Регионалният министър сезира прокуратурата за санирането

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е сезирал прокуратурата заради програмата за саниране.

Обратно в новината

Коментари - Регионалният министър сезира прокуратурата за санирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГОЛЯМОТО МАМБУ!!!! Прави ли ви впечатление, че нито един материал по новини или предавания НЯМА за полагането на топлоизолации и САНИРАНЕ = ХИГИЕНИЗИРАНЕ на блоковете? А на панелните, държащи се на корозирали заварки с живот 50 години, вече преминаващ???? КОЙ обясни какво се прави за корозиралите заварки на панелите???? Там изобщо стига ли се до тях? Реставрират ли се? Или ще ни падат на главите фасадните панели и новините ще изобилстват от жертви на това мърлячество следващите години? КОЙ КОНСУЛТИРА ТЕЗИ ПРОГРАМИ КАКВО ДА ЗАЛОЖАТ В САНИРАНЕТО НА СГРАДИТЕ? Всички заварки трябва да се изчистят от корозия, да се презаварят и капсулират със смоли епоксидни, да се поправят покриви ичак тогава да се топлоизолират сградите. А истинското саниране изисква смяна на дограма, канали, ел. инсталации, асансьори и чак тогава фасади, за които плащат днес на изпълнителя по 36 лв/м2. Колко пари се плаща на проектанти и писари? А другите пари???? Ако не се случат нещата по правила ще сме свидетели ежеседмично на жертви.

Б. БОРИСОВ, с чието име ще свързват такива мрачни новини? Или го лъжат?

знае ли го това???? Или я заблуждават разни пишман-специалисти?????

Първоначалните цени на програмата са били от 290 лв. без ДДС на квадратен метър. Сега са 140 лв., каза още Спас Попниколов. МОЛЯЯЯЯ????? РЕАЛНИЯТ ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ получава 36 лв/м2!!!!!! СКЕЛЕ - товарене, транспорт, сглобяване с дни - 1лв/м2 МАТЕРИАЛИ за топлоизолация само - поне 30 лв/м2, горе-долу сносни ТРУД - без пари или най-ниско качество материали и китайска мрежа, за да има пари за труд, обидно ниски. РАБОТНО ОБЛЕКЛО - каски, дрехи, предпазни средства.... РАЗХОДИ ПО РАБОТНИЦИ - транспорт, квартири, социални осигуровки.... РАЗГЛОБЯВАНЕ НА СКЕЛЕ - поне 1лв/м2 + товарене + транспорт и разтоварване скеле АМИ ПОКРИВИ, ДОГРАМА....????? АМИ ПЕЧАЛБА ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ РЕАЛЕН??????? Последното звено в хранителната верига??????

А кога някой ще повдигне въпроса за договора с газпром пред ек. Срока вече изтича. Имахме уникален шанс, но ние отново го пропиляхме.

Спасе...

Вожд...

Чета някои коментари и се чудя! Забравихме ли вече 1990г? Как партийните велможи по предприятията изхвърлиха на улицата СТОТИЦИ ХИЛЯДИ? Тълпите пред бюрата за регистриране на безработни? А сюрреалистичната ВИДЕНОВА ЗИМА? Една от грешките на прехода от СОЦИАЛИЗЪМЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщини!

Отвръща на обвиненията на Павлова за вакханалия във властта, дано се разкрие нещо и има сериозни обвинения и присъди.

Ще се разкрие ако има какво да се разкрива.

Как ако има какво, ще се разкрие къде е скрила Лилито папките и защо?

Българите сме много единни, при взаимното прецакване всеки който може краде и вика дръжте крадеца. При комунизма беше моето си е мое, чуждото е общо, при посткомунизма нещата станаха на Кръгове в блатото...

И според ЗУЕС също;)

Ами да го разплета, ако те устройва?;) За сведение - според Закона за здравето, здравеопазването ни е "солидарно", а според ЗУТ - всеки е длъжен да се грижи сам за собствеността си! Схвана ли разликата или трябва обстойно да ти я обясня?

Някой от вас сеща ли се някой от настоящите служебни "министри" да е свършил нещо позитивно? Сещате ли се изобщо за името на някой служебен министър? Та те не си говорят помежду си, а пък Герджиков не може копче да им каже, понеже самият той е назначен там като чиновник, за да има някой на този пост официално. Ето това е разбирането на комунистите за властта - всичко да е с фасадни институции, а всъщност властта да е някъде другаде. Така беше и при Орешарски, така беше и при Станишев.

