Транссексуален съди България в Европейски съд

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) даде приоритет на първата жалба срещу България за правото на полово самоопределение.

Обратно в новината

Коментари - Транссексуален съди България в Европейски съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дами и господа, въпросното дело е за липса на ясни правила, а не за това дали може или не. Законът е казал, че МОЖЕ. И същият го болят задните бузки за личното Ви мнение

ще съдя Бг-то да смени града в изродилния ми акт - искам там да пише, че съм роден не в София а в Ню Йорк ... така първи ще махна зелените карти и те ти безвизово оденье до сащисаните щати! После ще поискам да ми "сменят" името с Доналд Тръмп и да пише, че аз съм истинския... и за капак - в аката ми за раждане да пише, че баща ми е Слънцето а майка ми е Гея - земята ... дойдохме си на думата- де!

в родилния акт да включват и най-голямата сметка за ток и парно ... ей така за всеки случай... за да удостоверяме големи доходи при пенсиониране!!!

Ех Белене, Белене, защо те закриха?

Това скалъпено дело от БХК, е пореден натиск " от вън " да бъде променено законодателството в БГ, с оглед ЕвроГейските ценности !!! Ние пак ще си трайкаме и пак да ни го турнат отзад, все ни е тая .... Няма държава - няма народ - няма ценности - пълен неолиберален разпад....

КЪДЕ СИ ДЯДО АДОЛФ ?

че и "proud of it.." Сега трябва да заведем групов иск срещу него задето обърква и развращава децата ни. Бъркането в джоба най-добре ги лекува такива.

Актът за раждане е документ, който удостоверява обективен факт в определен момент. Фактологията от акта за раждане не би трябвало да е възможно да се промени в последствие. Би било прикриване чрез изопачаване на фактите. Сменяй пола, като те е настъпила психиката, но фактологията си е фактология, тя има юридическа стойност.

Смяната на пола е и физическа промяна. Полът не е само психика, както им се иска на някой. Така че нашият съд не е крив за нищо. На лица, които са преминали операции за смяна пола не знам български съд да е отказал да им смени имената и данните в личната карта.

абе шибани европейци вс мара втасала, че ще се "гордееме" със сбъркани хора Те не знаят какви са ние ще ги определяме Аман от ТО

Съвсем по темата: Отива възрастен чукча в служба ГРАО на град Анадир и казва на лелката на гишето: - Искам да се откажа от руско гражданство. Лелката го питала: - Защо? - Заради хомосексуализма. - Ама защо така? Вижте колко права имат хомосексуалните, не е като едно време! - Именно! По времето на Сталин хомосексуалните ги разстрелваха, по времето на Брежнев ги лекуваха, а днес нямат никакви проблеми. Притеснявам се скоро да не стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

.."правото на полова самоидентифия" По-голяма простия от това, няма накъде. Какво означава" полова самоидентификация". Полът не го определя сам човек, полът на което и да е живо същество на тази планета, се определя от МАЙКАТА ПРИРОДА!!! Мислил бил, че не бил мъж, а най ми е бил жена.?!! Че ти можеш да си мислиш, че си реотан, катерица или пък дърво. Това, че обичаш да се 'боцкаш"...не те прави жена, бе алаункоу. Едното няма нищо общо с другото, а ма те ..не та не. Ей изпростя народа и това е. Аман от комплексарщина. Много важно, какво правил под чаршафите и какво си мислил, че бил. Писна ми , да ми завират под носа, на някой сексуалността или психическите му проблеми.

Половата самоидентификация - основно човешко право ? Май си заслужаваме ордите малоумници по границите......

А кой ли финансира тоя бокл_к за да съди държавата? Дали не е БХК и Сорос, който уж е толкова загрижен за Европа!?

Явно не е далеч времето когато някой , или някоя, с присаден орган, с превъртяла психика от сексуална неудовлетвореност, така силно крещящи за "правата" си (като че ли някой ги ощетява ако си живеят мирно и тихо) ,ще се добере и до върховете на властта и в България ! Логично.... ЕС е управляван от лесбийки, педераси..гейове провеждат манифестации....Содом и Гомор...Е, затова сега в геойнизираната Европа цъфнаха "гостите-бежанци" от Близкия Изток и по далечна Африка! Те ще внесат "свежа" струя кръв в застоялата , изнежена Европа ! А това че България ще бъде осъдена ...си е от ясно по ясно..То гейовете управляват в момента, а гарван гарвану око не вади!

Не може българските власти да толерират документална фалшификация. Акта за раждане е констатирал коректно пола на детето. После ако иска 3 пъти да си го сменя, това не променя факта. Не бива с гумата да трием миналото. Колко граждани с реално нарушени права ще си останат без надежда за защита, тия само на глупости дават приоритет.

На тоя съдизобщо не му пука за българското законодателство и създаването на прецеденти ! Те си живеят в своя измислен "либерално-гейски" свят и е ясно какво ще им е решението! То и адвокатката си е хитруша...! Знае предварително какво ще е решението ! От цялата работа ще и припадне мнооого добър хонорар !

И отново изниква въпроса - кой финансира всякаква смрад, да влачи България по съдилища и да всява страхливо послушание в душиците на дребни чиновничета и политичета? Кой го подпомага финансово точно този/тая???

Пари за животоспасяващи лекарства за онкоболните няма, но тлъсто обезщетение на тази грешка на природата ще се плати. Каквито са героите на времето, такива са и постиженията - гейски.

