След санирането: По-ниски сметки и по-високи цени на имота

По-ниски сметки за отопление с от 30 до 50 на сто, повишаване на цената на имотите с около 10% и по-красиви сгради са сред основните предимства на санирането.

Обратно в новината

Коментари - След санирането: По-ниски сметки и по-високи цени на имота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧЕТЕТЕ ДОГОВОРА ПРЕДИ ДА ПОДПИШЕТЕ И ВИЖТЕ, ЧЕ ВИ ЛЪЖАТ. ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ ! ЧЕТЕТЕ, ЧЕТЕТЕ!

Толкова нагли лъжи не бях чувал. Няма ли прокуратура?

ефекта от санирането е: стригане на стадото и увеличаване на милионите на някои хора...

Средно инвестицията за саниране е 200лв. на м2. Ще се занижи потреблението на енергия от 175 на 75 Квтч/ на м2 за година. Това води до спестяване на 100Квтч годишно, което по цени на топлофикация е около 10лв. Следователно от икономия на енергия възвращаемостта ще е 20 години! МОИ ИНОВАТИВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПОЛОВИН МИЛИАРД ЛЕВА, МОГАТ ДА СПРАТ ПИЛЕЕНЕТО НА ЕНЕРГИЯ ЗА ПОЛОВИН МИЛИАРД ЛЕВА ВСЯКА ГОДИНА!!! ТЕЗИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ СЕ ОТХВЪРЛЯТ ВТОРО ДЕСЕТИЛЕТИЕ....

Българи, не се връзвайте на тази лъжа! Фирми, близки до ББ ще излапат 1 млрд. и ще имитират саниране! Регламент 1407/2013 de minimis е пълен с изненади. Разходите са по евроцени/клауза 15/оскъпяването на жилищата ви ще е с близо 30%, данъците-още повече!Чл.4: Заемът е обезпечен с min 50% чрез жилището. Помощта може да е изискуема, ако някой от сдружението бъде обявен в несъстоятелност/чл.4,т.3а от Регламента/. Знаете ли на какви изненади ще попаднете?

Целта на мероприятието: Фирми на Борисов да налапат милиони по европейски цени от псевдосанирането! Да се вдигне данъчната оценка, а с нея и плащаните данъци! Да се вържат собствениците да плащат всички данъци и сметки, т.е. да станат роби!

Регламент 1407/2013 de minimis: Всички членки на ЕС ползуват един изчислителен механизъм. Означава, че оскъпяването на жилищата ще достигне 50% и ще се вдигнат данъците на имота драстично. Група, свързани юридически лица, ще се разглеждат като едно лице. Ако Изпълнителя се обяви в несъстоятелност, помощта се връща с лихвите! Заемът е гарантиран с залог на вашите жилища, които може и да загубите/ще пиете чаша вода!/.

Значи така: политици, дето не им пука за народа и го цицат вече 25 години, обещават нещо безплатно...здравият разум подсказва, че тук има нещо гнило...

Прочетете в ПЕТЕЛ БГ от днешна дата "Доклад в Германия: Санирането е голяма лъжа! Печелят само строителните фирми" и да не се караме за глупости...

Ето, нашенският бизнес идва!!!!

Когато смених дограмата с ПВЦ температурата в жилището ми през зимата се повиши с около 5 градуса но се появи конденз и мухъл,но след като направих външна топло изолация конденза по стените изчезна,а също и мухъла .

Да, и при мен е така. Но не мога да приема на мой гръб да разбият апартамента ми /на който съм поставила външна и вътрешна изолация, PVC дограма и прочие/, за да правят фалшиви заварки на панелите. Не мога да приема и това, че има хора, които имат възможности, но мечтаят за безплатно саниране. Значи, че заради техните жилища, които не са санирани /около 20% от блока/, трябва да разбиват целия.

