МРРБ изисква от общините по-строг контрол на санирането

Некачествено изпълнение на санирането може да доведе до прекратяване на договори с Българската банка за развитие и бъдещо подписване на анекси.

Обратно в новината

Коментари - МРРБ изисква от общините по-строг контрол на санирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общините-надзор и контрол....приказки от 1001 нощ! Отново иде реч за корупция,както винаги,когато има държавно или общинско регулиране.Как да има качество в разходването на нашите пари,когато фирмите за саниране са предварително посочени от общинари или държавни структури!?Къде е пазарният принцип на конкуренцията?Как да санират качествено,когато се наемат евтини работници,които хал хабер си нямат от строителство?Пести се от материали.Отчисляват се суми за под масата,към тези,които са им дали поръчките.Елементарно и предвидимо.Просто се краде на едро от милиардите.

деер

МРРБ иска само контрол върху рушветите! А, те са между около 50%.

деер

Уважаеми сини, червени и т.н. "демократи", има ли блок в България, който би се включил в програмата за саниране със самоучастие от планираните преди 3-4 години 25% от крайната сума?! Но съм сигурен, че доста блокове биха си построили нови сгради със същата сума отпусната за санирането и би им била достатъчна....

"""""Некачествено изпълнение на санирането може да доведе до прекратяване на договори с Българската банка за развитие и бъдещо подписване на анекси""""" Но това е ужасно ,толкова фирми и и фирмички свързани с правилните политико-икономически структури ще изтръпнат от перспективата да бъде спряна тази прекрасна ,безконтролна хранилка на всички по дългата верига до крайния получател.Препоръката ,че строителния надзор трябва да контролира поне един път месечно е просто смехотворна , защото и те са част от същата хранителна верига и са свързани със същите политико -икономически структури и физически лица.Освен това майсторите придобили своите трудови навици и квалификация по време на "тъмния и човеконенавистен " социализъм по биологични и най-вече по политико-икономически причини ,силно намаляха.Тези ,новити/майстори/ ,продукт на неолибералното и пазарно- ориентирано образование просто са само евтинички , защото нищо качествено не могат да свършат, а такива са желани защото ще остават значително повече пари за крадене .Така ,че течовете ще продължат, падането на изолация при някой случаен порив на вятъра също ще продължава , /само да не продължава и падането на недоучките от високите етажи,може пък някога да се понаучат нещо да вършат/

Нали знаете кои са няколкото прости начина за кражба, как се крадат парите по такива проекти? Не само с надутите цени на материалите и труда, с надписването или със общото завишаване на цената на проекта още в началото, но и с влагане на по-евтини, тоест по-некачествени материали к труд при изпълнението им, ако изобщо някой са изпълнени (защото се разбра по телевизията, че има и такива само на книга - парите са взети но работата не е свършена). И как това се разбира най-добре - СЛЕД ТОВА, когато направеното се скапва, понякога веднага след завършването на проекта! След като няма истински и ефективен ТЕКУЩ КОНТРОЛ и ясно определени отговарящи наистина за него! Чухте ли например Винкел Далаверов как онзи ден, когато пак се пенеше на онази журналистка от БСП за оградата, Йончева (на която й правя евала между другото специално за това нейно разследване) издрънка нещо много самоизобличаващл и компроментиращи. Този тъпанар заяви пл телевизията, че оградата наистина не само падала при дъждове и порои, но И ЩЯЛА ДА ПРОДЪЛЖАВА И ЗАНАПРЕД ДА ПАДА, и през следващите години!!! И журналистчето там не посмя да го попита този глупак тогава защо плачеше онзи ден, че му се карали скк и кое спира свлачищата при дъждове и порои в планините най-добре и изпитано, НЕ СА ЛИ НЕИЗСЕЧЕНИТЕ ДЪРВЕТА!?!, И то най-вече вековните и големите! Но утре ако си изсекат вПирин и завалят порои този нещастник няма да го има и ще обяснява че разбира се, че ще има наводнения на хора к къщи, щото ... са изсечени I дърветата! Ако не се е скрил с някой от хотелите си клк под някоя маса като кумеца си Болен Варадеров, големите патриоти!

