17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да добавя, че сега инвестициите са под милиард, май. Понеже тиквите за нищо не стават.

Deus Vult

докато заплатите не се изравнят с еврогейските никво вкарване не еврото!

Заплатите ще се изравнят, когато почнеш да бачкаш като европейците, а не да чакаш 17.00, че да подкараш ракията.

Евро или лев важното е икономиката да работи. Не че еврото ще задвижи икономиката само по себе си, но за бизнесът достъпа до кредити може да се окаже решаващ за развитието им, тоест по-лесно финансиране, да не говорим, че лихфите са по-ниски. С други думи ще има по-голямо движение на пари. Цените ще се повишат и съответно заплатите. Не очаквайте чудеса като идването на демокрацията, която с магическа пръчка трябваше да ни оправи всичките проблеми. Същата работа ще е с еврото - направи икономиката работеща, тогава еврото ще ти е от полза, но ако очакваш еврото само по себе си да ти увеличи заплатата - good luck!

И кой ти каза, че като се въведе еврото, лихвите върху заемите ще станат като в Германия? Защо на Гърция, която е в Еврозоната ЦЕБ й отпуска заеми при много по- високи лихви, отколкото на Германия или Франция, а? Прословутото " спасяване" на Гърция след банковата криза 2007 се изразява в това, че Германия взима заеми от ЕЦБ и своите германски банки при много по- изгодни условия и ги препродава на Гърция с доста солидни печалби, за да се върнат тези фиктивни пари отново в Германия, към чиито големи фирми са голяма част от заемите на гръцката държава.

Даже сме много закьсняли.

Все тая коя от двете фиатни валути ще се ползва :) Няма никакво значение дали ще ни стоварват инфлация с евро или с вързан за еврото лев. Виж ако левът не беше вързан вече сме гледали на какво е способно правителството от гледна точка на ифлация. Ако пък минем на евро само гледайте какво крадене на фонда дето крепи борда ще настане :)

1. Валутния борд към еврото, ни гарантира, ако еврото се срине поради някаква причина, България може бързо да си фиксира лев към долар или друга валута, тази гъвкавост я губим ако преминем към евро. 2. Който контролира валутата на една държава, то той я конторлира въобще. Та в момента сме роби на международния валутен фонд в лицето на САЩ. Минаване към евро означава да сме роби на Европейската централна банка (ЕЦБ). Не си мисете, че това го решавате вие тук, с драсканици и анкети... 3.Чета откровенната заблуда/надежда на голяма маса от хората, че минаването към евро ще има направи заплатите в евро или двойни, няма такова нещо. Нищо добро не очаквайте подобно преминаване. 4.В момента ако трябва да се променя нещо е да се намали властта на банките над крайно обеднелия и задлъжнял българин. От 97год. до сега се извършва пладнешко дране на българите банките и никое правителство не направи нещо за хората, защото са в кюпа и те. 5.Преминавайки към евро ще спечелят... но не хората, а определени банки и то не български т.е. ще направим богатите още по богати. Всичко друго са спекулации. Ето това много хора трябва да знаят.

Ако сега имаш задължение към някоя банка и лихвените проценти примерно са 5, те няма да станат 2,5. Всички останали проценти за какви ли не измислици също.

Добре че поне не предложи рублата!

В годината след приемането ни в ЕС имахме над 11 милиарда инвестиции. Това е работа за хората. В началото на века беше много по-зле, отколкото сега. Сега пътуваме в Европа за по 20 евро и можем да си го позволим. Тогава можехме само да гледаме витрините. Това е ефекта от ЕС. Не е рязък, ама го има. Приемането на еврото ще ни засили още малко. Да, няма да го усетим, почти, ама в дългосрочна переспектива ще е по-добре. А това как цените ще станат двойни са пълни глупости. Латвия и Литва са в еврозоната, и цените са като при нас. Никой не контролира цените, освен пазара, и нищо не пречи и в момента да станат двойни без евро. Все тая е. Пазара ги определя тия неща.

