Съдът на ООН нареди на Израел да предотвратява геноцид, но не и прекратяване на огъня

РЮА заведе делото по-рано този месец и поиска да бъдат постановени спешни мерки за прекратяване на сраженията, при които са били убити повече от 26 000 палестинци

Обратно в новината

Коментари - Съдът на ООН нареди на Израел да предотвратява геноцид, но не и прекратяване на огъня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да повторя, че дирци неспирно трият Колкото и нашите държавни служби испълняват разпореждания на съда, толкова и Израел ще го направи. Нетаняху ясно заяви, че нищо няма да ги спре.

а санкции А?! Г.золизци!

Да предотвратява геноцид? На кое му викат геноцид? Нима всяка смърт на едно лице от друго с различна религия може да се смята за геноцид? До толкова ли ниско се свеждат нещата? 26 хиляди мъртви на фона на 4.9 милионното население на Палестина било геноцид!? Ако Израел наред гърмеше градовете и вече бяха убили над половината от населението, тогава може да се говири за геноцид, но за няма и 100 хиляди е пресилено. Хей по този повод същото не се ли отнася за Америка? Според техен доклад от 2020 г. 80% от всички атаки с дронве в Афганистан са поразявали цивилни? А вярно осъдиш ли Америка за военни престъпления, готви се за политически и икономически репресии. Мда много демократично. А тия РЮА къде са че да поставят условия? Израел вече заяви на ООН, че са готови да забранят на персонала им да стигне до тях ако ще възнамеряват да им се пречкат. И бързо млъкнаха от ООН, в пърмите дни от войната.

Разбира се, на тях много добре им е ясно, че Израел прави всичко възможно да сведе жертвите до минимум. Много добре им е ясно, че Хамас искат да има колкото може повече жертви, играейки подла игра. Но заради политика и интереси играят жалък театър. Този театър обаче пред Израел няма да мине. Ако искаше, Израел можеше да приключи с Газа само за няколко дни още в началото, изтребвайки наред всичко живо- имат и нужните оръжия, имат и капацитета да го направят. Но не го правят и предпочитат да действат бавно, но внимателно, именно за да сведат жертвите до минимум.

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:------- https://do.my/biox

Вика им - пази сее :)

Точно за вица за мaнгo се сетих, дето му казали да "пази" Айшето че много чaaвema станали....

Пак добре, че не е издал заповед за арестуване на убитите палестински деца за геноцид срещу израелските военни.

Израел ще направи каквото трябва. Нито ще се съобразява, нито ще се обяснява. Докато си свърши работата докрай. Целия този театър, вой, заплахи, манипулации, изкривявания и малоумие, всички тези номера са ясни и няма да минат. Един ден целият арабски свят и другите мюсюлмани, както и всички "про-палестински настроени" по света, ще бъдат дълбоко посрамени от поведението си, от 1948 година насам! Ако вместо да нападат Израел още тогава, се бяха съобразили с тогавашните резолюции и бяха приели двете планирани държави Израел и Палестина, днес целия Близък Изток щеше да е различен.

И дали бойците на Хамаз ще свършат някога, или ще се умножават?

През 1945 г. едни други подобни, нацистката партия в една много по-голяма държава, Германия, бяха смачкани, заедно с идеологията им. Та, казваш, Израел не може да се справи с една нищо и никаква Газа, дето по територия е само колкото София? Мислиш, че Израел не може да приключи с Газа за няколко дни ли, изтребвайки всички живо поголовно?

Само дето са Натаняху е ФЮРЕРА:) Според Col. Lawrence Wilkerson. Потърси си кой е.

Ще ти се. Ама кой ли те пита. Знаеш ли, не ми харесваш. Затова, ти си фюрера. Ей тъй, защото така ми харесва. Така или иначе, Израел ще смачка Хамас. Ако искаш, купи си пуканки, стой и наблюдавай.

Най-вероятном Шефа на ООН е Евреин,,, Колко честно за останалия свят...

Absoljutno licemerie i absurd, nqma pravo ima samo "pravoto" na silata...izbiha 25000 dushi, ot koito povecheto jeni i deca, no tova ne e genocid, kakvo pravo, kakvi 5 lv.?????