Заедно с табелките на строежите по проектите трябва най-сегне да се публикува и списъкът с тарифите на всеки управляващ, депутат, политик - кой колко точно струва - ние сме малка държава к всички се знаем, всички са братовчеди, а вече и отвън ни научиха! Така хем ще е по-добре за всички, хем ще ни се върже по-евтино, хем на тях ще им е по-спокойно да не се крият и притесняват. Да стане както го правят хората - като борса или търг с открито наддаване! Например - Болен, расностойността на десет екскурзии във Варадеро, Гоце - на един спа-хотел к 2-3 мезонета, на Доган- сараи с барбекю, яхта, 2-3 хотела и евентуално летяща чиния с рекламно мнение по телевизиите за циганките, дето го хвалят,...Симеон - 5-6 резиденции и няколко гори,... Чиста работа - кратко и ясно, няма съмнения, няма подозрения и брожения, няма съмнения за цената к дали някой не се е прецакал като е платил или взел повече или по-малко!

Аз се питам само кога ще дойде денят да изследват и анализират обективно НЕЗАВИСИМИ и ИСТИНСКИ експерти колко лева (процента) са откраднати от проектите по европейските програми само, вкл. и такива по санирането (които не са от тях, а от бюджета), магистрали, пътища. Да знаят хората от всеки 100 лева колко - половината ли, 50 ли, 70 ли лева са минали у лево или надясно в нечии джобове по веригата. Тоест да кажем от 10 милиарда похарчени колко - 5 ли, 7 ли милиарда са надплатени и после делнати от нашите честни и почтени политици к управници и икономическите им интереси, обръчи к кръгове, и фирмите им. Защото тогава абсолютно всеки българин ще вдене защо живее така и кои го ограбват и баламосват, вкл. че сме нямали никаква корупция, а румъбците имали, щом имали осъдени за това и в затвора, но това било много зле, щото били политически преследвания и прочие откровени простотии, ама като няма човек понякога какво друго да каже, за да се оправдае...

На общодостъпно място във всеки вход на участваща в програмата сграда вече трябва да бъде поставяна информация за контакт име, телефон и имейл, с отговорните общински служители, упражняващите строителен надзор и инвеститорски контрол, и на съответното подразделение на Дирекцията за национален строителен контрол... И чак сега ли се сетихте за тов, бе тикви! За какво ходите по командировки в чужбина, акл не го знаехте преди това като големи експерти и велики управници, защо СД харчат тези пари за командировките на управници к чиновници и колко време им трябват на реотани те да вденат к приложат видяното, след като и ако дотогава не са го знаели?

Това е точно олицетворение на приказката; Сетила се Мара, да се побара! Някой случайно да знае досега колко пари, колко милиарда са усвоени от фирмите на ГЕРБ и Катарзиса, к на БСП. ооопс от политико-ИКОНОМИЧЕСКИТЕ им интереси, по думите на видния им политолог Първан Симеонов, например, тоест от фирмите им, от кръговете и обръчитеим? За да се разбере смисъла на друга народна приказка: След дъжд - качулка! Но да се успокоиме, както е най-подходящо винаги за нас, българите, с друга приказка: По-добре късно, отколкото никога! И че .. навсякъде има корупция, и в най-добрите семейства!

Чак сега ще слагат табела на изпълнител, инвеститорски контрол и строителен контрол???? А по закон това е задължително за всяка строителна площадка и строителен обект!

На общините им дреме на оная работа как ще бъде саниран блока

Технологията на лепенето на стиропора "на топки" сигурно е измислена от някой шмекер като Ирландската овчарка!

Това е стародавна традиция и се нарича серкане. Не знам обаче кой я внедрява в строителството.

Как да го лепя, ако тръгна сам да си правя изолацията, за да не ползвам тия некадърни шмекери.

на топки се лепи само в средата на топлоизолационната плоча. По краищата на целия периметър се слага също лепило и се нарича "рамково залепване". Иначе при вятър - ще отлетят пресни-пресни изолациите. Прави се "рамково", за да не четеш след време от колко плочи е налепена изолацията. Краищата ѝ се обръщат навън от топлинните разширения.

