Полша обвинява руски диспечери за катастрофата край Смоленск

Полската прокуратура, разследваща самолетната катастрофа през 2010 г. край Смоленск в Русия, повдига обвинения срещу двама диспечери от местното летище.

Обратно в новината

Коментари - Полша обвинява руски диспечери за катастрофата край Смоленск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диспечерът на приземяването, на 23 г, два пъти е казал на екипажа "На курса, на глисадата". Поляците, погрешка, се гмуркат под глисадата и се разбиват. За двете реплики поляците го обвиняват, руснаците го пазят. Не знам, кой е втория.

Простотии,що не пишете за официалното заключение на международните експерти.За отказа на пилотите да кацнат на резервно летище.На туй му се вика гьобелсова пропаганда.

това не беше случайно за Катин!? Спести си ти гъобелсовата пропаганда! Знаем ги много добре от опит какво представляват и на какво са способни комунистите! Не са простили на поляците това честване- Унищожение на полската армия която се бори против фашистите! Окупатори!

Щом и Слави се будалка с Плювналиев вече

Що не се будалка някой руснак с джуджето в Русия-ще последва Политковская и Немцов...а може и както самолета на Качински.

БЕГЕЕЦА ТАЗИ ПРОСТИТУТКА Е ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТИТЕ С МАЛЪК РЪСТ - ТОВА Е ТОЗИ КОИТО САМ СИ ПОИСКА СМЪРТАВ КАБИНАТА

Полша е най голямата курва в света НЕБЛАДАРНА Е ТАЗИ ЕВРЕСКА ПОЛИТИКА

ей, ненормалник! Полша е със национално самочувствие за разлика от тебе! Четвърта сила по икономически показатели!

Голямо самочувствие - холлера полска...

Хитлер щеше дa ги изтрепе всичките в концлaгерите,aко Червенaтa aрмия не беше смaзaлa Хитлер ! НЕБЛAГОДAРНИЦИ !

Мършо Путинска, каква е разликата между Хитлер и Путин?

Мануел

бОЯДЖИЕВ ти съвсем превъртя бе

Мършо БАНДЕРГЕЙСКА ,КВО СИ СЕ РАЗКВИЧАЛ?.!. Я СИ СТОЙ ТИХО В КОЧИНКАТА .!.!.!. ХАХАХА

към поляците руснаци и русофилистици: 2013 - БВП на глава от населението - 68 Poland $ 20,600 - 78 Russia $ 17,500 Полската икономика в тези години има най-висок ръст, така че разликата вече (отчитайки и абсолютната рецесия на Русия, в която влезе през последната година) трябва да е още по-голяма! Поляците са с по-голяма плътност на глава от населението. Полската територия е с пъти по-бедна на природни ресурси. Полша беше фалирала през 1989 г., а когато Балцерович започна шоковата терапия, руснаците и нашите комунисти се присмиваха на поляците, че цената на кило шунка била равна на цената на ФИАТ 126Р от предишния месец!?

Информация на ухо: За да работи към днешна дата корабостроителницата в Щечин титана на икономиката в България Иван Костов затвори Варненската корабостроителница през 1999 г.

обясняват останалия текст! (Агитпроп и КГБ).

С тези природни ресурси и сравнително добре образовано население за 10-15 години маже да стане икономика 1 в света. ЗАЩО НЕ СТАВА???

Единствено командирът на самолета взима решение за кацане или отиване на резервно летище. И щом е бил предупреден и наясно... Изключително глупава антируска истерия и пропаганда.

P.S. Ту-154М е много добър самолет, при това и с около 100 км/ч по висока крейсерска скорост от еърбъси и боинги. Но заради Т-обрзната си опашка не може да планира за кацане с вдигнат нос и по ниска скорост. Затова каца хоризонтален и с висока скорост, което навярно в гъстата мъгла допълнително е влошило нещата.

Полската политика е определено анти руска,но да се демагогства е направо нагло.Международни експерти категорично заявиха че русия няма вина за случая.Това е част от опита да се демонизира Русия.Поляците се престарават.

