Официално: Акбаржон Джалилов е терористът-камикадзе

Официалният представител на Следствения комитет на Русия Светлана Петренко съобщи, че Акбаржон Джалилов е извършителят на атентата в метрото в Санкт Петербург.

Обратно в новината

Коментари - Официално: Акбаржон Джалилов е терористът-камикадзе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато руския народ не отсвири диктатора Путя, ще е така, войни, терор, глад и мъка.

Вие нали си знаете, че ислямът е най-кротката като агне, благата като шербет и мека като памук религия! Мемет, подай ми, чоджум оня сатър, че нещо тъпичък ми се вижда!

Да, ама е гражданин на Русия Акбаржон Джалилов!!!!!!!!!!!!!!

Тоя е много съмнителен. Не изглежда като да е много радикален мюсюлманин, пък и на тия години лесно му се промива мозъка. Не виждам и каква особена причина е имал за атентата. Мисля че този е бил използван от ЦРУ - идеален е за вършене на мръсната работа!

Мисля че този е бил използван от ФСБ, както при предишните атентати - идеален е за вършене на мръсната работа!

А, бе .. тоя пъпчив азиатски идиот се "радикализирал", след като русолявите и хубави рускинчета не му бутали.

Точно пък рускинчетата да са му отказвали е съмнително, по-вероятно руснаците са го изключили от майсторските запои, все пак тенекеджия е бил дивакът, а това не се преживява. Аз лично не вярвам че тенекеджия ще организира и изпълни такова нападение, или пък ще бъде радикализиран от местния имам, там всички духовници се отчитат на службите, така че или става въпрос за някаква семейна вендета или е бил принуден по някакъв начин или най-вероятно е най-лесната жертва за да отчете следствието дейност, нали преди ден според очевидци някой беше хвърлил раница във вагона преди взрива? В Русия законът против терористите рефлектира и върху роднините им до 9-то коляно и даже е формулирано погребение в необозначен гроб, ако наистина вярваха че това е атентаторът нямаше да освободят роднините и щяха да арестуват дори и имама от джамията която е посещавал.

Слушам простака Жириновски-който обеснява мерките срещу тероризма в Русия----камери даследят хората от входната им врата---телефоните всички на подслушване ипри кодови думи--обиски---ако някой ти се види съмнителен на улицата -спиране и обиски навсякъде--и това ечовек който слушат доста руснаци Ето това е идилията на живота--А можеше да каже просто--даспрат да бомбардират и убиват хора по света

Аз знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начин да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка. ОТО ФОН БИСМАРК

Мечката май е заспала 70-годишен сън. Или е шмръкнала банка Бояршник.

Изключително висока топка са рашъните!За няколко часа откриха кой е извършителя-генетичен материал и идентификация.Какво става със Сарафово?

Вижте къде е учил военният министър на ИДИЛ в най-силният и период и повече да не спорите: "The Krtsanisi National Training Centre is a major training facility for the military of Georgia, located at the Krtsanisi settlement, outside Georgias capital city of Tbilisi, at the foothills of the Iaghluja mountainous range. It is operated by the Georgian Armed Forces Joint Staff Military Training and Education Command. It is also known as the Krtsanisi Training Area (KTA), especially in the United States sources. The training centre Krtsanisi was formed on the basis of the former Iaghluja shooting range on April 22, 1997. Since 2002, the centre has been a principal ground for the U.S.-sponsored training programs for the Georgian military (GTEP, GSSOP, GDPISAF). From 2002 to 2007, $6.5 million of GSSOP funds were used to build barracks, classrooms, a dining hall, and other infrastructure at the Krtsanisi centre. In 2010, the centre was equipped with the Multiple Integrated Laser Engagement System (MILES)."

Басмачите им пак се завръщат. Ама ако в миналото ги е финансирала Великобритания,то сега кой ?

Пак ангосаксонския свят. И по-точно, онази част от нея, която представлява спекулативния фин. капитал.

КГБ не са ли поели още отговорност за атентата?

вървим към изпълнение на предсказанието на ванга за сирия и европа.

