ВСС уволни председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова

Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийски градски съд и председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Нейното име нашумя, след като вътрешният министър Цветан Цветанов, често критикуван от съюза, заяви, че тя обслужва интересите на организираната престъпност.

Обратно в новината

Коментари - ВСС уволни председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТАЗИ НЕ Е ЗА УВОНЕНИЕ... ТАЗИ Е НАПРАВО ЗА ЗАТВОРА!

Всияки съдии, които са допуснали посочените нарушения ВЪН !!! За да няма двоен аршин в съдебната система, всички самозабравили се, недосегаеми въздухари да понесат последствия от безхаберието си. (Със задължителна, последваща проверка на имотното им състояние!)

ИМАТЕ ОЩЕ МАЛКО ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ НАЛУДУВАТЕ. ПОСЛЕ ИДВА ВИДОВ ДЕН

едно добро дело да свърши и тоя ВСС, досега само простотии вършеха. И не само тая продажница, ами трябва всички висши съдии да изметете.

форумните комуняги пак са изляли тонове слюнка и помия. но щом квичат значи всичко е наред :))))))

Има и други за гонене ! Например нотариус Елена Еленкова бивш преседател на нотариалната камара. Издава фалшиви констативни нотариални актове на комундетата . Отмъкнаха почти цялата Военна рампа -Орландовци!!!

най-сетне съдебната система започна да се чисти от боклука. браво на ГЕРБ ще гласувам за тях :Р

Бойко ви каза да сте по-активни и Вие станахте.

Добре, че ви има. Трябва плурализъм все пак. Още по-добре, че ставате все по малко. Трябва в крайна сметка разуна да надделее.

дали щеше да викаш "браво" на съдийката ако твоето дете беше изнасилено и заради нейното забавяне делот губи давност и той е свободен като птичка

Ние никога не сме били богата държава и как да е сме се примирили със унизителната за Европа бедност.Тези пък от нас които не могат да търпят отдавна са се устоили в нормални страни.Но чувството за справедливост и борбата против него което роди хора като Левски и Ботев все още не е загинало.И това беше една от причините заради която хората гласуваха за Бойко.Възмездие и справедливост - ето само това искат хората.Дали ги получиха - голямият брой участници във форума показва тона.Аз само се питам - още колко поколения трябва да минат за да забравят хората голямото унижение което представляват правосъдната система като в това понятие хората включват и прокурори и съдии и всякаква сволоч.

Бедна държава ли? Ти фрет ли си, че те не спряли да крадът.Защо всеки се бори за големия кокал?

Ето този думичка "фрет" наистина не мога да си я преведа.

Стефани да не би да работиш в МВР. Ясно е , че не работиш в съдебната система а и може от високата температура на околната среда да е замъглила съзнанието ти. Може би симпатизираш на Янева назначена знайно от кого но не може да заблудиш очевидците на случващото се. Затова ако са те обучавали как да промиваш съзнанието на хората просто си на гршен път.Затова вземи един студен душ и ще изтрезнееш.

Така беше и при първия секретар на БКП така е и сега. Като превземеш МВР и съдебната система, каквото каже първият това се случва. Виновен или не няма значение първият е казал. Всички тогава скачахте срещу Тодор Живков но сега явно Ви е домъчняло за неговите похвати и скоро ще усетите, какво ще Ви се случи. На следващия конгрес на партията само избрани хора от неговите среди.Кокала е сладък и не се пуска.Давай Цецо давай Бойко още малко остана и групировките ще изкупят цялата държава и Вие ще сте винаги на власт. Успех

Факта е ,че ГЕРБ използва Всички законни и незаконни средства, за да Унищожава ,Сплашва,Притиска, Подкупва Всеки свой Критик !! Вижда по почти Пълната Подчиненост на Медии,Администрация,Прокуратура,...скоро Съд.....!! Само ЕС и...Господ се дивят на ГЕРБерската Лудост ,която се разиграва в България !

