Посланици с досиета съдят МВнР заради връщането им

Четирима посланици, които са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, са дали на съд Министерството на външните работи заради принудителното им връщане в София.

Обратно в новината

Коментари - Посланици с досиета съдят МВнР заради връщането им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАХАЛНИЦИ

Каква наглост и безочие от комунистическите де-се копои/дипломати!? Щом много лаят, да им се отнемат пенсиите и... в затвора защото не са работили за България а са я предали!? Ей такива мекерета дигат рейтинга на ГЕРБ и Бат`Бойко!!!

Тези отдавна са изпълнили всички законови условия за пенсиониране и приключване на мандатите им, но досега Гоце ги пазеше като особено ценни лично за него и за малко кръгче "правоимащи" около него. Но не желаят да идват тук и да живеят като пенсионери дори и с големите си пенсии, искат вечно да плюскат по коктейлите и да пишат едни глупави "анализи", преписвайки местни вестници, докато си уреждат децата по университети и живеят охолно за държавна сметка в европейски държави! Забелязваш ли, че нито един от тях не е в "трудна мисия" - в Монголия, Индия или Кабул?! Те си се окопават в Европата и си прекарват много добре там години наред без да вършат абсолютно нищо смислено, просто "усвояват бюджета" за лична употреба!

Всички от ДС вън от властта.Няма място за марионетки.Да бяха се сетили и сами да си бяха подали оставките.Всеки има заслуги,те са си в миналото,само историята ще отсъди кой прав ,кой крив.Аз знам само едно-Докато има спотаени " фуранджийски лопати",големи успехи няма да има.Млади хора,аз Кривия искам само да ви кажа едно.България произвеждаше компютри четвърто поколение със най-модерната технология,много от парите по-външният дълг бяха вложени там.Хубаво ли е това?Не е ,не е хубаво,защото във същото време западните корпорации произвеждаха компютри пето поколение.Заключението е:Със супер скъпи машини произвеждахме морално остаряла продукция.Това е!!!Казва ви го човек вътрешен на системата.Няма нужда всеки сега да се бие в гърдите и да казва "аз съм ....".Аз пък казвам не си -Не си актуален.

А на тез пределно-ясни-чии потомци ( и питомци) нима не им е ясно, че процедурите по отзоваване са неизбежно с активно съдействие ( И одобрение ! ) от страна на държавите, където са зулумирали ?!

Ами като са ставали агенти на ДС да са мислели, сега могат да се сърдят само на себе си.

Това са консенсусни хора, срещу 40 заплати ще е пенсионират. А ако са си платили? " Мисия прага "? Казуса е сложен, на решение българския Съд ще намери . Справедливо решение !

Тези красавци искат да живеят вечно и да бъдат посланици до края на дните си! Не е ли малко множко вече?! Този в Белград е там вече 8-9 години, в този в Хага - също, а в един в Москва - над 15 ... Няма такива мандати, американските се сменят на три години, руските - на четири, а за нашите мандатът е три, най-много пет, но някои си стоят вечно ... Сигурно със специални поръчения, не знам за какво друго?!

Държавници тип Гоце ДС-то от много отдавна не ни трябват и ни компрометират пред света и пред съюзниците ни от ЕС, НАТО и САЩ! И това което пратиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и кръга на Гоце ДС-то правеха, е вече крайно недопустимо! Пълна лустрация на дипломацията ни - път на нови млади и европейски образовани хора!!!!!!

Тия "посланници" са си на служба при Гоце и Путкин и се мислят за вечни.Червените боклуци вонят противно,докато не бъдат изгорени .Маниерите им показват ,че те нямат нищо общо с дипломацията,нямат и човешко достойнство.

В Уикипедия в биографията на Калфин пише: През януари 2010 Ивайло Калфин декларира, че фирмите регистрирани от тайните български комунистически служби в чужбина са една от най-добре пазените тайни на българския преход, и че те могат да се считат отговорни за присвояването на по-голямата част от богатствата на страната. Хайде да спрем коментарите и да оставим това правителство да си свърши работата - никога не е късно да се измете България от вмирисаните болшевики!

