Изчезналият самолет се разпаднал на 10 000 м височина?

Властите, разследващи изчезването на малайзийския авиолайнер с 239 души на борда, са се фокусирали върху версията за разпадане на машината по време на полета.

Обратно в новината

Коментари - Изчезналият самолет се разпаднал на 10 000 м височина? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредния руски боклук дето се саморазпаднал

Не знаех, че Боинг се произвежда в Русия?

"най-малко двама от пътниците на изчезналия малайзийски самолет са били с откраднати паспорти" И за к'во тогаз ми сканирате всеки път тескерето и не мога да си нося джобното ножче при полет, като нек'ви изроди вкарали цяла бомба, че и те гръмнали с нея за да станат мъченици ? Все опираме до разни чалмо/чаршафоносители, дет' аз пак съм им виновен къде са се родили, че ги мързи да се изхранят с работа, че и трябва да им плащам (диш хак? ) кат' ми дойдат "на гости" ??

Като Ви чета изказването, дано не Ви се случва да пътувате често, защото от такива индивиди като Вас, репутацията на малкото останали възпитани българи страда наистина много.

Няма страшно ! И френският самолет от Бразилия го търсиха 2-3 месеца преди да открият нещо на 3-4 000 метра дълбочина в океана .

Не знам защо всеки пренебрегва факта, че телефоните на пътниците дават свободно. Няма как да са във вода.

Добре де,не ми казвайте къде скрихте самолета.Кажете ми поне как го направихте!

Каквото и да е станало, все щяха да намерят някаква парчетия от самолета. Така че, той не се е разпаднал, ами буквално е изчезнал.

"Ланголиерите"?

ланголиерите, ланголиерите. Изяли са ги :)

Това е наказанието на Китай от САЩ, защото Китай не е съгласен Овама да влезе в Черно море.

Че китайците ли стоят на бариерата на Босфора?! Аз все си мислех, че са турците. Излъгал съм се явно...

Според тебе Китай наказва САЩ гърмейки самолет на Малайзия с мнозинство китайски пътници на борда?!? На това му казвам рядък тъпизъм, съчетан с неспособност за логично мислене.

Доста е вероятно американосите да са го гръмнали за отмъщение на Китай, а и да изпробват някое модерно оръжие! Ако се беше "разпаднал" поради някаква механична причина, щеше да има само няколко парчета и досега да ги бяха открили.

Значи според теб излиза, че ако американците са го взривили отломки може и да няма, но ако самолетът е взривен по други причини, водите ще са пълни с дебри. Феноменален извод!

САМОЛЕТ НА 10 ХИЛ.МЕТРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ОТ АВАРИЯ .НЯМА ДОСТАТЪЧНО КИСЛОРОД И ЗА ЗАПАЛВАНЕ.А ОТЛОМКИТЕ БИХА ПАДНАЛИ И ОТ ПО ГОЛЯМА ВИСОЧИНА.АКО НЯКОИ Е ПЪТУВАЛ РЕДОВНО ЗНАЕ КАКВА Е ТЕМПЕРАТУРАТА НА ТАКАВА ВИСОЧИНА ОТ МИНУС 40 -МИНУС 55 ГР.

Авария не означава само пожар на борда, а щом самолетните двигатели работят на такива височини повярвай ми има кислород поне за пожар

Абе достатъчно кислород има. Еверест е почти 9000 метра и може да се качи без кислородна маска дори.

А к'во дишат пътниците, а моторите? Носят си?

Взимаш наградата за счупен тъпомер! При това не за второто си изречение.

там където трябва: What we know and don't know

По скоро туй: Missing Malaysia Airlines Flight 370: What we know and don't know

А възможностите на сателитното наблюдение дали са използвани?

Да за GPS -ното, визуалното едва ли? За оптиката трябва предварителна заявка. Замята е огромна в сравнение с дълговокусните обективи на спътниците.

Малее , бива слепота ама това вашето е .... Да проследим хронологията - преди 45 години стъпиха на Луната като полетът продължи 2 дни . като се има в предвид темподете на развитие би трябвало сега да се пътува до Марс за 2 часа , та къде са пътницие от изчезналия самолет ?

На всеки етап от развитието на човечеството е известна само ОГРАНИЧЕНА част от познанието

И земята е била плоска

Идея си нямаш колко е обширна планетата, нали ?

Ми то трагедията е, че се мислим за свръх знаещи и можещи. Но светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.

Много меко казано "разпаднал"! Явно е взривен и е станал на трески и прах но 10км. височина и затова няма останки. Някой нахранил рибите с алуминий и трупове.

