Руските военни набези в небето ставали все по-провокационни

Руските военни набези в небето над Европа стават все по-провокационни, каза главният военен шеф на НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Руските военни набези в небето ставали все по-провокационни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само войни са им в главите на студените руснаци.Не обичам войнолюбци.

Още нищо не сте видели и почнахте да врякате! Чакайте да ви изпратим догодина новите ПАК-ФА, които само като прелетят и ще пожълтите гащичките! Ами ако ви думнем с някой ТОПОЛ-М, май ще изкукате! САЩ са свикнали да водят войни само на чужда територия! Това ще го променим категорично! Ще им пробваме колко са здрави небостъргачите!

Ахааа - ето откъде идват наводненията ... летят и разместват облаците. Разрушиха ни инфраструктурата, раздухаха 4-5 млрд от една-две банки, взривиха ни 3-4 склада за боеприпаси. И това само докато си летят ... Ама не знам дали и телефонните измамници не работят за тях. А мутрите ни знам са им бракуваните военни пилоти спуснати да ни ... пазят паметниците от боядисване. Затова е и масовото стрене на джамии - заблуждаваме кое е ракети и кое минаре

едни други умствени капацитети, като теб и любимците ти от тайгата, пробваха преди време, колко са здрави небостъргачите и после се криха в пещерите тора бора и накрая ги избиха, като плъхове.

Пич, трябва да си болен за да вярваш на официалната версия, ще ме извиняваш... 5 години търсиха някакъв уж пещерняк, който бил преди това в САЩ на посещение на Буш. Това си е чисто оправдание за военната интервенция. Да не говорим, че производството и трафикът на хероин след падането на талибаните се възстановява и увеличава драстично. Има официални статистики, ограмоти се и не вярвай на телевизиите, че се излагаш от глупост.

Как САЩ ще накара ЕС да купува повече оръжие от тях ? Чрез повече измислени от ЦРУ и предизвикани от самите САЩ конфликти придружени от медийна пропаганда и дезинформация! Добра основа за вдигане на бюджета на НАТО в Европа нали?

мужиките са най-силни, те ако искаха щяха да качат танковете и на емпайър стейт и в темза и в пекин, и истанбул го превземат 5 века, чак и ние се пръкнахме от всичко, амаа, за кво им е. Те едно косово не можаха да спасят ... а в украйна се о.каха здраво, питай украинците как възприемат мужиките, супер здраво си го набиха по всички граници. И не америка ще изчезне, а по-скоро света ще си подели мужикия един ден.

Логично - знаят в Русия, че Европа е в криза и използват това, за да провокират самоубийствено увеличение на разходи за отбрана, което ще повлече социално недоволство и дестабилизация в бъдеще. Дано не им обръщат повече внимание отколкото заслужават

ако ЕС е в криза, то рашките са в кома! Икономически показатели, свобода на слово и печат, пенсии, здравеопазване...

Трябва да е много страшна тази руска кома, щом толкова плаши нашите нови братя от НАТО.

Сега ше пищят месец-два, после ще си вдигнат бюджета с няколко десетки милиарда - и вълкът сит! А, агнето изядено. Но кво им пука на дападняците. Нали всичко е само бизнес

Нека се учат ушанките. Грузия им свали 16 самолета (по руски данни, иначе са 22). Станаха за смях. Иначе тези провокации са по скоро израз на слабост. Те са за вътрешна употреба - да се заблудят мамашите , че Русия е велика.

Ма ти сериозно ли? Здравата си я закъсал пич...

напраят бе брато, ше бият целия свят ли, ще го бомбардират с атомни бомби ли, къде ще се деват олигарсите мужици с русите им лейки после, нали са плъзнали из същия тоз по-хубав, по-топъл и по-уреден свят, вън от мужикия

Раздразнението в НАТО е нормално. До сега само те бяха свикнали да правят набези в небето или да бомбандират малките държавици които не им харесват. От сега НАТОВ-ците ще трябва да свикават с новата обстановка ако желаят да си успокоят нервите.

ДНР и ЛНР са терористични държави които нямат разлика с ИД.НАТО трябва да посипе с бомби клетките на руските терористи.И трябва вече да сваля всеки руски терористичен самолет навлел в територията на НАТО.

Трябва, трябва ... и в Косово трябва! Бегай на водоструйката "приятел" - да ти доизмият черепната кутия!

Ами да го прави бе Щерев, да го прави, ама не може.

Щерев ти си пълен олигофрения!

