Коментари - Съгласни ли сте, че вотът е показателен за интелигентността на избирателя? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да... и не;) От една страна хората имат право да гласуват... и гласуват така както им харесва, а от друга страна реалното определяне на спечелилите изборите зависи от приетия избирателен закон, а използваният в него метод Хеър-Ниймайер позволява получаването на парадоксални резултати. От трета страна у нас вече гласуват само твърдите електорати на партиите... и пак благодарение на приетия от депутатите на преставените в Парламента партии ИЗБОРЕН КОДЕКС гласовете на тези които са избрали да гласуват с " Не подкрепям никого" пак помагат за избора на тези които не подкрепят. Та дето се казва нещата зависят от "интелигентността" на законодателя... Един от най-големите критикари на изборите Марк Твен дори казва че: "Ако от изборите зависеше нещо, нямаше да са разрешени", и в думите му има много изстрадана истина;)

Всеки мошеник, престъпник, който разглежда хората като източник на облаги за себе си, в момента когато вдигне паричко-оборота и започва да мечтае да мине на ново ниво- политиката. Там е далаверата и най-вече там е безнаказаната далавера. Друго си е като те хванат на пангара да можеш да кажеш- политическо преследване , политическа поръчка, ченгесарски номера, руските агенти са го скроили и най-вече- номера минава. Малко ли хора цели партии и движения основаха макар и пост фактум- когато вече ги подгониха за безочливи грабеж. Има вече и нови печени граждани, които направо с политика почват. Тези, които дори крилцата на мухите като малки не са късали, нито са замеряли котки и кучета с камъни. Те започват направо с хора. Съвсем съзнателен и безапелационен избор. Алеко е казал- всички са маскари.

Не харесвам не-бели хора и не-християни. Не гласувам за не-десни партии и за нео-либерални извратеняци.

Най-вече избирателите на БСП, ПП И ДБ са неуки и с ограничен интелект. По-принцип левите избиратели са необразовани и мечтатели за социална държава.

Особено избирателите на ДПС. Не се хвалят с интелект.

Ако продължаваш да гласуваш за хора, които доказано са нарушили конситуцията, правят циркаджийски арести, доказано са лъгали в парламента поне в 3 случая и не могат да вържат едно смислено изречение - значи да, интелигентността ти е под въпрос. Но по-добър въпрос би бил - показателен ли е вотът за родолюбието на избирателя? Защото всеки глас за партии, които поставят чужди интереси (било то Европейски или Руски) над Българските, е национално предателство.

изключително неинтелигентно зададен въпрос - всъщност поредната манипулация от рода на "кой не скача е червен". В политиката водещ е интереса, а за това не е нужна интелигентност - справка нашите политици. Да, по лесно се манипулират необразованите, но интелекта не изключва интереса, както и обратното. Оттам се стига до мин-предс., който или е отявлен простак, или бивш цар.

Въпросът е много точно зададен. Щом простият българин гласува за чалгаря Слави, с надеждата дружката на Илия Павлов, да оправи държавата, т.е той гласува за Мултигруп отново да го граби и яха, но не и да му оправи живота Т.е българинът си обича чалгата и сеира, затова гласува за известни личности . Най-яркият пример е Бареков Дудука. Така, че следващият път пред урната да гласуваме с разум. Вече се изтъркаха фразите, че тези дето не отиват да гласуват не бива да се оплакват, защото пък тези, които упражняват гласа си също задават негативната посока на развитие на страната, избирайки цървули, чалгари и бивши ДС отрочета, които гледат да оправят първо себе си и родата, но не и българския народ да живее добре.

АБсолютно НЕ! Предложенията от които трябва да избираме са от зле към мега зле. Това няма нищо общо с избирателя. Системата е сгрешена и то не само в България, а по целият свят. Фасадна демокрация. Мижи да те лажем.

