Само 7 аутопсии на починали от COVID-19 у нас. Какво показват?

Патоанатомите не могат да дадат изводи дали пациентите са починали от или със коронавирус

Обратно в новината

Коментари - Само 7 аутопсии на починали от COVID-19 у нас. Какво показват? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И нека обобщим, какво ни казва тази статия: манипулативни полуистини! Патолозите винаги трябва да внимават при обдукция и носят съответни предпазни средства и имат техники на работа. Защо трябва за един коронавирус да е по-различно, отколкото при ебола, туберкулоза или друго заразно заболяване? Защо трябва да чакат разрешения, за да обдуцират и защо те не им се дават? Според мен, защото от тази пандемия се прави политика, а не наука! Огромна част от починалите от ковид 19 са били интубирани или са починали в болница след известен престой, след което много от тях почиват от белодробна емболия. И по едно време излезе хипотезата, че вирусът причинява възпаление на кръвоносните съдове и това често е причината за смъртта. Но вирусът влиза в организма през белите дробове, а белодробна емболия се причинява от тромбоси, образували се в периферията на тялото, във венозната система, изтреляни в белите дробове при раздвижване, както често се случва при продължително обездвижаване и изкуствено обдишване в интензивното отделение и последващо мобилизиране на пациентите. Това, което пишат в статията, че причината за смъртта от ковид 19 е възпаление на белите дробове и техните кръвоносни съдове е вярно, но се изкривява и много смътни случаи от други причини се представят на масите като смърт причинена от вируса. И да, това също е вярно, че повечето починали от ковид 19 имат тежки хронични заболявания и изобщо е под въпрос, дали вирусът е причината за смъртта или я е ускорил, чрез допълнително натоварване на организма.

тромбозите може да са от кво ли не

От погребалния бранш, викаше, че от едно мъртво тяло, при една аутопсия изкарват доста пари, като се взимат какви ли не "чаркове", като почнеш от очи, като приключиш с кости. Та няма далавера да се правят аутопсии на умрели от корона вирус, а щом няма далавера нищо и никой в БГ не мърда пръста си.

И липсата на специалисти на всяка крачка. Най-много още 20 години съществуване давам на тази страна.

И какво са намерили следмседемте аутопсии? ! Мълчание. Демокрация или тоталитаризъм?

Патоанатомичните зали са оборудвани от соц.време и са пълна мизерия...нормален човек ако влезе ще припадне!Геройство са 7 аутопсии!В патоанатомията няма далавера и не могат да се крадат пари!

Лекарите са на ход. Светът е в техни ръце, а те се държат като политици в корупционни схеми. Кожй можеше да ппредположи? Да внимават, защото утре на ход са фармацевтите.

Да не се окаже,че починалите са прихванали някакъв друг вирус.

Ако патоанатомите не могат да дадат отговор дали пациента си е заминал от корона вируса или с него,то по-добре да закриват този дял от медицината в България.Аз съм сигурен,че те много добре могат да определят нещата.

Е, не. По-добре да го откриват.

Ние сме европейци,защо да правим нещо което сме научени от другата система.И като от 100 и кусур починали и обявени от корона вирус,защо само 7 аутопсии,от къде ще черпят знание лекарите???Ахаа от Италия.:))))

четат или ходят на семинари.

a generalcheto na kakvo mnenie e

Няма никъдя из нета пльоснат бел джигер след аутопсия дето се вижда ковида/що така? Пълно е със джигери със рак и катран от тютюн,а за ковид няма даже едно дропче?

"Малките кръвоносни съдове на белия дроб престават да функционират адекватно..." Това ще да е от рака на стомаха или от високото кръвно, няма от какво друг да е. Болшинството от форумните специалисти проведоха научни изследвнаия и го установиха.

Последните заключения за човешкия живот моогат да правят само патологоанатома и св. Петър. Медицина без аутопсии е шаманство.

По-скоро патоанатомите НЕ искат да кажат, че причината НЕ е този вирус. Пазят си работата хората....

Кой ги е питал?

Да кажеш, че няма починали от Ковид, е все едно да кажеш, че няма починали от Хив. Точно същото е.

Гениално прозрение имаш. Аз бих добавил - същото е като да кажеш, че има починали от Ковид. Няма научни доказателства, както се разбира от малкото аутопсии и несвързаното изложение.