Дотук бяхме, ако се оставим на болните да ни "лекуват"!

няма научно доказателство за медицинска категория на трансексуалност, нито за хомосексуалност нито за бисексуалност, правната страна на въпроса е политическо решение без научна или религиозна обосновка

Кичо

...има има евродепутат еврокомисар евро педал...

Глупости. Точно според науката хомсексуализма е генетично преопределен. Това не е новина от поне един век, но ти няма как да знаеш.

Ако въобще е така, както казвате, значи трябва да се провеждат изследвания, как да се помогне на хомосексуалистите да се излекуват с помощта на генна терапия.

казва се генетично сбъркан

Полът се определя ГЕНЕТИЧНО, всичко друго е измислици.

Кичо

Може па на таз Минка к*торо до и е голим кат чурка и за тва да се мисли за момченце...

После ЕС и нато измекярите да не се чудят като ЕС и нато се Разпаднат след няколко години.

ПЕДЕРУГИТЕ ,НАЧЕЛО С ЮНКЕР Я ПРЕВЪРНАХА В СОДОМ И ГОМОР В РОЛЯТА НА ВУЛКАНА Е ЗАСЛУЖИЛАТА АРТИСКА МЕРКЕЛ И НЕЙНИТЕ АРАБСКИ ДЕЦА

Няма ли да има усложнения при проверка на паспорта? Контролният орган гледа пред себе си мъж, а в паспорта пише пол:"женски", след което сяда и прави един дългосрочен сеанс, и установява, че притежателят на паспорта няма пол. Ами сега? В същност нямаше ли да е по-лесно направо да си хвърли паспорта и да минава за "имигрант", хем ще вземе повече пари отколкото антисъдът ще назначи да му плати българският данъкоплатец.

Интересно кого ще съди някоя нормална, прилъгана да се омъжи за това недоразумение? Сигурно пак България?!

Хахаха... "Прилъгана да се омъжи" Ти сериозно ли твърдиш, че на днешно време се женят/мъжат без предварителен "тест" на матрияла?

Аман от ненормалници! Либерал-фашизмът ще затрие европейската цивилизация.

Както е тръгнало скоро и педофилията ще започнат да защитават в Европата - в края на краищата и педофилите имат нужди, права, ...

В кой век живееш?! Тя - педофилията е на първо място сред защитените!

Защо като ненормалните получават ПОздрави от нормалните ги триете?

Щото педалите са навсякъде

либерапна диктатура

И колкото да гледаш и да се взираш простотията тежи над теб, но ти си просто безплодна лира.

Началникът е казал - Адам и Ева. полуАдам и полуЕва са за в казана.

Кичо

Нещо като малко бремена...

Коя религия изповядват обърканите в превода.

Кичо

И да спечелиш делото како си клекнала ша продължиш да пикаш Началника не му пука от тоя съд нема ти порасне чурка...

има такива изроди и гадове в България, няма да има здрава нация.

Чай бе, тоз като се е родил си е бил с определен пол! Не може от тогава да му е бил сменен! Важното е да има някакъв документ, с който да може да се промени в настоящите документи...

Документа е тоягата.

Ми що нашият съд не е поискал от адвоката на ищеца, да докаже какъв е - транссексуален (transsexual) или трансполов (transgender), или някакъв друг? Освен това, може ли някой сведущ да ни светне, в коя от конвенциите за човешките права, "половата самоидентификация" е определена като едно от основните човешки права, щото аз търсих, ама нещо не го открих...

Нашите адвокати не са учили такива неща, а освен това нямат досътатъчно пипе, за да разсъждават по темата.

Всичко това е поради закостенелият и назадничав метод за определяне на пола при човека, а именно визуално според половите органи. По важното не е какво имаш между краката а какво ти е на душата!

Ти, от колко време си Вяра Стоилова, а не Неверник Свдналов?! Хайде, тичай към психодиспансера, ...

Кичо

И по кой начин да ти погледнав в душата ... с трапанация ли ?

Имаш ли понятие от анатомия и медицина, или те напъва да си оригинална, авангардна и различна... Много така започват....и накрая съвсем изперкват

На това същество от 3-тия пол, му трябват пари за пластична хирургия май, затова писка. Ще му се някой друг да поеме разходите. Като малцинствата, с 12 годишните родилки, и те съдят България, че не им гледаме децата :) Луд изяжда и 2 баници, по-луд е тоя дето му ги дава. Как за такива само права има бе, къде са им задълженията?! С каквито полови органи си се родило - такъв пол си! Другото си е извращение на личностна основа.

За сметка на българския данъкоплатец - европейския съд прави кинти.

добре де , ако някой реши да се определи като марсианец пак ли трябва да се променят законите ? в днешно време Началника е създал мъж и жена. оттам насетне всичко друго е измет - противоречи на заповедите на Началника.

АльоооооУ . От как свят светува определението за мъж или жена са три подробности дет се мандахерцат у между чатала ! Това на какво се самоопределяш без тая подробност си е лично твой ищах !

продължавайте с простотията и ще отворите пак пещите: Hitler's Mein Kampf Becomes Surprise Bestseller in Germany

Адвокатката му ще гушне минимум 2 000 евро. Поздравления.

До къде я до карахме. ...

И защо трябва да се прави новина от национално значение от един частен, психопатологичен случай?!?