Абе тя совалката падна от по-високо и с начална скорост 28 000км/ч. И все пак остави отломки над 3 щата. Все още е нереално да има само мазни петна при това не са доказани, че са от самолета.

Путин е виновен.........................,че не им е продал качествен руски самолет на Малаизийските авиолинии.

Липсва от тази височина. Може да е минал в друго измерение. Докато не се намерят останки не може да се твърди, че се е разпаднал.

Уж мерки за сигурност, компютаризация, паспортна проверка и т.н. а хората си се качват с откраднати паспорти. Тези паспорти не би трябвало ли да са в базата данни и при паспортна проверка системката да изпищи?

Така си мислим, че правят обаче паспортите са собственост на МВР-то според нашия закон предполагам и че за другите държави е така. В случая властите казаха, че не са ги обявили за откраднати за да видят за какво се използват. Самите собственици са различни туристи и са ги обявили за такива. Та въпроса е щом паспортите са собственост на министерството което ги издава има ли право това министерство да разполага и с личността ти без да знаеш, за да разкрива престъпления и сега когато се е издънило яко кой ще го отнесе.

Когато разсекретят данните, ще разберем, че сме били излъгани !

Данни се разсекретяват след като всички изпукясат, за да няма засегнати. Резултатите влизат само в учебниците. Така, че ние със сигурност няма да знаем ако ги засекретят.

Хей кой ви е дал компютри на вас маймуни тъпи, че да пишете тука коментари. Балкански чеда малоумни!

Кой? Кой свали самолета?

Пеевски?????

КОСТОВ!!!!

Първо докато не се намери разумно доказателство дори и ирационалните хипотези ще са в сферата на вероятностите. Ако има взрив на тази височина ще се види и регистрира. Ако има авария няма толкова рязко да се изгуби връзката. Сега уфолозите ще подскачат в тържествена самба и ще редят какво ли не, докато самолетът може даже да е похитен и приземен. А това е толкова вероятно,колкото и случаят да е свързан с идеите на уфолозите.

"Изгубени"

Къде приземен ве. Биг брадър вижда всичко. Все някой щеше да го щракне при захода. Няма как на 10 летища да наредиш да не докладват, че е кацнал самолет.

Боингите се разпадат сами.

При лоша поддръжка всичко се разпада. А и да не забравяме закона на Мърфи.

БОЙКО И ЦЕЦО...ТОВА Е ТЯХНА РАБОТА

На теб мястото ти е по-скоро в зоо парка при маймуните в клетката. С такъв капацитет не виждам друг вариант за теб.

В самолетите има wi fi вързан към сателит. Явно не си излизал от село наскоро.

И като има защо не се знае къде е или какво е станало?

Знае се къде е прекъснала връзката ама къде е самолета не се знае.

първата подобна мистерия за 21 век; колко ли още паранормални явления ни очакват

ИЗВЪНЗЕМНИ, казвам ви!

Мълдър, скъпи, аз ти вярвам, но никой друг няма да ти повярва без доказателства!

Може ли някай да посочи за една година колко български граждани загиват в самолетни катастрофи и колко при автомобилни пътно транспортни произшествия...За 2013 година не знам български гражданин да е загинал в самолетна катастрофа, а по пътищата на любимата ни Родина загиналите са около 900...та сега някожй да каже кой транспорт е по-безопасен....

ти питаш, ама не ти се напъва да потърсиш статистиката. Всичко зависи от методиката на оценка - жертви на километър, жертви към всички тръгнали на път, жертви на час, жертви на 100 000 население. Ако си уточниш критерия натам е лесно.

Моля някой да посочи и колко български граждани изчезват годишно при пътно-транспортни произшествия. За да може да сравняваме, де.

При космически пътешествия няма нито един българин загинал! Кой е по-безопасен, а?

Е да, ама тука дават фира 240 души на куп, затова се отразява в новините. Даже най-обикновен рейс да падне от мост, пак ще се приказва по сутрешните блокове.

..стига сте сте се изказвали,без да сте на ясно...,има специалисти и аз съм един от тях, но съм много "натоварен" и "гася"мотора до утре... Приятна почивка на ...ЕЛИЦА,която днес по грешка успя да ми изтрие само един коментар... Лека нощ!!!

Мобилен телефон на 10км със скорост 600КМ/час.... абе вие за балъци ли ни взимате. забрави телефон на тази височина. които не вЕрва да пробва.

На някои самолети за далечно пътуване можеш да се обадиш, да пратиш SMS, стига да си плащаш - по спомен 4-5$/минута разговор, 2-3$ SMS. Връзката не се осъществява през собствения мобилен телефон, а през "самолетния" такъв.

