Салман Рушди не е единствената жертва на фетвата на аятолах Хомейни

Още с излизането си през 1988 г. книгата "Сатанински строфи" поражда вълна от възмущение, която се разпространява в мюсюлманския свят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не бе писал против религии нямаше да е така- Да се забрани да се пише против всички религии такива остри неща няма значение от къде са .

Мохамед е един обикновен човек с мидиумни способности. Нито е възкресявал, нито е живял праведно. Днес има хора с далеч по- големи медиумти способности от неговите, при това той ги е използвал с политически цели.

Тези стихове в Корана за трите арабски богини, никой не може да обясни. Дяволът ли ги е шушнал на Мохамед или Мохамед нещо се е объркал, което пък поставя същността на целия Коран под въпрос, никой не знае. Де факто, Мохамед е бил неграмотен и не той е писал Корана, а уж само е го е диктувал. На него пък Архангел Гавраил му го е дал.

Доколкото съм чел и слушал, улемите или кадиите са разтълкували всички неясни текстове на свещения Коран. И за мюсюлманите няма неизяснени неща в тяхната религия. Както например е при нас християните, във връзка с личността на Христос, Божият син.

За това още се водят спорове харам ли са музиката и смехът ;)

И какво е неясното при нас "във връзка с личността на Христос, Божият син"?

Фетвата била подкрепена с обещание за награда от три милиона долара на този, който я изпълни.Нали всичко уж е в името на Аллах, за пари ли служите на вашия бог, нещастници.

Еми Иран и останалите ислямски страни живеят също при ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. Парите са стимул за всяко нещо и награда за добре свършена работа. Какъвто е и този случай. Извършителят е заслужил наградата си. Да не би американците да не са обявявали награда за Осама бин Ладен или Заркауи?

Духовния свят е двуполюсен,има добро и зло,Бог и сатана,затова всичко изпитвайте,дръжте доброто.А заблудените няма защо да ги обиждате,те са определени на Божието наказание и осъждение.

Да ти пикая на духовния свят, ако заради малоумни суеверия избиват хора. Още през средновековието е било така. И християните го правят. Същата малоумна, примитивна пасмина, за която суеверията са по-ценни от човешкия живот.

Ретроградна религия, наречена ислям трябва да се забрани във всички нормални светски държави. А наборът от практики, наречен шериат трябва да бъде осъден от цялата цивилизована световна общност. Иран е една долна ислямска територия, в която осъждат на смърт и бесят жени, които са отказали секс на съпрузите си. Това е идиотска държава, в която няма нито една жена - съдия. Тази религия не е мръднала в развитието си от 8 век. И тези ще издават фетви и ще осъждат на смърт хора. И седнали в ЕС да обсъждат как да не издават визи на руснаци. Глупаци такива. Руснаците поне са християни. А вие напълнихте християнска Европа с ислямски говеда.

Саудитска арабия е по-зле :) Бтв в ИРАН смяната на пола е разрешена с фетва на Хомейни . Русия е многнационална държава в , койято Ислямът е на почит. Кадиров да не мислиш , че е богатир защитник на Православието ?

Тези аятоласи, които направиха от една цветуща държава една бедна и необразована държава са същите като комунистите. Те също направиха от Източна Европа една територия населена с роби и зомбирани елементи, подвласни на всичките дивотии пускати по различни пътища от комунистите. Те затова се обичат - нашите комунисти и тези мюсюлмански фанатици.

Хич НЕ СЕ ОБИЧАХА! Живков в периода 1971-1984 година насила смени имената на мюсюлманите с ХИРСТИЯНСКИ ИМЕНА! Започна с помаците в Родопите и с циганите в България и завърши с турците. Дори надгробни паметници се променяха с нови табели с християнски имена на умрелите.

ами менти, както простолюдието ментеха у плодзеленчуците, така и сега. Като бизнесмени и анализатори.

Когато се подиграваш на хората и не разбираш тяхната култура е нормално да има последствия. Онези изроди във Франция, които си вкарваха мастило в задника и го изпърдяваха, за да рисуват карикатури знаят най-добре. Каквото повикало - такова се обадило. Свободата на словото не може да е безгранично. Ако то стане такова, то е нормално и ответните действия да са такива.

По-тая логика не трябва да се критикуват и национал-социализмът и комунизмът ?

национал-социализмът и комунизмът не са изпратени от Бог, какъвто е случаят с Исляма. Ако критикуваш и хулиш исляма, все едно, че хулиш директно Бога. В Европа чак до средата на 20 век и възхода на либерализма е имало закони против богохулството. По които са съдени хора.

Хитлер и Маркс са били като богове за последователите си ;) А какво е изпратено от Бог , само той си знае , че религии и пророци с лопата да ринеш

Няма нищо по-долно от това идеологии и религии да се използват за разправа с неудобните, инакомислещите. В името на Бог или обожествявани изроди вече хиляди години се водят войни и загиват милиони хора. Отвратително! А ти сополанко, не ръси бисери, ами чети повече историята.

Религия,която държи във страх и подчинение последователите си като роби.Там е забранено дори да се замислиш върху истинността й.Всичко се приема за абсолютна истина.

Май ти не си се интересувал от истинноста на това, което си прочел в някоя западняшка медия.

Ти си чети Корана хахахахахахахах

Това е една много уман книга. Препоръчвам на Джоко да я прочете. А пророкът Мохамед е последният, изпратен от Бога пророк на земята. И като такъв, той изразява най-добре и най-пълно Божията воля и напътствия.

Момко , Джоко е чел и Корана и Сахих ал-Бухари :) Но глупости няма как да немри за мъдрост , защото има глава на раменте . Нищо против да вярваш в нея ,но тази вяра е контрапункт на секуларанта държава и демокрацията ...следователно вярвай си , но някъде другаде

Саламан=Соломон

Не , че нещо ама тъпанар = тъпанар

Еми така е. Който обижда исляма после ще го целуват студен. Да би мирно седяло, не би чуди видяло. Получил е заслуженото наказание.

САЩ явно са продали живота на писателя . Има сделка между САЩ и Иран . Путин ще ги преебе , и ще гарантира живота на Европейците .

Е това е света на мюслито , а тантето меркел ги искаше приобщени в ес

Меркел ли? Че тя е безгласна буква. Хайде без повърхностни коментари.

Абе, за убийството на Джамал Хашогджи санкции срещу СА няма!!! Явно го е организирал Путин.

Сатанинските строфи раждат сатанински действия.По делата им ще ги познаете.