Да, точно така е!

Цитирам: Обещавам ти безболезнена аутопсия... Светла му памет.

На всеки е вече съвсем ясно, че тази Корона я добавят като причина за смъртта на всеки, който даде положителна проба за носителство, въпреки наличието на какви ли не други свръхсериозни основни заболявания... Кому е нужно това? И защо, по дяволите, тръгна тази деформация на основни правила в медицината, касаещи точна диагноза, точна основна клинична картина и точен анализ на протичането на основното заболяване, както и точната причина за смъртта... Някои хора забогатяха неправомерно от тази насаждана психоза! У нас това са членовете на НОЩ и областните щабове...

Общо взето онези с носителството умират 30 пъти по-голяма вероятност от онези без носителството, въпреки чре и те имат наличие на какви ли не други свръхсериозни основни заболявания. Затова грешката е в около 1/30 от случаите. Ти би ли поел риск, за да установиш нещо, което можеш да го определиш и на око?

1. никой у нас не инвестира в зали за аутопсия и в медицина. У нас главно се инвестира в магистрали и в ремонт на току-що завършени магистрали. 2. медиите пък се занимават с глупости. Най-вече да хвалят правителството и лично вожда. 3. медиите днес пишат за "рекодния брой умрели в РУСИЯ за 1 ден - 232." А в САЩ за последните 24 часа от коронавирус са починали 1297 души. Това обаче май не е новина. Аман от двойни стандарти. Явно за някои хора числото 232 е по-голямо от 1297

... къде живеем ..

Сложих плюс за първите две точки. Изнесените числа в третата са верни, но при интерпретацията трябва да се каже, че населението на САЩ е над два пъти повече. И има огромни мегаполиси. Гъстотата на населението е по голяма. Движението на маси от хора е голямо. Демокрацията и свободата на личноста затрудняват и въвеждането на някои санитарни мерки. В САЩ има и расово разнообразие.

Ама какво от това?? Това е последващ анализ.

Това шега ли е?!?!? "количеството на хора с кръвна група А е доста по-голямо". Мога спокойно да потвърдя същото без да съм лекар или медицински специалист след като 40% от населението на България са с кръвна група А.

Ето този отказ /или забрана/ от аутопсии е много подозрителен/

става дума за престъпление.

Така се прави наука. 90 брифинга, 7 аутопсии и две научни заключения с непреходна стойност. Стойте си в къщи,...горе дулу и носете маски,...ако има. Да не забравяме, че освен патоанатомията има и редца други способи за проучване на подобни обстоятелства. Сега, явно е, че здравната и научна система на България са скръб. Малка държава, ще кажете, ама и Швейцария е малка. Бедна държава, ще кажете, ама тя е такава, защото такава сме си я направили /видно е, че захранваме утврдени демокрации като емирствата и Сърбия с родни милиардери/,затова изводът е, ако имаме нещо да кажем, да го кажем по същество вместо да цапаме ефира с безкрайни приказки. Ако ще въвеждаме мерки да ги спазваме, защото иначе единственото, което постигаме е да затриваме крехкия бизнес точно на тези, дето нямат лобита и не им предлагаме нищо насреща.

доста повече захранваме чужди банкови сметки с родни милиарди на наши политици и олигарси. И тези банки не са в Сърбия и ОАЕ. Намират се другаде

Това за маските бе преходно - ту бяха вредни /генералчето/, ту задължителни, докато ги ушием.Следя тезата ти, но бъди точен.

В Беларус аутопсии се правят на всички починали.... СЗО да си командва у тях си !

Лекар пита пациент: - Пушите ли? - Не! - А знаехте ли колко по-добре щяхте да се почувствате, ако пушите и откажете цигарите? С тоя вирус е нещо подобно. Може да умрете, ако : Имате високо кръвно - почти всички хора над 50 (че и по-млади) малко или много, имат такъв проблем Имате наднормено тегло - ами, то половината нация, включително и много деца, са с наднормено тегло Вие сте мъж - предполагам, че почти половината население е от мъжки пол. Тоест, оправдания за починал човек, колкото искаш. Никъде не срещнах, обаче, да се споменава, че човек може да почине и от лоша, неадекватна, ненавременна, лекарска грижа. Щото, в малките болници, в провинцията, много лекари като чуят CIVID-19, и им минава мерака за лекуване. Ако човека не устиска и си "замине" - няма страшно.. Я имал кръвно, я бил напълнял, че на всичкото друго, бил и мъж!