Самолетния "такъв" не е GSM a сателитен. Канала е същия с който самолета осъществява връзка с авиокомпанията майка така, че нищо повече не може да се предаде по него щото така и така се предават данни в реално време. Щом прекъсне канала за данни прекъсват и разговорите по сателитния телефон

КИТАЙСКИ ТЕЛЕФОН Е ДЕЙСТВАЛ "НАЙ-КАЧЕСТВЕНО" ОТ ВСИЧКО ДРУГО

Не е смешно, ако има плаващи трупове с непромокаем телефон в джоба (Sony или друга марка)... човекът не се е обадил и най-вероятно не е между живите... и става въпрос за загинали 239 пътници...

Най-смешното е неграмотен да прави научни разсъждение. Замисли се дали има шамандури в моретата с GSM клетки. Ами не няма. В най добрия случай сигнала стига до 30км. Самолета липсва на средата на морето. Най близката суша е на 200км.

Изчезналият самолет се изпарил във въздуха! Като намерим черната(оранжева) купия след 25 г ще разберем какво е станало!

Ако...

Имаше една статистика, че всяка година жертвите на самолетни катастрофи са по-малко от убитите от магарешки ритник. Нищо чудно и да е вярно...

Новина, на която трябва да се обърне внимание!!!!

Да се провери САЩ и Япония провеждали ли са военно-морски учения в района! ... или може би, виновни са Сев. Корейските ВВС (хаха)

Не ми се вярва. Първо Япония практически няма армия. Второ руснаците са тези които свалят пътнически самолети а после се обясняват. Така беше преди 30 години когато си отстреляха един корейски самолет в близост до Камчатка. Загинаха около 300 невинни пътници.

Да. Самолет нарушител. И не само те. Ние също.

Историята с този Боинг 747 на КАЛ все още не е изяснена. На мястото на предполагаемото му падане не са намерени човешки останки и въобще цялата работа доста мирише! Кой знае какво ще излезе след разсекретяването на нещата!

момче, пропусна да ни напомниш за иранския пътнически самолет, който бе свален от ...?? а, де!?

Свалянето на пътнически самолети е патент на българските ВВС. Един самолет на "Ел Ал" през петдесетте години. Това обаче е само "първата птичка" на доста такива инциденти. За наша гордост нито един повече от нашите ПВО и ВВС. СССР има два броя, и двата са "Боинг"-и, и двата са на КАЛ. Един 707 седемдесетте с един загинал и злополучния 747 на първи семтември 1983 година. Но водач в класацията е САЩ, като те свалят както противникови (на Иран) така и съюзнически (на Италия) самолети.

щото си се отдал на вярата, а не на фактите. Иначе щеше да знаеш за сваления от американския ракетен катер намиращ се в ирански териториални води пътнически самолет на Иран(290 жертви, от които 66 деца), полет IR655. И докато руснаците се чувстват гузни, американците посрещат своите като герои и ги награждават. Освен това, съзнателно или не корейския самолет е в нарушение, също както и амер. катер. Нека никога повече не стават такива инциденти.

Там не намериха нито едно тяло и нито един куфар! Само 3-4 тела на американски оператори на разузнавателна апаратура !!! Знаеш ли КАК СЕ ОТКЛОНЯВА БОИНГ 747 НА 500 КМ ОТ ФЛАИТ ПЛАНА !!!

Официалната власт отново ни прави на МАЙМУНИ с обнародваната информация!!! Още днес написах следното: Голямо несъответствие във фактите описани от световните "информационни" агенции и фактите от реалността!!! Според данните от флайтрадар24: 1-во - грубото разстояние от Куала Лумпур до описания район в близост до Кота Бару е около 550 км. и самолетите излитащи от Куала Лумпур в това направление то изминават за около 40 /ЧЕТИРИДЕСЕТ/ МИНУТИ - за КАКВИ 2 часа ни говорят!??? 2-ро - самолетът полет MAS 370 Куала Лумпур - Пекин излита в 16,40 по Гринуич +8 часа имаме 0,40 часа местно време! 3-то - в 17,22часа /или 1,22 местно време/, след 42 минути полет, на височина 10668 метра и при скорост 872 км/ч., след изминати 512 км. самолетът ИЗЧЕЗВА ОТ РАДАРА абсолютно внезапно! Това твърде вероятно означава ВЗРИВ и моментално УНИЩОЖЕНИЕ на машината!!! Защото при падане на цялата машина, радарът на 100 % щеше да засече промените в височината и скоростта!!! 4-то - версията за ОБРАТЕН ЗАВОЙ е ПЪЛНА ДИВОТИЯ!!! Не мога да разбера такава изопачена информация само от некадърността на журналистите ли се дава или УМИШЛЕНО!??

