2/3 от българите смятат, че санирането помага частично

Две трети от българите смятат, че санирането само частично решава проблемите на блоковете. 13% са на обратното мнение, показва проучване на "Галъп".

Обратно в новината

Коментари - 2/3 от българите смятат, че санирането помага частично | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Санирането не е лоша идея - но не и за сметка на всички данъкоплатци. Защо например с парите от моите данъци трябва да се санират цигански блокове? Поредната герберска идиотщина - а с тези пари можеше да построят два-три завода, които да дадат работа на хората и приходи в бюджета!? Но, изглежда, такива строежи са на последно място в приоритетите на другаря Борисов. Което пък ме навежда на мисълта, че поне 25% от този милиард ще бъдат откраднати...е, ще познаете ли от кого?

САНИРАНЕТО Е ЕДНА ОТ ПОРЕДНИТЕ ИЗМАМИ НА ББ и ГЕРБ!!!

Саниране не означава само изолация. Би трябвало да означава и много други неща ... "поглед" към конструкцията, носещите елементи, основите, стените, покрива, врати, прозорци, инсталациите- електро, вик, парно....Та за този поглед никой не говори колко ще струва, кой ще го прави..... и накрая идва момента с изолацията.

Този "поглед" струва между 80 и 120 х. лв. според блока!

Ами прочети прословутата програма на герберите (за санирането) - от един милиард 370 млн са заделени за обследване на блоковете, и 170 млн - за проектиране - и това го пееше по тв-то дебелото Лиле. Задача с едно неизвестно - кои фирми ще се облажат от това? Естествено, това прословуто саниране ще е по български - малко стиропор, малко боя - и готово, парите са "усвоени". А това за укрепване на панелните връзки, тотален ремонт на покривите, цялостна подмяна на ВиК и основни ел. инсталации остава за някой друг в бъдещето. Накратко - мижи да те лажем, и парите са прибрани.

Нищо повече от това няма да коментирам освем да ви покажа какви реки са по стени и прозорци от саниране с стереопор вата и добре изработена и монтирана дограма.Обясниха ми за да ги няма реките трябва в всички темперетурата да е над 25 градуса .Саниране се извършвало с дишашти материали от типа на пенобетон та това лято ще се маха каквото може.Саниране с пенобетон било с 20 г тайност и няма конденза а с стереопор 5 години.

Ебати глупостите. Живея в панелка, санирана преди 4-5 години, топля се с климатици и като ги пусна есента ги спирам в края на пролетта. Температурата е 23-25 градуса (зависи от настроението) и никога, никъде не съм имал конденз

Госпожо, ако санирането се прави както трябва, ефектът може да достигне до 90 - 95 процента икономия на енергия. Ако парното Ви е скъпо, ползвайте климатик. Тогаваняма да имате тези проблеми. Иначе, санирането и климатизирането изискват значителни първоначални разходи, особено ако го правите наведнъж, но едно, че се изплаща сравнително бързо, пък е и кеф да си саниран апартамент, или както го пишат било комфорт.

Е добре, като толкова разбирате кажете какво да се правят всички панелки, като срока им на годност им е 30-40 години, и факт е че е минал??? Като гОлеми разбирачи отговорете!!!! Реално-1во, 2ро и 3то!!!

Pesh0

Кой ти каза , че стока на годност е 30 - 40 години? Бетона първите 100 години става все по здрав . Така че панелките в момента са по здрави от момента на построяването им.

А правиш ли разлика между бетон и панелка? Едното е материал а другото е конструкция съставена от стени, плочи от стоманобетон ИИИ те са свързани помежду си КАК със заваркиииии. Гаранция по заварките каква е??? А за онези разбирачи дето са си поизкъртили 1-2 стени...

Ебати глупостите. Живея в панелка, санирана преди 4-5 години, топля се с климатици и като ги пусна есента ги спирам в края на пролетта. Температурата е 23-25 градуса (зависи от настроението) и никога, никъде не съм имал конденз

Имаш собственост , поправяш я за собствена сметка. Защо държавата да трябва да дава помощи на собственици на имоти ? И за да не ме упрекнете , че завиждам , ще кажа , че имам няколко апартамента , за които не чакам държавата да направи нещо. Ако човек иска държавата да му направи къща , то тогава той би трябвало да ѝ плаща наем след това . Иначе да вземе държавата да оправи и старите коли , а ?

Сега ще откраднат една част от парите,а хората ще ги връщат чрез по-високи данъци и такса смет цял живот

Ако с парите за саниране направят 2-3 предприятия ,ще решат (макар и частично) много по-важни проблеми.

Поставянето на топлоизолация не укрепва блока а просто ще скрие пукнатините по конструкцията

Това е като да сложиш на много болна бабичка палто от норки

Нали знаете че няма безплатен обяд:)) Започнах да правя топлоизолация на къщата си още от 84-та...много отдавна всичко ми е точно. Ако санирането на една панелка стане както го пише по книгите мамата ви е е.на....ще ви излезе на цена на панелката...който както иска,аз нямам проблеми.

Ако не се изискват сдружения ще санирате ли? Тогава всички биха отговорили ДА. Но при тези изисквания, колкото и да си чупят краката ,да бягат да агитират за санирането повечето от министрите ,няма да има много съгласилисе на безплатно саниране. Като знаем ,че от народа само се взема......

Прав си. Тогава и аз ще се съглася. Баджанака има една строителна фирмичка... Каза че можем да гушнем паричките, а санирането до направим само на хартия...

А бе вие тъпи ли сте - парите са под формата на ЗАЕМ. Къде видяхте БЕЗПЛАТНО. И НЕ помагат дори частично, германски учени отричат това - на базата на техният опит в санирането. Къде видяхте ползи ;)

в тоя му вид, създава само проблеми.

