ЕС остава твърд, отговорен и дипломатичен към Русия

Санкциите влияят по-лошо на България, отколкото на Русия. Санкциите могат да отпаднат, ако се запази териториалната цялост на Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ЕС остава твърд, отговорен и дипломатичен към Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само хора които изобщо не познават реалностите в Русия могат да пишат такива неща: "Президентът Путин и руското ръководство трябва да се замислят сериозно върху необходимостта да извършат радикална промяна в своето отношение към останалия свят и да преминат към по-кооперативен режим", заяви шефката на дипломатическата служба на ЕС Федерика Могерини. Тя подчерта, че тежката финансова криза в Русия не е добра новина нито за руските граждани, нито за Украйна, нито за Европа или за останалата част от света.

Какъвто и да е,Путин заложи на традиционните човешки ценности,проявява повече човечност от западните ръководители.В момента западните държави имат предимство в стандарта на живота пред Русия и Китай,но за сметка на какво?Аз не разбирам как с тези огромни дългове ще поддържат тоя стандарт на живота,рано или късно ще има срив.И този срив ще настъпи когато решат китайците!Времето работи най-вече в тяхна полза ,но и в полза на Русия!

ЕС е на път да загуби първата икономическа война с Русия. Какви са дългосрочните последствия от санкциите? Повече от очевидно е, че ЕС си загубимпазарните позиции в Русия както и Украйна. Голяма част от пазарните ниши ще бъдат запълнени от местното производство което узнаваха ръст на БВП и спадане на безработицата в Русия, остатъка ще отиде за страни партньори, такива които се съобразяват а не заповядват. След нова година ще започне процес на трансформиране на Украинската общност в Русия, предполагам незаконно пребиваващите западни Украинци ще бъдат депортирани за сметка на бежанците, както и за сметка на специалистите от Украинската авиационна и космическа промишленост които биха искали да продължат кариерата си в Русия след затварянето на предприятията им поради липсата на поръчки.

В нашия регион силите са Русия, Турция и Китай. ЕС оставиха бизнеса с Русия, Крим, ... Беларус, Казахстан, ... и региона на Турция, Китай, ... и други независими държави. След години няма да могат да се върнат там

Инженер-агроном?

Ststar

Standard & Poor's е променил кредитния рейтинг на Русия от ААА на АХАХА..

Е и? Какво от това, на кой му пука?

по примитивнa твaр от тебе нямa!

България твърдо застава зад позицията на ЕС... и не само застава, като просто съгласие, като безгласна дума, ами и България има позиция, и те е: не на имперските, диктаторски амбиции!!! Достатъчно сме страдали от тези примитивни твари!

51-ят щат на САЩ, респ.Брюкселските васалски зелки се събраха и решиха....

протестирахме против пеевски, против боко, против комунягите... гражданско недоволство, протести... а против санкциите никой не иска да протестира... ОК?

Дали се харесва на рубладжиите или не, но това са фактите.

Това, което Путин твърди за руската икономика са само надежди и химери, на които руснаците не вярват. Свръхпредлагането на петрол и намаляването на потреблението ще смачкат тази едностранно развита и лошо ръководена страна и населението ще трябва рязко да промени начина си на живот, което няма да му хареса. Да се стовари всичко на външни врагове вече не работи. Но поради загубеното доверие, никой няма да помогне на Русия. Руснаците ще сърбат путинската попара, докато им дойде акъла.

Докога престъпници подставяни на власт в Евросъюза ще подкрепят открито терористични метежи в свободни страни членки на ООН питат избити зверски в ЛИбия.. НАпомня се че нарочно наркоманизирани вече доказани престъпници подставени на власт в Евросъюза подкрепиха метежите в Тунис,Египет,Либия,Сирия и Украйна даже и опита за метеж в Турция