ВСС обслужва управляващите - за "призки прители" на лупмена - "забележка", а за "непослушните" - "уволнение" ! Цветанов ще гони "до дупка" Тодорова. Нещастник !

идиотската несменяемост трябва да се премахне и да се вазстанови служебното начало.

Бойкоооооо ти вожде наш, сега е момента под някаква форма да изриташ твоето Цвете- Цветанчо, но уви не ти стиска, но на нас ще ни стиска многооооо скоро да те изритаме от "меката ти ложа"!Много Ви пречи съдът, нали мръсни крадливи псета, а на твоето Цвете как някой ще му се опава!!!!Скоро идва и вашият ред!!!

Понятие си нямате от Съдебната ни система , а дрънкате глупости.Цветанов ви е виновен. Ако знаете какви съдийки работят, как си купиха дипломите и колко им е все едно и как претупват делата направо ще се гръмнете. Всяка трета трябва да бъде изгонена.Един съдия който даже не знае кой е Ботичелри или Рамбранд за каква обща култура говорим и как е завършил, къде е учил и носител на какво е. На такива куриози съм се нагледала, на такова безхаберие и как бързат да претупат делата в залата ,че ги чака уискито в близката кръчма - хабер си нямате за какво става въпрос. Много меко се е изразил даже министър Цветанов. Всеки съдия си има близък адвокат , който е топ адвокат защото направо си му дават делата на тепсия. Пък вие си правете извод какво получава за това съдията.

Каква е връзката с конкретния случай? Говорим за двойния аршин и отстраняване на неудобните на властта!

Е как каква е - незадоволени амбиции..Всички криви сал аз права..

Претендирам за базово ниво на общзтз си култура, но и аз не знам кои са Ботичерли и Рамбранд. И е нета не ги намерих :(

ПРЕДЛАГАМ ТИ ДА ПРОЧЕТЕШ БИОГРАФИЯТА НА НАЗНАЧЕНАТА ЗА МИНИСТЪР НА ПРАДОСЪДИЕТО "КАЛИНКА" НАРЕЧЕНА ДИАНА КОВАЧЕВА !! Професионален опит: От дата-до дата Месторабота Заемана длъжност 2002 Асоциация Прозрачност без граници Transparency International България Изпълнителен директор 2001 - 2002 Министерство на правосъдието Дирекция Международно сътрудничество и международноправна помощ Старши експерт 2000 - 2001 Българска академия на науките Институт за правни науки Секция по международно правни науки Научен сътрудник III степен КАЖИ МИ ТАЗИ "КАЛИНКА КАКВО ОБЩО ИМА С ПРАВОРАЗДАВАНЕТО И СЪДА ??!!! Единственото и влизане в съда е по нейното бракоразводно дело. ТАЗИ МОЖЕ ЛИ ДА Е МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО??

Абе какво сте седнали да я мислите тази съдийка? Ако е чак толкова невинна и е уволнена неправомерно, има си съд в Страсбург и нека го доказва. Ако докаже, че си е изпълнявала съвестно, честно и морално задълженията, ще я оправдаят и ще й присъдят обезщетение. Но ако тя не си подири правата в Страсбург, със сигурност не й е чиста работата. Толкова хора са пострадали от съдии и адвокати, че изобщо не вярвам да има някой от съдебната и правна система, който да е чист като сълза. Изобщо една общност, наречена държава, се познава по съдебната система. Колкото повече закони, законченца, кодекси, клаузи и изисквания, за да търсиш правосъдие, толкова по-зле е значи работата. Ако една съдебна система е просто устроена и няма нужда от постоянни промени в закони и членове разни, значи е ефективна.