Айде бе! Я,ги цитирай тези "международни експерти" от Москва! Во времена интернета, това вече не вървой, драги ми Смехурко! Отдавна се знае да се търси на кого е изгодно!

Ами изгодно е на пиндосите, тъпако, и полските им мекерета си смучат пръстите само и само да обвинят руснаците.Когато Путин научил че Псаки е бременна, първият му въпрос бил:"Само аз ли съм виновен или целия руски народ?" Руските диспечери изрично са им наредили да се насочат към Смоленск, това и поляците не го отричат, ама как да се насочат, като цялото полско ръководство са били пияни като кирки и са заповядали на пилотите да кацат! Ама сега друг им е виновен! Нещастници...

"Полската политика е определено анти руска,"- а не мислиш ли че имат основание да имат такова отношение към Русия...

Абсолютно имат право! Сатрапът Сталин, мместо да изчака на полската граница година две взел че наредил на Червената армия да не спира , а да продължи.В резултат на тази грешка поляците могат да мразят на воля руснаците, вместо да се пенят в баните на цяла Европа може би и до днес!

Полската политика била определено анти-руска! Кво може да се очаква? Нали руската политика е, "Ние, срещу целия свят!"

Кво се демонизира! Руската политика да не е прополска! Руската политика е, ние сме пъпът на земята (всъщност анусът), всички други са наши врагове!

Безкрайна наглост!!! Да те предупредят, че това летище не става за кацане, предварително да е съгласувано къде да кацнеш и накрая пияни полски големци да нареждат на пилота, че трябва да кацне именно ТУК!!!! Получили са каквото са търсили!!! Не стига, че в последния момент хората са разчистили пистата, не стига, че са направили всичко възможно да помогнат, НАДУТИТЕ ПОЛСКИ ПУЯЦИ, РЕШИЛИ ДА КАЦАТ ИМЕНО ТАМ!!!!!! ??????? ПОЛСКА, ПРОСЛОВУТА НАГЛОСТ!!!!!!!!!!

по-голямо от "безкрайна" - то идеално ще пасне на руската наглост!

Тази катастрофа е много подходяща за сравнение с еарбуса. И двете са разследвани основно на база гласовия запис. При тази в Смоленск резултатите бяха публикувани доста по късно, когато всички съмнения бяха отстранени. Това ме кара да се съмнявам във версията за Еарбъса

Тука нещо няма коментари на путеноиди от кумова срама....а само да има тема че Русия се въоръжава и коментарите удариха 1000.Гузни са..ха..ха

Заглавието е подвеждащо. Поляците все пак са подходили професионално и основната вина си остава на пилота. Ролята на диспечерите те виждат като съпътстваща и до известна степен са прави да считат, че това е така.

Според Лех Валенса, когото едва ли някой ще заподозре в симпатия към руснаците единственото което им е оставало да направят от летището и не са го направили е да почнат да стрялят във въздуха с надежда да ги подплашат и да отидат на друго летище. За да го каже не може да не се е косултирал със съответните специалисти.

Къф пилот бе? Когато братята свалиха самолета в Украйна и Путин и шамана Шойгу категорично заявиха, че вината е на страната, над чиято територия е свален самолета! Трябва ли да вярваме на Путин или не! Ако му вярваме, значи вината е на Русия, ако не му вярваме, значи Путин е лъжец и мошенник!

Предлагам Украйна да върне земите на Полша по границата от 1920 г. ,която вероломно е преместена от Сталин 1939г.

Съвсем правилно! А Русия да не се подпи.чква а да ни върне земите на Волжска България! От Астрахань тъ чак до Архангельск! Ако си българин ще ме подкрепиш ли, или си смрадлив руски троль?

Пурко ние сами сме се махнали от там . Никой не ни е гонил.

Пурко спри дрогата вреди ти. Изкукуригал си тотално.

Кво шъ кажеш Русия да ни върне Волжка България?

Вече казах по-горе! Препрочети си учебника по География, за да оправдаеш тройката!

