ЕС разшири санкциите срещу Русия заради турбините за Крим

Европейският съюз разшири санкциите против Русия заради доставката на вятърни турбини на Сименс за Крим.

Обратно в новината

Коментари - ЕС разшири санкциите срещу Русия заради турбините за Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересна работа. Дали Русия няма да приеме спешни санкции например за Коледа ? Затяга кранчето на газта ... и германците ще имат да се пързалят цяла зима с шейните - то за друго няма да имат ни суровини, ни енергия ...

Не знам янките как държат в подчинение брюкселските зелки на ЕС, но сега ми става кристално ясно защо англичаните напускат този потъващ кораб. Сега никой не е възразил, но ще има още Екзити сле Брекзит. Тези незаконни санкции ще се отразят много зле на най-уязвимата част от населението в европейските държави. Русия и Китай вече правят стъпки да се откачат от долара. Вярвате или не, това ще срине щатската валута и вероятно ще докара още една финансова криза. Мисля, че това е крайната цел на социопатите милиардери, които дърпат конците в Конгреса на САЩ и в Брюксел.

Сега ще санкционират и Scooter, дето пяха в Крим!

Педерасткия съюз що не се откаже от всичко руско и да цъфне и върже?

Колкото и да се опитват да се изкарат идиоти американците от Сената едва ли не схващат ,че вместо Русия наказват Сименс с тези санкции.В случая печелят само турците които сключват сделка при възможно най-благоприятни условия защото Сименс е притискан.Едва ли всичко това е въпрос на късогледа политика...

Чудя се дали Иванка е чувала за препинателните (пунктуационните) знаци и по точно за знака точка (.) ?

Не е чувала. Тя. той е прост трол. Може и да е спам. Така е програмиран, това изплюва под всяка тема. Няма оригинална мисъл.

Драги гей поклонници не се правете на ощипани лисици,защото много добре знаете,че санкциите нямат нищо общо с въшливите генератори на Сименс.Те са купени,платени и руснаците могат ако искат могат и за скрап да ги предадат. Истината е че задокеанските ни господари искат конфронтацията с Русия да се задълбочава и ние като покорна рая изпълняваме заповедта на господаря.

ей има много комунистически чугунени глави в тази България...абе комунистически идиоти не разбрахте ли че не може да се живее при комунизма бе няма конкуренция която движи всичко на пазара и качеството се повишава и цените падат и новите технологии се развиват...много сте прости това комунистите..мислете пазарно мислете ...който успее и е по умен плаща данъци и социално слабите ги хранят...а при комунизма плащаха колкото да не умреш от глад и не се развиваше нищо, търчехме на едно място, нямаше конкуренция, нямаше нищо...дрисльовци сте вие комунистите..защо сега ходите по Париж да купувате на любовниците си скъпи парфюми а не им купувате одоколон съветски Тройной бе идиоти, защо децата ви учат при капиталистите а тука говорите групости ....

Има и отрепки като теб.

Ако си купя автомобил произведен в ЕС и отида с него в Крим, ще ми бъдат ли наложени санкции?

Крим е руска територия. За това не питайте Хрусчов, питайте Екатерина велика!

Сига сте се правили ма русофили, вие не сте такива, вие сте съветски хора. Русофилите са нормални хора, виж съветските капутииди са плява и трябва да се изчистят.

На кого му пука за вашите санкции бе? Санкции за това, санкции за онова, я си погледнете миризливите задници, че имате 1 трилион евро необслужвани кредити в ЕС и сте на изкуствено дишане, ама го вадите голям. Смешници. Ще налагат санкции на страна с площ 1/7 от земната повърхност, с най-богатите ресурси! Що не се гръмнете бе? Всъщност вие това и правите...

Територия имат и ресурси също, освен най-важния - акъла им е бая оскъден ;)

С или без турбини Крим е окупирана от Русия украинска територия. Военна зона с умиращ туризъм. Същото като Сев Кипър разруха и мъка за местните

Русия се опитаха да ни дадат газов кран, но ние великоушно отказахме и се радваме, че кранът е в Турция!