Не е чак толкова голяма кражба, даже има и аванта за живеещите.сакса навремето по данни на внука на ген. Рачо Петров " платил" за БТК 240 млн долара и на следващата година прибрал 1млрд и 600 млн долара-пак за БТК.Благодетеля на Левски с патлак / спас русев/ също се облажил с ъс стотина милиона долара.

да се побара

Тъй като редакторчетата от ДИР-а са Шарли и радетели свободата на словото, което пак са препикали( имам пред вид цензурата и непубликуването на коментари под статията за лихвите по депозити и кредити) си позволявам да пусна коментара си под тази публикация: Такъв абсурд може да има само в Абсурдистан! Значи- давам моите пари на Банка Х, за да работи с тях. Влагам например 20 000 лева. При лихвен процент 0.001, печалбата ми от дадените на заем пари на банката Х за една година е 200 лева. В същото време банка Х работи с моите пари, отпускайки , например, жилищен кредит , при годишна лихва 25-30 %. За година, от моите пари банката печели 5000 лева срещу 200 лева такса за използване парите на вложителя. Това е абсурд, това е нечовешко, това е бяла робия. Къде е държавата да постави праг на лихвите по депозити и по кредити?Банките са най-големите кръовийци и народни изедници, които трябва да бъдат ликвидирани и поставени извън закона. За чий чеп са ни 30 банки? Една е достатъчна- Българска Национална Банка! Друго- лихвеният процент е един от механизмите на националното стопанство. Този механизъм се използва крайно неумело, затова и икономическите показатели и величини са плачевни.

Е, и каква е ползата от саниране? Направихме си за собствена сметка саниране на блока. Добра изолация, дограми и всичко както трябва, за по около 10 хиляди на апартамент (всички са тристайни). Щяло да има икономия от отоплението незнам си колко процента. И накрая като ни вдигнат тока с 60% какво правим? Ми не се греем и е толкова студено колкото и без изолация!

НЕГОДНИЦИ И КРАДЦИ И ТО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ФАСАДНИТЕ ПАНЕЛИ НА БЛОКОВЕТЕ СА С ВГРАДЕНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ. ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ УНУЮОЖИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАТОВА БЯГАТ ХОРАТА ТОВА В БЪЛГАРИЯ СЪС САНИРАНЕТО Е УНУКУМ НА ТЪПАЮИНАТА НИКЪДЕ ГО НЯМА .САМО ЛЪЖАТ ,ХАРЧАТ И СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ

СТИГА КРАЖБЕ БЕЕЕ!! ТОВА ПИЯНИЦИТЕ ОТ ЕРВОСЪЮЗА НЕ ГО ВИЖДАТ ЗАЩОТО КАТО ДОЙДАТ ТУК МИСЛЯТ САМО ЗА РАКИЯ.веднага да се проведе допитване до народа за харченето на тези пари и затвор за негодниците

С две думи узаконена кражба. Вместо да се оправи разпределението на парното по панелите с изнасяне на контролните усреди в стълб клетки и минаване по подовете за да се спрат кражбите ,СЕ ПРАВИ САНИРАНЕ КОЕТО ЩЕ ВЪВЕДЕ КОНДЕНЗ И НАМАЛЯВАНЕ СРОКА НА ЖИВОТ НА ПАНЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ .Ж ивотът на панелните блокове е 150 години,това са белгийски и италниански проекти а не руски .

"Осъществяваният от министерството мониторинг на програмата установи, че общините като възложител в процеса по обновяване на сградите не извършват достатъчно ефективен контрол на външните изпълнители, което може да доведе ДО ВРЕДИ СЪС СЪОТВЕТНОТО ФИНАНСОВО ИЗРАЖЕНИЕ ЗА ГРАЖДАНИТЕ." АШКОЛСУН! 2 млрд. лв без лихвите, разпределени от ББР и взети от чуждестранни банки с 500 млн. лв. държавна гаранция за саниране на 5% ЧАСТНИ домове. НЕКАЧЕСТВЕНО! Гордостта на най-голямата социална програма на ГЕРБ, платена от всички данъкоплатци...