е, че не се знае как се лекува. Та и в най-елитната болница с най-елитните лекари да не знаят как да ви лекуват. Особено, ако имате и други болежки. Това е най-страшното, че и при добро желание няма какво да се направи. Лекаруте дейстават на няколко фронта, та дано на някой фронт да пробият вируса, налучкват. Ниво кръвоносна система, предполагам разбирате какво е.

Ами те този тип инфекции не се лекуват. За настинка имаш ли лекарство? А за грип? Не, лекуват се симтомите. Със Св. св. Ковид е същото, и понеже не е грип, за него и ваксина не може да има.

Е , какво му е лошото? Лекарите не знаят как да го лекуват - не е уникално незнание, както ти е отбелязал човека. По-важното е, че имунната система на човека знае и може да убива този вирус. Поради това има неболедували, има самоизлекували се, има излекувани. И това са укривани, но очевидни факти. Като с храносмилането - не е задължително лекарите да знаят как става, за да може да се храним. Много падна нивото на лекарите у нас, щом търпят индивид като кубелията да разпространява дезинформация, да уврежда здравето на нацията безнаказано.

Откога наднорменото тегло и високото кръвно станаха сериозни заболявания?

са супер сериозни заболявания, а в комбинация са супер сериозни, водят до най-лошото - инфаркт или инсулт.

при случаи, свързани с ковид.

няма такова нещо. само са предупредили за опасността за патоанатомите и че трябва да се действа стриктно по правила да не се заразят.

Мда, вируса изскача от трупа и хваща доктора за шията. холивудска продукция!

че си трол е ясно.

абсолютно неграмотен в медицинската сфера.

Напълно е прав човека, не е по-опасно отколкото с живи, напротив по-безопасно е. Не е нужно да си доктор за да го проумееш, достатъчно е самостоятелно мислене.

За медицинските среди със сигурност е интересно да видят , какви промени настъпват, когато наистина си болен от този вирус. Защо не подлагат всички на аутопсия, те си знаят.

По принцип, на починалите в болница винаги се прави аутопсия. Сега не правят, защото, пак казвам СЗО изрично забрани. А целия свят прави това, което нареди СЗО....

СЗО са предупредили да се действа много внимателно, но не са забранявали аутопсиите.

СЗО нямат власт, не могат да забранят и не носят отговорност. А че е глупост е очевидно, че СЗО сътвориха тази "пандемия" е ясно, и трябва да бъдат сериозно наказани лично, в сексуален план.

Ами престъпниците от СЗО нали забраниха да се правят аутопсии, когато обявят пандемия. За да може всчики починали да са починали от пандемията. Големия въпрос е Who is WHO?? Кой стои зад това престъпно НПО? Между другото, името трябва да се промени на Световна смъртна организация, а не Световна здравна, тъй като, видя се, за тях не е приоритет здравето, а броенето на трупове!!!

Тръмп може и да е идиот, но това, че спря парите за СЗО предизвиква у мен адмирации! Самата забрана за аутопсии е достатъчно доказателство, че са китайска подлога!

И какво има общо Китай със СЗО ?! Че и подлога?!

която казва от каво е умрял пациента. Както казва в интервюто си д-р Стоян Алексов,нас не могат да ни уплашат ...Обаче, резултатите от аутопсиите остават и след сто години,и всеки следващ лекар може да разбере какво е било и от какво е умрял пациента. Сега това го няма......

дори Тръмп не може да наложи отпадането им.

Ако бяха 70 щяха да имат изводи! Но явно не им се занимава.

Ген Майтапчийски им забрани! За да не усетели на гърба си страшната ярост на великата пандемия...

Нашите шамани всичко знаят и правят предварително, що им са такива неща?

Какво показват ли? Показват измама в огромни мащаби и липса на мотивация за установяване на истинските причини за приписаната на стотици хиляди хора "смърт от коронавирус/Covid19"

Чувалите с трупове не се случиха защото България спази мерките. Това може само да ни радва. Позитивните са поне 10 пъти повече, но бедна държава като нашата няма пари за тестове. Браво, чувалите не се напълниха!