Който живее в панелка да му мисли. Аз за моя дом сам трябва да се погрижа.

Ще санирам само ако ми платят поне две хиляди лева. Ха да го видя сега Боко!

интересно...ЗАЩО НЯМА КОМЕНТАРИ ... Ако санирането беше в Украйна или Гърция - ти да видиш..

Pesh0

щото статията е писана от плиткомозъчен комунист , които търси нещо да е лошо . Прочети заглавието 2/3 от българите смятат, че санирането помага частично. Какво значи това според теб ? Частично , колко частично 10 % или 90 % , за какво помага частично ?а другата 1/3 какво смятат ? че помага цялостно ?

Защото ги трият!

Няма ли парите за саниране да отидат за бедстващите от наводненията,а не да се оправдават ,че за тях няма пари????

Pesh0

Това са пари , които се отпускат от Европа , за обновяване на сгради . Още при Станишев ги имаше , ама комунистите искаха , доплащане от 35 лв, на квадрат . а то си беше стойността на всичко и хората не се навиваха .

Не е вярно. Парите са от държавния бюджет. ЕС по-нататък може и да покрият нещо.

Коя програма я имаше при Станишев? Не че ми харесва ама що говориш глупости бе Пешо? В БГ първо беше ПРООН - с грозния пилотен проект на Плевнелиев, После "енергийното обновяване" на едни тапанари от МЕИ като проф. Калоянов и сега е трета версия.

"Tова, че не всички ще могат да се възползват сега, е потенциален проблем за обществото." Явно най-големият проблем за "обществото" е това, че някои ще се чувстват прецакани, че не са им дали. Те винаги са готови да вземат и чакат някой да им дава :)))

Където не живеят тъпаци от Атака ще се санират. Останалите блокове ще паднат върху главите на тъпаците като затрупат и много невинни съседи.

мои познати се бяха засилили да кандидатсват за саниране. След като се запознаха с детайлите, наредбите и прочие, които ги карат да подпишат, сметнаха, че това удоволствие ще им струва почти по 30 хиляди на апартамент. Изпариха им се всякакви мераци.

Pesh0

дръб дрън .

Безплатен обяд няма! Техният блок е стар, трябваше да му се подмени също и асансьора и като теглиха чертата на сметката и видяха каква част ще бъде за тяхна сметка, им минаха мераците. Не вярвам цял блок всички да са се заблудили при условие, че бяха много навити и бяха тръгнали вече да подписват документите. Така че "дрън дрън" казвай на баба си.

Ако някой обясни популярно с примери изказването на Плевнелиев, че разходите за ел.енергия падат 60 процента на бойлера,пералнята,фурната,котлоните и компютъра ми след саниране -веднага се присъединявам.

И аз съм на Вашето мнение, че по-голяма простотия от тая, не съм чувала. /визирам изказването на президента/

Не се връзвайте на тези приказки хора! Боко иска да ви излъже и да ви вземе парите.

Случайно ,това проучване да е финансирано от бойковото правителство или от Америка за България или е дарение от европейския съюз ,който задължава правителството да тегли заеми и да затъва държавата ,за да се правим на европейци.Да това се диктува от ЕС ,не е приумица на Борисов само ,но ом ще се усвояват пари ,от фирми близки до Борисов ,там е той ,в лапането .

АЗ съм от групата 1/3.Сигурен съм че сме повече ,но нали Борисов е на власт и цари масова истерия относно това как да се похарчат още някой милиард ,който целият народ да връща с десетилетия.Та никога не бих сменил дървената си дограма ,не бих сложил изолация и бих живял в противорение с колонизиращия ни ЕС.Санирането е най-голямата измама ,то е част от довършителните работи ,отделно закрива реалното състояние на сградаат.Въпрос на време е влагата и мухала в старите пателни блокове на бъде в пълна сила и да почнат да падад панели.Тогава Борисов ще е направил всичко възможно да открадне колкото може повече и да гледа сеира ,ако недай си Боже ,Господ го е оставил жив ,след геноцида който прилага над нарада.

и аз съм в тази група от 2/3. Имам ПВЦ, имам изолация отвън и от вътре. И какво, миналия отоплителен сезон пратих 480 лв. защото отоплявах една стая, а тази година вбесена от обирджийство на Топлофикация си казах- няма да пускам парното. И какво . до сега съм платила без парно само за незнам какво си- 214 лв. А сезона не е свършил. добре че апартаментът ми гледа на юг. На писменото ми възмущение- те разбира ми отговориха според буквата и члена. саниралането е за да ВЗЕМАТ/НАГУШАТ НАШИТЕ ФИРМИ ЕВРОПЕЙСКА ПАРИЦА.

Разходите по това изследване да не са и те по тази програма. :)

Как да не помага,я питайте чехльо,магистралката и една подбрана шайка около тях ,дали помага ...Не "частично",но на 10 000% ще им помогне да се подсигурят за 10 поколения напред ! Даже ще останат за дузина нови бели маратонки за "първата дама"!

ВНУЧКА НА БОЛШЕВИК - ГЛАВОРЕЗ ЛИ ЩЕ НИ САНИРА ???

"Санирането" е измама, която се опитват да ви пробутат плиткоумни хора на които изобщо не им пука за хората в блоковете, а единствената им цел е да откраднат едни пари. Дори да искаха, не могат да свършат нищо както трябва /никой от тях няма строително образование/. Крайно време е прокуратурата да влезе в МРРБ.

ЗА"СВИНЯТА"НЕ СЪМ СЪГЛАСНА.ДРУГОТО Е ВЯРНО.

Вярват, ВСЕ ОЩЕ! Още не знаят какъв ще им го надървят, ама ще бъде късно...