Руснаците можеха да купят тези турбини от Китай за да избегнат ново напрежение с ЕС и евентуалните(тогава) санкции!Обаче...Но!Явно са търсили (Путиновото правителство) конфронтация на всяка цена?!

Китай не произвежда подобни турбини (единственият реален конкурент на Siemens е GE) а продуктите които произвежда по лиценз (напр. MTU корабни дизели) няма право да изнася.

Алкашите правят глупост след глупост, а на домораслите мислители европейците са им виновни. Кога тези доморасли едногънкови мислители ще бъдат доволни. Когато нормалният свят вдигне ръце и остави алкашите милиционери необезпокоявани да правят глупостите си ли?

"отказал да ги купи обратно. " Путинската наглост край нЕма. И моя продавач на колата ми отказа да я купи обратно.... :)))) тъпня на Н-та степен.

Ами да глобят Сименс тогава. Защото търгува на черно, въпреки санкциите. Очаквайки да не ги хванат

напротив. Сименс ги е продал за Русия и е било оказано тоно къде и за какво са. Само че както винаги руснаците лъжат на поразия и ги транслокират на друго място... какво общо има Сименс с това???? ей... все ще излижете задника на каПутин като се осере.

Путин си мисли,че като не спазва правила и закони ще му се размине!Пак го изплющяха

Сименс беше в Гърция, в България, в Русия, сега в Турция, печели все големи поръчки в страни с висока КОРУПЦИЯ!

Hе разбрахте ли все още че с този си ход се показаха кои са кураторите на онези дето миналата година взривяваха далекопроводите водещи в Kрим , дет се вика вие им взривявате далекопроводите ние няма да им продаваме турбини и ще стоят без ток , ако може спрете им и водата и ще ги чакаме да се предадът . ммм дааа хитър план и никак даже не е лишен от смисъл , обаче се питам а с демокрацията и правата на човека какво става ? а разните хуманни и правозащитни организации къде са ? а с свободната пазарна икономика която трябва да работи в условията на честна конкуренция ? а организации като CTO да не би вече да са нефункциониращи ?

Западните говеда никога няма да се примирят със силна Русия. Никога.

ами то и преди така е било , все са се мъчили да ги покоряват , още от времената на тевтонските рицари .

Това "нещо", ЕС, се чуди за себе си ли да работи или да се гърчи под натиска на САЩ... Мърлячи във всяко отношение, постоянно пикаят върху размахваните си "общочовешки ценности"... Този народ в Крим, нали и той има нужда от електричество!

По заповед на ЕС за санкции против Русия за Крим Преди време уукрите взривиха стълбовете , за да провокират енергиен недоимък. Сега отново санкции в това направление. Брюкселските американогъзолизци не разбират че вече са пътници и погребват заедно с тях и ЕС.

Е, на народа в Крим сега му е по-готино, отколкото като автономен в Украйна. И с тока и с водата, а най-вече с по-човечните и демократични закони на Русия.

На такава демокрация се казва антидемокрация, а на такива "ценности" - антисенности!

Интересно, защо големите демократи не наложат санкции на Украйна, където незаконното и престъпно правителство взе властта с погром, а санкционират Крим, който се присъедини към Русия с референдум, който бе признат за редовен и демократичен от всички европейски наблюдатели?

Сега нима не си сетил ? Искат да изгонят коренното население на Донбас в Русия и там да си правят Велика Хазария ! Избиват целенасочено населението и го прогонват и никакви договорки -Минск -1 и 2 не ги спира разбеснели са се но тоягата ще се обърне срещу тях мислят си че са безнаказани и те го знаят много добре времето им изтича като вода в пясък !!!!!!!

Значи, направиха новия Израел, а сега ще правят и нова Хазария...

