Съдиите от ВСС обезпокоени от случая "Полфрийман"

"Споделяме усещането за нарушен баланс между правото и справедливостта", заявиха магистратите

Обратно в новината

Коментари - Съдиите от ВСС обезпокоени от случая "Полфрийман" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами точно МВРО предлага в наказателния кодекс да няма превишаване на пределите на неизбежна отбрана при нападение в тъмно и от повече от едно лице. Това е точно случая на Полфрийман и МВРО агресивно налага в такива случай да няма даже никакво наказание. Сега когато при тези условия е убито синчето на техен човек доносник пък искат да лежи 20г. за същото нещо. Явно ченгетата доносници си представят, че само те могат и имат право да убиват. Няма да коментирам недоразумението глупостите на " юридически корифей" Джамбазки , който 17 години не можа да завърши Право и държи рекорда за юрист-тъпанар и неудачник в цялата история на университета по продължително следване. Обаче много напира да е отпред във всички постове на държавата.

Няма такава самоотбрана, при която да можеш да забиеш нож в гърба на "нападателя". Това е нападение.

В държавата на Абсурдите, нормалните и законни неща изглеждат абсурдни.

Гарван гарвану око не вади, всички знаят, че съдийте у нас са най големите разбойници, но така са оплели кошницата си със законите, че нищо не може да им се направи. Само народа може (и трябва) да се вдигне и да ги помете.

Паплач всички под ножа, мръсници

А от това, че един политик си позволява да си води личната вендета от позицията си на властимащ не са ли обезпокоени?

Само дето се питам защо трябва да ни навират в очите предизборно вмро след като се вижда че много повече хора извън неговата сбирщина са с такова мнение... Че има натиски върхи Калпакчиев е на 100% сигурно, защото до сега не са се намирали някакви негови такива издънки, но само той си знае барабас двете каки защо са се орезелили....

това се оправя само с един съд ..народен

Глупости. Законите на озверялата тълпа се наричат анархия.

Като излети самолета ще останат само изпращачите, видни съдии, чешещи се по главата.

Скандалните поправки в Наказателния кодекс са приети в предпоследния работен ден на миналия парламент с изменения в преходните и заключителни разпоредби на Закона за изпълнение на наказанията. Законопроектът е внесен от правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепяно от Патриотичния фронт. В предпоследния си работен ден НС гласува законопроекта на правителството "Борисов 2", за да спрат затворници до осъждат държавата. На 7 февруари 2017 г. в "Държавен вестник" излиза промяната в НК, която дава право на осъдените лично да искат от съда предсрочно условно освобождаване. Дотогава единствено затворническата администрация и прокурорите имат право да правят такива предложения. Абсурдното е, че депутатите отменят и алинея, според която осъдените за опасен рецидив имат право да излязат на свобода едва когато им остават не повече от 3 г. от присъдата и са излежали две трети от нея (такава присъда за опасен рецидив има Йожи, а Гребеца към момента е подсъдим за убийство по друг процес, б.р.). С промените се дава право на осъдените да искат максимално рано предсрочно освобождаване - ако са излежали 1/2 от присъдата. Важно е да се отбележи, че проектът минава през парламента тогава въпреки критиките на БСП и Патриотичния фронт. На 7 декември 2016 г. на първо четене в пленарната зала депутатът от БСП Георги Гьоков заявява, че скандалната поправка е в разрез с криминогенната обстановка в страната и повишената битова престъпност. Христиан Митев от Патриотичния фронт пък казва: "На практика по този начин ще стимулираме именно лица, които извършват престъпление, именно рецидивисти в сложната криминогенна обстановка, в която се намираме, да бъдат условно предсрочно освобождавани до безкрайност." Данаил Кирилов - правното острие на ГЕРБ, защитава поправките с думите, че ги подкрепя изцяло, намира ги "гъвкави" и "съобразени с конкретния статус на лицето, което е лишено от свобода".

Двете обикновени съдийки от състава, пуснал австралийския убиец Джок Полфрийман, са споделили неофициално, че нареждането е дошло лично от Бойко Борисов. Първо председателят на състава – Калин Калпакчиев се опитал да и каже да подпишат каквото той е решил и че “по въпроса има решение отгоре”. Но двете жени – съдийки с дълъг стаж, казали, че подобно решение е абсурд, до момента не са пускали никога убиец така, и ще стане публичен скандал. Тогава Калпакчиев извадил телефона си, обадил се и след малко им го дал с думите: “Слушайте”... Отсреща бил лично премиерът, който бил ядосан, че го занимават с проблем, “по който вече се е разпоредил”. “Пускайте Джок, говорил съм за него с Морисън (премиерът на Австралия – бел.ред.) и с Джонсън. Кралицата (Елизабет – тя е кралица и на Англия, и на Австралия) няма да ме приеме, докато го държим в затвора. Няма да обърквате държавната политика, заради някакъв един убит българин. Пускайте го, и да не повтарям...” – били думите на Бойко. После Калпакчиев, който е близък с премиера, покрай психо-десните, обяснил че и да не подпишат, ще назначат други съдии и те ще подпишат. А те двете – отиват на трудовата борса. Затова и жениците дали съгласието си.