В процеса на проучване на това грандиозно дело,се натъкнах на интервю с инж.Николай Пехливанов-зам.председател на комисията за рег.политика и дрън-дрън... Точно преди 10 .г./04.02.2010/ в интервюто си"Съседските не сдружения може да изядат 50млнЭ от ЕС за саниране", този политик от "Атака",наречен "предприемачът с детска страст към политиката" е повече от убийствен!! Ами според Г-н Инженера тези 50 млнЭ биха стигнали за 50 000 сгради.И го повтаря много пъти! А по въпроса за прословутите сдружения казва"С увеличаване срока на регистрация да ПРОВОКИРАМЕ у собсвениците желание да се сдружават,та дори и посредством санкции" Планът спуснат от ЕК е 60% .А пък Ташева говори сега обратни неща...Къде е истината?

Същия тоя през 2011г внесе предложения за промяна в ЗУЕС. Бян чел предварително за това, група действащи домоуправители направихне подписка с предложения които да обезпечат събираемостта на каквито средства се събират за входовете, както и някой принципни въпроси, недогледани в ЗУЕС. Благодариха ни за предложенията и не обърнаха никакво внимание на това което предлагаме. Вместо това Пехливанов, заедно с Плевналиев в половината променяни членове на ЗУЕС вкараха текстове или промени касаещи кооперациите "затворен тип" в каквато живееше и тогава и сега Плевналиев. Така например там беше вкарано, че строителният предприемач може по свое усмотрение да ви построи парно и да ви включи към топлофикация, като в закона не беше упоменато дали това може да стане след като сте купили жилището. Как се плаща това - дали в рамките на договорената сума за продажба или отделно - не пише. Купуваш и не знаеш колко имаш да плащаш... Идват и ви бият едни тръби като във филма "Топло" и става "Няма не искам, няма недей"

А ти какво очакваше? Те са направили закон за себе си и своите интереси. Няма да направят за интересите на такива като тебе я?

За да няма излишни коментарии искам да добавя: 1/ Жилището не е изолирано и е във вида си от 1968 г. 2/Прозорците са първоначално поставените и са полуизгнили 3/Подобрения няма. 4/И водната инсталация е метална 5/Единственото подобрение е входна метална врата- поставена както всички знаете :ПО НЕОБХОДИМОСТ. НАЛИ ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ- ЗАЩО ДА ВИ ПОДРОБНО ПОЯСНЯВАМ. Жилището е в София ВИЖТЕ СИ ДАНЪЧНИТЕ ОЦЕНКИ!?!?

Някакви нереални увеличения от 10% на оценката на вече саниран и коренно различен имот се тиражира. Моят апартамент ПОСКЪПНА С 120% МЕЖДУ 2008 И 2012 ГОД.- ОТ 42000 лв СТАНА 86900- И ТОВА НА ЖИЛИЩЕ НА 45 год В 2007 год.. БЛАГОДАРЯ НА Б.БОРИСОВ. ПО ЗАКОН ТОВА ЖИЛИЩЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА 50% ОВЕХТЯВАНЕ!! БЛАГОДАРЯ БОРИСОВ! ! ЖИЛИЩЕТО МИ СТАРЕЕ НО СЕ ПОДМЛАДЯВА !?!

в германия изолацията на панелените блокове е облепване отвън на блока с плочки,да плочки като в банята.отвътре на стените се монтира с дюбели корк с дебелина 4 см ,и се сменят дограмите.никаде в западна европа не сам видял облепване с сиропор или фибран !

Не дрънкай глупотевини!

приемам аргументи само с факти и линкове !

Идеята саниране е чудесна,но за нормалните държави.Тук си е риск.Ако някой обещал достъп и след това замине в чужбина или си продаде апартамента и новия собственик не даде достъп се затруднява санирането и следват финансови савкции,които се поемат от всички от сдружението.Рискове има и то не един.

"Санирането" води до конденз и мухал от големи пропорции. Този конденз и мухал всъщност ще намалят полезният живот на сградите. Ама нали трябва да се усвоят едни пари.

Като те гледам, отдавна си саниран у кратуната. Поне от десетина години си мухлясъл и конденз от носа ти тече")))))))

Трай там и не се обаждай от коневръза като не разбираш бе,шматарок...