Ама нали немците са първи евро-гей-неолибералисти.То какво излиза купуваш нещо , а продавача ще ти казва къде да го сложиш, хайде -де.Все едно някой си купува телевизор ,но от магазина му казват да не го слага в стаята , а само в хола.Направо смешно.След като са купили турбини ще си правят с тях каквото си искат , ако искат и с флекс ще си ги режат.А като немците са толкова принципни ,защо не си ги изкупуват обратно турбините след като са им предложили такава опция.Ама поведението на немците може да се илюстрира с една малко цинична поговорка "хем сърби ,хем боли , хем мама не дава"

''По-скромни са , искат те да решават всъщност стаята твоя ли е или не и като жилищна комисия да разквартируват американски наематели с пълно ракетно оборудване. Чудя им се при всичките им претенции и приказки как не проявяват никаква хигиена при партнирането си с отявлено престъпни режими , дори съдействат идването на власт на такива като Порошенко , а до някъде и на наш Боцко.

Те с престъпни режими правят дослук защото те самите са престъпници.Това е ясно и за сорос-троловете, но нали плащат.....

Дир-а да се уточнят- турбините последно газови ли са или вятърни? Май все повече вятър има в главите Ви. Да не оставихте стажантите да пишат статиите, докато се печете на морето?

Ха ха ти вместо да пишеш директно на ДИР първо пиши едно добро утро на всички момчета от службите, пиши и на момчетата от Козяк, и те са на "работа" всички те се "грижат" за "комфорта" ни на писане та чак тогава ДИР те са последните ха ха ха !!!!!!

За да работи руската, и са и необходими западни технологии и промишлени стоки, каквито тя не е в състояние да осигури сама. Икономиката и е по- скоро паразитираща върху добива- създаваме само това, което можем да извадим от недрата и създаването на военни стоки с цел защита. Не прави чест на руската промишленост. Както и не прави чест на Русия да потвърждава германската максима от миналото, че договорите с Русия не струват и хартията на която са написани. Но все пак и Сименс не са цвете за мирисане- напоследък в огромните скандали за корупция и лъжи в германските концерни те са шампиони- така че по- скоро вярвам че действията им са добре премерени и нямат за цел реално да си откупят турбините, а са за прах в очите.

Соросоидни простотии, изсрани с МНОГО яд.

Турбините са произведени в Русия бе галфон. Чети преди да пишеш.

отиде бизнеса на швабите, бая селджуци ще са без работа и ще се радикализират ор иедене на дюнер и шербет

въртят към зорлем размирици.За Русия санкции САЩ и ЕС с нови пионки барабар.После имало напрежение и натягане на отношенията Крим за Русия и цяла Европа за САЩ????това поражда несправедливост.Обаче" виновната" Русия.

ЕС разширил руский жоб. Сейчас Русиу, потом и Путину.

Като говорим за окупатори нека погледнем колко са окупираните народи от Русия: Абазини Айни Алеути Алтайци Балкарци Башкири Бесермяни Булагати Българи Вепси Волжки татари Долгани Евени Евенки Ингуши Ителмени Казаци Калмики Карачаевци Карели Кети Коми (народ) Коряки Кумандинци Марийци Мордовци Нивхи Ногайци Осетинци Саами Савири Самоедски народи Теленгити Тубалари Тувинци Удини Удмурти Хакаси Ханти Черкези Чукчи Шорци Юги Юкагири Юпики Якути

Това добре, я сега дай колко са окупираните племена от бледоликите европейци в Хамерика, колко са избитите и колко са натикани в резерватите и гова как се нарича ?

Като каза за племената в "Хамерика" се сетих за един руски виц. Демонстрация на Болотния площад в Москва. Хората обикалят с плакати, на които се четат лозунги против Путин и правителството. Измежду това множество обикаля и един чукча, на чийто плакат стои лозунг "Долу Александър II". Околните протестиращи недоумяват и го питат: "Какъв ти е проблемът с Царя Освободител?". Чукчата отговаря: "Той продаде Аляска на САЩ." Питат го: "Теб това какво те засяга?" Отговаря: "Е, как какво?! Трябваше да продаде и Чукотка."