НЕЩАТА ЩЯХА ДА БЪДАТ СМЕШНИ!! НЕЗАВИСИМАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ КОЯТО Е СТРАНА ПО ЕДИН ДВУСТРАНЕН МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕН ДОГОВОР СОЧИ КАТО ОСНОВАНИЕ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ ТРЕТА НЯМАЩА НИЩО ОБЩО С ДОГОВОРА СТРАНА КАКВАТО Е ЕК!! АБЕ БОРИСОВ, КАТО СИ БИЛИ ЗАВИСИМ ОТ ЕК ЗАЩО ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕШ В КАЧЕСТВОТО СИ НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Р БЪЛГАРИЯ ДВУСТРАННИЯ ДОГОВОР НЕ СИ ПОИСКАЛ РАЗРЕШЕНИЕТО ОТ СУВЕРЕНА КАКЪВТО СЕ ЯВЯВА ЕК?! КОЙ ТИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА - РУСНАЦИТЕ ИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЙТО ВЕЧЕ РАЗБАРА ЧЕ НЕ ТОЙ Е СУВЕРЕНА КАКТО СЕ СОЧИ В КОНСТИТУЦИЯТА, А ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!! АМИ МАХАЙТЕ СЕ ОТ МИНИСТЕРСТВАТА, РАЗТУРЕТЕ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , И ЕК ДА НАЗНАЧИ ЙОТИНГЕР И ОЩЕ НЯКОЙ ДРУГ ФРИЦ ДА НИ УПРАВЛЯВА!!!!! ЗАЩО ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ И ОСИГУРОВКИ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ, КОГАТО ОТ РЕШЕНИЯТА ИМ НЕ ЗАВИСИ НИЩО!!

Благополучието гони Русия, но тя бяга по-бързо...

Ха Ха Само в понеделник руската банка е спечелила 20 млрд. долара бе прошляк.Чети Економист от вчера, ако въобще знаеш че има англ. език ?? Затова се събират брюкселските зелки ...

Major Payne

Банката ги е спечелила от руското население. Е, и?!?! Ако знаеш пък управляващата върхушка в Русия, колко спечели от тези истории с Крим и Украйна...

Западът коментира, че Путин на вчерашната конференция е бил твърд и непоколебим. А Майкъл Фридман, шеф на разузнавателното частно бюро Страдфорт/ЦРУ в сянка / казва- Руснаците са с огромен дух и ако при тези условия всеки друг народ ще бъде сломен, то те вървят горди и в цял ръст срещу заплахоте.. Това е причината веднага да се събират и да правят комплименти на Русия и Путин

Major Payne

Ами те си карат на дух и мускули откакто са се пръкнали като държава и докато се борят с проблеми, които сами си създават, светът върви напред...

да видим сега какво е салдото на печелившата банка при положение че са спечелели 20 мил и загубили 40 мил:)

Ха Ха 760 млрд.долара са западните кредити на руските фирми. Бумерангът на Путин е - никакво връщане на кредитите , взети от Запада... Бил мекичък, а ? Мекичък е вибратора на Макака.Прави винаги коалиции от страх....

го бяха ретуширали и балсамирали като за последно и беше доста мекичък:)

Путин обедини Европа повече от всякога, и за капак и Америка и Европа се обединиха повече от всякога, какво става с Китай, помагали на Русия или чака да и забие нож в гърба.

Васалите се разтичаха от страх и квичат неистово

Китай си гледа интересите, които за момента в някои области съвпадат с руските. Подкрепа за Русия и Путин обаче няма - не ги осъждат, но не ги и подкрепят, т.е. проявяват типична азиатска хитрост и си държат вратите отворени и към Русия и към САЩ

ще му подложат бананова кора на Путьо и ще го чакат да се подхлъзне:)

Още от заглавието си личи че ЕС се е отнасял БЕЗОТГОВОРНО към Русия ! Да - сега определено ще гледате по- отговорно - След като Русия ви шамароса през тъпата еврогейска сура и разбрахте че се е....те с грешните хора ! Сега се разтърчахте за газовия поток _ ЗАЩО всичко стана толкова изрядно за 2 седмици -а досега се правехте на ударени ! Ама сега като цъфна и Турция в играта ви се видя нанагорно !!!

Възжищавам се на чуството ти за хумор.

КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ ТОЛКОВА ПРОСТИ ХОРА?! ОКАЗВА СЕ, ЧЕ В НАЧАЛОТО НА ЮНИ СМЕ СПРЕЛИ ПРОЕКТА ЮЖЕН ПОТОК ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА ЕДНО НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ - РЕШЕНИЕТО НА ЕК!! Това решение и сега го няма , а ние издаваме строителни разрешения! Колко ли МИЛИАРДА ЕВРО ще са ПРОПУСНАТИТЕ ползи за страната доставчик по този ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР?! НИЕ ВЕЧЕ САМИ СИ ПРИЗНАВАМЕ ВИНАТА И ТОВА, ЧЕ УМИШЛЕНО С ПОВЕДЕНИЕТО СИ СМЕ НАВРЕДИЛИ НА ДРУГАТА СТРАНА ДА РЕАЛИЗИРА ДОХОДИ КАТО В ШЕСТ МЕСЕЧНИЯ ОТКАЗ СМЕ СЕ ПОЗОВАЛИ НА ЕДНО НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТА !! КОЛКО СА ТЪПИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦА!! ОСВЕН ЗА СЕЛСКИ БЕКОВЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ДРУГО!!!

ЕС е задължително да бъде дипломатичен ,отговорен и ...тогава "твърд " към Русия .Към настоящият момент е очебиещо ,че в ЕК липсват политици от класата на Путин .

Още по малко пък мъже, които могат да направят "твърд"-о каквото и да е. Европа заприлича на лека жена, която има една единствена дилема - кой телесен отвор да бъде обърнат към САЩ и кой към Русия. И от кой вариант на позата припечелването на 60лв/час ще стане по безболезнено.

Дилемата може много лесно да бъде решена, ако ли всяка седмица Европа сменя позицията си, всички ще бъдат задоволени ...

а за боинга нещо казаха ли

Получи ли си хонорара за този коментар? Ако не си - бягай на опашката пред клуба на ГЕРБ

спазване на държавния суверенитет - какво дебелоочие, ами сърбия ами индонезия ами судан ами ирак,сирия,виетнам,гренада,никарагуа,венецуела, куба, панама,палестина хайде да спра до тук че списака е безкраен.

Руснака разбира само от тояга.....Санкции до дупка.Ще нападат чужди държави азиатските агресори..

А ти дори от това не разбираш. Кратуната си е винаги кратуна.

Ако ползваме твоята метафора: в момента ЕС е извадил тоягата и се налага сам с нея, САЩ казват "браво, много добре се млатите", а Руснаците казват"няма пък да ви съжалим и да ви помогнем да спрете с мазохизма"

Ееееххх пак нещо не си разбрал. Каква тояга те гони, та ти, в бързината, не прочете заглавието, даже?

Хахахахахаахахахаха Даже не си струва да се пише.

На бюрократите в ЕС им дойде ума в главите ,че най -важния и първостепенен въпрос е отношенията ЕС-Евразийски съюз.Защото Украйна беше член на Митнически съюз с Русия и преди да се стане член на ЕС трябва да се преговорят условията така ,че да се защитят интересите на двете страни.Ако това беше направено и обяснено ,нямаше да има Майдан и всичките последващи ужаси на локална гражданска война.

"Той (ББ) изрази надеждата президентът Владимир Путин и дипломацията да си направят изводите, че тези военни действия, провокации, санкции, създават огромен проблем в Европа, всички държави губят пари и нищо добро не ни очаква накрая." Cамо ББ не е разбрал, че Путин цели точно това! Hай-безсмисленото словосъчетание в тази статия!

Точно така! Затова Путин започна и Майдана, а след това на колене помоли Запада да му наложи санкции! Я пий една зелева чорба, че май още те държи...или си се надрусал с нещо?

