Коментари - Съдът спрял едномесечното отчитане | dnes.dir.bg
назад

Съдът спрял едномесечното отчитане

Не исках да го обявявам пред медиите, но написах на премиера, че едномесечното отчитане на тока в Западна България бе спряно от определение на Върховния административен съд (ВАС) от 1 юли 2009 г.

Обратно в новината

Коментари - Съдът спрял едномесечното отчитане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрахте ли най-после, че интересите на ЧЕЗ и на нему подобпите стоят по-горе от интересите на българските граждани? Не на всички - има група граждани във властта, чиите интереси съвпадат с тези на ЧЕЗ.

Това, че се появиха няколко положителни мнения за тримесечното отчитане, дали има нещо общо с изчезването на темата от първата страница?

Това, че се появиха няколко положителни мнени

На кого пречи тримесечното отчитане, та стана Въсточен въпрос? Според мен само на тези, които не могат да разберат какво става, но за това сами са си виновни - просто не могат или не искат да положат малко умствени усилия. А за Асиенш - може да се отчита и на 30 дни и на 100 дни и на 5 дни, само че общите разходи за отчитане ще бъдат различни.

От личен опит ви казвам, че само монополът е по-сладък от секса! Ще плащате ток когато ви се каже и колкото ви поиска. Жалби и оплакавания се насочват към арменския поп. Амин.

И аз не мога да разбера каква е тая драма с тримесечното отчитане. Според мен е по-добро като вариант. Не знам кой твърди че сметките са нараснали с въвеждането му, но според мен не си е направил добре сметката

кой вече виси по опашки, освен пенсионерите. Ти за e-pay не си ли чувал. Но по-добре всеки месец, отколкото рязане на глави през 3.

Тримесечното отчитане не ни е виновно, че нямаме пари. Напротив - то помага нещата да се случват по-нормално и с по-малко разходи. Приказките за ощетяване са пълни глупости, защото сумата от всички начисления така или иначе е равна на тази, която се получава на входа на ЧЕЗ. През трите месеца някои плащат по-малко от потреблението си, а други - повече, но нещата се наместват в края на тримесечието. Ако оставим предприятието да си свърши работата спокойно, с натрупването на статистическа информация, тези разлики ще намалеят и опитът показва, че ще стигнат до под 10%. Това обаче не става, защото тези които се почувстват ощетени са мно-о-о-ого по-гласовити от другите. Точно същото е и положението с топлинното счетоводство. И най-лошото е, че политическата ни класа не желае да се пребори тези неща да станат ясни на хората и те да се успокоят. Много по-лесно е да се сочат с пръст нарочените за виновни и да се вика дръжте да ги смачкаме - иначе народонаселението ще се вгледа по-изкъсо в канчето политическо и току-виж, разбере откъде тръгват проблемите: ОТ БЕЗПАРИЧИЕТО!!!

Въпрос към Шушулов респ.неговия заместник,респ.3-чле административния съд.Как могат другите електроразпределител дружества да отчитат ежемесечно потреблението на ток ,а само ЧЕЗ не може?

На тези мошеници от ЧЕЗ да им се отнеме лиценза и да бъдат изгонени от България. Какво толкова им се церемонят.Не стига че им подариха без пари дружеството, не стига че смучат народа, ами ги оставят и да ни правят на маймуни. Господа министри, изхвърлете ги и с това им покажете , че който не спазва законите на държавато ни няма място в нея.

Ами тия мушенгии от ЧЕЗ,като се правят на недосегаеми,не ка бъдат разследвани как спазват приватизационния си договор.Всеки си има скелети в гардероба само трябва да бъдат открити - пълна проверка на ЧЕЗ от АСК и съответно големи глоби от по няколко милиона лева или даже отнемане на лиценза им и да се пръждосват от България. И без това са дотегнали на всички !!!

КОЙ РАЗРЕШАВА НА А В А С ДА СПРЕ ЕДНОМЕСЕЧНОТО ОТЧИТАНЕ. ЗАЩО ШУШУЛОВ НЕ ГО ОБЯВИ, АМИ ЧАК СЕГА. ЗА ГАВРАТА С НАРОДА ОТ ШУШУЛОВ ГЛОБА - 10000,00 ЛВ.