То и циганите в България са окупирани!!!

най вероятният сценарий е такъв ... турбините са си произведени за крим ...и производителят да няма нищо общо със сделката ...измислено е и как да не може да се анулира ... сименс предложили да изкупят турбините но само тяхната част ... била направена мн скъпа руска модификация .... така че всичко навярно е рускосименски игрички с което пращат европата там от където е дошла

В тези взаимоотношения има прецизни договори и никакви догадки.

съгласен .... и ..кво

Вероятният фантаст, чети! "Сименс" отново предложи да изкупи обратно турбините и прекрати договора си с държавната "Технопромекспорт", с която се съди да спре нови доставки за Крим и да върне турбините в централата на Таманския полуостров, за която бяха предназначени.

Все повече започвам да мразя ЕС.

Това е така, защото си руска отрепка. Ако беше българофил, щеше да обичаш ЕС все повече.

българофила ... стига с тия демонстрации на евро любов ... прайма свърши преди месец ... не те ли боли зад,,, вече ... айде стига пернати по форумите

на руснаците не им дреме от никой и за никой. те се интересуват единствено от себе си. така трябва и да бъде. западняците слушат малоумните убийци на индианци и ще има да губят доста парици. ресурсите в световен мащаб са в Русия. за да работи западната икономика се нуждае от тези ресурси, особено от такива, които не се срещат навсякъде в големи оличества. отделно руснаците на практика нямат външен дълг и разполагат с много излишни финанси, които могат да отидат на запад при покупки на техника. така, че от тези плиткоумни санкции страда повече запада. ама запада не е най-потърпевш. такива нюнюта на картата като нас страдат изключително много, защото ние губим безвъзвратно руските пазари в продължение на 27 години.

индянците са дошли от русия

"за да работи западната икономика се нуждае от тези ресурси, особено от такива, които не се срещат навсякъде в големи количества" А за да работи руската, и са и необходими западни технолигии и промишлени стоки- такива, каквито тя не е в състояние да осигури само, на видимо паразитиращия си вид икономика- създаваме само това, което можем да извадим от недрата. не прави чест на руската промишленост. както и не прави чест на Русия, да потвърждава германската максима от миналото, че договорите с Русия не струват и хартията на която са написани. Но все пак и Сименс не са цвете за мирисане- напоследък в огромните скандали за корупция и лъжи в германските концерни те са шампиони- така че по- скоро вярвам че действията им са примерени и нямат за цел реално да си откупят турбините, а са за прах в очите.

Tо може ли разговор да проведеме като някаква Полска Свиня неперкъсното влиза в форума и Грухти от Името на всички.Ходи си във Варшава ве бе Боклук Тука е България и ще се съобразяваш или ще ти обявя Името Публично -мислиш ,че Няма ли -А?

Същия Технопромэкспорт е създал смесено дружество INTERAUTOMATIKA със SIEMENS (Germany+) през последните 2-3 години. Там СИМЕНС има 45% от акциите и не е можоритарен собственик; а INTERAUTOMATIKA има акции във СИМЕНС на същата стойност. Идеята на СИМЕНС е да ползва научните разработки и пазара на руснаците и обратно. Само за справка Симинс има много съвместни предприятия в Русия, но никога не е мажоритарен собственик-медицинска техника, битова техника, влакове, строителна техника, резервни части, и т.н. В случая след като СИМЕНС не е мажоритарен собственик сертификацията е на Руската страна. Т.Е. и правото да продава и сервиз не пренадлежи на СИМЕНС; съшото Руската страна не взема решения за Сименс вън от Русия. Правото на не-мажоритарния собственик е да получи дивидентът си всяка финансова година; а да ли ще го слушат или не, зависи от доминиращия претежател на акции. Виж следните източници за справка: (https://link rusgt. ru/ en/) link ge. com/ ru/ content/ %D0%BE-ge-oil-gas https:// en. wikipedia. org/ wiki/ Technopromexport

