Съдът в Страсбург осъди България да плати 118 000 евро на ромите от Войводиново

Делото бе заведено, след като ромите от пловдивското село го напуснаха след гневните протести там заради нападението над командос на 6 януари 2019 г.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург осъди България да плати 118 000 евро на ромите от Войводиново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страсбург ще ви оправи гявури

Нагъл и неграмотен.

Вземете си ги у Страсбург и им сърбите попарата

Като имате слаби адвокати и като няма друг начин да разкарате тия мангали така е

Супер си е схемата!БХК ще прибере едни 115 000 €,с останалите ще им направят една софра на орките. Ядене ,пиене 2-3 дни,кючеци и всички ще са доволни .

Срам и позор... Да се "компенсират" някакви човекоподобни същества за това, че тероризират пирядъчните граждани, вършат престъпления и противозаконно паразитират и се множат животински за сметка на цял един народ!!! Е.ем ти Еврогейския съюз и всичките му там метастази, като ЕСПЧ.... Не ни е нужен такъв изобщо!

Да осъди дебелия дебилен Воевода да ги плати, България какво е виновна

От къде на къде трябва да се плаща за това че са изгонени от незаконните им къщи. На колко пенсионери( и не само пенсионери) са иззети имотите за някакви смешни сметки от проклетите ЧСИ( да пукнат всички до един). Просто за пореден път се доказа че европейския съд не става за нищо , освен постоянно да съди страни като България я заради някакви гнусни мангали( не визирам всички) както в случая или заради някой друг педераст където са му "нарушили" правата.

Не разбрахте ли, че Европейският съд, ЕС и ООН, и всякакви други международни институции са за да ни разделят и мачкат. Не са ви виновни циганите. Ние сме виновни, че приехме да сме поробена колониална държава, с управляващи ни мекерета. Продадоха България на Запада за жълти стотинки. И сега ония ни доят и мачкат, затварят и ликвидират, както си искат. Защо по времето на соца не ни пречеха циганите и педерастите? Защото имахме държава, имахме и закони. Друг път пак си избирайте евроатлантици - да ни трошат сол на главите, да ни вкарват във война и всичко още по -най.

Ми Орбан изгони слугите на Сорос и нещата си дойдоха на мястото

Най-малко 22 съдии от ЕСПЧ са били марионетки в ръцете на зловещия Сорос https://www.google.bg/amp/s/www.flagman.bg/show-news-209169-amp.html Близо 9500 европейци са се включили в онлайн петиция с искане за отзоваване на съдиите от Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) с установен конфликт на интереси, сред които и българският представител в институцията – Йонко Грозев. Това става ясно от публикация на френската неправителствена организация Европейски център за право и правосъдие, съобщава "Правен свят". Двама представители на Центъра разкриха тежки зависимости на част от съдиите в Съда в Страсбург с неправителствени организации, свързани или гравитиращи около американския мизантроп Джордж Сорос, като Фондация "Отворено общество" и различни клонове на Хелзинския комитет. Шестмесечното разследване на двамата френски учени - Grégor Puppinck и Delphine Loiseau, установило, че най-малко 22 от 100 съдии, които са работили в периода 2009-2019 г. в ЕСПЧ, са били бивши служители на мрежата от НПО-та, финансирани от фондации на Сорос. В същото време 18 от тези магистрати, сред които и двамата български представители в този период – Здравка Калайджиева и Йонко Грозев, са разглеждали и са били част от съдебните състави по дела, инициирани или по които страна са били клонове на Хелзинския комитет, "Отворено общество" и други НПО-та. Френският доклад сочи, че Здравка Калайджиева е била в конфликт на интереси по 12 дела, по които е била съдия в ЕСПЧ, а действащият български съдия в Страсбург Йонко Грозев по 6 дела. "Тази ситуация е изключително сериозна. Тя поставя под въпрос независимостта на ЕСПЧ и безпристрастността на съдиите в него. Тези конфликти на интереси трябва да намерят решение", пишат от Европейския център на право и правосъдие. .... В публикация на в-к "Труд" по темата бяха припомнени факти, според които цялата процедура по избирането и изпращането на Йонко Грозев, проведена в края на 2014 г. и началото на 2015 г., е била предопределена и е била осъществена в конфликт на интереси. Тогавашният български съдия в Страсбург Здравка Калайджиева е подала оставка преждевременно, за да освободи място за Йонко Грозев, който е бил негласният фаворит на тогавашния министър на правосъдието Христо Иванов, който при определянето на Националната комисия по избор на български съдия в ЕСПЧ, включил в състава й и Красимир Кънев, председател на Българския хелзински комитет. Въпреки, че Красимир Кънев и Йонко Грозев са съоснователи на финансираното от Фондация "Отворено общество" НПО през 1993 г....." Много наивници повярваха на лъжи и гласуваха за баш соросоидите от ПП и ДБ, като по този начин, за пореден път ги вкараха в Парламента!