Че има ли нещо в Б-я решено или направено без да се е разпоредил Бацето или най-малко да са се допитали до него.

Нали пак така в името на добрите съседски отношения Борисов се разпореди да върнат на заколение в турция превратаджиите. Хич не му пука му на Борисов за човешкия живот. Важни са международните положения.

ХА - да си дойдем на думата! пратиха съдиите на другарски съд. Само едно ще ви кажа - единственият който е взел пари е Монов, който плю на съвестта си и продаде делото на Гешев и компания само да се разправят с Калпакчиев и още една непослушна съдийка. Нещо много зачестиха атаките по анти-Гешевци. Някой навива пружината...

...но винаги се появява някой идиот, който или ще я счупи от пренавиване или ще натисне бутона за отпускане... винаги така става :D ей ви на Тръмп например.

Никой не му е виновен на съдията уж противник на Гашев, че е приел такова определение. Той лично носи отговорност за него - пред съвестта си и обществото също. Така че, Калпакчиев сам се е разправил със себе си. Това е абсурд, който следва от твоето твърдение. Та как са се разправили с Калпакчиев, като точно той е приел скандалното и позорно съдебно определение? Напротив, измислените от теб конспиратори са му предоставили чудесна възможност да блесне пред обществото, като отхвърли молбата за пресрочно освобождаване. Та излиза, че въпреки усилията на конспираторите Калпакчиев сам се е опозорил, с неясно каква цел. Чиста глупост си написал!

Унгарците в лицето на Орбан, си върнаха държавата а ние още спим! Позволяваме на един криминален тип да се гаври с нас. Унижението е за всички нас. Забравете, за ГЕРБ-БСП-ДПС, огледайте се за честни хора, около вас със хъс, за промяна. Ние можем да променим системата , като излъчим нови млади и честни хора, на който им пука, за България.

С изгубиме с това за Орбан. :)) Какъв бил пич. :)

Не е пич а е умен и достоен унгарец, когато и ние имаме такъв, умен и достоен българин начело на държавата, ще заприличаме на тях. Един приятелски съвет, купи си книгата на Георги Марков посветена на Орбан и Унгария.

Изуитите паста да ядът! Ясно е, че колегията на ВСС трябва да върне получените заплати и да бъде сменена , защото е назначила въпросните съди.

Местан,Плевнелиев,Поптодорова,Московски и други политици виновни за смъртта на деца са на свобода,а пък премиера взривил гражданин с гранатомет но тях съд не ги лови!?

Тънко, много тънко... ама неуспешно - я припомни на масовата публика Плевнелиев за смъртта на кое дете е виновен?

То и Поптодорова защо? Не ги обичам всичките, но с клевети няма да мръднем от кочината.

Яне Янев пък опита да убие свой служител с нож,Марешки пребил някакъв почти до смърт!

как така магистратите не усещат нарушен баланс между правото и справедливостта, когато става въпрос за родните цигани, когато ги пускат предсрочно за убийство на някой беден старец в някое забутано село, които не са имали късмета да имат роднини на високи постове. Интересно как убийците на пътя, имали късмета да уцелят обикновен човек, се разминават с условни, а ако са имали лош късмет да уцелят на някой с власт роднина, отиват по 7-8 години в затвора.... да им имам усещането за баланс и аз... според моя баланс тяхното усещане е доста несправедливо. След като съдиите могат да пуснат бай-мангал след 5 години за убийството на старец, що да не могат да пуснат и този???

Обезпокоени били! Хората са втрещени от тази несправедливост, а на тях,видите ли,им се нарушил покоя.

Защо Митьо Очите да е на свобода а това момче да е в затвора? Не сме убедени във вината на Полфрийман, а всички знаем че Очите трябва да е в затвора. Ама никой не протестира че пуснаха Митьо Очите отново, нали.

А да беше само Митьо Очите.

Срещу Кешев демонстрациите са опит за натиск, протестите от Атака и сигнала от ВМРО, дето продават паспорти, какво са ?