Тероризма няма националност.По стените на Сирия ,надписи.Днес Сирия,утре Русия ,вдруги ден Китай.По вдруги ден Европа.

москва строи мега-джамии за да привлича ислямски терористи, дава им руско гражданство, затвяря си очите за извращения които се извършват в ислямски руски републики (обрязване на момиченца)... резултатът е налице

ВОЛЖСКИТЕ БЪЛГАРИ ИЗПОВЯДВАТ ИСЛЯМА И ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ НА РУСИЯ Е ВОЛЖСКИ БЪЛГАРИН!!!НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН!!!

виждам че ти си подготвен да се поклонониш пред ердогана волжки русобългарино, само чакаш нареждане от лидера-джудже

С кой е говорил по Путин по телефона в Санкт Петербург час и половина преди атентата? С КОЙ?

С баба ти много ясно.

е не е Делян Пеевски де..нито пък Плювню

Това е само началото. Путлер играе срещу ЕС с всички средства опитвайки се да го разцепи. Но проблемите в Раша са огромни. В Чечня вече е законно носенето на хиджаб в училищата - тук Путьо си затваря очите -клекнал е яко на Кадиров.Москва е европейската столица с най-голямо мюсулманско население (и с най-голямата джамия)

се нарича Кул Шариф и се намира в гр.Казан-Татарстан/ волжските българи/ ,съюзна република на Русия.Истинско произведение на строителното изкуство и шедьовър на архитектурата.Идете в Гугъл Ърт и ще я видите.

Москва е европейската столица с най-голямо мюсулманско население (и с най-голямата джамия)- Мбухахахахаха пък при нас полицията яе е страх даже да влиза в някои райиони с шериат ...щото Москва била с най-много мюсюлмани ...един съвет ела до Лондон и се удави в Темза)))))

...работили заедно в автосервиз... за самоделни бомби ли?

Умар аш-Шишани - чеченец. Взима руски паспорт -> право в ИД Акбаржон Джалилов - киркигзец. Взима руски паспорт -> право в ИД

Аве ручси паспорт ама прилича на българин! https://link

повечето от вас са набързо правени от нас

Шишани e сержант от грузинската армия спонсорирана от USA.

още по-точно - Шишани е бил в РУСКИ затвор и бива пуснат по незнайни причини. 15.10.2015 ТАСС излиза със гръмкото заглавие - "Руската авиация ликвидира главатаря на ИД аш-Шишани" Малко по-късно (10 юли 2016 - 2 години горе доле) е убит от САЩ и показан. Защо ли Русия се опита да го покрие с Фейк Нюз?

Да изкарат руснаците инфо какъв е бил начинът за взривяване на бомбата. Ръчно, с таймер, дистанционно? По това ще се разбере дали е бил наистина камикадзе или са го гръмнали или се е взривил неволно. Ако наистина е оставил едната бомба, нищо не му е пречело да остави и другата и да изчезне. Камикадзе може да се нарече само ако бомбата в него е била с ръчно взривяване. А намерената на другата станция какъв тип е била?

" Ако забележите мръсотия, където и да е по света, там винаги ще намерите американска ръчичка, в краен случай, американско пръстче" ПОСЛЕДНИЯТ НЕЗАВИСИМ ЕВРОПЕЙСКИ РЪКОВОДИТЕЛ !

Целиат свят бере горчивите плодове на американците, които създадоха, талибани, Ал Кайда, ИД, бандеровци, сомалийци и пр. изчадия.

и киргизките терористи и им дадоха руски паспорти

И този резняк ще уплаши народ, който 900 дни е бил в пълна блокада. но след това смачка нацистите в Берлинската им бърлога... Който злонамерено е влязъл в Русия, просто не е излязъл жив оттам!

Къде го чукаш, къде се пука... И тримата ми пишете глупости под коментара, които нямат връзка с написаното от мен. Това, което искам да кажа е, че няма обективност в така поднесената новина. Има заключения, за които липсват причинно-следствените връзки, както и по-голямата част от обстоятелствата, върху които са направени.

