Съдът реши: "Росенец" вече официално е плаж

Делото не е приключило, но плажът е вписан с предварително изпълнение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо

Нищо

Това лято, всички на плаж на Росенец !

постове и ми е тъжно за България , народа и бъдещето ... дърлят се за кокала и власт едни и същи лисунгери , които предварително са се наговорили, как да "забавляват" и ангажират вниманието на избирателите , докато си менкат и разпределят благата от бюджета и държавната софра

къф плаж у тоя каманак и резервоари на нефт? Трябва си мазохист

Този 100 метра каменен плаж голямо реване. А във всичките ни курорти има големи ивици хубав плаж заградени от собственици на хотели и концесионери и нормален човек не може да отиде там никак. Ето там е проблема с това ограждане, слагане на шезлонги и чадъри които са платени и запазени от някой хотел и няма стъпване там. Дори и си ги ограждат с въжета и охрана си слагат.

Един съдебен прецедент и за останалите вмирисани скумрии откъм главите, законова балтия...

Абе оставете го Росенец. Там е само каманаци и никой не го интересува от този плаж. Дайте гласност защо плажа на Евксиноград е затворен за простосмъртни от 100 години и се охранява от НСО. Знае се, че там почиват депутатите. Христо Иванов и той е бил там, ама мълчи като комунист.

Уж, Да България дадоха на прокурор нещата. Развитие нулево. И там ли трябва да дебъркираме с българското знаме? Конституцията не важи. Евксиноград е анклав.

Мястото наистина е калпаво за плажуване. И го казвам не от сатетлитни снимки. Беше популярен заради преплуванията по пътя на затвотниците, избягали от острова - плувал съм го в началото на 70-те години. После преплуванията се преустановиха по естествени причини и се занемари. И все пак си е плаж и това, че е калпав плаж, не дава основание на някой да си го огради и ползва като лична собственост.

Уж, Да България дадоха на прокурор нещата. Развитие нулево. И там ли трябва да дебъркираме с българското знаме? Конституцията не важи. Евксиноград е анклав.

на роско плювналиев кога ша земаме имотите покрай Морето ?

Ако не се лъжа по Конституция плажната ивица е изключителна държавна собственост. Този капут трябва да бъде съден за обезщетения и за неправомерно завземане на държавна територия и самоуправство.

Ами те всички гори по планините са самозалесили се, раздайте ги на сокола, той и без това си ги сече безогледно!!!!

Трябва да си луд да отидеш там на плаж. Всеки (който не е ходил в Росенец) може да види сателитни снимки на района и ще разбере за какво става дума. Все пак, горещо препоръчвам рибния ресторант "Бирария Даляна". С удоволствие го посещавам винаги, когато съм на Южното Черноморие.

Никога, ама никога няма вълни, които да са опасни за децата ! Това отговаря на въпроса ти за "лудите"!

Кажете,за какво става дума като се изказвате неподготвен.Въпросът е принципен.Първо това е плаж от десетилетия и никой няма право да затваря достъпа до него.

Е, какво значи тази незначителна новина пред другата - Вождът е приет в " Пирогов" за операция на коляното;))) Ей, не му се ходи на тоз' чиляк в парламента и туй то:))

през 2013 год и кръвно вдигна ...След едно мачле... Сега може покрай играта с внуците да си е сецнал коляно, и той е човек, колкото и да не им се вярва на последователите му ...!

Един по-долу пита КОЙ е виновен, че толкова години ивицата не е била плаж и е била затворена. Отговорът е очевиден - ДЪРЖАВАТА, която е позволила безобразието: А държавата през последните 10-12 години беше в лицето на: 1. ПРЕМИЕРЪТ - БОРИСОВ и неговото правителство = изпълнителна власт, която разрешава или не разни неща, сделки, прехвърляния на собственост, строителни планове, който контролира чрез строителен надзор, води кадастъра и др.такива неща... 2. ГЛАВЕН ПРОКУРОР - ЦАЦАТА и после ГЕШЕФ - който трябва да следи за спазването на Законите в държавата и да съди нарушителите, като образува срещу тях дела. 3. Частично и косвено НАР.СЪБРАНИЕ - доминирано от ГЕРБ , което пише законите.

слаба упорка! мижава бих казайл! всеки който иска може да провери доган къде, кога и какво е построил, кой е бил на власт тогава и кой му го е узаконил!

М ръсни гербави, защо чак сега, а?

Някой би ли ми помогнал да разбера - на кое от картинката му викат плаж и от къде е достъпа до него? В крайна сметка чий е този имот и с каква процедура е придобит?