Значи руски самолети летели в международното въздушно пространство, след това натовски самолети също полетели в международното въздушно пространство. Е, и?! Какъв е проблемът?!

абе не знам за руските ама натовските могат да ти пукнат тъпанчетата, айде стига вече, щото взеха да стават смешни с антируската си пропаганда, не знам кво целят ама постигат съвсем друго, аз лично станах русофил и натофоб, покрай цялата олелия.

Панически страх ни тресе нас от НАТО! Досега воювахме само със Сърбия, Ирак , Либия и други подобни беззащитни страни. Сега срещу нас се изправя враг, който ни демонстрира, че няма да чака да отидем да го набием, а ще дойде той, за да видим колко е хубаво да ти разрушат страната. И то с конвенционални оръжия. И явно няма спиране. Засега е само демонстрация в неутрални води, но дойдоха, а ние пълним вече гащите. Защо ли? Защото, ако не дай си боже стане нещо и срещу нашите прехващачи ще има изтребители при това въоръжени. Хора мислете! Това не е компютърна игра!

явно ти рубладжийче си напълнило гащите. НАТО е най-силният военен съюз, който историята познава. Само САЩ е в състояние да оправи за по-малко две седмици руската армия. А другите страни от алианса? Знаеш ли, че бюджетът на руската армия е горе-долу, колкото на Германия? Да не говорим за Великобритания. При условия на криза, санкции и нови гърла за хранене руската армия сама издиша.

Поздрави от екипажа на"" Доналд Кук"

С риск да ви разтроя нека ви споделя че историята нито започва с НАТО нито ще свърши с НАТО. САЩ е държава на 200 и малко години нищожен период за човешката история. САЩ е бил хегемон в световната политика една 20 години а историята помни Римската империя която е нямала равен векове наред. Монголската орда която е прегазила всичко по потя си . Ислямският Халифат и Османската империя. Могъществото е само временно явление рано или късно САЩ ще се згромоляса под собствената си тежест бъдещето принадлежи на други. А ако имаме късмет хората някой ден ще забравят границите и ще заживеят като равни с равни дали си руснак американец или албанец ще е същото като дали си пловдивчанин софиянец или русенец.

Нали в Русия били миролюбци? Така ли си демонстрират миролюбивите чувства? Нали в НАТО били войнолюбци? Да си видял някой натовски пилот на самолет така да си изпуска нервите и да лети около Русия? Не, няма и да видиш.

Ахмед Доган

Че чия подводница изгониха наскоро от северно море противокорабните им части? Че на пилотите на чий разузнавантелен самолет наскоро им се изправиха косите над Охотско море (в руско въздушно пространство), когато руското СУ-27 прелетя на 30 метра пред кабината му обърнато по "корем" ... демонстрирайки ракетите си? Това, че родната антируска пропаганда така ти е заоблила мозъка и ти спестява натовските провокации към Русия, изобщо не означава, че не са многократно по-нагли! Удобно ли ти е да не проумяваш факта, че НЕ руската армия се доближава до натовските граници (тя не е мърдала от своите) а натовските такива се доближават до Русия въпреки УЖджентълменското споразумение след разпада на СССР и изтеглянето на руските войски от Източна Германия, НАТО да не се разширява по-наизток от нея!?!?

Чудя се какво ли свалиха руснаците на 01.05.1960г. над Свердловск.

Питай баба си. Да видим на американците дядо им какво е рпавил през 60-та. А аз ще питам днес кой какво прави, че баба ми, лека й пръст, вече си отиде. А аз мисля днес за децата и внуците си.

Като те тегли отивай при евроазиатците ,какво му мислиш..

Има.Питам себе си.А ти питай баба си колко пъти американци са опитвали да навлязат в руското въздушно пространство и какво прави американска бойна флотилия в Средиземно море.Май пази твоите интереси.

европейското въздушно пространство?1?. Как може? Цялата планета барабар с въздушното пространство принадлежи на НАТО под мъдрото ръководство на САЩ и лично на г-н Обама!

Само за американците няма нищо провокативно. Те пренебрегват всичко, резолюции на ООН и тинтириминтири и направо почват войната тук-там, като в електронна игра.

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

но последно време руската икономика лъсна, когато почна да пада цената на петрола. Освен това пенсиите в рашката вече паднаха под 100$. Да не говорим, как постъпи путлер със 118 войници на подводницата курск, нали? остави ги да умрат в мъки пред камерите на целия свят, при положение, че имаше норвежки кораб, който беше в състояние да ги спаси...