Санирането както и всички останали програми се правят с единствената цел - да се откраднат пари. Колко % -- 20 , 30 , 40 - зависи от алчността на местните Бойкови хора... В началото се плащаха около 300 лв/ кв. - и се искаха 50%... Най - лошото е - че се прави с опасни материали за хората - изолацията се внася от Румъния - е тя е забранена там да се използва - защото гори. При един пожар - ще се пренесе огъня от 1-вия до последния етаж... Интелектите от Гроб решиха , че така ще си купят гласове... , но много по-ефективно щеше да е - с тези пари да се построят магистралите и да не се дава летище София на концесия... и още много неща...

Абе аз ли съм много умен или другите са много глупави!! Парите за саниране не са на държавата, а са от кредит от банка. В един момент държавата ще каже, че неможе да връща кредита. Тогава идват частните изпълнители и тогава ........ връщаите тарикати парите...... Нямате!.........Тогава апартаментите на търг за по5лв. (Неотдавна имаше една побликация че 80% от ромите нямат жилища.)

Опровержение: "Не е вярно, че всички представителни политици се продават! Някои вече са продадени."

Откъртиха 2 милиарда и се сетиха. Какво, вече дойде ред на екологичното хранене, след голямата лапаница?

- С какво искаш да се занимаваш, когато пораснеш? - Ще крада. - О! И защо си избрал представителна политика?

Защо се харчат държавни пари за саниране на частна собственост. Според закона за "Държавна помощ" трябва да има неотложна необходимост, като природно бедствие, промишлена авария или др.

Как бе, нали герб е държавата и държавата е герб. Контрола е необходим, защото не всички общини са се отчели пред "държавата" герб .

За да се премахне циганията царяща масово досега - санирани 1, 3, и 5 етаж с различни цветове. Никъде по света няма такава грозна шарения. А българите сме орел, рак и щука, абсолютно невъзможно е в един блок да се постигне съгласие за саниране на целия блок.

Крадците от МРРБ викат ,че ще накажат крадците изпълнители от които получават подкупи.........пълен абсурд и лицемерие е това.

Та значи, колко милиарда трябваше да похарчим та да се сетим да контролираме? Знам, че въпроса е ТЪП, ама все пак ако някой може да ми припомни...

САНИРАНЕ=НАСИРАНЕ .

В чужбина от 100 евро се крадат 20,а останалите 80 се влагат в проекта. В БЪЛГАРИЯ ОТ 100 ЕВРО СЕ КРАДАТ 90,А ОСТАНАЛИТЕ 10 СЕ ВЛАГАТ В ПРОЕКТА .

Сетила се Мара, да се побара... А в договорите има ли клауза да се плаща след контрола на общините ? Еми няма ! То бива кьор фишеци , като изядохте баницата..

хаха... сетиха се .. СЛЕД 3 ГОДИНИ!

ако някой извади данни, колко човека от 7 милиона население обхваща санирането?Ако обхваща 1 милион, какво ще направи държавата за останалите 6 милиона, за да бъдат и те "енергийно ефективни"?

надали обхваща и половин милион! Ще се санират 2000 сгради по 200-300 души в сграда!

Останалите 6 милиона не искат да правят сдружения и не искат да бъдат санирани най-вече заради завист, защо аз съм купил ПВЦ прозорец, а на съседа ще му го дадат безплатно, по-добре блока ми да остане несаниран, нищо че е безплатно.

sulio@mailinator.com

Глупости! Не искат да се замесват в далавери и да дават пари за ремонт на санирането и не искат да им са мухлясали апартаментите (чети из пресата).

Интересен факт: - Удостоверението, че си представителен политик е същото като удостоверението, че си луд - освобождава те от отговорност...

Плевневлиев нещо не говори за саниране вече..

Не се ли изпълни няма евро ,не е сложно.

Ми то нали приключи бе. Парите сФършиха. Отново кьорфишеци.

Кьорфишек е, че парите вече са свършили. В Добрич в момента санират 22 блока, а през лятото ще започнат още 20 блока. Ако парите бяха свършили, нямаше да е така.Договорите които са сключени, ще се изпълнят до края на годината.

Ами тва за свършилите пари го каза сам цар(пърдон-пъдар) боко 3-ти преди има няма 2 месеца. Или отново разчитаме на късата памет на матряла?

