Санкции за над 120 хил. лв. заради непочистен сняг в София

На общинското предприятие, което почиства в "Красна поляна", ще бъде направена цялостна ревизия

Обратно в новината

Коментари - Санкции за над 120 хил. лв. заради непочистен сняг в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не подкрепям сегашният кмет на София, но все пак е от "вчера на поста". Повече ме тормози факта, че Столична община не е измислила правилно как се чисти в такава обстановка. За какво става дума - София е най големият град в страната и както е редно фирмите почистват първо артериите с градски транспорт ( логично), гражданите почистват около домовете си ( не винаги е работещо, просто има сгради, където възрастните хора могат по-скоро да пострадат, има и сгради, където има нежелание и неразбирателство). Но да приемем, че ние живущите в София излезем и почистим около домовете си. Остава огромна площ ( малки улици,тротоари, алей и т.н.) за които - кой отговаря. Безумието снегът от пътя се изтласква към тротоара от снегорина и хората го връщат обратно на пътя докат почистват. Отделно малки квартални улици , които не са обработени навреме стават ледени ( както се случи тези дни) и освен да чакаме времето да ги разтопи не ни остава друго ( между другото и камионите за сметосъбиране страдат ). Ако някой сподели каква организация трябва - нека сподели.

Така или иначе СО плаща за почистване. Според мен най-мотивирани да почистват ще са местните хора, защото те са първите потърпевши. Нищо не пречи на СО да плаща на местни организации, които да поемат почистването на определени улици или цели райони. Или да им спада от данъците, да им дава фиданки цветя за лятото или всякакви такива бонуси. За липсата на хора в инспектората - в 21 век има фото, видео и лайв. Изчистваш, пускаш лайв на инспектора, който си седи в кабинета, разхождаш се за 5 минути по тротоара с пусната камера и той приема работата, после общината плаща. Хората хирургични операции правят така, за изчистен тротоар е 10 пъти по-лесно да се организира.

Около 50 % изсъхнало дърво, над 40 години. На 26.11.2023 отчупил се клон от дървото нанесе щета на частен автомобил. На 26 и 27.11.2023 подадени сигнали на 112 за проверка и отсичане на опасното дърво. До сега- глас в пустиня. Да ви го .....м в спасителите на София и вся осталная ....

ОТ-260-МИЛИОНА ЗА ЧИСТОТА(ВКЛ,-СНЕГОПОЧИСТВАНЕ),БИЛИ ГИ ГЛОБИЛИ-120-ХИЛ.!!!!! Е ТО В СОФИЯ СЕ НАЛАГА СНЕГОПОЧИСТВАНЕ3-10-ПЪТИ ГОДИШНО(СПОРЕД ЗИМАТА! ВСЕКИ ПЪТ ДА ГИ ГЛОБЯВАТ-120-ХИЛЯДИ,ПАК ЩЕ ИМ ПЛАТЯТ-259-МИЛИОНА! ИГРАЯТ НИ СЦЕНКИ,КОЛКО СА “!! СТРОГИ И СПРАВЕДЛИВИ”! ОСТАВКИ НА НОВОИЗБРАНИТЕ-НЕФЕЛНИЦИ! ВЪПРЕКИ,ЧЕ-ДС-то,ИМА ДА ИЗБИВА-5-МИЛИОНА ЗА КАМПАНИЯТА! ИНАЧЕ ЗАЩО ДА ПЛАЩА-5-МИЛИОНА,ЗА ЗАПЛАТА ОТ-5-ХИЛЯДИ! ДА КРАДЕ ЕСТЕСТВЕНО! ТОЯ ЗАТЪНАЛ В ДЪЛГОВЕ-“МИЛИОНЕР”!

Спаси София спаси ли София

Фирмите взели едни милиони, глобили ги няколко хиляди, много важно...

Взели, невзели, сега ще повръщат заради тях!

Навсякъде е така в София, особено в центъра. Улиците са заледени, да не говорим за спирките на градския транспорт.

Леле и това се случва за първи път в София ? До сега при червената гербава фандъчка всичко беше тип - топ, така ли ? Смешник ...

Толкова зле почистени улици съм виждал само в Русе 1997 или 1998 година. Тук никога не е било така, включително 2012г, когато снега беше брутален. В селото, вкоето купихме къща нашата малка уличка, която е на 250м от края на селото е почистена до асфалт. Срам за общинската администрациятук!