Троловете на гербавите и държавните хрантутници нямат проблеми. Иска им се карантината да продължава. Лежат си в къщи и получават пълни заплати и бонуси. Питате ли нормалните хора дали са добре и дали си запазиха доходите? Има и нещо наистина положително. Смъртността е много по-ниска от предходните години, защото хората не ходеха на лекар и в болници, за да ги уморят с измислени клинични пътеки. Стана ясно, че в болниците вместо да те лекуват, ще те уморят. Закъсаха го и погребалните агенции с тази ниска смъртност.

Ти ок ли си?!

Няма доказателства за твърдението ти. То е повторение на мантра - мерките са полезни. А те са очевидно вредни, доведоха до намаляване на доходите на и без това бедното ни население, влошиха медицинското обслужване, което беше под минимума и преди. Труповете и прочее са измислица на корумпирани журналисти. Да не забравяме, че има и нормални държави - Швеция, Белорусия, Китай, САЩ. Германия наскоро, те поне вече все-по силно говорят, че мерките са глупости. И най-важното, ако нашите имаха цел с тези мерки, щяха, пък и са длъжни да я оповестя. А те нямат.

Короната убива хора с високо кръвно, диабет, наднормено тегло - ами това го имат доста българи. Това е видно и от аутопсиите. Така, че мерките у нас бяха точни и навременни.

като те затворят два месеца и те стресират всеки ден,качваш захарта и натрупваш още килограми от нарушения метаболизъм и обездвижване.

жертвите от карантината тепърва ще се броят!

По новото видео за аутопсиите е това https://www.youtube.com/watch?v=y6h8TIxeg1g Най-интересения факт от 12-те примери беше, че 12 от тях дават положителен PCR тест на белите дробове, но само 9 от тях дават положителен PCR тест на гърлото, въпреки, че са починали от COVID-19. И показва защо умират и млади хора - удър, белодробна емболия или инфаркт причинени от съсирване на кръвта причинено от увреждане на стените на кръвоносните съдове от вируса. Това обяснява защо имаме и млади починали хора тук в България без никакви странични заболявания.

Благодарим за информацията, рязко открояваща се на тона на Бъй Ганьо тук, нека повече хора с реална информация пишат!!!!!

Вие двамата хомодружинка ли правите? Горния е излъгал само малко "от вируса" - това е невярно. И повечето лекари смятат, че не е от вируса, а от имунната система... Ама вас, лъжците, какво ви интересува?

При инфаркт установиха че умират от запушване на коронарни артерии значи инфаркти в България няма.При инсулти умират от запушване на кръвоносни съдове в мозъка или “спукването” им.Въпроса е дали хората умират от или със съдови проблеми а освен това винаги са със придружаващи заболявания. Наличието на такива схоластични спорове показват фундаментална неграмотност и дезориентация.

Най-вероятно аутопсиите са само седем, защото само толкова са починали от коронавирус!