То не бяха прифатизации, фондове, книжки, деноминации ала-бала. Така ще бъде, онака ще бъде, стига! Не вярваме, НЕ ВЯРВАМЕ! Вярвям сяма на себе си и не искам някой да ми предлага безплатен обяд на комунални начала. За всичките 25 г. научихме, че ни лъжат.

Че напиши, де? К'во ЩЕ става с ВиК, електрическата система ... , но не и за "фибрана".

ТЪП И НЕДОВЕРЧИВ НАРОД СТЕ ВСИНЦА ТУКА, ЯХАЙТЕ МЕТЛАТА И СЕ МАХАЙТЕ ОТТУКА !

но Господ - българинът нас е определил някога, за "арендатори" на Земите Му.

а бе човек, вярвай си колкото искаш, но не карай другите да правят същото...

В нашия блок /вход/ напъна за саниране започна още преди около година. Тогава параметрите в програмата бяха 75% от фонда и държавата, 25% от собствениците. Набързо се сформира СС с фалшиви подписи и без ПРИСЪСТВИЕТО НА 67% от притежателите на общите части. Управителния съвет бе сформиран пак по същия начин "АЗ". Напън за събиране на 500.00 лв за такса участие. Нерви. Четене. Нерви и пак четене. И колко удобно, тези които разбират малко повече от документация, сметки и финанси бяха умишлено държани на страни от процедурата. Съгласно ЗУЕС, СС може да реши да изтегли кредит за "неотложни нужди от ремонт" с решение на управителния съвет от бай ти Х-глупакът и г-н/жа/ У-гешефтаря, който да изчезне от хоризонта. Какво правим тогава? Ами сдружавайте се "работници" и "работнички", то призрака ви дебне и ог горе и от СТРАНИ. Да не се окаже накрая, че дължите на общината за саниране и на някоя банка, а може би и на няколко банки или други кредитни институции.

Защо слагаш минуси? Това е цялата истина. Горе може и да са с добри намерения, не е ясно, но нали се сещаш, че народа вече знае и цени на материали, труд и може да си направи сметка колко струва работата и да си я свърши сам ако желае. Разни управители на СС, управители на строителни фирми, консултанти и т. н. гладни и алчни тарикати по места. Тук освен, че се говори за много, ама много пари има много жестоки уловки. Четете братя българи, четете..........

Aбсолютно безсмислено е санирането, по-добре взривяване и ново строителство с доплащане. Ако вместо със заварки панелките бяха с нитови връзки, то тогава панелките щяха да бъдат най-здравото строителство и щяха да бъдат вечни.

ами какво правиме когато половината от собственниците на апартаменти са в чужбина и са на практика неоткриваеми?

ще бъде гаранцията на санирането? Много малко, поне 10-15 години трябва да бъде, за да си струва милиарда. Ако гаранцията бъде вдигната, то срокът до разваляне на сдруженията ще се вдигне. Не, че и 5 години не са достатъчно да видят сметката на бедните, мизерстващите, но със собствен дом, пък било то и панелка.......

Само едно не ми е ясно,а тези блокове ,които са с по-малко апартаменти от 36 какво правят и какво е това разделение?Вие вярвате ли ,че има цял вход ,та камо ли блок на който поне 50% да не са му сменени дограмата и му е сложена изолация.Нашия вход 100% всичко е сменено и с изолация.Та това дето го разправят ,ще излезе кьорфишек.

Я,някой запознат ,да напише ,какво точно включва "безплатното" саниране,какво се сменя и ремонтира?

Лилито с вила до Плевнелиев и Прокопиев на Халкидики.

Боко се опитва да ни измами. ОСТАВКА!

Те казаха : Беплатно да ви разкрасим? Ние отвъщаме: Да Хубава е свободата на словото............

Блокът няма топлофикация и длъжници. Избран е за реклама за да клъвнат другите.

не си санирайте вашия блок и няма да ви го вземат

Много добре звучи, но първо дали ефекта ще е такъв, какъвто го описват и второ по официални признания парите ще стигнат за 10(десет)% от блоковете. По какъв критерий ще се определят "щастливците" и какво ще правят останалите?

