В България се въвежда свободно планиране на полети

"Ръководство Въздушното движение" (РВД) въвежда свободно планиране на полетите от ноември. Първоначално системата ще се прилага само нощем, обясни генералният директор на РВД Диян Динев.

Обратно в новината

Коментари - В България се въвежда свободно планиране на полети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелелелелеле, като чета коментарите, вече съм абсолютно сигурен, че бг аудиторията не е готова за тази информация... Вие ненормалници ли сте бе!? 1-во говорим за полети на 10000 м височина, които вие в повечето сучаи не виждате!!! 2-ро какви шумове, какви кемтрейлс са ви в главите не знам, но явно авиацията, а и елементарните физични закони (като например какво се случва при рязката промяна на температурата на тази височина-в случая горещ въздух от двигателя излиза при температура от -50 градуса) са ви толкова чужди колкото ви е чужда астрономията и всяка по-интересна наука или професия, изискваща малко повече напън на мозъчните гънки и прочитане на малко повече информация от достоверни източници!!! Щом сте във форума на дир.бг, вероятно сте в ИНТЕРНЕТ!!! Използвайте го за да научите нещо, а не да плюете под статиите, като махленски кокошки повтаряйки глупостите, които сте чули на беседката пред блока от местния алкохолик! Аре със здраве!

ЧЕМТРЕЙЛС ЕВРИУЕРЕ братоци! че мриете како кучета! и тъпунгерите, които че делнат малко парета от таа далавера че изпопукат също - ПОМНЕТЕ ТОВА!

Тази промяна идва, когато се подготвят въздушни удари върху Сирия или е "чисто" съвпадение??

Леле колко простотия в коментарите... Паднах!

ти коментарите ли четеш бе, дришльо - чети новините! или на други плащат за новините на тебе за коментарите :) нещастник :)

Ти определено трябва да се скриеш някъде! Ти що си в коментарите тогава като четеш само нивините??? Глупаци колкото искате!

Фокусниците кво правят миг преди фокуса? Разсейват публиката! Доста хора започнаха да се питат колко въздушни коридора има над БГ? Защото виждаха много самолетчета от време на време да прелитат в странни посоки и да оставят следи, които влияят на климата. Та това е с цел да не може да се проследи, кой точно и какво пръска. Геоинженерен проект на НАТо за контрол на климата или климатично оръжие го наречете. През 1977г. страните членки на ООН сключват споразумение за не използване на климатични оръжия, чрез аерозолни разпръсквания и наземни радарни съоръжения. Днес не е оръжие, а технология за контрол упппссссс за борба с климатичните промени :-) Все още ни мислят за аборигени, а ние все още сме. Поне да се информираме и да гледаме кво става над главите ни, особенно през ноща, когато доста звезди премигват и се движат ;-)

20лв е един двуватов лазАр... всяко действие поражда противодействие...

Това може би не е добра идея. Може да решат да летят ниско над гъсто населени райони. Самолетите са страшно шумни. От грохота и свистенето което издават човек може да се поболее психически ако продължително време е изложен. А животните пък могат да обезумеят от страх и да побеснеят.

Те и сега минават през гъсто населени райони, но са доста нависоко. Височината никой не я пипа. Например от Близкия изток и Турция самолетите минават по трасето Резово - вертикала над Черноморските ни градове и Радовец по диагонал на България. Това ще се промени. Истанбул - Букурещ например ще лети между двете трасета и ще пести.