Значи, Румяна Желева като поставено лице на такава фирма принадлежи към тази група. Ами ГЕРБ са си политически мазохисти и камикадзета.

Искаш да кажеш, че след отзоваването на посланиците, правителството на ГЕРБ се кани да анулира регистрациите на фирмите на социалистическата номенклатура и да върне присвоените средства?

Ако са така кадърни, както се твърди, да си намерят друго по-полезно поприще. Ако така са се зацепили за посланически места, правете сметка, че са наистина некадърници, лансирани по политическа линия заради далавери и укрепване на болшевишките позиции. Такива като тези подлоги похарчиха милиардите на България и сега народът ги изстрадва! Четете във Уикипедия за Калфин, цитирам: През януари 2010 Ивайло Калфин декларира, че фирмите, регистрирани от тайните български комунистически служби в чужбина са една от най-добре пазените тайни на българския преход, и че те могат да се считат отговорни за присвояването на по-голямата част от богатствата на страната. Ето че само Бойко се оакза кадърен да измита гнилочта! Браво, Бойко!! Достоен българин!

Па, и нагли!

СДС, въпреки, че имаха мнозинство в парламента, премиер и президент - не гласуваха лустрационнен закон и не отвориха досиетата. Това позволи на Гоце да стане президент, на Доган да остане лидер на партия, множеството магистрати, политици и посланници да бъдат агенти на ДС. Във всяка демократична държава само намек или съмнение, че висш магистрат или политик е бил агент на репресивен апарат би довел да незабавна оставка, а тези наглеци, след като цял живот са крали и живели на готово искат да съдят България, също като Симеон-крадеца.

Помните ли върлия антикомунист Лех Валенса? Президента Лех Валенса отказа да подпише указ за амнистия на полковник Ришард Куклински, работил във върховното командуване на Варшавския договор защото бидейки в Москва е предавал секретни материали на враждебно разузнаване. Мотивът му- сега НАТО са ни съюзници НО тогава той е предавал Полша а това оправдава смъртната му присъда(последствие e помилван от Висшия съд на Полша). А някой да се сеща за генерал Райнхард Гелен и неговата организация. Та когато говорим за разузнаване иделогемите с които ни заливат в момента трябва да отстъпят път на практичността.

Веднага се записвам за изпълнител на шутовете, дори заплащане няма да искам !

Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар, физкултурник и всякаква друга морална утайка!

Не елитът на нацията работеше в ДС, а последната по партийна заръка търсеше все възможни начини да държи интелигенцията под контрол. Ако искаш да правиш кариера - най-добре е да си доносник. Не случайно беше изрично забранено висшите партийци да се вербуват за сътрудници и агенти на ДС.

Кой елит?На нацията или на комунистите?!

Николай Младенов произхожда от червено комунистическо семейство. Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане комсомолски секретар в английската гимназия и министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!

Хахахаха, ти ме уби, бе! Само деца на ДС и БКП можели да учат в Англ. гимназия!! Сигурно си двойкаджия, та затова не си влязъл там! Просто се влизаше с пълно 6, а тогавашните шестици са равни на сегашните 10!

А превилегии за някои нямаше,ли?!

Всеки има право да си търси правата според действащите закони. Защо плювате без да сте запознати с нещата. Ако вас ви уволнят защото сте примерно ром колко организации ще застанат да ви защитават??Хората са се обърнали според закона към съда..И ако някой не е разбрал, не че са служители на ДС им пречи да са посланици а че не са си платили на герб за това..Сега гербаджиите които са вземали пари за да назначават за посланици определени хора трябва и да си изпълнят обещанотозащото може да се появят и други с договори за това...

А дали не са платили на тройната ламя да ги назначат за посланици и понеже все още не са си избили парите, затова драпат да остават?

Не бъдете наивни, корупцията не е дошла с ГЕРБ, под една или друга форма се плащаше и преди 1989 г., но при днешната ни "демокрация" това явление придоби колосални размери и не съм убеден, че може да се овладее.