Камикадзе, но много го употребяват за да са интиресни. Японските пилоти са атакувалипротивникувните параходи и са загивали като ГЕРОЙ! Този герой ли е?

Множественото число на ГЕРОИ завършва на буквата И. Много сте дълбокомислени, а сте неграмотни....

е....ш в ус....та си? Лаиниьооооу!

И защо го е направил ? Обяснението "защото е радикален ислямист" не е достатъчно ! Какви точно са му исканията ? От какво е недоволен от руснаците ? Взели са му земята ? Обидили са му религията ? Убили са роднините му ? Просто така, защото е ислямист, не се самоубива човек. Защо го е направил. Той какво е мислил ? А дали е бил прав или не, ние ще решим ! Журналистите да дадат информацията, да не я крият ! На кого е неудобна ?

Очевидно не разбирате, че за това се работи продължително и системно. Русия да е обградена с ето това. И обръчът да се затяга непрекъснато. Четете повече и рразлични източници, за д аимате по-добра представа какво се случва в съвременния свят и накъде вървим.

Мръсни боклуци

В такива моменти не можеш да не си помислиш че хора като Сталин не са били прави до някъде. Доста попрекалили но мисленето им е било в правилната посока. Квото и да си говорим, има култури и религии дето залужават здравата ръка на хора като Йосиф Васирионович Джугашвили!

Това е доста ограничено мислене. Защо само култури и религии? Има цели обществени прослойки за които здрава ръка трябва да се "погрижи". Интелектуалците много мислят и определено пречат на трудещите се да се трудят. Заможните земеделци са прекалено самостоятелни.

Ima idna tioria 4i nie pruizhozhdame ot Uzbikistan.

Стига с тия номера с правописа, не вървиш вече.

Препоръчвам, за тези които искат да знаят кои са терористите да изгледат филма с факти на граждани и разследващи журналисти: Вся правда о Путине и терактах 1999 года Запрещённый в России фильм.

интересно, като запрещен в Русия филм - защо разрешиха да го заснемат? Или заснимали го без да стъпват в Русия? И очевидци на събития - никога не са видяли Русия, разве что ан картинка. Аз пък препоръчвам да се види филм, където ти и твое семейство се продават на околовръстно . Докаже че не е така?

Забранен е да се пуска по руските телевизии, защото много добре знаеш мамаша на кой принадлежат. Особено первый канал на Константин Эрнст. За това е пуснат в YouTube. А ти посмотри и много не говори.

Обиждаш мамаша, уж беше интелигентна рускиня. Ето този факт и филм говорят що за тролове сте. Защото знаеш истината и на фактите отвръщаш директно с обида. Този филм е сниман на факти и доказателства и с гражданите живеещи там.

Терористична държава с население от терористи...

Шило

Кога почна да разбираш и от Киргизстан?

Нали е Русия!!!! Или само е Русия когато им крадат полезните изкопаеми..ха.ха

Восточната орда са поне 100г назад от цивилизована Европа.

българите откъде са дошли на сегашната територия? Къде се намира Волжска българия - Азия. Един азиат да говори за азиатска орда - направо смешно.

Представям си какъв ад е сега живота на брат му и родителите му. Изрод нещастен! Роднините на такива ненормалници обикновено дори не подозират какво имат до себе си. След смъртта на собственото ти дете няма по-голямо нещастие от това светът да те сочи с пръст и да те заклейми като бащата на терориста, убил невинни хора.

Официално: Акбаржон Джалилов е терористът-камикадзе /бушончето/ А неофициалното няма никога да се рабере

Шило

Добре, че си ти и такива като теб, че да ни просветлявате

като повечето сме кът тебе и мене

Няма информация указваща, на това, че се е самовзривил. За пожарогасител оставен на станция на метрото, подготвен за бомба, установили, че е трябвало да бъде взривен чрез телефонно обаждане. Напълно вероятно е на младежа да са му връчили пожарогасител и раница с указание, да остави пожарогасителя на станция а раницата да занесе някъде ....и да са го гръмнали дистанционно

на снимката се вижда едно момче, което е отнето от нормалния живот, и на когото е вменено идея, която не е негова. не тези които се взривяват трябва да презследваме, а точно тези които ги обсебват и ги подтикват. такива има и в България. Затова всяко религиозно събите трябва да се наблюдава.

