Коментари - Мандрите отново ще работят и с мляко, и с палмово масло | Днес.dir.bg

Мандрите отново ще работят и с мляко, и с палмово масло

Заради незаконосъобразно въведени от Мирослав Найденов ограничения, съдът отмени не само атакуваните от бизнеса текстове за мандрите, а цялата наредба. Така отпадат и въведените по-рано правила за етикиране на продуктите "сирене", "кашкавал" и "мляко".

Обратно в новината

Коментари - Мандрите отново ще работят и с мляко, и с палмово масло | Днес.dir.bg

Коментари

Поправям се - "хидрогенира".

И какво излезе, че тютюна е вреден, а палмовото масло (което, за да се втвърди се хидролизира и се превръща в опасните транс-мазнини) може да се консумира! Този Миро с неговите "експерти" една законосъобразна и неатакуема наредба не можа да направи.

Така е то... Бях и аз за българското, но вече вдигнах ръце. Миналата седмица в една от веригите - германски кашкавал от краве мляко. На цена около десетарка - не помня точно. От любопитство взех една половинка. Е, няма какво. Читавото си е читаво - има си и хубав вкус, и на печени сандвичи стои както трябва, а не се разтича като прехвалената българска стока, и изобщо - ОК. Децата го харесаха много, а са по принцип капризни. Сирене - вече само гръцко. Фета-мета - все тая. Гърците ходят из южна България, взимат на едро всичката продукция на малките мандри, опаковат с надпис "фета" и продават на запад. Обаче не са будали - държат да е чисто, щото швабата без да го прекара през лабораторията не го взема. Взимам и полско масло - 82% масленост, на вкус чудесно - като немското, а не като родната гадория с вкус на гранясало и 25% масленост. Решил съм си проблемите с млечните продукти и бе БОЛИ за българското. Няма да давам пари, за да тровя децата си!!!

ТАКА ТРЯБВА И СЪС САЛАМИТЕ И РАЗНИТЕ ТАМ КАЙМИ КЮФТЕТА И КЕБАПЧЕТА

Каймата като я готвиш,пуска червена боя,само боклуци и сланина,няма контрол.Мислехме,че като влезем в Евросъюза нещата ще се оправят,а то-напротив-сега ядем и пием и техните отпадъци.Както Дунав им носи л..ната им,така и всичко останало кофти е за нас!

Не позволявайте да ни хранят с боклуци, нека на продуктите с пабмово масло да пише ясно,че на са млечни, коийто иска да купува.

Всичките мандри,които работят с растителни мазнини,а не с мляко ТРЯБВА да се затворят,да им се отнеме лиценза и да бъдат съдени.Доказано е,че палмовото масло е вредно за здравето и те като производители умишлено вредят на здравето на потребителите, а това е подсъдно..

Тук коментирате само сиренето Защо не видите че саламите са не само вредни но и много опасни за здравето То не щеш ли китайска ГМО соя то не щеш ли химия за вкус и цвят защото единственото нещо което не се слага в тях е МЕСО а европейски и бразилски 10 годишни отпадъци

щом не искате да ядете бял хляб с папата ще ядете боклуци.изборат е ваш.

Ех, Миро, Миро, едно читаво нещо остана от цялото ти творчество, а ти и него си осрал :(

Ехаа, почна ерозията.... Сега остана и магистралите да се напукат и изронят за 2-3 месеца, на забраната за тютюнопушене да й намерят и на нея цаката в съда, и какво стана? От ГЕРБ ще остане спомена за Калинките в народната памет май...

Малее, сега остана и магистралите да се напукат и изронят за 2-3 месеца, забраната на тютюнопушене в заведенията и на нея да й намерят цаката в съда... ГЕРБ е менте и развъдник на Калинки!

Kато си помисля през какво минахме,за да изпълним всички изисквания...разказаха ни играта! E,изпълнихме ги ,че дори се престарахме,но за какво беше всичкото това харчене на пари,време и труд?

Мама ви продажна, а опаковани ла_на или отрова с хубав етикет може ли да се консумират! Да се задавите дано от консервирани пачки! Как само си миете ръцете с тоя проклет Брюксел...

Отново купиха съда, този път с тенекии сирене! До кога тези подкупни подлоги, съдиите, ще работят в ущърб на народа? До кога ще ги траем? Цялата съдебна система трябва да бъде съдена и осъдена! Да си внесем съдии от Китай - работят бързо и ефективно, а и няма да е много скъпо!

Това е под натиска на "любимата "Еврапа. Между другото с тая наредба смачкаха мандрите. В Европа всичко е менте. Как няма да бият конкурунцията на нашите.

няма що, големи закони, големи приказки и пълен въздух.обещания,че ще е от мляко сиренето, а сега пак ще ни тровят с палм. масло.що за страна сме?!