Абсолютно вярно! Наистина е безумно, каква власт имат банките в България и как дерат хората за щяло и нещяло. И за всяко разплащане с държавата трябва да се ползва задължително някаква парична институция срещу съответни комисионни. И държавата е вътре в тази игра и въвежда тези разпоредби, прикрити зад привидната превенция на корупцията. Лелката на гишето в службата ми издава листче, с което да тичам до най- близката банка, да платя 6 лева такса с комисионната, а не могат да направят каса със счетоводство във ведомството? Идиотизъм!

И за какво ние еврото???? Да ни се вдигнат поне двойно цените.....????

Абе чул някъде Ганьо, че като минем на евро ще цъфнем, та ще вържем. Нищо няма да се промени защото милион работещи ако щете и извънземна валута да въведем, няма как да изхранват пенсионери, деца и циганори които заедно са почти 5 пъти от работещите. Е няма как да стане. И да си чешем езиците, няма какво да увъртаме, няма да стане по-добре, ще стане още по-зле. Икономистите са си икономисти, само се чудят какви съвети да дават, но ако работиш в малък град 18 часа на две работи като взимаш чисто с всички удръжки 700лв и имаш две деца, как аджаба да смяташ, че ще ти е по-добре -е всички няма как да идем в града-държава София и да живеем с заплата в евро....

Може, но само и единствено при едно условие - заплатата ми е 1000лв, след замяната да си остане 1000, но в евро. Иначе като искат евро да си събират багажа, да се махат от България и да отиват при еврото.

Бях в Гърция, когато замениха драхмата с евро. Всички търговци закръгляваха цените нагоре. При официален курс 1евро за 340 драхми една баничка от 200 драхмес лека-полека стана 1 евро. Та секирата е за малките, които карат на банички. Онези, които играят на едро и въртят пари в големи обеми са на сметка, дребните шмекери - също

сега народа ще хукне да тегли влоговие и да купува евро! ще настъпи банкова криза и банките ще затворят!! след това протести и освобождаване на частично изплащане при фалирали банки!!! освобождаване на курса при приминаване към еврото! накрая при курс удобен за мафията влоговете стопени, както през 97 г. мутрите връщат кредитите при стария курс,гражданите получават влог по новия!! за справка Балканбанк и т. н.!!!!

Аве, мишки, каква национална валута ви гони, ние вече нямаме нация! 2017 година за първи път падаме официално под 7 млн. жители, реално едва ли живеят повече от 6 млн. Като извадим 1 млн. цигани и 1 млн. турци, какво остава. Българката я роди едно дете, а не роди. За 2050 година ни давт официално 5 млн. души, а шефът на националния статистически институт каза, че тогава друг етнос ще бъде мнозинство в България. А, и Ердоган заега само загатна за ратификация на договора от Лозана. Както любимата ви Русия си взе насилствено Крим, така Турция ще си вземе Кърджали и Родопите. Какъв суверенитет ви гони, какви национални валути, вие изобщо имате ли поне малко разум?

Ти много филми гледаш. Българите сме били и по-зле. Не бери грижа за мангалите, все по-често ще слушаш новини за "българите" с лилави венци в Западна Еуропа. Това са паразити, които винаги ще отиват там, където има повече я за смучене от социални, я за крадене. В природата им е.

За спокойствие на платените мурзилки тук, ПРЕДЛАГАМ ДА ПРИЕМЕМ НЕ ЕВРОТО, А РУБЛАТА! ВЕДНАГА СТАВАМЕ БОГАТАШИ! ЛЕВЧЕТО НИ Е ОКОЛО 40 РУБЛИ В МОМЕНТА. МАСОВО ЩЕ СТАНЕМ МИЛИОНЕРИ. ЮРУШ!

Калиткин, каква Русия те гони, бе, манг@л? Ходи питай шведите и датчаните що не си смениха парите в евра.

1 Евро = 1,85583 Лева ВЕЧЕ ЦЕЛИ 21 ГОДИНИ! Явно платените тролове са го проспали това... Вижте обявите за жилища, те и сега са в евро. Всички сериозни сделки са си в евро. Левът е фиксиран към еврото и е все едно. Само дето не можем да се ползваме от предимствата, ЦЕНАТА Я ПЛАЩАМЕ ОТ 21 ГОДИНИ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ.

