Коментари - Санкции за родители при лоша дисциплина на детето в училище. Да или не? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Арестуваха учител по математика заради интимна връзка с 14-годишно момиче в Асеновград", това е от новините днес, КВИ ГЛОБИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ БЕ !!! ГЛОБИ ЗА НЕКАДЪРНИ УЧИТЕЛИ ТРЯБВАТ !!!

Достатъчно е при две забележки в бележник и хайде вкъщи за седмица да си го гледат и да си му преподават.

А санкции и наказания за некадърните учители, заради които се случва всичко това, кога?

И с какво са виновни учителите, че детето не е възпитано?

Има си българска приказка, бий дупе, за да не биеш дупище. Сега си отглеждаме дупища.

Отглеждаме дупищата на дупищата.

Две закъснения за час- неизвинено отсъствие Лоша дисциплина - забележка, ако се повтори, напуска часа с неизвинено. При системно лошо поведение- учи от вкъщи и завършва като частен ученик или преместване в друго училище. При повреждане на училищна собственост - плаща стойността в троен размер.

Какви санкции бе хора? Защо трябва да се мъчат и едните и другите? Като не иска да учи да не учи. Там до който клас е стигнал и "чал" както казват младите днес. Иначе дразни учителите и пречи на ученолюбивите, смущава учебния процес. Образованието не трябва да е задължително, насила хубост не става. Един ден ако му дойде акъла има си вечерно училище, ще навакса.

Искаме процент от глобите , като КАТ и данъчните….

Такъв рекет щях да ударя на нашите

селинджърите като дойдат в СофияТА си мислят, че всичко е тяхно... Не, не е така! Марш на село!

Селяндурите се раждат и в Сф ! Тези къде ще ги пратиш ?!

трябва да знаят, че училището не е детска градина и никой ме е длъжен да им дюндюрка дебилното отроче. Скапаняците родители да си държат децата дома!

детето да бъде гонено на мига, родителите да бъдат пращани по родните си места със забрана за записване на дете в кое и да е столично заведение.

Кой ти говори за столицата ! Типичен столичанин в повече ! Типичен селяндур на който другите са му виновни , че е тъп по природа !

Не случайно на скоро някой каза - Възпитавай родителите !

Съд за училището и учителите до дупка ! Не стига, че не си вършат работатяа ами искат и да глобяват други за това ! 2 години по време на пандемиятяа си чесаха ушите в къщи ! ДА ИМ СЕ УДЪРЖИ ОТ ЗАПЛАТАТА !

Илиян Илиев

На такива родители като теб Хитлер им е отнемал децата ! В едно бил прав Хитлер някои хора не стават за родители ! На тях не бива да им се дава да възпитават деца !

Учителите си вършат работата, но те не са възпители, не го ли разбрахте!!!!!! Възпитанието е от вкъщи и е в първите 7години. Да глобяват , даже много .... омръзнало ми е заради 1-2 невъзпитани деца да страда целия клас. При тези случаи и учителят не може да си свърши работата, и съответно страдат и децата които искат нещо да научат.

Късно е!

Такива наказателни своеволия не съм си позволявал дори аз!

ㅤ

Че кой пък беше ти?!!

Възпитателят на майка ти и баща ти

Може, но трябва да има и реципрочни глоби за учители, които системно не си вършат работата ! Не може учителя да взима заплата, а после да се налага да даваме пари за частни уроци !

Вземи се ограмоти ! В трудовият кодекс няма парични глоби и не могат да се налагат ! И повечето случаи не е проблема в учителя , а че в класа има 2-3 селяндурчетата които пречат и техните родители са ги научили ,че имат права , но са пропуснали да им кажат за задълженията ! Защото и родители си знаят правата , но като стане въпрос за задължения гледат умно !

Ше плащам глоба нанайки тъпанар !

Мъмрене пред строя и изключване от пионерската организация.

Аз глобите от КАТ не си плащам та ваште ли бе ? Ше ви спукам от съд ако ми наложите такава глоба !

А наказания за учители, даващи частни уроци за хиляди лева на месец и удобно забравящи да ги декларират в НАП?. 90% от учителите дават частни уроци, в къщи . Всички пишещи тук са плащали поне веднъж ! И кой ви дава право на вас, учителите да се занимавате с наказателно право? Подзаконови нареждания са невалидни, ако противоречат на основни закони.

И какви санкции може да се наложат на родител без официални доходи? Ще го мъмрят пред строя ли?

Нда, сега цялата масла Факултета ще извика всички ТВ и ще ги оплюе ..

Първо самите родители трябва да са възпитани и да са добър пример за децата си. С тоягя, бой и шамари хубост не става, така самите деца стават агресивни към други деца и възрастни( учители).

санкции за родителите при среден успех под 4

Ела да ме глобиш твойта мама проста !

Добре са го измислили - налагане на наказания без право на оспорване...

Няма ли вече съществуващи закони и правила за тази цел....... Не е ли време да започнат да се поддържат от всички...

Щях да напиша Да, ама се сетих: Сега си представете санкция заради отказ да си напише домашното по джендър пропаганда. Или по професионален клошаризъм - напр в кой цвят кофа се изхвърлят стъклените бутилки.. Така, че златната среда - хем да, хем не.

След влязло в сила съдебно решение.

Но как ще ми докажат, че детето е лошо и дължа тая санкция?

Детето и родителите няма да имат думата, нито правото да съдят. Такава беше дискусията от миналата седмица.

Категорично не! Не сте дорасли за още права! Освен ако не дадате и на родителите право да възпитаваме даскали! Целта на образователната система явно е да смачка несмачканите по рождение деца! Дори и да имате права да санкционирате за лоша (според вас) дисциплина и арогантност (пак според вас) вие няма да санкционирате истинските диваци, защото ще ви е страх, че те или родителите им ще ви спукат от бой, а неудобните дечица - тези, които са и умни, и красиви, и силни, и смели и са ви трън в очите. Мога да напиша няколко романа, вкл мои собствени, за вундеркиндчета осакатени от образователната система! Наистина ще седна и ще ги пиша на части, защото са интересни като казуси! Все пак обявихте ли официално грипна ваканция в София, или не ви пука за здравето и живота на децата, а само за собствените ви заплати!

Най-сетне едно разумно предложение

Да. Никой не е длъжен да възпитава на тъпаците децата.

Да не се окаже само, че тъпака е който не подозираш..