Коронавирус: какво разкриват аутопсиите на починали от Ковид-19? Какво разкриват аутопсиите на хора, починали от новия коронавирус? Ето какво показват резултатите от изследвания, проведени от патолози в Швейцария и Германия: default През март германският институт "Роберт Кох" препоръча да се избягват аутопсиите на пациенти, починали от новия коронавирус. Причината: патолозите и останалият медицински персонал се излагат на голям риск от зараза при некропсията (отварянето на труповете). Германският съюз на патолозите обаче се изказа скептично относно тази препоръка и обяви, че би трябвало да се извършват колкото се може повече аутопсии, тъй като резултатите могат да бъдат полезни за разработването на нови терапии при лечението на Ковид-19. Какво се знае дотук за коронавирус и какви са симптомите? Какви са резултатите от аутопсиите в Базел? В Швейцария няколко болници вече провеждат аутопсии на боледували от Ковид-19, посочва "Зюддойче Цайтунг". "В зависимост от оборудването и смелостта на патолозите", подчертава проф. Александър Цанков, който ръководи отдела по аутопсия в Университетската клиника в Базел. Там досега са проведени аутопсии на 20 пациенти, боледували от новия коронавирус. "Всички те са имали високо кръвно налягане. А голяма част от тях са били с наднормено тегло", казва професорът. Той добавя, че става дума предимно за мъже. "При над две трети коронарните артерии са били увредени, а една трета е имала диабет", добява патологът. Освен предишните заболявания, екипът на Цанков е изследвал и белите дробове на жертвите. "Само една малка част са имали възпаление на белите дробове. При повечето се вижда тежко увреждане на микроциркулацията в дробовете." А това означава, че обмяната на кислород вече не функционира и това обяснява трудностите с обдишването на пациентите в интензивните отделения, уточнява професорът. "При тези пациенти кислородът просто не бива транспортиран както трябва. Колкото и кислород да им се пуска - това не помага". Все още не е ясно дали тези нови знания вече се прилагат в лечението на болните от Ковид-19. Междувременно "Роберт Кох" отмени препоръката си да не се правят аутопсии. Още преди това обаче в Хамбург патологът Клаус Пюшел е провел аутопсии на 65 души, починали от новия коронавирус. Докладът с резултатите е бил изпратен на здравните власти в Хамбург. С него разполагат и "Зюддойче Цайтунг", ВДР и НДР. Междувременно в Хамбург са проведени аутописии при над 100 боледували от Ковид-19 и всички те са имали предишни заболявания, казва професорът. Никъде другаде в Германия досега не са били аутопсирани толкова много пациенти. Има ли нещо ново при аутопсиите в Хамбург? Някои от резултатите в доклада от Хамбург приличат на заключенията от Базел: например това, че повечето жертви са страдали от сърдечни заболявания. 55 от 61 аутопсирани са имали атеросклероза, високо кръвно, прекаран инфаркт или друго сърдечно заболяване. 46 от аутопсираните са имали предишно заболяване на белите дробове. 28 са имали проблеми с бъбреците, черния дроб или пък са били с трансплантиран орган. 16 са страдали от деменция, други са били прекарали поне едно раково заболяване, били са с наднормено тегло или са страдали от диабет. Италия наскоро публикува доклад с информации за 1738 жертви. Но не от аутопсиите, а от периода на лечение. Най-често пациентите са страдали от високо кръвно, диабет и сърдечно-съдови заболявания. А дали причината за смъртта на тези хора наистина е била новата болест Ковид-19? На този въпрос патологът от Хамбург Клаус Пюшел отговаря, че при аутопсираните при него 65 пациенти общо 61 са починали заради коронавируса. При останалите четирима вирусът не е бил причината за смъртта. Проф. Александър Цанков от Базел подчертава, че хората с предишни заболявания вероятно живеят по-малко. "Но ако тези хора не се бяха разболели от Ковид-19, щяха да живеят може би още един час, ден, седмица или година."

В тая статия така и не разбрах какво са показали аутопсиите, но ако някой се интересува какво са показали аутопсии в САЩ ето: https://www.youtube.com/watch?v=KzKvIYwqQkE

Банкеръ : Слави Трифонов прочел интервю с доктор Стоян Алексов, който е председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация по патология. Този уважаван специалист категорично заявява: „Хората умират С коронавирус, а не ОТ коронавирус!“ Доктор Стоян Алексов цитира патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания и твърди, че коронавирусът не е смъртоносен. И че няма човек, починал от коронавирус. САЩ Autopsy Committee:While all autopsies involve risks of potential injury and infection, the committee recognizes the elevated risk involved in performing EID autopsies. Such risk being acknowledged, the CAP Autopsy Committee endorses the engineering control recommendations and personal protective equipment (PPE) provided by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC); these guidelines are available at https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/guidance-postmortem-specimens.html. In particular, the committee recommends that autopsies on known or suspected COVID-19 decedents be performed in facilities that meet the minimum engineering control recommendations set forth by the CDC (i.e., negative pressure autopsy suite) and by staff who appropriately utilize the recommended PPE during the procedure. It is up to each site performing autopsies to determine if and how it will open the head and remove the brain for evaluation, taking into consideration procedural recommendations from the CDC

със Стоян Алексов е налично в интернет. Много различни неща казва д-р Стоян Алексов от тази статия. Само че това интервю не е интересно на дир.бг.

То за Радев и члгаря няма вирус, само дето икономиките на всички държави се прецакаха. И ако не бяха взети мерки, дори закъснели щеше да стане още по-страшно.

КОЛКО СИ ТЪП!......

7 аутопсии ми говорят, че никой отговорен фактор у нас не е имал и намерение да разбере, какво представлява този вирус, какви поражения прави и от тук, какви мерки да се предприемат, кои хора предимно да се пазят при положение, че всеки у нас има здравен картон.