...аз не съм регистриран...пиша много ,следя те но...ВЯРВАЙ на 100% съм с теб и имаш 100(+) за коментара Шапка свалям на компетентните,професионални и ...интелигентни коментари..

шефче

Много Ти благодаря за високата оценка и добрите думи!!! Повече хора трябва да са в час със случващото се в света и около нас! Иначе бъдещето, което ни се готви ще е адски мрачно.......................

Прав си взрив е и точка! Другото е дрън-дрън пляс

Споко ве шефче На всички пресконференции от Азия твърдят, че идея си нямат какво е станало и къде е самолета. 6 държави са ангажирани с издирването. На кое викаш официална власт и новини само ти си знаеш

шефче

Не бе човече, аз съм никой и изглежда имам повече информация по случая!!! Това не е ли безумно.................

Темата НЛО и пролеми свързани с тях (напр. Челябинск или Тунгуския "метеорит") са сериозно избягвани като коментар. Фактите, че ни лъжат с историята стават вече прекалено много, но някои се радват, че все още населението вярва, че това е било ...някога, а сега вече нещата са под контрол. Да, ама може би този случай показва, че нещата въобще не са под контрол и скоро ще настъпват интересни събития! По теорията на изклчване на невъзможното, версиите които остават не са много!

шефче

Много си прав! Бързото замлъкване за ЧЕЛЯБИНСКИЯТ "МЕТЕОРИТ" също е една изключителна тема!!!

Съгласен съм, че ни мамят, но продължавам да се чудя - ако самолета е взривен във въздуха, черната кутия няма ли да излъчва някакъв сигнал докато пада? От 10 км ще пада поне минута. Защото е ясно, че под водата и да излъчва, файда няма...

вече да убият един 200 души за нищо ги нямат.светът изтрещя

Все повече ме е страх да летя със самолет. А детето си не бих качила освен по необходимост.

Твърди се, че е по-безопасно е от с кола. Просто случаите със самолети стават световно известни. Докато дори да чуеш на ден няколко катострофи с кола с фатален завършек, то ще е само за България. Умножи ги примерно по 1000, за да отговаря на броя хора по света. Разбира се самолетите летят по-рядко и като бройка от колите. Но сигурно загиналите в катастрофи на ден, средно отговаря на загиналите в самолети за години. На 100% съм сигурен, че каранто на мотор е по-опасно. Много често завършват като инвалиди, ако не е фатално.

Най-опасни са зимните спортове. Всеки ден от курортите на Б-я се извозват по 10 човека със счупени крайници. Пампорово 1-2, Боровец 3-4 Банско минимум 5. Стигало се е и до 15 на ден.

Американските авиони са така. Разпадат се.

След взрив се разпадат, за разлика от руските, които се разпадат от самосебе си (справка - последния писък на руското творчество - ИЛ)...

А руските вече не летят!

Загадъчна е маневрата, предприета малко преди изчезването на самолета, като че ли опит за завой обратно или избягване на нещо. Какво ли са видели пилотите пред себе си внезапно? Дали някой природен феномен, облак от ледени частици, метеорит или нещо, създадено от човек? Ако е нещо военно, едва ли някога ще се разбере истината. За паспортите има и друго обяснение, не е само тероризъм. Жалко за загиналите, съболезнования за близките!

Едно от смислените изказвания, което е ненаплюто, макар и доста хипотетично, нека да изчакаме някакви факти... Мистерия или друго?

Френски аербус 380 , който излетя от Бразилия и изчезна над Атлантика?! Тук един намеква за римейк на случая над Локърби, който бе приписан на либ. спец. служби?! Аби, живеем в интересни времена - жалко за хората и близките им. Съболезнования...

Случаят Локърби беше дело на либийците, отдавна доказан факт.

Пресата, но не трябва да вярва на това, което се пише там. Може да ме служи единствено за сверяване на информацията от други източници. А истината за Локарби не е тази от офиц. преса. И като правите такива категорични твърдения, би трябвало да знаете и да се придържате към основния принцип на всяко знание: нищо не приемай за дадено... Тук също някой прави велики заключения със сваления самолет на корейските авиолинии над Камчатка преди 30+ години. Поинтересувайте се каква е всъщност истината. Същото важи и за Чернобил, и за Фокушима, и за СТЦ в Ню Йорк, и за Пърл Харбър (т.е. влизането на Щатите във Втора Св. В.) и т.н.

