Йонко Грозев бе избран за съдия в Страсбург

Съветът на Парламентарната асамблея на Европа избра Йонко Грозев за съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург.

Обратно в новината

Коментари - Йонко Грозев бе избран за съдия в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хм...... Съдия в най-висшия съд на Европа, без нито ден съдийски стаж!

Този човек е един от основните участници в задълбочаването на циганския проблем в България. Но рано или късно ... :)

Ето сега вече настана истинската криза за България! С този човек в Европейски съд, ние сме за никъде! До няколко години са ни изхвърлили от ЕС и ще ни сложат строг визов режим! Просто умът не ми побира как може толкова компроментиран човек, който реално нищо смислено в посока правосъдие не е направил през живота си да бъде избран на толкова висок пост! Не знам, има нещо крайно сбъркано в света!

има други заслуги...може да казва на черното бяло...

Някои хора знаят точно а какво протестират.

Поздравления и успех!

розев е дългогодишен директор на програмата за правна защита на Българския хелзинкски комитет от неговото основаване през 1995 г. до 2005 г. Една от най-изявените линии в дългогодишната му работа е борбата за узаконяване на македонско малцинство в България и създаването на негова организация ОМОИлинден. Грозев защитата безплатно правата на ОМОИлинден още от 90-те години на миналия век. Адвокатите на ОМО Илинден Йонко Грозев и Пламен Богоев надали ще могат да убедят конституционните съдии, че политически дискусии би трябвало да се водят и по такива парливи теми като автономията и признаването на нови малцинства., четем във в. Капитал, 27 ноември, 1999 ). В крайна сметка тогава Конституционният съд взема решение за забрана на сепаратистката организация. Йонко Грозев и омовци не се отказват борбата им продължава с пълна сила. През 2005 г. ОМО Илинден Пирин представлявано от Йонко Грозев печели две дела срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Съдът стигна до извода, че в 12 случая между март 1998 г. и септември 2003 г., когато ОМО е искала да организира мирни демонстрации, властите са й попречили.

Автора използва цинизми, неприлични думи и жестове по адрес на тоя, роднините му и Хафте комитето.

ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕХ!

Браво Йонко! Бъди здрав и все така смел!

Браво, Йонко! Честито! Нели

Е сега вече е оправихме! И страСтбург и Брюксел и всички. Нашите съдии са номер едно. Браво.

Сорос чрез Слугите си от ГЕРБ-РБ , вкара поредната си Калинка с Часовников Механизъм в Европейските институций . Колкото по-Скоро ИЗЛЕЗЕМ от НАТО и ЕС толкова по-голям шанс има България да Оцелее !

Пич, тоя не е калинка, а кадър на Хафте комитето. Просто кученцето е слушкало и сега ще папка голяма заплатка. Разсипват България и награждават най-отличилите се.

Ето, едно признание от Европа, че съдът в България е на европейско равнище! Пак после говорете, че имало корупция Няма, няма :)))

Е, айде да им е хаирлия и еин от нашите съдии ..... с успех да ги дърпа назад, та белким България се изравни по качество на съдебната система с Европа ...... ( (и да видят и те как се мъчим ние тук) !!!!

РЕФЕРЕНДУМ за излизане от НАТО и ЕВРОГЕЙСКИЯ!!!

Луд ли си , или се гласиш за тоталитарния пост в БГ?

Хиляди протестират,един отива в страсбург.

Много точен коментар - право в десетката!

Любимецът на Кунева.

"...автор на редица жалби до съда в Страсбург, по които са постановени осъдителни решения срещу България" Нали ние, ВСИЧКИ Българи плащаме, ако не сум разбрал?

Още една ЕВРОГЕЙСКА калинка ;-(((

Никога вече затворник от български затвор, дето пикаел в кофа и нямал 1 метър площ за да се раздвижва -няма да спечели дело срещу България! Така пари от българският данъкоплатец няма да отидат в ръцете на евробюрократите!