мен пък не ме кефи

Авиоотряд 28, да е с най-висок приоритет, мачлета ни чакат ;-)

НАЙ-ВАЖНОТО ЗАЩО ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ ПРЕМАХВАТ ЯСНИТЕ ТРАСЕТА НА САМОЛЕТИ НАД НАШАТА ТЕРИТОРИЯ ?????? Единствената цел на новата система е постигане на най-ефективните траектории на полетите, най-малък разход на гориво и разпространение на вредни емисии. Сега ще посипват гадости над цяла София,а не само над квартал Хаджи Димитър!Усещали ли сте привечер необичайните за този град миризми на обор,на пресни човешки фекалии и разни подобни? Според Ангел Рачев прогнозата за въздушния трафик на България е постоянно покачваща се. Ами в тази криза всички тичат към съвсем близкия изток ....... "България е в челната тройка по ефективно управление на въздушния трафик от миналата година" В челната тройка за Балканите,за Европа ,за планетата? Закъснения на полетите от порядъка на 0,14 и 0,12 минути са заложени в европейската карта за управлението на мрежата. България е далеч под тези минути. 0,14 минути = 8,4 секунди , а 0,12 минути = 7,2 секунди !!!!! Ама това няма никакъв смисъл за журналята на дир-а Преди няколко дни водеща по БТВ обяви , че 6,09 промила е почти 7 промила !!!! Нещастни тотални невежи за елементарни неща....

Ми да речем ето ти един далечен пример: Преди време (в момента незнам дали още е така) полетите от София за Бургас минаваха през Северна България понеже коридора за граждански полети е от там.. просто военните не даваха да се лети над южна.. Сега полета до Бургас ще е по-кратък.

дрън дрън ярино - кои полети до бургас ве????

С това лобистко решение се дава възможност на българските олигофрени (имащи пари говеда) и най вече техните деца, да си "летят" .Те не могат, поради психични и други причини да спазват европейските правила и вместо да ги въдворят в затворите или психичните клиники Олигархичиското правителство им позволява да си "летят"- забележете в свободното време.

Ко им пречи и на твоите деца да летят ма стрино?

НЕ СА ОКРАЛИ ДОСТАТЪЧНО ОТ БЮДЖЕТА, МОЖЕ БИ

лошо

Е ти пък? На другия край на RIXEN !

"... Закъснения на полетите от порядъка на 0,14 и 0,12 минути са заложени в европейската карта за управлението на мрежата. България е далеч под тези минути. "

а парите от РВД кога ще почнат да влизат в хазната и да не взимат по 10-15 000 лв заплата?

То бива завист ама твоето...

РВДейската снаха :-) Прав е чавека, пита за парите от ползването на въздушното пространство на държавицата ни! Ти кво иваш против?

Сериозно ли го мислиш това за заплатите? Защо не предложиш пилотите на самолети да взимат максимум 1800 лева, а капитаните на кораби - 1950 лева, а? Наистина ли си толкова ограничен, колкоти се представяш?

АМИ СЕРИОЗНО ГО МИСЛИ! НЕБЕТО НЕ Е СОБСТВЕНОСТ НА РВД И НЯМА НИКАКВО ОСНОВАНИЕ РВД ДА ГУШКА ТАКСИТЕ!!! аре марш обратно шуробаджаначе! пилотите и капитаните са друго - на тях парите им идват не от такси на въздушното пространство!!!

Те и сега кацат свободно в 2 през нощта, минавайки баш през центъра на София! Нищо, че ако случайно нещо се обърка със самолета и ще трябва по някакъв начин да го изведе извън чертата на града, а няма да може- това никой не го интересува, просто ще падне икономично!

То в много градове летят през центъра на града, ама гражданите не ревят и вайкат.

Може нейде и летят, ама си е забранено.

...да се вайкат, ако бяха шопи !

дано да не стане само свободно падане, и дано и съседите са въвели подобно нещо, че иначе не виждам смисъл;-)

Всичките комшии ще летят над Козлодуй. По-мераклиите ще гледат локвата в BULEN?

Ние ще бъдем първите в света , които ще сблъскаме два свободно летящи граждански самолета!!

Много си назад с материала. Ама много. В графата блъскане на 2 пътнически самолета, американците и швейцарците не можем да ги стигнем дори и да бягаме срещу тях. А и един холандец ми идва на ум.... Капитан Ван Зантен май се казваше.....