пожелавам да ходят на врачка от ромската общност и да си лее куршум срещу еврото!

Еврото ще е полезно за 200 богати български семейства и вредно за останалите .

само да вметна, че вноса е основно в долари ....петрол, техника , а курса лев/долар е много по-добър от евро/долар. Това означава че автоматично всичко ще поскъпне само заради курсовата разлика. И за разни тролове дето питат кой какво разбирал ........и средното ми образование е икомомическо и висшето и то

ЛЕВ/ДОЛАР БИЛ ПО-ДОБЪр ОТ ЕВРО/ДОЛАР?!?!?!?! По-голяма глупост не бях чувал. Ти си толкова икономист, колкото и космонавт. Левът е вързан за еврото и плува към долара заедно с него, само че с по-голям марж, понеже еврото е световна валута, а левчето ни никой не бръсне за паричка....

Батенце, ти с тройка ли завърши, или ти се наложи да купиш дипломата.

Все едно е. Друг е въпроса ако заплата от 500 лева стане 500 евро. Те цените по магазините и сега са равностойни на тези в страните с въведено евро.

Хайде всички разбирачи, да обяснят защо Китай си ползва тяхна валута, не вързана към друга, а не приемат например долар. И другият отговор потърсете защо китайското правителство непрекъснато се опитва да обезцени тяхната валута. Като си отговорите на тези въпроси и ги приравните с България, ще получите отговор на въпроса. Подсказка става въпрос за работеща икономика и производство.

Защото Китай не са във валутен борд !!!

Само да допълня . Китай имат свръх производство на всичко каквото се сетиш , нормално да държат на собствена валута и нисък курс за да имат по-голям износ . А ние какво имаме ? Свръх производство на таксиметрови шофьори и умуватели по форумите , както и свръх износ на чистачи , на кенефи и берачи на зарзават . Съпоставката ти е не смешна ами направо жалка !

Ako priemem evroto 6te stane mn po zle ot sega . Prosto

Ето някой "дребни" ефекти които съм почти сигурен 100 % ще се получат ако повярваме на дитирамбите на правителството ако не дай си Боже приемем еврото сега: 1. Всичко което е струвало между 1.5-2лв.незабавно ще бъде закръглено на 1 евро 2.Ако се натресем в чакалнята на еврозоната т.н. ERM курса лев-евро може да варира от 1.955 до 2.45 лева за евро и познайте какъв курс ще бъде приет. И сега упр. върхушка и т.н. +бизнесмени" се чудят как да ви намалят доходите и ето един напълно легален начин! 3.Валутният борд има резерви около 42 млрд. лв. които при приемането на еврото веднага ще отидат в джобовоте на правителството и почти не се съмнявам че в рамките на 1 мандат ще бъдат профукани за фонтанчета градинки и селски стадиони и т.н. саниране ще облепят цяла България в стереопор ама ефекта за обикновенните хора ще е нулев! 4.Въпреки че сме най бедните в ЕС ще трябва да храним страни като Гърция и да отделяме средства от бюджета за ЕЦБ 5. Единственото положително нещо е че лихвите по международните заеми които взима правителството леко ще спаднат но не веднага и няма да са равни на тези които примерно взима Германия тъй като там те са отрицателни. 6. Всичко зруго е ала бала и приказки за пораснали деца!

Само дето реалния курс на еврото не е около 2, а близо 6 лв. за 1 евро... Така че, картинката е още по-мрачна.

се е хвърлило срещу еврото!

Иди на врачка да ти лее куршум срещу тролове!

Ако ти си трол, недей да мислиш че на света няма и българи !

Каквото и да заменим пак ще сме световните мизерници на Вселената. Завинаги.

само от собствено име!

Около него, мене, теб е цнетна райска градина! Ред, чистота, усмихнати хора. Абе всичко цъфти. И бентли да караш и в палат да живееш си пак в сивата кочина с прасетата. Освен ако не си покзавш носа навън.