Във въпроса ти го има и отговора :). 1.Всички ще направят сдружения и ще плащат дружно задълженията на скатавките,а само една част от късметлиите ще се утешават,че поне са им санирали жилищата.И в двата случая всички са яко в джаза. Защо не приемат да се направи сдружение едва тогава,когато блока е одобрен за саниране? Усещаш ли уловката?

Номерът е в сдружаването като юридическо лице (но това не е ООД) - то спокойно може да фалира с всички произтичащи от това последствия. При липса на закон за фалита на физическите лица, това звучи зловещо. Предвиждам, как до 2-3 години банките ще се сдобият с доста апартаменти. Само да напомня - по закон, всеки е длъжен да декларира пред общината направените подобрения в апартамента си. Това включва абсолютно всичко (подава се декларация и има срок, който ако не се спази следват глоби). В България е така - плочките в банята, наличието на стационарен телефон (кабелен), саниране, нови радиатори, дори вграждането на гардероб се води "подобрене" на имота, което вдига (според общините) пазарната стойност и съответно води до преизчисляване на дължимите данъци... А след саниране, поради направените вътрешни смени на щрангове и т.н. един основен ремонт е просто задължителен. И накрая - проста сметчица е: 1 блок - 400 000 лв. Заделен е 1 млрд - значи ще стигне за 2 500 блока. Колко са панелките в България, а пакетното повдигане и пълзящия кофраж? Не знам, но само в Благоевград панелните блокове са 450. Вярно, те ги броят не на блокове, а на жилища, но все пак - докъде ще стигнат парите?

До под кривата круша ще стигне цялата тази измама!

Ще го напиша ,пак,понеже предишното ми мнение беше изтрито.Вижте снощното предаване от Господари на ефира,-там коментираха с доста запознат ескперт ,плюсовете и минусите на това "саниране" и кое е правилното и кое не ,като технология и прочие......

Преди, 2.години кмета на Врьбница ни обеща да ни оправи пропадналия плочник пред входа защото е работа на Общината и все още чакаме. жк.Обеля 2 бл.221 вх.б.Ако с това темпо работят общините??????????????????????

направо кмета да дойде да ти оправи леглото

Ни есами си го оправихме,знаеш ли защо се получава това пропадане,поради теч на вода от блока и от там се отмива пръста около теча и се получава една голяма вдлъбнатина,абе положението във всички блокове е мама мия,не знам дали ще изкарат и 50 г.течове по щрангове ,бани ,мръсни канали,мазета .Само да няма по-сериозни земетресения,че тогава ......

колко ти плащат да пишеш глупости?

що не вземат да дарят земята под блоковете?

Може би защото няма здружение на собствениците.

колко ти плащат да пишеш глупости?

Защо домоуправителите така настоятелно агитират за сдружаване. Тука има нещо гнило.

те ако те чакат тебе блокът ще падне

Тука е мафията, че ако имате неизрядни платци във входа вече участвате като фирма и всички ще поемете разходите им.Примерно ако съседът ти държи 5000лв. за студена вода всички от сдружението ще я платят задружно като държавата им разпредели по равно тези задължения.Досега нямаха инструмент да принудят всеки собственик на имот да бъде изряден,но сега ще го направят.

Санрането е гербаджийска хватка с която целят двоен удар-да откраднат едни пари освен това като санират некачествено на някои жилището то те го купуват като електорат за сметка на останалите които ще врщаме милиардите!!! ! ГЕРБ С НАШИТЕ ПАРИ ПОМЕН ПРАВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Една и съща опорна точка от 20 потребителя...на следващите избори няма да можете да догоните и волен.

Трима трола са, само си сменат никовете! Гюбре!