Мн се смях на коментара, но се опасявам че това ще бъде печалната истина. А може е повече от два наведнъж да се сблъскат над нас

ДАНАИЛ ПАПАЗОВ ДА СИ ПОСТАВИ СРЕДНИЯ ПРЪСТ НА УДОБНО МЯСТО И ПОСЛЕ ДА ГО МИРИШЕ.НАД ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ ТАКА ЛИ Е?ВСЕКИ ПРИСТИГАЩ АБОРИГЕН ДА СИ ПРЕПЛАНИРА ПОЛЕТА ЗА ДА МУ Е ПО УДОБНО И ДА ПАЗИ ПРИРОДАТА ОТ ЗАМЪРСЯВАНЕ.АМА ТАКА Е НИЕ СМЕ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА,А ТЕ СА ТОЛКОВА ИЗОСТАНАЛИ И ЗАДРЪСТЕНИ ЗАРАДИ ТОЗИ 11СЕПТЕМВРИ,ЧЕ ЗНАЕ ЛИ СЕ.НЕ БОЙТЕ СЕ БЕ НАЛИ БЕН ЛАДЕН ГО УТРЕПАХТЕ!

Най - после целият трафик от Азия и близкия Изток за Европа няма да минава над нашето село!

Будала!! Тъкмо са ти под ръка!!

МАЛОУМНИЦИ ТЪПИ ОТ БГ-то.А НАД СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ И ТАМ ЛИ ПРЕЛИТАЩИТЕ ЩЕ СИ ПЛАНИРАТ ПОЛЕТИТЕ,ДА РЕЧЕМ АЕЦ ИЛИ НАСЕЛЕН ПУНКТ КАТО СТОЛИЦАТА,ПЛОВДИВ,ВАРНА,БУРГАС или СТАРОПЛАНИНСКИ ПРОХОД.ЕЙ ПЛАЧЕТЕ ЗА 11 СЕПТЕМВРИ В БГ -ВАРИАНТ.ИМА СИ ТРАСЕТА ИМА СИ ТАВАНИ,КОИТО ПВО И ВВС ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ ЗАРАДИ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ДРУГИТЕ АРГУМЕНТИ ИЗОБЩО СА ВЪН ОТ СТАНДАРТНОТО ДЪРЖАВНИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ,НЯМА ЛИ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА,ДА ОБЯСНИ НА АЛЧНИТЕ МАЛОУМНИЦИ РИСКОВЕТЕ ЗА Р О Д И Н А Т А Н И ИЛИ ДА ГО НАПРАВИ НЕАДЕКВАТНИКА ОТ МВР.МАЙКО БЪЛГАРИЬО МАЙ СИ НА КОЛЕНЕ В ПОЗА УДОБНА НА ТАЯ СГАН,КОЯТО ТЕ ОБСЛУЖВА ПОСЛЕДНИТЕ 24ГОДИНИ!

Пропуснали сме хапчето?

Поредното малоумно изказване на бивш военен с пенсия на министър. Ти да си чувал за сателити, които могат да ти бръкнат в гъза. Каква национална сигурност, какви секретни обекти, какви глупости. Имаме ли нещо да крием и евентуално, ако имаме мислим ли, че сме го скрили добре. ти в кой век живееш. Още бръмчат ЗИЛ 131 и Т 72, а артилеристите стрелят със 121 мм оръдие от Втората световна. Срам и позор за бивши офицери живеещи в миналото.

Я си помисли още малко какво искаш да кажеш и на колко си ракии??

Прав е, и съм сигурен, че над посочените обекти няма да има свободно планиране. Ти не знам колко си умен, но защитата се прави не от абстрактни противници - например, които са ти в главата, а от реални такива. И мерки се взимат срещу реални опасности. Та става дума не за американски бомбардировачи, а за пътнически самолети, за частни самолетчета, такива неща.

Прав е човека . Не става дума за укриване на тайни а за елементарни мерки за сигурност. Ами ако някои забие един боинг в Козлодуи. Какво ъогава ?????

мерси Саше!

Едно голямо БРАВО на Орешарски!

Олигарски пък какво общо има? ОСТАВКА за слугата на мафията!

Слугата на мафията вече я подаде февруари месец.