Съдът в Страсбург да върви на м..ната си. А пребитият командос защо не е подал жалба в съда в Страсбург, ами само малцинствата, които са го пребили са се жалвали?! А защо наште цигани не осъдиха в Страсбург Франция защото редовно ги екстрадира от там обратно в Бг и французите им събарят катуните?! Това не е ли дискриминация?!

Командосът не е човек! Този съд защитава подчовеците - мангалите!

ЙОНКО ГРОЗЕВ. Същият този никаквец е член и адвокат на ОМО "Илинден" и е съдиа в псевфдо съда за правата ма "човека"? ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОЙ Е ЧОВЕКЪТ - СОРОС! https://przone.info/2020/10/11/%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%B2-%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BC%D0%BE-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B7/

Няма спечелено дело, защото съдът е управляван от Сорос!(БХК, Оттворено общество и други сатанински и антидържавни структури!)

Съдиите в Страсбург да ги осиновят тия гадни мангали. ИЗМЕТ

С тази операция Каракачанов си правеше пиар. За евро изборите жителите на това село гласуваха масово за ВМРО. След разрушените им незаконни къщи, ревове и късане на ризи, си дадоха гласовете за Каракачановата партия. Купуването и продаването на гласове е престъпление. Но сега кой ще покрива масрафа?

Ти не си притесняван нощем от цигани, нали? Не ти влизат в къщата да ти задигат всичко, което им падне пред очите и да ти вземат 20 лв, от пенсията ти. Тогава си затваряй устата, че аман от осигурени моралисти и хуманисти.

Все за нещо сме им длъжни на тия, да ги издържаме, да ги търпим да ни крадат, да бият майките и бащите ни и да ги грабят и изнасилват по селата, да гласуват за мафията герб и дпс и тн. Да кога бе, до кога политици и мангали все на нашия гръб ще ги мъкнем?! Европейския съд да ги плати тия пари, мангалите са живели незаконно на незаконно завзети парцели в незаконни бараки и коптори! Аз отказвам от мойте данъци и стотинка за тия църните орки да бъде плащана!

Гей ,Гея храни.Еврогей съда в Страсбург съди България,затова ,че цигани убиват командос и хората се вдигат и ги изселват.Няма що,справедливост ,еврогейска

И като са спечелили 118 пари така и не са къщите в чужди парцели. Това е доста добре. Нека уважаемият съд отсъди да се заселят пак в незаконните си къщи, това ще е забележително постижение (на съда). Но надали.

118 Хил. евро?! Дали циганите от Войводиново изобщо са чували, че са осъдили България? Тоя, дето ще гепи парите, да се задави с тях фатално.

Я сега кажи любимата ганювска поговорка за кой яде два зелника.

То само това е циганите са номер едно по "заболявания " ТЕЛК работи за тях, а ние българите ( овцете) плащаме. Да живее Демокрацията.

Нищо, важното е да се гордеете, че сте българи и да правите протести за "традиционните ценности" по Хелоуин и по гей прайда. Виж, за циганите си мълчите и се навеждате. С истинска българска гордост, разбира се.

от БХК няма кой да им го нхк вгз и бй да им преобразува кокалите?

ние не осъдим БХК за подпомагане на криминален контингент.

Щото сте преклонени главици бе, ганчо! Само на маса и по анонимните форуми сте големи ербапи! Затова и циганите хем ви бият, хем си плащате!

Какво означава "Щото СТЕ преклонени главици"? Вие какво направихте за да не СТЕ преклонена главица?

Съвсем точен е Каракачанов! Безброй са случаите на цигански набези с грабежи и убийства на стари хора. Тоталното не плащане на осигуровки и погазване на законите на Република България за тях е нещо нормално. Как тъй? Нали и те имат лични карти и са български граждани? Може ли за тях законите да не важат?Добре е българинът да си отвори очите и да види каква "справедливост" му спускат от Страсбург. И тя ли е част от евроатлантическите ценности? Като Истанбулската конвенция. Такава "справедливост" за нищо не става!

Вместо да дращиш по форумите, отивай да работиш. Тези 100 000 ще трябва да ги плащаш ти и другите ганювски разбирачи.

Какво значи български хелзинкски? Хелзинки не е в България. Значи не е български!.! Да се омитат от тук. А по големи лицемери от западните капиталисти няма!