Аве хора обединете се и ги Изхвърляйте тези

Е.ОН много обича да играе едно и също парче с което да обяснява високите сметки През изтеклия период имаше застудявания и затова потреблението е било завишето. Да, ама не. Няколко пъти ни играха тоя номер, а ние никогс не сме имали електрически отоплителни уреди, готвим предимно на газ и от повече от 6 години нямаме никаква крушка с нажежаема жичка. хА обясни ми от де консумацията през периода със застудяваше ще скокне 3-5 пъти. И ако остане след 3 месеца да се уравняваме, обикновения човечец, дето му пуши главата от де да изпърдява клина по- напред, де да помни в детайли кога колко студено беш е и плаща... без да се рзправя. Работя с много хора и всички споделят това впечатление. Предполагам че и другите енергоразпределители го правят.

Абе кво ви пречи това 3-месечно отчитане не мога да разбера? 3 пъти по-рядко ще се разкарвате да плащате. Ама като ви се виси по опашки - висете. Ако може и водата да стане на 3 месеца. Сега ден през ден идват разни инкасаторки да досаждат.

Ами аз пък имам против, защото след въвеждане на 3-месечно отчитане сметките ми скочиха драстично. Не може на месец преди да съм плащал по 25-30 лева, а след това средно за 3 месеца по 120-150. Това е двойно натоварване, ако не ме лъжат математическите ми познания. Пералнята, хладилника, печката са еднакви. Топля се на парно. Е, от къде е разликата, за 5 лева отгоре да не правиш проблем, ама за 25 ми идва множко.

До dido Не, благодаря! Не разчитам на заплата или пенсия, а на това което изкарам като свободна професия. Наистина не разбирам какво лошо има в това, тока да се отчита на три месеца и да се плаща след като се отчете реалното потребление в края на трите месеца. Така на практика ЧЕЗ ни кредитира без лихва за периода до плащането на сметката. Най-малкото, че ще ходите по-рядко до касата или ще плащате по-рядко банкови такси. А иначе всички сте абсолютно прави, че решенията на съда трябва да важат за всички.

ВАС, МАС, а на НАС ? ПРАЗ ! Питам защо не ни осведомиха, че ще ни почитат на 3 месеца ? Сега ще си разиграват коня и ще правят ШАХ на всички ни, та да понатрупат достатъчно от лихвите. Не можаха да ме убедят за причината, поради която взимат предсрочно парите ни след (разбирай с ДДС), а ни ги връщатуравняват пред ДДС (разбирай без) Известно им е, че всичко направено се оправя/разваля трудно и те точно на това разчитат печелят време. СЪГЛАСЯВАМ СЕ С ПЕШО : Пешо (10.09.2009 г. 20:02ч.) ИМА САМО ЕДНА ОПРАВИЯ : СОФИЯНЦИ НЕ ПЛАЩАЙТЕ ТОКА АМА ДА СМЕ ЕДИННИ И ТЕ ЩЕ КЛЕКНАТ НЕ МОЖЕ НА ДВА МИЛИОНЕН ГРАД ДА СПРАТ ТОКА ДО :Питащ (10.09.2009 г. 19:59ч.) Ти като си толкова грамотен, защо не можеш да смяташ, за да ти светне, че там където си зареждат разплащателните с/ки имат достатъчно пари и коректни банкови (добре платени, за да не крадат и лъжат) и офисни служители (ТЕЦ,НЕК и т.н съответстващи на нашите тук)за да не губят времето си по опашки или да не се окажат без ток в апартамента/къщата си, точно, когато трябва да успеят да подготвят важен доклад, документи или да си нахранят детето. Тук всеки иска да разполага до последната стотинка, за да успее преди всичко да изхрани семейството си, а не да я влага в чужди джобове под формата на 3 месечно надвзети сметки. Та идваме до това, че имаме само задължения и непосилни такси, а на фона на мизерните заплати остават правата ни. Ако взимате 2000 евро на месец, няма и да се замислите за някакви 60 лв.30 евро на месец за ТОК напрмер, а ще ги внесете в с/ка, и ще имате право, ако нямате ток дори да осъдите банката(за непреведени суми към НЕК/ЧЕЗ) или ЧЕЗ,ТЕЦ за пропуснати ползи от спрян ток, парно и т.н Така, че смятай, изчислявай, но без пари -НИЩО не се постига ДО : 3 месеца (10.09.2009 г. 18:08ч.) Няма лошо в отчитането на тока на три месеца, стига и плащането да е само веднъж, след като изтекат трите месеца и се отчете реалното потребление, без никакви авансови и други вноски. Това горе-долу е правилно като краен вариант.