А бе нещастник,цял свят знае защо "Курск" остана на дъното.Само ти не знаеш. Само ти не знаеш кой я потопи от страх и колко плати после на Русия да си трае.Ако бяха извадили живи моряци цял свят щеше да чуе за едно от най големите престъпления на американската армия.Да потопиш вражеска подводница излязла на учебно плаване без никаква провокация от нейна страна.Торпедото което получи "Курск" в десния си борд в носовата част е американско МК48 и е изстреляно от SSN - 23 USS Jimmy Carter. После Буш плати скъпо,а бездействието на Русия предотврати ядрена война. Ако Путин беше предприел нещо друго сега нямаше да пишеш простотиите си.Изобщо нямаше да те има.

и ще ме прощаваш, ама рейтингът на ким чен ун е много по-голям

А мавзолей започнал ли е да си строи ?

Дори и да са провокационни, точно американците нямат право да лаят. Десетилетия наред техни шпионски самолети нарушаваха въздушното пространство, не само на Русия. За да има доверие - аршинът трябва да е еднакъв.

заработват за евроазиатците :)

руснаците пак голям го вадят... на думи... Обаче... К'во само блъфират, я да нападат и да видим какво ще стане...

Ми да я направо една бомба върху твойта къща да пустнат да видим какво ще остане от тебе:)

точно заради мераците им ще ги гонят отвсякъде като псета.

Те ако решат да нападат НАТО и ЕС са изчезнали за 5 минути. Слава богу, Русия не иска да напада. Проблема на Брайдлив е, че НАТО иска да я нападне, но не знае, как може да стане това, без да има после изпепеляващ отговор.

Няма правен израз"набези".Или нарушават въздушното пространство на някой,или не го нарушават.Цялата тази игра на думи е толкова смешна,че не би трябвало никой да и обръща внимание.

Еми смешниците правят смешки...

Във военното дело има ясно дефинирано какво е провокативно поведение. Явно нямаш никакъв допир до тази материя. Заходи срещу въздушното пространство се считат за провокация и предизвикват задължителна реакция на потърпевшата страна. Това са стандартни положения, изведени от военната практика. Не от тъпи чутури.

В международното право има "нарушаване на въздушно пространство" на някоя държава.Има "навлязъл" или "ненавлязъл".Може да си лети на 1метър от въздушната граница на някой си и да не нарушава нищо освен кефа на някакви военни. Военни практики в мирно време са неприложими,а на тебе може да ти убива но си е твой проблем. А той съвсем не е тъпа чутура.

Нашите кап--и обаче и обръщат и преекспонират....

"Травеститите в НАТО проведоха първа международна среща в САЩ" ИМА ГИ И НА СНИМКИ!!! "На първата по рода си конференция всички представители от НАТО и Израел бяха мъже, облечени в дамски ВОЕННИ УНИФОРМИ, повечето се оказаха суетни и бяха и гримирани. Открояваха се представителите от Швеция, Великобритания, Канада, Австралия, и Нова Зеландия."

В гуглето има ли евроазиатци ?

да ти ги намери!!!!

Аийдее, старата песен на нов глас. Така се храни икономика - "набези" на лошите пред вратите ни, хайде сега да вдигнем разходите, щото те са много лоши.... А пък нашите полети и учения под прозореца им са планувани отдавна и са съвсем добронамерени - нищо не демонстрираме.

ти гражданин на българия, като част от ЕС и НАТО ли си или долна руска смрадлива подлога?

Точно като гражданин на България ( с най-нисък икономически статус в Европейският съюз!) протестира човека от бъдещи данъчни тежести!

Овчи, моето мислене не се определя от това в кой блок е родината ми в момента. Аз съм гражданин на България, не съм гражданин на ЕС нито на НАТО защото няма такова понятие. Ако някой иска - да пробва да ми го напише в паспорта, па да видим кой кого тогава.

Първо, никой не ме е питал, дали искам да съм в НАТО. Второ, Брайдлив лъже, руските самолети не са летели във въздушното пространство на държава от ЕС, а в международното. Той лъже, но може да ме вкара във война, в която аз ще съм безкрайно пъти по-малко защитен отколкото той. Трето, от разходите, които ще се направят за въоръжаване, той ще спечели, но аз ще загубя.

созе, виждам, че пишеш България с малка буква. Очевидно не ти пука за нея! На нас ни пука, затова искаме истината, само истината и нищо друго освен истината.