Русия е с богат опит от ЗАПАДНИ САНКЦИИ (1970) и практически е невъзможно последните 6-7 години да продадеш оборудване в стратегическите сектори без да има частично или цялостно производство там; а сервиза и подръжката е от местни кадри минимум 50%. За пример вижте произвоството на Mercedes, BMW, BOCH, CANDY, BEKO, SCANIA, Jones-DEER, SAMSUNG, ZANUSI, CASE, CLASS, VOLVO etc., в Русия. В Русия има повече от половин милион немски граждани работещи в най-различни западни/немски компании и фирми от внос/износ а също така и от съвместни Руски предприятия. Във Технопромэкспорт която е сертифицирала и продала турбините има собствено производство от повече 60 години и реализирани проекти в повече от 50 страни в Света. Тя е построила също собствени филииали последните години в ИРАН и ИНДИЯ. В TECHNOPROMEXPORT ИЗПОЛЗВАТ СЪКТУДНИЧЕСТВО С Руски Научни институти и Академии за тяхните разработки. Тя произвежда всички класове турбини-малки, средни и ГОЛЕМИ, газови компресори, тръби, конектори, филтри, водни турбини и т.н. PS!!! ПРИМЕР: Някои Европейски автомобили са произведени с Китайски, Руски, Индииски и Бразилски части до 40%; но автомобилът се води Европейски със европейска Сертификация. Естествено при рекламации Европейския хибриден производител носи отговорност; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението.

Затова ли компресорите на Син поток не са руски?

Няма страшно! Ще купим турбини от Иран, Северна Корея, Венецуела. Не сме сами!

3апада беше монополист на всички нови технологии преди 27 години , после цветния сценари в Kитаи не проработи и Kитаи реши да си отмъсти по наи виртуозния начин , а имено като открадна и изкопира всички западни технологии , това продължава и в момента , Kитаи имат наи силната мрежа от шпиони които крадът технологии , за тях не е проблем да произведът всичко каквото им е необходимо .

В Русия има повече от 12 фирми за ТУРБИНИ. Там са Siemens (Germany+), General Electric (USA+), но има и чисто Руски Компани. Интерекно е да се знае че 100 % чисто Siemens (Germania+) или General Electric (USA+) нито внасят, нито произвеждат самостоятелно, газови турбини в Русия поне 2-3 години преди санкциите / https://link В случая мижду Siemens (Germania+) и General Electric (USA+) има съперничество повече от 50 години, но най-остро се чуства сега (вижте кой първи раздуха новината-REUTERS/USA); нека да спомнем сделката с ALSTOM, ПОСЛЕДНАТА БРИТАНСКА ЛЕЯРНА, ИЛИ сделката с BOMBARDIER. PS!!! Случая SIEMENS (Germany+)/ турбини -КРИМ е сходен със ГАЗОВИТЕ РЕВЕРСИВНИ ВРЪЗКИ в Западна Европа. Купил един път известно количество газ от Русия, Вие си продавате горивото на когото щете (Украйна) и на каквото се договорите. Западна Европа поиска тази свобода и тя не може да бъде едностранна; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението.

За теб може би няма разлика, но от турбина за ВЕЦ или парна турбина на 3000 оборота до газова турбина с голям диаметър и обороти, съответно мощност, има голяма технологична разлика.

не, че нещо, но в Плевен се намира най-големия турбинен цех в цяла Европа. обаче спря да работи заради това, че е конкурент на запада.

