България започва преговори с Швеция за бойни самолети

България започва преговори с Швеция за закупуването на бойни самолети за армията. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Winnetou

Браво, едно правилно решение!

Е сЯ поне 100 човека ще ви обяснят колко грешите ;)) Няма правилно решение - винаги има недоволни. Щото не ги бият, както са свикнали.

Ох комисионни! Ох кеф!

Да, Грипена е добър и ергономичен избор, браво. 1.5 милиарда...и цената е добра, но 8 с амалко, 20 трябва поне. Щом можем да си позволим плащането НЕРАЗСРОЧЕНО на 1.8 милиарда за инвалидни пенции ГОДИШНО и самолети ще можем

Много правилно. Никакви американски оръжия и стоки. "Америка последно" е вече европейския девиз ( отговор на "Америка първо"- на Тръмп )

То държава няма ...а те скъпи самолети да и охраняват границите - само пара харчите да пазите циганите в България, те нормалните българи отдавна емигрираха

Скъпите Ф16, втора и трета употреба, не са конкурентни на нови Грипени. СААБ е много здрава фирма и марка. Но нищо не сигурно. Очаква се посещение на сенатор Маккейн и още няколко американски сенатори. Боце може да реши нещо друго. Не му е за първи път

Един дивизион С- 400 има осем установки, всяка от които може да стреля по 36цели(всички видове ракети и самолети, включително СТЕЛТ) едновременно. Струва 500млн., колкото десет грипена.

Ейййй.... Такъв изказ нямат, и такъв "разговор" не водят и в селската кръчма! Ама то простия затова си е прост...!!! Т'ва конфиденциалност на сделката, т'ва търговски тайни - НЯМА, а и такава явна подкана за "комисион" не мож' направи никой друг, освен БОКо-РАПОН...!!! :::))) Дааа...!!! А #КОЙ преди има-няма 2 месеца скачаше като бик на червено срещу тази сделка?... :::))) А?...

Браво и особено ако се доразвие сделката така ,че да бъде обвързана с военнопромишления ни комплекс , а и с отделни направления в икономиката ни !!!!! БРАВО !Как може на хубавото да кажеш, лошо !

Това е голяма заблуда, че "няма държава". Я се защити от банкерите, циганите, турците, геЮвете, "бежанците"... да видиш дали няма държва - какви медии ще залаят, какви социолози и психолози ще завият, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия ще ти се изсипе. Свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.

Най-добри са руските изтребители. И с най-добри финансови условия. Освен това имаме национална база за ремонт и експлотационна поддръжка на руска авиотехника. Имаме и подготвени летци

Вярна оценка. Действията на държавата са против българите.

Поздравления за Винету. Първото правилно решение от 7 години насам. Дано не е последното

Някой от феновете гледал ли е Грипен с кого са в технологично партньорство? А кой е реалният джоб на компанията? Пак глупости на търкалета. Какво точно ще правят тези самолети в България. Ще си изкарват комисионните и ще участват в кампанията за управление на 'силни мъже'? Абе тея армейци ако видят битка ще се осерат още в бараките. Войната не е мутрилък, отсреща не са баби. Та пак кого точно ще 'полицираме' с тея преправени таралясници? Маке-тата? Нали имахме договор за кооперация, признахме им езика и им подарихме 'старите' танкове? Те какво още ще искат?

Ако пристигнат по спешност Хилъри и Маккейн ??? Какво ще правят Борисов и Каракачанов ???

Тези Грипен не ги ли смъкваха с Терафлупен?

България започва преговори с Швеция за комисионните от сделката за Грипените. Заяви другаря Борисов.

Щом ще заменяме остарелите Съветските самолети с шведски, искам да заменим и остарелите Съветските жени с шведски! Крайно време е освен армията да си обновим и генофонда с нещо качествено!

Абе да се учат да летят там... колкото толкоз!

Така е от 1944-та, когато червените продадоха България на болшевишката Златна порта за власт!

Всичката ни техника в момента е такава, че да е съвместима със съветските стандарти, а не с натовските, това една от причините да се забави закупуването на натовските машини. Веднъж направено обурудването за ремонта и съоръженията на летищата, цената на самолетите би следвало да спадне.

Въъъ, извехтялите съветски гражданки се засегнаха! :)))))

Друго си е руски беаналогов боклук нали!!! даже и Индия вече не желае руски боклуци!!!

Друго си е сорсоиден трол. Само за това трябва да харчим - с цел превъзпитаването на народа към 'демокрация' и 'отворено отверси.. общество'!!! Те ще са нашото национално животно - не са полезни и не са редки, но лесно няма да изчезнат!

