Съдиите: Омерзени сме от ”Яневагейт”, искаме проверка

Всички колеги сме омерзени от съдържанието на разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова, заяви новият председател на Съюза на съдиите Атанас Атанасов

Обратно в новината

Коментари - Съдиите: Омерзени сме от ”Яневагейт”, искаме проверка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЛАДИМИРА ЯНЕВА ЗАЕДНО С АДВОКАТА СИ В ПАНДЕЛАТА.

В панделата и да се възмущават на воля.

честните съдии може да са хиляди, ама нито един от тях не е във ВСС или още по-малко председател на важно съдилище...

от парите на бедняка, които се отделят за заплатите ви...що.

Съдии от СГС пускали сигнали до ВСС. Сгрешили получателя. Ако бяха писали до Красю черничкия, щяха да получат отговор. Нали ВСС и Красю са дупе и гащи.

А Цветанов? Защо никой не го попита как така неговата близка се оказа в центъра на скандал след толкова псувни по съда от негова страна? Докато не се изправи тоя човек пред всички и не започне да отговаря на въпроси без увъртане, всички скандали са просто прах в очите.

Някой знае ли защо в Италия мафията тормозеше съдии и прокурори, даже ги отвреме навреме им правеше атентати, а у нас се черпят,имат си телефоните и т.н.

Престъпници в тоги говорят за омерзение... Нямам думи.

На съдийте сега им се иска да изкарат, че в цялата съдебна система има само две "гнили ябълки" Янева и Ченалова и видиш ли с тяхното премахване ще бъде извършена нечувана реформа и ще се решат проблемите. Според мен да минат всички магистрати на детектор на лъжата с въпроси за корупция и търговия с влияние като задължителен елемент от акция чисти ръце. Периодично на всеки 1-2 години да минават отново на полиграф. Той дава 97%+ точност на отговорите. Аз ще съм много щастлив ако 97% от магистратите ни не са корумпирани.

Винаги съм казвал, че докато не почнем да протестираме пред съдилищата, нищо няма да се промени. Единствената константа за последните 25 години е съдебната система, правителства и парламенти сменихме много, но съдебната система си остава същата, затова и проблемите ни си остават същите.

за празДника че заколя две ярета и че се затворя в кошарата

Ах, на батко балерините! Омерзени! Да покаже човек пред обществото как всички съдии от софийски районен съд пишат решения в полза на топлофикация, как всички съдии от Софийски градски съд потвърждават тези решения, как по наказателни и административни дела се съди предимно в интерес на държавата, как се пише решение в полза на колега магистрат... Леле как само омерзението ще залее целия Балкански полуостров! Верно, има и честни съдии, но по определени категории дела честни съдии няма! Затова е по- добре съдии за омерзение да не говорят, че замирисва на гнезда на гълъби! Дори змиите не са толкова глупави и смрадливи!

Тези омерзени съдии,дали знаят,че вече година се боря да ми върнат откраднатата кола,която била веществено доказателство.Сега трябва да водя гражданско дело- от 3 до 5 години, за да ми я върнат.А колата ми е на 13 години, в жандармерията вече са я обрали.Какво да правя,като не се познавам със френският посланик?

Ша пиеш една студена вода,както много други.България сме,какво да се прави.

Стига с тая студена вода,бе.Пневмония вече фанах, за топлото пия, за светлото пия,за...кво съм виновен,че не теглих заем 600-700 лв да им дам и да ми я върнат.Скапана държава!

Най-добре е т.нар. БГ-съдебна система първо да осъди себе си.

Самото име на скандала ЯНЕВАГЕЙТ е от тъпо по тъпо. Помпозно и блудкаво.

Съдите омерзени, гражданите отвратени, а "етичната комисия на ВСС ще прави проверка"..;о) И какво ще проверявате бе, червеи оядени - степента на омерзението или отвращението ли?! Ами няма нужда - степента на отвращението е 94 % според родната статистика!

куфарчетата за новите капиталисти,криминалната приватизация,умишленото съсипване на читави държ. предприятия с цел ограбване и разчистване на пазарни ниши за чужди стоки и капитали,тотален грабеж от фонд Земеделие,общини,фиска и още и още - това всичкото беше допуснато защото на съда не работеше от 90-тте до ден днешен .Той бе блокиран и покварен.Кадруване,поръчки,заплахи ит.н. Ами съдиите са хора като нас,да не са супермени. Сега фокусираме недоволството върху две или няколко фигури.Те ли са изкупителните жертви!След тяхното опраскване всичко ще се нормализира?? Трябва да се смени системата, ама нема как да стане!?