Сещам се. Какъв ти е проблема?

сеч на гори в Странджа, Родопите, Трън, спрете тази паплач!

Бутнахте Бойко, сега ривете! А га ядохте кифтетата, защо ни ривахте?

Ха , как измисли таз простотия?

Даже правителството на Любен Беров беше по-читаво от това т.нар. "правителство", което имаме сега. А уж служебните правителства трябвало да са от експерти.

Дайте тези пари, да ги изядем.

Всяко правителство на прехода си има своята далавера.Сега на мода са магистралите и санирането.Преди на мода бяха заменките на стотици декари земи от евтини места за такива по морето на първа линия.По преди пък масовата приватизация.Боновите книжки и прочие и прочие.

или намираш начин да санираш на всички данъкоплатци, или въобще не се захващаш ...... как така санираш само на някои по някакви измислени правила с етажната собственост, това не е ли дискриминация???????

Ами не е дискриминация . Това е голяма ДАЛАВЕРА, КРАЖБА и т.н. мнооооого дълъг списък.

МИ КАТО НЕ ЩЕТЕ КАК ДА ВИ САНИРАТ И НА ВАС:):):)

Добра новина.

Шило

Морски, никой не ти говори за несправедливост, а говорим за плащания, които не са обосновано завишени. С други думи- за кражби.

Най после някой да се осмели да сезира прокуратурата за това скъпо и свързано с много съмнения за корупция саниране.

В Германия се прави саниране на ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ жилища!!! Не на частни имоти!!!! Освен това наистина се прави саниране, а не се лепи стиропор, както правят клиентите на Мутрата!

Алооо, поклонниците на Германия!!!! Цял Хамбург, най-разрушения град с Берлин, заради летището и пристанището на излитащите самолети във войната е изграден по Планът Маршал от жени и деца с едни блокчета с 10 см плочи, без отдушници, комини и аспирации. Тегло да живееш в тези хиляди блокове, където избираш да си проветриш тоалетната през дневната и да ти подушат отпадъците всички, ако е среден/вътрешен апартамент, или избираш външен страничен апартамент с мухъли по всичките външни стени. Никакво саниране и топлоизолиране НЯМА в този град на милиардерите, здраво експлоатиращи работещите, основно чужденци! Градът, даващ на Германия всички стоки от пристанището с най-развития воден, ж.п и сухопътен транспорт, центърът на банките и медиите в Германия, на културата и на бизнеса. Пълна смрад е там в жилищата!!!!! Дограмите са от 1949 г.дървени, но перфектно изолирани и с отлична отворяемост. Останалото е смрад !

То за всички е видно, че санирането е с цел да се приберат едни парички. Всеки от нас е сменял дограми, правил е топлоизолация и знае реалните цени. Как едни 40лв на квадратен метър струват 200лв ... Цените на дограмите също са надути в пъти ...

Мутрата е само маша на чужди сили. Искат да погребат България и наистина ще го направят, ако не ги спрем!

Ще се повторя. Санирането е кало стара кола която се нуждае от ремонт на рамата, а държавата ти я боядисва. Това се прави в момента. Гиганска далавера !!!!!!!!!!!!

Миналата година наблюдавах санирането на няколко жилищни блока. Покрай гражданите, възползвали се от безплатната услуга, в апартаменти на партерни етажи имаше ателие за услуги /т.е. фирма/, лекарски кабинет и офис на автокъща. Не знам как може да се коментира това.

засрамете се бе. Искате да отнемете и последните радостни далавери на БХ- саниране и вълнисти магистрали. хахаххахахахаха.

радваите се сега на санирането а след някоя година като ви вдигнат данак сгради тогава ще ревете ама ше е касно него ли разбрахте че безплатен обяд няма ха да ви е честито санирането

Дай да ползваме челния съветски опит и да си копаме землянки тогава?

да пресметне с 2 000 000 000 лева колко квадратни метра нови новенички жилища биха били построени, които са измежду другото са и санирани и то перфектно, а не са със стиропор и фасадни бои забъркани в гараж.