Във Технопромэкспорт която е сертифицирала и продала турбините има собствено производство от повече 60 години и реализирани проекти в повече от 50 страни в Света. Тя е построила също собствени филииали последните години в ИРАН и ИНДИЯ. В TECHNOPROMEXPORT ИЗПОЛЗВАТ СЪКТУДНИЧЕСТВО С Руски Научни институти и Академии за тяхните разработки. Тя произвежда всички класове турбини-малки, средни и ГОЛЕМИ, газови компресори, тръби, конектори, филтри, водни турбини и т.н. Същия Технопромэкспорт е създал смесено дружество INTERAUTOMATIKA със SIEMENS (Germany+) през последните 2-3 години. Там СИМЕНС има 45% от акциите и не е можоритарен собственик; а INTERAUTOMATIKA има акции във СИМЕНС на същата стойност. Идеята на СИМЕНС е да ползва научните разработки и пазара на руснаците и обратно. PS!!! ПРИМЕР: Някои Европейски автомобили са произведени с Китайски, Руски, Индииски и Бразилски части до 40%; но автомобилът се води Европейски със европейска Сертификация. Естествено при рекламации Европейския хибриден производител носи отговорност; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението.

да бе току виж германците си продали заводите в русия , да ама не , едва ли ще искат заради някава си политика да загубят многомилиарден бизнес , по скоро ще търсят начин да ги заобиколят тези санкции което е едва ли e толкова трудно , пак ще продават на руснаците само че чрез фирми посредници и готово.

Битият и и*аният освен тези действия, получават и солидно количество дълготраен респект и уважение към този, който им го е сторил. Немците като получили и двете действия от руснаците през ВСВ много ги уважават и имат силен респект от тях. Това се отнася даже и в търговските отношения. Всяка немска фирма производител на нещо си с поне 100-тина работника го смята за голяма чест и успех ако успее да си открие представителство в Русия. И отделя първостепенно внимание на това си представителство.

Гледам малоумните гербераско-сороски тролове пак драскат без мисъл. ТУРБИНИТЕ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В РУСИЯ, ШИБАНЯЦИ! Не са внесени от ЕС. Завода е закупен от Сименс по времето на Елцин!!!

В това вярваш само ти. Виждал ли си в какъв завод се произвежда работно колело за газова турбина?

Абе глупендър,руснаците имат турбини. Единствената причина, заради която правят смесени фирми е шибания запад, който не допуска руска продукция там!!!

БРАВО, нека да разбере лилипуткин, че не е всичко му е позволено!

санкции до дупка и докато не започнат да ядат трева

Трева ядат 74 милиона само в говедарника. Затова има медикаид!!

"доставката на ВЯТЪРНИ турбини на Сименс за Крим..." "премества в Крим четири ГАЗОВИ турбини" Вятърна турбина и газова турбина са наистина доста различни нещица. Докато първото прави ток от вятъра чрез перките си, второто върти компресори в реактивните двигатели примерно. Единственото общо е, че и двете неща се въртят ;)

Вятърната турбина прави до 150 оборота за по-малките, а газовата - 10 000 оборота и нагоре. Приличат си като сливи и картофи.

прочетох какво са казали и от сименс , че много съжалявали за станалото и че имат традиция да работят в Pусия повече от 100 години и се надяват да продължат да работят в Pусия , това веднага след като от руска страна им заявиха че и от други места по света могат да си закупуват обурудване като на сименс и ако германците искат да се махат от Pусия няма проблем да си ходели със здраве хахаха

Шантава работа са тия санкции. ЕС вкарал в списъка на " наказаните " някаква фирма Техноекспорт. Ами какво им пречи на руснаците да регистрират друга фирма - тинтири минтири експорт например. Къде отива санкцията?

Разбира се, че не пречи. Но кого ще излъжат?

Какво беше там за разрива между Тръмп и ЕС? Руски мръсни фашисти ВВП и бандата му Руски мръсни окупатори - нека Русия се разпадне - държава на мафиоти и фашисти И Крим ще върнете и шамари ще си биете, и путя ще обесите от мизерия

още една днешна смешка . днес Медведев бил в крим .. и ... украинците изпратили протестна нота до Москва ...тия още не знаят че крим го няма ...още джиткат някъде из облаците ...да му спрат водката на порошенко щом не носи на пиене

Тъпа , жалка , импотентна брюкселска действителност на алчни умствени скопци.