Въпросните честни съдии, да не се правят на ощипани госпожици. На всички ни е ясно, че ако подхванат и те "неподходящо" дело с "неподходящи" хора и те ще станат монипулируеми на секундата. Ще ги привикат и ще им кажат кое как става. Живеем в държава, управлявана от мутри по мутренски тертип, т.е. кражби, изнудване, сплашване и т.н. Най-добре в такава ситуация е да си никой, да не настъпиш някой и въобще да си невидим. Забележат ли те, лошо. Затова, по мое мнение, докато не се изрие престъпната шайка, която ни управлява, из основи, всичко останало, което и сега ни разиграват е просто един фарс, прах в очите и замитане на положението, без реално нещо да се променя. Как става изриването - с революция, с истински протести, такива, които свалят правителства и вкарват в затвора, не със седенки, манифестации и "без агресия". Управляващите действат агресивно, а ние галейки ги, нищо не правим.

нима това, какви били съдиите според тях самиите, трябва да интересува някой !?

па аз им дадох по 400 години затвор

ша са праят луксозни затвори ив бг-то

И въобще гледам настроението на повечето пишещи е против съд власт. Странна работа?! Ами нали затова има разделение на властите за да се дебнат една друга и да се регулират! Ама тук всичко е в ръцете на мутри и крадци и накрая съдебната власт е виновна. Айде бе?! А другите власти къде са кво се скатават защо от квотите на тоя и оня се предлагат неподходящи за ВСС а? Всеки с повече възможности тича да предлага туй онуй като има проблем. Меверето къде дреме?

тайно и полека работата замириса за два века

А ние от вас.

Защо постоянно по медиите се говори за всеки друг от тоя случай, но не и за Бойко Борисов???? Ако това беше една нормална държава, досега тая престъпна мутра да си е подал оставката!!!

Докато масово българинът смята, че правилата не винаги трябва да се спазват, докато си хвърля фаса на улицата, докато минава на червено, докато кара без колан и с телефон в ръка, докато дава 10 лева на катаджията, докато си слага боклуците на общата площадка пред стълбите, докато спира на тротоара и в градинката - въобще, докато мисли "е, да, нарушавам закона, ама какво толкова, това е малко нарушение" - ДОТОГАВА НЯМА ШАНС НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ. В съдебната система е същата история - този приятел на онзи, повишен, другият спечелил конкурса без да има право да участва в него, трети командирован незаконно, и т.н. и т.н., нормално е има ситуации като дискутираната. НЯМА КАК ДА НЕ СПАЗВАМЕ САМИ ПРАВИЛАТА, И ДА НЕДОВОЛСТВАМЕ, ЧЕ НЯКОЙ СИ ПРАВИЛ ДАЛАВЕРИ. Ами то ако сме на тяхно място, и ние ще правим същото!!! Или викате - аз спирам пред гаража на съседа, ама ако ми дадат власт, няма да крада. Верно ли?

Пешко това както знаеш се постига със санкция. Ама няма кой да я наложи защото този се притеснява повече за привилегиите си отколкото за несвършената си или мърляво свършената си работа. Бегето е с най много милюцунери на глава така че доводи от типа-ама то е важно самосъзнанието не минават.

Ами - не. Ти би ли се самосанкционирал, ако направиш нарушение? Ако отговорът е не, тогава не се учудвай защо съдиите не се самосанкционират. А защо някой друг не създаде начин да бъдат санкционирани? Еми щото ще трябва да санкционират и него, а той не иска. Така че - да, нещата започват от самосъзнанието. Като започнеш да смяташ, че десетте кинта на катаджията са проблем, а не решение - това е сериозна стъпка напред.

хиляди честни посмали манго

омерзени сме от съдиите.. уволнете ги....

Това не е "Янева Гейт", трябва да се казва "БОРИСОВ ГЕЙТ"ОСТАВКА НА ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ!!!

Янева-"Рада" гейт!!!

хилядите честни и почтени съдии Представяте ли си каква ламя се изхранва от бюджета. Полицаите 1 милиард за заплати. Хиляди съдии.. Няма изхранване тази след социалистическа структура. И не са само те. Такова е здравеопазването, образованието, армията и т.н. Задавате ли си въпроса защо накараха българските младежу да гният до 19 годишна възраст в средното обрзование. Няма излаз от лявата помия.