Този ход на дипломатите агенти-доносници още един път показва че решението за тяхното отстраняване е правилно. Писали доноси цял живот, скрили се на топло при главния доносник на Републиката, а сега ще съдят държавата. Ами да, те и закони са си подготвили, а и висшите магистрати са техни. Долни боклуци са тези дипломати. Да се махат.

само бой по тиквите герберастки и най вече "българската" в МВнР...

Малеееее лапаничката спира. Знам Ви как работите много години съм била навън. Мушенници и крадци сте Вие за това плачете. Ама има видов денедна . Чакала съм една година 200ш година да ми подменят паспорта в Испания . Отказах да им платя бакшиш,а посланика не ме прие. Пред мен влезе китаец ,а аз останах зад железните врати.Да не говорим че посолството ни в Мадрид е голямо колкото училище, а ние се бутаме и чакахме навън,за да влезем в една дупка 2 на 2 кв. м. Сега не зная как е, но тогава на караха да се чувстваме гадно .

Уважаема, малко познания липсват - не посланикът приема граждани, а консула. И паспорти се издават от мвр, не от посолство. Въпрос на осведоменост, а?

Алата-балата, ха вземи малко да се ограмотиш, та после да се изказваш неподготвена!

Хич не се опитвайте да защитавате посланиците - агенти. Как ще работят те със съответната държава? Всички ше ти игнорират, което означава и България. Дори и доминирания все още от комунистите Конституционен съд най-вероятно да отсъди в тяхна полза, това е края на агентите - посланици. Какво направи Германия след обединението? Всички, свързани с репресивните служби на бившата ГДР бяха отстранени от висшите държавни позиции и сега страната е мотора на ЕС. Ако искаме да скъсаме с миналото, трябва да работят хора необременени от ДС. Никой не отнема на агентите правото на труд.Нека да работят в частния сектор, нека се борят за изборни постове,нека бъдат експерти, но да не представляват или променят посоката на развитие на България. На последните избори народът, като суверен, потвърди, че иска тоталитарния комунизъм да бъде премахнат. И ше бъде. Колкото и на някои да не им се иска.

Боже приятелю вземи да прочетеш малко история, никъде не са били уволнявани хората просто ей така без обвинения. По времето на комунизма както и в днешно време е чест и привилегия да се работи за държавното разузнаване. Ти какво си мислиш че работата на тези хора е била да гледат кой се е напил по баровете и говори против партията и да докладват ли?(не това са били малка яаст от ДС агентите които са работили в малка част от целия апарат( та наречения 6 ти ОТДЕЛ) хаха Не пич топ разузнавачите ни са внасяли полезна информация за други страни в България( благодарение наразузнаването ни сме можели да да бъдем международен фактор( защото тогава сме били такъв! За жалост аз живея във време в което Българин се асоциира с метач или строител в чужбина. срамно и тъжно! Но с толкова омраза и никакво обединение това ще да е!

Събитието се случи 2006 години

А дали ви е ясно че един куп са действащи в момента на видоизменената ДС в ДАНС и закона забранява да се разкриват имената на такива...Какво ли ще говорите ако след време /някой по ербап от ББ промени закона/този за когото сте викали че щом името му не е в списъка значи е чист, а той се окаже действащ??

Като ви чета коментарите ме е срам да се нарека българин, тъпи промити мозъци , заради мнозинства като вас сега уча в чужбина и защитавам България от мутренската и престъпна репутация. Този закон е тоталитарна лустрация как искате демокрация като се елиминират хора точно както се е правело по времето на комунизма. Айде всички в кюпето, та нали тези хора си имат досието нали в тях ясно пише дали са правили доноси или просто са участвали в държавното разузнаване( най елитната държавна институция в която само най интелигентните хора са били викани,която погубихме) Вие тъпи ли сте само 6 ти отдел се е занимавал с доноси, останалите 11 са били част от държавния апарат. Най-много 5% от всички тези хора да са виновни. Само мъка ще има в БГ защото народа ни е прост и малумен , ме мисли за закона или за индивидиалността ,а просто иска да мрази. еми мразете си на дъното на блатото!