Ако приемем еврото, НИКОГА, ама НИКОГА няма да можем да излезем от ЕС. Това е! И гърци, и италианци искат да излязат, ама не могат поради тази причина. Всичките им пенсионни, здравни и социални са вързани за еврото и спасение няма!

От къв зор ше излизаш от ЕС? Така са ти казали или просто обичаш да говориш глупости.

Резултата от гласуването казва: "Прост народ - слаба държава"

да вметна в отговор на " 2018-06-13 21:17:42 1 (нерегистриран)" КТБ и нейната дъщерна бяха единствените банки без чуждестранно участие - демек само български. Те за това и бидоха фалирани

Ами оманския фонд? Ами 10% на ВТБ?

Не мога да разбера, как изведнъж вси4ки станаха такива икономисти, финансисти, анализатори и компетенции. Всеки да си гледа там каквото разбира или се опитва да разбира. Дали е лев или евро, глупака пак ще е глупак и ще е беден.

А бе в един пост пишете, че българската икономика се държи от престъпници в друг се жалвате, че въвеждането на еврото ще съсипе българския бизнес. Айде моля ви се престанете да се държите като шизофреници. Изберете си едно от двете. Не може две взаимоизключващи се твърдения да подкрепяте.

Павел , като вкарат еврото какво ,ще изплуваме ли нагоре??????? ти си идиот ,не виждаш реалноста!!!!!!!

Хохо , аз съм изплувал отдавна , не ме мисли .

Управляващите идиоти ще направят каквото им кажат ония-както унищожиха икономиката,енергетиката,образованието ,здравеопазването и хората-както не питаха искаме ли нато и ес...

Като чета болшинството коментари и ме напушва на смях . Приемането на еврото е единственият безболезнен начин да излезем от валутният борд ама това явно е доста трудно за асимилиране от доста народ гледам . Ограниченията които са ни наложени с този безумен борд подарък ни от бсп крадненето , ще продължава да ни оставя в дъното без значение какви "отличници" сме . От друга страна премахването на борда съчетан с оставането на несигурната национална валута ще отвори едни вратички за някои хора които пак ще почнат да изнасят със самосвали и със сигурност паричките скътани под дюшека ще се изпарят . Това вече е видяно , ама гледам е позабравено .

Павле, Павле и ти вече явно пикаш в тоалетната при спусната дъска !

Ми нормално , нали ти ще сядаш на нея последствие та да ти е умита !

не, никога бедните стават по бедни вижте гърция реват за драхмата ама я няма

Ако я имаше драхмата сега щеше да си купуваш един гирос за 100 000 000 драхми примерно .

Симпатяга, Гърците са на това положение, защото ги мързи да работят и най-основно, защото се заринаха в кредити за милиарди на държавно ниво, а не защото са сменили драхмата с евро. Набълбукай се с кредити в каквато валута искаш и после ми реви, колко лоша е валутата.

А би ли обяснил как така мързеливите гърци имат четири пъти по-голям брутен вътрешен продукт от България?

Кън4о, куцат ти понятия като: Производителност на труда и БВП. Една отпри4ините Гърция да има по-голям БВП е 4е са два пъти пове4е като население. Ако говориш оба4е за БВП на глава на населението, показателя е малко над 2 пъти, което зна4и 4е всеки грък е произвел 2 пъти пове4е стоки или услуги. Което не зна4и 4е е свършил два пъти пове4е работа. Давам ти пример за да ти влезе в кратуната: Баба ти на село ако оре с магаретоедин декар за 1 4ас, то гърка с трактора го изорава за 10 мин, което зна4и 4е гърка има производителност на труда 6 пъти пове4е.........НО е работил 6 пъти по-малко от баба ти. Изясни ли ти се мързеливия грък?

А ако се запиташ, защо гърка има трактор, а баб ти НЕ, отговора е в това което казах в на4алото. Огромните дългове които са натрупали, заради кредити и които не могат да плащат + големите евросубсидии, които им се наливат и заради които затварят границата всяка година.

