Двама мъже са подпалили блока в Сандански

Втори ден след огромния пожар, изпепелил жилищна кооперация в Сандански, информацията сочи към умишлен палеж.

Обратно в новината

Коментари - Двама мъже са подпалили блока в Сандански | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Между пожар и палеж има разлика за застрахователя... Така че не говорете за заотраховки...

Има, ама ако ти самият си и застрахован и организатор. Иначе умишлен палеж си е застрахователно събитие.

Сега остава застрахователят да докаже, че собствениците сами са поръчали да им запалят блока :D

Не се хвалете със застраховките щото още не ви се е налагало да ги ползвате. Аз плащах по 100лв годишно в провинцията. Като ми потече виках застраховател и се оказа ,че плащат матерялите ,трудът не. Платиха ми 100 лв. Е вече не правя застраховки.

Има, но не струва 100 лева... Прочети на сайта за пълно покритие. Пробутали са ти колкото да не е без хич нещо, за да си направи агента премията...

Знае ли някой застрахователите покриват ли щети от умишлен палеж? Нормално в други страни това не се покрива по понятни причини.

Основни рискове за движимо и недвижимо имущество: -Пожар -Природни бедствия -ВиК аварии -Късо съединение и токов удар -Вандализъм Допълнителни рискове: -Земетресение за недвижимо имущество -Кражба с взлом на движимо имущество -Отговорност за причинени вреди на съседни имоти -Разходи за временно настаняване -Злополука на член от семейството/домакинството

ако тия двамата са подпалили магазин на партера, то за останалите апартаменти си е чист пожар... така че застрахователите трябва да плащат.

Рискът в България от гледна точка на лична сигурност, жилище, отглеждане на деца е доста голям. Не говоря за природни бедствия, става въпрос за организация на ниво държава и общество. Това няма как да се промени в обозримо бъдеще, затова напуснах страната. Жалко е защото България като природа и потенциални възможности е прекрасно място. Но без ред и правила няма как да стане.

И хората са едни ... предпочитат да бягат от проблемите в страната си вместо да ги решават!

млади и здрави "бежанци"!

Ми хайде реши го ти този проблем, да те видим....

Лесто е да идеш наготово в уледена държава и да плюеш по там откъдето си тръгнал... Матряле, стой си там!

Лесно.....?! Ти май не си излизал от квартала си никога.

Българинът дава 200 000 за апратмент и 50 000 за обзавеждане, но спестява 200 лева годишно за застраховка. Вънка духа як вятър. Да се включат и тези без застраховки.

Не ръси акъл а прочети застраховките! Плаща ли се за злоумишлени действия? И ако се плаща как и какво се плаща. Многознайко!

Да, ДЗИ застрахова и срещу злоумишлени действия

Точната формулировка на сайта е "Злоумишлени действия на трети лица, вандализъм" И това е пълно покритие... Определено не влиза в 100 лева, за апартамент в софия плащам 470 лева на година

Най-добре да хванат тези двамата и да платят всички щети, които са нанесли или да чукат камъни докато са живи. Ако живота им не струва колкото щетите, да ги разстрелят за назидание! Не може едни да създават и плащат данъци на държавата, а други само да рушат и чакат на социални! Трябва да има справедливост! Застраховките не са решение. Няма застраховател, който да покрие всички рискове от живота ми в България! (или аз не мога да си позволя такава висока застрахователна сума, трябва и да остават за живот)

Тези дебили с тубите да хванат - добре (ако още са живи, впрочем, при поразията, която са причинили по поръчка), но поръчителят е по-интересен.

"Застраховка нямаме..." Ами да сте си направили.

Мого си нагъл бе лешояд. Мутрите едно време мачкаха всеки, който не е "ЗАСТРАХОВАН". За какво да си направя застраховка? Грабеж? Пожар? Убийство? Палеж на колата? Наводнение? Бедствие? Живот? Клатят ни за последните стотинки, сега остава и застраховка да си плащам. Бахти държавата скапана.

Дядото

Ми мри тогава, бе! Като ти се запали къщата от късо съединение или от дементирали старци, като ти навали сняг, та ти събори покрива, като го вдигне вятър или натроши градушка, като излезе реката и ти отнесе половината къща, не ми се лигави по телевизията колко си зле, ами направо копай 2.00 х 0.80 х 1.50, легай вътре и мри, като си говедо.

Дядото

И кой бе, безполезно създание, да ти реши личните проблеми? Държавата? Държавата да ти възстанови щетите от навиднеия, пожари градушки? Държавата да ти намери работа? Държавата да ти гледа децата? Ами и да ти ги направи тогава държавата! Е, нема баце, щото държавата сме аз и ти, ама аз бачкам и си плащам, а ти само ривеш и искаш пак аз да ти плащам. Ми не съм навит. А ти си реви, реви си, той Господ ша дойде да ти избърше сополите.