Патоанатоми в България почти няма. Тази част от здравеопазването е поставена на колене от неадекватните управщяващи през последните 25 години. Независимо кои са били те. Това, че има престрашили се лекари, да проверят защо тези 7 суперзаразни пацианти са починали си е цяло чудо. Имайте в предвид, че това е много опасно - при рязането във въздуха наоколо се разпръскват много вирусни частици.

7 млн. носят маски на закрито заради 1 умрял дневно от covid. Да вземем мерки да спасим и останалите 299 човека умиращи всеки ден!? 50 човека от инфаркт- да се забрани свинското, млечните и всички холестерол-съдържащи храни. 50 чов.от инсулт- пиенето на хапчета за кръвно да стане задължително за всички над 60 год. възраст. 3 чов. от катастрофи - да се забрани шофирането. 100 човека от рак- да се забрани употребата на пестициди и хербициди в земеделието и добавянето на всякакви Е-та към храните!

Ако се вгледаш по-внимателно и слушаш какво говорят, ще разбереш че така нареченият Щаб не е медицински, а ПОЛИТИЧЕСКИ орган.

Абе дай направо като в САЩ, Италия и Испания. Пълен игнор на вируса за два месеца и як джангр. Пък после да видим какво ще стане.

Гласувам ЗА, с двете ръце.

И аз!

Свинското и млечните продукти не предизвиквикват, и НИКОГА не са предизвиквали инфаркт. Много остаряла и неверна е информацията, която имате.

Много лошо и противопоказно е тва със 7 аутопсии. Едно време, даже и в средните векове са крадели трупове на починали за да могат лекарите да разберат за какво става дума.Този почти идиот, който не е заповедал задължителни аутопсии за да се разбере причинно следствената връзка за състояние и смърт е невежа, независимо от титлите му! Изключителна простотия!

Заповядването е лесно, ама кой ще ги прави ? Не може да заповядаш на никой да те лекува. Лекарите са там доброволно. Ако ги притискаш и не им осигуриш добри заплати и средства за защита - просто ще си подадат оставките и кой оживее - оживее. На сила не става. Разберете го най-после.

СЗО е НПО нека само да припомним и няма никаква юридическа сила да забранява, да налага и да разпорежда на никого.

След като се доказа, че патоанатоми са се заразили с корона вирус, СЗО е дала разпоредби за използване на защитни облекла и протоколи за извършване на аутопсии, да , опасни са за здравето на извършващия да не се зарази, има инструкции как да се извършват, просто е трябвало да се преведат, да се твърди, че само стари хора са жертвите н акорона вирус е вече смешно, аутопсия в Италия на 40 годишен медик например е показала свръхимунен отговор на ковид 19, така са разбрали,че и без придружаващи заболявания, имунната систела може да отиде в другата крайност и да направи такъв отговор, но на Баъ Ганьо дай му че няма вирус и всичко е лъжа!!!

А МУ ЯДЕШ УЯ НА ГАНЬО!

време на пандемията/за уточнение в целия свят/ две сестрички,две мисирки цялата МИРОлюба Бенатова и цялага Антония Чорева,на които вече трябва да им се присъди званието "почетен доктор".И двете гени на нищета на мисъл и действие.

Показват, че са починали, хората! Вече ги няма! Стояли, стояли, па взели, че умрели. Колко странно. И само седем от близо 200 - голямо изследване е паднало...

СЗО наредило че аутопсиите са опасни... Боже, Боже, тия за малоумни ли ни имат? Това да не е ебола бе! Престъпно е по този начин да се ограничават средствата за намиране на истината! Един вид ни казват - трайте там, има пандемия, ама не се ровете много много, заповядах!

за заразни аутопсии трябват специални климатизации, вентилации и дезинфекции...Кой да ги осигури? Преди години майка ми почина в 1ва градска и ни обясниха, че понеже е юли, патолозите са в отпуска и ако настояваме за аутопсия, трябва да изчакаме поне до септември, за да се върнат, а пък и после не било ясно кога какво точно...е, решихме да не чакаме. Сигурно не сме единствените. Представям си какво е при епидемия...

ами за това ни държаха три месеца вкъщи....за да ги осигурят.....ама тулупите не разбират това....

Интересна и многозначителна статия.