Ама защо забравихте да включите и арестуваните ''протестиращи :)))а само някакви избори и някакви соросоидни фантасмагории дето явно не им се отваря парашута на нпо в Русия.. Много сте зле или може би заблуден защото писанията ви нямат нищо общо с реалността и дано не ви се случи това дето се случи на ранените и загиналите....

Това като го чета май се отнася за долния коментар явно технмическа грешка

Този е само пионка в мръсната игра. Едва ли е съвпадение, че атентата стана в града, в който в същия момент се намираше и президента, едва ли е съвпадение, че подготвените взривни устройства бяха повече от едно, за да не остане никакво съмнене, че става въпрос за атентат, едва ли е съвпадение, че западните медии като по команда се нахвърлиха с обвинения срещу Путин за случилото се, подобно на историята с МН-17, едва ли е съвпадение че всичко това се случва именно сега, когато наближават президентските избори в РФ... Аз не вярвам в такива съвпадения, а вие?

Те самите руснаци не вярват като им чета коментарите и знаят кой е виновен, ама тези новини са за прах в очите на простолюдието.

Който нож вади-от нож умира!

Това е версията на руските спец. служби, за които се разбра, че взривиха сградите в Москва, сградите в Буйнакск и Волгодонск. Като по чудо, местни милиционери са предотвратили терористичен акт подготвян от ФСБ/КГБ в град Рязан. Всичко това е описано подробно и аргументирано в статии със заглавие "ФСБ взривява Русия". Това всъщност е заглавието на книга написана от убития от ФСБ Ал. Литвиненко, бивш кадър на ФСБ. Взривяването на руските градове тогава се е счело за "необходимо", за да се оправдае разрушаването на бунтовна Чечня. Сега вероятно е Сирия, Украина...сигурно има и нещо, което тепърва ще стане ясно... Не мисля, че има причина точно сега да взема да им повярвам на руските постановки.

да споменеш двети кули

Заблуден сперматозоид на пиянска чикия от маймунска любов.

Прилича на Щерев.

Gazeta.ru и Lenta.ru съобщиха вчера за нова невзривена бомба. Тя е открита на станция Востания площад. Взрива с камикадзето е станал на съвсем други станции далеч от невзривената бомба. Пак питам, възможно ли е атентатора да постави невзривената бомба далеч и да сменя метра за да се самовзриви. И ако са били двама защо другия не се е взривил и бомбата не е избухнала.

При простата причина че за един 22 годишен неузрял човек да организира тези неща е много сложно.

Възможно е, Брекзит гейче - две бомби, двама атентатора. Единият се взривява за 72 девици, другият го хваща шубето, оставя бомбата и излиза да изпуши един джойнт да си успокои нервите.

Всичко е възможно в промития ти мозък.

Това лайнце си е постигнало целта, макар и с една бомба. Да беше гръмнала предварително в него и на безопасно място :(

точно обратното. той не е постигнал целта си защото живота продължава и ще продължи след и отвъд радикалните религии така както надживяхме инквизицията. и след това няма рай няма девици, защото дори и да има Аллах, той не иска подобни убийци при себе си.

Много се плодят тия Акбаржони.

Снощи гледах официалния руски канал, срамота, то не бяха виновни украинци, бандеровци, европейци, мощното учение, което показало каква сила е Русия, хора не забравяйте, че в Сирия живеят сунити, среещу тях воювахте, а в РФ има 20 милиона мюсюлмани, всее някой ще се радикализира, да не говорим, че руския език е 3 ти в ИД. Жалко за жертвите, тероризма няма държава, няма милост, измират невинни хора, където и да се случи по света, това е престъплелние, всички трябва да сме съпричастни. Още веднъж Бог да прости загиналите и да помага на ранените и близките им.