А като се сетя, че почти толкова пари подарихме на руснаците миналата година.

Санирането е единствената реална социална програма, насочена към българи, а не към цигани, турци и маргинали. И хората го оцениха и на изборите. Щах да напиша точно същото, ако БСП бяха реализирали програмата. Ама не им остана време от заменки. За пети път все така.

Добре. Искам да ми отговориш само на един въпрос: тези българи, които живеят в тези санирани блокове социално слаби ли са всичките? И ако не са - ЗАЩО тогава останалите "несанирани" българи са длъжни да се грижат за собствеността им, при положение, че никой освен тях, не се грижи за тяхната?;))

Социална програма не значи за социално слаби, както 29 години ни убеждаваха БСП и ДПС, като се грижеха за турците и циганите. Освен това в панелки едва ли живеят милионери. По-скоро са обикновени хора, които са гръбнакът на държавата и плащат разходите за циганите и турците. Редно е и те да получат нещо в замяна.

Тролче, скрий се някъде.

Знам, че с това се изчерпват аргументите ви ;))

На кои избори?

С право носиш името си.

Давам на прокурор всички търгове и поръчки, за които не съм получил комисиони.

Санирането е една от големите глупави инициативи на Плевнелиев. Дори идеята да е смислена тя неминуемо се изопачава когато това се прави избирателно от държавата. На всичко отгоре санираните сгради са пренебрежително малък процент от необходимите за саниране сгради. Изобщо този социалистически подход да се пръскат общи пари за глупави инициативи трябва да бъде премахнат. Втората колосално глупава идея на Плевнелиев е бизнесикубатора за който се пръснаха страшно много пари с абсолютно никаква възвращаемост. Сградите сами по себе си няма да привлечат високотехнологични инвеститори. Нагледахме се на експериментатори на високо държавно ниво които разпиляват нашите пари. За съжаление и Бойко Борисов не остана назад. Например подари безценна земя в Бояна която беше отнета насила от местните хора за да се направи резиденция на червената аристокрация и я даде на футболния съюз? Стойността на тази подарък земя е неизмеримо повече от парите които футболния съюз е намерил за строежа на базата. А къде остава справедливостта за ограбените навремето местни хора? Докато за колективните безотговорни и вредни решения не се търси отговорност все така ще бъде!

"Десните" от ГЕРБ направиха най-лявото нещо в историята на България след 89-та. Защо аз трябва да работя като вол и да плащам хиляди левове данъци, за да може държавата да прави ремонти на апартаменти на мързеливци?????? За цената изобщо не говоря, ясно е, че е 2 пъти над нормалното.

Живота на панелните блокове, които се санират е 40 години от построяването, защото такава е "умората" на желязото в заварките на панелите. Хвърлят се безмозъчно милиарди за съживяване на мъртавци.

За този коментар, получаваш СЛАБ 2, ако беше студент-инженерна специалност. Няма по-надеждна на земетръс строителна система от панелното строителство.

няма потребност да присвоява обществен ресурс, защото е наследила от дядо си апартамент с колосален размер квадратура, а и като допълнение наскоро получила и ново дарение, автомобил Мерцедес! Е защо и е тогава да се занимава с морално укорими неща?

17 000 СРЕДНА цена е уникален грабеж.

Слуежбните министри първо започнаха брутални уволнения, за да разчистват за управление на БСП-ДПС. Когато за ужас на льотчика и комунистите се разбра, че няма да вземат властта, служебните министри получиха разпореждане да провалят каквото могат, за да провялат работата на следващото правителство. Затова този недоносения провали търга за магистрала Струма, затова земеделският министър спря няколко програми (уж че нямало било пари), затова здравният министър блокира всякакви наченки на реформа в здравеопазването. Сега този юнак тука тръгнал да се прави на прокурор. Преди пък Герджикът се опитваше да се прави на ревизор. Жалка комунделска работа.

правителство, някой трябва да им го сложи. лустрация и кастрация! после в белене да строят АЕЦ-а безплатно!

Кико, ясно е че си крадлив гербераст! Ясно е и, че много се нагълтахме с еврофондове и наши пари от бюджета, ама все пак трябва да има край това вашето мафиотски управление! Или и вие като комунистите (то всичките в ГРОБ сте все бивши партийни членове) се подчинявате на правилото: който не е с нас, значи е против нас! Пищите за власт, защото иначе няма как да крадете и все други са ви напълнили гащите! Хайде стига вече!