Проблемът в условията на глобална либерална демократура,разбирай "демокрация" не е само Български,а всенароден. Лишени сме от свобода.Избор няма.Политиката не е открита,заото честността е забранена.Открива се един хоризонт...хоризонт на Анархия като единственна зрима цел.Цветовете в този хиризонт са отчетливи,красиви ,ясни и най-вече безличностни.Никъде вече хората,а това си е интелектуално постижение,не гласуват.Политиците,но и религиозните и фиософски,икономически и фимамсови лидери са преценявани,поне от скромната ми личност,като трафиканти на надежда,вяра и любов.За мен,логичен и естествен в тази ситуация избор ,е отказът от гласоподаване.Честно е.В това отношение и бидейки част от тази жалка колективна самота,съм в удоволствие потопен да знам,че не съм сам в безсмисленните ни дни.Грета Тонберг доказва,че един млад човек,почти дете,е в интелектуално превъзходство пред порасналите и костюмирани убихци на децата и тяхното бъдеще.Гласувам за Детско управление в тизи свят,тъй-че мирът да е факт. Грета е само начакото на Детската Анархия,която предсказвам.Моля те,глспожице Тунберг,БИКОГА НЕ ПОРАСВАЙТЕ !

Съгласен съм - гласувалите за Дебилните нямат капацитет за друго, освен за крадене, комбиниран с безкрайна наглост и безочие.

Трябва да е наясно че от 1989/90 насам има манипулация на изборните резултати. Прост едно ченге пише в един комп колко гласа има всяка партия.Това е така защото всички партии произлизат от ДС проекти. Няма значение дали са леви или десни. Сега обаче хората обедняха много и това стана видно дори и за най интелигентните !

Ние откога казваме, че трябва да гласуват само МЕНЗИСИТЕ! И никакви референдуми!

В крайна сметка контролът е занулен по традиция, а крайният резултат се легитимира от посолствата. Освен при 80 - 90% активност, в кои други случаи резултатите от изборите биха били реално отражение в парламента?!

Очевдиное, че простите, ниско образовани хора, работници, чалгари дъртаци и друга измет гласуват или за турската партия дпс или под командите на червенит изроди за комуноидната бсп. Някои се правят на интелигентни и избират ристу шутката, оня с брадата, дето и за чеп за зеле не става, ама се вре из политиката, че инак - гладен не се стои! Слугите на Слави са ясни, искат, ама какво дават - не е ясно!? Остават Герберастите - там се навяря куцо и сакато, само и само да лапа от паницата на Баце. Ама и той се влакоми и се ...0сра ествествено! Сега и да вряка и да не вряка - все тая! Умните, интелигентните, младите или са на Запад, или работят за Запада. Има и много мърша, циганска и друга но са на тумби основно в Испания, Англия и Италия. В Германия им малко по зор, простотията и образованието са им в конфликт! За Скндинавия - не пиша. Там чернилките ни са рядкост, сравнено с циганизирана Испания! Туй то! Който има акъл в главата и милее за България, на "изборите" си клати краката и гледа сеира на простолюдието, как се бутат сами като овце, в ръцете на колача си!

изключително неинтелигентно написано - като от измет - но в същината си е вярно. Има разлика между образованост и интелигентност, нали????

Да, така съм го написала - като за измет! За да можете да го разберете! Иначе кой би го прочел, че и разбрал!? Вашитя главатар Бок, ви казваше: вие сте прости и аз съм прост, значи се разбираме. Това е! Останалото са твоите измишльотини/перефрази! :)

Полицай с наркотици е Райчо Велков ,син на дясната ръка на кмета на Кюстендил Петър Паунов от ГЕРБ -Марияна.На мястото на престъплението пръв с личния си автомобил пристига видният гербаджийски кадър Георги Георгиев,известен като "белият" на Криминална полиция в Кюстендил. Разбира се, министърът на вътрешните работи не му каза името,нито пък журналистите. Толкова за тяхната интелигентност първо и след това на избирателите на ГЕРБ.

Все Ентелегенти!

Обществена тайна е,че хартиените бюлетини бяха върнати за да може да се гласува с ''мярка''-въженце с предварително отбелязана точната дължина понеже избирателите много се затруднявали с текста.