Мануел

Бояджиев стегни се явно си много пиян като пийнеш все за родата си от татарстан почваш да пишеш

Е , тогава ще го признаем Путин за демократ. А Россия за братска страна. Казах! ПС. Да не забрави и Кабардино-България

Има още нещо, което се крие много усърдно. Истинското фамилно име на диспечера е Сусанин, но когато е постъпвал в щурманското училище го подминил с бащиното. А човек със тази фамилия преди време е подвел жестоко поляците пак в този район

... открила следи от тротил и нитроглицерин..., клчов свидетел самоубит. Някой спомня ли си убийството на Кенеди?

Спомняме си че го уби Осуалд, руски агент! Освен това си спомняме че Русия има обичай да трепе президенти! Президента на Чечня, съветски генерал Джохар Дудаев! Президента на Афганистан Хафизула Амин, заклан от "Алфа"! Сигурно има и още, мъ съ мълчи! Запада мълчи, а Путин плюе на него и заграбва територии!

Пурко , ако беше вярно, че Осуалд е убил Кенеди и е бил руски агент сега нямаше да си чешем езиците в интернет.

В този район още поне сто години навсякъде ще има следи от взривни вещества. Там употребените взривни вещества се измерват в стотици влакови композиции.

Да бе, да, руснаците са им виновни. А защо всички, които можеха да кажат истината за "катастрофата", бяха намерени "самоубити"??? И защо сателитните снимки показват, че самолетът е бил в пламъци на 15 метра от земята? Туск да си признае как взе втория си мандат!!!

Не знам кво показват сателитите, щото това не се показва по интернет, но руснаци показаха клип в който спецназа разстрелваше останалите живи поляци! Никакъв огън, никакви пожари, само стонове, изстрели и псувни на руски!

Ти си неуред бе! ВСИЧКИ тел бяха върнати на поляците. Ми нали една дупка от куршум да имаше и поляцитещяха да ореват Вселената, бе! Кой знае ква простотия си гледал, ако изобщо си гледал нещо.

Така е Пурко, от тия дето мърдаха тях ги убиха с приклади, или ги душиха с въжета. Абе бастун, труповете бяха предадени на поляците, а останките иследвани от полски следователи. Те дали нямаше да забележат следи от огън, взрив и позастреляни поляци?

За това , че уж руснаците са убили тези офицери е виновен предателя Горбачов. За оправдание на предателството си той нарежда така да се представят нещата , после филми , пропаганда и така днес отново четем лъжа , а не история. Обикновения поляк невярва в това въпреки пропагандата. Приятелите ми поляци , когато виждат омразата ми към Турция , казва и ние така като вас мразим германците .

нистина ги съжалявам поляците

Това е едно от многото убийства на руските изверги.

Когато полски пилогт не се подчинява на диспетчер - кой му е крив . Но пък идиоти продължават лебедовата песня. Предполагам ,че за такива като тебе - руснаци виновни даже за това ,че жена ти е кръшка

Руска бляд. Марш в Сибир

както и Кремъл -винаги невиннички...

пак скалъпиха омразно изказване,обвинение срещу Русия,не е чудно,чудеха се какво да измислят от заговор,а си го свалиха самите Украински военни или Американски спецове-толкова много антируски заговор ,наглост и простащина на Запада

Братска любов между братски народи.....:) Виновни са - американците, еврейте, илюминатите, масоните и .... тези новите "соросоиди"

Нет человека -нет проблема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нищо не става от поляк - тва е. Нито пилот, нито учител, нито музикант, нито войник. Миналото лято в Балчик една полякиня ми прави свирка - толкова фалшиво свирене не бях чувал...

Сигурно и финални акорди не е имало?

TИPAMИCУ

Даже му се наложило да си прави чъчно настройване на акордите накрая.

Като антитеза на лудия германец и за включване на Русия в негативната дискусия става! Изобретателни сте Дирчета!Поне за баланс пуснете изавлението на нацито Аваков,че щял да взривява Донецк и Луганк.