На Аербуса, първия офицер ритал вертикалния стабилизатор пълно ляво пълно дясно, докато стабилизатора се откъртил защото така правили американските пилоти на Бойнг когато минавали през силна турболенция. Обаче на Аербуса опашката му не е от алуминий, а от карбон. След като разбраха какви са ги вършили пилотите промениха софтуера и ритането по този начин на рудер педалите вече не откланя толкова бързо и в крайно положение вертикалното кормило.

шефче

Големи глупости си написал!!! Наистина имаше такъв случай, но той беше съвсем друг случай!

Ще кажеш ли повече за този случай или само си говорим ей така?? link

Кой е бил в самолета, за да пожертват целия екипаж? Щом е имало фалшиви паспорти явно става за шпионаж и контра шпионаж. Самолетът дори и да е авариирал но да не даде SOS сигнал и механически да се разпадне във въздуха.. Цялата история е скалъпена за да се скрие нещо голямо...

Двата паспорта са откраднати преди година в Тайланд на различни туристи са. Кражбата е била регистрирана в полицията и са им дадени нови паспорти, за да напуснат, обаче Интерпол когато установи крадени паспорти не бързал да ги обявява за крадени, за да можел да проследи за какво се използват. Е сега вече са на ясно за какво се използват.

Туй с контакта от мобилния му телефон я го забравете. Най- близката суша е на 200км. Не ми са известни GSM клетки да се клатят на шамандури. Щом имат откраднати паспорти от преди една година какъв е проблема на някой китаец телефона да е откраднат от няколко дена.

след като руснаците в крим са повече от 50 % и въпреки това путин вкара воиска ,която да го играе руски доброволни отряди, маи не е сигурен че кримските руснаци искат да се присъединят към русия

Това по тази тема ли е?

Уважаеми 768, поразително несъответсвие на мислите Ви с действителността! За самолетна катастрофа около Виетнам, Вие споделяте с нас съображенията си за Путин и за кримските руснаци. Сигурно сте социалист!

Колега 786 , Очевидно сте се разпаднали преди да излетите...

Не че разбирам но ако е имало механичен проблем може би поне сигнал за бедствие биха подали пилотите. Нещо рязко е станало изглежда.

Ей сега ще вкарат още мерки за сигурност на пътниците и ще трябва да висим на още по-големи опашки. Направо очаквам становище, че са пропуснали да конфискуват някое швейцарско ножче в багажа и съответния "терорист" го е ползвал да разглоби самолета по време на полет...

Ама за какво ти е швейцарско ножче, бре?! Сиренето го продават и нарязано в супермаркетите.

Айде, отидоха поръчките на Боинг в цяла Азия...тоя цирк с терористичен акт явно не мина...

При взривена машина на такава височина- могат да се намерят само отломки по дъното , но те са в голям район! Никакви петна от гориво, масла или човешки тела. Може да изплуват и части от тела , но доста по-късно. А в района има гладни видове. За мене- лека им вода!

Умните глави, които водят разследването, няма ли да си зададат въпроса: КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ВЪПРОСНИЯ САМОЛЕТ ДА СЕ "РАЗПАДНЕ" НА 10км. ВИСОЧИНА? Естествено не без помощта на CNC, C4 или тям подобни помощни средства. Гарантирам, че заинтересования не е между пасажерите. Има вероятност на борда да се е "качил" само багажът му! След като е факт, че поне два индивида са допуснати на борда с фалшиви лични документи, много вероятно е да са се качили и необходимото количество помощни средства за екшъна.

май не си наясно, багажа се проверява обстойно преди да го натоварят. Забрави за експлозиви в куфара, а чиляка забравил да се качи.

Клетките се проверявали,,, Това е за обикновените хора. Ако има замесени о екипажа, нищо чудно да са вкарали...

Не качват само багажи. 2 пъти висях около час в самолет, защото багаж е качен, а човекът го няма. Намират багажа, свалят го и тръгват.

Имало е 4 пътници с чужди паспорти. Съществуват достатъчно много взривни вечества от два компонента, които се смесват. Не е трудно тези 4 човека да пренесат достатъчно течни взривни компоненти за да направят самоубийствен терористичен акт. Ислямският тероризъм е нещо наистина грозно и опасно. Затова за олимпиадата в Сочи забраниха внасяне на всякакви течности на пътниците. Обикновено за самолетите внасянето на течности е ограничено до малки опаковки пасти за зъби. Но за Азия вероятно правилата за сигурност при полетите не са толкова строги. Много жалко за всички пътници и за децата с тях. Ако намерят черните кутии на самолета, ще могат да анализират какво точно се е случило.

шефче

"Ислямски тероризъм" сам по себе си НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Всичко се случва благодарение на САЩ, политиката им и всичките им терористични тайни служби!!!