Съвсем наскоро лезбийки осъдиха Българските съвестни данъкоплатци и щипнаха 20 000 лв. Сега пък циганите които не плащат данъци бръкнаха в джоба на всеки съвестен Българин плащат редовно данъците си с 235 000 лв. Трябва на всяка лезбийка, пдераст или циганин който съди собствената си държава да му бъде ОТНЕМАНО ГРАЖДАНСТВОТО и да бъдат зачислявани КАТО БЕЖАНЦИ в бежански лагери. Нагла измет се е навъдила напоследък по нашите земи.

И въпреки това 61% за пореден път отидоха за гъби, вместо да направят един конкретен избор.

Аз приказвам, че вместо с багери е по-ефикасно със снайперисти, вие не ми вярвате...

обикновените бедни цигани. А главата на Змията.

Аз приказвам, че вместо багери, е по-ефикасно със снайперисти, вие не ми вярвате...

България да им плати пътнините. В Страсбург да си построят НЕЗАКОННИТЕ КОПТОРИ! Да пробва българин не да построи нелегално жилище а да си направи ремонт в Страсбург БЕЗ ПЕРМИТ(разреиение) за ремонт!!!

Някой не е ли осъдил двамата братя за побоя? Ето това е висшата форма на демокрация! Да се борим за евроценностите. Скоро проевропейското ни правителство, което ще се състави, ще ни въвлече в конфрикта. Трябва да си защитим ценностите. Ето тези ценности.

Е, нали най-важното е да мразим Путин. Па другите проблеми...майната им.

ёб твою мать пригожинской, сука блядь!

Преди да псуваш, научи какво значи сарказъм и как се използва.

Господата от Страсбург да си ги взимят циганята при тях да им търпят простотиите

Тези от БХК са еничари, антибългари, трябва да бъдат забранени и прогонени.

Не! Те трябва да бъдат бесени с главата надолу по стълбовете на уличното осветление!

Чистокръвни българи са си, ганьо. Един циганин няма сред тях. И действията им са съвсем български, в най-добрите български традиции.

Нег ейче, не са българи. Това НПО е еврейско и е на евреин

Няма народност евреин, ганювец прост.

Не знаех, че най-добрата българска традиция е да няма наказаност за побойници. Много се радвам на разпада на Европа. Не се чудете на тенденциите към национализъм. Това е чувство за самосъхранение.

Ами погледай с какви присъди се измъкват убийци, наркодилъри, прегазващи хора, че да се научиш, ганьо. Рецидивисти с по няколко присъди извършват същите престъпения и пак са на свобода. Това е точно българската традиция.

Има няма по 3000лв на иск Нищо работа

Всичките тези пари ще са от нашия сиромашки джоб...

Що не осъдиха ген. Чочоолу, най-хубавите години след мачкането в Столипиново.

... Случка от 70-те г., по време на "омразния" социализъм.... В едно село между Чирпан и Ст.Загора, Винарово или Яворово беше, цигани нещо сгазили лука и какво следва? Идва се властта, бой, бой, съд и в панделата... А едновременно с това - изселване и къщите и бараките им бяха изгорени.. Та, така е било, преди демокрации и НПО-та да сговнят нещата в БГ.

Практиката е показала, че с тези по друг начин просто не става.

БХК колко от тая сума ще лапнат.

90 ПРОЦЕНТА! ЗА ЦИГАНИТЕ ПО 50 ЛВ. НА КАЛПАК! И ТОВА ИМ Е МНОГО!

На сапун

си сложа едно кашонче-къща на (до) жълтите павета (разпадналите се), ставам ли автоматично под закрилата на Европейския съд, или трябва задължително и да си мангал

Българския хелзинкски комитет (БХК) трябва да бъде забранен, гадно НПО на сорос, налагаща наглост и джендърство! Ромите сами да се съдят, когато имат проблем, а не чужди НПО-та да съдят държавата, за да прокрадват извращенията си!

Съвсем наскоро лезбийки осъдиха Българските съвестни данъкоплатци и щипнаха 20 000 лв. Сега пък циганите които не плащат данъци бръкнаха в джоба на всеки съвместен Българин плащат редовно данъците си с 235 000 лв. Трябва на всяка лезбийка, пдераст или циганин който съди собствената си държава да му бъде ОТНЕМАНО ГРАЖДАНСТВОТО и да бъдат зачислявани КАТО БЕЖАНЦИ. Нагла измет се е навъдила напоследък по нашите земи.

Лоша идея, МНОГО лоша идея! Те вносните мангали и п*дерасти имат повече права от местните мангали. Ако и местните мангали ги пишеме "нов внос" - тогава ще трябва да плащаме още повече.