АМИ ПРЕДЛАГАМ - ЗА ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК - ВСЕ ПАК ДА 'ПОБЛАГОДАРИМ" НА БУДА - ТОЙ ГО ЗАПОЧНА .. И НЕГОВАТА ВЕЛИКА ВЛАСТ - ЗА КОЯТО , НАД 40 ПРОЦЕНТА ОТ ПОБЪРКАНИЯ НИ НАРОД МЕЧТАЕ ПАК ДА СИ ГО ВЪРНЕ ...

Почва де се завръща комунистическата мацарльотина, тамън бяхме позабравили. Сега ще се понатъпчем с боклучоци. Само да им спомена, че пак ще са в опозиция.

Дали ще се намерят журналисти, които да проучат някак каква е политическата принадлежност на мандpаджиите? Повечето са хоpа на стаpата/нова паpтия които намеpиха начин и там да пеpат паpи. Не чакайте от тях съвест.

А БЕ ДАЛИ СА НА БСП (БКП-1) ИЛИ НА ГЕРБ (БКП-2) - РАЗЛИКАТА Е СЪВСЕМ МАЛКА...- И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА НА ЕДНА ХРАНИЛКА- САМО ИМЕНАТА СА РАЗЛИЧНИ .... ВСИЧКО Е ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ....

УУУУУУУУУУУУУУУУУ, п.дали гърчави! За шепа пари пак продадохте хората!! Хей, редакторите стига с таз' анонимност - поне да ни бяхте казали имената на продажните "съдии". Да знаем кого да благославяве до трето коляно.

Съдиите да не са доктори, че да им се дават публично имената. Ти още малко и снимки и адреси ще поискаш.

Като се прави сиренето с палмово масло в него няма калции .Затова лекарите се чудят защо костите на децата ни са като сирене и не се калцират.Защото ядем боклуци, но явно пак някои от магистратите са лобирали за тези тъй наречени производители,които тровят народа.

Позор,сто пъти позор за тази държава,в която съдът ще определя рецептите и технологиите за приготвянето на хранителните продукти!!! Позор и анатема и на т.н. съдебна система в лицето на този тричленен състав,който , този път очевидно е подкупен от мандраджиите!

То и със здравеопазването така стана - направиха медицината на мандра - някой ще ми дава лимит за изследвания, направления и т.н. После кво стана та не вечерааме.

Що така ни преследвате бе хора? Какво ме ви направили? Честно ви казвам, влизам в магазина, отивам при саламите - само Е-та + сланини, от кое да си купя?; отивам при млеката - само имаше един вид на Маркели, правен от ПРЯСНО МЛЯКО и вече и той изчезна; ходя с лупа, за да чета буквичките, то по-добре да не гледаш, не стига консерванти, ама и стабилизатори, емулгатори, окусители, оцветители и то не от по един, а някога и от няколко вида. А после: рак, инсулти и инфаркти, психични отклонения... Що така ни преследвате, какво сме ви направили?

Истинско кисело мляко в България се произвежда от: ОМК - Верея, Данон - да колко и странно да звучи, Елена и Пършевица . Бор Чвор и Боженци слагат желатин и нишесте имам документи за наличието им от Германска лаборатория.. Родопея са понякога ОК, понякога не. Няколко пъти пращам писма до комисията за защита на потребителя, но отговор не съм получил и няма да получа. Новото чудо на пазара е Веда. Този продукт не отговаря изобщо на Европейската директива 1924, но това не пречи яко да се рекламира като панацея за всичко.

Откъде мляко,като няма толкова животни?

как така да няма - почти 7 милиона животни за доене има бе! :)

Че те никога не са спирали да работят и с двете , Мирослав Н. само се пънеше ,ама кеф как го нахакаха и си измиха ръчичките герберите за далаверите със земите

Наредбата е незаконна,а да ядем отровите и боклуците от цял свят на най-високи цени законно ли е?

Това ще е смърт за родните производители. Не знам какво си въобразяват?! Предпочитам да купувам по-скъпи продукти, но качествени, които в крайна сметка ми спестяват пари от лекарства, отколкото да им купувам палмовите боклуци.

И аз съм сагласна до купувам по-скъпо, но камествено.

Айде сега и ние да правим една група във Фейса и да ходим пред съда да протестираме и да викаме: "Оставка!", "МАФИЯ" и т.н. :)))

Бойкот! Няма да им купувам боклуците. И без това прекалено честата консумация на млечни продукти и месо не е полезна. Изключвам киселото мляко, което всеки може сам да си подквасва вкъщи. Като приучим децата да не им ядат лайнаат, да ги видим тогава как ще пълнят гушите.

Точно така.

Сега да очакваме и пушенето да върнат в заведенията! Докато е мътна водата.......

Дано върнат пушенето в заведенията,че фалираха и са безработни хората,щом можем да ядем палмово масло ,защо да не пушим в отделени части на ресторантите и кафенетата?!

Сега стана ли ви ясно Мирослав Найденов на кого пречеше?

На тъпите червени чутури всичко им пречеше при последното правителство!

Разбрахте ли сега защо трябваше да се свали правителството на Герб - за да се размъти водата отново и за да могат пак тези които някога са ловили риба в мътна вода пак да ловят. А яжте сега боклуци и да ви е сладко. И няма да се оплаквате.

твърде повърхностно мнение - всички тарикати си пречат едни други и при възможност се надцакват!

На изборите тарикат Бойко пак ще ви надцака.

Абе какво има да разбирате и да се чудите толкова, вика му се България.

питам уважаемият съд, като си купувам сирене, какво следва да ям - палмови масла, стърготини, изцедени котки, а от съда какво ще ядат....

Истината е, че докато имаме такъв съд, т.е. нямаме съд, никое правителство не може да се справи с трудностите на нацията ни. Страна без съд е като луд в лудницата. Струва ми се, че именно за това ще гласуват отново за ГЕРБ, защото опита да промени нещо. Но малк знаем каква армия от негодници свличат на земята всеки, който посмее да променя. и каква армия от простаци без мозък ги подкрепят, защото са 'техни момчета' или поне им изглеждат така. Това е релаността.

На печелившите-честито!...и да се задавят в печалби,дано...

Предлагам АБСУРДНО, но сигурно много ефективно (и безспорно много по-евтино) решение: вместо да имаме един вагон съдебни инстанции - ВКС, ВАС, ВСС и пр. всички съдебни казуси да се решават от чуждестранни (китайски, германски, бразилски, филипински и пр.) съдебни институции.

Да вменят в служебно задължение на въпросните съдии установяването кога мандрите са ползвали растителни масла вместо мляко и това е отразено или не в етикета. Вместо да изпишат вежди нашите БЕЗДАРНИ, НЕКАДЪРНИ, КОРУМПИРАНИ, ПРЕСТЪПНИ И С БАНДИТСКИ МАНТАЛИТЕТ СЪДИИ извадиха не едно, а много очи!!

rado_7_6@

Еми извинявам се, че разочаровам феновете на енигмата ми на фин Чепръченски интелектуалец, но не бих могъл да пожелая друго на почитаемите 'бизнесмени' и 'независимите кадии' освен: ФОСТАТА! Бойкот на 'българските' 'млечни' 'бизнесмени', които по категоричен начин не се разграничат от отровителите на Народа. Сега може да покажем характер и за кво говорим на предвид под Гражданско Общество.

Хуц-хуц!

и какво да ям и с какво да храня децата ?

Щом ще е така, тези продукти не трябва да бъдат продавани като сирене и кашкавал! Щом се нарушава рецептата, продуктът е друг и той не е сирене и кашкавал! Тия изроди пак ще ни тровят, докато пукнем! Хора, не купувайте боклуци и давайте отпор като искате истинско сирене и кашкавал. Вече има гръцки сирене и кашкавал, които са на добра цена- махнете изродите от пазара, за да спасите българската стока!

в бг бизнеса е дума която олицетворява измекярската долна сган .тия дето се гаврат с храната от рак на панкряса да пукнат дано.свине мрасни.

Korneliya

http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/856-mlyakoto (който се интересува да прочете това)Да ви е сладко

Да, преди години същото го пишеше в книгите за разделното хранене. Но за целта трябва да се чете не екстремистка л-ра, а такава по диетология.

тотални глупости!!! водата е също толкова вредна... ако я изпариш и изядеш това което остане :)) във водата също могат да се накилкат генни модификанти! и кво... тогава тая статийка се валидизира ..демек валиден булшит! :))

Има няколко вида прясно мляко у нас - краве, козе, овче и биволско. За другите 2 млека - конско и магарешко не иде реч. Та да си кажа думата - Има 4 вида сирене - краве, козе, овче и биволско. Сирене, направено от палмово масло бива да се нарича Маймунско, защото те скачат и припикават палмите и няма как да няма аромат на маймунска пикня. За Бога, братя и сестри! НЕ ЯЖТЕ МАЙМУНСКО СИРЕНЕ!

И на малкото хубаво СЛОЖИХТЕ чертата!!! Майната ви!!

деер

Това беше цирк, за да се убие и последния недалавераджия!! След 23 години демокрация - единственото истинско сирене и кашкавал се купува в Турция!!! Гласувайте пак за еманацията на българския материал!!!Гласувайте за 240 кукли на конци!!!!

Наричаш недалавераджии онези, които вкарват палмово масло в сиренето?! Ясно ли ти е какво представлява тов масло, глупако с глупаците?! и кой си ти, дръвник прост, че да даваш оценки? Маслата като тези правят хората болни. Но както невежеството може да разболее една нация, друго не е способно. Винаги има гарги, които а избодат очите на виждащия. Дано си опазим очите от такива бонаци като тебе! А иначе изглеждаш загрижен за недалаевраджиите? Докато не влезеш в друга статия, за да оплюеш бизнеса. Ти си една слюнчна жлеза с руце, крака и с празна глава.