"Загинаха държавният глава Лех Качински и още 95 полски политици". Затова иономиката на Полша се оправи.

Това не са обидни думи бе! Това е комплимент!... в сравнение с истината!!

А из за малко да се подмамя да пиша в защита на Путлер защото обичам пици....сатаната винаги съблазнява-си казах и опомних.

Путлер - това на баща ти името ли е?

много сте самокритични рубладжиите днес, дори за боклук се признаваш. но зашо използваш чуждо име? просто боклук

Ей, ще си изчекнете пръстите по всяка тема да защитавате впиянчените мужици, слуги на диктаторчето!!!

будала, хората пишат мнение. А че на тебе не ти се връзва с заръката на шорош - тях кво ги грее??

От кога се води за мнение Репликата с обидни думи към коментиралия бе. Оперни свинета гадни

те не го правят за кебапче и бира както нетите от сорос :))))) ..... супер е че е 20г вече не живея в българия ...

Кутьо. Разчекнатите пръсти ще ги прежалим, ала ти с този разчекнат задник за къде си.

"опитали да кацнат въпреки предупрежденията на диспечерите", сега в какво обвиняват диспечерите, че на са отишли да им приземят самолета на левите поляци ли?

Ясно е че поляците си бяха виновни. Ама нищо не им пречи да ръсят обвинения срещу Русия. И помежду другото, какво се случи с разследването за сваления на Украина Боинг? Или и там крием доказателствата и ръсим лъжи?

Просто разследването установи неща, които не са за огласяване. Иначе тенекиите на Боинга си стоят още в полето. Жалко за хората в него!

това е Божи знак. сам Господ не приема да се чества годишнина там, това е истината.

Аз предлагам паметника на Червената Хармия да се тури у КАтинската горичка. Така е най-добре за всички, хем и на братския руски народ ще му е наблизо, хем няма да го боядисват и други мизерии

щерев, паметника на Червената Армия не е паметник на сталин, берия или нквд. Той е паметник на загиналите червеноармейци, дали основният принос за победата на 'цивилизованите' германски нацисти, италиански фашаги и куп източно-европейски 'арийци'. Разликата не е сложна за разбиране, но е естествено макак като теб да се затрудни с нея

човече ти се опитваш да говориш с някои които е класически аутизъм ... забрави

Защо не отговориш на човека написал предишния коментар? Виж долу

Господ е наказал поляците - явно малко дебили са останали в гората за наказание, трябва ло е още.

А руснаците как ги е наказал, още не могат да го проумеят.

Както сега, така и тогава Полша е тръгнала да прави шоу, и се е получило...

Поляците ВИНАГИ ще обвинят ВСЕКИ за ВИНОВЕН, само и само да не излезе наяве простотията им!!!!!

То това е и българска черта. Братя славяни, какво да се прави...

има си хас поляците да обвинят себе си.

Прави са поляците да не вярват на Кремъл.50г отричаха и за катинското клане....а накрая се оказа братска целувка.

ми щом са ги утрепали, значи и те не са били за вярване бе шматко :)

щерев, прочете ли за радиотерапията? хайде пак да си поговорим, много инетресен беше вчера- аз му говоря за радиотерапия при рак, той ми говори за Георги Димитров и уранови рудници

Е да де . Г.Д. е извършвал терапия с радиация.

Абе всъщност, какво беше станало в катинската горичка, че не си спомням ? Имат ли нещо общо ония дето им е вдигнат паметник в София.?

В катинската горичка е станало това, което е трябвало да стане. Иначе оправия с прости хора - няма.

Не те разбрах? Я пак

Изненадващо е,че за катастрофата във Франция не е обвинена Русия,но все още има време.

чакай, още е рано. сега ще излязат резултатите от проверката на домашният компюрър на пилота и току виж се окаже че там има записани речи на Путин и песни на Йосиф Кобзон. тогава ще е напълно ясно на всички че пак Путин е виновен

гузен негонен бяга е твойта работа!