Како Марче, кажи едно нещо, което да е откраднато. Ама не с приказки "то се знае, че близки фирми го крадат", ами с конкретика и факти. Аз пък само ще ти напомня КТБ, АЕЦ-a, ЕРП-тата. Ще ти напомня и автомагистрала Люлин при Станишев.

Не трябва да даваме властта на мафиота Борисов, който исла да живее в нормална страна трябва да възпрепятствува това да се случи простак и мафиот да ни управлява още 4 години. Правешкия цървул ни управлява 35 години, банкянския 8 досега. Стига, дажсе маха, нови избори!

ПРИ НОВИТЕ ИЗБОРИ ГЕРБ-55% РБ-15% БСП-В ИСТОРИЯТА:):):)

МИГАР ИМА ВЕЧЕ ТОЛКОВА МНОГО ЦИГАНИ В БЪЛГАРИЯ?

То там нормални хора не ходят, нито патриоти, кой простосмъртен може да плува в басейна с акулите, нали ще го изпапкат? Идеалисти, готови курбан да стават няма много. Борисов поне би следвало да има рутина в мръсните дела, с които това съсловие се занимава, да е някой друг като него, е равносилно да ритнеш осарника, да се разхвърчат осите, да се разсмърдят, пък да се наместват наново.

така е!! пищят крадците от герберските фирим-гледай ремонтите им тунелите и за друго не питай-некачествени материали, изпълнено през пръсти, но гереберите с напълнени гуши!! това,че някой щял да загине-проблема си е лично негов!!!такова е отношението към хората-ГРАБЕЖ ДО ДУПКА, А ДЕБЕЛОВРАТА СВИНКЯ ПАВЛОВА-ТЯ ЯВНО ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛКА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ НАТЯГА, ДРЪНКА ПО ЗАПОВЕД НА БЪЛГАРОУБИЦА ДИВОТИИ И СЕ ПЕНИ-ТАЯ ШИЯ НЕ Е ОТ ТУРШИЯ, ТЯ Е ГЛАВНИЯ СНАБДИТЕЛ С КИНТИ НА ГОСПОДАРЯ СИ!!

Крайно време е когато се говори за цена да има ясно ТЕХНИЧЕСКО ЗАДАНИЕ ! какви се включва в тази цена, вид и характеристиа на материалите, коефициентите на топлопреминаване, които трябва да отговарят по Наредбата и т.н.... Така, че говоренето САМО за цени е празна работа !

Как да има такова като в него няма как да има - комисионни и кражби?????

Абсолютно неадекватна програма, която единствено цели усвояването на едни пари. Бих го преглътнал ако не се взимаха заеми, но 2 000 000 000 ми се виждат доста. Най-лошото е, че тази програма не възпитава задължението на собствениците към общите им части !!! Това е проблема на България и населението, което живее тук. И докато това не се промени тук винаги ще е кочина !

Именно! Защо едни собственици сме задължени да се грижим за кооперациите или блоковете, в които живеем изцяло, а други - не?! Къде е логиката - аз плащам данъци и с тях "се грижа" за собствеността на други хора, които "не могат" или не искат да се погрижат за нея! Отделно от това - съм ДЛЪЖНА да се грижа за моята собственост, но държавата не ми приспада от данъците за това, че чрез моите данъци се "грижи" за чужда собственост?! Ако някой ми обясни логиката - ще съм му задължена!;)

НАШИЯ БЛОК ГО САНИРАХА И СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ББ,А СЕГА НЕКА Я СПРАТ ТАЗИ ПРОГРАМА ЧЕ НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ Я....

Това не е правителство, а министри-комисари, назначени лично от льотчика и отчитащи се лично на льотчика. Герджиков не е никакъв министър-председател, а мюре за парлама, уж че има министър-председател. Самият той на няколко пъти по телевизията си призна, че нито е познавал министрите, нито някой го е питал за мнение, нито има възможност нещо да им разпорежда.