Аз се чудя защо бедните хора купуват това палмово масло и се самозалъгват, че ядат "някакво сирене". Ако нямаш пари, по-добре изяш една филия с олио и сол, вместо да се тровиш с това канцерогенно палмово масло. Ако все пак искаш някакъв млечен продукт, вземи кофичка кисело мляко или малко извара.

Но не кюфте особено готово направено

Прав си - не и кюфте!!! 1 кг свинско струва около 7 лева. С него можеш да си готвиш манджи цяла седмица - ако слагаш по 150 грама месо в една порция. И ще ядеш добра храна, а не скъпа отрова под формата на готови кюфтета.

деер

И кое точно сирене е истинско в България. От моите контакти - Такова няма!!!!!! С пари в България можеш да си купиш мерцедес,яхта, самолет, прокурор, съдия, депутат, министър, президент, проститутка ...но не и храна или качествен лекар например! Така го искаме да е в България....

Истинско е направеното в къщи с мляко от кравата на двора/дето си наясно с какво си я хранил/.

Ти ако си мислиш, че в киселото мляко има мляко.....:((

Съдиите и новия министър да консумират сирене с палмово масло,ние искаме сирене от мляко! Дано някой да прочете нашите коментари!

Korneliya

Ако си направите трудът да прочетете това : http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/856-mlyakoto едва ли ще искате да ядете сирене .

Найденов може да е бил всякакъв, но е първият министър който се бореше като си купите нещо на което пише "Стара планина" да знаете че не е правено от соя а от месо. Като видите нещо на което пише сирене или кашкавал да знаете, че е правено от мляко а не от погубваща организма разстителна мазнина. Като си купувате охладено пиле да знаете, че не давате едни 5 лв. от цената за яко инжектиран солен разтвор в него и после след печенето да остане колкото гугутка месо. На ви сега - тровете се и плюйте по ужасният министър Найденов - първият осмелил се да бръкне в дупетата на "бизнесмените" от хранителната индустрия.

Найденов е просто един играч, служещ на мастодонтите в преработвателната промишленост, и всеки който не знае или не чете, влиза в "играта" на ограбване:-) Помня като днес първото му изявление за стандартите в млечната промишленост: истинско сирене се прави от 6-7 литра краве мляко! И до седмица сирене и кашкавал скочиха яко ценово. Но която и баба на село да попитате, или прочетете рецепта се вижда че краве сирене се прави от 4.5-5 литра краве мляко, 4 литра овче или биволско> НО НАТУРАЛНО МЛЯКО!!! А те тарикатите първо избиват сметана или масло и после правят сирене:-))) И Найденов го узакони> калкулира се количество вече обезмаслено мляко в сиренето/кашкавала , чистата печалба от скъпите първо извлечени продукти им докарва скъпите джипове:-)) Аз консумирам само домашно сирене, кисело мляко и имат много здраве тези които казват че не е полезно:-))

Като гледам колко минуси са наслагали на коментара на 132, който е написал истината, то определено материала си заслужава управниците!

Ако настоящия министър на земеделието е българин и милее за българския народ ще обжалва решението на съда.Какво ме интересува мнението на другите страни.Там да ядат каквото си искат. Мирослав Найденов се осмели да даправи нещо за здравето на народа и сега алчни бизнесмени мутри се опитват да тровят отново хората. Плащам си данъците на тази държава и като аз съм лоялна към нея , искам и тя да бъде лоялна към мен.

Щом съдът е толкова прецизен и трябва да се придържа към закона, предлагам да се заменят всички съдии с компютри. Предимства, ще спестим огромно данъчно бреме, ще получаваме бързо безпристрастни присъди, няма да чакаме справедливост години наред. Господа Съдии, вие сте там да пазите справедливостта и хората, да употребявате нещото, което се нарича съвест съчетано със закон и справедливост.

Интересно ми е, когато е отменяно това решение, за какво са мислили, за хората или за друго...На ли съдът е този който следва да ни защитава. За това ще има реклама за салам -хамбургски в Карфур за 1,99 лв.за килограм. Карай да върви, пък после защо не вярваме.

Тук се коментира за едно палмово масло Но ако знаете в саламите какво чудо е на химията никога няма да го вкусите Вместо месо са кожи трътки и какви ли не замразени европейски и бразилски боклуци ГМО соя и поне 5 химически продукти с вредни Е-та Единственото безвредно нещо в колбасите независимо скъпи ли са или не е ВОДАТА

Даже и за нея не е сигурно дали не съдържа над нормата химични, физични и/или микробиологични замърсители

Промоция от Пикадили кюфте за скара 19 стотинки Е КОЙ НОРМАЛИН БИ ЯЛ ОТ ТОВА КЮФТЕ

Миро да направи такова нещо? Не може да бъде със сигурност съда нещо го е сгафил. Няма как гордостта на предишния министерски съвет да направи такова нещо. А защо ли не проверят всички издадени от него наредби? Или ги е страх, че ще останем без "БДС"

защо сме толкова алчни братя. по добре да се изтровим едни други отколкото някой лев да загубим . от кого крадем- от своя си народ

Коментари - Мандрите отново ще работят и с мляко, и с палмово масло | Днес.dir.bg

Мандрите отново ще работят и с мляко, и с палмово масло

Заради незаконосъобразно въведени от Мирослав Найденов ограничения, съдът отмени не само атакуваните от бизнеса текстове за мандрите, а цялата наредба. Така отпадат и въведените по-рано правила за етикиране на продуктите "сирене", "кашкавал" и "мляко".