щото българите са се пребили да работят,само защото на краденето викат работа се имат за работни,хахаха,тръгнал на гърците кусур да намира,ама сте нагли,нагли,та граница нямате

Отказа от националната валута за сметка на еврото, ще е развносилно на евтаназия на българската икономика, получила смъртоносен удар от влизането е гей-съюза ЕС. Благодарение на "гениалните" преговарящи и ударното закриване на преговорните глави, България загуби своите завоювани пазари в страните от ЕС !

В банките има спестявания и заедно с подпиращия резерв и пр. се съберат около 100 милиарда лева. Като се впрегнат в икономиката, прословутото здравеопазване, образование, пенсии и саниране разбира се ще цъфнем и вържем. Иначе ЕЦБ ще ги прибере.Винаги, помнете го, винаги ще ни изработят да плащаме чужди борчове. Еврото си отива.

1996/7г1 долар струваше между 1000 и 3000 лв,1.7.1997г БГ въвежда валутен борд като завързва окуцелия лев за Германската марка ето така- 1000лв за 1 марка, а после за еврото- 1.955лв. Приемането на Еврото и премахването на валутния борд ще даде възможност за икономическо развитие, а около 47 милиарда лева които са в бнб и подпират борда ще влязат в икономиката.

Не е ли по-добре без евро и без борд?

И 3000 BGN за 1USD?

Пенсия от 300 лв ще стане 150 евро и ще забогатееме повече ! Просперитет ! Затова гласувам ПРОТИВ с ОГРОМНО НЕ !!!

Какво се било случило в Европа преди почти 20 години, когато имаше много по-малко информация, вместо това десетилетие в Латвия и Литва. Литва беше икономически на нивото на Румъния, сега е по-добре от Унгария и Полша. Естония настига Чехия. Словения е по-добре от разни държави, които не са били в Соц лагера и през 90-те ни изглеждаха извънземни. Лева няма как да бъде надценен в условия на борд, защото БНБ печата левовете съобразно валутния си резерв. Това означава, че БНБ може да изкупи всички налични левове по курса, който е в момента, и няма как да стане 3, 4, 300 или 3000лв еврото. Еврото няма никакви негативи спрямо валутния борд, само позитиви. Лихвите ни ще зависят от ЕЦБ, не от КТБ, както преди няколко години. Докато БНБ управлява банковия сектор, риска да се появи КТБ2 е огромен. А после сметката отново ще плащаме ние. Това как пенсионираните ни родители не правили преводи в чужбина е виц. Много често децата на тия хора са в чужбина и получават и вместо да получат 500 евро, получават 450. Отделно икономиката ни ще има по-добър потенциал за ръст, съответно и пениите и заплатите.

Байно, ако можеш да мислиш, извода от всичко казано е: - не приемаме еврото; - напускаме ЕС и НАТО; - премахваме борда; - майната им на МВФ и Световната банка; - влизане в ШОС. Ама за това се иска мъжко дупе, а не еврогейски меки китки !

) В ДЪРЖАВИ СМЕНИЛИ ВАЛУТАТА СИ ЗА ЕВРО ЗАХАПАХА ДЪРВОТО, ЗАПЛАТИТЕ ОСТАНАХА СЪЩИТЕ, А ЖИВОТА ПОСКЪПНА ОГРОМНО МНОГО И СЪС СМЯНАТА НА ВЕРОТО. ФИНЛАНДИЯ , ЕДНО ЕВРО СРЕЩУ 6МАРКИ..... А ЦЕНИТЕ КОЕТО БЕШЕ 1 МАРКА СТАНА 1 ЕВРО....6 ПЪТИ ПОСКЪПНА, НО ЗАПЛАТИТЕ НЕ, ОСТАНАХА СЪЩИТЕСЪЩИТЕ...И МИЗЕРИЯ И КРИЗА

На България и трябва работеща икономика, а националната валута дали ще бъде лев или евро е все тая! Швейцария нито е в Евросъюза, нито приема еврото, а е държава с висок стандарт, с респект и там усещаш как икономиката "боботи".От "източния" блок Чехия и Унгария също са за пример. Натиска ме се за еврозоната, а не можем да се мерим по нито един показател със страните, които са там.

няма да има полза за обикновения човек,а само за хората с власт и пари.Цените ще се закръглят на горе а заплатите надолу ,ще стане още по лошо от колкото е.