ДО КАТО НЕ СЕ МАХНЕ И ПОСЛЕДНОТО КОМУНЕ ОТ СЪДЕБ- НАТА СИСТЕМА КОЯТО Е БЪКАНА С ДЕЦА И РОДНИНИ НА БКП В БГ НЯМА ДА ИМА ПРАВОСЪДИЕ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Бог да пази България, ако ГЕРБ са значима сила и в следващия парламент! Ще видите тогава какво може милиционер и мутра като се почувстват велики с втори мандат.

Г като Глупаци, Е като Егоисти, Р като Ренегати, Б като Боклуци. Кажи му ГЕРБ-ер и не го обиждай повече!

Седнали да ревът другарите и другарките срещу присъди в стил ''партийната организация реши'' или ''Народния съд''. Странно, ако онзи нагъл мангал беше изнасилил техните деца или тях, а после тази съдийка оставила ненаказан.

А любимката на Цветанов колко изнасилвачи е оставила ненаказани? Явно не са били на твоята дъщеря, щом се е разминала само със забележка!

Щом като така силно са ревнали комунистите в защита на корумпираната съдийка, значи нещата вървят в правилната посока!

Стига простотии, бе, Садларов. Не е важно кой какво казва, а КОЕ Е ВЯРНО! Фактите са важни!!!! Колкото и да ти е неприятно понякога и ковунистите говорят истини, а ЦЦ говори глупости и лъжи. Няма да давам примери за лъжите на ЦЦ, ББ и останалите гробари, гонители за власт, пари и имоти (Алеко казваше: келепир)... И малките деца вече ги знаят тези лъжи.

Бе що не се гръмнете. Пълна невралгия. И това призвано да ме защитава и да брани нещо, наричано още закон.......Един първокурсник е по-печен от вас, госпожи. Да не говорим за "господата"........

Срещу кого си тръгнала да водиш дело Миро? Срещу Вътрешният министър Цветан Цветанов ли? Я виж какво пише на ръкавелите му: "United States - Secret Service" (САЩ-секретни служби). ЧОВЕКА Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СЕКРЕТНИТЕ СЛУЖБИ НА САЩ И ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО ИЗПЪЛНЯВА И ДЛЪЖНОСТТА НА МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БАНТОСТАНА НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ. Този физкултурник дори не крие на кое разузнаване служи и от къде му идват парите за консултации с които си напазарува 6 апартамента. КАКВО ЛИ Е "КОНСУЛТИРАЛ" СЕКРЕТНИТЕ СЛУЖБИ НА САЩ ТОЗИ "СПЕЦИАЛИСТ" ПО ФИЗКУЛТУРНО ДЕЛО? ИЛИ МОЖЕ БИ Е ПРЕВЪРНАЛ ПОДОПЕЧЕНОТО МУ МИНИСТЕРСТВО ВЪВ ФИЛИАЛ НА "United States - Secret Service" (САЩ-секретни служби). .

Mутроланд отвръща на удара,не съди фуклиото с секрет сервисе ръкавели,тои не може да свири.

666.....шестак ?!

Свързани с бившите служби и ДС са хората от ГЕРБ. Бащата на Цветан Цветанов е бил шофьор на бившия шеф на ДС Григор Шопов. Иначе нямаше как този посредствен учител по физкултура да направи тази кариера Не желая да коментирам кой е бащата на Борисов и в какви родствени отношения е с този на когото Борисов бе охранител по времето на соца. ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ГЕРБЕРИТЕ СА МУТИРАЛИ КОМУНИСТИ ДЕЙСТВАЩИ ПО ТИПИЧНО МАФИОТСКИ КЛАНОВ ПРИНЦИП.

ВСС тотално изтрещя. Цветанов коли и беси в цялата държава. Бойко рита мач и играе белот по цял ден... Е, и реже ленти на всеки километър магистрала. А който се опълчи срещу системата го разпъват на кръст!

Винаги е било така - МВР-то подслушва и следи всички в държавата и после ползва информацията (не за борба с престъпността, а) за борба с неудобните хора. Тоест, винаги шефа на службите е силният човек в държавата и си разчиства пътя към повече власт.