ЕС трябваше да им спре на мужиците алкохола и цигарите, да видиш тогава как щяха да си въртят кръгчета над Кремъл... ;0))))

кат спрат доставката на 70% от КРУПНОГАБАРИТНИТЕ ДЕТАЙЛИ от титанови сплави за АЕРБУС А-380... Не пръчки от титанови сплави, а ДЕТАЙЛИ ИЗРАБОТЕНИ С ТОЧНОСТ ДО 30 МИКРОНА... Нали разбираш кво става...

Умират от глад :)

В космоса също, що не ги прихванат Натовците

Вместо да са им благодарни, че така им стимулират икономиката... Увеличена употреба на тоалетна хартия и перилни препарати, на натовските войници и генерали се купуват хиляди памперси, икономиката работи, парите се въртят...

Ауу-провокират Ви значи.Та те си летят над свободно пространство в Европа-да не би да Ви се иска да го контролирате Вие...

ненужно се плашат в ЕС и НАТО. Паричките на путлер за превъоръжаване свършиха. Всеки един полет на повечко руски самолети допълнително натоварва полуприматите от тайгата и с всяка една провокация няколко хиляди пенсионери остават без пенсия за един месец. А вече имат и нови гърла за хранене, нали си падат по референдумите...

Някой ще обясни ли що е това "европейско въздушно пространство" и кога руски самолети без разрешение са навлезли в него? И ако няма такова нещо да обявим ли Филип Брайдлив за долен лъжец?

Ако съседът ти всеки ден се доближава до вратата ти и изкрещява с пълен глас псувня, като носи и насочен мож в ръка, според тебе няма проблем, щом не е влязъл у вас? Бъркаш. Няма взлом, но има проблем, пич. Далеч си от истината.

Ето до къде води съчетанието от климакс и комплексарство на Вожда. ...;0))

На Обонго? Даааа човека негър а побеля, лоша работа мноо проблеми :( Не е като Путин усмихната свежарка като кисела краставичка:)

Милев

Ама много кисела, много малка "краставичка" ;0)

Ами нека "Нато" предприеме ответни мерки или да ги свалят, или да започнат да летят и те в руското въздушно пространство.

За това се искат топки а те имат само разработени дупета...

Ти къде прочете че летят във въздушното пространство на някоя държава? летят в международното въздушно пространство и за разлика от предишни години, през които незнам какви самолети са летели, сега лети ТУ-95, което си е за притеснение

"ВВС на САЩ, съвместно с НАСА, са прехванали няколко руски спътници преминаващи над американското, европейското и международното космическо пространство. След като са били предупредени, спътниците са се изтеглили към рускоазиатския космос."

Хахахахаха а Лайка и Белка лаят на синджир в космоса и охраняват руското космическо пространство нали:)

Само Луната да не барате, оти е земля Македонска!

"Руските самолети били съпровождани от натовски прехващачи дотогава, докато не напускали зоната." КОЯ ЗОНА!!!! МЕЖДУНАРОДНАТА???? Великобритания вдигна във въздуха по тревога за втори път тази седмица изтребители на Кралските военновъздушни сили, след като ПОНЕ ЕДИН един руски Ту-95 ПРИБЛИЖИЛ въздушното пространство на Обединеното кралство." ПОНЕ ЕДИН!!! А може и по-малко Защото на снимката в медиите се вижда британски Тайфун Ама

Popa

А смее ли ПОНЕ ЕДИН един руски Ту-95 да се приближи до въздушното пространство на Обединеното кралство" Нека си летят, те и без това са на привършване!

Пусни си го туй горе в гуглето... Та са поинформирай... Дали са на привършване... А над ПОРТУГАЛИЯ И ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО: "Прехванатите самолети пък разклатили крила - демек, почеши ме по коремчето, МЕЖДУ РАКЕТИТЕ"

Valter Novotni

Да и еврогейците всеки път пълнат памперсите когато видят дори един от този летящ скрап :) ХАХАХАХАХАХХА

Изключително смешно изказване на изключително смешен човек. НАТО били реагирали своевременно и бързо. Ако е така как руските самолети са стигнали Портогалия без да бъдат засечени? Сигурно са тръгнали от Камчатка по тихия океан. Преминали са през Антрактида и Атлантическия океан, за да се озоват в Портогалия. Не са зареждали никъде, защото се движат с ядрено гориво. След като никой не ги е видял те са решили сами да се покажат, защото иначе се губи ефекта от ходенето до другия край на континента.