ЕТО И ПОЛСКАТА ВЕРСИЯ ОТПРЕДИ 4 ГОДИНИ: На пресконференция за представяне на доклада полската анкетна комисия, разследваща катастрофата все пак призна, че основните причини за катастрофата идват от полската страна. Сред тях са изброени "равнището на подготовка на екипажа, което застрашавало сигурността на полета, твърде високата скорост и прекалено малката височина", на която се намирал самолетът, както и лошите атмосферни условия, които правели визуалния контакт със земята невъзможен. Пряката причина за катастрофата е спускането на самолета прекалено ниско при прекомерно висока скорост и атмосферни условия, при което не е имало никаква видимост към земята. Екипажът не е реагирал на сигнала на предупредителната система, задействан автоматично при приближаване към земята, подчертава докладът. Той "не е обърнал внимание на възможността за алтернативно кацане на летището във Витебск и на предварителните прогнози за времето в района за кацане край Смоленск", отбелязват полските експерти в доклада си от 328 страници. Сред причините за трагедията те посочват закъснялото решение на пилота да направи втори заход за кацане. Според тях не е имало Възможност самолетът да се насочи за втори заход автоматично. Сред "обстоятелствата, допринесли за катастрофата" комисията посочва също слабостите и грешките и на руската страна. При катастрофата е имало грешки на руските авиодиспечери, обяви полското следствие.

НАПОМНЯМ, ЧЕ САМОЛЕТЪТ ПРИ КАЦАНЕТО Е ЗАКАЧИЛ С КОЛЕСНИКА СИ ДЪРВО НА 2 КМ. ПРЕДИ ПИСТАТА

СЛЕД ДОКЛАДА: Министърът на отбраната на Полша Богдан Клих, подаде оставка заради разкритията, че сериозни грешки на екипажа са причинили катастрофата на правителствения самолет Ту-154 през миналата година край Смоленск...

Те и корейските пилоти били виновни..Объркали курса...И прас с ракетата..Няма да са виновни дивите руснаци я...Ама сега,че бил пътнически,че имало 300 души на борда..Голяма работа.

... че изрично им препоръчали да кацнат на резервното летище защото на това няма подходящи за кацане условия ... че им наредили да направят още един заход за кацане преди да паднат на височина под 100 метра а те са си го преместили в другия крачол ... и според самописците някои от генералитета вътре е давал разпореждания на пилотите и им се карал и им нареждал приземяване "въпреки всичко" ... пак голяма работа, а?

само че южнокорейските пилоти съвсем не са били объркали курса. Знаели са точно къде отиват и че участват в шпионска мисия, точно както много други преди тях. само че специално този път техният курс за нещастие се е пресякъл с курса на американски шпионски самолет, също участващ в операцията. Резултът е ясен. Виж, иранският пътнически самолет свален от американски разрушител над Персийският залив по време а войната Иран-Ирак си е чиста проба американска дивотия

В последната година руски военни самолети нарушават въздушното пространство на натовски държави. И аз това казвам...ами щом руски самолет извършва нарушение да се сваля на земята-НЕМЕДЛЕНО!

Причината е фалшивия алкохол. Уж поляците са измислили водката, ама продължават да я правят от картофи. И пият повече от донско-украински казак в градска отпуска.

От руснакът никой не пие повече алкохол, факт.

big_uncle@dir.bg

В дълбоко заблуждение си! Поляците и англичаните в това отношение отдавна са изпреварили руснаците с няколко обиколки, а и финландците добре се включват в класацията!

У Полша рано сутрин когато минаваш с кола требе да имаш очи и на задника си , за да опазиш пияндурите които се завалят по пътищата. И интересно , че и мъжки и женски , и млади и стари пияни. В Полша жените се омъжват рано и бързат с децата , защото мъжете им се пропиват и после без деца остават.

Уф всички сте толкова досадни. Не били руснаците, само простотии. Свалил ги е този, който е имал изгода от това. Това не е инцидент, обаче.

Много ясно , че не е инцидент. Както и френския магнат и снегорините