Всички знаем кой и какъв е Борис Велчев.Разбираме как е реагирал.Значи е ясно каква е и Тодорова.

И аз ще кажа Браво!!! Бях загубил вяра в съдебната система...

"Неотдавна ВСС наказа само със "забележка" председателката на Софийски градски съд Владимира Янева, която е семейна приятелка на министъра, за същите провинения - 43 просрочени дела"....

Така трябва да се действа с комунистите. Твърдо и решително. Ще критикува тя! А след като се разправим с тях, ще дойде ред и на Доган и компания. Бойко каквото е обещал, го е изпълнил досега. Дори съм привърженик на още по-радикални действия.

Кое е изпълнил от обещаното?

Господи,какъв олигофрен си,а Бойко не е ли комунист бе изрод недоклатен,той дори отказа да се деполитизира!Бивш комунист и бивш негър няма бе утепляк скапан!

Вместо тука двама трима тиквеници да плюят по Цветанов и Борисов моля ги най-учтиво да ми намерят съдия в София напр/ но не само/ над 50 , на когото поне едно от децата му не е съдия или в системата. Защото аз познавам доста и от тия " свети води ненапити" и всички добре са се уредили : най-вече с конкурси, но и други врътки има - и все техните дечица- правото вече чрез ДНК ли се предава в Блгария

Вместо тука един двама кауня да точат лиги по бивши физкултурници и охранители на комунистически величия, да вземат да намерят учител или инженер или доктор на който и децата му да не са се устроили катп такива и да се чудят как да свържат двата края и как да си платят здравните осигуровки.

ГЕРБ Не реформират Съдебната система,Не ГЕРБ Опитомяват съдебната система да Работи За ГЕРБ,а не За България ! ГЕРБ Унищожават Всяка критика срещу себе си, и Стимулират Слагаческото,Робско поведение Към себе си !? Цв.Цветановата Владимира Янева , стана Шеф на Соф Градски Съд, Само с 2 г.реален стаж, има 43 Закъснели и Немотивирани Дела ,Ноооооо "понесе" само Забележка ????!!!!

Браво. Най-сетне. А тези, които леят крокодилски сълзи за нея, дума не обелват за сериозните и прегрешения и пропуски.

БРАВОООО!!!! има светлина в тунела на правораздавачите... Трябва да разберат, че не са богове и да решават справедливо, а не уродливо. Евала и на Цветанов...:-)

Защитниците на независимата съдийка М.Тодорова ,когато изпращат в Европейския съд мотивити за невинност на последната да не вземат да пропуснат посочването на факта,че цели 11 г. не е постановила присъда на изнасилвач на малолетно и непълнолетно момичета.Значи първо фактите и след това цялото останало политиканстване в стил бля бля!

Говорим за Владимира Янева, дружката на ЦвЦв, с 43 просрочени дела на малки изнасилени дечица и сума ти недвижими имоти... Апелирам за незабавното и дисциплинарно уволнение ....... Фактите са на лице! Не може в една правова държава да се мери с два аршина!

Може! В България всичко може! Страната на най-бедното и най-простото население в Европа. Те всъщност двете неща са свързани.

ПРОЧЕТИ ТОВА ОТКРОВЕНИЕ И МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА, ТОВА ЛИЦЕ ПОДЛЕЖИ ЛИ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ : "Деси била само в VII клас, а той - 20-годишен младеж. "Тогава само я щипвах по бузите и я подкачах, че ще я чакам да порасне" !!!! ПОЩИПВАЩИЯ МАЛОЛЕТНАТА ДЕСИ НЕ Е НЯКОЙ ДРУГ , А ТОЧНО МИНИСТЪР ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ. КАТО КАКВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ КВАЛИФИЦИРАНО НЕГОВОТО ПОВЕДЕНИЕ? НЕ Е ЛИ ТОВА ПЕДОФИЛИЯ ИЛИ АЗ НЕЩО БЪРКАМ?