Eми, трябва да си вземе Хериъри тогава! Щом английското бие шведското!

Ето точните думи на Борисов: "На шведския премиер му казах - вземем ли решение, започнат ли преговори пазарлъкът ще е много тежък и много голям, обясни Борисов. Той уточни, че в рамките на преговорите за купуването на самолетите ще трябва да се обсъдят и възможностите за допълнителни шведски инвестиции у нас, както и индустриалното сътрудничество между двете страни. Борисов съобщи, че министърът на отбраната Красимир Каракачанов му е докладвал колко пари ще струват на държавата нужните инвестиции в армията. Сметката е за над 3,5 милиарда лева, в това число закупуването на 9 самолета и 200 сухопътни машини, закупуването на фрегати, ракети и куршумчета за по 6 евро едното"

Най-изгодно и практично е да се купят руски изтребители. Такива има в много държави на ЕС И НОСЯТ БОЙНО ДЕЖУРСТВО. Руска бойна авиотехниика се продава в 61 държави.

това убаво , ама не го продават напълно окомплектован :))) и само да попитам с руска техника работил ли си ? щото аз съм стрелял с по-стар такъв комплекс ! не ми се влиза в спор с тролл...

Tromokrat

Появи ли се вече измет, която да пита защо хвърляме пари на вятъра? Този път сигурно ще са главно юдео-болшевики щом самолетите не са расийско производство. В действителност за отбрана трябва да отива основната част от БВП и да се върви към пълна милитаризация на обществото! Трябва да сме готови да смажем всякаква нагла паплач, която ни се отваря! Може да мразя юдеите, но всъщност държавата им трябва да е пример за нас!

Три месеца поляците ,,охраняваха" българското небе с МиГ29

"Червени" "сини", "комунисти" "демократи", "леви" "десни", това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и демократи.

BRCK

По принцип руснаците имат ТОП самолети. Въпроса е в цената! Зависи колко ще струва пакета. Но да изключат руснаците само защото САЩ не ги харесва си е мега простотия. Ако е така - САЩ да ни подарят самолети щом не искат да купуваме от руснаците!

Какъв "по-стар"!? Да не е като оня сръбския, дето свали "невидимия"!?

Преводач съм и от потока документи мога да ти кажа, че циганите отдавна емигрираха и са доста по активни от нас в мераците за чужбина

Schilo

Браво! Така се прави! Нова техника, бе компромиси.

Най добрите изтребители са F-22 и F-35!Руските озтребители са най много сваляните самолети от 70-те години насам!Нито радари нито софтуеър,нито въоръжение! Гриппен ще бъдат нови поне и надявам се успешно могат да се противопоставят на евентуалният противник Русия!За нас най добре биха били F-16,но така е решил руският агент Радев и началниците му от Москва!

НЯМА да купим скапани руски самолети! Ако те е яд, можеш да си го самонавреш отзад!

Schilo

Знаете, че по политически причини, няма да има сделка с руснаците. Никой не го интересува цена-качество. Поне парите остават в европейска държава. И се плаща за нови

за охраната на тази малка територийка, като нашата, не са нужни много самальоти. Няколко стигат, да летят през час. Със свръхзвукова скорост българия се минава надлъж и шир за 15 - 20 мин. Даже бих казал че ако са повече, може да се сблъскат за едното чудо!

От МО кога ще излезне доклада за вертолета на ВВС, при който загина човек ? Крият, замазват, подмазват както със случая в Кербала.

Schilo

Е, олекна ли Ви?

Обикновено се подценява това, че поляците са католици. А, пък Кисинджър още 90те години обяви православието за новия враг номер 1 на "запада". Справка: Сърбия, Македония, Гърция, Украйна, Кипър, Грузия, Армения... в Сирия ИМАШЕ милиони православни, в ИРАК... , в Ливан БЯХА 70% от населението.... Русия, разбира се, най-вече... Да се готви Молдова. После е Беларус.

Schilo

Братле, каква милитаризация? Колко пъти се е откривала темата за военната служба, па макар за 6-9 месеца? Голям рев, голям вой.

Предлагам преговорите да започнат на 14 юли, с едноминутно мълчание по повод 6 месеца от катастрофата на Грипен със загинал пилот в Тайланд по време на авиошоуто за деня на детето (подробности от английския вариант на Уикипедия).

Вчера каза, че пехота -днес самолети -утре ? Дано оправиш тоалетните в КАТ поне

Schilo

Боце ли? Той не пее в хора. Прави това, което му се каже. Кукла на конци е, ама никой не говори за това.

Возят много меко тия самолети, а таблото им е все едно си в лек автомобил SAAB Aero. Мхм.

Давай Бойко!