Обратно в новината

Коментари - Мандрите отново ще работят и с мляко, и с палмово масло | Днес.dir.bg

Коментари

Поправям се - "хидрогенира".

И какво излезе, че тютюна е вреден, а палмовото масло (което, за да се втвърди се хидролизира и се превръща в опасните транс-мазнини) може да се консумира! Този Миро с неговите "експерти" една законосъобразна и неатакуема наредба не можа да направи.

Така е то... Бях и аз за българското, но вече вдигнах ръце. Миналата седмица в една от веригите - германски кашкавал от краве мляко. На цена около десетарка - не помня точно. От любопитство взех една половинка. Е, няма какво. Читавото си е читаво - има си и хубав вкус, и на печени сандвичи стои както трябва, а не се разтича като прехвалената българска стока, и изобщо - ОК. Децата го харесаха много, а са по принцип капризни. Сирене - вече само гръцко. Фета-мета - все тая. Гърците ходят из южна България, взимат на едро всичката продукция на малките мандри, опаковат с надпис "фета" и продават на запад. Обаче не са будали - държат да е чисто, щото швабата без да го прекара през лабораторията не го взема. Взимам и полско масло - 82% масленост, на вкус чудесно - като немското, а не като родната гадория с вкус на гранясало и 25% масленост. Решил съм си проблемите с млечните продукти и бе БОЛИ за българското. Няма да давам пари, за да тровя децата си!!!

ТАКА ТРЯБВА И СЪС САЛАМИТЕ И РАЗНИТЕ ТАМ КАЙМИ КЮФТЕТА И КЕБАПЧЕТА

Каймата като я готвиш,пуска червена боя,само боклуци и сланина,няма контрол.Мислехме,че като влезем в Евросъюза нещата ще се оправят,а то-напротив-сега ядем и пием и техните отпадъци.Както Дунав им носи л..ната им,така и всичко останало кофти е за нас!

Не позволявайте да ни хранят с боклуци, нека на продуктите с пабмово масло да пише ясно,че на са млечни, коийто иска да купува.

Всичките мандри,които работят с растителни мазнини,а не с мляко ТРЯБВА да се затворят,да им се отнеме лиценза и да бъдат съдени.Доказано е,че палмовото масло е вредно за здравето и те като производители умишлено вредят на здравето на потребителите, а това е подсъдно..

Тук коментирате само сиренето Защо не видите че саламите са не само вредни но и много опасни за здравето То не щеш ли китайска ГМО соя то не щеш ли химия за вкус и цвят защото единственото нещо което не се слага в тях е МЕСО а европейски и бразилски 10 годишни отпадъци

щом не искате да ядете бял хляб с папата ще ядете боклуци.изборат е ваш.

Ех, Миро, Миро, едно читаво нещо остана от цялото ти творчество, а ти и него си осрал :(

Ехаа, почна ерозията.... Сега остана и магистралите да се напукат и изронят за 2-3 месеца, на забраната за тютюнопушене да й намерят и на нея цаката в съда, и какво стана? От ГЕРБ ще остане спомена за Калинките в народната памет май...

Малее, сега остана и магистралите да се напукат и изронят за 2-3 месеца, забраната на тютюнопушене в заведенията и на нея да й намерят цаката в съда... ГЕРБ е менте и развъдник на Калинки!

Kато си помисля през какво минахме,за да изпълним всички изисквания...разказаха ни играта! E,изпълнихме ги ,че дори се престарахме,но за какво беше всичкото това харчене на пари,време и труд?

Мама ви продажна, а опаковани ла_на или отрова с хубав етикет може ли да се консумират! Да се задавите дано от консервирани пачки! Как само си миете ръцете с тоя проклет Брюксел...

Отново купиха съда, този път с тенекии сирене! До кога тези подкупни подлоги, съдиите, ще работят в ущърб на народа? До кога ще ги траем? Цялата съдебна система трябва да бъде съдена и осъдена! Да си внесем съдии от Китай - работят бързо и ефективно, а и няма да е много скъпо!

Това е под натиска на "любимата "Еврапа. Между другото с тая наредба смачкаха мандрите. В Европа всичко е менте. Как няма да бият конкурунцията на нашите.

няма що, големи закони, големи приказки и пълен въздух.обещания,че ще е от мляко сиренето, а сега пак ще ни тровят с палм. масло.що за страна сме?!