А КРАВАРИТЕ С ТЕХНИТЕ НАБЕЗИ ПО ЦЯЛ СВЯТ КОЛКО ВОЙНИ ЗАПАЛИХА? КОЛКО ВОЕННИ БАЗИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ИМАТ? НАТО ЗАЩО МЪЛЧИ? ТЪПА ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ.........

Popa

Всички войни след ВСВ са запалени с руско оръжие, а загасени с американско!

Така е, прав си. Започваме с Виетнам, после следва Ирак, Югославия, Афганистан, Либия, Египет...Всичко започва с калашници...но само в твоята глава.

Оня ден самолетите летяха над "европейското въздушно пространство", днес над "международното под португалска юрисдикция", утре, няма да се изненадам ако полетят и над Млечния път... Та КЪДЕ В МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО е това "МЕЖДУНАРОДНО ПОД ПОРТУГАЛСКА ЮРИСДИКЦИЯ"??? - ВЪВ ФИНАЛА НА НОВИНАТА Предаде украинската телевизия Канал 24.!!!!! То и в нашата махала цял ден две кучета прехващат и изгонват преминаващите коли

Над всяка една държава има международно въздушно пространство или т.нар. коридори. Това се има предвид, че са били в тези коридори, които са отредени за пътнически самолети над самата Португалия в непосредствена близост до Лисабон. Въпросът е как са стигнали до там прекосявайки целия континент без да бъдат забелязани и защо изобщо са били видяни. Според мен сами са се показали, за да покажат, че НАТО ще яде много тупаници, ако продължава да се перчи на руснаците.

нефта падне на 50 долара , хем ние ще живеем по добре , хем русняците ще мирясат и ще духат супата ..

Па лошо няма бре!!! И аз искам това:) Е нищо ще фалират освен руснаците и арабите и краварите и останалите ма кой му дреме?:)

Ами хайде, ама нещо не става точно така май. Нефтът беше 150 и отгоре, бензинът беше 2.50. Днес нефтът е 86-90, пък бензинът е 2.30. И това не е само у нас. В цяла Европа цените са спаднали с не повече от 10%.

пак нищо не сте разбрали!!!! така руснаците качват цената на горивата като изгарят максимално количество :)))) щото както е тръгнало нефта пада рублата пада путин......????

Всичко пада, и двете кули падат ма не от Властелина на пръстените а тези в америка... Долара също падна 2008 след като изпопадаха като круши една камара американски банки и пенсионни фондове ..А да не говориме за Енрон и другите...Така че споко както пада така и се вдига..Или на теб само ти пада:) хахахаха

А ВАШИТЕ НАТОВСКИ КАКВИ СА- ХАЙДЕ СТИГА ГОСПОДА АГРЕСОРИ

"летящи по "по-провокационни" маршрути" от обичайното" Хахахахаха, тоя изби рибата. :D

мръсни агресивни комунисти

Ххахахахахаха нали!!! Батее тъп си като галош:) Къде ги виждаш тия комунисти?:) Че то, от руснаците по големи капиталисти вече едва ли има:)

Хазяинът ти да не е загубил баща си или дядо си при Сталинград?

Зададох простичък въпрос.Не е необходимо да си много умен.Достатъчно е да имаш поне малко за да разбереш къде започва пропагандата и къде свършва.

руснаците да си стоят в азия щото ще има брийд лов върху мечката :))))

А те са и в Азия и в Европа ..затова половината свят им принадлежи. Затова са били са и ще бъдат велика държава. А не като краварника каторжна колония за изметта от целия свят с има нема 200 годинки история ...

руснаци. Не само че си летят в международно пространство ами и хуманитарни помощи прашат на Новорусия....

Богат народ, могат да си го позволят ;)

Добре Русия тя е лошата.И кои според теб са добрите?НАТО.Зададох ти прост въпрос:Какво правят близо 100 000 американски войници на територията на Европа.Чий го крепят 43 000 в Германия?Демократизират я. Или тя няма армия с която да се защити.

а що правяат руски войници в Крим и в източна Украйна. Що правят руски военни самолети и в Българското въздушно пространство. Аман от путинофили.

Aмериканският генерал Филип Брийдлав поискал от Пентагона да прати повече военни и оборудване в Европа...ЗА ТОВА НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ С "ПРОВОКАТИВНИ" РУСКИ ВОЕННИ НАБЕЗИ!

Е, нали това е целта ,бе натовци ...да увеличите вие присъствието си или по-точно да го оправдаете ...