Whoops, looks like something went wrong. Само това ли можете.Време е да се замислите за бъдещето.За да няма жертви.

От въвеждането на еврото България ще получи само облаги. Комисионни за преводи в евро няма да има повече, независимо от това дали са за страната или за друга евро-държава. Сега за тези преводи банките одират кожи... Преводите в евро ще се правят в същия ден по закон. Сега банките държат парите при преводи колкото си искат. Няма да има повече такси за обмяна на левове в евро и обратно - сега банките от това получават солидни доходи. За обикновения българин, както и за тези, които пътуват зад граница, ползата ще е огромна. За банките въвеждането на еврото ще означава загуба на доходи. Увеличение на цени едва ли ще има, тъй като в България все пак има пазарна икономика. Сравненията с други страни не са уместни, тъй като общата икономическа ситуация няма нищо общо с еврото. Важното е дали икономиката е конкурентноспособна или не, както и финансовите показатели.

Виж само колко си проззд! Комисионните да отпадат... 3-4 лева комисионна не е нищо. Приемайки общата валута, ставаме твърде зависими от ЕЦБ. Това с отпадането на комисионните би било в полза само на щайгари и гастербайтери, които нямат доход в България и имат само преводи в евро по сметка на чужда банка. ОК, нека работят за повече пари, но може да теглят пари веднъж в месеца с комисионна 3-4 лева, или да си превеждат в българска банкова сметка. Пак има комисионни, но по-добре така. Да приемем еврото означава ЕЦБ да погълне БНБ. България има собствена валута и трябва да сме горди с това и да се стремим да я запазим. Колкото е беден народа, поне като част от обществото да си запазим валутната независимост!

Марш от тука русска свиньо, радвай се на рублата и боярищника!

Комисионните за преводи в евро далеч не са 3, 4лв. По скоро десет пъти по-големи. Транспорта на гумите ми от Германия ми е по-малко от комисионната на банката. Вероятно КТБ нямаше да изгърми така епично, ако бяхме под контрола на ЕЦБ, а в крайна сметка тия пари ги плащаме аз и ти. Ако сме в еврозоната може и още някой друг завод да се построи тук, понеже тия неща са важни за инвеститорите. Та тая валутна независимост ни струва между 4 и 6 милиарда. Ние валутна независимост нямаме, откакто сме във валутен борд освен това. Всички бивши държави, които имаха борд приеха еврото, защото е по-добре евро, отколкото борд. Преди 20 години, понеже ни беше страх да правим това, което трябва се сдобихме с хиперинфлация и борд. Сега сме на път да настъпим пак мотиката. Ние не сме ни Швейцария, ни Чехия. Унгария икономически не е чак толкова добре. Латвия и Литва изпреварват Унгария точно след въвеждане на еврото при тях, и вече имат по-добра икономика и от Полша. Естония настига Чехия. Словения е най-добре от бившия соц лагер. От бившите соц държави, тия, които не са в Еврозоната са с най-слабите икономики. С изключение на Чехия, но и тях ги настигат, въпреки, че чехите имаха най-висок старт.

1. Преводи в евро не правя. 2. Обменям левове в евро на 2-3 години веднъж. Ще понеса няколко лева загуба. 3. Банките няма да загубят доходи. Ще отпаднат таксите им за обмяна на левове в евро и обратно, но те ще компенсират тези загуби с увеличение на другите такси! 4.Първо цените на най-евтините стоки плавно ще преминат от стотинки в същото количество евроцентове. После цените на стоките от 1-2-3 лева ще станат 1-2-3 евро и т. н. т. От всичко това ще пострадат над 90% от българите. Само около 10% бизнесмени, банкери, ДДСари, търговци и др. подобни тарикати ще спечелят от липсата на такси за многохилядните им парични преводи. С така спечелените пари ще си купят някоя нова кола, вила във Франция или Швейцария, или ще издържат поредната си мутреса.