В долния ляв край,малко замъглено се намира въпросния плаж. Не е кой знае колко голям, но пък Доган и къмпани са решили, че той си е техен ! А той не е .На тази територия като цяло навремето се намираше Яхт-Клуб -Нефтохим, но плажа не беше към тази територия и там лятно време много семейства с малки деца идваха, защото морето е безопасно и винаги защитено, поради южното си изложение... Доган и фирмите му купиха някъде около 2015-2016 год този терен от Лукойл, наследника на Нефтохим това изоставено място (без плажа) и построиха палатите ! Проблема не е само този плаж и постройката върху него, която е абсолютно незаконна, а от северната страна на полуостровчето има триетажна , бетонна сграда,цял хотел, (квадратния покрив, дясно долу на снимката),която пък изцяло е построена върху изключителна държавна собственост,направо на брега, но за нея кой знае защо се замълча... Явно са решили да жертват кокошката заради коня !

че кеят, кото кой знае защо малко е поорязан на снимката, преди си беше до първата s-образна чупка, а сега е още 200 метра навътре в морето и се получи частно Доганово пристанише ! Е, виж, кой му продаде и морето след 2016 год, това не мога да ти кажа!

Сега им е.... е мамата на Гърците!

Я да видим как М.Манолова и Хр. Иванов ще бутнат НЕЗАКОННИТЕ сараи ,нали затова ви избрахме ,ЧАКАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Око вади ли?

И Бойко на времето щеше да бута барбекюто на Доган

Съдът развали една далавера на ГЕРБ и ДСП, те обаче направиха нова - концесията за Летище София. Разрешиха на концесионера да не плаща такса 10 години.

Ей от този сарай започна бутането на ГЕРБ.

не си прав. Това с лодката беше само един от многото епизоди. Протестите бяха започнали вече и чак тогава Хр.Иванов организира акцията с лодката на 7 юли 2020 г. Ние помним добре хронологията, ако ти си забравил. Преди това имаше протести срещу избора на Гешеф. Още през ноември 2019 г. започнаха нещата. Радев върна избора и направиха нов избор - пак Гешеф. Хората още тогава излязоха с протест и вързаха ДПС-ШИШИ-ТИКВАТА

А пък другаря Бойкикев - депутатин!

А на бас че няма да ме пуснат да си сложа хавлия и да се топна ?

Ооо, дори се вижда от космоса. Един американец трябва да измисли някакъв много як продукт, който да бъде купуван от страшно много хора навсякъде, за да може да си позволи такъв имот. Другата опция е същия този американец да си е паркирал задника на CEO стола на някоя компания, която с около 20 или 30 хиляди служители да изкарва поне БВПто на цяла България, и чак след това пък да е направил нещо, с което компанията да се е изстреляла още по нависоко, че да получи многомилионен бонус, с който да може да си позволи такъв имот. Но дотук за американците. Бай Доган ко е направил за да си позволи такъв имот? Риторичен въпрос.

И? Доган си има плаж ли :)

И сега по-хубаво ли ви стана след като взехте на Доган собствеността? Вие ли сте работили за нея?

Тихо, герберастче.

нищо не е взето за съжаление, само 20 сантиметра от оградата до гьола :)

Все ми е едно, няма да ходя на плаж там, то е една педя

Цирка продължава. Тези камънаци никога не са били ползвани за плаж. Трябва да имаш голямо въображение да го назовеш плаж. ДПС-то отново изиграха всички с помощта на ДБ-то.

Не годорете глупости.От десетилетия е плаж и много хора го посещаваха.Като не знаете ,не говорете.

И какво сега, мокрия сън на оялия се дебелак Ицко се сбъднал. По-добре ли живеем всички, вдигнаха ли ни се заплатите, нормално ли живеем като 50 метра трънаци вече били плаж. Е, на самия Ицко и кохортата му мошенници-костовисти определено им е доста по-добре, защото и субсудийка взимат и топли места в парлмента получиха, ама то това беше целта, боли ги фара тях за обикновения човек и неговите проблеми.

Не, общо взето нищо не е променило, защото е прекалено късно за китка, либе. Тези които живеят по-добре и с висока западна заплата си нямат Доган и другите като него (всички във властта). Доганоподобните в онези държави или са в затворите или мият улиците.

пристанище строил, яхти купувал, сарайи градил..., ми от къдя пара ва аркадаш :)

То като военна база това.

А НЕЗАКОННАТА ПОСТРОЙКА И КЕЙ , АМАН ОТ ДАЛАВЕРАДЖИИ !!??? Хр. Иванов ,защо мълчиш бе мушморок ,а ?????????

Най-после НЕЩО .

анкетна комисия за разследване на Росенец ще има ли, яхтеното пристанище което беше незаконно - разрушено ли е?

Надам се за прокурор на република България и че оправя всичко. Буджака е на Ивчо няма проблеми там.

С решение на Върховния административен съд ивицата официално е призната за плаж. А за времето което не сме го ползвали като плаж КОЙ ШЕ ОТГОВАРЯ

Сега вече Доган твърдо ще подкрепи основен ремонт на съдебната система. хе-хе