От обстоятелствата, че ни управлява мутрата Боко Тиквата, че в т.н. "Българско правителство" двама от вицетата и петима от министрите са евреи, че главния прокурор е масон, че за да участвам в каквато и да е обществена поръчка трябва да "снеса" поне 50%, че осъдени босове на организираната престъпност си харчат милионите по екзотични дестинации, че изборите вече не само се купуват, ами направо се фалшифицират, и т.н. и т.н.! Ама НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА?

Ако искат да стигнат до дъното на тази клоака трябва да извикат Моника Маковей от Румъния да разледва. Никой от нашите подлоги не е в състояние да проведе честно и обективно разследване.

Коментар на редови съдия, взет от ФБ: Последните седмици по битови причини се бях вторачила в новините за случващото се в Брюксел и бях неглижирала какво се случва у нас в България. И днес с изненада установявам, че скандалът с бившия председател на СГС вече си има и име "Яневагейт. Всъщност "гейт"-ът далеч не е "Янева" и могат да му се сложат толкова много имена, че дори не мога да се сетя за всички. Както вече веднъж бях споменала и няма да се уморя да повтарям, "Яневагейт" нямаше да има, ако "невзрачните" двама-трима съдии от СРС, които преди около десетина години се срещнаха с тогавашните членове на ВСС да искат обяснение (да, обяснение) защо съдия Янева е предпочетена за повишаване в СГС пред други свои колеги - конкретно посочени с имена и статистически справки, бяха подкрепени не само от други "невзрачни" съдии. Ако тези самотни опити на магистратите от СРС бяха подкрепени и раздухани така, както сега се прави с "Яневагейт", смея да се надявам, че сегашната ни реалност щеше да е различна.

Продължение: И още нещо - подобни "гейт"-ове има непрекъснато в съдебната ни система. Ако милите журналистите започнат да обръщат внимание на онези малки неща, които се случват всеки ден назначения, повишавания, командирования, раздаване/недаване на рангове, ако обърнат внимание на онзи достоен кандидат за български съдия в Страсбург, който имаше толкова много да каже за процедурата, но никой не пожела да го чуе, ако обърнат внимание на обикновените съдии, които не заемат ръководни постове, не пълнят студията на телевизиите или колонките на вестниците, ако обърнат внимание на тези, които предпочитат да загърбят дългогодишната си кариера и предават децата си на тежковъоръжени войници на входа училище в чужда държава, тогава тези журналисти ще знаят (а чрез тях и хората) много повече за случващото се в съдебната система от това, което е известно в момента. Та, мили журналисти обърнете се към невзрачните, а не към медийните любимци, защото тогава следващият гейт може да бъде предотвратен. Ако това е, което искате?!

на съдебната система,първо да обяви имуществената си декларация...и не само..своята,а на цялото семейство. Да му се направи проверка. Обществото трябва да знае с кой си има работа.

Омерзени били... 25 години им гледаме безобразията и отдавна сме не омерзени, ами отвратени до безчувственост! Съдът е основата на всичко, което се случва в държавата! Няма как да обявиш автомат за ловно оръжие, а 200 кила наркотици за лична употреба и да разправяш, че си омерзен!!!

ТОЯ СЪД НЕМА ЛИ ДА ГО УВОЛНЯВАТ ВЕЧЕ - 4% ОБЩЕСТВЕНО ДОВЕРИЕ?

Кой ще ги уволни? Тоя наведения ВСС дето се занимава само с далавери? И кого ще назначат?! Още по неграмотни и корумпирани некадърници. Требе си здрава и кадърна милиция дето да лови корумпетата и право в дранголника!

хилядите честни и почтени съдии -хахахахаха....смееех.....

МИНУСА СИГУРНО Е ОТ НЯКОЙ ЧЕСТЕН СЪДИЯ! ЩОТО ПРОПОРЦИЯТА ВИ Е 5% ДОВЕРИЕ - Т.Е. НА 20 + А ТРЯБВА ДА ИМА 1 -!