АМИ ПРЕДЛАГАМ - ЗА ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК - ВСЕ ПАК ДА 'ПОБЛАГОДАРИМ" НА БУДА - ТОЙ ГО ЗАПОЧНА .. И НЕГОВАТА ВЕЛИКА ВЛАСТ - ЗА КОЯТО , НАД 40 ПРОЦЕНТА ОТ ПОБЪРКАНИЯ НИ НАРОД МЕЧТАЕ ПАК ДА СИ ГО ВЪРНЕ ...

Почва де се завръща комунистическата мацарльотина, тамън бяхме позабравили. Сега ще се понатъпчем с боклучоци. Само да им спомена, че пак ще са в опозиция.

Дали ще се намерят журналисти, които да проучат някак каква е политическата принадлежност на мандpаджиите? Повечето са хоpа на стаpата/нова паpтия които намеpиха начин и там да пеpат паpи. Не чакайте от тях съвест.

А БЕ ДАЛИ СА НА БСП (БКП-1) ИЛИ НА ГЕРБ (БКП-2) - РАЗЛИКАТА Е СЪВСЕМ МАЛКА...- И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА НА ЕДНА ХРАНИЛКА- САМО ИМЕНАТА СА РАЗЛИЧНИ .... ВСИЧКО Е ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ....

УУУУУУУУУУУУУУУУУ, п.дали гърчави! За шепа пари пак продадохте хората!! Хей, редакторите стига с таз' анонимност - поне да ни бяхте казали имената на продажните "съдии". Да знаем кого да благославяве до трето коляно.

Съдиите да не са доктори, че да им се дават публично имената. Ти още малко и снимки и адреси ще поискаш.

Като се прави сиренето с палмово масло в него няма калции .Затова лекарите се чудят защо костите на децата ни са като сирене и не се калцират.Защото ядем боклуци, но явно пак някои от магистратите са лобирали за тези тъй наречени производители,които тровят народа.

Позор,сто пъти позор за тази държава,в която съдът ще определя рецептите и технологиите за приготвянето на хранителните продукти!!! Позор и анатема и на т.н. съдебна система в лицето на този тричленен състав,който , този път очевидно е подкупен от мандраджиите!

То и със здравеопазването така стана - направиха медицината на мандра - някой ще ми дава лимит за изследвания, направления и т.н. После кво стана та не вечерааме.

Що така ни преследвате бе хора? Какво ме ви направили? Честно ви казвам, влизам в магазина, отивам при саламите - само Е-та + сланини, от кое да си купя?; отивам при млеката - само имаше един вид на Маркели, правен от ПРЯСНО МЛЯКО и вече и той изчезна; ходя с лупа, за да чета буквичките, то по-добре да не гледаш, не стига консерванти, ама и стабилизатори, емулгатори, окусители, оцветители и то не от по един, а някога и от няколко вида. А после: рак, инсулти и инфаркти, психични отклонения... Що така ни преследвате, какво сме ви направили?

Истинско кисело мляко в България се произвежда от: ОМК - Верея, Данон - да колко и странно да звучи, Елена и Пършевица . Бор Чвор и Боженци слагат желатин и нишесте имам документи за наличието им от Германска лаборатория.. Родопея са понякога ОК, понякога не. Няколко пъти пращам писма до комисията за защита на потребителя, но отговор не съм получил и няма да получа. Новото чудо на пазара е Веда. Този продукт не отговаря изобщо на Европейската директива 1924, но това не пречи яко да се рекламира като панацея за всичко.

Откъде мляко,като няма толкова животни?

как така да няма - почти 7 милиона животни за доене има бе! :)

Че те никога не са спирали да работят и с двете , Мирослав Н. само се пънеше ,ама кеф как го нахакаха и си измиха ръчичките герберите за далаверите със земите

Наредбата е незаконна,а да ядем отровите и боклуците от цял свят на най-високи цени законно ли е?

Това ще е смърт за родните производители. Не знам какво си въобразяват?! Предпочитам да купувам по-скъпи продукти, но качествени, които в крайна сметка ми спестяват пари от лекарства, отколкото да им купувам палмовите боклуци.

И аз съм сагласна до купувам по-скъпо, но камествено.

Айде сега и ние да правим една група във Фейса и да ходим пред съда да протестираме и да викаме: "Оставка!", "МАФИЯ" и т.н. :)))

Бойкот! Няма да им купувам боклуците. И без това прекалено честата консумация на млечни продукти и месо не е полезна. Изключвам киселото мляко, което всеки може сам да си подквасва вкъщи. Като приучим децата да не им ядат лайнаат, да ги видим тогава как ще пълнят гушите.

Точно така.

Сега да очакваме и пушенето да върнат в заведенията! Докато е мътна водата.......

Дано върнат пушенето в заведенията,че фалираха и са безработни хората,щом можем да ядем палмово масло ,защо да не пушим в отделени части на ресторантите и кафенетата?!

Сега стана ли ви ясно Мирослав Найденов на кого пречеше?

На тъпите червени чутури всичко им пречеше при последното правителство!