Само като прочетох че е завела дело за клевета срещу Цецо ми става ясно, че става дума за поредната ганйовщина стил ГЕРБ. "Да махнем тая преди изборите, че после може и да е трудно."

Комунистът козината си мени, но нравът - не! Та даже да се казва Цоко, Боко или Моко. Бивши комунисти нЕма.

Не само бивши, а и настоящи комунисти няма!

Има, аз съм такъв. Затова и ми е обидно да наричате така тия мутрафони. Те всичките са били в БКП заради интереса, така, както сега са в СДС, БСП, ГЕРБ и дори ДПС :)))

Ще се опъваш на ВЕЛИКИЯ ВЕЗИР,А? И те чакаме в една друга телевизия.

Губи ми се нещо принципа за разделение на властите. Да беше Симеон II потъпкал този принцип разбирам - все пак си е цар по рождение. Да беше Станишев го сторил - айде. Да го прави обаче лидер на дясна уж партия дето трябва да гради демокрацията и да я пази - не е добре.

Лидер на дясна демократична партия. Я пак се ослушай за какво говориш. Говориш за мутра била охрана на комунистически диктатор, и както става ясно от грамите на американските служби, с не много ясно и чисто минало.

Аз не знам коя е истината, но щом Всички я жащищават тя трябва да може да отгоори адекватно на обвиненията, защото те са конкретни. Да не излезе накрая, че се бият "куц" и "сляп" и едните обслужват интересите на половината престъпници в БГ а другите на на другата половина. А знаете ли къде са хората дето им плащат масрафа на Всички - по средата! На дедовия!

Споделям мнението ти .

Доколкото си спомням отговори адекватно на ЦЦ като заведе дело за клевета..Пак доколкото си спомням ЦЦ не се яви защото не го открили или нещо подобно, но делото се отложи. След това не съм чул нищо за това дело

БРАВО! дано освен уволнение попадне и в затвора! като враг на народа, по стар комунистически обичай, ако може без съд и присъда! господа управляващи, като ще правите нещо правете го докрай - ПРЕКАЛЕНО меко пипате! всеки българин знае - НЯМАМЕ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА! така че по-добре под ножа, па макар и от време на време покрай сухото да гори и мокрото. НИКОГА няма дръпнем напред, със КРИВОСЪДНАТА ни система , развращаваща народа, толерираща червените другари и олигарси!!!!

или си роднина на уволнена или си много зле бе сладур/ сладурано - попитай специалистите за подходящи хапчета

Ами явно не пее под диригентската палка на ЦВР ЦВР И БОКО

да се знае че на наще не се посяга ще съди картофчо как може така ...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз не съм комунист, аз не съм герберист, аз съм просто човек, но този двоен аршин направо вони.

Това е жената,която разкри мръсното мафиотско минало на Борисов - свързан със сръбските мафиотски структури!!! АКО ТАЗИ ЖЕНА, не я защитят нейните колеги,то, те заслужават същата съдба!

Осъдени престъпници излизат на свобода защото тази съдийка 5 години не може да напише мотивите. Въпросът е как може главният прокурор да я зашитава, а не защо са я уволнили.

Съвсем ясно се вижда кой дърпа конците в съдебната система. Всички неудобни за Цецо - физкултурника се отстраняват. А неговата семейна приятелка разбира се е света вода ненапита.

Кой е по-лош? Герберист или комунист. Само не ми казвайте, че са едно и също. Не вярвам на това. Ако са едно и също няма да е тази битка дори тука в този форум.

Не са едно и също - първите са по-примитивни, а вторите - по-рафинирани мръсници. Резултатът обаче е еднакъв - от управлението и на едните, и на другите народът стана по-беден, болен и мизерстващ.

Не само тази. Съдът трябва да се почисти от всички корумпирани съдии. Затова правосъдието е в това състояние. Цял свят знае каква ни е съдебната система.