Поздравления за коментапа

ЕС няма да допусне еврото в България , защото правителството ще проси пари всеки месец и политиците ще крадат още повече.Румъния имат шанс, но ние сме доста зле и много корумпирани.Политиците са уплашени, спират се фондовете много скоро и няма да има пари за разпределяне.Всичко се внася и няма икономика, каквото е печелившо не е БЪЛГАРСКО.Българина се гордее с лева и който се опита да въведе еврото ще отива на избори.Конвеции и евро не ни трябват.

В Словакия са въвели еврото и мизерстват. В Чехия остана кроната и хората живеят много добре.Знам защото съм работила 2 месеца в Словакия и 4 години в Чехия.

Само заради това е, ще знаеш ...

Колко ти плащат да дращиш под всеки пост? И не виждаш ли, че никой не ти се връзва?

Аз пък помня далечната 1986 г., когато бях в тогавашна Чехословакия 6 дни в словенската част и после 6 дни в чешката, разликата между двете си беше огромна още от тогава.

Ти май не правиш разлика между Словакия и Словения.

При валута евро всяка банка може да обяви фалит / фиктивен / и да поиска пари от централната банка.Гърция и Кипър са примерите как десетки банки фалираха и вложителите взеха само 100 000 евро.Другите пари бяха откраднати.Централната банка наля стотици милиарди на алчните банкери.Ако махнем лева, остава само името България да сменим.Друго българско не остана.

Хайде сега да си помислим за българските банки, какво стана с КТБ ? Не беше ли същото - хората взеха по 100 хиляди евро, а другите пари бяха откраднати! Какво общо има еврото, когато управниците ни са крадливи ?

Налазено от тъмночервени мурзилки. Ами задайте въпроса- Съгласни ли сте рублата да замени лева и ще видите колко копейкаджии има във форума- продажници.

Пада валутнияя борд с въвеждането на еврото и ще има нов курс, 1 евро за 4 лева.Лева е надценен.Всеки влог в лева веднага се намалява наполовина.Левовете в джобовете ни нямат стойност . Правителството ще вземе 30 милиарда евро , стоящи зад валутния борд.Цените скачат с 50 процента.Ставаме още по-бедни.

глупости ... това 1:4 ли е последната опорна точка ? или звездите ви го нашепват :) Че лева е подценен е ясно, но единствения изход е да се приеме еврото и тогава да падне борда.

Може да си фантазирате колкот си искате на тема какво ще стане ако сменят лева еврто, но има хора дето са преживяли подобно упражнение. Във Австрия го преживях и там всички леко гризнаха дървото, защото заплатите им ги закръглиха по официалния курс, а цените ги закръглиха по трънския. Резутата бешече последната седмица преди заплата караха на фотосинтеза или бъкаха дълбоко в кредитните карти. В Гърция не го преживях лично, но една моя много добра приятелка живее там та те го изядоха доста по сериозно от австрийците.

За превод в чужбина на 100 лв, банката взема комисионна 70 лв. Банката своето винаги ще си го вземе. После в чужбина като получат левове, ще има още една комисионна за превалутиране, защото другата банка какво я интересува, че лева бил вързан с твърд курс за еврото?. А държавата нека прави разходи за печатане и поддържане на лева, който е вързан за еврото (сиреч евро, ама не съвсем)... Благодаря, ако въобще си разбрал нещо

А колко българи правят банкови преводи в чужбина? Аз съм на 42 и до сега ми се е наложило само веднъж, и то за Щвейцария. А майка ми и баща ми, които са пенсионери, никога не им се е налагало и едва ли някога ще им се наложи, но пенсиите им биха станали по 100 евро. Не, благодаря! Моето семейство е против!

Повечето български фирми правят много преводи в чужбина. Ще кажете дреме ми , но тези фирми които работят всъщност хранят всички ни.Плащат заплати осигуровки , данъци. Ще кажете шефовете ще вземат печалбата. И така да е като има за тях може да решат да дадат и на работещите. какъв е шанса да дадат на работещите ако няма за тях?

А за джендърите кога? Интересно ми е как Горанов ще вкара еврото при 60% несъгласни :-))

Има ли значение това гласуване след като всичко става по заповед от НАЧАЛНИЦИТЕ извън България?!?