Разбрахте ли сега защо трябваше да се свали правителството на Герб - за да се размъти водата отново и за да могат пак тези които някога са ловили риба в мътна вода пак да ловят. А яжте сега боклуци и да ви е сладко. И няма да се оплаквате.

твърде повърхностно мнение - всички тарикати си пречат едни други и при възможност се надцакват!

На изборите тарикат Бойко пак ще ви надцака.

Абе какво има да разбирате и да се чудите толкова, вика му се България.

питам уважаемият съд, като си купувам сирене, какво следва да ям - палмови масла, стърготини, изцедени котки, а от съда какво ще ядат....

Истината е, че докато имаме такъв съд, т.е. нямаме съд, никое правителство не може да се справи с трудностите на нацията ни. Страна без съд е като луд в лудницата. Струва ми се, че именно за това ще гласуват отново за ГЕРБ, защото опита да промени нещо. Но малк знаем каква армия от негодници свличат на земята всеки, който посмее да променя. и каква армия от простаци без мозък ги подкрепят, защото са 'техни момчета' или поне им изглеждат така. Това е релаността.

На печелившите-честито!...и да се задавят в печалби,дано...

Предлагам АБСУРДНО, но сигурно много ефективно (и безспорно много по-евтино) решение: вместо да имаме един вагон съдебни инстанции - ВКС, ВАС, ВСС и пр. всички съдебни казуси да се решават от чуждестранни (китайски, германски, бразилски, филипински и пр.) съдебни институции.

Да вменят в служебно задължение на въпросните съдии установяването кога мандрите са ползвали растителни масла вместо мляко и това е отразено или не в етикета. Вместо да изпишат вежди нашите БЕЗДАРНИ, НЕКАДЪРНИ, КОРУМПИРАНИ, ПРЕСТЪПНИ И С БАНДИТСКИ МАНТАЛИТЕТ СЪДИИ извадиха не едно, а много очи!!

rado_7_6@

Еми извинявам се, че разочаровам феновете на енигмата ми на фин Чепръченски интелектуалец, но не бих могъл да пожелая друго на почитаемите 'бизнесмени' и 'независимите кадии' освен: ФОСТАТА! Бойкот на 'българските' 'млечни' 'бизнесмени', които по категоричен начин не се разграничат от отровителите на Народа. Сега може да покажем характер и за кво говорим на предвид под Гражданско Общество.

Хуц-хуц!

и какво да ям и с какво да храня децата ?

Щом ще е така, тези продукти не трябва да бъдат продавани като сирене и кашкавал! Щом се нарушава рецептата, продуктът е друг и той не е сирене и кашкавал! Тия изроди пак ще ни тровят, докато пукнем! Хора, не купувайте боклуци и давайте отпор като искате истинско сирене и кашкавал. Вече има гръцки сирене и кашкавал, които са на добра цена- махнете изродите от пазара, за да спасите българската стока!

в бг бизнеса е дума която олицетворява измекярската долна сган .тия дето се гаврат с храната от рак на панкряса да пукнат дано.свине мрасни.

Korneliya

http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/856-mlyakoto (който се интересува да прочете това)Да ви е сладко

Да, преди години същото го пишеше в книгите за разделното хранене. Но за целта трябва да се чете не екстремистка л-ра, а такава по диетология.

тотални глупости!!! водата е също толкова вредна... ако я изпариш и изядеш това което остане :)) във водата също могат да се накилкат генни модификанти! и кво... тогава тая статийка се валидизира ..демек валиден булшит! :))

Има няколко вида прясно мляко у нас - краве, козе, овче и биволско. За другите 2 млека - конско и магарешко не иде реч. Та да си кажа думата - Има 4 вида сирене - краве, козе, овче и биволско. Сирене, направено от палмово масло бива да се нарича Маймунско, защото те скачат и припикават палмите и няма как да няма аромат на маймунска пикня. За Бога, братя и сестри! НЕ ЯЖТЕ МАЙМУНСКО СИРЕНЕ!

И на малкото хубаво СЛОЖИХТЕ чертата!!! Майната ви!!

деер

Това беше цирк, за да се убие и последния недалавераджия!! След 23 години демокрация - единственото истинско сирене и кашкавал се купува в Турция!!! Гласувайте пак за еманацията на българския материал!!!Гласувайте за 240 кукли на конци!!!!

Наричаш недалавераджии онези, които вкарват палмово масло в сиренето?! Ясно ли ти е какво представлява тов масло, глупако с глупаците?! и кой си ти, дръвник прост, че да даваш оценки? Маслата като тези правят хората болни. Но както невежеството може да разболее една нация, друго не е способно. Винаги има гарги, които а избодат очите на виждащия. Дано си опазим очите от такива бонаци като тебе! А иначе изглеждаш загрижен за недалаевраджиите? Докато не влезеш в друга статия, за да оплюеш бизнеса. Ти си една слюнчна жлеза с руце, крака и с празна глава.