САНИРАНЕТО, КАКТО И СТРОЕНЕТО НА МАГИСТРАЛИ, ПРЕДСТАВЛЯВА ЛЕСЕН НАЧИН ЗА КРАДЕНЕ НА ОГРОМЕН ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС! ПРОСТО ЕДНИ ГОЛЕМИ ПАРИ НА МНОГО ХОРА, ОТИВАТ ПРИ МАЛКО ХОРА! ЕФЕКТЪТ ЗА ИКОНОМИКАТА, АКО НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НЕЯ, Е ОТРИЦАТЕЛЕН. ПАДА ПОКУПАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ, ПАДА ПРОИЗВОДСТВОТО, ПАДА ЗАЕТОСТТА. И ТОЗИ ФИЛМ ГО ГЛЕДАМЕ ПРИ МУТРАТА ВЕЧЕ 7 ГОДИНИ. НЯКОЙ, ВЕРОЯТНО КРАДЦИТЕ/, ИСКАТ ДА ГО ГЛЕДАТ ОЩЕ 4 ГОДИНИ!

Колко тъжно, само преди дни ни осъдиха за чистота на въздуха, но "държавата" няма пари да се справи там, но има за едни блокове.

ОНЯ ДЕН ПО бТВ ЛИЛЯНА ДЕБЕЛОТО С ПЯНА НА УСТА ОБЯСНЯВАШЕ КАК НЕ МОЖЕЛО ДА ВДИГНАТ НА ХОРАТА ПЕНСИИТЕ, ЩОТО НЯМАЛО ДА БЪДЕ СПРАВЕДЛИВО КЪМ ВСИЧКО. ГАЧЕ НЯКОЙ Я Е СПРЯЛ ДА ВДИГНЕ ВСИЧКИ ПЕНСИИ!!! СЪЩАТА ДРУГАРКА, ПАК С ПЯНА НА УСТА, ОБЯСНЯВА КОЛКО БИЛО ХУБАВО САНИРАНЕТО! АМА НАЛИ И ТО НЕ Е ЗА ВСИЧКИ ИЛИ ТУК ВЕЧЕ ВСИЧКО Е СПРАВЕДЛИВО!

Когато умира,нали?

Аз мисля че тук живеят пълни олигфрени.Само пълен олигофрен още не е разбрал за какъв безогледен грабеж става въпрос при всички проекти.И въпреки това си избират отново същите.Олигофрени,майна.

СТАВА ДУМА ЗА КОНТРОЛИРАН ЦИГАНСКИ ВОТ ЗА МУТРАТА!

Санирани са блокове в София, в които собствениците не са плащали данъци повече от 20 години, защо?

Хайде да уточним няколко неща: 1. Първо програмата е за енергийна ефективност, а не за саниране, има разлика. 2. Програмата се появи, поради слабия интерес към европейската такава и поетите задължения по Европа 2020. 3. Положителния ефект е недвусмислен за всички живущи. 4. Програмата носи ползи и за икономиката ни - голяма част от материалите и вложения труд са български. 5. Не беше разчетена правилно - спрямо налични фирми и капацитета им, т.е. необходими са им години, за да изпълнят и това, което е поето като ангажимент към момента. 6. Отклонява се огромен обществен ресурс за една малка част от населението, а не за всички. 7. Противоречив обществен ефект - готови ли сме да финансираме енергийната ефективност на ВСИЧКИ сгради - обществени и частни. 8. Прилага се преди държавата да си е изпълнила задълженията към обществото - оправени пътища(все не стигали парите), енергийно ефективни обществени сгради и т.н.

Ама не си уточнил най важното, баш далаверата дет се вика, "ключът от палатката" С цени на квадрат почти двойно по малки, могат да се санират, не един ами почти два блока. Защото сега с цени почти двойно по-големи на квадрат се санира един блок, а една неизвестна част отива в джобчето на някоя партийна, офщорна или лична сметка, като условие фирмата да може да мине на търга! Схемичката е от години за всичко: магистрали, гори, пътища и т.н. И никой нищо не разследва!

Цените са следствие на всичко останало, просто ако е нормална програма и цените щяха да са, а тя е едно франкещайнче, което не е наясно точно за какво е.

ДЕБЕЛЯН Е ЧОВЕК НА МУТРАТА. ВСИЧКИ ИЗДАНИЯ НА ДЕБЕЛЯН ПОДКРЕПЯХА МУТРАТА ПО ВРЕМЕ НА КАМПАНИЯТА. НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ!