Съдии и прокурори обявиха за противоконституционни законовите промени за съдебната власт

От Асоциацията на прокурорите настояват общественото обсъждане на Закона за съдебната власт да бъде удължено

Обратно в новината

Коментари - Съдии и прокурори обявиха за противоконституционни законовите промени за съдебната власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Непротивоконституциоснователствувайте!

Народното събрание обезмисли своето съществуване и доказателство е неговия рейтинг. Клетвопрестъпниците в него са много и работят активно срещу народа Български. Няма законодателна власт у нас след мургавия европеец един пробит долар, няма съдебна сиситема и власт след това, няма прокуратура и изпълнителна власт, няма здравеопазване и образование, унищожаване на земеделието и подчинение на структурите контролиращи храните, ликвидация на енергетиката включително на ядрената както решиха коня и кунева в Букурещ 2002г. Има изпълнение на плана за защита на наркопедофилските атлантически ценности и затова всички Българи над 18г скоро ще влязат в употреба и ликвидирани за да защитават наркопедофилската демокрация....

Чичо Сам, ще ни управляват американско-канадски парцали, или още по-лошо: Небългария, които 25 години не са се връщали в БГ, погребали са родители и роднини, но не са присъстрвали на погребенията, а само са давали пари за да изкупят вината си. Но да си българиян - това не е вина. Ние сме българите и не щем да ни дърпат конците чрез нагли изменници, парцали, отрепки, васали, слуги и лакееи с измислени западни дипломи. Ние сме силни и можем сами да се справим както вече 1300 години!

Българияне Българияне...1300 години се въртим надупени. Като ветропоказател. Все някой друг ни е виновен. В момента.

Ха, ха и къде бяха, когато ПП и ДБ променяха конституцията. Защо сега протестират. Жалки двуличници.

обръчите от фирми заработиха и се надяват на Нова власт.....радев дпс герб . маке лове нота вар :)

От " умнокрасивите" и некомпетентни тъпаци толкова. Какъвто и да го изкарват Борисов от ГЕРБ няма по знаещи как да оправят кашата в държавата. Мислете , ама много мислете преди да гласувате....

та батака започна точно то ГЕРБ бе бунако!! Антикукуминцине по големи мръсници от ГЕРБ нема!! Давам един пример: по европрограмите до 2014г. които действаха се полагаше на малки общини да направят пречиствателни станции за канализационните води! Борисов издаде заповед да сепромени това условия и от тогава общини под 10000 жителя нямат право да имат пречиствателни станции! Данъците и таксите се вдигнаха на няколко пъти! КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ВЕЛИКИТЕ ГРОБАРИ???

Щото пък сега прокуратурата не е в услуга на ООГ герПдос , нали ?!

Прокурорите и съдиите да се избират от съответните колегий а не от партий,парламент и т.н.

Трябва да се контролира чрез изборен процес от народа

Констиционна ли е прокуроро съдии ската мафия ?

Сетила се Мара......Адвокатите реагираха веднага,защото видяха какви тъпотии се творят, но прокурорите и съдите са от послушните и траяха ,докато се реализира замисъла.

Как взимат изпитите за прокурори с предварително дадени въпроси и отговори трябва комисиите да бъдат от адвокати или на друг принцип но да има промяна..... а не мафията .......

съдии и прокурори не могат да кажат, дали са противоконституционни промените. НАА КОСТЕНТУЦИЯ!!!

Още една лоша дума да чуя за Боби Сарафов и ще ви изкъртя на всички зъбите!

Тя щото Прокуратурата не подчини цялата Държава , но сега гракнаха. И от цялата статия само общи приказки и реване от прокуроли и следователи, които ще трябва да почнат да си разследват приятелчетата-престъпншцш с които са си първи дружки. Въобще не се прочете един аргумент кое е противоконституционно и кое е толкова вредно.

всякакви продажни прависти и магистрати скоро няма да остане не пребит човек в тая държава. Престъпността ни е на нивото на Сомалия. От всякъде луди ръгат с ножове хора където им падне, крадат и пребиват баби и старци за по 20 лв. За изнасилвачи да не говорим. Хайде да проработят най-сетне тая пуста прокуратура, полиция и съдии

Те така ви държат в подчинение. Когато не можеха да тероризират населението с милиция, пуснаха мутрите. После мангали, джебчии и всякаква измет не я закачат много, за да имат хората проблеми, да не забележат гредата в окото си.

Ами има лесно ,трябва да вземем правосъдието в свой ръце ,щом няма право ще има безследно изчезнали прокурори ,съдии ,адвокати и тем подобни изедници .

Че тя прокуратурата отдавна е подчинена

Президентът не трябваше да подписва указ за обнародване в ДВ промените в Конституцията, докато КС не се произнесе по тях. Те бяха оспорени от него и той има конституционно право да прави предложения при промени в Конституцията. Обикновено, когато има оспорване на решение на орган или институция, решението се спира до произнасяне на съда. Това НС трябва да се саморазпусне. Решенията му са нелегитимни, липсва обществено доверие и е изчерпан след като не може да излъчи правителство. Основният проблем на съдебната система е калпавото законодателство. Нито една съдебна система не може да се справи с този хаос.