Аз се чудя защо бедните хора купуват това палмово масло и се самозалъгват, че ядат "някакво сирене". Ако нямаш пари, по-добре изяш една филия с олио и сол, вместо да се тровиш с това канцерогенно палмово масло. Ако все пак искаш някакъв млечен продукт, вземи кофичка кисело мляко или малко извара.

Но не кюфте особено готово направено

Прав си - не и кюфте!!! 1 кг свинско струва около 7 лева. С него можеш да си готвиш манджи цяла седмица - ако слагаш по 150 грама месо в една порция. И ще ядеш добра храна, а не скъпа отрова под формата на готови кюфтета.

деер

И кое точно сирене е истинско в България. От моите контакти - Такова няма!!!!!! С пари в България можеш да си купиш мерцедес,яхта, самолет, прокурор, съдия, депутат, министър, президент, проститутка ...но не и храна или качествен лекар например! Така го искаме да е в България....

Истинско е направеното в къщи с мляко от кравата на двора/дето си наясно с какво си я хранил/.

Ти ако си мислиш, че в киселото мляко има мляко.....:((

Съдиите и новия министър да консумират сирене с палмово масло,ние искаме сирене от мляко! Дано някой да прочете нашите коментари!

Korneliya

Ако си направите трудът да прочетете това : http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/856-mlyakoto едва ли ще искате да ядете сирене .

Найденов може да е бил всякакъв, но е първият министър който се бореше като си купите нещо на което пише "Стара планина" да знаете че не е правено от соя а от месо. Като видите нещо на което пише сирене или кашкавал да знаете, че е правено от мляко а не от погубваща организма разстителна мазнина. Като си купувате охладено пиле да знаете, че не давате едни 5 лв. от цената за яко инжектиран солен разтвор в него и после след печенето да остане колкото гугутка месо. На ви сега - тровете се и плюйте по ужасният министър Найденов - първият осмелил се да бръкне в дупетата на "бизнесмените" от хранителната индустрия.

Найденов е просто един играч, служещ на мастодонтите в преработвателната промишленост, и всеки който не знае или не чете, влиза в "играта" на ограбване:-) Помня като днес първото му изявление за стандартите в млечната промишленост: истинско сирене се прави от 6-7 литра краве мляко! И до седмица сирене и кашкавал скочиха яко ценово. Но която и баба на село да попитате, или прочетете рецепта се вижда че краве сирене се прави от 4.5-5 литра краве мляко, 4 литра овче или биволско> НО НАТУРАЛНО МЛЯКО!!! А те тарикатите първо избиват сметана или масло и после правят сирене:-))) И Найденов го узакони> калкулира се количество вече обезмаслено мляко в сиренето/кашкавала , чистата печалба от скъпите първо извлечени продукти им докарва скъпите джипове:-)) Аз консумирам само домашно сирене, кисело мляко и имат много здраве тези които казват че не е полезно:-))

Като гледам колко минуси са наслагали на коментара на 132, който е написал истината, то определено материала си заслужава управниците!

Ако настоящия министър на земеделието е българин и милее за българския народ ще обжалва решението на съда.Какво ме интересува мнението на другите страни.Там да ядат каквото си искат. Мирослав Найденов се осмели да даправи нещо за здравето на народа и сега алчни бизнесмени мутри се опитват да тровят отново хората. Плащам си данъците на тази държава и като аз съм лоялна към нея , искам и тя да бъде лоялна към мен.

Щом съдът е толкова прецизен и трябва да се придържа към закона, предлагам да се заменят всички съдии с компютри. Предимства, ще спестим огромно данъчно бреме, ще получаваме бързо безпристрастни присъди, няма да чакаме справедливост години наред. Господа Съдии, вие сте там да пазите справедливостта и хората, да употребявате нещото, което се нарича съвест съчетано със закон и справедливост.

Интересно ми е, когато е отменяно това решение, за какво са мислили, за хората или за друго...На ли съдът е този който следва да ни защитава. За това ще има реклама за салам -хамбургски в Карфур за 1,99 лв.за килограм. Карай да върви, пък после защо не вярваме.

Тук се коментира за едно палмово масло Но ако знаете в саламите какво чудо е на химията никога няма да го вкусите Вместо месо са кожи трътки и какви ли не замразени европейски и бразилски боклуци ГМО соя и поне 5 химически продукти с вредни Е-та Единственото безвредно нещо в колбасите независимо скъпи ли са или не е ВОДАТА

Даже и за нея не е сигурно дали не съдържа над нормата химични, физични и/или микробиологични замърсители

Промоция от Пикадили кюфте за скара 19 стотинки Е КОЙ НОРМАЛИН БИ ЯЛ ОТ ТОВА КЮФТЕ

Миро да направи такова нещо? Не може да бъде със сигурност съда нещо го е сгафил. Няма как гордостта на предишния министерски съвет да направи такова нещо. А защо ли не проверят всички издадени от него наредби? Или ги е страх, че ще останем без "БДС"

защо сме толкова алчни братя. по добре да се изтровим едни други отколкото някой лев да загубим . от кого крадем- от своя си народ