На мен пък ми се повръща от нименклатурчици на БСП-БКП. В цивилизованите държави - Полша Чехия, Ункария и Прибалтийските републики има закони за лустрация на компартиите. Апропо, в Чехия и Прибалтика този закон още е в сила. В Русия обявиха КПСС извън закона ( доколко е било исктренно, отделен въпрос), а у нас - нищо. Това не е лустрация на партия - това е нещо много по-незначително. Но след като има екземпляри които могат да защитават паметника на съветската армия-окупаторка, явно сме поне 20 години назад от Чехия..

Май си доста слабо запознат с това какво всъшност се случва в Чехия и останалите споменати страни, но не се е учудвам с толква омраза. Никъде в нито една пост комунистическа страна не се е правило това по толкова варварски и некомпетентен начин. Да вярно е ,че и в други страни е имало лустрация, но се е правило срещу хора които наистина са били вионовни и са доносничели. Това в България е потъпкване на всички човешки права и умишлено насочване на омразата на хората, само с цел да си освободят апетитните дипломатически места и то за хора които са областни управители и неграмотници! В Чехия лустрацията отдавна е приключила. Какво си мислиш ,че в досетата на тези хора не пише абсолютно всичко което са правили ли?. Не може да се подхожда така, по този начин те парализират знаещи и професионални дипломати без причина! Тряба селективно да се наказават хората които наистина са правили доноси ( и ясно си пише кои са те) и то в цялата страна а не само в дип службата , ама какво да говоря с озлобени и заблудени хора, мразете си!

Викаш да не е кат на времето? Ами докато ги има тези изроди, ще е като на времето. За това да се махат спешно!

Срам нямат - не ги ли е срам от роднини, приятели, съседи. Като не ги е срам от народа. А какво ще е съдебното решение е ясно - ще бъде в тяхна полза. У нас правото и морала нямат нищо общо.

за пореден път се доказа истината че комундетата са боклуци. И тия "големи специалисти" всъщност са най-обикновени доносници. Които са се издигнали в кариерата благодарение на писането на доноси за колегите си. Сега, тазчитасйки на "независимия" български съд ще се опитва с всякакви машинации да се измъкнат и да останат на служба в МВнР. Дали е случайно че точно сега, след като е ясно кой ще е новия президент те подфават тия молби? едва ли. те са знаели че ако Калфата спечели няма да ги бутне. и това за пореден път показва колко мудър е българският избирател като не позволи човекът на доносник Гоце да се намърда за президент. Сега е ясно - всичики тия мушмуроци ще изхвърчат. Не само от посланническите си постове, но и от Външно. И не само от Външно, но и от държавната администрация. Ако иска Станишката може да си ги вземе на Позитано 20. или Гоцката, като изхвърли Гей Дмитриевич от шефското място. Все за метачи ще могат да стават.

Които са се издигнали в кариерата благодарение на писането на доноси за колегите си. - то що плюеш по новия президент бре хаирсъз?

Не е изненада връзката им с за щастие вече бивш президент.

Щом си се слагал, щом си дебнел с користна цел или просто поради зла душица - вън! Нам трябват образовани люде, европейци и родолюбци, не интернационалисти, които си другаруват на принципа "Дайте да дадете". За повече подробности по случая може да питат лично Георги Марков, писател-дисидент. Както знаят, често минава по един Лондонски мост....

смехурко вам ви трребат ний ги водохме - Зъблата - Румяна дето се изсра насред Европа, Калинка Малинка Дипломарова Германийна, Ана Мария малоумова Кръстопътна и все таккива от кохортат и дъъъъългата ви скамейка....много си жалък...

По целия свят дипломатическите служители минават през подробен инструктаж и обучение от службите - това е съвсем нормална практика, само при нас информацията се изопачава и тези хора са изкарани престъпници. Друга държава да разкрие подобна информация - НЯМА!!