е най-странната форма на дискриминация спрямо българското население! На част от хората се "подаряват" едни средства, които ще им доведат до икономия на други средства, без на същите хора да им се иска нищо насреща.... Можеше поне да им се възложи да пренесат дървата и въглищата на другите хора.... на тези "несанираните"?!Майтап, бе Уили!

пример на използване на обществени средства за лично облагодетелстване, като целия процес е "законово" опакован в целофана на "енергийната ефективност"!

Паисий

да, помним кой говореше най-много за "енергийна ефективност", за да се оспори строежа на АЕЦ Белене - един ПЛЕВЕЛ, който беше министър на регионалното развитие!

В Стара Загора се направиха доста обекти по Националната програма. Има фирми изпълнители, които работят изключително съвестно, имат сключени трудови договори с работниците, следят технологията, качеството и сроковете. Но има и фирми, при които текучеството е жестоко. За има няма три месеца през тях са преминали над 200 работника. Не маже да се говори за технология, качеството е мечта, а сроковете за непостижими. Основно три или четири надзорни фирми контролират процеса. От Плевен, от Пловдив, от София и Видин. Мислите ли, че биха могли да си изпълнят контролните функции? Обикновено големи, тежки фирми печелят търговете, а после прехвърлят на подизпълнител работата и си вземат чистата печалба. А подизпълнителите, са фирми които не са могли да спечелят търгове и са на ръба на оцеляването. По тази причина са принудени да се съгласят на нулева печалба, но да си задържат работниците, защото са отговорни към тях. А самата програма е в унисон с политическата практика да се разделят хората и настройват помежду им. И е генератор на корупция. Но това е дълга тема.

Да, темата е дълга. Колкото три правителства на ГЕРБ ... демек ББ.

Как да извършват кметовете по строг контрол, след като са дали санирането на техни приятели и си делят паричките после. Много ясно, че няма да е качествено. Краде се на воля и никой не му дреме...

това беше целта на Герб! Откраднаха вече повече, отколкото от КТБ! В Банката потънаха 4 милиарда, а тук 3 години отпускат по 2 милиарда...

НЕКА ДА СЕ САНИРА,НО СЪС СТРОГ КОНТРОЛ ,КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ . Да каже нявга народа, след 15 години ,санирането е от Бойко Борисов и не е мръднало,както и че сметките намалели с 50 %.

сметките няма да намалеят, щото цената на тока и парното се качва постоянно ...

Хайде, напиши още някакъв виц. много си добър.

ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ГЕРБ КАЗВАТ -НАШИТЕ НАПРАВИХА ТАКА, АМА И ВАШИТЕ -НЕЩО ПОДОБНО. А НАЛИ ДОЙДОХА НА ВЛАСТ И ОБЕЩАХА ДА НЕ СА КАТО ТЯХ,ДА БЪДАТ ПО-ДОБРИ, НА НЕ КРАДАТ И ДАНЕ ЛЪЖАТ НАРОДА СИ.А ТО ВСЕ ПО-ЛОШО СТАВА. ВИЖТЕ МЕДИИТЕ. ВИЖТЕ ИКОНОМИКАТА. ВИЖТЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО.... ПЪЛНА КАША Е НАВСЯКЪДЕ И ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ИМ ВИНОВЕН-БСП, СТАНИШЕВ, ОРЕШАРСКИ.ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ. ТЕ НЕ СА. АЙДЕ , СТИГА ВЕЧЕ

КОРУПЦИЯТА Е ОБЛЕЧЕНА ВЪВ ВЛАСТ. СТАНАХА НАГЛИ И СИ ВЪОБРАЗИХА,ЧЕ МОГАТ БЕЗ НАРОД .УПРАВЛЯВАТ НИ ТИКВИ И ГУМЕНКИ И НИ ПОУЧАВАТ КАК ДА МЪЛЧИМ, ЧЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ. БОРИСОВ Е ИСТИНСКИ ГАНЬО БАЛКАНСКИ. ПРЕДИ МАЛКО ГЛЕДАХ ПО БТВ СВЕТЛЬО ИВАНОВ.ТОЙ ПРИЗОВА ВСИЧКИДА ГОВОРЯТ ВИСОКО ЗО ПРОБЛЕМИТЕ НАВСЯКАКВИ ЕЗИЦИ , НО НАЙ-ВЕЧЕ НА БЪЛГАРСКИ.КЛАСА. ИСТИНСКА КЛАСА-НО ДАЛИ ЩЕ ИМА КОЙ ДА ЧУЕ