Забавно е! оставил е по-голямата бомба, за да се взриви с по-малката. Или нещо ни послъгват.

Интересно ми е как вчера обявиха че е открита невзривена бомба оставена, а сега казват че тоя е камикадзе. Взрива е станал между станциите Сенная площадь и "Технологичен институт", а невзривената бомба са я открили далеч от произшествието на съвсем друга станция и линия на метрото.

От фактите излиза че не е възможно един и същи човек да постави бомбата на друга станция и да се взриви на съвсем друга, а ако са вили двама не би ли трябвало и двамата да са камикадзета?

Сърди се на неграмотните български "журналисти", които са винаги "загубени из превода" на всеки чуждоезичен текст ...

пише се Русия имаше няколко имена, между които СССР, Съветска Русия, Съветски съюз. Наименованието идва от вида управление при комунизма - от Съветите.

Аз знам как се пише много добре, това с буквата Ц е с ирония.

избиване на целия род и другите ще мислят дали ще са камикадзе

За съжаление Сталин умря през 1953 г.

Когато се случат терористични актове в Белгия или Франция, или пък се трябва да се окаже подкрепа на гей обществото, всички слагат флагчета и дъгички във фейсбук. Тези дни не видях нито едно флагче в знак на съпричастност към жертвите в Русия. Или всичко е лицемерие...щото Бай Ганьо иска всички да разберат, че се е снимал пред Айфеловата кула...

неолиберастите и европедалите: какво стана с мултикултуризма, религизната и етническа търпимост? На Запад камикадзета и терористи са трето поколение натурализирани араби, а тук второ поколение. Няма разлика, нали. До тука ни доведоха бомбардировките над ислямските държави и стотици хиляди жертви от мирни мюсюлмани, чиито роднини, братя, синове, внуци жадуват за мъст!

Еми от кои идеи дасе увлече--автотенекеджия -бачкатор-- в мизерсттваща Руссия--- цял ден като роб в маслаците и тенекетата за единия обяд ---а и ако му потрябва жена-трябва да плаща всичките си пари на руската проститутка По добре-в рая -с хиляди девици--такива има доста --огледайте софииските автотенекеджииници исервизи---откъде са робите там ?

Противодействието на тоя тип тероризъм е само със сталински методи. Разстрелваш баща му, майка му, братя, сестри и по-близки приятели. Следващите ще търчат през глава да съобщават на властите какви ги върши зомбирания им роднина/приятел.

... и така до 40 - 50 милиона невинни разстрелваш... неразстреляните роднини, съседи и познати- в лагери... нарича се геноцид, следва отричане, заклеймяване и най-често ликвидиране на диктатора убиец..това вече е било - няма смисъл да се повтаря

В Израел отношението към палестинците е подобно и все пак си съществуват предоволни.

Колко странно, изглежда културно и начетено момче на снимката. Жалко, много жалко, страшна трагедия.

Само дето незнам баща му защо е освободен след като са работили заедно и няма начин да не е забелязал зомбирания си син какво прави...За тоя и много като него кактъо се вижда при другите зомбирани терористи важи с пълна сила поговорката ''храни куче да те лае'' защото му осигуряваш живот работа учение а той избива невинни хора понеже му ''говорели'' в главата

Странно, че никой от родните рублолюбци не напира за руски паспорт, а си стоят с "еврогейските"... Защо ли?

че защо да напира? хората са си българи все пак и си живеят в България

Ти върви при еврогейовете.

Незнам на твоя документ какво пише ама на моя пише БЪЛГАРСКИ а не еврогейски така че гледай си под шлифера дето си заврял глава и не се напрягай излишно..

А вие сте неизлечимо болни ...вместо всички да се противопоставим на това ,което става ...

справедливи добри честни тролове когато гръмне бомба в германия - баба меркел е виновна когато гръмне бомба в русия атентатора и семейството са виновни

Трътлесто лелче, довечера като се прибере онзи, като ти гръмне един между очите, пак ще ревеш. :)))))