Хе хе, нещо май се уплашиха другарите, скоро няма да има парички и за платените форум драскачи ...

Извинявам се уважаеми, може и да съм неграмотен, но тук - в Лондон, се плаща всеки месец тока след ежемесечно отчитане на консумацията. Ако не вярвате, елате, вижте, и се гръмнете в неуката глава

Има съд и държавни служители, но са номенклатурен кадър.Просто правят каквото им наредят господарите.На тях им е гласувано доверие и те оправдават това с делата си. А господарите им са си все същите или техните отрочета.Те това си могат и го правят успешно.И държава има,ама единствено и само за слугите.А за другите дето не са част от мафията е трудово-възпитателен концлагер.Създаден по решение на другаря Сталин.

абе балък ти въобще знаеш ли за какво иде реч я марш да прочетеш това е нещо друго бе ламьо...

ВАС-НА СЪД! ВЕДНАГА!

3 месеца хей ти не искаш ли на три месеца дати дават заплата или пенсия?

Очевадни е че на цялата съдебна система им е време да идат да гледат телета или да продават краставици на женския пазар. А колкото и до енергоразпределителн д-ва и на БТК и БДЖ - да се потърси съдебна отговорност но не от сегашниата съдебна система зашото са продадени цели единствените работещи и печеливши отрасли, които на това отгоре са обвързани и с отбраната на страната. Най-добре е да се национализират отново, и без това за изградени с парите и потта на българския народ, а чуждестранните купувачи не са инвестирали почти нищинко след покупката им, само са направили реорганизации свързани със съкращение на персонал и разпродажба на имущество и сгради

ВАС за какво вземат заплати като не са работили по този въпрос от 1-юли до днес??? Или нямат 5 независими съдии за да отсъдят по закон и съвест в полза на народа. 3 членката да се пенсионира без бонуси незабавно. Иначе ЧЕЗ явно са спонсорирали здраво и наред или ни отмъщават за 68-ма година.

ВАС СЪЗДАВА ПРОТИВОРЕЧИВА СЪДЕБНА ПРАКТИКА ,КОЕТО Е МНОГО СТРАШНО ЗА ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА. ПРАВИЛНИ СА КРИТИКИТЕ ОТ ЕВРОПА. ДАНС ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА,ЗАЩОТО МИРИШЕ ЗДРАВО ИДА РАЗПИТАТ ГОВОРИТЕЛЯ НА ЧЕЗ ПО ИМЕ ГУЕВ ЗАЩОТО ОНЗИ ДЕН БЕШЕ НАЯСНО СТОВА РЕШЕНИЕ /откъде ли/ И СЕ ДЪРЖЕШЕ АДСКИ НАГЛО ПО ЕДНА ОТ НАЦИОНЛНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ. ЗАЩО НАПРИМЕР ВАС ДОПУСКА БЕЗОТКАЗНО /разполагам със съответните съдебни документи от ВАС/ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ КОГАТО СЕ ОТЧУЖДАВАТ ИМОТИ ЗА НУЖДИТЕ НА НАПИ /АГЕНЦИЯ ПЪТИЩА/ ДА ОТГОВОРЯТ ЧИЙ ИНТЕРЕС ЗАЩЕТАВАТ И ПО КОЙ ЗАКОН СЪДЯТ ПРЕД НАС И ПРЕД ЕВРОПА.

ЧЕЗ са изключителни мошеници.Сдушиха се с държавата и съда и папкат нашите пари.Платих огромна изравнителна сметка- не дават обяснения, само мъгляви фрази, рекетират хората като пладнешки крадци. Сега е момента Борисов да покаже колко е железен или само ще си приказваме и ще се репчем пред огледалото. Ебати античовешката държава!!!