На хората с ниско ниво на интелигентност им влияят рекламни послания, популизъм, кебапчета и други подобни. Но пък тези с по-високо ниво на интелигентност си имат различни рабирания и не може да се каже, че гласуват предимно за тези или за онези. Мисленето "който не гласува като мен е глупак" е доста странно (особено за хора, претендиращи за демократични възгледи).

Разбира се, че вотът е показателен за интелигентността на избирателя? Мъдрият ни народ никога не би избрал да го управляват чалги простаци, джендъри извратеняци, неграмотни простокировци, продажни комундета, лъжци и престъпници и пр. шорошки дупедавци, нито пък фатмак заплюл българската държавност с наглото си нарушение на Конституцията и точно затова подмениха вота му с Мунчо-Мъдуровската машинна изборна измама - най-голямата в цялата ни история, а може би и в световната!

Ей го, малоумния и беден гробаджия

Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.

С хартиената бюлетина ще гласува цялата ромска интелигенция.Срещу 50лева.

Че то 50лв отдавна не са пари за тях

не е нормално да гласуват хора без поне основно образование,нито пък живущи от години извън Бг....не е и ок тези,които си стоят вкъщи да дуднат най-много....отиваш и пускаш “за никого”...така в най-правилно при липса на...

Каква интелигентност у избирателя, дирници! Българинът не гласува, комунистите начело с бсп и дпс манипулират и фалшифицират резултатите и това е от десетки години вече! Само заблудени овце като комунистчетата, може да вярват, че имаме честни избори!

Манипулира и фалшифицира изборите .И ги купува.В София циганите "избраха" Фандъкова.

Сигурно затова предизборно сестра галева висеше по циганските маали и черпаваше с шербет и бело сладко ?

Теб почерпи ли те?

Е хайде стига моля! Засрамете се,и за това ли ще ни делите на умни и останали. Самият въпрос е достатъчно неинтелигентен, това за което питате по никой начин не може да се събере в едно изречение и отговори с ДА или НЕ.. Резултата ще бъде 70 на 30 в полза на "ДА". Защо ще бъде така, познайте ако сте от ДА-то.

Разбира се- не познавам нормален избирател на ДаБългария. Има една уловка обаче. В родината няма нормална партия и практически всеки който смята че ще намери спасение като избере която и да е има IQ не повече от 100. За мен всеки евро-либерал е умствено изостанал.

Я, един малоумен се обажда от някоя психиатрия ! Бре тия санитари дремят ли там ? :) :) :)

щом има дебили, които гласуват за Дебилна България и Продажните П..тки.. явно не е високо нивото на избирателите.

И при това тия са ни умните! Не случайно държавата ни е на това дередже....

Вотът би следвало да показва преди всичко политическа култура и информираност. При това състояние на политическата система, деформирана медийна среда и липса на действителен избор, логичният резултат може да се очаква близо до 0 гласували. Извън доста големите партийни клиентели, разбира се.

Признак на интелигентност е изобщо да не гласуваш.

Аз съм най-умен, щото не съм стъпвал на избори никога!

Дир, пак малоумни въпроси. Кое на вота? Избирателната активност, честотата, кое на вота да показва интелигентността? С кой показател на вота измерваме интелигентността на българите. Не кои българи? На младите, на старите, на градските/селските...?

Е как ще съм съгласен?! Каква интелигентност може човек да прояви, като няма избор?! Проява на глупост е да се гласува за досега предложените личности и партии. Дано дойдат други, че жална ни майка!

съгласен съм... :)

На избори ходят само идиотите. Това беше целта на Държавна сигурност и я постигнаха. Витринно демокрация - на хартия демократична система, на практика феодално-олигархична по съветски модел. Умните и интелигентните като при Сталин на заточение, но не в Гулаг, а в чужбина. И така говори се много, че демокрацията е лошо, но никога не се уточнява, че това е фасадна демокрация, а отдолу кирпичена държавна сигурност. Честито!

