милиона рубли ! а 50 $ на човекне стигат за вечеринка в банско примерно ! какъв пир с 50 $ ?

Какъв пир с 50 $ ли питате? Ами като прибавите още $25 ще получите равностойността на минималната месечна пенсия у нас. В случая лошото е, че докато руснакът не зависи икономически от долара и да се превръщат рублите в долари е безсмислица, ние сме фатално вързани и с еврото, и със заления гущер!

Прав си, 50 $ са нищо! Само, че 25 милиона руснаци нямат и по 50 $ месечно! Как ще изглежда банкета в техните очи след като по телевизията им говорят непрекъснато само за морал и морални ценности!

Мдаам ционистите газ пик.ят. Братски, роден на българският народ персо-арийски Иран се завръща по-силен от всякога на международната сцена. Да живей българо-персийското приятелство и братска среща на границата в анадола по средата.

Това, путиноидите, вече тотално изперкахте, а нефта е все още 29$ за барел. Какво ли ще е утре по това време, като стане 20$

Нямам нищо общо с путиноидите, но както 99% от българския народ мразя продажните и тъпи соросоиди. Скоро душко, скоро... Като чуете от нпо-то за анадола и ционистите, халките ви цъфтят като майски рози, нали шарена перука?

Кво утре, бе? В Канада вече е 14 от вчера! Марка Western Canadian Select.

За газта вероятно имаш предвид евреина Путин (Шаломов) и евреина Медведев (Мендел)? Напълно те подкрепям!

ДА ДОЖИВЬОМ до понедельник.....и да видим дереджето на борсите и алъш-вериша с, ,земнуту масло". Да видим тогава Путин каква нова победа над, ,гнилият" Запад и, ,краварска"Америка е спечелил?! Неговите хора във, ,нашти"медии ще ни осведомят.Надявам се!

Внешний долг России снизился на 6,3% (или на 37,9 миллиарда долларов), до 559,4 миллиарда долларов. Демек скоро ще стане 100% от БВП, който за година и половина се срина от 2,2 трилиона на 1 трилион долара. Нормално е държавния дълг да е малък, след като минималната заплата е 3 пъти по ниска от тази на най-бедната в ЕС България. Средната месечна пенсия е 10 029 рубли или 130 долара. За сравнение средната пенсия в България е 187 долара.

БЪЛГАРИЯ най-бедната страна в ЕС Няма нефт, няма газ няма аванта!!!!! 7.5 милиона БЕДНИ, нещастни Соросоиди! МРЗ 235 $ Средна раб. заплата 503 $ Мин. пенсия 88 $ Средна пенсия 184 $ Детски надбавки 21 $ ВЕЛИКАТА РУСИЯ Най-богатата страна в света!!! Нефт и газ АВАНТА на корем! 140 млн. щастливи, БОГАТИ Путиноиди! МРЗ 85 $ Средна раб. заплата 182 $ Мин. пенсия 33 $ Средна пенсия 96 $ Детски надбавки 0.75 $ Честита ви Новата 2016 година! Е, хайде, хаирлия да е и на келепир!

Малка корекция в минус! МРЗ в Русия е вече 6204 р. = 79.54 $!

Паисий

не знам колко са Детските надбавки в Русия, но за всяко дете над второто даваха 250 000 рубли накуп, което беше 10 000 долара - сега са 5 000. У нас какво дават?

Ехее!По надолу един явно изперкал почитател на Путин пише,че Блумбърг съветвали инвеститорите да си купуват рубли.А пък друг пише,че иранците щели да съжаляват за, ,независимоста си" по време на ембаргото срещу тях.Направо ми е кеф! (-:

колега, нама такова нещо, като изперкал путинист. едното предполага другото

Има една нация, която хич не е доволна от събитията а въобще не се споменава в статията. Тази нация, които са факири на бизнеса и финансите. Но май-май вече не само те, а и всички се изучиха и след като мечтата ИМ парите да бъдат издигнати на пиадестал се осъществи ... не са толкова щастливи. Защото сега, повече от всякога силните на деня поставят икономическите си интереси преди всичко. Става ли дума за пари и власт, дори и ТЕХНИТЕ интереси остават на заден план. Та така де, съжалявам наистина за Израел, защото в случая са прави, защото колкото по-малко от тази ислямска паплач имат икономическа и търговска мощ, толкова по-добре. Ние, българите, както обикновено сме се разделили на лагери - кой за ОАЕ, кой за Иран, но истината е, че тези хора трябва сами да си извървят историческият път, а нашата, уж по-напреднала цивилизация ги снабдява с оръжия, разни машинки и играчки с помощта на които върхушката може да държи под контрол нормалното население. Такива неща в такава степен е НЯМАЛО по времето на френската революция, например. И сме свидетели как арабските принцове харчат парите си за ламборджинита и златни тоалетни, докато народа мизерства. Дадохме на една маймуна калашник, докато другата маймуна до сега беше санкционирана. Сега станаха много маймуни с оръжия, което не предвещава НИЩО добро! Най-правилната позиция е тези хора да бъдат оставени на мира да извървят собствения си път към голгота!

А Путя за какво да е доволен? Толкова войни започна само и само да вдигне цената на нефта и все не може Русия затваря

русия е участник в това споразумението с иран. очевидно путин е разчитал, че ще направи голяма търговия с иран след санкциите. няма лошо

А сега Тръбица през Туркия и Сирия - нанай!!! Еврогейците ка ще се диверсифицират?

Срив на борсите в Персийския залив Отмяната на санкциите срещу Иран доведе до рязко понижение на основните показатели на борсите в Персийския залив. Съвкупният индекс на най-голямата борса в Близкия изток, саудитската, отбеляза понижение от 6,5 процента....

Ето еманацията на съветската тъпотия: az ( нерегистриран ) 17.01.2016 15:21 . Изключително лоша новина за запада идва откъм Москва. Путин е внесъл за разглеждане в Думата закон, налагащ забрана за плащане да дълговете на руските държавни и частни компании към западните кредитори. Да ли ще се приеме е друг въпрос, но паниката сред западния финансов свят вече е на лице. Играч си е Путин... Горкото тролче изобщо не си дава сметка, че такова действие ще доведе до грандиозна катастрофа за руската икономика в дългосрочен план.

1. Путин няма нужда да внася е в Думата закони. Той има правото да издава укази със силата на закони. Законите ги внасят партиите в Думата. 2. Руските дългове се плащат съвсем редовно и в срок. Държавата има достатъчно резерв за това. Частните дългове не са работа на Путин. Всека фирма си носи отговорност. ИЗОБЩО НОВИНАТА Е ДОСТА ТЪПА, за да й се вярва.

И за кво е тогава Думата, след като Царят може да издава закони! чист феодализъм! То и Конституцията вече била само от 2 думи - "Путин сказал"! Затова са на такова дередже!

Само за момент си представи, че е вярно и какво означава това. На практика обявяване на фалит. И десетилетия никой няма да вложи и 1 цент в руската икономика.

Санкциите срещу Иран бяха, че им се забраняваше да търгуват с ЕС и САЩ! Санкциите срещу Русия са ,че ЕС и САЩ не ги допускат до банковата система от където бизнеса в Русия до сега се финансираше с кредити!

Пише се слято "откъдето", а не "от където", неграмотник соросоиден! Абе на Козяк не ви ли ограмотяват?

Какво очакваш от хора, които вярват, че една национална валута може да има златно покритие през 21-ви век? И да вярват също така, че останалите от БРИКС, само за да угодят на Русия, ще си развалят отношенията със САЩ и ЕС?