Какви са тези дивотии за хилядите честни съдии? Нима в бълхария има правосъдие за спорове, извисяващи се над битовите конфликти и брако-разводните дела? Къде е реформата на ниво съдии и защо се цели целият проблем на това ниво срамежливо и по реформаторски да се добута до СГС единствено? И това при положение, че за 25 г. демокрация има сам 16 души осъдени за корупция, естествено никой с известно име. Къде са ви хилядите честни съдии тогава? Във ВАС, може би, при подлогата на Цветанов и Пеевски едновременно? Кой е спечелил смеслено административно дело също с обществена значимост за 25 г. в бълхарско? Та така, всичко е проблем само на лошото домашно възпитание .... Там трябва ад са усилията на реформата.

Умерзени били видите ли!!! Какво сте умерзени като поголямата част от вас са точно такива като тия двете патки. Като я слагаха за шефка на градското съдилище къде бяхте а? Сега били очерзени ръйшли! Хахаха

Добре, че са тия двете :) Опандизваме ги и проблемът с корупцията в съдилищата е решен :) НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ ГО ? Трябва да е малоумен... И нито дума за пошлите закони ...

Законите НЕ са пошли а изпълнителите им са си с мафията дето раздава правосъдие от тяхно име и им пълни джобовете за да я прикриват. Когато някакъв прокурор разпише нещо дето ти го подават за минута и ти приберът пари и техника , мотаят те докато измислят някакъв ташак за да си оправдаят действията ама за взетото си траят и никой отговорност не им търси защото НЯМА законово основание да говориш за ''честни'' работещи там си е направо виц,

Тотални уволнения на всички за 24ч. и назначаване на други хора !!! Тази клоака трябва да се изчисти със замах иначе България ще крета заради тази корумпирана измет !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Който не имал работа със Съда само той не знае какво е там и по-добре да не го знае.

И как тези хиляди ''честни'' съдии и прокурори НЕ вдигнаха поне до 15% доверието в съд и прокуратура???Не заблуждавайте хората защотро всеки докоснал се по своя инициатива или мпо принуда до тях ще си каже че 95% от тях са БОКЛУЦИ и честнос има в тях саде ако са материално подкрепени.. Кой съдия си е загубил дома заради невъзможност да си плаща кредити??? консумнативи???

Това в момента трудно може да се обясни на българските граждани, тъй като обликът на съдебната система не се определя от хилядите честни и почтени съдии в нея, които никой не ги знае и познава и няма наблюдение върху техния труд, а се определя от такива случаи Някой може ли да ми каже при официално обявените "хиляди" съдии защо повечето дела се приключват "по давност" без произнесени присъди. Какво е работното време на един съдия? Много ми е интересно колко им е отпуската на година? В мен възникват въпроси като - Дали обедната почивка е 4,5 часа - за по-добро храносмилане??? Колкото до това дали ги познаваме - знаем къде масово живеят съдии - качете се в Бояна и Драгалевци - всеки втори палат е на съдия или прокурор.... Хайде да видим стиска ли им на журналята да отидат,видят о огласят местожителството им.

Няма почтени съдий Що си стискат имунитета и се дърпат от детектора на лъжата ?

В последно време са много далеко от това което си написал особено по съдилищата в София. В провинцията работят хората опитват се да правят нещо но не всички разбира се.

И от какво са ''омерзени'' тия че не разбрах???От това че са им разкрити гешефтите дето и без тия записи хората го знаеха??'' Тия ''омерзените'' дали не си приказват същото помежду си или не са чували подобни разсъждения ли???защото в съдебната система тези приказки са ежедневие и НЯМА стая или среща между съдии и прокурори където да не се засягат същите въпроси и теми. Та нали ако сте толкоз ''омерзени'' НЯВМАШЕ да излъчватре и подктрепяте тия новоназначения във всички високи нива на цацаратура и съдебна ама като се видя навсякъде излъчените от вас са с висока подкрепа на ''омерзените'',

Най- точно го казва Весислава Иванова.

Я виж ти, мафиотите били омерзени, че един от тях ...проговорил.

Как така една система с 4% обществено доверие и 96% недоверие, продължава да "правораздава" и да определя кое е правилно, законно и морално??? Каква легитимност има тази съдебна система при такова огромно недоверие??? Много от проблемите в държавата, се държат именно на липсата на адекватна работа от страна на прокуратура и съд!

Прав е Радан Кънев - това е върхът на престъпната пирамида в България, закрилян от т.н.ВСС и т.н. главен прокурор!

Рада много знае! За това и викат "Дълбоката Рада"! Повервайте ми!