Първо да отговорят, кой ги финансира? От къде на къде ще се съобразяваш с чужда частна компания? И в момента най-голямата заплаха за България са евроатлантиците - тези за които са гласували. Иначе е и така, и не е. Ето в Украйна си издигнаха бандеровци нацисти и ето го крайният резалтат. Безгранична глупост. И е спорно какво е интелект. Даже съм си мислил, че не е никак хубаво да си умен, но гледайки какви ги натвориха политиците по света, е хубаво да има някакъв минимум. Дали си умен или не, е просто определение измислено от хора. Да не говорим доколко точно техните тестове го представя и в каква област.

Троле, най-голямата заплаха са руслямистанските партии - БКП, ДБ И ПП. Както и платените дебили като теб.

На долният написах отговор, частичка от предизвиканото тези евроатлантици. Сигурно в момента по други държави извън ЕС, е пъти по-спокойно. Освен общо предизвиканата инфлация по света - заслуга на политиците. И починалите при ковид мерките, по света може дори десетки милиони.

Да не говорим каква представителна маса са и колко са на брой? Ако от 10 човека 2 гласували за някой си, ето ви 20%. Ако са много, то изобщо не могат да претендират, че са от най-умните.

е показател за интелигентност. За кого гласуваш също . Например привържениците на Възраждане са ниско емоционално интелигентни хора . Техните емоции са определящи при избора те са първосигнални хора. Част от тях са футболните запалянковци. Начина по който правят избор е животински- страх , омраза, его , дискеиминация са определящи чувства при избора им

Какво направиха другите? Направиха ни номер 1 по смъртност по държави няколко години преди ковида. Доведоха ковид идиотизма с към 70 хиляди повече починали по обща статистика в България, тяхна заслуга, при 0 преброени починали от ковида официално - броят починали констатирани, над половината със сърдечни проблеми, а от сърдечно-съдови преди ковида брояха 64.4% от починалите в България. Отделно направиха всичко възможно да се стигне до войната. ЕС (ръководен от лобита) издаваше какви ли не разпореждания, като за свободна търговия на тока, с което цената на тока литна още 2021г. Минимум 80% е заслугата на политиците за кризите. Те ги създаваха! И където на първото заседание на парламента се кълнят, че във всичките си действия ще се ръководят от интереса на народа (клетва от Конституцията) и първото което направиха бе, да обслужат чужд интерес и дарят оръжие и да ни вкарат в чужда война, което мнозинството от народа не иска! Те кого представляват, че не е народа?

Да се пресегнеш към пълни популисти финансирани от Русия само защото досега са нямали власт и не са имали шанса да крадат. Тяхната функция е ясна на възраждане- дестабилизация

Стига всичко сте изкарвали на русофобия/филия. Аз съм нямал никакво отношение или само отчитайки историята. Ако така се нападаше от десетилетия (та даже от ВСВ) да кажем Нубия, щях да защитавам Нубия. Трябва да се върви към нормализация и несъздаване на кризи.

Аз примерно бих гласувал за възраждане, защото са против ЕС. На мен лично ЕС ми пречи, като раздава постоянно европомощи. Това не ми харесва и затова гласувам за евроскептична партия. Раздаването на помощи създава уродливи клиентелистки групи като герб, бсп, дпс, пп, чиято цел е само и единствено да изтупат евро чувала с помощите. ДБ не ги броим, щото те са НПОто на Нексо.. там всичко е ясно.

И доколко това са чужди пари, а не от нашите и заеми? Дори обратното е, все едно ни купуват, което е унизително. И те казват за какво да харчим.

Да де. Сбъркана работа. Трябва да се намали прераьпределителния апарат и да им се порежат визионерските претенцийки, ако ще и от извънземни да ми спасяват планетата.. и най-важното - да започнат да си връщат дълговете. Не желая визионерски ЕС, който да се чуди как да ме задължи да плащам.. да плащам за зелении, за дигитализация, за строителство на всякакви глупости. Кого дотираме с това държавни преразпределение? Най-богатите сектори - енергетика, ИТ, строителство. А и здравеопазването - с измисления ковид.. А може би и точно заради това са най-богати тези сектори... Иска се трезво мислене. СТОП на всякакви визионерщини, връщане на кредити (койт не може -> фалит -> разпродажби -> нормализация на цените). Поддръжка и надграждане на работещите системи. Без екзотики.