Bell

Положението в Русия е толкова критично, че мои познати руснаци ми се оплакват в скайп, щели да ги съкращават Януари месец, защото нямало работа, няма поръчки. Положението наистина е доста тревожно там! Отделно най-големите милиардери на Русия са загубили над 50% от състоянието си само тая година. Рублата поевтиня два пъти спрямо еврото. Та на кого и как се отразяват санкциите, дирници? И ако Русия извличаше такива дивиденти от тия санкции, защо мурзилките реват по форумите след всеки следващ пакет? Вчера ореваха света заради санкциите срещу Крим. Дори вчера великият ви вожд Малък Пу си призна, че за 20 години не се е провела никаква реформа в икономиката на Магучая, и са лежали само на добив и износ на суровини.

Ако са от руски НПО-та,възможно е да ги съкращават;-).

Каква развинтена, направо болна, фантазия! Кой се обажда на такъв като теб бе?

Хем твърд тон, хем дипломатично... :))) Твърдо се отказваме от руския газ и като няма друг, тихичко и дипломатично искаме пак от Русия. Жалки сте, Борисов, жалки...

Бойко е най-тъпият премиер, който бг някога е имала. От първия мандат не може да добре да се прояви, но сега вече напълно е ясен!

Bell

"Санкциите влияят по-лошо на България, отколкото на Русия." хахахаха мечти от Путинландия.

Това путин ли го е казал? Някой руснак ли? Кой?

За дипломацията....май е твърде късно,след безбройните,платени от САЩ нападки на Плевнелиев срещу Русия и Путин.Обиди,квалификации,на език,нямащ общо с дипломацията. За "твърдостта"....,да,на булонката срещу питбула. На нашите политикани,не им стана ясно,че няма вечна дружба или пост съветски отношения.Има само добра партньорска и търговска практика,между две държави,по взаимно изгодни проекти.Това е.Всичките глупости,че Русия ще ни колонизира,са спам,диктуван от задокеанският Биг Брадър.Там държат само на интересите на собствените си корпорации и навлизането им навсякъде по Света.Вместо да печели България от една нормална търговия с Русия,по-добре "Шеврон"да дупчи у нас.И понеже там предобре знаят,кой кой е в българската политика,държат нашенските"политици"на къс повод.Че я са решили да изнесат грозната истина за миналото им.......

Тъпите хамериканоси не разбраха ли, че с безмислените си санкции обединиха руския народ? Ако продължават да го дразнят може яко да загазят...

най-после крепостните се обединяват.. Сега остава пак да гръмне топчето на Аврора...

Ти ще си пръв с цветя на улицата! Да ги посрещнеш.

Ти по-добре се моли това "топче" да не гръмне - защото след това няма да си на този свят, за да се "радваш"! За съжаление и ние ще отидем в небитието заради такива дебили!

ЕС остава твърд, отговорен и дипломатичен към Русия - мек и безотговорен към USA

Може би Питин трябва да им изпее песента "Хотят ли руские войнъи". Тези алчни занадняци не разбраха,че руснаците обичат родината ни.Не разбраха,че с действята си създават "джихадисти".Танива ще станат милиони руснаци.

Те и през "отпуската" мечтаят да се млатят..

Ти завиждаш ли? И да не те млатят теб?

За да си твърд и дипломатичен се искат топки и интелект - липсват и едното и другото!

Браво другари ... Разбира се че санкциите на ЕС нямат никакъв ефект... Просто на руснаците им е по удобно да дават по 100 рубли за долар - някак по закръглено е а ? Както естествено (тъй като е православно разбира се ) един хубав коледен пост на постен борш ! Кубинците реват за това че се здушават с нормалния свят защото ще ги "колонозира" като им пуснат интернет и ток ! Така ли е ? А ?

Пак си изостанал с материала-направи си справка за днешната търговия с рубли и не пиши глупости.

Валюта нет.

Сладур, а как е от другата страна? Която би трябвало да те интересува повече, отколкото-какво ядят руснаците!

Ми в поморие са налице първите случаи на кражба на салам от руснаци, собственици на имоти у нас.. Ние се тревожим. Дадохме им пристанище в Росенец, купиха имоти по морето, туко виж огладнели почнат да ни налитат по магазините.