В България няма съд, който да защитава гражданите. Тези съдии са корумпирани и подкупени от монополистите.

В България нама съд

Както вървят нещата лека полека всичките предизборни обещания ще си останат едни илюзии. Досега аз не съм видял нито едно реално действие! Заканите за разследване на сделки не ги броя поради простата причина, че няма да има нито един осъден ефективно.

Да им се не види тримесечното отчитане! Отсъствахме точно три месеца,но пак получаваме сметки, за нещо което не сме ползвали.Държавата още не може да се справи с тази ЧЕЗ.На кой му пука,че народа тегли?Съдиите и те корумпирани,кой знае колко им е платила ЧЕЗ.

ЧЕЗ вън от България!

Г-н Борисов, положението с отчитането на топлинната енергия от страна на Топлофикационните дружества е трагично, то не е нито на 3 месеца, нито на 6 месеца, а е само веднъж годишно! След като сте подгонили ЧЕЗ, очакваме да се заемете и с Топлофикациите!

Ами нали допуснахме да ни разпределят тока разни чешки,немски и т.подобни разбойници,които в собствената си държава са издирвани за измами.Те решили да дойдат в България и да си правчт каквото си поискат.

Не разбрахте ли, че на тези е обещана печалба най-малко хх процента. Договорът е таен. Кой ги докара тия в България? Всеки който е умен ще разбере!

България трябва да се отчита тока на всяка секунда защото у нас всичко е мошеник на горе. Престъпнициииии! Не се ли прави така означава, че финансираме престъпниците от ЧЕЗ

ИМА САМО ЕДНА ОПРАВИЯ СОФИЯНЦИ НЕ ПЛАЩАЙТЕ ТОКА АМА ДА СМЕ ЕДИННИ И ТЕ ЩЕ КЛЕКНАТ НЕМОЖЕ НА ДНА МИЛИОНЕН ГРАД ДА СПРАТ ТОКА

А, бе, пръдльо, нешо много се разсмърдя, да не си се нааккал? Недей, много да скачаш, защото се издаваш, че и ти си от приХватизаторите. Гузен, негонен смърди!

До'да.Може ли да си толкова неграмотен?Навсякъде се плаща/в Европа/с различен интервал:от 3 месеца до година.А в доста държави и предплатено.За колкото пари искаш,с толкова и зареждаш/ток,вода,га

Никъде в Европа не идват да отчитат електромерите,но хората знаят да четат цифрите по електромера.Иникой не говори колко е платил а колко к.вата е изгорял. Каде сме ние на 101-во място.Кога ли ще станем ЕВРОПЕЙЦИ-- Н И К О Г А.

az predlagam toia deto izmisli 3 mesechnoto otchitane da go dadat na naroda publichno da go linchuva!!!!!!!!

Г-н Борисов,заемете се сериозно с ЧЕЗ.Стига вече ограбване !!! Искаме реални сметки всеки месец,за да виждаме за какво си даваме парите !!!

ОК. Толкова по-зле за държавата. Всяко действие предизвиква съответното протиеводействие.

БОРИСОВ ДА ВИДИ КОИ СЪДИИ СА РЕШИЛИ ТОВА И ДА ГИ ОГЛЕДА ЗА КОРУПЦИЯ. ЗАЩОТО ТО МИРИШЕ НА КОРУПЦИЯ. ИНАЧЕ ВСИЧКИТЕ МУ ЕЖЕНИЯ СА НАПРАЗНИ.

АХАХАХ Ето това се казва НЕПОДКУПНИ съдии!!! Лайнари!

Само едномесечно отчитане на тока . Както си плащаме и водата всеки месец.

Абе как в рамките на по-малко от месец преминаха на тримесечно отчитане, а сега - имало голям проблем. Ще има разбира се, защото става дума за пари. Те уволниха половината персонал, а сега ще трябва да назначават пак, ама им се намалява печалбата и се пазарят. До кога ще изплащаме пенсиите на чешките пенсионери?

може ли да има толква корумпирна държава .. ??? никдъе го няма това тримесечно отчитан е... кой е взел парите а