От статистиката за процентите изпъкват две неща Първо за нивото на образованието днес; но това си личи и от двете шоута Стани Богат и последният. IT специалисти не могат да отговорят на въпроси дето ги учат в началното училище. Второ анкетите с участници на хартия -някой води ли колко анкети са попълнени, а колко са отчетени! Тези тук питания -колко от коментарите са "модерирани", а колко от тях са "тролени" това е показателно и от различните пеещи, танцуващи, имитиращи и как наистина таланти "публиката" изпраща в къщи .... така е с "тайната" на вота и на изборите с машинките. Пак така преди време, когато бяхме "президентска република" гласувалите бяха 98% ,а за "член първи" от конституцията -99-9% Същата работа е сега, и вчера, и онзи ден, преди две години... и утре, и в други ден, на есен. Само една от партиите от съществуването си до сега държи процентите 10 -11% не се е роила, люспила, преименувала. Това дали не говори за "интелигентността на избирателите"

Ако ти си си останал съд знанията от първи клас, здраве му кажи! Щастливец!

на отявления дебил Киро е показателно.

Kиро ни го натресе Радев! Да Му отдадем дължимото с Минута Мълчание!

Факт е, че повечето хора гласуват по някаква симпатия и рядко някой чете дори приоритетите на партията, за която гласува. Неслучайно при нас винаги се търси "месията". Да не би случайно някой да поеме отговорност за собствените си действа, било то за вота, който е направил.

НE! вотът не е показателен за интелигентността на избирателя! Партийните листи са показател за ниската интелигентност на Подреждащия листите!

Естествено , кой интелигентен човек би гласувал за иZраждане ?

Показателно е за тези, които гласуват.

през 2023 тези от Менса не гласуват както са гласували през 2021. Щото иначе жалко за Менса

Интересно, аз не се смятам за знаещ, за супер интелигентен, с две три висши от престижни университети и нямам самочувствието да отида да стана богат или да си тръгна последен, но -изключая някои от светските "личности" отговаарям на повечето въпроси за история, география, събития. Та се питам де как така се стигна че красивите, умните, честните докараха държавата до това дередже; всики знаят какво даа се направи за прокурор, бивш председател, бивша партия но нищо конкретно за днес, за утре за джоба на данъкоплатеца освен как да му вземат още лев, два три процента само ...

В менса има предимно хора, които са отишли да си тестват интелекта (и често се подготвят предварително) поради лични съмнения в себе си. Да се подготвяш за изпит по common sense intelligence ми се струва .. меко казано странно.

ами как. Интелигентните хора вече не гласуват.

Вече не! Менюто е пълно с лайна само, за когото и да гласуваш си тъп

За ОПГ ГРОБ=ДПС гласуват само лилавите гласоподаватели, платени с пачки и кюлчета от чекмеджетата на Тиквата, както и слабоумници!

Какво искате да кажете, че членовете на Менса гласуват повече за соросоидните партии спонсорирани от американското посолство??? Да си човек с с много знония не озночова да си човек с висока гражданска съвест и родолюбие. Да, обикновено това са млади хора учили на запад, но зомбирани и с никакво национално чувство, никакъв граждански дълг, единствено се смятат привързани към държавата която ги е зомбирала. Не бързайте да ме наричате путинист , русофил и т.нл Преди години когато бяхме зависими от СССР, същото съм наблюдавал и при т.н. съветски специалисти, завършили в московски и ленинградски университети!

Че то, и Иво Инджев е завършил в Москва...

да си челн на менса не означава, че си с много знания. Означава, че имаш притеснения относно интелекта си и затова си назубрил една книжка със странни картинки, които после трябва да цитираш на IQ теста. После ако някой те нарече тъп, трябва да си извадиш сертификата за НЕтъпота и да му докажеш, че си НЕТЪП. Това е Менса.

С вот, без вот, 80% и нагоре от българите са мало.мни. И 90% от дУпетатите.