Свалям Ви шапка, Колега ! ---- Колкото до процесите с +/- Напоследък във Форума-Ни - на Всеки Човек Е ясно че СА показателни : - или 'наште' Си подвиват Веднъж-Завинаги опашката - или Украйна - ще заприлича на детска игра. Това е.

Няма какво да добавя под мъдрите думи на колегата "Дървосекачът" Разбира се литературния му стил няма как да бъде разбран от червената част от форума - свикнала с късите комюникетав соц-оптимистичен стил - списвани във вестник Раб. дело !

са принципни позиции и не са нещо ново. Но дават ясна представа откъде може да се работи с Русия. Иначе ще има пак смешни случаи като този с Мистрала в Бретан 400 моряци да тренират на него един месец и безславно да отплават за Русия след това без него.

А Раша питахте ли я? Ако си мислиш, че тези корита са много нужни, много се лъжеш!

какви ги дроби ръша.. Личи си по дислокацията и пищенето от разузнавателните полети на НАТО. Каквото повикало, такова се е и обадило.

Никой не поръчва нещо ако не му е нужно. Говоери се че поръчката е била за ПЕТ кораба и тези са първите два.

Този "съюз" попрекали със сладкишите и си докара стомашно разстройство, сега ще са му нужни много горчиви лекарства за да се лекува!

На вода и клизми за месец - два и положението ще се успокои.

The boxer

Ей на това се вика твърдост и последователност в отношенията.

На кое?

Стана ясно, че санкциите срещу Русия са без ефект! Какво ще предприемат Цру и ЕС? Ще заповядат на фашистката хунта в Киев да нападне Русия ли, като Адолф Хитлер на 22.06.1941? И ние ли ще участваме с окупационен корпус?

Ма да !

Много ми е смешничък този нашият... Отиде в Европа, запомни някоя ,,умна,, фраза и я повтаря със сериозен и делови вид и итонация.... Т.е. прави се на умен европейски ,,политик,,....Проблемът обаче е, че ние си го знаем колко му е багажа (та той не е в състояние да изрази една проста мисъл)...затова ми е смешничък

Браво ! (А Вече - И Навсякъде си го знаят.)

Запада като добър стопанин се грижи тази крава да не е болнава, за да дава мляко. Същевреммено на кравата и подрязват рогата от време на време ,за да не боде.

Само че от кравата май не обича да я яздят и си е сложила едни ядрени рогца и от време на време ги пробва и тогава на цялото НАТО се нааква и му се смръзва нааканото в гащите.

Наистина ли сте от Лубянка ? ...или - В ?

Да де, ама добрият стопанин не си бие добичето, а го храни, чеше, осигурява му обор и т.н. А в тази ситуация ЕС и САЩ, колкото и да се напинят, ще издоят не кравата, а бика...

Запада определя световните правила. Дори цял Китай и Япония работят по западните правила. Слабите винаги са тикани в ъгъла. Русия никога не е била сила и никога няма да бъде. Това е истината.

Това е минало бешело! Командва само в мечтите си!

Интересно, същите тези евро-лидери, ще им направят ли на САЩ предписание, как да се държат в бъдеще?!... Или двойните стандарти са били ВИНАГИ на мода в стил "за едни може, за други - не". Ако това е "демократичен подход", "здраве му кажи"!

Роба без предписания не може да диша.

Бойко беше толкова улисан в създаване на безредици и борба за властта, толкова улизан с кого да с коалира, че загледан в пъпа си прозяпа ситуацията с Южен Поток. Сега всичко е вече подир байрама. Бойко ще си иде - бИло след 2 месеца, било след година. Ние (народа) оставаме да перем пешкира...

А,не ще им искаме сметката да си я платят както подобава..дали линч,дали на площада с камъни...ще се плаща!

Ми хайде, де! Колкото по- късно, толкова по- лошо за нас...

Жалък смешник

"Не се хилете, вие си го избрахте!" Както казваше един бивш столиче прокурор в едни апокрифни записи с участието на новият "Вожд и учител на BG народ"...