А аз се чудя що за глупак трябва да си за да си вземеш такъв скъп апартамент в държава, в която не могат да хванат престъпниците, липсва инфраструктура и на всяка крачка могат да ти открадната фирмата или имотите. И 100 застраховки да имаш риска тук си е доста висок, хората са бедни, крадливи и завистливи. Като нищо утре може да ти подпалят и чергата.

в Сандански ще има линч .няма да им простят на тези,които са им запалили къщите .

Ако до утре сутринта не са заловени и с оповестени имена, значи или няма държава, или държавата потулва извършителите на този палеж. Друго обяснение няма и не може да има!

"Застраховка нямаме, казва Марин" - ами да имаш Марине, да имаш! Като са имали децата ти пари за ново жилище, да са имали и 200 лв за пълна застраховка. Докога частна собственост ще се възстановя с публични средства? След като аз мога да заделя 200 лв на година за застраховка на имота си, то значи и другите могат. Повечето българи са научени, че стане ли беля, тя държавата трябва да помогне, е да де ама всички ние сме държавата. Държавата пари няма, тя взима от всички ни данъци и ги преразпределя. Защо с парите от данъци ще се ремонтира твоят частен имот?

Те щото застрахователите изобщо не знаят как да не плащат и да протакат изплащането, нали?

Ако имате конкретни факти, трябва да ги оповестите, за да бъде санкционирана съответната застрахователна компания. Не може непрекъснато всички да се оплакват, че държавата не им строи отново жилищата и не ги обзавежда!

Ето тук идва държавата, т.е. идваме ние! Не плащат въпреки, че са задължени, ОК!, глоба плюс отнемане на лиценза. На пазара има застрахователни компании, не е да няма. Демокрацията е върховенство на закона, от нас зависи да го изискваме и да го налагаме, иначе няма да стане.

Дядото

Ти недей. Имал съм три случая на покриване на щети - два за автомобил и един за протекло парно. Плащат си хората, точно както си пише по застраховката.

Ти ко си мислиш, че 200 лежа застраховка ще ти покрият щетите? Явно никога не си имал взимане-даване със застраховател. Та да те светна, тия 200 лева са обща застраховка, като всяка щета си има свое собствено покритие, т.е. тази застраховка не ти гарантира основен ремонт на жилището. След като се установят щетите, застрахователя започва процентно да смята спрямо пазарната според тях стойност на жилището и ще останеш изненадан, ако ти покрият и 50% от съответните щети.

Не си прави изводи за другите, съдейки по себе си! Аз знам, добре какво подписвам, защото си чета общите условия, затова не ми е нужно да ме светваш. Това което си написал е факт, но аз никъде не съм написал, че за 200 лв ще ми покрият имущество за 300 000 лв. Аз съм беден човек, моето движимо имущество не надвишава 10-12 хил лв. така, че покритието до 15 К ми е повече от достатъчно. Който има по скъпи вещи, ще сключи по скъпа полица, просто е. Цял свят се застрахова, Ганьо не, той све по-мъж от мъжете!

Дядото

Тъпунгел! При 200 лева застраховка можеш да включиш примерно 40 000 апартамент (щото стените както виждаш не горят), 30 000 покъщнина (предостатъчно за гардероби, легла, шкафове) и 10 000 електроуреди (хладилник + пералня + 2 телевизора + 4 ноутбука примерно) За нормални хора, това е нормална застраховка, с нормално покритие. Ако обаче си криеш крадените пари под дюшека, духаш супата!

"След като се установят щетите, застрахователя започва процентно да смята спрямо пазарната според тях стойност на жилището и ще останеш изненадан, ако ти покрият и 50% от съответните щети" - има два начина на изчисляване на покритието, по възстановителна и по действителна стойност. Всеки сам решава как да процедира, при едни застрахователи е едно, при други друго. Аз държа да бъде по възстановителна стойност, т.е. за ново, това, че ти си избрал по действителна стойност е твое право.

Такъв си е Ганьо, не обича да плаща! Банкерът Буров беше казал: все гледа да мине метър, другите да му платят! Живея в сграда, в която квадратният метър е 2500 евро, над 50% от собствениците, обаче не си плащат 50-те лева месечно за разходи на входа и категорично отказват да плащаме на портиер, което е по още 40-50лв/месечно! Баровци, бе! Апартаментът му струва 300 000 евро, колата в гаража 150 000, но той няма 100 лева за чистота, ред и спокойствие.

ти кво, да се похвалиш ли пишеш. Не твърдя, че човек не трябва да се застрахова. Твърдя, че застраховката трябва да е реалистична.

Купуват апартаменти за 100000лева и не ги застраховат!Това е бай Ганьо....