Това малко като стария виц: Отивам на баня(мъжката), виждам на пода 2 лева, навеждам се да ги взема и в същото време в мен се изпълни УСЕЩАНЕ, че си ги заработвам.

Ние пък сме обезпокоени от съдиите през последните 30г. ;) Колко виновни пуснаха на свобода, щото си платиха или бяха някои или на някои ;)

Еййй, ВСС се събуди готова да се труди;) И кадровиците с усещанията ни щели да се занимават, щото иначе не можели да се месят. Значи и те ще викат през зъби "не сме съгласни, ама..." А ВСС досега къде бля, без извинение за израза, когато хиляди българи през годините се оплакваха от едно или друго несправедливо решение?! Дайте ни списък, моля, от ВСС - по кои дела, когато обществото е протестирало, вие сте вземали отношение? Изказвали сте становище, сезирали сте ИВСС? Когато Илиян от Перник уби двама младежи - хокеисти, и се изсули от правосъдието в чужбина? Когато постановиха присъдата на Стависки?! Сезирахте ли ИВСС?!

Прав си напълно, но цитираните от теб ве са имали за татко г-н Монов

Бащата на Илиян от Перник беше (но подаде оставка) партийно величие и общински съветник. Явно не достатъчно високопоставен шум... така де социалист.

Де да бяха с такава чувствителност и когато пияният руснак с подсилен джип уби двама и получи две години условно.

Сещам се за няколко неосъдени политици убили собствените си деца и не само собствените ,що така бе!? Кажете бе булгаро-афгани,що политиците не ги съдят ,а този го държат като предизборен заложник на същите тези политици!?

Този е също политик, бе глупендер. При това активист, защо мислиш, хората на сорос се опитаха да го освободят, унизявайки себе си и държавата, като цяло.

Този човек не трябваше да бъде осъден, а трябваше да бъде оправдан. Опитал се да защитил нанасяне на побой от група от петнадесет мъже един човек, защот е мислел, че е в цивилизована държава и това не е редно. Тези петнадесет мъже се нахвърлят върху него и той няма избор на поведение - защитава се. А за това, че се е опитал да защити от побой другия човек, трябваше да бъде награден за проявена гражднска добледст. Не знам вие как бихте се чувствали, ако върху вас се нахвърлят 15/петнадесет/ мъже.

Ся само обясни как се защитаваш и пробождаш в гръб нападател? Да беше в корема, айде, ама в гърба????

Някой път кат участваш в меле, ама ти си тоя дето е сам, а не си от тия дето са в глутнищата ще разбереш...

в България само милицията може да защитава хората. Ако защитиш някого най-вероятно ще те подведат под отговорност. Имаш шанс само ако защитаваш себе си и то не голям.

Справедливо ще бъде да го пуснат Полфрийман - но Съдията да излежи остатъка от присъдата !

Те са трима, да ти напомня:) Включително и щерката на председателя на ВСС - Магдалинчева!

ВСС няма председател. Татето на Магдалинчева е говорител на съдийската колегия на ВСС.

Да, прав си, не е председател, а представляващ ВСС! Един вид Магдалинчев е фейса на кадровия орган;)

Каква стана тя сега, ВСС цитират конституцията и в същото време я нарушават, глей ти какви радетели на правото. Председателят на Съюза на съдиите в България, съдия Калин Калпакчиев, се наведе и тия от ВСС като им се откри... Понамирисва нещо цялата тая работа. Опичай си носа, народе, че като нищо ще ти поднесат *айна вместо мръвка на масата

Имам УСЕЩАНЕ, че някой много си играе със справедливостта като такава. Няма я за нищо. Или пък ПАРИТЕ като такива побеждават справедливостта.

Вече и на децата стана ясно, че след като не успяха протестите срещу Гешев, кой сега прави нови срещу освобождаването на този б...к! После пак ще се яха протеста. А кой е кой?

Аз се сещам за още стотици случаи, в които българите са имали нарушено усещане за справедливост. Именно от решенията на този Съд. ..ама не е имало бивш депутат от БСП насреща и така си и останахме с едно кофти усещане... а съдиите с едни добри "бонуси".

Те всички пърдят в едно гърне !

Това е посмешище за правораздаването в България.

С дълги пасове към крилата и извън стадиона... Съболезнования, разбиране и накрая "ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!

Прехвърляме си топката, понякога я тупкаме

Абе я тези дето го пускат, да кажат с колко са се облажили и да се свършва.

той не е богат, едва ли са се облажили,просто са толерасти

Какво усещане, ясно е, че няма справедливост - от ВСС