Да не би чрез промените да са ликвидирали и Конституционния съд?! Нещо го няма ... Хм ...

е той ХристЕ Иванов нали назначи ортака си Белазелков, с когото делкаха във ВКС за КОСТЕНТУЦИОНЕН СЪДИЯ! А Зелката колко е ограничен и подкупен ако знаете, и как нагло лъже в зала.... сери се на КС!!!

Бившият съдия Методи Лалов е типичен пример на човек, който сериозни си е повярвал! Друг такъв е адвоката Хаджигенов. Слушайте ги внимателно, разсъжденията им са на хора с его, не е по-малко от това на Хитлер и на Путин!

нещо за христо иванов да кажеш?

Съдии и прокурори, както и хората работещи в МВР трябва да започнат да носят лична отговорност за някой от делата си за да спре произволът и преследването на невинни неудобни!

Трябва да се научиш да пишеш и чак след това да даваш съвети за сложните неща!

кои са сложните неща - съдиЕ, прокурорЕ и милиционерЕ ли? Ти знаеш ли съдилищата с какви ПРОСТИ П.ТКИ са пълни? Чел ли си прокурорско постановление някога? Нещо ПО-СМЕШНО виждал ли си? А и творбите на следователите понякога са хитове и те!

Мафията от Съдебната система се активизира !!! Доволни са от работата си и искат да няма реформи !!! На две заплати -от държавата и от мафията-се живее по-добре!!!

Мафията в съдебната система е слаба, ще я смачкат. Държавата вече погна Мафията в митниците, в МВР, в Партията на Промяната, иде ред и на Мафията в съдебната система!

Ами тя държавата е ПП бе главчо .

а също така е добре на тези избори ППДБ да попитат хората дали им се живее в прокурорско-милиционерска република

Това не са съдии и прокурори.Въпросната на снимката е бивш съдия от закрития СПЕЦ СЪД, всичко друго е абсолютна гербаджийска смрад от фотото

Обикновените хора са гербаджии! Те не се имат за изключителни, на които им е дадено Свисше те да посочват кой е честен, кой е почтен и т.н. Кирил Петков чистосърдечно си призна, че е настоявал пред вътрешния министър посочен от него зам министър да отговаря за изборите, за да има на тази позиция един честен човек! Какво ти говори това! Че посоченият за честен от него ще е по.честен от посочения за честен от самия министър!!! Разбираш ли тези хора колко са сбъркани, колко са си повярвали, те се смятат за месии!

ли такова нещо! Нали мозъкът на всички съдебни реформи е Ристьо с древната професия! Как може такъв мастит правен експерт да сътвори ЕДНО НИЩО! Трябва да има някаква грешка!

Грешката е в семенната течност за Бойкика :) Пия две ракии и си лягам!

ПП-ДБ си правят грешни сметки. Подчинената прокуратура на силните на деня не е и в техен интерес. 6 представители във Висшия Прокурорски съвет от общо 10 човека ще бъдат избирани от силните на деня политически партии. ПП-ДБ сега са такива, те разчитат, те да подчинят прокуратурата и техен човек да стане главен прокурор. Според Пеевски Христо Иванов е лобирал за адвокат Андрей Янкулов от Антикорупционния фронт, който е близък до ПП-ДБ. Самият Христо Иванов това не го отрече. Само че ПП-ДБ ще бъдат ли постоянно на гребена на вълната? Това е доста претенциозно! да си го мислиш!

нямат да бъдат на гребена на вълната, а и няма да достигнат и 4%-ната бариера ако няма измами.

Не ви хареасваше на Конституцията на Барни Ръбъл, на́ ви я сега - дописана от Шиши... Да не мислите, че следващата пък с нещо ще я харесате повече - то такава измет се изрежда нещо да напише в нея, че... Свиквайте.

Аз разчитам само на едно, Христо Иванов да внесе нови конституционни поправки!

Ли мислиш така? Ристьо да сътвори нещо смислено! Мисия невъзможна!!!

Ха, тези пък някакви представители на съсловни организации що ли разбират от право! Къде са тръгнали да обясняват? В България има един двама максимум правни експерти - г-н Христо Иванов и бившата му секретарка - гус'жа Надежда Йорданова! Те ще управят съдебната система в България - да се знае!

Що подценявате Барни Ръбъл - Конституционалиста, нИ вЪ разбирам...

като не са доволни, винаги могат да напуснат ако питаме хората дали искат да им плащат заплатите по хиляди левове за това им нищоправене да им кажа - никой не иска да им плаща неможачеството

Слушай, нещо като не ти харесва, се бориш да го подобриш, а не да кажеш, нищо не може да се направи! Няма да съдиш за хората по Денков, той е мижитурка!

Не съм изненадан - сегашното мнозинство в парламента показа, че е юридически неграмотно. Абсолютно подкрепям, че първо трябва да се изчака решението на КС преди да мажат съдебната власт