"...Дотук всичко е прекрасно правилно управление на парите. Но в публичното пространство увисват много въпросителни. Като например, дали правителството даде всичките взети на заем пари на фонда? Нали си спомняте, че фондът имаше 2 млрд. и половина собствени пари? 1 млрд. бяха в ценни книжа, но къде в тая сметка останаха собствените 1, 5 млрд. лв. на фонда? Простата сметка показва, че ако тия 4 млрд. бяха дадени на фонда, заедно с неговите собствени пари, фондът щеше да има излишъци от пари и трябваше да искаме смяна на ръководството за лошо управлениеТ.е. парите дадени на фонда безпорно са по-малко. Тогава, къде са парите, които не са били необходими на фонда? На фона на моите елементарни и неекспертни разсъждения, единственото обосновано предположение е, че Борисов 2 взе и си задържа част от парите по огромния кредит, за да си прави пиар и да си гарантира дейности, с които си купува електорат Една от тия дейности е санирането, драги читатели......." копи/пейст от афера.бг

Тая гигантска сума в здравеопазването и за неотложни ремонти на болниците.

Освен това има и нещо друго. Тези сдружения не могат да бъдат разтурени ПЕТ години. Кой ще даде гаранция, че в нашия убав парламент няма да се нароят един куп закони, засягащи сдруженията и общата собственост????? Не им вярвам на тия, че няма да измислят някой безумен закон и да просто държавата автоматично да стане собственик на примерно 20% от всички блокове из страната. Па ти ходи по съдилища ако искаш. Щото сам си сложил подписа си, че даваш собствеността си друг да се разпорежда с нея.

стой си в калта. кво санира, кви 5 лева.

да излезеш от сдружението.Две години докато тече програмата по саниране+още 5 години за гаранцията.

Че те за убийство дават по- малко години...!!!

могат и по-рано - с финализирането на проекта. ХОРА ПЪРВО ПРОЧЕТЕТЕ ДОКУМЕНТАЦИЯТА НА САЙТА НА МИНИСТЕРСТВОТО И ПРОГРАМАТА И ПОСЛЕ ПИШЕТЕ!!!

в Закона за етажната собственост го пише едно към едно- 5 години докато тече гаранцията + годините докато тече програмата.

Абе пращаме ги ние у Сибир...

да умра, гладен, беден и болен в саниран ковчег.

Ако искаш Бойко да дойде да ти измери температурата?

пак ли ти бе Толерасте!!!

на геРБ.

Избирам си диагнозата-"паническо разтройство от подписи , документи и сдружения и производните им". Между другото по ЗЮЛНЦ9 в двумесечен срок трябва да се регистрираме в ДАНС. Другари,от всички етажни собствености. Да продължим и обогатим делото на Петко Сертовский!!!

Пълна лъжа за по ниски сметкиИмам топлоизолация и млащам тръби колкото тези без изолация Освен това сметките ми всяка година са по високи. Изобщо това саниране е не справедливост спрямо тези които са спестявали са си платили разходите си

Правиш качествена изолация, монтираш качествена дограма с качествени стъклопакети. После сградата се регистрира като енегроефективна и плащаш като мен по 70-80 лв. И щтракаш с пръсти. :)))

А ти се разсипа тук да се изкарваш най-умен, а къде е гранцията, че не лъжеш? Пишете се тука едва ли не световни величия, а само правописните грешки колко ви издават, не е истина. И седнал да съветва. Аааа, да, забравих - Путин е виновен.

Държавата разпродаде сума общински жилища, за да си прибере едни пари. Да си санира това, което е останало. НИКОГА няма да участвам в каквото и да е сдружение, в което да си дам частната собственост някой друг да я управлява и да има право да се разпорежда с нея! Дори и идеята сега да е съвсем друга, ще се намерят тарикати, които да се възползват от отворената врата. Ти отвържи кучето, па после се надявай то да не те ухапе!

goose

Да разбираме, че не правиш разлика между частна собственост и общи части, прилежащи към частната собственост? И от къде прочете, че някой се разпорежда с частната ти собственост? Верно са прави тези отгоре - 3-ма сте дето затрупвате форума с лъжи от клюките на пазара ;-) Само не знам колко изкарвате от това ...

частна или обща собственост? И не само те са обект на саниране! Аман от неграмотници.

НЕ СЕ ПОДВЕЖДАИТЕ ! ТОВА Е ИЗМАМА!

Бабо Мравке, кате жас? Кемам Щутчо за халяс. А ти хафте с това цугу-мигу?... .................................................. А га сняг забръска? И плащаш като идиот да топлиш космоса? А бе?