И ИЗВРАТЕНИТЕ еврогейци.ПОМАГАТ ПОВЕЧЕ НА ЦИГАНИТЕ А НАС НИ МОРЪТ.БРАВО УСЕЩАМ КОК ХРИСТИЯНСТВОТО СИ ЗАМИНАВА ОТ ЕВРОПА.ЕЛИТА Е НАМИСИЛ НЕЩО С ТЕЗИ БЕЖАНЦИ ТАЛИБАНИ

Винаги се сещайте за Костадин Костадинов от възраждане какво ви е говорил за този ЕС когато се случват такива абсурди спрямо Българската нация.Винаги ще ви го напомням.

изборите минаха..няма вече нужда от агитация

никога няма да защитят българин. Това са тези които обявиха австралиеца убиец на българин, за човек на годината. Този краси един път го биха с чукове. Защо не го сгазиха не знам. Това е антибългарска организация и кой им разрешава да носят името български? А истината е, че не им дреме за мангалите, просто от 118 хил, 110 хил са за бхк ато, и 8 хил за уж уплашените убийци.

Те не са българи, те са нпо джендъри с цел да извратят държавата и да я сисипят в полза на други.

Ако такива са ни командосите някакви си двама да ги пребиват не искам да съм командос бахти смотаняка,бахти обучението хахаха

Всеки може да бъде пребит, когато е изненадан, но да, изложил се е, че е бил изненадан. Май одеяло му бяха сложили на главата.

Както казва комшията оправят се на 40 - то ! Но човек избира какъв да е , човек или шубек !

Колко сме жалки като народ и държава.Тука някакъв си Евр. Съд и БХК ни правят на маймуни.Веднага референдум за излизане от ЕС

Да вземете да ги натоварите в колона ТИР-ове и да ги закарате в Страсбург, там да си ги отглеждат. Защото не се държат като хора, а като бездомни домашни любимци, Незаконни постройки, ток, вода и тухли, социални помощи и търговия с бебета, крадене ... Искам да видя, кой кого трябва да осъди, ама с тая ИЗВРАТЕНА, Еврогейска, ценностна система, все ние българите го отнасяме, за всичко. Е, как да гласуваме?! Да са ви честити, искам да ги видя тези, като напусне и последния кадърен българин, страната, кой ще ги отглежда?! Или ще им зачислят персонал от Брюксел. Наглост! Наглост е постоянно да се месиш във вътрешната политика на една държава. Наглост е, ЕС-СССР да се държат, като колониалисти, а да ни проповядват обратната теория. Ама, като гледам и те се пързалят, по много стръмен склон, надолу.

Не ти е виновен ЕС, а най-вероятно некадърната ни защита ... Много от кадърните хора, отиват да работят точно в държави от ЕС или подобни (САЩ, Австралия, Канада, Великобритания).

В основата на евроатлантизма е разбирането на свободата, като трансполово и трансджендър изживяване, толерантност към малцинствата и подпомагането им чрез квотно преразпределение на благата. Още в самото начало евроатлантическият подход изисква премахване на редица термини, обременени от времето с негативизъм. Така напр. заменя се употребата на цигани с роми, негри с афроамериканци, педерасти с гей и т.н. Всички малцинства, понеже са такива, са уязвими и се нуждаят от определен толеранс за компенсация на това. Няма никакъв проблем, че ромите притежават незаконни постройки, един ден щом си стъпят на краката, те ще ги узаконят, какво ви пречат хората, които карат тротинетки по магистралата или каруца в аварийната лента?

Сарказъм?

А негрите в Африка афроафриканци ли ще ги наричаме?

И кой е измислил тия простотии? И кой е решил, че за нас са задължителни? Да си ги вземе мангалите и да си ги гледа. На нас не са ни нужни. А май не са нужни на Франция, на Италия. Между другото, в тези държави мангалите нямат гражданство и имат забрани да стоят на едно място повече от няколко месеца. това според мен е дискриминация. Санкции за Франция, когато изгори катуните нямаше. Що така? Ние в България, какво, глупаци ли сме? Някакви идиоти ще ни разиграват като маймуни.

освен малцинствата, не може да си направи незаконна постройка и да го чакат да се замогне, та да си я узакони. Ясно ли ти е какви простотии си написал?!

Съда в Страсбург не е легитимен орган. Да се дават обезщетения при положение че са изградили незаконни постройки е лудост и нахалство. Да си ги вземат там във Франция да си изграждат незаконни постройки.

Ура да живее ЕС Ползвайте си го с пълна сила

Няма ли кой да им е*е майката на тия от БХК