Много интересна "реакция" на МРРБ и в частност на Ненков. Господин "министре", има ЗУТ, има и приложения към него. ДНСК на кого са подчинени, да ви попитам и МРРБ няма ли задължения да контролира чрез своите инспекции всички по веригата. Колко "надзорници" са глобени за нарушения и на колко сте отнели лицензите? И какви месечни проверки бълнувате, след като в Наредба 3 е казано от ясно по ясно, че проверката и протоколите се съставят веднага след или по време на извършената работа. Ако е истина това което е предадено в статията, то сте пуснали едно окръжно като тия на БКП навремето и куче влачи диря няма, а също и никой не си спазва задълженията по закона. И те така ......................... !!!

НАМИРАМ ГЛЕДКАТА ЗА ОТБЛЪСКВАЩА. ВИДНО Е КОЛКО МНОГО СЕ КРАДЕ И НИКОЙ, НИЩО....ВСИЧКО Е СКРИТО-ПОКРИТО.ВИЖДА СЕ САМО ПЯНАТА ПОДХОЖДАТ КЪМ ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА САМО С МИСЪЛТА ЗА КРАЖБИ И ЛЪЖИ. ПЪЛНА БЕЗПАРДОННОСТ.БЕЗЧУВСТВЕНОСТ КЪМ ХОРАТА.РАВНОДУШИЕ. ВАЖНО Е ВЛАСТА ДА ПЪЛНИ ГУШИ. ВРЕМЕ Е ТОЗИ ПРОБИТ БАЛОН ОПАКОВАН В ЛЪСКАВА ХАРТИЯ ДА СЕ СПУКА

Силиконова плейметка = Стара санирана панелка, без смяна на ВиК.

Моля се, вече да ни спрат средствата по разните европрограми, защото до нищо хубаво не водят. Нито нещо се прави качествено, в полза и за удобство на хората, нито нещо се развива, особено пък устойчиво ... само се усвояват и крадат едни пари от Европа, че и ние малко от бюджета доплащаме, щото имаме явно излишък. Тези програми само изкривяват бизнес-средата, ако ги нямаше държавните поръчки ... спечелилите ги фирми - изобщо нямаше да съществуват, защото те не могат да работят качествено и конкурентно на свободен пазар. И може би тогава за нормалните фирми и хора, щеше да е малко по-комфортно!

трябва да знаеш, че в град Гурково бившият кмет от БСП построи дом за стари хора, газифициран, обзаведен и готов за обитаване. Правителството на ГЕРБ и сегашното кметско недоразумение от ГЕРБ не си мръдват пръста да го пуснат. Това прави банканският асфалт паша за бедните и болни стари хора!!!

Нали и сега има сужби в общините ,,инвенститорски контрол,,но явно нищо не правят,та предлагамда направят ,,специализирана агенция, нали все тъка дублират всички адмистративни служби та надуха балона,ама това е електората на Герб и циганите.А електората на Корни е останалата част от администрацията,която Боко не покътна и друга част от циганите.Тъка си подсигуряват изборите,та ти за дома за стари хора мечтаеш,но нали е ,,мачкай и владей,,

Колко средства ли са опропастени, докато се сетят да работят качествено. Крадливи герберски фирми.

Е колко ? ,,Само " едни 3 милиарда лева .

Аха, ниското заплащане води до бягство на хората, търсещи по-добро. Бягството води до липса на такива. Липсата на хора води само до едно - няма кой да свърши работата и резултата е налице. Не само в санирането е така, навсякъде, всички ремонти на улици, площади, паркове,всички поръчки към "фирма-фирма" са с плачевни резултати, язък да парите, които се харчат щедро и безконтролно.

Особено в община Несебър. Проверете последните поръчки.

Важното е да са фирмите до ГЕРБ.

В повечето случаи са на ДПС.

Колко милиарда още трябва да се профукат за да се сетят.